فصل اول آشنایی با مکان دفتر فرهنگ دانشگاه در طبقه دوم ساختمان کلاسها قرار دارد.این دفتر به نوبه خود به دو قسمت دفتر برادران و خواهران تقسیم شده است.
من فعالیتهایم را در دفتر فرهنگ خواهران شروع کردم و در کانون قرآن و عترت به پایان رساندم.
دفتر فرهنگ شامل کانون ها و دفاتر دیگر است که به عنوان زیرمجموعه دفتر فرهنگ می باشند.
اهم فعالیتهای کانون ها و تشکل ها زیر نظر دفتر فرهنگ انجام میگیرد و بودجه آنها نیز توسط این دفتر تامین می گردد.
بر اساس مناسبت ها و اعیاد و عزاداریهای اهل بیت، دفتر فرهنگ برنامه ها را تنظیم و آنها را تقسیم بندی می کند.از جمله کانون هایی که زیر نظر دفتر فرهنگ فعالیت می کنند عبارتند از: کانون ادب و هنر فعالیتهای هنری و نمایشی را انجام می دهد.
مثلا امسال جشن دانشجویی توسط اعضای این کانون که همگی هم دانشجو بودند انجام شد.
همچنین مراسم شب شعر با حضور شاعران و علاقمندان بصورت منظم و زیر نظر ریاست دفتر فرهنگ برگزار می شد.
کلاسهای خطاطی و نقاشی نیز از دیگر فعالیتهای این کانون به شمار می آید.
کانون قرآن و عترت فعالیتهای قرآنی و مذهبی از وظایف این کانون است.
این کانون وظیفه آشنایی هر چه بیشتر دانشجویان با قرَآن و اهل بیت را دارد.از جمله فعالیتهای انجام شده این کانون برگزاری کلاسهای ختم قرآن برای دانشجویان و کارمندان است.
هیئت کمیل و مکتب الزهرا برگزاری دعاهای کمیل، زیارت عاشورا ، دعای توسل و ...
بصورت منظم و هر هفته در دانشگاه ، از وظایف این کانون هاست.
کانون فتوت طرح حمایت از ایتام و نیازمندان و جمع آوری کمک های نقدی برای افراد بی بضاعت، از فعالیت های این کانون است.
همه این کانون ها زیر نظر ریاست دفتر فرهنگ، حاج آقا بنائیان انجام می پذیرد و جلسات مشاوره هر چند روز یکبار با حضور اعضا و ریاست برگزار می شود و برنامه ها و ایده های اعضا مطرح می گردد و وظایف تقسیم می شوند.
دفتر فرهنگ این دفتر یکی از مهمترین و گسترده ترین قسمتهای دانشگاه است که تمام کارهای فرهنگی ، هنری، مذهبی زیر نظر این دفتر صورت می گیرد.
اعضای دفتر فرهنگ مسئول دفتر معاون کارفرمایان کارآموزان وظایف اعضا: مسئول دفتر برگزاری جلسات مشاوره با اعضای دفتر نظارت بر فعالیت دیگر اعضا هماهنگی دفتر با دیگر کانون های زیر مجموعه معاون نظارت بر فعالیت کارآموزانو کارفرمایان گزارش فعالیت ها و رفت و آمدهای کارآموزان به مسئول دفتر هماهنگی جهت برگزاری سمینار ها و همایش ها الف – تعیین سخنران ب- ساعت و روز برگزاری ج- اطلاع رسانی به دانشجویان د- هماهنگیبا مسئول نمازخانه جهت آماده نمودن مکان سمینار ه- هماهنگی با کارآموزان جهت انجام کارهای تبلیغاتی و تدارکاتی.
کارفرمایان چند نفر در این دفتربصورت کارفرما و کارمزد کار می کنند که هر کدام وظایف مشخص و تعیین شده ای دارند.
فصل دوم ارزیابی و سنجش های مرتبط با کارآموزی شرح وظایف کارآموز کارآموزان در مکان کارآموزی خود باید طبق مقررات عمل نموده و وظایف خود را تعیین شده و به طور منظم به انجام رسانند.
من در طی دوره کارآموزی هم در دفتر فرهنگ خواهران مشغول به کار بودم و هم در کانون قرآن و عترت.
در این دوره با فعالیت های این کانون ها آشنا شدم و حرفه ها و کارهای جدیدی را آموختم .
همچنین از استعدادها و توانایی های خود جهت کمک به فعالیت های کانون استفاده کردم و سعی داشتم به بهترین نحو وظایف خود را انجام دهم.
من علاوه بر فعالیتهای کامپیوتری ، فعالیتهای خارج از حیطه رشته و وظایف اصلی خود انجام دادم.
از جمله ،تدارکات و پذیرایی ها در سمینار ها وهمایش ها و همچنین کنترل مکان برگزاری جشن ها ، بود.
اهم فعالیت هایی که در دوره کارآموزی انجام گرفته: نصب و راه اندازی ویندوز و ویروس یاب طراحی و چاپ پوستر و تراکت ، و ویرایش تصویر در فتوشاپ تایپ نامه های اداری ثبت نام حج دانشجویی برای دانشجویان بصورت اینترنتی ثبت نام برای جشن دانشجویی بصورت اینترنتی تایپ یک کتاب قرآنی شروع کارآموزی در ابتدای کار به علت مشکلات فراوان سیستم کامپیوتری دفتر، ویندوز را عوض کرده و ویروس یاب روی آن نصب کردم و سپس کارخود را شروع کردم.
برای تبلیغات مراسم، ابتدا در اینترنت جستجو می کردم یا از سایت های مذهبی و سایت های مرتبط با موضوع عکس و مقاله جمع آوری می نمودم.
از جمله سایت هایی که از آنها زیاد استفاده می شد www.tasnim.ir و تبیان بود.
از بین عکس های بدست آمده چند عکس را بصورت منتخب در می آوردم و روی آن طرح کار می کردم.
عمده فعالیت های من در دوره کارآموزی استفاده از محیط ویرایشگر فتوشاپ بود.
برای طراحی ، عکس ها را به فتوشاپ برده و مطابق درخواست معاون دفتر روی آن کار می کردم .
گاهی نیز از دو یا بیشتر، عکس در چند لایه بهره می گرفتم و آنها را بصورت جذاب و مناسب درست می کردم.
برای طراحی عکس ها از ابزارهای مختلف فتوشاپ استفاده می کردم و روی هر لایه بطور جداگانه کار می کردم.
پس از آن متن فراخوان یا تبریک اعیاد و تسلیت شهادت و...
را با ابزارهای متن آورده و ویرایش متنی می کردم.
در آخر اگر به شخصه از کار خود راضی و آنرا مطلوب می دیدم ، نظر مسئول دفتر را هم جویا می شدم .
اگر تایید می کرد آنرا برای چاپ آماده می کردم و اگر نظر دیگری می داد مطابق با نظر ایشان طرح را تغییر می دادم.
پس از چاپ، تبلیغات و توزیع تراکت و پوستر ها صورت می گیرد که باید در بردها، دیوارها و درها زده شود.
البته برخی فراخوانها مستقیما به دانشجویان داده می شود.
قبل از ورود به دوره کارآموزی و آشنایی با این دفتر، اطلاعات و دانسته هایی در مورد نرم افزار فتوشاپ آموخته بودم.
اما پس از ورود به کار و انجام دادن توانایی ها بصورت عملی ، کار را بطور جدی آموختم و تجربه هایی نیز در زمینه های مختلف کسب کردم.
همچنین طریقه نوشتن نامه های اداری و برگه های تبلیغاتی (در ابعاد کوچکتر) ، ایجاد پوستر و تراکت ، را در کنار یک رابطه کاری و اجتماعی در محیط کار ، آموختم.
علاوه بر فعالیت های مربوط به مراسم ها ، با مراجعه دانشجویان بصورت روزانه، ثبت نام های اینترنتی برای آنها انجام می دادم.
ثبت نام حج دانشجویی و ثبت نام برای جشن ازدواج دانشجویی ، از دیگر فعالیتهایم در این دوره بود.
پس از مدتی کار در دفتر فرهنگ، مسئول دفتر قرآن و عترت از من خواست برایشان کار کنم.
تایپ کتاب قرآنی در محیط word 2007 از مهمترین فعالیتهایم در این دفتر بود.
در ادامه مراحل فعالیتهایی که انجام داده ام را به طور تئوری شرح خواهم داد.
و توضیحاتی راجع به نرم افزار فتوشاپ ذکر کرده ام.
نصب ویندوز xp : Cd را در دستگاه قرار داده و ریستارد می کنیم نکته : در هنگام نصب سیستم سه بار ریستارد می کند که فقط بار اول باید Enter کنیم و به بقیه دفعات کاری نداشته باشیم .
در اولین کادر باز شده از ما پرسیده می شود که خودمان نصب را انجام دهیم یا خود سیستم اگر خودمان بخواهیم این کار را انجام دهیم باید کلید f 8 را بزنیم بعد در کادر بعدی از ما پرسیده می شود ویندوز را در کدام درایو نصب کنیم درایو مورد نظر مثلا c را انتخاب کرده و بعد Enter می کنیم بعد نصب شروع شده و می گذاریم مراحل نصب انجام گیرد .
کادردیگری باز شده از آن کادر گزینه Customize را انتخاب می کنیم بعد از تب دوم langueg گزینه اول را تیک دار می کنیم به تب سوم Advans رفته و farsi را انتخاب کرده سپس به تب اول Regional options رفته و در کادر Your own formats باید farsi را انتخاب و بعد از کادر Location ایران را انتخاب می کنیم بعد apply کرده و ok می کنیم بعد در قسمت رمز باید رمز 5 قسمتی را وارد کرده و بعد NEXT می کنیم .
در پنجره باز شده نام کامپیوتر را داده و در صورت تمایل می توان پسورد وارد کرد که با بالا آمدن ویندوز باید رمز وارد شود .
در قسمت Time zone باید Tehran را انتخاب کنیم و بعد next کنیم و تا پایان نصب فقط باید Next کنیم .
نصب modem و بعد مادر برد و نصب nero و نصب office که با قرار دادن سی دی و اجرای مراحل می توان یک سیستم را به طور کامل از ابتدا راه اندازی کرد همچنین می توان dos nc را نیز با توجه به نیاز نصب کرد که از قبل باید برای آنها درایو در نظر گرفته شود که نوع آن Fat بوده که در پارتیشن بندی انجام می دهیم .
نکته : گاهی ویندوز دچار مشکل شده و می خواهیم مجددا آن را نصب کنیم برای این عمل باید درایوی را که ویندوز در آن نصب شده Format کرده (با cd پارتیشن بندی وارد شده و درایو مورد نظر را مارک کرده روی آن کلیک راست کرده و سپس گزینه Format را انتخاب می کنیم سپس کلمه ok را تایپ کرده و گزینه ok را انتخاب می کنیم ) سپس مانند مراحل بالا می توان ویندوز را مجددا نصب کرد .
نصب font فارسی : اگر بخواهیم فونت های بیشتری داشته باشیم cd را در دستگاه قرار داده فونت ها را ک÷ی کرده و در درایوی که ویندوز نصب شده روی گزینه windows کلیک کرده روی fonts کلیک کرده و pase می کنیم .
نرم افزار فتوشاپ چیست؟
نرم افزار فتوشاپ از دسته نرم افزارهای Imaqe Editor است به این معنا که به کمک این نرم افزار می توان بر روی تصاویر ویرایش نمود و حتی تصاویری در درون این نرم افزار خلق نمود این نرم افزار که توسط شرکت Adobe ساخته شده است به کمک چند نرم افزار دیگر که تحت همین نرم افزار کار می کنند می توانند برروی فیلم ها نیز ویرایش های را داشته باشند ولی اصل حوزه فعالیت فتوشاپ برروی تصاویر می باشد.
نصب برنامه: این برنامه مانند سایر نرم افزارها دارای مراحلی برای نصب می باشد که به شرح زیر است: CD نرم افزار را داخل درایو گذاشته و به داخل CD رفته گزینه Setup را بعد از گذراندن مراحل ( تعیین محل نصب بر روی دیسک سخت و همچنین مراحل و صفحات بعد) به صفحه می رسید که از آن نمی توان گذر نمود چون از شما کد ورود نرم افزار را طلب می کند در اینجا شما به درایو CD رفته و فایل متن (Text) داخل CD نرم افزار را باز نموده و شماره سریال داخل را بلوکه کرده کپی نمایید به داخل Setup برگشته و در قسمت Serial namber ،Paste نمایید و مشخصات فردی خود را نیز وارد نمایید به این ترتیب گزینه Next روشن و فعال میگردد.حالا دکمهNext رازده و منتظر بمانید تا نرم افزار نصب گردد.
بعد از نصب برنامه به منوی Start رفته و از قسمت Programs گزینهAdobe Photoshop را زده تا نرم افزار باز شود اینجا محیط نرم افزار فتوشاپ است.
که متشکل از: ناحیه کاری نوار منو نوار پارامترها و پانل های مختلف کنترل رنگ ، سایز تصویر، لایه ها، اطلاعات صحنه، تاریخچه و غیره……می باشد.
این نرم افزار نیز مطابق تمامی نرم افزارهای تحت ویندوز دارای منوهای در بالای صفحه می باشد که تمامی فرمانها دراین منوها البته بسته به نوع عملکرد شان دسته بندی شده اند اولین منوی که ما با آن شروع خواهیم کرد و آشنا خواهیم شد منوی File می باشد.
FILE: در این منو فرمانهای ورود خروج و نیز ذخیره سازی موجود می باشد تک تک آنها را توضیح خواهیم داد.
New : به کمک این گزینه می توان یک صفحه جدید کاری درصحنه ایجاد نمود و کلید های میان بر این گزینه معادل Ctrl+N می باشد .
زمانی که این گزینه را می زنید یک پنجره جدید بازمی شود که تعیین کننده مشخصات و نوع تنظیمات صحنه ای می باشد که شما ایجاد خواهید کرد.
Name: به کمک این گزینه مشخص می شود که نام صحنه ای که ایجاد می نمایید چه باشد.
درقسمت Image size تنظیمات مربوط به اندازه صفحه جدید می باشد که به ترتیب توضیح خواهم داد .
قسمت Preset sizes دراین قسمت اندازه های معیین و استاندارد و از پیش تعیین شده و را در اختیار شما قرار می دهد برای سهولت و سرعت و دقت در کار البته این گزینه به صورت پیش فرض به صورت دستی تنظیم شده است یعنی شما به صورت دلخواه می توانید اندازه صحنه جدید را ایجاد نمایید.
Width: به کمک این گزینه که یک فیلد عددی است می توانید عرض وپنهای صفحه تعیین نمایید.
Height: به کمک این گزینه که یک فیلد عددی است می توانید طول یک صفحه را تعیین نمایید.
Resolution: به کمک این گزینه میزان کیفیت و میزان نقاط را تشکیل دهنده یک صفحه را مشخص می کنید .
درمقابل سه گزینه بالا یک منوی کرکره ای وجود دارد که معیین کننده واحد اندازه گیری می باشد.
COLOR Mode: این قسمت یک منوی کرکره ای می باشد که دراین قسمت می توانید ترکیب بندی رنگ در صفحه جدید که می خواهید ایجاد نمایید تعیین کنید.
که مدل ها را در زیر توضیح خواهم داد.
Bitmap: تصویری که پیکسل ها با عوض کردن مقدار بیت ذخیره شده تغییر می کند ( یک یعنی روشن صفر یعنی خاموش ، در صفحه نمایش رنگی بیتهای بیشتری استفاده می شوند تا سه رنگ قرمز و سبز و آبی را هم کنترل کند) Grayscale: این گزینه یک صحنه در اختیار ما می گذارد به این صورت که هر فعالیت که انجام شود به صورت سیاه سفید دیده خواهد شد و ذخیره می شود در کل صفحه ای سیاه سفید در اختیار می گذارد و رنگ در آن تاثیری به عنوان خود ماهیت اصلی رنگ ندارد فقط به صورت تیره های مختلف خاکستری نمایان می شود.
RGB color: این مدل رنگ متشکل از سه رنگ اصلی قرمز سبز و آبی می باشد و با ترکیب این سه رنگ ، رنگ اصلی به وجود خواهد آمد Cmyk color: این مدل رنگ جهت چاپ مورد استفاده قرار می گیرد و دراین مدل رنگها به حسب درصد رنگهای فیروزه ای (Cyanred) سرخابی (Maqenta) زرد (Yellow) و سیاه (Black) تعریف میشود.
Lab: مدل Lab جامع ترین مدل رنگی می باشد این مدل طوری طراحی شده که در آن رنگها به دستگاه وابسته نباشد یعنی هر رنگ در صفحه نمایش و در صفحه چاپی به یک صورت ظاهر می شود.
این مدل در عمل کاربرد زیادی ندارد.
Contents Background : در این قسمت شما مشخص می کنید که صفحه جدید در قسمت پس زمینه چه خصوصیاتی را دارا باشد.
به صورت White سفید یا Back qrouhd color به صورت رنگی که برای رنگ پس زمینه انتخاب می کنید یا به صورت شفاف یا Trahs pareht بعد از زدن دکمهok صفحه جدید ایجاد می شود Open گزینه دوم در منوی File گزینه Open می باشد که معادل کلیدهای میانبر Ctrl+O می باشد یا با دوبار کلیک کردن در پنجره کاری فتوشاپ می توانید به این پنجره دسترسی داشته باشید.
به کمک این گزینه می توانید تصاویر را به فتوشاپ وارد نمایید.
Browse به کمک این گزینه می توانید شما در داخل نرم افزار فتوشاپ یک Browser یا یک پنجره مشاهدات داشته باشید.
Open Recent به کمک این فرمان می توانید آخرین تصاویر باز شده توسط نرم افزار را دوباره بازیابی نمایید.
Save این فرمان فایل موجود در نرم افزار را به فرمت های مختلف بر روی درایو سخت ذخیره سازی می نماید.
Save for web این گزینه تصویر جاری را برای استفاده بر روی اینترنت ذخیره سازی می نماید Import به کمک این فرمان می توانید فایل هایی را به داخل برنامه وارد نمایید از جمله فایل های Adobe Acrobat و غیره…………… Export به کمک این گزینه می توانید تصاویر را خروجی بگیرید.
مدل های رنگ مدRGB در صد بزرگی از رنگهای قابل مشاهده و ترکیب رنگهای قرمز، سبز و آبی با نسبتهای متغیر می تواند تولید شود.
این مدل در ویدئو و مانیتورها بکار می رود.
مد CMYK این مدل برای چاپ مورد استفاده قرار می گیرد.
مد Grayscale این مد 256 سایه خاکستری را بکار می برد.
هر پیکسل از تصویر دارای مقدار روشنایی از 0(سیاه) تا 255(سفید) را داراست.
نوار ابزار نوارابزار انتخاب Marquee tools: این ابزار به ما کمک می کند قسمتی از تصویر را بصورت مستطیل و دایره از سایر قسمتها جدا کنیم.
توسط گزینه style که پس از انتخاب این ابزار در قسمت بالای صفحه ظاهر می شود گزینه هایی در اختیارمان قرار می دهد.
Lasso tools : برای انتخاب ناحیه ای غیر منظم استفاده می شود.
مثلا می خواهید فردی را از بین افراد یک تصویر انتخاب کنید.
ابزارهای lasso Lasso tools : باید از ابتدای جایی که می خواهیم انتخاب کنیم دکمه چپ ماوس را پایین نگه داریم و تا آخر آنرا رها نکنیم.
در آخر نقطه ابتدا و انتهایی را به هم وصل می کنیم.
Polygonal: برای انتخاب ناحیه مورد نظر بصورت چند ضلعی بکار می رود.
کافی است در محلهای مورد نظر کلیک کنید.
با این کار نقاطی تشکیل می شود که خطوطی بین آنها رسم می گردد.
Magnetic: مرز رنگها را بخوبی تشخیص می دهد و بهترین ابزار برای انتخاب های نامنظم است.
Magic Wand این ابزار انتخاب بر اساس مقادیر رنگ، ناحیه ای را انتخاب می کند.
تولرانس در نوار option میزان دقت را نشان می دهد.هر چه عدد در تولرانس کوچکتر باشد این ابزار میزان انحراف کمتری را در تفکیک رنگها اعمال می کند.
توانایی شناخت لایه ها: پالت لایه، لیست لایه ها، گروه لایه ها، و جلوه لایه ها را نشان می دهد.
به کمک لایه ها کارهای بسیار زیادی می توان انجام داد.
تبدیل لایه background به لایه معمولی: در پالت لایه ها روی background دوبار کلیک کرده و option های لایه را تعیین کنید.
و ok کنید.
تبدیل لایه دلخواه به لایه background: لایه را در پالت لایه ها انتخاب کنید.
فرمان layer\new\background from layer را انتخاب کنید.
ایجاد لایه ها: پس از آوردن یک تصویر در فتوشاپ تنها دارای یک لایه به نام background خواهیم بو.د.
می توانیم به این تصویر، لایه ها و جلوه هایی را اضافه کنیم.
یا می توانیم لایه های خالی ایجاد کرده و سپس محتوایی به آنها اضافه کنیم.
به این منظور گزینه create new set را انتخاب می کنیم.
چسباندن لایه های یک گروه: لایه پایه را در گروه انتخاب نمایید.
لایه پایه لایه ای است که پس از چسباندن لایه ها تنها نام آن لایه می ماند.
گزینه merge group را از منوی leyers انتخاب کنید.
رتوش تصاویر Clone stamp: این ابزار از تصویر نمونه ای را می گیرد و می توان این نمونه را بر روی تصاویر دیگر یا همان تصویر بکار برد.
به این منظور نقطه ای که می خواهیم نمونه بگیریم با پایین نگه داشتن کلید Alt انتخاب کرده و به منطقه مورد نظر رفته و درگ می کنیم.
این عمل را آنقدر تکرار می کنیم که قسمت خواسته شده را بصورت کامل کپی کنیم.
فصل سوم انتقادات و پیشنهادات در دفتر فرهنگ ، وضعیت بایگانی پرونده هاو نامه های صادره و وارده بایستی که بصورت سیستماتیک و طبقه بندی شده در آید تا بتوانیم با سهولت بهتری به آنها دسترسی پیدا کنیم و سرعت عمل خود را بالا برده تا ارباب رجوع نیز رضایت بیشتری داشته باشند.
همچنین این کانون لازماست برنامه زمانبندی جامع با توجه به نیاز و ضروریات خاص هر مناسبت تهیه کرده و وظایف و مسئولیتهای هر یک از پرسنل را برای آنها تعریف کند تا بتوانند راندمان کاری خود را بهبود بخشند.
دانشکده: گروه: کامپیوتر فصل اول: آشنایی با مکان کارآموزیکانون ادب و هنر6کانون قرآن و عترت6هیئت کمیل و مکتب الزهرا6کانون فتوت6دفتر فرهنگ7فصل دوم: ارزیابی و سنجش های مرتبط با کارآموزیشرح وظایف کار آموزان10فعالیت های کارآموزی10شروع کارآموزی10مراحل نصب ویندوز11نرم افزار فتوشاپ13نصب فتوشاپ13منوی File14مدل های رنگ17نوار ابزار18نوار ابزار انتخاب18توانایی شناخت لایه ها19رتوش تصاویر19فصل سوم: انتقادات و پیشنهاداتانتقادات و پیشنهادات21ضمیمه I فرم ارزشیابی کارآموزی24-22