بورس اوراق بادار تهران ) عوامل موجود در انتخا موضوع : موضوع تحقیق یک عبارت است که در این جا بررسی رابطه بین تورم و بازده واقعی سهام : این موضوع از لحاظ زمانی محدود نیستدر واقع از لحاظ مکان محدودیت شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران قید شده است ولی هیچ بازه زمانی برای انجام تحقیق تعیین نشده است و یا حداقل در موضوع تحقیق بیان نشده است .
در زمینه مدیریت مالی انجام گرفته است .
در این موضوع لغت « بین » قابل حذف است چون هر رابطه ای بین دو یا چند موضوع است .
بررسی پایان نامه ازلحاظ ظاهری : بعد ازصفحات مربوط به تقدیر و سپاسگذاری فهرس آمده است .
در فهرست مطالبابتدا صفحات مربوطه به پیشگفتار چکیده مشاده می شود که با حروف الف و ب صفحات آن مشخص شده است ولی در داخل خود متن و پایان نامه این « الف»و «ب» وجود ندارند .
در ضمن ربوط به پیشگفتار باید قبل از فهرست مطالب بیاید .
پایان نامه در 5 فصل تدوین شده است که هر فصل با مقدمه ای ازفصل اغاز می گردد و سپس باقی مطالب درج می شود ، فصول با استفاده از کاغذی که نام هر یک بر انها قید شده است ساز یکدیگر جدا شده اند که این نکته قوتی در این پایان نامه است .
در فصل اول کلیات تحقیق شامل تشریح و بیان موضوع ، هدف تحقیق ، اهمیت موضوع تحقیق فرضیه های تحقیق ، قلمرو و تحقیق و مشکلات و محدودیتهای تحقیق به همراه تعاریف واژه ها بیان شده ست .
به این ترتیب به نظر می رسد که محقق می بایست بخش مربوط به قلمرو و تحقیق را در تشریح و بیان موضوع و یا بعد از هدف تحقیق می آورد نه به عنوان بخشی جدا و بعد از فرضیه های تحقیق ، زیرا ابتدا لازم است محدودیتهای مووع تحقیق را بیان کرد و سپس به بیان فرضیه های تحقیق پرداخت .
سایر بخشها به درسی در فصل اول گنجانده شده اند .
در فصل دوم ، مقق به بیان پیشینه تحقیق در قالب مروری بر ادبیات موضوع پرداخته است که کاملاً درست و بجاست .
فصل سوم : الگوها و رش تحقیق را بیان نموده است .
در فصل چهارم ، بر آورد الگوها و تحلیل یافته ها قرار گرفته است و محقق به بررسی فرضیت خود پرداخته است و هر یک از فرضیات را با توجه به یافته های خود بررسی نموده است .
و در نهایت در فصل پنجم خلاصه ، نتیجه گیری و پیشنهادات بیان شده است و سپس پیوستها ، منابع و مأخذ .
د قسمت پیشگفتار محقق باید کل گزارش را در یک نگاه مورد بررسی قرار دهد ، در این سبخش چکیده ای از کاربههمره خلاصه ای ز ر فل بیان می گردد ، که در رابطه با پژوهش حاضر ، محقق به بیان اهمیت موضوع پرداخته است و دوباره تقدیرات و تشکراتی را در این بخش به عمل آورده است .
با بیان مستنداتی وضعیت فعلی حاکم بر مکان و زمان پژوهشرا مورد ارزیابی قرار داده است .
فصل اول ( لیات – طرح تحقیق ) نقطه قوت درروع ین فصل وکلیه فصول بعدی ، وجود مقدمه است که ل فصل را به طور خلاصه معرفی می نماید .
بیان وضوع ( بیان مسئله تحقیق ) : این بخشبا مقدمه ای آغاز می گردد که به معرفی موضوع تحقیق می پردازد و در ضمن تا حددیاهمیت موضوع را یز مشخص می سازد .
اهمیت موضوع از دو دید سرمایه گذار و شرکتهایسهامی مورد بررسی قرر گرفته است که خود نقطه قوتی در رابطه سبا بیان مسئله است .
حقق اشار مختصری به پیشین تحقیق ، نظریات و تئوریای متفاوتی را که در رابطه با مسئله تحقیق عنوان شده است با دیدی انتقادی مورد بررسی قرار داده است و به این ترتیب تا حدودی در بخش بعدی و موضوع مسئله بیان شده است که البه دوباره محدودیت زمانی در رابطه با موضوع مسئله مد نظر قرار گرفته است .
چگونگی حل مسئله تحقیق با بیان متغیرا نیز بیان شده است .
کلیه نکات ذکر شه ، مواردی است که باید دربیان مسئله به جسم بخورد ولی با این حال جای بسیاری از موارد دیگرخالی است ، با وجودیکه محقق نظریات مختلف را در رابط با مووع خود بیان نموده است لیدر یچ جا شواهدی دال بر وجود مسئل در محدوده کانی و زمانی خود ارائه نموده ست و ی اینکه محیط مسئله را بسیار وسیع 0 ایران ) بیان داشته که در خود موضوع ( بورس اوراق بهادار تهران ) عنوان گشه است .
ابعاد مسئله ، سطوح ن و ویژگی های آن بیان نشده است و در ضمن هیچ اشاره ای به پیامدهای حل با عدم حل مسئله نگشته است ، در حالیکه محقق در قسمتی که به عنوان مقدمه اهمیت موضوع را تشریح می کند ، می توانست که این پیامدها را از دو دید سسرمایه گذاران و شرکت های سهای بررسی نماید ، در ضمن اثری از شیوه انجام تحقیق نیست .
گزاره های تحقیق ( هدف، فرضیه ها .
سؤالات پژوهشی ) با بیان مقدمه ای کوتاه از وضعیت حاکم بر زمان تحقیق ، محقق هدف خود را از انجام تحقیق بیان موده است و سپس دوباره دلائلی در رابطه با اهمیت موضع تحقیق ارائه کرده است که بیان دوباره آنها در این بخش تا حدودی به نظر زائد می رسد .
در بخش مربوط به هدف محقق ، محقق ابتدا اهداف تحقیق را در رابطه با اقتضاء مکان بیان مرده است و سپس به بیان هدف خود در رابطه با بنبنگاهها پرداخته است ، که بسیارجالب توجه می باشد .
در بخش پنک از فصل اول ، محقق فرضیات تحقیق را بیان نموده است کته ای که در این بخش بیشاز همه به چش می خورد بیان فرضیات در قالب یک سری سؤال است .
در واقع محقق سوالات پژوهشی خود را همان فرضیات درنظر گرفته است .
با توجه به موضوع تحقیق ( بررسی رابط بین تورم و بازده وقعی سهام ) به نظر می رسد که محقق در صدد انجام تحقیقی است از نوع و همبستگیولیدر کلیه فرضیات ازرابطه ای علی نام برده می شود کهبیانگر این مطلب است که محقق در صدد پیدا کردن رابطه ای علت و معلولی در بی متغیرهاست که فرضیات را ازنوع تجربی(علی) می کند که به نظر کارصحیحی نمی رسد چون با موضوع تحقیق همبستگیهیچ گاه می توان ادعای روابط علت و معلولی نمود .
نکته دیگریکه تا حدودی قابل بحث است این اس که تفکیکی بین فرضیات اصلیو فرعی تحقیق به چشم نمی خورد ، در واقع به نظر می رسد که تحقیق ، یک فرضی اصلی داشته باشد و دو فرض بعدی فرعی باشد که علاوه بر تفکیک آنها .
می بایست آنها را در قالب مدلی نظری نشان داد ، که این کار صور نگرفته است .
البته د رهیچ جا متغیرها ، نوع آنها عنوان نشده است .
6- قلمرو تحقیق : در این تحقیق محقق ، مسئله را از نظر زمانی و مکانی محدود نموده است .
در مورد مکان ، بورس اوراق بهادار تهران را انتخاب کرده است و در رابطه با زمان سالهای 1370 تا 1375 در واقع 6 سال را مد نظر قرار داده است که جا داشت این قلمرو ها در قسمت بیان مسئله نیز عنوان میشد .
و در بخش بعدی ، بیان مشکلات و محدودیتهای تحقیق پرداخته شده است که یکی از مشکلات همیشگی این بخش کمبود منابع یاد می شود که تا حدودی حکایت از عدم جستجوسکافی پژوهشگر است .
درضمن شکلات و محدودیتها یان شده است ولی هیچ راهکاری برای حل آنهابه چشم نمی خورد .
در نهایت ، به تعاریف واژه ها می رسیم ، که این تعاریف باید هم از لحاظ مفهومی باشد و هم عملیاتی ، که ما فقط با تعاریف مفهومی متغیرها در این بخش رو به رو می شویم .
فصل دوم ( مبانی نظری یا بررسیپیشینه تحقیق ) در این بخش طبق روال گذشته ابتدا با ذکر قدمه ای ، خلاصه ای از فصل بیان شده است .
سپس محقق هر یک از دو متغیر تحقیق ( تورم .
بازده واقعی سهام ) را به طورجداگانه مورد بررسی قرار داده است و کلیه نظریت موجود در رابطه با هر یک را با دیدیانتقادی بیان نموده است و سپس تحقیقات انجام گرفته درزینه بررسی رابطه بین دو متغی را با توجه به روشی که خود برای انجام تحقیق خود در نظر گرفته است شرح داده و نتایج و روشا انجام آن تحقیقات را نیز بیان کرده است .این تحقیقات و نتایج حاصل از آنها هم از منابع داخلی و هم از منابع خارجی بوده است که نکته ای است قابل تحسین .
دربخش تحقیقات داخلی محقق به بررسی پایان نامه ها ایران پرداخته است .
نکته جالب توجه ، خلاصه کردن و جدول بندیکل تحقیقات در قلب یک جدول است که بررسی و فهم خوانندگان و استفاده کنندگان از تحقیق را سهولت می بخشد .
در این جدول ، نام محقق ( محققین ) شر( کشورهای ) مورد بررسی ، دور زمانی، عنوان تحقیق و تیجه گیری به تفکیک بیان شده است .
سپسبا توج به تحقیقاتقبلی ، سؤالات و فرضیات پژوهشی مجدداً مطرح گردیدهو قلمرهای زمانی و مکانی مورد تأکید قرار گرفته است .
در این بخش با وجود قوت بسیار اثریاز مدل تجربی ( مفهومی ) تحقیق به چشم سنمی خورد .
فصل سوم ( الگوا و دوش تحقیق ) … در این بخش ابتدا طرح تحقیق و الگوهای پیشنهادی در رابطه با هر فرضیه بیان شه است .
سپس به تعاریف و نحوه محاسبه متغیرهای الگوها بر می خوریم که به نظر همان تعاریف عملیاتی میرسد که جا داشت در کنار تعاریف فهومی بیان می شد نه در این بخش.
سپس شیه های جمع آوری اطلاعاع و جامع اماری مورد بررسی بیان شده است .
شیوه ین تحقیق که به نظر هم عقول می رسد استفادهاز منابع کتابخانه ای است که محقق به ذکر منابع اخذ اطلاعات نیز پرداخته است .
جامعه آماری نیز مطرح شده و نام کلیه شرکتهایی که در بخشمورد توجه قرار گرفته شده اند ، آورده شده است .
روش آزمون فرضیه ها که قبلاً هم ذکر شد با استفادهاز رگرسیون می باشد که با موضوع تحقیق همبستگی که با ان رو به رو هستیم و عدم استفاده از LISREL معقول به نظر نمی رسد .
فصل چهارم ( یافته های تحقیق ) یابر آورد الگوها و تحلیل یافته ها : در این فصل ابتدا تک تک فرضیات مورد آزمون قرار گرفته اند .
فرض 0H و 1H برای تک سوالات پژوهشیبیان شده است و محقق به آزمون رد یا عدم رد آنها پرداخته است .
اطلاعات و داده های تحقیق این بخش همگی در بخش پیوستها ارائه شده است که در عرصه مختصری از آنها در این فصل بهتر بود .
جامعه آماری ، معرفی آنها و مطالبی جهت شناخت انها نیز انجام نگرفته است ، در واقع محقق آماری را به طور کامل در فصل نبل معرفی کرده است و از تک تک آنها نام برده است که در این بخش داده های کافی عرضه نشده است ولی جداول و نمودارهایی آورده شده ه خود آزون فرضیه ها را مستند می سازد .
فصل پنجم، نتیجه گیری و پیشنهادات در این قسمت خلاصه ای از کل تحقیق، نتایج حاصل از انجام تحقیق و پیشنهاداتی در رابطه با حل مسئله تحقیق به چشم می خورد که همگی به جا و مناسب می باشند.
پیشنهادات خود به دو بخش کاربردی و پیشنهاداتی برای تحقیقات آتی تفکیک شده است که قوتی برای تحقیق نلقی می گردد و امکان استفاده از این تحقیق را در پژوهشهای نظری (بنیادی) و کاربردی بعدی، فراهم می آورد.
ما مرور این پیشنهادات می توان دریافت که، با توجه به یافته های تحقیق، محقق پیشنهادات خود را ارائه نموده است، نه بر اساس موضوعاتی خارج از حیطه کاری خود.
پیوست ها: در این بخش، کلیه نمودارها و خروجیهای نرم افزاری آورده شده است.
تنها نکته این است که در زیر نمودار، توضیح آن قید می گردد نه در بالای آن.
منابع و مآخذ: منابع در دو بخش فارسی و انگلیسی آورده شده است که منبع دهی پایانی بر اساس APA می باشد.
یعنی نام خانوادگی، نام، سال نشر کتاب، عنوان کتاب، مکان انتشار، شرکت انشترا.
محقق به اشتباه شماره صفحات را نیز در فهرست منابع پایانی (کتابنامه ها)، آورده است.
البته منبع دهی در داخل متن به صورت درست و با توجه به اصول انجام گرفته است.