نمونه برداری
آزمایش شماره 3
مواد و ابزار مورد نیاز:
üدستگاه سمپل اسپلیتر (جعبه تقسیمSample spliter-)
üمصالح سنگی (ماسه،شن)
E برای آزمایش بر روی پاره ای از خواص مصالح سنگی مانند شکل، اندازه، بافت سطحی و میزان جذب آب مصالح نمونه انتخاب شده برای آزمایش باید جوابگوی مصالح در مقیاس کلی آن باشد. یعنی مقیاس کوچکی از کل مصالح بوده تا بتوانیم نتایج حاصله را برای کل مصالح استفاده کنیم.
M باید توجه داشته باشیم که مصالح دپو شده دارای دانه بندی یکسانی نمی باشند و ذرات درشت تر در رو و مصالح ریزتر به زیر می روند برای همین منظور برای نمونه برداری از مصالح ، از قسمتهای مختلف آن نمونه برداری می شود.
نمونه برداری به دو روش انجام میشود که عبارتند از:
روش آزمایشگاهی
روش کارگاهی
نمونه برداری به روش کارگاهی :
روش نمونه برداری: مقداری ماسه را به عنوان نمونه انتخاب می کنیم و بر روی سطح صافی آن را پخش کرده و بصورت دایره ای درمی آوریم. سپس این دایره را به چهار قسمت (بوسیله دو قطر عمود بر هم) تقسیم می کنیم و دو قسمت روبروی هم را برداشته و دو قسمت دیگر را کنار می گذاریم و مصالح باقیمانده را مجددا بصورت دایره در می آوریم و عمل بالا را تا جایی ادامه می دهیم که مقدار مصالح باقیمانده به اندازه میزان مصالح مورد نیاز برسد.
E مقدار 1800 گرم ماسه به وسیله ظرفی که قبلا وزن کرده ایم را به روش فوق نمونه برداری می کنیم تا به وسیله آن مدول نرمی ماسه را بدست آوریم.
نمونه برداری
ادامه آزمایش شماره 3
نمونه برداری به روش آزمایشگاهی :
روش نمونه برداری: مقداری شن بادامی شکسته را انتخاب می کنیم و سپس آن را در داخل دستگاه سمپل اسپلیتر (جعبه تقسیم) می ریزیم. این دستگاه از یکسری قیفهای دوطرفه تشکیل شده است که مصالح را به داخل ظرفهای موجود در زیر دستگاه هدایت می کند (این دو نمونه تقریباً هم وزن می باشند).
این آزمایش را برای نمونه شن نخودی و ماسه نیز عیناً تکرار می کنیم.