بیماری پریودنتال یک عفونت باکتریایی مزمن است که به لثه ها و استخوانی که دندانها را حمایت می کند آسیب می رساند. این بیماری عمدتا با جمع شدن پلاک باکتریایی روی سطوح دندان ایجاد می گردد. اگر این بیماری درمان نشود ممکن است به از دست دادن دندان منجر گردد.
بهداشت دهان برای انجام نقش پیشگیرانه خود باید دقیق و کامل باشد. تمیز کردن نه تنها سطح دهان بلکه فضاهای بین دندانها و زیر خط لثه هم مهم می باشد.
از عوامل و نشانه های بیماری لثه آگاه باشید
بیماری لثه از نظر شدت دسته بندی می شود و ورم لثه (جینجیویت) از نظر شدت معتدل ترین است. ورم لثه به سادگی قابل درمان است و از بیماریهای لثه قابل برگشت است. اما اگر درمان نشود، ورم لثه منجر به بیماری پریودانتیس می گردد. معمولترین علت ورم لثه بهداشت دهانی بد است. ورم لثه اصطلاحی است که برای توصیف التهاب لثه ایجاد شده بخاطر جمع شدن پلاک در خط لثه استفاده می شود.؟؟؟؟ پلاک از باکتریهایی تشکیل شده است که باید به طور منظم پاک شوند یا پلاک سخت شده و به رسوب (تارتار) تبدیل می شود که فقط متخصص دندان پزشکی می تواند آن را تمیز کند.
عوامل متعددی وجود دارد که می تواند فرد را در معرض ابتلا به ورم لثه قرار دهد.برخی از این عوامل به شرح زیر می باشند:
بهداشت نامناسب دهان
تغذیه بد
کشیدن سیگار
سالمندی
عوامل ژنتیکی
تغییرات هورمونی
برخی از داروها
استرس
عفونتهای ویروسی و قارچی
بیماریهای و عوارض جهازی (مانند دیابت)
بیماریهایی که مصونیت فرد را کاهش می دهند
بارداری
درمان های ارتودنسی
با توجه به وضعیت سلامتی یا پزشکی، درک علامتی است که نشاندهنده وجود مشکل می باشد. اما در مورد ورم لثه، معمولا در مراحل اولیه درد یا نارحتی وجود ندارد. بنابراین تشخیص این علائم را در مراحل اولیه مهم است:
لثه ها به سادگی خونریزی کرده و دائما قرمز و متورم می باشند
حساس شدن دندان
· بوی بدن دائم دهان
سه نفر از چهار نفر بزرگسال در طول زندگی خود به بیماری لثه مبتلا می شود.
میزان بروز بیماری لثه بالا می باشد و اهمیت تشخیص علائم اولیه بیماری لثه (ورم لثه) را قبل از پیشرفت و تبدیل شدن به پریودنتیس و متعاقبا تخریب استخوان از دست دادن دندان می باشد خاطر نشان می کند.
هر سال دو بار به دندان پزشک مراجعه کرده تا علائم اولیه بیماری لثه را شناسایی کنید.
فکر کردن به بهداشت دندان به عنوان یک تلاش دست جمعی بین شما و دندان پزشکتان امری مهم است. شما مسئول حفظ روزانه دندانها هستید و دندان پزشک شما وظیفه بررسی دقیق دندانها و لثه های شما را بر عهده دارد تا هر گونه تغییرات که باعث نگرانی شما شوند را شناسایی کند. اگر ورم لثه داشته باشید علائم هشدار اولیه ممکن است شناسایی نشوند. اما مراجعات منظم به دندان پزشک می تواند بهداشت دهان شما را تحت کنترل داشته باشد. ورم لثه قابل برگشت است، بهمین خاطر شناسایی اولیه همراه با درمان توسط دندان پزشک و مراقبت دهانی خوب در منزل مهم است.
عدم درمان ورم لثه منجر به بیماری لثه شدید می شود.
اگر ورم لثه درمان نشود، ممکن است به نوع پیشرفته بیماری لثه که به آن پریودنتیس گفته می شود و به بافت لثه و استخوان زیر آن صدمه می زند، تبدیل گردد. از دست دادن دندان و سایر صدمات وارد شده قابل برگشت نمی باشند. اما دندان پزشک شما می توان صدمات بیشتر را با متوقف کردن پیشرفت پریودنتیس محدود کند.
با مجهز کردن خود به محصولات مناسب دندانی، انجام معاینات منظم و آگاه بودن از رابطه بهداشت دهان به بهداشت عمومی بدن خواهید توانست دندانها و لثه های سالم داشته باشد و خودتان هم سالم تر باشید.
Recommended products
گام اکتیوال
فعال در مناطق حیاتی
برای پیشگیری از جنجیویت و
حفظ لثه های سالمتر
- از نظر بالینی ثابت شده است جنجیویت را کاهش می دهد
دهان شویه درمان کوتاه مدت پراواکس گام
طراحی شده برای کنترل حرفه ای پلاک
برای درمان بافت آسیب دیده
از پریودنتال.
ژل درمان کوتاه مدت GUM Paroex
به صورت تخصصی برای کنترل
پلاک برای رسیدگی به
بافت آسیب دیده از پریودنتال.
© Sunstar Suisse S.A
کرم خوردگی دندان
فساد دندان معمول ترین بیماری است که افراد در سرتاسر جهان از آن رنج می برند.فساد دندان به تشکیل حفره ها (سوراخ) در نتیجه عمل باکتری گفته می شود.اسید ایجاد شده از عمل باکتری روی دندان مینای حفاظتی دندان را خورده و نابود می کند و باعث ایجاد حفره می گردد.اگر این حفره درمان نشود، فساد دندان به ریشه مغز دندان که در وسط دندان قرار دارد رسیده و باکتری می تواند به محل بی حفاظ حمله کند که باعث ایجاد درد شده و نهایتا باعث عفونت و مرگ مغز دندان و دندان خواهد شد.
ممکن است همیشه از حفره هایی که در دهانتان تشکیل می شود آگاه نباشید به همین دلیل مهم است به طور منظم به دندان پزشک مراجعه کنید.اگر دندان درد گرفتید، معنی آن این است که حفره هایی که از قبل ایجاد شده اند آسیب رساندن را شروع کرده اند. بهداشت دهان مناسب برای جلوگیری از ایجاد حفره مهم است.
دیابت و بهداشت دهان
امروزه حدود 6/4% جمعیت بزرگسالان جهان از بیماری قند رنج می برند.
طبق برآورد سازمان بهداشت جهانی (WHO) در حالیکه فقط 30 میلیون نفر در سرتاسر جهان در سال 1985 به دیابت مبتلا بوده اند، در سال 2025 تعداد کل افرادی که به این بیماری مبتلا خواهند بود حداقل 300 میلیون می باشد و این رقم فقط طی 40 سال 10 برابر شده است. در حال حاضر شیوع بیماری دیابت در کشورهای توسعه یافته بالاتر از کشورهای در حال توسعه است اما پیش بینی می شود در سالهای آینده تعداد افراد مبتلا به دیابت در کشورهای در حال توسعه بیشتر از کشورهای توسعه یافته باشد.
اگرچه در مورد عوامل و روشهای درمان تحقیقات و بحثهای متعددی انجام و به اجرا گذاشته شده است، سازمان بهداشت جهانی و فدراسیون بین المللی دیابت (IDF) قویا پیش گیری را به عنوان کلید مبارزه با این بیماری همه گیر توصیه می کنند.
به طور سنتی، گفتگوی کمی بین دو رشته انجام شده است (بهداشت دهان- دندان پزشک و پزشکان) اما وقتی که در مورد فرد مبتلا به دیابت صحبت می شود همه یک نظر دارند. احتمال دارد التهاب در حفره دهانی، خصوصا لثه ها می تواند به شدت بر قند خون تاثیر گذاشته و دیابت را بدتر کند.
چگونه دیابت روی بهداشت دهان تاثیر می گذارد؟
دیابت می تواند بدن شما خصوصا لثه هایتان را برای مبارزه با عفونتها ضعیف کند
سطح قند خونی که خوب کنترل نشود می تواند مشکلات دهانی زیر را به وجود آورد: