سوئیچ ها یکی از ابزار های ضروری در شبکه های کامپیوتری به شمار می آیند و پلی برای ارتباط کامپیوتر های مختلف به یکدیگر هستند. سوئیچ Tenda TEG1224T یکی از آخرین محصولات شبکه بود که در مجموعه سخت افزار بررسی شد و برای آشنایی بیشتر با این محصولات شبکه تصمیم گرفتیم تا آن را باز کنیم و ببینیم درون آن چه خبر است.
ساختار سوئیچ ها به نحوی است که دسترسی به پورت های آن ساده و آسان باشد. بدنه فلزی دستگاه علاوه بر آنکه دوام آن را افزایش میدهد، روشی برای دفع گرمای کاری آن نیز به شمار می آید. باز کردن سویچ کار ساده ای است و با باز کردن چند پیچ، میتوان قاب روی سوئیچ را باز کرد. همانطور که مشاهده میشود، اجزای داخل روتر آن طور که به نظر می آید پیچیده نیست و شامل منبع تغذیه، بورد اصلی، پورت ها و کابل های مورد نیاز برای انتقال اطلاعات و اجزای دیگر می شود.
بورد اصلی دستگاه دارای سه هیت سینک بزرگ است که در زیر آنها کنترلرهایی برای پورت ها قرار دارند. هر کنترلر هشت پورت را کنترل می کند و یکی از کنترلر ها توانایی سوئیچ به دو پورت اپتیکال را نیز دارد. کنترلر ها با یکدیگر در ارتباط هستند، اما متاسفانه امکان جدا کردن هیت سینک ها از روی بورد را نداشتیم.
در بالای بورد یک چیپ ست SST 39VF1681 قرار دارد که حافظه CMOS با ظرفیت 16 مگابیت برای ذخیره تنظیمات است. در سمت راست این چیپ ست، ماژول حافظه مدل ISSI IS63LV1024L قرار گرفته است.
فن دستگاه از اتصالی دو پین بهره برده و سرعت ثابتی دارد و هوای داخل سویچ را به بیرون میدمد. در زمان بررسی این سوئیچ، به این مسئله اشاره کردیم که میتوان یک فن دوم به این مجموعه اضافه کرد، اما با باز کردن سوئیچ می بینیم که روی بورد اتصالی برای فن دوم وجود ندارد.
منبع تغذیه دستگاه در سمت چپ آن قرار دارد و برق ورودی را از طریق اتصالی شش پین به بورد اصلی منتقل می کند.
سوئیچ نوع دیگری از ابزارهایی است که برای اتصال چند شبکه محلی به یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرد که باعث افزایش توان عملیاتی شبکه می شود. سوئیچ وسیله ای است که دارای درگاه های متعدد است که بسته ها را از یک درگاه می پذیرد، آدرس مقصد را بررسی می کند وسپس بسته ها را به درگاه مورد نظر " که متعلق به ایستگاه میزبان با همان آدرس مقصد می باشد" ارسال می کند. اغلب سوئیچ های شبکه محلی در لایه پیوند داده های مدل ا اس آی عمل می کند.
سوئیچ ها بر اساس کاربردشان به متقارن "Symmetric" ونامتقارن " Asymmetric" تقسیم می شوند.
در نوع متقارن ، عمل سوئیچینگ بین سگمنت هایی که دارای پهنای باند یکسان هستند انجام می دهد یعنی 10mbps به 10mbps و.... سوئیچ خواهد شد. اما در نوع نامتقارن این عملکرد بین سگمنت هایی با پهنای باند متفاوت انجام می شود.
3 نوع سوئیچ وجود دارد که عبارتند از :
1 - سوئیچ Cut - through : این نوع سه یا چهار بایت اول یک بسته را می خواند تا آدرس مقصد آنرا بدست آورد ، آنگاه آن بسته را به سگمنت دارای آدرس مقصد مذکور ارسال می کند این در حالی است که قسمت باقی مانده بسته را از نظر خطایابی مورد بررسی قرار نمی دهد.
2 - سوئیچ Store- and - forward : این نوع ابتدا کل بسته را ذخیره کرده سپس آن را خطایابی می کند ، اگر بسته ای دارای خطا بود آن بسته را حذف می کند ، در غیر اینصورت آن بسته را به مقصد مربوطه ارسال خواهد کرد. این نوع برای شبکه محلی بسیار مناسبتر از نوع اول است زیرا بسته های اطلاعاتی خراب شده را پاکسازی می کند و بهمین دلیل این سوئیچ باعث کاهش بروز عمل تصادف خواهد شد
3 -سوئیچ: Fragment-free سوئیچ ها از این روش کمتر استفاده می کنند. این روش مانند روش اول می باشد با این تفاوت که در این شیوه ، سوئیچ قبل از ارسال بسته ، 64 بایت اول آن را نگه می دارد این کار به خاطر آن است که بیشتر خطا و برخوردها در طول اولین 64 بایت بسته اطلاعاتی اتفاق می افتد
مفاهیم مربوط به ارسال سیگنال و پهنای باند
◄ Switch Configurations
سوئیچ های LAN از نظر شکل فیزیکی با هم متفاوتند ، در حال حاضر ، سوئیچ ها دارای سه شکل عمده می باشند:
+ Shared memory :
این نوع از سوئیچ ها ، بسته رسیده را در یک حافظه مشترک یا بافر که این بافر در بین تمامی درگاه های سوئیچ تقسیم می شود نگهداری می کنند و سپس پکت را از طریق درگاه مناسب برای سمت نود مقصد ارسال می کنند.
+ Matrix :
این نوع سوئیچ ها دارای یک شبکه خطوط داخلی ( ماتریکس ) با پورت های ورودی و خروجی می باشند. زمانیکه وجود یک بسته اطلاعاتی در پورت ورودی تشخیص داده شود ، آدرس کارت شبکه ( MAC ) با جدول جستجوی موجود در سوئیچ (MAC Table) مقایسه می شود تا در نهایت بسته مذکور به پورت خروجی مورد نظر هدایت شود. بنابراین سوئیچ در حد فاصل بین این دو پورت یک خط ارتباطی ایجاد کرده و آن دو پورت را به هم متصل می کند.
+ Bus architecture :
در این دسته از سوئیچ ها یک بافر برای هر یک از درگاه ها در نظر گرفته شده است. که گذرگاه اطلاعات را کنترل می کند.
◄ Transparent Bridging
اکثر سوئیچ ها از سیستمی موسوم بهtransparent bridging استفاده می کنند تا جداولی جهت جستجوی آدرس بسازند. سیستم مذکور یک تکنولوژی می باشد که امکان می دهد تا سوئیچ همه آنچه که در مورد موقعیت نودها در شبکه باید بداند را بدون دخالت مدیر شبکه ( network administrator ) می آموزند. این سیستم دارای پنج قسمت زیر می باشد :
● Learning
● Flooding
● Filtering
● Forwarding
● Aging
حال قدم به قدم با مراحل فوق آشنا می شویم:
همانطور که در شکل 3 مشاهده می کنید سوئیچ به شبکه اضافه شده است و سگمنت های مختلف به آن متصلند.
+ Learning :
کامپیوترA که در سگمنت A قرار دارد ، دیتایی برای کامپیوتر B واقع در سگمنت C ارسال می کند. پس سوئیچ اولین بسته اطلاعاتی را از روی نود A دریافت می کند. آدرس کارت شبکه یا MAC Address آن را می خواند و آن را در جدول مک خود به ثبت می رساند. از این پس سوئیچ به محض دریافت یک بسته اطلاعاتی که آدرس مقصد دستگاه ، نود A آدرس دهی شده باشد می تواند نود A را با توجه به آدرس موجود بیاید. به این عملیات Learning می گویند. یعنی به محض دیدن یک MAC Address جدید سوئیچ آن را یادداشت می کند و آن را یاد می گیرد.