مکان: شرکت سهامی
برق منطقه ای کرمان
در چند روز اول جهت دادن انشعاب برق به تعدادی از نقاط شهر رفتیم و موقعیت آنها را از نظر نزدیکی به تیر برق، قرار نداشتن داخل حریم بررسی کردیم که در صورت تایید این مرحله، پرونده مشترک به قسمت مشترکین ارجاع داده می شود و بعد به مشترک مورد نظر برق داده می شود.
در روزهای بعد توسط برنامه کنترل پروژه دستور کار پروژه ها را وارد سیستم می کردم که این پروژه ها، پروژه های در حال احداث و توسعه یا اصلاح و بهینه سازی مناطق روستایی و شهری بودند. همچنین روشنایی معابر نیز جزء پروژه های در حال احداث و یا اصلاح و بهینه سازی بود مثلا به خاطر ضعف ولتاژ نیاز به اصلاح و بهینه شبکه است و یا مثلا جهت دادن انشعاب برق به چاههای آب کشاورزی نیاز به احداث شبکه است.
این دستور کارها توسط برنامه کنترل پروژه وارد سیستم می شود یعنی وقتی برنامه اجرا می شود.
وارد قسمت اطلاعات سیستم شده و بعد از این طریق وارد ثبت اطلاعات می شویم که بعد پنجره ای باز می شود و در آن پروژه مورد نظر را انتخاب کرده و طی مراحل بعد تاریخ پروژه و بعد اعتبارات که این اعتبارات تصویبی انتخاب می شود و بعد همچنین قسمتی وجود دارد که باید مشخص کنید پروژه ها به صورت پیمانکار اجرا می شود، به صورت امانی.
حال اگر پروژه ای را که انتخاب کردیم احداث شبکه باشد در قسمت بعدی احداث را انتخاب می کنیم که به این صورت فقط کالای برآوردی دارد ولی اگر پروژه اصلاح و بهینه شبکه باشد باید گزینه احداث و جمع آوری انتخاب شود که هم کالای برآوردی دارد و هم کالای جمع آوری. که اجناس و لوازمی که در شبکه جدید به کار خواهد گفته شد را باید در قسمت کالای برآوردی واحد شود و اجناس و لوازمی که از شبکه قبلی جمع و مسترود می شود را باید در قسمت کالای جمع آوری وارد شود که در کل این اجناس و لوازم درون دستور کار وجود دارد.
در کل این دستور کارها مخصوص پروژه هایی است که اداره برق آنها را انتخاب می کند و آنها را به استان می فرستند و استان با توجه به این پروژه ها اعتباراتی را به آنها اختصاص می دهد. همچنین چند روزی را به جهت دادن روشنایی به گلزار شهداء روستاها رفتیم که در ای بازدید شرایط مکان ها را بررسی می کردیک. یعنی مثلا اینکه آخرین تیر برق چه قدر با گلزار شهداء فاصله دارد آیا نیاز به نصب تیر وجود دارد یا خیر؟ سپس کروکی آنها را می کشیدیم و بعد دستور کارها آنها را ایجاد می کردیم که درون این دستور کارها اجناس و لوازم به تعداد مورد نیاز وارد می شد و سپس این دستور کارها را توسط برنامه کنترل پروژه وارد سیستم می کردیم. جهت میکتاژ(میخ کوبی، علامت گذاری قبل از نصب تیر برای مشخص کردن جای تیر) چاه آب کشاورزی به یکی از روستاها رفتیم که فاصله ی چاه آب کشاورزی از شبکه فشار متوسط 20 کیلووات حدودا 5/1 کیلومتر بود که عمل پیکتاژ به این صورت است که اگر مسیری که ما می خواهیم پیکتاژ کنیم مسیری مستقیم نباشد یعنی در مسیر ما زاویه وجود داشته باشد از شبکه 20 کیلووات مورد نظر حرکت می کنیم و طبق کروکی که قبلا تهیه کردیم به زاویه که رسیدیم دوربین در آنجا قرار می دهیم و بعد دوربین را روی تیر شبکه 20 کیلووات تنظیم می کنیم به طوری که خط مستقیم دوربین دقیقا وسط تیر قرار بگیرد و بعد از تیری که دوربین را روی آن تنظیم کردیم شروع به متراژ می کنیم که اسپان(فاصله ی بین دو تیر) را که حدودا 60 تا 70 متر است را بدست آوریم که بعد از رسیدن به محل مورد نظر ژالون را به زمین می کوبیم بعد کسی که در دوربین نگاه می کند باید خط دوربین را که وسط تیر است با ژالون تنظیم کند به طوری که باز خط دوربین در وسط ژالون نیز نمایان باشد و بعد از آن کد تنظیم شد ژالون را بر می داریم و جای آن میخ می کوبیم و این کار را تا انتها انجام می دهیم بعد از عمل پیکتاژ، کندن گودال جهت نصب پایرهای تیر است که عمق این گودال ها بستگی به طول تیر دارد که مثلا برای تیرهای 12 متری عمق گودال 8/1 متر است. که بعد از نصب تیرها درون گودال عمل نصب کنسول روی تیرها انجام می شود که 244 سانتیمتر طول دارند و بعد از آن عمل نصب مقره انجام می شود.
که مقره ها نیز به 4 دسته تقسیم بندی می شوند:
1- مقره چرخی که در شبکه فشار ضعیف به کار می رود 2 مقره سوزنی فشار متوسط کاربرد دارند 3 مقره بشقابی 4 مقره مهارتی، که این مقره ها توسط پایه مقره ها روی کنسول قرار می گیرند که به 3 دسته اند:
1- پایه مقصره کوتاه
2- پایه مقره متوسط
3- پایه مقره بلند(راس تیری)
بعد از نصب مقره ها، سیم ها را روی مقره ها اصلی می کنند تا در صورت تکان های زیاد سیم ها روی زمین نیافتد، در هنگام سیم کشی هوایی سیم دچار انحنا شده که به آن فلش یا شکم سیم می گویند که فلش سیم بستگی به عوامل زیر دارد:
الف) وزن سیم
ب) وزن یخ و باد
3- نیروی باد
4- درجه حرارت
نحوه استقرار کات فیوز برقگیر:
کات فیوز و برقگیر بر روی دو عدد کنسول 44/2 نمره 7 کد بر روی پایه 12 متری نصب می شود طوری مستقر می گردد که کات اوت فیوز بر روکی کنسول طرف ترانس و برقگیر بر روی کنسول بیرون قرار می گیرد. جهت محکم کردن کات اوت فیوز و برقگیر بر روی کنسول از براکت مخصوص آنها استفاده می کنند. زاویه نصب کات اوت فیوز نسبت به قائم حدود 20 درجه است تا هنگام عملکرد به راحتی باز و شخص گردد.
نحوه استقرار ترانسفورماتور هوایی:
این ترانس بر روی یک سکوی فلزی نصب می گردد سکوی مذکور در فاصله 385 سانتی متری از راس تیر 12 متری قرار گرفته و ترانس بر روی سکو طوری مستقیم می گردد که ریل زیری آن بر روی ناودانی قرار گرفته و به وسیله 4 پیچ و مهره محکم می شود. ترانسفورماتور باید کاملا تراز شده و طوری نصب گردد که بوشینگ های ولتاژ(HV) به طرف اوت فیوز و بولشنیگ های لو ولتاژ(LV) به طرف پایه کمکی باشد دقت گردد تا فاصله برنه ترانس در سمت بولشینگ(HV) تا پایه 12 متری کمتر از 65 سانتی متر باشد.