‫پروژه تغذیه مصنوعی سفره های آب زیر زمینی

Word 5 MB 35211 212
مشخص نشده مشخص نشده عمران - معماری - شهرسازی
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •  

    فصل اول : مقدمه

     

     1-1- منشاء آب های زیر سطحی – نظرهای اولیه

     

     با در نظر گرفتن اهمیت آب زیرزمینی در تمدن شرق، این اندیشه ایجاد می‌شود که چرا مدارک اندکی در مورد نظریات مربوط به منشأ این آبها وجود دارد. اندیشیدن در این مسایل توسط یونانی‌ها صورت گرفته است، ولی با وجود تفکر زیادی که در مورد منشأ آب‌های زیرزمینی نموده‌اند، پیشرفتی بسیار جزیی نصیبشان شده است. این عدم موفقیت با پیشرفت غیرقابل تصوری که در فلسفه و ریاضیات نموده‌اند تعجب آمیز است. یکی از علل ممکن عدم پیشرفت آنها در نظریه آب‌های زیرزمینی، پافشاری «افلاطون» و دیگر فلاسفه بود در اینکه «فلسفه و علوم، کم و بیش از نظر آزمایش‌ها، مشاهدات واقعی و کاربردهای عملی با یکدیگر اختلاف دارند» بدین ترتیب شکافی عمیق بین تجربه و نظریه به وجود آمد. اهمیت پندار یونانی در مکتب علمی‌ی است که ریشه 2000 ساله دارد. اعتبار نوشته‌های یونانی در مورد علوم زمینی در مکتب «البرتوس ماگنوس» (12801206 میلادی) و «توماس اگیناس» (12741225 میلادی) در قرون وسطی (14501250 م) به اوج خود رسید. این اعتبار بر حال تا حدود 200 سال پیش نیز به قوت خود باقی ماند.

    یونانی‌ها از وسعت زیاد رودخانه‌ ها در مقایسه با سیلابی که از یک باران سنگین مشاهده می‌شد در تعجب بودند. آن‌ها هم چنین از غارها، حفره‌ها و چشمه‌های بزرگ در سنگ‌های آهکی که بیشتر شبه جزیره بالکان را تشکیل می‌دهد نیز تعجب می‌کردند. معمول تربین بیان برای منشأ رودخانه این بود که رودخانه‌ها از «چشمه‌» های بزرگ سرچشمه می‌گیرند و «چشمه»ها نیز به نوبه خود از رودها و یا دریاچه‌های زیرزمینی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم از اقیانوس‌ها تغذیه می‌شوند، آب می‌گیرند. این طرز تفکر، فلاسفه اولیه علوم طبیعی را با دو مسأله روبرو می‌کرد:

    (1) چگونه آب اقیانوس شوری خود را از دست می‌دهد؟

    (2) چگونه آب اقیانوس از سطح دریا به چشمه‌ های واقع در ارتفاعات کوه‌ها می‌رسد؟

    «تالس» (546 640 قبل از میلاد) که فیلسوفی «ایونی» (یونان قدیم) و پیرو مکتب «میلتوس» بود، به نام اولیه دانشمند واقعی نامیده شده است. تصور وی در این بود که آب توسط باد به داخل سنگ‌ها رانده شده و در اثر فشار سنگ‌ها، به طرف سطح آنها حرکت کرده و در نتیجه به صورت چشمه خارج شده است. افلاطون (347427 قبل از میلاد) فیلسوف بزرگ آتنی یک غار وسیع زیرزمینی را به عنوان منشأ آب تمام رودخانه‌ها تصور می‌نمود که توسط راهروهای متعدد زیرزمینی از آب اقیانوس تغذیه می‌شود. ولی مکانیسم این گردش به طور کامل بیان نگردید. این تعبیر بر عقاید افلاطون که بر علوم قرون وسطی نیز اثر گذاشته است، به طوریکه «کرینین» اشاره کرده است، محتملاً برداشت صحیحی از اندیشه‌های جدی‌تر وی درباره این مطلب نمی‌باشد. در واقع کتاب «کریتیاس» حاوی بیان کاملاً دقیقی از دوره هیدرولوژی است. «ارسطو» (322384 قبل از میلاد) اگرچه شاگرد افلاطون بود، لیکن نظریات وی را درباره منشأ آب زیرزمینی تا حد زیادی تصحیح نمود. اندیشه ارسطو این بود که آب زیرزمینی در یک دستگاه پیچیده اسفنجی شکل از حفره‌های زیرزمینی تشکیل شده و آب از این حفره‌ها به چشمه‌ها تخلیه می‌شود. بخار آبی که در داخل زمین ایجاد می‌شود، قسمت اعظم آب چشمه‌ها را تشکیل می‌دهد. ارسطو به هر حال دانست که منشأ قسمتی از آب این حفره‌ها بارانی است که به زمین نفوذ کرده و به همان صورت مایع به حفره‌ها داخل شده است.

    رومی‌ها در علوم عموماً از تعالیم یونانی پیروی می‌کردند، لکن «مارکوس وتیرویوس» که در حدود سال 15 قبل از میلاد می‌زیسته است، خود دارای چندین نوشته بدیع درباره مهندسی و علوم می‌باشد. شهرت اصلی وی شاید در معماری و خصوصاً در اکوستیک ساختمان‌ها باشد. وی همچنین یکی از اولین افرادی است که گردش آب را به درستی درک کرده‌اند.

    تراوش آب حاصل از آب شدگی برف به زمین در مناطق کوهستانی و ظهور آن به صورت چشمه در مناطق پایین‌تر از اندیشه‌های وی می‌باشد. یکی از فلاسفه معروف «استویک» به نام

    «لوسیوس انایوس سنکا» (4 سال قبل از میلاد تا 65 سال بعد از میلاد) برخلاف وی همان نظریه ارسطو را دنبال کرد و واقعیت نفوذ آب باران را انکار نمود. استنتاج «سنکا» برای بیش از 1500 سال به عنوان یک دلیل مثبت برای اینکه آب باران منشأ کافی برای آب چشمه‌ها نمی‌باشد اقامه گردید.

    «برنارد پالیسی» (15891509) که یکی از فلاسفه علوم طبیعی فرانسه است، شاید اولین شخصی باشد که دارای نظرات جدید کاملی درباره دوره هیدرولوژی است. و این مطلب از مناظره بین «نظریه» و «تجربه» در فصل «آب و چشمه‌ها» از کتابش آشکار است. با وجود این بساری از عقاید یونانی و رومی تا اواخر قرن هفدهم رواج داشت. «یوهانس کپلر» (16301571) ستاره شناس آلمانی و «آتانازیوس کیرشر» (16801602) ریاضیدان آلمانی که دو تن از مهمترین علمای عصر خویش‌اند، در عقاید «سنکا» و «ارسطو» به تفصیل بحث نموده‌اند. کپلر زمین را به حیوانی بزرگ تشبیه می‌کند که آب دریا را بلعیده و هضم می‌کند و ما حصل عملیات متابولیک آن آب شیرین چشمه‌هاست. نظریات «کیرشر» که در کتابی به نام «دنیای زیرزمینی» آمده است، اولین بار در سال 1664 چاپ شد و در مدتی کوتاه یک کتاب مرجع «استانده» زمین شناسی برای دانشمندان قرن هفدهم گردید. کار وی از نظر بلند همتی و ارائه یک تصور عالی تفوق ناپذیر بود. تصور وی بر این بود که چشمه‌ها از طریق کانال‌های زیرزمینی از آب دریا تغذیه کرده و از غارهای بزرگی که در کوه‌ها وجود دارند، تخلیه می‌گردند. گرداب‌‌ها و خصوصاً گرداب «مالستروم» در ساحل نروژ که تا حدی اسرار آمیز نیز می‌باشد به عنوان مکان‌های خروجی غارهای واقع در کف دریاها تصور گردیدند.

    مابین غروب اندیشه‌های علمی و آخر دوره رنسانس یعنی در حدود 1600 میلادی، پیشرفت بسیار کمی در زمینه‌های ژئوهیدرولوژی و هیدروژئولوژی حاصل شد. پنج حقیقت اساسی را تمام فلاسفه علمای پیشین به جز تنی چند، نادیده انگاشته بودند.

    (1) زمین حاوی یک شبکه از غارهای بزرگ درونی نیست.

    (2) گرچه مکش باد، جاذبه مویینه‌ای، نیروی امواج و مکانیسم‌های دیگر طبیعی برای بالا آوردن آب یعنی در خلاف جهت نیروی ثقل وجود دارد، ولی این مکانیزم‌ها قادر به بالا آوردن کمیت‌های عظیم آب از درون زمین نیستند.

    (3) آب دریا با نفوذ به درون خاک تمامی نمک خود را از دست نمی‌دهد.

    (4) بارندگی برای تأمین تمام آبی که توسط رودخانه‌ها و چشمه‌ها تخلیه می‌شود کافی است.

    (5) حجم آن قسمت از آب باران که به زمین نفوذ می‌کند بسیار زیاد است.

     

    1-2- وجود آبهای زیرزمینی در نقاط مختلف کره زمین

     

      آب‌ های طبیعی موجود در سطح خاک تحت تأثیر نیروی ثقل قرار دارند. این آب‌ها از منافذ و درزهای بسیار کوچک و از کلیه راهروهای متعدد موجود در خاک و سنگ‌های زیرین نفوذ نموده و تا آنجا که ممکن باشد به طرف اعماق پائین می‌روند. به این ترتیب در یک عمق مشخص کلیه فضاهای خالی موجود در سنگ‌ها پر شده و سطح آب به تدریج بالا می‌آید. در حالیکه معمولاً قسمت‌های بالاتر (به طرف سطح حاک) خالی می‌باشند. نتیجه اینکه اگر آب‌های سطحی خشکی‌ها به صورت سفره‌های آزاد در خارج از محدوده رودخانه‌ها و دریاچه‌ها دیده نمی‌شوند، در همه جا در یک عمق کافی، یعنی در مناطقی که آب‌های نفوذی روی یکدیگر انباشته شده‌اند یافت می‌گردند. بنابراین می‌توان گفت که آب‌های زیرزمینی نیز مانند سنگ‌ها در کلیه نقاط مختلف کره زمین دیده می‌شود.

    روش جایگیری آب‌های زیرزمینی که اغلب به طور کامل به آن توجه نمی‌شود بیانی بسیار روشن و واضح به وسیله اوسکارمنزر در سال 1923 روشن گردیده است. منزر، زمین شناسی بود که در این زمان در سرویس زمین شناسی کشور ایالات متحده و در قسمت اداره کل آب‌های زیرزمینی کار می‌کرد. این دانشمند در اواخر سال‌های عمر خود کتابی نوشت تحت عنوان هیدرولوژی (آبشناسی) . با منزر بترتیبی که در شکل 101 نشان داده شده است در نشریه شماره 439 دیده می‌شود که در همان سال (1923) در نشریه شماره 494 تکمیل گردیده است. برای اینکه روش جایگیری آب‌های زیرزمینی به طور صحیح نشان داده شود، منزر یک بالن پر از شن در نظر می‌گیرد. بین دانه‌های شن فضاهای خالی موجود است. این فضاها با یکدیگر در ارتباط بوده و نقاطی برای اشغال آب باقی می‌ماند. اگر بالن کاملاً از آب

    پر نشود، می‌توان پس از مدتی به آسانی مشاهده نمود که آب به طرف ته بالن رفته و کلیه فضاهای خالی شن‌های کف آن را اشباع می‌نماید.

     

    به علت ارتباطات موجود بین فضاهای خالی سطح این آب نظیر سطح یک سفره آزاد مسطح خواهد گردید. باین ترتیب منطقه‌ای به نام «منطقه اشباع» که دارای یک سطح اشباع است و منطقه دیگری به نام «منطقه هوادار» که از داخل آن تبادلاتی با جو انجام می‌گیرد به وجود می‌آیند. (تغذیه به وسیله آب‌های نفوذی و افت‌ها به وسیله تبخیر کلی: اواپوترانس پی راسیون).

    تشکیل آب‌ های زیرزمینی در طبیعت به همین صورت انجام می‌گیرد. در هر جا که باشیم خاک زیر پای ما، دارای درز و شکاف و منافذ خالی بوده که به وسیله آنها آب‌های جوی و جاری می‌توانند نفوذ نموده و به منطقه اشباع برسند. موقعی که یک چاه در داخل زمین متخلخلی حفر می‌شود، اول از زمین‌های خشک منطقه هوادار عبور نموده سپس به سنگ‌های مخزن منطقه اشباع که کلیه فضاهای خالی آن پر از آب می‌باشد می‌رسد. پس از رسیدن چاه به منطقه اشباع فضای خالی داخل آن به تدریج پر گردیده و کت (ارتفاع نسبت به یک سطح مقایسه) آب داخل چاه که همان کت سطح اشباع است برقرار می‌گردد.

     

     

    1-3- هیدرولوژی و ژئوهیدرولوژی جدید

     

     توسعه در این علوم در قرن گذشته در سه رشته کم و بیش مجزا انجام شده است:

    (1) تکمیل رابطه زمین شناسی با پیدایش آب‌های زیرزمینی.

    (2) بسط معادلات ریاضی برای بیان حرکت آب از سنگ‌ها و مواد رسوبی دانه‌دانه.

    (3) مطالعه شیمی آب‌های زیرزمینی و یا علم «هیدروژئوشیمی».

    روابطی را که بین زمین شناسی و پیدایش آب زیرزمینی بوجود آمده است، نمی‌توان به آسانی با نام‌های تک‌تک افراد مربوط نمود. به طور کلی گروه‌های زیادی از زمین شناسان هریک به حل مسایل خاصی کمک نموده‌اند. به عنوان مثال، پیدایش آب زیرزمینی در مناطقی که زمین دائماً یخ زده می‌باشد توسط تعداد زیادی از زمین شناسان روسی مطالعه شده است. بسیاری از زمین شناسان هلندی نیز در تفهیم آب زیرزمینی در تپه‌های ماسه‌ای سواحل کمک نموده‌اند. زمین شناسان و علمای فیزیک خاک ژاپنی مقالات بیشماری در مورد چشمه‌های آب گرم دارند. انگلیسی‌ها نیز در این مورد کارهای زیادی انجام داده‌اند که یکی از آن‌ها کاربرد اولیه‌ای از علم ژئوشیمی برای افزایش میزان آب مورد مصرف شهر «اسکاربورو» در انگلستان بود که توسط «ویلیام اسمیت اعمال گردید. وی پس از مطالعه زمین شناسی محل پیشنهاد کرد که با بستن قسمتی از چشمه می‌توان بر انبارش آب زیرزمینی افزود. «دوبره» فرانسوی کتابی راجع به مشخصات زمین شناسی آب‌های زیرزمینی نوشت که یکی از اولین کتاب‌های عمومی در این باره می‌باشد. به عنوان مثالی خاص از نتایج جدیدی که یک زمین شناس به تنهایی در این زمینه کسب نموده است می‌توان از کارهای «استرنز» در جزایر هاوایی نام برد. در این کار رابطه بین سنگ‌های آذرین و پیدایش آب زیرزمینی به نحوی بسیار عالی بیان شده است. کار «دیویس» و «برتز» درباره تشکیلات غارهای آهکی یک مثال خوب دیگر می‌باشد. کار «دوتوا» در مورد سنگ‌های یکپارچه «یونیون» در آفریقای جنوبی مثال دیگری در این زمینه است. از بین تعداد زیادی از زمین شناسان نامور، مشهورتر از همه «ماینزر» می‌باشد. وی گرچه کارهایی در مورد روش‌های تعیین موجودی آب زیرزمینی انجام داده و نظریه‌ای در

    مورد جریان آرتزین ارائه نموده و اهمیت گیاهان «ریشه بلند» را یادآور شده است، لیکن کار اصلی او همانا سازمان دادن به علم آب‌های زیرزمینی می‌باشد. وی جنبه‌های گوناگون این شاخه جدید از علوم زمینی را بین سال‌های 1920 تا 1940، هنگامی که عضو اداره زمین شناسی آمریکا بود، مورد تجزیه و تحلیل قرار داده، تعریف نموده و به هم پیوند داده است.

  • فهرست:

    فصل اول : مقدمه

     

    1-1- منشاء آبهای زیر سطحی – نظرهای اولیه....................   6

    1-2- وجود آبهای زیرزمینی در نقاط مختلف کره زمین...........   8

    1-3- هیدرولوژی و ژئوهیدرولوژی جدید............................   10

    1-4- لزوم شناختن و بهره برداری بهینه آبهای زیر زمینی......   12

     

    فصل دوم : شناخت آبهای زیرزمینی

     

    2-1- کلیات....................................................................   15

    2-2- پیدایش آبهای زیرزمینی............................................   18

    2-3- اهمیت آبهای زیرزمینی.............................................   18

    2-4- انواع سفره های آب زیرزمینی....................................   19

    2-5- پارامترهای فیزیکی در سازنده های آبدار.......................   22

    2-6- معادلات تعادل در جریان آب بطرف چاه .........................   27

    2-7- اثر چاهها بر یکدیگر.................................................   33

     

    فصل سوم : اکتشاف آبهای زیر زمینی

     

    3-1- روشهای ژئولوژیک و هیدرولوژیک..............................   37

    3-2- روشهای ژئوفیزیک سطحی..........................................   38

       3-2-1- روش مقاومت الکتریکی...................................................    38

       3-2-2- روش لرزه نگاری............................................................    41

    3-3- روشهای تحت الارضی.................................................   49

      3-3-1- حفاری آزمایشی و لوگهای زمین شناسی.................................    50

      3-3-2-روشهای ژئوفیزیک............................................................     52

     

     

     

     

    فصل چهارم : حرکت آبهای زیر زمینی

     

    4-1-جریان یک بعدی................................................   67

      4-1-1- آبخانهای محبوس...................................................    67

      4-1-2- آبخانهای غیر محبوس.............................................    68

      4-1-3- آبخانهای تراوش کننده.......................................    69

    4-2- جریان شعاعی در چاهها.....................................    70

      4-2-1- آبخانهای محبوس...................................................    71

      4-2-2- آبخانهای آزاد..........................................................   73

      4-2-3- آبخانهای تراوش کننده..............................................    77

    4-3-آبخانه با تغذیه عمودی و یکنواخت............................   79

      4-3-1- سیستم رودخانه- آبخانه...............................................   79

      4-3-2-سیستم چاه و آبخانه...............................................   80

    4-4-چاه در نزدیکی مرزهای آبخانه..................................   94

      4-4-1- چاه در نزدیکی رودخانه................................................    94

      4-4-2- چاه در نزدیکی مرز غیر قابل نفوذ....................................   95

      4-4-3- چاه در نزدیکی مرزهای دیگر..........................................   102

    4-5- جریان به چاههای ناقص..........................................    103

    4-6- تداخل چاهها..........................................................   107

      4-6-1- افت پیرامون چاههای متداخل...........................................    110

      4-6-2- دبی چاههای متداخل(مزاحم)............................................    113

      4-6-3- تاثیر بهره برداری از حوزه چاه در یک منطقه....................    114

     

    فصل پنجم: بهره برداری از آبهای زیر زمینی

     

    5-1- بهره برداری بهینه از آبهای زیر زمینی............................     117

    5-2- پمپ ها.....................................................................     123

      5-2-1- ائولن ها (چرخابهای بادی)....................................................     123

      5-2-2- پمپ های الکتریکی.............................................................      123

    5-3- گزینش پمپ، آزمایش دبی..............................................     126

    5-4- چاه عمیق....................................................................    129

      5-4-1- روشهای حفاری چاه عمیق......................................................     130

      5-4-2- تشکیلات چاه عمیق................................................................    131

    5-5- قنات............................................................................    137

      5-5-1- جریان آب بطرف قنات..............................................................    139

      5-5-2- محل قنات..............................................................................    140

      5-5-3- حریم قنات..............................................................................    142

      5-5-4- لایروبی قنات...........................................................................    143

    5-6- تغذیه لایه آبدار استخراج شده.............................................   143

      5-6-1- شعاع عمل چاهها.....................................................................    144

      5-6-2- بالا امدن و یا برگشت آب (جبران)................................................    144

      5-6-3- آزمایش با دبی ثابت..................................................................     144

    5-7- سدهای زیرزمینی.............................................................     145

     

    فصل ششم : تغذیه مصنوعی سفره های آب زیر زمینی

     

    6-1- تعریف...........................................................................   146

    6-2- هدفهای تغذیه مصنوعی.....................................................   146

    6-3- لزوم تغذیه مصنوئی به منظور منابع زیر زمینی آب در مناطق خشک و نیمه خشک.............................................................................   147

    6-4- اشاره ای به اصول نظری تغذیه مصنوعی..............................   148

     6-4-1- مروری بر کارهای انجام شده......................................................   149

     6-4-2- گزینش مکان...........................................................................   153

     6-4-3- منابع آبی................................................................................   154

     6-4-4- روشهای تغذیه مصنوعی............................................................   154

    6-5- استخرهای تغذیه..............................................................   155

    6-6- روش ساختن استخر های تغذیه...........................................   158

    6-7- نگهداری استخرهای تغذیه.................................................   160

    6-8- طراحی شبکه های گسترش سیلاب برای آبیاری وتغذیه مصنوعی.  161

     6-8-1- گزینش بده...............................................................................   161

      6-8-1-1- آبیاری غلات و علوفه دست کاشت...............................................................   162

      6-8-1-2- آبیاری سیلابی مراتع ...............................................................................    162

      6-8-1-3- آبیاری سیلابی جنگلهای دست کاشت...........................................................     162

      6-8-1-4- تغذیه مصنوعی.......................................................................................    163

    6-9- تغذیه سفره های زیرزمینی به وسیله پرکولاسیون(فرونشست)........   164

     

    منابع..................................................................................   166

     

    منبع:

     

    کتاب : شناخت آبهای زیر زمینی(ژئوهیدرولوژی)...................................................

     

     تالیف: راجرد- ویست....................................... ترجمه : دکتر هرمز پازوش...........

     

    کتاب : استخراج آبهای زیر زمینی........................................................................

     

     تالیف : پروفسور ژان پی میانتا............................ ترجمه : دکتر محمد محمدی فتیده....

     

    کتاب : نشت و آبهای زیر زمینی..........................................................................

     

     تالیف : میگل مارینو و جیمز لوتین......................... ترجمه : دکتر حیدرعلی کشلولی....

     

    کتاب : مقدمه ای بر مهار سیلابها و بهره برداری بهینه.............................................

     

     تالیف : سید آهنگ کوثر.....................................................................................

     

    کتاب : آبیاری عمومی........................................................................................

     

     تالیف : دکتر حسین فرداد....................................................................................

               

    اینترنت : سایتهای تخصصی عمران     

     

      

همزمان با افزايش جمعيت در جهان، نياز به آب سالم و قابل شرب نيز افزايش مي‌يابد. از سوي ديگر منابع آبهاي زيرزميني به دليل آلودگيها و تغييرات آب و هوايي در حال کاهش است، در نتيجه نگاه‌ها به سوي منابع آب‌هاي زيرزميني که منابع حياتي آب در مناطق خشک ونيمه

مقدمه: با پیشرفت علوم و به کارگیری آن درجوامع،بهره مندشدن ازتسهیلات زندگی و افزایش بهداشت عمومی سبب افزایش روزافزون جمعیت و به دنبال آن بهره وری هرچه بیشتر ازطبیعت شده است. ازجمله این منابع مورداستفاده، آب(طلای شفاف) بوده است. دربرخی نقاط جهان منابع آب زیرزمینی تنها منبع تأمین آب شرب و کشاورزی جهان سوم می باشد. بهره مندی ازآبهای زیرزمینی اگربراساس شناخت اجزای آن صورت نگیرد، دیری ...

وضعيت آب در کره زمين مردم ما هر روز 1700 ميليارد ليتر آب مصرف مي کنند. 97% آبهاي کره زمين درون اقيانوسها است و 2% آن يخ زده است. ما آب مورد نياز خود را از 1% باقيمانده تهيه مي‌کنيم که از يکي از دو منبع زير بدست مي آيد: سطح زمين (رودخانه‌ها ، درياچه

همزمان با افزايش جمعيت در جهان، نياز به آب سالم و قابل شرب نيز افزايش مي‌يابد. از سوي ديگر منابع آبهاي زيرزميني به دليل آلودگيها و تغييرات آب و هوايي در حال کاهش است، در نتيجه نگاه‌ها به سوي منابع آب‌هاي زيرزميني که منابع حياتي آب در مناطق خشک ونيمه

آبهای سطحی آب سطحی شامل آب باران، پساب، رودخانه دائمی و مانند آن‌ها می‌باشد. فعالیت‌های انسان می‌تواند منجر به افزایش میزان ترکیبات موجود در آب سطحی شوند.به عنوان مثال، فاضلاب‌های حاوی مواد آلی که به آب سطحی اضافه می‌شوند. بنابراین تشخیص کیفیت آب‌های سطحی و اثرات فعالیت‌های انسان بر روی کیفیت آب‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. منظور از کیفیت آب خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و ...

تعريف و ريشه لغوي وارد کردن آب به داخل يک سازه زمين شناسي را بوسيله متدها و تاسيسات مختلف ، تغذيه مصنوعي گويند ومعادل لاتين آن Artificial Recharge مي باشد. قنات چگونه بوجود آمد ؟ به دنبال رگه هاي حيات شايد اولين گام مردمان زحمتکش قديمي ، فقط جست

چکیده طرح‌ بانک‌ اطلاعات‌ پروژه‌های‌ تحقیقاتی‌ و مدارک‌ علمی‌ آب‌ در سال‌ 1374 با هدف‌ آماده‌ سازی‌ 10000 مدرک‌ درموضوعات‌ آب‌، به‌ طور مشترک‌ بین‌ وزارت‌ نیرو و مرکز اطلاعات‌ و مدارک‌ علمی‌ ایران‌ آغاز شد. این‌ مجموعه‌ بااستفاده‌ از نرم‌ افزار CDS/ISIS و اصطلاحنامه‌های‌ معتبر جهانی‌ در موضوع‌ آب‌ تهیه‌ شده‌. در این‌ مقاله‌ که‌ با استفاده‌ ازبانک‌ مذکور نوشته‌ شده‌، با اشاره‌ ...

با پيشرفت علوم و به کارگيري آن درجوامع،بهره مندشدن ازتسهيلات زندگي و افزايش بهداشت عمومي سبب افزايش روزافزون جمعيت و به دنبال آن بهره وري هرچه بيشتر ازطبيعت شده است. ازجمله اين منابع مورداستفاده، آب(طلاي شفاف) بوده است. دربرخي نقاط جهان مناب

پیشگفتار آگهی از کم و کیف منابع آب کشور و چگونگی تحولات آتی در تقاضا برای آب و خدمات وابسته به آب، از پیش شرط ‌های اصلی و اساسی برای برنامه‌ریزی و مدیریت معقول منابع آب محسوب می‌شود. افزایش و تشدید تقاضا برای آب و خدمات مربوط به آن، تنزل کنترل کیفیت منابع آب سطحی زیر زمینی و هم چنین تخریب محیط زیست که بر اثر شهرنشینی و صنعتی شدن و تحول در کاربرد اراضی ایجاد گردیده و شتاب ...

آب خالص (H2o) به طور معمول در طبيعت يافت نمي شود. حتي آب باران نيز برخلاف آنچه در گذشته تصور مي شد خالص نيست. آب طبيعي اعم از منابع سطحي يا زيرزميني به دست آمده باشد، شامل مواد جامد حل شده، گازها و مواد معلق است. کيفيت و کميت اجزاء تشکيل دهنده آب به

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول