کار مورد نظر یک دستگاه آپارتمان 5 طبقه با دو راه پله مجزا که طبقه همکف به دو پارکینگ و دو مغازه تعلق دارد و از طبقه اول، هر طبقه شامل 4 واحد مسکونی می باشد، که هر واحد مسکونی دارای 90 متر زیر بنا بوده که از دو خواب، حال و پذیرایی و آشپزخانه و سرویس های بهداشتی تشکیل شده است. ساختمان مورد نظر از سیستم آسانسور نیز برخوردار است.
خواسته های صاحب کار:
صاحب کار خواستار این بود که واحدها علاوه بر روشنایی طبق نقشه، از یک سری تزئینات خاص نیز برخوردار باشد.
صاحب کار خواستار این بود که نمای ساختمانش علاوه بر نور کافی، از زیبایی خاصی نیز برخوردار باشد.
به علت تاریک بودن راه پله ها در روز، صاحب کار خواستار روشنایی دائم در راه پله ها بود.
پیشنهادات اجرا کننده:
پیشنهاد ما به صاحب کار در مورد خواسته اول ایشان این بود که
می توانند از سقف کاذب استفاده کند و ما هم برای نورپردازی در این سقف از لامپ های سیلندری و لامپ های مخفی برای زیبایی کار استفاده کنیم.
پیشنهاد ما به صاحب کار در مورد خواسته دوم ایشان، استفاده از لامپ های متال زمینی در کف پیاده روی جلوی ساختمان و متال های روی کار در بالای پشت بام بود.
پیشنهاد ما به صاحب کار در مورد خواسته سوم ایشان مبنی بر روشنایی دائم راه پله، استفاده از سنسورهای حساس به جابجایی در پاگرد راه پله ها بود.
یکی دیگر از پیشنهادات ما به صاحب کار این بود که کنتورهای تکفاز و کنتور سه فاز«کنتور سه فاز مربوط به آسانسور می باشد» را می تواند در یک تابلو قرار دهد.
یکی دیگر از پیشنهادات ما به صاحب کار مبنی بر زیباتر شدن کار این بود که می تواند کابل ورودی به تابلو را از دروم یک لوله شش اینچ عبور دهد.
یکی دیگر از پیشنهادات ما به صاحب کار این بود که می تواند به جای لوله های 11 کیلویی و زانویی از لوله های 16 کیلویی که می توان آنها را خم کرد استفاده کند.
برنامه ریزی:
قبل از شروع کار تمامی اعضای اجرا کننده پس از مشورت با یکدیگر و سنجیدن تمامی جوانب کار نسبت به چگونگی اجرای نقشه صحبت هایی انجام شد و تصمیمات برای اجرای کار به این گونه اتخاذ گردید که ابتدا کلیه کارهای داخلی واحدها انجام شود و سپس نسبت به هدایت ورودی ساختمان از کنتور اقدام شود.
نحوه اجرای کار:
کار مورد نظر طبق نقشه اجرا شد. در مورد قسمت هایی که احتیاج به توضیح است بر روی نقشه توضیحات مختصری داده شده است.
چگونگی انجام کار:
در ابتدا با توجه به نقشه جای قوطی ها و مسیر لوله ها را مشخص کردیم و پس کندن جای آنها، شروع به کار گذاشتن آنها کردیم. تمام لوله های مورد استفاده در این ساختمان از جنس PVC، 16 کیلویی می باشد و اصلا از زانویی استفاده نشده و در مسیرهایی احتیاج به زانویی داشتیم لوله ها را خم کردیم. در طول های بیشتر از یک متر از لوله های خرطومی استفاده شده است. روی تمامی لوله ها را پس از کار گذاشتن در کف ساختمان با سیمان پوشاندیم تا آسیب نبیند. در داخل هر ساختمان یک جعبه فیوز تعبیه شده که این جعبه شامل 6 عدد فیوز می باشد که یک فیوز آن مربوط به لباسشویی می باشد، یک فیوز آن مربوط به پریزهای آشپزخانه و پذیرایی می باشد، یک فیوز آن مربوط به پریزهای اتاق خواب ها و سرویس های بهداشتی می باشد و یک فیوز برای قطع کلی برق واحد تعبیه شده است. این سیستم حفاظت زمین این ساختمان کامل می باشد. در کل ساختمان به تعداد کافی پریز تعبیه شده و سعی شده پریزها به گونه ای کار گذاشته شوند که کمترین فاصله را تا وسیله ی مورد استفاده داشته باشند. در داخل حمام و جلوی درب ورودی هر واحد شستی زنگ کار گذاشته شده است. این ساختمان مجهز به سیستم آنتن مرکزی می باشد. مسیر لوله ها به صورت مستقیم یا عمود است تا در هنگام سوراخکاری در ساختمان به مورد خاصی برخورد نکنند. فاصله کلید و پریزهای برق تا زمین 120 سانتیمتر، فاصله آنتن و تلفن تا زمین 50 سانتیمتر می باشد. علاوه بر پذیرایی، هر اتاق دارای پریز آنتن و تلفن است. در راه پله به جای تایمر و شستی، از سنسورهای حساس به جابجایی استفاده شده است بدین صورت که در هر پاگرد یک سنسور تعبیه می شود و در ابتدای راه پله یک کلید کار گذاشته شده است که هر وقت که خواستیم سنسور را از مدار خارج کنیم. ساختمان فوق به صورت دو آپارتمان 8 واحد برق کشی شده است و برای هر کدام از 8 واحدها یک تابلوی برق تعبیه شده است. تابلوها را به گونه ای ساخته ایم تا کنتور سه فاز موجود به آسانسور نیز در درون همین تابلوها نصب شود و برای کنتور سه فاز از تابلوی مجزا استفاده نکره ایم. کل ساختمان دارای دو چاه ارت می باشد.
که برای هر 8 واحد یک چاه ارت به عمق 4 متر در نظر گرفته شده است. برای روشنایی نمای ساختمان هم از لامپ های متال استفاده کرده ایم، بدین صورت که چند عدد لامپ در کف پیاده رو و چند عدد لامپ هم بر روی پشت بام نصب می شود.
لازم به ذکر است توضیحات مربوط به چاه ارت در کنار بلوک دیاگرامش بر روی نقشه داده شده است.
چاه ارت:
قسمت مورد بحث چاه ارت عبارتند از:
1- عمق چاه:
عمق چاه بستگی به مقدار مقاومت مورد نیاز نوع زمین و حساسیت سیستم دارد. لازم به ذکر است که عمق چاه استفاده شده در این بلوک ساختمانی، 4 متر می باشد.
2- نوع مواد استفاده شده در چاه:
همانگونه که در نقشه ذکر شده است، مواد استفاده شده شامل پودر زغال، خاک سنگ نمک«بهتر است از سنگ ریزه های نمک استفاده شود که دیرتر تجزیه می شوند» و مقدار کافی خاک رس.
3- صفحه مسی، سیم مسی:
صفحه ی مسی استفاده شده در ابعاد mm23 * 700 * 700 است. اکثر صفحه های مورد استفاده در چاه های ارت به صورت افقی قرار می گیرد اما در این کار طبق مشورت های انجام شده لازم دانسته شد تا صفحه به صورت عمودی قرار بگیرد تا تماس صفحه به مواد مورد استفاده در چاه به حداکثر مقدار خود برسد. سیم مسی به وسیله کابل شو و پیچ و مهره به صفحه متصل شده است و در نهایت برای جلوگیری از رنگ زدگی، پیچ مهره توسط قیر پوشانده شد.
4- سیستم آب دهی به چاه به منظور جلوگیری از تغییر مقاومت چاه:
برای اینکه رطوبت چاه از بین نرود یک لوله در درپوش چاه تعبیه شده است.