تحقیق سیستم های اطفاء حریق

Word 2 MB 35368 44
مشخص نشده مشخص نشده الکترونیک - برق - مخابرات
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده

    سیتم اعلان و اطفاء حریق به عنوان یک سیستم امنیتی برای کارخانجات ومراکز عمومی و ادارات کاربرد فراوانی دارد.و در صورت حس کردن حرارت ویا دود سیستم آلارم   می دهد  و می توان بگونه ای برنامه ریزی کرد که بتواند از حریق جلوگیری نماید.

     کلمات کلیدی: سنسور گاز و حرارت, میکروکنترولر

     

    فصل اول

    سنسو رها:

    شماتیک سیستم اعلام حریق

    سامانه اعلام حریق، به مجموعه‌ای از قطعات الکترونیکی گفته می‌شود که وظیفه آشکارسازی حریق در اماکن مختلف را بر عهده دارد.

    انواع سامانه‌ های اعلام حریق

    سامانه‌های اعلام حریق به سه گروه آدرس پذیر، متعارف و بدون سیم (وایرلس) تقسیم می شوند که هر یک از این سامانه ها خود به دو گروه خودکار و دستی تقسیم می‌شوند. در سیستم‌های دستی، شستی اعلام حریق، تنها منبع تشخیص حریق است. درواقع کار تشخیص حریق در اینگونه سیستم‌ها فقط به انسان سپرده شده‌است و در مکان‌هایی که انسان حضور ندارد، کاربردی ندارند. بر خلاف اینگونه سیستم‌ها، سیستم‌های اعلام حریق خودکار، وابستگی کمتری به تشخیص انسان دارند. سیستم‌های خودکار، به دو گروه آدرس‌پذیر، و غیر آدرس‌پذیر تفکیک می‌شوند. در سیستم آدرس‌پذیر، علاوه بر اعلام حریق، محل دقیق وقوع آن نیز مشخص می‌شود.

    استانداردهای سیستم های اعلام حریق

    از جمله استاندارد های سیستم های اعلام حریق می توان به UL، LPCB، EVPU، EN-54، NFPA72، BS5839 نام برد. استانداردهای دیگر: CE، VDS، CQST، TUV و .... .

    اجزای تشکیل دهنده سیستم‌های اعلام آتش سوزی

    سامانه های اعلام آتش خودکار قدیمی، معمولاً از یک حسگر یا آشکارساز که خود متصل به خروجی صوتی بود، تشکیل شده بودند. ولی این سیستم‌ها در سال‌های اخیر، دیگر مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. سامانه های جدیدتر معمولاً از تعدادی شستی اعلام حریق و تعدادی حسگر یا آشکارساز (Detector)، یک سامانه پردازش مرکزی و چند خروجی تشکیل می‌شوند.

    آشکارسازها

    حسگرها و آشکارسازهای اعلام آتش، (بسته به اینکه به کدام مشخصه آتش حساس باشند) در گروه‌های آشکارسازهای دود، آشکارسازهای حرارت، آشکارسازهای منو اکسید کربن، آشکارساز شعله و آشکارسازهای ترکیبی جای دارند.

    حسگر دود

    حسگرهای دود کار تشخیص دود در محل را برعهده دارند. این حسگرها معمولاً در دو گروه حسگر نوری و حسگر یونیزاسیون جای می‌گیرند. حسگرهای نوری با ارسال علایم نوری به یک گیرنده (که در داخل خود حسگر مسقر است) میزان تغییر و کاهش نور رسیده را اندازه گیری می‌کنند و اگر تغییر آشکاری در میزان نور دریافتی مشاهده کنند، آن را به آتش تعبیر می‌کنند. حسگرهای یونیزاسیون، شامل دو صفحه نزدیک به هم (الکترودها) هستند و از هوای محیط به عنوان الکترولیت استفاده می‌کنند. چنانچه تغییر ناگهانی در غلظت هوای محیط روی دهد، حسگر آن را به آتش تعبیر می‌کند. حسگرهای یونیزاسیون، حاوی مقادیر کمی مواد رادیواکتیو بوده (برای یونیزه کردن ذرات موجود در هوای اطراف الکترودها)و برای همین عمر دائمی ندارند.

    حسگرهای حرارت، کار تشخیص حرارت در محل را بر عهده دارند. روش کار این حسگرها کاملاً مشابه جفت دما یا ترموکوپل یخچال‌های خانگی است. این حسگرها در داخل خود دو صفحه از مواد متفاوت و چسبیده به هم دارند که با گرم شدن و یا سرد شدن، جهت خم شدن صفحه ترکیبی تغییر می‌کند و باعث اتصال جریان می‌شود. انواع جدیدتر این حسگرها دارای دماسنح بوده و به تغییرات درجه حرارت حساس می‌باشد.

    حسگرهای ترکیبی، حسگرهایی هستند که از ترکیب یک حسگر دود و یک حسگر حرارت بوجود آمده‌اند و می‌توان خروجی آنها را بسته به حساسیت محل و تعداد اعلام‌های اشتباه بر روی و/یا تنظیم نمود. روشن است که در حالت «یا» تعداد اعلام‌های اشتباه بیشتر بوده و در حالت «و» اعلام با تاخیر بیشتری صورت می‌گیرد.

    سامانه مرکزی

    سامانه متصل به رایانه

    سامانه مرکزی، یک سامانه تشخیص آتش سوزی است. در این سامانه اعلام‌های حسگرها تجزیه و تحلیل شده و برای اعلام حریق یا در حالت‌های مشکوک، اعلام نیاز به بازبینی انسان تصمیم گیری می‌شود. این سیستم‌ها اغلب یه صفحه کلید برای ورود فرامین توسط انسان و مانیتور برای مشاهده فرامین مجهز هستند. این سیستم‌ها امروزه یه رایانه متصل شده و از طریق نرم‌افزار مخصوص خود، برنامه را دریافت می‌کنند. یکی دیگر از وظایف این سیستم‌ها انتخاب نوع خروجی (آژیر خطر عمومی، آژیر خطر در جاهای خاص، تماس با مرکز آتش نشانی و سایر خروجی‌ها) است.

    خروجی‌ها

    خروجی سامانه های اعلام آتش سوزی، بسته به محل وقوع یا نوع آتش ایجاد شده، می‌تواند شامل موارد مختلفی باشد. تماس خودکار با آتش نشانی محلی، روشن نمودن تابلوهای خروج اضطراری، فعال سازی سامانه آتش خاموش کن خودکار، به صدا درآوردن آژیرهای خطر، قفل کردن یا از حالت قفل خارج کردن دربهای محل‌های مختلف (مانند در خروجی‌های اضطراری) همگی از مواردی است که می‌تواند بسته به تصمیم سیستم انجام شود.

    سیم کشی

    دو روش کلی برای سیم کشی سیستم‌های اعلام آتش وجود دارد. روش حلقه‌ای (Loop) یا روش ستاره‌ای. در قدیم که سیستم‌های آدرس‌پذیر وجود نداشتند، اغلب از روش حلقه‌ای استفاده می‌شد. در این روش، حسگرها برروی یک حلقه مستقر بودند و این حلقه، از اتاقی به اتاق دیگر، و از حسگری به حسگر دیگر می‌رسید. بعدها، تصمیم بر این شد که هرگروه از حسگرها که مربوط به محلی خاص در ساختمان هستند، با رشته سیم مجزایی به سیستم مرکزی متصل باشند تا بتوان تشخیص داد که آتش سوزی دقیقاً در کدام محل رخ داده‌است.

    با پیشرفت فناوری، سیستم سیم کشی مجدداً به حالت حلقه‌ای بازگشته‌است. به این مفهوم که جریان تغذیه توسط دو رشته سیم و جریان اطلاعات توسط دو رشته دیگر با سیستم مرکزی می‌رسد. برای هر حسگر کد مخصوصی اختصاص داده شده‌است و سیستم بدون نیاز به سیم کشی مجزا برای هر حسگر، آن حسگر و محل قرار گیری آنرا به خوبی (از روی کد مخصوصش) می‌شناسد. ارسال کدها و اطلاعات بین حسگرها و سیستم مرکزی در هر ثانیه چندین بار صورت می‌گیرد و حسگر حتی نیاز خود به سرویس و تعمیر را نیز به سیستم مرکزی اعلام می‌نماید.

    مونیتورینگ

    سامانه های اعلام و خاموشی آتش خودکار معمولاً از یک نمایشگر در قسمت‌های پر تردد یا نگهبانی‌ها که به صورت ۲۴ ساعت حضور دارند استفاده می‌شود که این پنل‌ها را Mimic panelمی‌نامند

    جستجو در ویکی‌انبار   در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ سامانه اعلام حریق موجود است.

    سامانه اعلام حریق متعارف

    سیستم اعلام حریق متعارف

    سامانه متعارف از قدیمی ترین انواع سیستم‌های اعلام حریق است که علی‌رغم تغییرات کیفی اندک، هم چنان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این سیستم چندین حسگر(Detector) و شستی که یک منطقه از ساختمان را پوشش می‌دهند در قالب یک مدار به هم پیوسته، به تابلوی کنترل مرکزی متصل می‌شوند. بنابراین هر مدار نمایندهٔ یک منطقه‌است. در ساختمان‌های عمومی اعلام ناشی از حریقی کوچک ممکن است موجب هراس تعداد زیادی و یا اخلال در روند معمولی فعالیت‌ها گردد از این رو در این اماکن استفاده از پیش پیام سیستم‌های دو مرحله‌ای مناسب تر است.

    همان گونه که در تصاویر مشخص است، نحوهٔ هم بندی تجهیزات کشف و تشخیص نسبت به تابلوی کنترل مرکزی به صورت شاخه‌ای و یا به عبارت دیگر شعاعی است. هر تابلوی کنترل مرکزی متعارف می‌تواند ۲،۴،۸ و یا مدارهای بیشتری را پشتیبانی کند.

  • فهرست:

    چکیده 1

    فصل اول

    سنسورها

    شماتیک سیستم اعلام حریق. 6

    انواع سامانه‌های اعلام حریق. 6

    استانداردهای سیستم های اعلام حریق. 7

    اجزای تشکیل دهنده سیستم‌های اعلام آتش سوزی. 7

    آشکارسازها 7

    حسگر دود 7

    سامانه مرکزی. 9

    سامانه متصل به رایانه. 9

    خروجی‌ها 9

    سیم کشی. 10

    مونیتورینگ.. 10

    سامانه اعلام حریق متعارف.. 11

    سیستم اعلام حریق متعارف.. 11

    سامانه اعلام حریق آدرس پذیر 11

    سنسورهای گاز 14

    سنسور گاز MQ 2. 14

    فصل دوم

    نقش میکروکنترولر AVR در سیستم اعلان و اطفاء حریق

    مختصری راجع به میکروکنترلرهای AVR 17

    خصوصیات ATmega 32 17

    — خصوصیات ویژه میکروکنترلر 18

    ترکیب پایه ها ی  ATmega 32 ( DDPI ) 19

    4-2 بلوک دیاگرام ATmega 32   20

    توصیف پایه ها ATmega 32. 21

    هسته مرکزی ATmega 32 ( CPU ) 23

    حافظه های ATmega16  AVR 23

    حافظه I/O : 23

    منابع کلاک 25

    مد ADC Noise Reduction 26

    حداقل کردن مصرف توان 27

    - مبدل آنالوگ به دیجیتال 27

    - مقایسه کننده آنالوگ 28

    - مرجع ولتاژ داخلی 28

    مبدل آنالوگ به دیجیتال (ADC) 28

    عملکرد ADC 29

    شروع تبدیل 31

    Prescaling و زمان تبدیل 32

    کانالهای بهره تفاضلی 33

    کانالهای ورودی ADC 34

    مرجع ولتاژ ADC 35

    حذف نویز ADC 36

    تکنیکهای خذف نویز آنالوگ.. 36

    نتیجه تبدیل ADC 37

    تراشه MAX232 38

    بررسی LCD 39

    توصیف پایه های LCD 40

    RS، انتخاب گر ثبات. 41

    E، فعال 41

    سنسور گاز mq2. 43

    سنسور دما lm35. 46

    اطلاعات میکروکنترلر 49

    منابع  52

    منبع:

         آموزشکده علوم و تکنولوژی حریق ایران

        سایت تبیان

        شرکت کیاسازه اسپادانا

        مرجع سیستم های اعلام حریق ایران

    http://www.tntgroup.ir

    http://fa.wikipedia.org

    http://www.fsc-co.net/

    http://www.nfpa.com.co/fa/

    http://www.apadana-tec.com/Products%20Forms/FireSuppressionPage.aspx

چکيده سيتم اعلان واطفاء حريق به عنوان يک سيستم امنيتي براي کارخانجات ومراکز عمومي و ادارات کاربرد فراواني دارد.و در صورت حس کردن حرارت ويا دود سيستم آلارم مي دهد . و مي توان بگونه اي برنامه ريزي کرد که بتواند از حريق جلوگيري نمايد.

111- سنسور SENSOR : اصولا کلمه سنسور یک واژه تخصصی است که از کلمه لاتین SENSORIUM به معنی توانایی حس بر گرفته شده است . اهمیت سنسور به خاطر تشابه سنسورهای تکنیکی و اندام حسی انسان می باشد . امروزه سنسورها نقش بسیار مهمی را در بسیاری از جنبه های زندگی روز مره بر عهده دارند. آنها در محصولاتی نظیر وسایل خانگی ، خودروها ، تجهیزات پزشکی ، هواپیما و تسلیحات نظامی به کار گرفته می شود . ...

دستگاه اعلام حریق: 1- انواع سیستم های دستگاه اعلام حریق را نام ببرید؟ 1- دگمه ی فشاری آتش سوزی 2- اتصال لحیم ذوب شونده 3- سنسور حرارتی. 2- طرز کار دستگاه اعلام خطر را بنویسید؟ در این دستگاه اتصال و رشته سیم های نازکی را می توان کار گذاشت که با قطع هر یک از آنها دستگاه اعلام خطر کند. 3- چرا در طراحی ساختمان سیستم اعلام حریق باید در نظر گرفته شود؟ برای به حداقل رساندن خطرات ناشی ...

دستگاه اعلام حريق: 1- انواع سيستم هاي دستگاه اعلام حريق را نام ببريد؟ 1- دگمه ي فشاري آتش سوزي 2- اتصال لحيم ذوب شونده 3- سنسور حرارتي. 2- طرز کار دستگاه اعلام خطر را بنويسيد؟ در اين دستگاه اتصال و رشته سيم هاي نازکي را م

نيروگاه برق شازند در زميني به مساحت 240 هکتار در کيلومتر 25 جاده اراک – شازند و در شرق پالايشگاه شازند در مجاورت راه آهن سراسري تهران – جنوب واقع گرديده است برق توليدي از طريق پست 230 کيلو ولت نيروگاه به شبکه سراسري انتقال داده مي شود آب مورد نياز

- ایمنی از حریق در ساختمان کلیات ایمنی از حریق در ساختمان به کمک تحقیق، طراحی و مدیریت می گردد. دامنه مطالعاتی آن بسیار وسیع و شامل علوم مختلف و رشته های گوناگون است. علاوه بر علوم فنی و تجربی در صنعت و ساختمان، از علوم اداری، روان شناسی، جامعه شناسی و دانشهای مشابه نیز استفاده می شود که هر یک به نحوی و اندازه ای در آن سهیم هستند. برای دستیابی به ایمنی از حریق از سه راه می توان ...

الف) آئین نامه ها و استانداردهای مورد استفاده 1) مبحث ششم مقررات ملی ساختمانی ایران (بارگذاری) در محاسبات مربوطه به زلزله از این آئین نامه استفاده خواهد شد. 2) آئین نامه انجمن بتن آمریکا (ACI-318) روش طراحی روش مقاومت نهائی می باشد (ULTIMALE STRENGTH DESIGN) طراحی اجزاء بتنی از قبیل فونداسیون، شناژ و سقف های بتنی بر اساس این آئین نامه انجام خواهد شد. 3) آئین نامه انجمن فولاد ...

تعریف انبار و انبارداری : انبار به هر حمل و فضایی که بتوان در آن انواع مواد اولیه قابل مصرف در ساخت، انواع محصولات و یا محصولات ساخته شده و قابل فروش و یا کالاین نیم ساخته و انواع قطعات و لوازم یدکی و تجهیزات و ماشین آلات، ملزومات، ابزارآلات و هرگونه کالای مستعمل و غیرقابل استفاده و اسقاطی را در آن بطور منظم و سیستماتیک برای مدت معین و یا نامعلوم نگهداری نمود، اطلاق می شود. ...

اصول حفاظت مجموعه هاي مسکوني در برابر آتش سوزي اين قسمت شامل بررسي ايمني ساختمان هاي مسکوني در برابر حريق است. ويژگي هاي مجموعه هاي مسکوني از جمله ارتفاع مجدد جمعيت ساکن در آن ها تدابير دقيقي در زمينه ايمني را در اين گونه ساختمان ها ضروري مي سازد.

بیمه آتش سوزی قدیمترین رشته بیمه، رشته بیمه باربری است در حالی که بیمه آتش سوزی، به تدریج از سده هفدهم تا نوزدهم شناخته شده است آتش سوزی بزرگ لندن در سال 1666 زمانی به وقوع پیوست که وسایل اطفای حریق هنوز در مراحل ابتدایی بود و هیچگونه پوشش بیمه آتش سوزی درجامعه به چشم نمی خورد. نخستین اداره آتش سوزی در انگلستان در سال 1680 تأسیس شد و متعاقب آن شرکت هند این هند در سال 1696 و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول