Ga Gallium گالیم گالیم را از واژه لاتین Gallia به معنی "فرانسه" و نیز gallus به معنی خروس و در آزمایش یک مخلوط روی از کوههای پیرنه کشف نمود.
قبل از کشف بیشتر ویژگیهای این عنصر توسط "دیمتری مندلیف" بر مبنای جایگاهش در جدول تناوبی پیش بینی و توصیف شده بود ؛ او این عنصر فرضی راeka-aluminum نامید.
بعدها Boisbaudran در سال 1875 با الکترولیز هیدروکسید در محلول KOH این عنصر آزاد را بدست آورد.
خصوصیات شیمیایی: فلز گالیم در صورت سخت شدن 3,1 درصد انبساط مییابد، بنابراین نباید آنرا در ظروف شیشهای یا فلزی نگهداری کرد.
نقطه ذوب آن بسیار پایین است (T=30°C) و چگالی آن در حالت مایع بیشتر از حالت بلوری آن میباشد خصوصیات فیزیکی: گالیم فلزی است ضعیف و نادر به رنگ سفید- نقره ای با نماد Ga ، عدد اتمی 31، وزن اتمی 723/69، وزن مخصوص 907/5 گرم بر سانتی متر مکعب، سختی 5/1 در مقیاس موس، نرم، نقطه جوش 2403 درجه سانتی گراد و نقطه ذوب 9/29 درجه سانتی گراد.
خصوصیات مکانیکی: گالیم فلزی در دماهای پائین شکننده است اما در دمای اتاق مایع است و حقیقتاً می تواند در دست ذوب شود.
فلز جامد آن به صورت مارپیچی مانند شیشه شکسته می شود.
سایر خصوصیات: گالیم خواص نیمه هادی دارد، به ویژه گالیم- آرسنیک که می تواند الکتریسیته را به نور تبدیل کند .
گالیم خواص نیمه هادی دارد، به ویژه گالیم- آرسنیک که می تواند الکتریسیته را به نور تبدیل کند و در دیودهای نشر کننده نور(LEDs) برای ساعت ها و نمایشگرهای الکترونیکی استفاده می شود.
مراجع: پایگاه ملی داده های زمین پایگاه اطلاع رسانی شرکت نفت، ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد http://www.wikipg.com/wiki/ www.sulphur.blogfa.com www.ngdir.ir/.../PMineMineralChapterDetail.asp نگارسادات امام جمعه قدسی نیا