سازه ساختمان
با توجه به اینکه هتل مجموع آبادگران ارتفاعی در حدود 50 متر از سطح همکف خود و تعداد طبقات در حدود 16 طبقه ار سطح منهای 2 خود می گیرد جزئی ساختمانهای بلند محسوب می شود لذا لازم دیده شد بصورت متخصر سازه ساختمان را بر اساس ساختمانهای بلند مورد بررسی قرار دهیم.
بار گذاری
سازه باید طوری طراحی شود که بتواند نیروهای جانبی و بارهای فائم موقت و دایمی دوران ساخت و عمر بهره برداری را تحمل کند.
هدف اولیه طراحی در حد نهایی مقاومت این است که سازه در اثر بحرانی درین حالت بارگذاری ممکن در عمر مفید خود و بارهای اجرایی دوره ساخت و مقامت کافی داشته باشد و پایدار نیز بماند.
محدودیت سختی و جابه جایی:
تامین سختی مناسب و به خصوص جانبی سازه به دلایل بسیار مهمی از عوامل اساسی طراحی ساختمانهای بلند است . در حد نهایی مقاومت، تغییر شکلهای جانبی باید به طریقی محدود گردند که اثرات ثانویه ناشی از بارگذاری قائم ، باعث شکست و انهدام سازه نگردند. در حد بهره برداری، اولاً تغییر شکلها باید به مقادیری محدود شوند که اعضای غیر سازه ای نظیر درها و آسانسورها بخوبی عمل نمایند. ثانیاً باید برای جلوگیری از ترک خوردگی و افت سطحی ، از زوایا و تشدید تنش در سازه جلوگیری نمودو از توزیع بار برروی اعضای غیر سازه ای نظیر میان قابها و یا نماها خودداری کرد. ثالثاً سختی سازه باید به اندازهای باشد که حرکتهای دینامیکی آن محدود شده و باعث اختلال ایمنی و آرامش استفاده کنندگان و ایجاد مشکل در تأسیسات حساس ساختمان نگردند و سازه نیز بیش از حد ظریف نشود . در حقیقت ، توجه ویژه به سختی جانبی است که طراحی سازه های بلند را از سازه های کوتاه متمایز می سازد.
سازه های متداول برای ساختمان های بلند :
هدف این بخش معرفی متداولترین سیستم های باربر ساختمانهای بلند است .عناصر سازه ای اساسی ساختمان عبارتند از :
الف) عناصر خطی : ستون و نیز قادر به تحمل نیروهای محوری و دورانی
ب ) عناصر سطحی : دیوار به صورت توپر با سوراخهای مشبک یا خرپایی
دال: توپر یا دنده دار ، روی قاب کف تکیه دارد و قادر به تحمل نیروها در صفحه و عمود بر صفحه خود است .
ج ) عناصر فضایی : پوشش نما یا هسته مرکزی ، برای مثال ، به هم متصل کردن اجزای ساختمان ، تا به صورت واحد عمل کند.
ترکیبی از این عناصر اساسی ، سازه استخوان بندی ساختمان را به وجود می آورد . راه حلهای ممکن را میتوان بی نهایت زیاد تصور کرد . متداولترین نوع آنها به شرح زیر است .
دیوارهای باربر موازی :
این سیستم از عناصر صفحه ای قائم تشکیل شده است که به وسیله وزنشان پیش تنیده می شوند و ازاین رو نیروهای جانبی را به طور موثر جذب می کند. سیستم دیوارهای موازی غالباً برای ساختمانهای آپارتمانی به کار می رود که در آنها فضاهای آزاد بزرگ لازم نیست و سیستم های مکانیکی سازه های هسته ای را ایجاب نمی کند.
هسته ها و دیوارهای باربر نمایی :
عناصر صفحه قائم حول سازه هسته، دیوارهای خارجی را تشکیل می دهد . دراین روش قضاهای داخلی باز ایجاد می شود که وسعت آنها بستگی به ظرفیت سازه کف، در پوشاندن دهانه ها دارد.
صندوقهای برخورد متکی :
صندوقها واحدهای سه بعدی پیش ساخته ای هستند که وقتی در محل قرار می گیرند و به یکدیگر متصل می شوند. شبیه سازه با دیوارهای باربر موازی می گردند.