دانلود مقاله کمک های اولیه

Word 40 KB 3575 15
مشخص نشده مشخص نشده علوم پزشکی - پیراپزشکی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • کمک اولیه چیست؟

    دریا فت یک مراقبت فوری در زمان صدمه یا بیماری ناگهانی توسط خود مصدوم را کمک اولیه گویند بیشتر مصدومین وبیماران ناگهانی نیاز به مراقبت پزشکی ندارند،وبا کمک اولیۀ صحیح بهبودمییابند .کمک اولیه صحیح و به موقع می تواند به معنی اختلاف بین مرگ وزندگی ،بین بهبود سریع یا طولانی مدت بین ناتوانی موقت یا دائم و ماندگارباشد ،مراحل نجات جان یک انسان مانند حلقه های زنجیر به هم متصل می شود کمک اولیه حلقۀ نخست از زنجیرۀ نجات انسان می باشد نیاز به امداد و کمک اولیه تا زمانی که مراقبت پزشکی وجود نداشته باشد ضرورت می یا بد اصول کمک اولیه واگذاری مصدوم آگاهی وشناخت فوریت بدست آوردن ارزیابی انجام دریافت اطلاعات دربارۀ آگاه کردن سریع مرکز رضایت و مصدوم کمک اولیه مصدوم (تاریخچه ی نمونه) فوریتهای پزشکی اعتماد مصدوم 1- آگاهی و شناخت فوریت: شامل شناخت علائم اخطار دهنده فوریتهایی مانند، حملۀ قلبی ،ایست قلبی سکتۀ مغزی و خفگی می باشد.

    2-آگاه کردن سریع مرکز فوریتهای پزشکی یا اورژا نس: تلفن تماس اورژانس در ایران 115 می باشد.

    3- بدست آوردن رضایت و اعتماد مصدوم : امدادگر باید قبل از انجام کمک اولیه رضایت و اعتماد مصدوم را بدست بیاورد.

    اگر مصدوم هوشیار باشد خود او می تواند اجازۀ انجام اقدامات امدادی به امدادگر بدهد.

    4- ارزیابی مصدوم : شامل تشخیص مشکلات مصدوم و تعیین اولویتهای امدادی می باشد.

    5- انجام کمک اولیه : کمک اولیه می تواند توسط اطرافیان یا تماشا چیان حاضر در صحنۀ حادثه ( در صورت داشتن آگاهی از انجام کمک اولیۀ صحیح ) صورت گیرد.

    6- دریافت اطلاعات در مورد مصدوم : در زمان بررسی مصدوم امدادگر می تواند از خود مصدوم در صورت هوشیاری یا شاهدین حادثه در بارۀ چگونگی بروز حادثه سؤال کند.تا بهتر از صدما ت احتمالی مصدوم آگاهی یابد.

    امدادگر نباید فقط به صدمات آشکار مصدوم اکتفا کند.

    زیرا ممکن است صدمات غیر قابل مشاهده و خطرناک در مصدوم وجود داشته باشد.

    بررسی علت و چگونگی صدمه ممکن است کلیدی جهت یافتن وسعت صدمات فیزیکی باشد.

    7- واگذاری مصدوم:به معنی سپردن مصدوم به فردی دیگر جهت ادامهً درمان و مراقبت می باشد.

    تشخیص فوریتها و انجام کمکهای اولیه: حملۀ قلبی، ایست قلبی ، سکتۀ مغزی ، خفگی حملۀ قلبی: بر اثر بسته شدن شرایین بزرگ قلب (شرایین کرونر)بعضی از عضلات قلب به طور ناگهانی شروع به مردن می کند.این شرایین وظایف خون رسانی به قلب را داشته و بر اثر تجمع (ته نشین شدن)کلسترول یا لخته خون بسته می شود.

    علائم اخطار حملۀ قلبی :1- احساس گیجی در زمان درد و احساس سبکی سر2-رنگ پریدگی 3-تعریق 4- تهوع معمولاً بدون استفراق 5- کوتاه شدن تنفّس.

    1-کمک اولیه در حملۀ قلبی: مصدوم را سریع و به آرامی بخوابانید وبه او کمک کنید تا در وضعیتی قرار گیرد که تنفّسش راحت تر باشد.

    معمولاً تنفّس مصدوم در وضعیّت نیمه نشسته راحت تر است.

    2-از شخص دیگری جهت تماس با اورژانس کمک بگیرید.یا اینکه خود امدادگر با اورژانس تماس بگیرد و کمک پزشکی طلب کند.

    تلفن 115 2-ایست قلبی: بر اثر بسته شدن شریان قلب و نرسیدن اکسیژن به عضلۀ قلب در طی حملۀ قلبی ممکن است جریان آن متوقّف شده باعث ایست قلبی می شود.در این وضعیّّت نه خون جریان دارد و نه نبض وجود خواهد داشت علائم ایست قلبی:1- مصدوم بیهوش شده قادر به پاسخگویی به تحرّکات کلامی (صدا زدن)و تحرّکات لمسی یا تکان دادن نمی باشد.

    2-نبودن نبض و تنفّس کمکهای اولیه در ایست قلبی: الف)اطمینان از عدم هوشیاری مصدوم .

    ب) تماس با اورژانس توسط امداد گر یا شخص دیگر (تلفن 115) ج)کنترل A.B.C.

    و شروع C.P.R و ادامۀ آن تا زمان رسیدن امدادگر ماهر اورژانس به همراه تجهیزات ه) انتقال سریع مصدوم به مراکز درمانی سکتۀ مغزی شروع ناگهانی یکسری مشکلات عصبی که به دنبال مسدود شدن عروق خونی مغز توسط لخته شدن خون (نرسیدن اکسیژن کافی به مغز ) با پاره شدن عروق خونی مغز (که منجر به خون ریزی داخل مغز شده ممکن است خون ریزی به خارج از مغز به صورت خون ریزی از گوش یا بینی مشاهده گردد.)به وجود می آید.

    علائم سکتۀ مغزی 1-سردرد شدید 2-بروز مشکلات بینایی به صورت تاری دید و دو بینی 3-گیجی 4- حلت تهوّع کمک اولیه در سکتۀ مغزی 1-تشخیص سکته بر اثر علائم 2-تماس هر چه سریعتر با مرکز فوریتهای پزشکی(اورژانس ) 3- انجام C.P.R در صورت لزوم توجه داشته باشید که ماساژ قلبی به ندرت در اولین دقایق بعد از سکته نیاز می باشد.

    -انتقال مصدوم به مراکز درمانی خفگی : انسداد راه هوایی بر اثر جسم خارجی در بزرگسالان در طی خوردن غذا به خصوص گوشت باعث خفگی آنها می شود.

    علائم خفگی الف)چنگ زدن گردن با یک یا هر دو دست ب)سرفه های غیر موًثر ج)ناتوانی در صحبت کردن د)آبی شدن رنگ لبها ه)بیرون زدگی هر دو چشم و)کاهش هوشیاری و پاسخ به تحریکات کمکهای اولیه در مورد خفگی جسم خارجی باید از راه هوایی خارج شود.

    الف)درمورد شخص هوشیار مصدوم را وادار به سرفه کنید.

    یا مانور هیم لیچ را برای او انجام دهید.

    ب)در مورد شخص بیهوش : خارج کردن شی خارجی با استفاده از انگشتان امدادگر در بزرگسالان و کودکان انجام مانور هیم لیچ به صورت خوابیده .

    حمایتهای اولیۀ زندگی B.L.S ارزیابی اوّلیه :ارزیابی راه هوایی تنفّس، جریان خون، معلولیّتهای بدنی ، برهنه کردن محلهای مشکوک به صدمهA-B-C-D-E- ارزیابی ثانویه: کنترل علائم حیاتی و معاینات فیزیکی تاریخچۀ نمونه :جمع آوری اطلاعات ارزیابی اولیّه: هدف از ارزیابی اولیّه تعیین مشکلات تهدید کنندۀ زندگی و رسیدگی و مراقبت سریع این مشکلات می باشد.

    برای ارزیابی مصدوم ابتدا هوشیاری او را بررسی کنید و در صورت بیهوشی اقدامات A.B.C.

    را انجام دهید.

    این بررسی شامل کنترل هوایی(A) تنفّس (B) جریان خون (C) مصدوم می باشد.(ترتیب بررسی (A.B.C) نباید جابجا شود.) کنترل نبض:ضربه ای را که بر اثر عبور خون بر جدار یا دیوارۀ سرخ رگها وارد می شود نبض می گوییم که ناشی از ضربان قلب است.تمامی سرخرگهای بدن دارای نبض می باشد .تبض های قابل حس دربزرگسالان واطفال شامل(کارو تید گردنی) نبض رادیال (نبض مچ دست)وتبض که در نوزادان می توان از آن جهت شمارش نبض وکنترل وجود نبض استفاده کرد.

    نبض براکیال (بازویی)است .وبلاخره نبض مهم دیگر بدن منورال یا نبض کشالۀ ران می باشد.

    اگر مصدوم بیهوش بود نبض کارو تید را به مدت 5 تا 10 ثانیه کنترل کنید ودر صورت حس نشدن نبض کارو تید باید عملیات C.P.R شروع شود درجۀ حرارت پوست:درجۀحرارت مرکزی بدن در حالت طبیعی6/36 ،7/37 سانتی گراد است .

    تغیرات درجۀ حرارت می تواند مثلاًدرجه حرارت پوست دست 32 درجه است .

    1-نبض کاروتید (گردنی) با قرار دادن دو انگشت نشانه وکناری آن بین نای وعضلۀ گردن در محل حنجره .(جعبۀ صدا) 2-نبض رادیال (مچ دست )دو انگشت نشانه وکنارۀ آن به روی قسمت خارجی مچ دست درست در بالای انگشت شصت قرار داده ونبض را احساس وشمارش کنید.

    3-نبض برکیال(بازویی) دو انگشت نشانه و کناری آن را بر روی قسمت داخلی وفوقانی بازو (بین شانه وآرنج )قرارداده به وارد کردن کمی فشار نبض بازویی را احساس وشمارش کنید.

    4-نبض فمورال(کشالۀ ران )با قرار دادن دو انگشت نشانه وکناری آن بر روی محل اتصال ران به تنه این نبض احساس وشمارش می شود.

    تنفس دهان به دهان 1-سر مصدوم را طوری به عقب خم کنید که دهان او باز شود.

    2-با انگشتان دستی که به روی پیشانی مصدوم قار دارد بینی اورا فشار دهید و ببندید .

    3-نفس عمیقی کشیده ،دهانتان را روی دهان مصدوم قرا ردهید به نحوی که هوا از کنار لب هایتان خارج شود وبا گوشۀ چشم به قفسۀ سینۀ او نگاه کرد بالا آمدن یا نیا مدن آ« را زیر نضر بگیرید.

    4-نفس خود را به داخل دهان مصدوم تا اندازه ای بدمید که بالا آمدن قفسه را مشاهده کنید .

    5-دهانتان راروی دهان مصدوم بردادرید بینی اورا نیز رها کنید وصبر کنید تا هوای موجود در ریه ها از بینی ودهان مصدوم خارج شود/ 5-دهانتان راروی دهان مصدوم بردادرید بینی اورا نیز رها کنید وصبر کنید تا هوای موجود در ریه ها از بینی ودهان مصدوم خارج شود/ 6- بعد از خروج هوا دوباره نفس گیری کنید وتنفس دوم را در دهان مصدوم بدمید.

    تنفس دهان به بینی.

    1-سر مصدوم را به عقب خم کنید .

    2-با انگشت شصت که روی چانۀ مصدوم است لب ای او را روی هم فشار دهید ودهانش را محکم ببندید.دست دیگر خود را به روی پیشانی او قرار دهید.

    3-یک نفس عمیق بکشید لب هایتان را در اطراف بینی مصدوم قرار دهید ویک بازدم عمیق انجام دهید تا زمانی که مشاهده کنید قفسۀ سینه اورا بکشید .

    4-زمانی که دهانتان را بین دوتنفس از روی بینی مصدوم بر می دارید دهان اورا باز کنید تا هوا بتواند خارج شود موارد قابل توجه در زمان انجام تنفّس مصنوعی 1-گاهی یک تنفّس آهسته و قوی می تواند هوا را از محل انسداد به درون ریه بفرستد.

    درست است که تهویه و تنفّس تحت فشار ممکن است جسم خارجی را در مجرای تنفّس پایین تر برده آن را از نای به یکی از نایژه ها منتقل می کند و باعث انسداد کامل مسیر هوا در یکی از دو ریه می شود.

    امّا حداقل پس از هوا می تواند به ریۀ دیگر برود و تا زمان رسیدن بیمار به بیمارستان نیاز بدن را برطرف کند.در بیمارستان جسم خارجی را توسط وسیله ای به نام برونکوسکوپ خارج می کنند.اگر موفّق شدید هوا را به ریه بفرستید سینه او بر آمده می شود.

    امّا اگر مقاومت در برابر جریان هوا زیاد است.

    وشما قادر به وارد کردن هوا به داخل ریه های مصدوم نمی باشید منور هیم لیچ را به صورت خوابیده ، برای مصدوم به شرح زیر انجام دهید الف)مصدوم را به پشت در حالی که صورتش رو به بالاست بخوابانید ب)دو زانو و با پاهای باز به روی ران او بنشینید .جهت انجام این عمل می توانید کنار مصدوم هم زانو بزنید.

    ج)انتهای کف دست خود را در وسط قسمت بالایی شکم مصدوم بین ناف و جناغ سینه قرار دهید و دست دوم را روی دست اوّل بگذارید د)به سرعت باتمام وزن بدن خود به طرف بالا به مقدار 6 تا 10 بار متوالی فشار وارد کنید بین هردو فشار، نیرو را کاملاً قطع کنید.

    امداد فوریتهای برق گفتگی صدمات الکتریکی می تواند بسیار خطرناک باشد.

    حتّی یک شوک خفیف الکتریکی می تواند باعث صدمات شدید شود.

    جریان برق 1000 ولت به بالا را ولتاژ بالای برق گویند.

    امّا حتّی برق 220 ولت خانگی هم می تواند باعث مرگ شود.

    اگر برق گرفتگی مصدوم با ولتاژ بالا صورت گرفته باشد.

    زمانی که شما به او نزدیک می شوید در پاها و پایین تنه خود احساس صدا یا سوزش می کنید در صورت ایجاد این حالت در نیمۀ پایین بدن بایستید زیرا در میدان انرژی فشار قوی قرار گرفته اید.

    اگر یک رشته سیم فشار قوی به روی ماشین افتاده باشد به راننده و دیگر مسافران بگویید که از ماشین خارج نشده در آن باقی بمانند تا نیروهای آموزش دیده به همراه تجهیزات آماده به محل برسند و سیم یا جریان برق را قطع کنند.

    فقط در صورت بروز انفجار یا آتش سوزی مصدوم می تواند بدون تماس با بدنۀ ماشین یا سیم سعی در پریدن به بیرون از ماشین نمایند.

    کمک اولیّه در برق گرفتگی ( F.A ) 1-در صورت برق گرفتگی با برق خانگی ، ابتدا کلید یا فیوز را قطع کنید.

    2-نیروهای امداد و اورژانس را مطّلع سازید.

    3-مصدوم یا مصدومین را ارزیابی کرده در صورت نیاز سریعاً C.P.R را شروع کنید.

    4-مصدوم را از نظر شکستگی اندام یا حتّی ستون فقرات بررسی کنید زیرا نیروی جریان الکتریسیته قادر به اسپاسم ناگهانی ماهیچه ها یا پرتاب مصدوم می باشد.

    در صورت وجود آسیب، مصدوم را بی حرکت نگه دارید و جا به جایی و حمل او را با کمترین حرکت انجام دهید.

    5-مصدوم را سریعاً به مراکز درمانی منتقل کنید.

    خونریزی بعد از کنترل راه هوایی، تنفّس و وجود نبض ، کنترل خونریزی بیشترین اهمیّت را در جهت حفظ زندگی مصدوم دارد.

    الف) خون ریزی خارجی یا قابل مشاهده ب)خون ریزی داخلی یا پنهان رخ می دهد.در هر دو صورت خون ریزی می تواند باعث بروز شوک و مرگ شود.

    و بیشترین علّت شوک بعد از ضربه، خون ریزی می باشد.

    دستگاه گردش خون از چند قسمت تشکیل شده است.

    1- قلب 2-عروق خونی، مجاری حمل خون 3-خون مایع انتقال مواد غذایی، مواد زائد و گازهای اکسیژن قلب یک عضو عضلانی و تو خالی است.

    به اندازۀ مشت بسته هر سخص ، فلب هر شخصی تقریباً به اندازۀ مشت بستۀ اوست.قلب دارای عضلات است.

    که توسط سیستم عصبی خودکار کنترل می شوند.

    دارای چهار حفره می باشد.

    که دو حفرۀ بالایی دهلیز راست و چپ و دو حفرۀ پایینی بطن های راست و چپ هستند.این حفره ها در عمل پمپاژ خون نقش دارند.

    خون از هر کدام از این حفره ها توسط دریچه های یک طرف که فقط اجازۀ عبور خون را می دهد.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

تاريخچه در 24 ژوين 1984 نام شهر کوچکي به اسم Solferino در استان Mantoue واقع در شمال ايتاليا در تاريخ براي هميشه ثبت شد. اين در زماني بود که ارتش franco-pemontaise به سرکردگي ناپليون سوم اطريشيان را شکست داد. اين جنگ خونين هزاران مجروح داشت

احیا قلبی ریوی نفس کشیدن و بعض از علائم حیاتی هستند و در مواقع اورژانس باید به نکات زیر توجه نمود. راه تنفسی بیمار تمیز و پاک بوده و قادر به نفس کشیدن باشد سیستم گردش خون آسیب دیده باشد. یک راه تنفسی باز ضروری ترین کا در موارد برخورد با یک فرد مصدوم بررسی باز بودن راه تنفسی وی می باشد اگر فرد مصدوم مدتی از تنفس محروم شود، آسیبهای شدید مغزی و حتی مدتی در انتظار او خواهد بود. ...

تاريخچه Linux در سال 1991، يکي از دانشجويان دانشگاه هلسينکي به نام Linus Torvalds که از سيستم عامل موجود ناراضي بود به فکر افتاد که از سيستم عامل براي کارهاي خود استفاده کند. Unix يک سيستم عامل قدرتمند محسوب مي شد، ولي قيمت ان گران بود.بنابر اين To

به اطراف خود نگاه کنید. چه می بینید؟ از آنچه که می‌بینید چه احساسی دارید؟ برای شما چه پرسشهائی در این زمینه ایجاد می‌شود؟ برای یافتن پرسشهای خود چه پاسخهائی دارید. ما پدیده‌های بسیار گوناگونی را درمحیط اطراف خود مشاهده می‌کنیم و همواره درصدد پیداکردن نظم یا نظام یا ارتباط بین پدیده‌های طبیعی هستیم. با مشاهدات دقیق‌تر انسان به این نتیجه می‌رسد، اگرچه پدیده‌هائی که در محیط اطراف ...

تجزیه وتحلیل به کمک نسبتهای مالی نسبتهای مالی در5 گروه بشرح ذیل طبقه بندی می شوند : 1- نسبت نقدینگی : نقدینگی عبارتست ازتوانایی شرکت درجوابگویی به تعهدات کوتاه مدت خود . نقدینگی جهت اجرای فعالیت های واحدتجاری ضروری است ،‌ به خصوص درزمانی که شرکت بامشکلات خاصی نظیررکوداقتصادی ویازیانهای ناشی ازآن و یاافزایش ناگهانی درقیمتِ مواداولیه ویاقطعات مورداستفاده شرکت روبه روگردد .درچنین ...

1 . 3 . 5 پاسکال : در اين بخش يک ارزيابي از ويژگيهاي پاسکال براي برنامه نويسي بزرگ ارائه مي کنيم . به همين دليل نسخه اصلي زبان را دراينجا در نظر مي گيريم . اکثر بي مناسبتي هاي بحث شده در اينجا توسط تأکيدات انجام شده توسط اجراهاي مدرن تصحيح شده اند

نسل جديد آسيستانهاي ديجيتال شخصي (PDA) وموبايل فن (تلفن هاي همراه) داراي قدرت محاسبه کافي براي نمايش گرافيک 3D است . ايت دستگاه هاي موبايل جديد (دستي ) داراي بعضي احتمالات ارتباطات و تراکنش جالب نيز مي باشند . در اين مقاله ما برنامه هاي کاربردي بالق

نشریه نانوتکنولوژی، سال 2002، شماره 13، (243-247) چکیده قرار است نانوتکنولوژی یکی از فناوریهای کلیدی و کارآمد قرن 21 شود. قابلیت اقتصادی آن، حاکی از وجود بازاری بالغ بر چندصد میلیارد یورو برای این فناوری در دهه بعد است. بنابراین نانوتکنولوژی موجب جهت‌دهی فعالیتهای بسیاری از بخشهای صنعتی و تعداد زیادی از شرکتها در جهت آماده‌سازی آنها برای این رقابت جدید شده است. در همین زمان ...

چکیده اغلب کشور های در حال توسعه برای رونق دهی به اوضاع اقتصادی، ایجاد اشتغال و دستیابی به رشدو توسعه اقتصادی پایدار با مشکل کمبود منابع سرمایه گذاری روبرو هستند. کمبود در آمد های ارزی ناشی از صادرات و نرخ ناعادلانه مبادله که اغلب به زیان صادر کنندگان کالاها و مواد اولیه خام در حال تغییر است و انبوه جمعیت و مصرف به نسبت بالااز عواملی است که منابع پس انداز قابل تبدیل به سرمایه ...

چکیده این مقاله سیستم‌های اطلاعات مدیریت MIS را پوشش می‌دهد. از آنجا که MIS ترکیبی از سه پدیده سیستم، اطلاعات و مدیریت می‌باشد ابتدا این موارد را بررسی میکند. به علت تأثیرات قابل توجه سیستمهای اطلاعاتی بر روی MIS مبحث دیگر مقاله، درباره آن می‌باشد. متخصصان اطلاعاتی شامل تحلیل‌گر سیستمها، مدیران پایگاههای داده، متخصصان شبکه، برنامه‌نویس‌ها و اپراتورها در قسمت بعدی بررسی شده است. ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول