تحقیق آشنایی با سخت افزار شبکه های WLAN

Word 170 KB 35404 20
مشخص نشده مشخص نشده کامپیوتر - IT
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • زیر ساختار سخت افزاری LAN بی سیم، یک بخش مهم و حیاتی یک پروژه ی موفق WLAN محسوب می گردد. در این مقاله ما نگاهی مختصر و مفید به سخت افزارهای بی سیم شامل Access pointها، پل ها، repeaterها، سوئیچ/روترهای LAN بی سیم، آداپتورهای بی سیم و آنتن ها خواهیم داشت.

    Access Point ها (AP)

    Access Point، یک بازیگر اصلی در زیر ساختار شبکه ی LAN بی سیم محسوب می گردد. Access Pointها در سه نوع خودمختار (autonomous)، سبک (lightweight) و mesh عرضه می شوند. Access Pointهای خودمختار، دستگاه های مستقلی هستند که به تنهایی و به عنوان یک عنصر مستقل در شبکه، نقش ایفا می کنند.

    Lightweight access pointها، به عنوان بخشی از یک سوئیچ LAN بی سیم عمل می کنند. Access Pointهای نوع mesh، به یکدیگر متصل گشته و یک شبکه ی هوشمند و موثر را بوجود می آورند. AP از سیگنال RF برای اتصال کامپیوترها در یک شبکه ی LAN استفاده می کند. هنگامی که یک دستگاه بی سیم به یک AP متصل می شود، اصطلاحاً گفته می شود که در مود infrastructure قرار دارد. در این مود عمل، همه ی ترافیک داده از طریق Access Point عبور داده می شود.

     

    یک AP، می تواند به عنوان یک دستگاه مستقل شبکه ی بی سیم عمل کند. همچنین به عنوان بخشی از یک شبکه ی بی سیم بزرگتر (با اشتراک گذاری برخی از پیکربندی های همسان، مثل (SSID) می تواند وارد میدان شود. SSID، نام یا شناساگر همه ی دستگاه های متصل به Access Point می باشد. Access Pointها، دستگاه های half-duplex محسوب می شوند. در اصطلاح کامپیوتر، half-duplex به ارتباط دو طرفه ای اطلاق می شود که در آن واحد، فقط در یک جهت امکان برقراری ارتباط وجود دارد. در مقابل، full duplex، امکان ارتباط دو طرفه ی همزمان را بوجود می آورد.
    AP به سیستم توزیع (DS) که نوعاً یک کابل اترنت است، متصل گشته و امکان می دهد تا کاربران بی سیم شبکه، به منابع آن دسترسی داشته باشند. در استاندارد 802.11، از APها به عنوان ایستگاه (station یا مختصراً STA) یاد می شود.

    روش ارتباطی دیگر در شبکه، full-duplex است که در یک شبکه ی اترنت کامل مبتنی بر سوئیچ، دستگاه ها مستقیماً با سوئیچ اترنت ارتباط برقرار می کنند. شکل (2)، ارتباط half-duplex را در یک شبکه ی بی سیم نشان می دهد.

     

    روتر های WLAN

     

     

    روترهای LAN بی سیم، وابسته به کاربرد، می توانند به طور متفاوتی تعریف گردند. در حوزه ی کاربرد خانگی یا SOHO، یک روتر بی سیم LAN را می توان همچنین به عنوان یک روتر باند پهن بی سیم در نظر گرفت. در محیط Enterprise، یک روتر LAN بی سیم، علاوه بر وظایف متعارف خود، می تواند نقش یک گسترش دهنده ی برد شبکه (Extender) و یا یک روتر VPN بی سیم را بازی کند.

    روترهای خانگی بی سیم

    روترهای باند پهن خانگی و یا SOHO، معمولاً مجهز به یک پورت اینترنت، چندین پورت برای سوئیچ اترنت، و یک AP بی سیم هستند. این روترها از طریق یک مرورگر وب (با استفاده از پروتکل HTTP یا HTTPS) پیکربندی می شوند. پیکربندی این دستگاه ها برای افراد غیرحرفه ای با استفاده از یک مرورگر وب و از طریق یک سرور وب داخلی بسیار آسان می باشد. در اغلب موارد، یک روتر بی سیم به یک مودم ADSL متصل و درنهایت به یک ISP متصل می گردد. برخی از ویژگی های روتر باند پهن بی سیم عبارتند از:

    • تبدیل و مخفی سازی آدرس واقعی شبکه (NAT)

    • نقش سرور DHCP

    • مسیریابی IP

    • سرویس های DNS

    • فایروال

     

    روتر VPN بی سیم
     یک روتر VPN بی سیم نوعاً سه پورت ذیل را در بر دارد:
    • پورت اترنت، برای اتصال به یک LAN
    • پورت اینترنت، برای اتصال به یک شبکه ی WAN
    • پورت بی سیم، برای امکان دادن به کامپیوترها و دستگاه های IEEE 802.11 که به یک شبکه متصل شوند.

    روترهای VPN بی سیم دارای یک مجموعه ویژگی های قوی تر از روترهای باند پهن بی سیم هستند. تونل های VPN لایه 3، بین دو دستگاه و روتر (روی هر طرف ارتباط)، به عنوان یک VPN endpoint عمل می کنند. ویژگی های دیگر عبارتند از:

    • پروتکل PPTP

    • پروتکل L2TP/IPSec

    • SSH2

    • سرویس های پیشرفته ی شبکه سازی IP

    شکل 4 یک روتر VPN بی سیم را نشان می دهد.

    پل های بی سیم

    پل های بی سیم، دو یا چند LAN کابلی را به یکدیگر متصل می کنند. اصولاً دو پیکربندی برای پل های بی سیم وجود دارد: "نقطه به نقطه" و "نقطه به چند نقطه". یک پل بی سیم یک دستگاه اختصاصی است که خیلی شبیه به یک AP در مود bridge عمل می کند. پل های بی سیم دارای ویژگی هایی همسان با APهای enterprise (مثل آنتن های قابل جدا شدن و سطوح توان قابل انتخاب) هستند. اتصال مکان ها به یکدیگر با استفاده از پل های بی سیم، دارای مزایای زیادی شامل نصب سریع، صرفه جویی در هزینه و نرخ انتقال داده ی بالاست. تفاوت هزینه در نصب پل های بی سیم، برای اتصال ساختمان ها به یکدیگر (نسبت به روش کابلی کشی اترنت)، گاهی اوقات بسیار زیاد است. پل های بی سیم در یکی از دو باند ISM 2.4 GHz یا UNII 5 GHz کار می کنند. از آنجایی که این پل ها، فواصل طولانی را می توانند پوشش دهند، در نظر گرفتن جنبه های امنیتی در طرح از اهمیت بالایی برخوردار است.

    تکرار کننده های بی سیم (repeaters)

    تکرار کننده های بی سیم، برای گسترش فیزیکی سلول رادیویی مورد استفاده قرار می گیرند. در یک شبکه ی اترنت کابلی، تکرار کننده ها در لایه ی 1 مدل OSI، برای گسترش سگمنت اترنت مورد استفاده قرار می گیرند. یک تکرار کننده ی اترنت، فاقد هوش می باشد؛ بدان معنا که نمی تواند نوع ترافیک داده را تشخیص دهد، بلکه به سادگی همه ی ترافیک داده را از داخل دستگاه عبور می دهد. اما چرا از تکرار کننده ها استفاده می کنیم؟ درست همانطور که یک سگمنت اترنت برای ارسال موفق داده ها، دارای یک برد یا حداکثر فاصله دارد، LANهای بی سیم نیز از این قاعده مستثنی نیستند. از تکرار کننده ها، برای افزایش برد شبکه ی بی سیم استفاده می شود. شکل 6 نشان می دهد که چگونه از تکرار کننده ها برای افزایش برد شبکه ی بی سیم استفاده می شود.

    دستگاه سرویس گیرنده ی WLAN

     

    علیرغم اینگه هنگام بکار بردن عبارت "دستگاه های سرویس گیرنده"، فوراً کامپیوترها و لپ تاپ ها به ذهن خطور می کنند، اما دستگاه های سرویس گیرنده طیف وسیعی از محصولات دیجیتالی مثل کامپیوتر، لپ تاپ، اسکنر، سرورهای پرینت، انواع دوربین ها، و بسیاری موارد دیگر را دربر می گیرند.
    در بسیاری از مکان های عمومی مثل رستوران ها، فرودگاه ها و هتل ها، مدت ها است که امکان دسترسی رایگان به اینترنت به صورت بی سیم وجود دارد.

    این امکان از طریق نصب فرستنده/گیرنده هایی معروف به Wi-Fi Hotspot میسر می گردد. این Hot-Spot ها معمولاً از طریق سیم و یا کابل شبکه، به شبکه های بزرگتر، متصل و سیگنال اینترنت را به صورت بی سیم به کامپیوترهای جداگانه ای که از فرکانس رادیویی استفاده می کنند، Broadcast می نمایند.

    بسیاری از کامپیوترهای شخصی، این سیگنال را با استفاده از یک کارت آداپتور بی سیم دریافت می کنند. یک آداپتور شبکه ی بی سیم، امکان می دهد تا یک سیستم محاسباتی، به یک LAN بی سیم متصل شود. آداپتورهای شبکه ی بی سیم، دارای یک فرستنده و گیرنده ی رادیویی داخلی هستند. هر آداپتور از یک یا چند استاندارد 802.11a/b/g/n پشتیبانی می کند.

    امروزه اکثر کامپیوترهای نوت بوک، دارای قابلیت اتصال به شبکه های بی سیم بطور داخلی هستند. تراشه های کوچکی در داخل کامپیوتر، وظایف یک آداپتور بی سیم را به خوبی انجام می دهند و نیاز به یک آداپتور جداگانه نیست. کارت های اینترنت بی سیم که تحت عنوان کارت های (WLAN (Wireless Local Area Nework نیز شناخته می شوند، یکی از انواع مختلف کارت های آداپتوری هستند که قابلیت هایی را به کامپیوتر شما اضافه می کنند.

     

    در میان سایر کارت ها می توان به مدل هایی که برای کنفرانس از راه دور (Teleconferencing)، بهبود سیستم های صوتی و یا بارگذاری عکس ها از یک دوربین دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرند، اشاره کرد. کارت های اینترنت بی سیم در قالب های مختلفی ارایه می شوند. کارت های متفاوتی برای لپ تاپ ها، دسک تاپ ها و PDAها ارایه می شوند. بسیاری از کامپیوترها به همراه یک نمونه از این کارت ها (که از قبل در داخل آنها نصب شده است)، ارائه می شوند؛ اما شما می توانید چنین کارت هایی را با قیمت های نسبتاً پایینی خریداری کرده و در یک شکاف مناسب در داخل کامپیوترتان نصب نمایید.
    تعداد بسیار زیاد Hot-spotهای Wi-Fi باعث شده است که کارت های اینترنت بی سیم بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند. این کارت ها که در ابتدا در منازل یا بنگاه های تجاری مورد استفاده قرار می گرفتند تا افراد متعددی بتوانند یک اتصال اینترنت را به اشتراک بگذارند، اکنون به یک کالای داغ برای هر فردی که از یک کامیپوتر استفاده می کند تبدیل شده اند، خصوصاً با گسترش شبکه های بی سیم در سراسر شهرهای بزرگ. ما در این مقاله شما را با نحوه ی برقراری ارتباط کارت های اینترنت بی سیم با Hot-Spotها برای اتصال به اینترنت آشنا خواهیم کرد. شما همچنین با کارت های بی سیم مختلفی که قابل دسترسی هستند و چیزی که در هنگام خرید باید به دنبال آن باشید، نیز آشنا خواهید شد.
  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ماهنامه ی کامپیوتری بزرگراه رایانه، شماره ی 136.

مقدمه تاکنون چندین بار به دسترسی به شبکه یا اینترنت نیاز داشته و آرزو کرده اید که در یک اتاق متفاوت یا فضای بیرون بدون احتیاج به کابل کشی طویل کار کنید؟ یا چندین بار در یک مکان عمومی مثل هواپیما یا هتل احتیاج به فرستادن یک e-mail فوری داشته اید؟ اگر شما هم جزء هزاران کار بر شبکه اعم از کاربران خانگی، مسافران تجاری باشید، پاسخ یکی است. قابل توجه کاربران شبکه: 11 .802 پایه و اساس ...

چکیده استفاده از شبکه های کامپیوتری در چندین سال اخیر رشد فراوانی کرده وسازمانها وموسسات اقدام به برپایی شبکه نموده اند . هر شبکه کامپیوتری باید با توجه به شرایط وسیاست های هر سازمان ، طراحی وپیاده سازی گردد. در واقع شبکه های کامپیوتری زیر ساخت های لازم را برای به اشتراک گذاشتن منابع در سازمان فراهم می آورند؛در صورتیکه این زیر ساختها به درستی طراحی نشوند، در زمان استفاده از شبکه ...

نياز روز افزون به پويايي کارها ، استفاده از تجهيزاتي مانند تلفن همراه ، پيجرها و ... بواسطه وجود شبکه هاي بي سيم امکان پذير شده است. اگر کاربر يا شرکت يا برنامه کاربردي خواهان آن باشد که داده و اطلاعات مورد نياز خود را به صورت متحرک در هر لحظه در اخ

شبکه را تعریف کنید؟ مجموعه ای از ادوات رایانه ای متصل به هم دانست که به منظور اشتراک گذاری داده ها و منابع سخت افزاری و تبادل داده ها با یکدیگر در ارتباط هستند. چرا از شبکه استفاده می کنیم؟ حذف محدودیت جغرافیایی افزایش اعتماد کاهش هزینه ها ی از طریق اشتراک داده ها و دستگاههای جانبی صرفه جویی در وقت انواع شبکه ها را نام برده تعریف کنید؟ شبکه های محلی (این نوع شبکه،‌که در محیط ...

محدوده عملکرد: محدوده عملکرد (از لحاظ مسافت) در شبکه‌هاي بي‌سيم تحت استاندارد (802.11) بستگي به عوامل مختلفي از جمله نرخ انتقال داده مورد نياز، محيط فيزيکي، اتصالات و آنتن مورد استفاده بستگي دارد. مقدار تئوري ساخت قابل پشتيباين براي محيطهاي بسته 29m

نياز روز افزون به پويايي کارها ، استفاده از تجهيزاتي مانند تلفن همراه ، پيجرها و ... بواسطه وجود شبکه هاي بي سيم امکان پذير شده است. اگر کاربر يا شرکت يا برنامه کاربردي خواهان آن باشد که داده و اطلاعات مورد نياز خود را به صورت متحرک در هر لحظه در اخ

شبکه هاي بي سيم (Wireless) يکي از تکنولوژي هاي جذابي هستند که توانسته اند توجه بسياري را بسوي خود جلب نمايند و عده اي را نيز مسحور خود نموده اند. هرچند اين تکنولوژي جذابيت و موارد کاربرد بالايي دارد ولي مهمترين مرحله که تعيين کننده ميزان رضايت از آن

امروزه از شبکه هاي بدون کابل ( Wireless ) در ابعاد متفاوت و با اهداف مختلف، استفاده مي شود . برقراري يک تماس از طريق دستگاه موبايل ، دريافت يک پيام بر روي دستگاه pager و دريافت نامه هاي الکترونيکي از طريق يک دستگاه PDA ، نمونه هائي از کاربرد اين نوع

شبکه های بی سیم (Wireless) یکی از تکنولوژی های جذابی هستند که توانسته اند توجه بسیاری را بسوی خود جلب نمایند و عده ای را نیز مسحور خود نموده اند. هرچند این تکنولوژی جذابیت و موارد کاربرد بالایی دارد ولی مهمترین مرحله که تعیین کننده میزان رضایت از آن را بدنبال خواهد داشت ارزیابی نیاز ها و توقعات و مقایسه آن با امکانات و قابلیت های این تکنولوژی است. نادیده گرفتن حقایق، امکانات فنی ...

یک بانک اطلاعاتی که تعدادی کارگزار قدرتمند به نام Servers دارد و تعداد مشتری elients که بخشهای ساده تر دسترسی دارند و به داده ها از راه دور دسترسی دارند . شبکه های LAN : (Loval eara Network) در داخل یک ساختمان در فواصل کم ( در حد چند کیلومتر) مورد استفاده قرار می گیرند . این نوع شبکه ها برای اتصال کامپیوترهای شخصی به شرکت ها – محل های تعمیر – راه اندازی برای تبادل اطلاعات به کار ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول