علت بیماری : این بیماری در اثر مجاورت در محلهای مرطوب به وجود میآید و بیشتر
افراد چاق و سفید پوست
افرادی که سن آنها بیشتر از 50 سال میباشد.
و کسانی که شغل آنها همراه با رطوبت میباشد مانند باغبانها
به این عارضه مبتلا میگردند.
علائم بیماری : بیشتر افرادی که مبتلا به این بیماری هستند از این علایم رنج میبرند :
درد استخوانهای ساق پا و کمر
احساس سستی و خستگی در بدن
خستگی زود هنگام در اثر پیاده روی
و در بعضی اوقات دچار سرگیجه میشوند.
رماتیسم قلبی
تب روماتیسمی، یک بیماری التهابی است که به دنبال عفونت چرکی گلو ایجاد می شود. این بیماری مفاصل، سیستم اعصاب، پوست و در نهایت قلب را درگیر می کند و در چنین شرایطی در صورت درمان نشدن کشنده است.
تب روماتیسمی
تب روماتیسمی، یک بیماری التهابی است که به دنبال عفونت حلق با میکرب استرپتوکوک گروه A ایجاد می شود. در این بیماری عمدتاً قلب، مفاصل، سیستم اعصاب مرکزی و بافتهای زیر جلدی درگیر می شوند. عارضه قلبی، نتیجه نهایی و مزمن این بیماری است. عارضه قلبی ناشی از تب روماتیسمی، مهمترین علت بیماری دریچه ای، اکتسابی است. با وجود اشاره نام بیماری تب روماتیسمی به درگیری مفصلی، اهمیت آن در مرحله حاد و مزمن بیماری، درگیری قلبی است.
علت تب روماتیسمی چیست؟
علت قطعی این بیماری نامشخص است؛ اما این بیماری را جزو اختلالات خودایمنی تقسیم بندی می کنند. بنابراین نظریه، واکنش ایمنی در مورد علت ایجاد آن وجود دارد؛ آنچه مسلم است، عفونت استرپتوکوکی گروه A که در حلق ایجاد بیماری می کند تب روماتیسمی می دهد و عفونت استرپتوکوکی پوست، مثلاً زرد زخم، نمی تواند تب روماتیسمی ایجاد کند. از طرفی، افراد با طرح ژنتیکی خاصی بیشتر مستعد ابتلا به تب روماتیسمی هستند. احتمالا شباهت ملکولی میکرب با ملکول های به کار رفته در ساختمان دریچه ای قلب، مسبب بیماری تب روماتیسمی است.
البته به علت مصرف گسترده آنتی بیوتیک های وسیع الطیف، تعداد موارد این بیماری رو به کاهش است. این بیماری بیشتر کودکان و نوجوانان۵ تا ۱۵ سال را درگیر می کند.
عوامل محیطی، باکتریال و وضعیت میزبان، هر سه در ایجاد تب روماتیسمی نقش دارند. همچنین ارتفاع، رطوبت، عوامل اقتصادی و سن، همگی دخیل هستند. تراکم محیطی، فاکتور محیطی اساسی است و باعث انتشار بیماری بین افراد می شود. در سربازخانه ها، خانواده های بزرگ و مکانهای کوچک احتمال ابتلا به تب روماتیسمی بیشتر است.
نشانه های بیماری
قلب مشخص ترین محل ابتلا به این بیماری است و تمام لایه های قلب گرفتار می شوند. نوار قلبی تغییر می کند و در رادیوگرافی ریه، اندازه قلب بزرگ می شود. ضایعه قلبی ناشی از تب روماتیسمی درصورتی که به خوبی درمان نشود کشنده است. اما مشخص ترین ضایعات خارج قلبی تب روماتیسمی در مفاصل مشاهده می شود. این بیماری بیشتر اندامهای تحتانی، زانوها و مچ پاها را گرفتار می کند. اما ممکن است مفاصل اندام های فوقانی را هم درگیر کند. التهاب مفصل مهاجر از خصوصیات این بیماری است. توده های زیر جلدی و اختلالات سیستم عصبی مرکزی به شکل حرکات ناگهانی بدون هدف و نامنظم هم در این بیماری دیده می شود. بیماران ممکن است عصبی و بی قرار باشند و در نوشتن و انجام فعالیت های دستی دچار مشکل شوند.
درمان
درمان آنتی بیوتیکی برای از بین بردن میکرب استرپتوکوک، یک دوره پنی سیلین است. التهاب مفصل بیمار با آسپیرین بهتر می شود؛ ولی برای درمان مشکلات قلبی از کورتون استفاده می کنیم. مهمترین نکته در این بیماری، پیشگیری از حملات روماتیسمی اولیه است. درمان زودهنگام و کامل عفونت حلقی استرپتوکوک گروه A، از حملات اولیه تب روماتیسمی می کاهد.
مدت درمان
اگر شخصی دچار تب روماتیسمی شد و درگیری قلبی حاد پیدا کرد، ادامه درمان تا ۲۰ سالگی توصیه می شود؛ یا حداقل تا زمانی که دست کم ۱۰ سال هیچ گونه عودی مشاهده نشود. در بیمارانی که اختلال دریچه ای قلبی پیدا کرده اند، تزریق ماهانه پنی سیلین برای مدت نامحدودی توصیه می شود؛ چون خطر عود بیماری حتی در دهه های ۵ و ۶ زندگی وجود دارد. در افراد بالای ۱۸ سال بدون عارضه قلبی که دچار تب روماتیسمی شده اند، ۵ سال درمان پیشگیرانه ضروری است.
زعفران برای رماتیسم مفید است
اگر امروز ما شیره بادام را برای تسکین درد و داروهای ادرار آور را برای تقویت کلیهها و جوش شیرین را برای رفع نفخ شکم استعمال میکنیم نباید از مصرف و استعمال آن دچار تعجب و شگفتی گردیم.
اگر امروز ما شیره بادام را برای تسکین درد و داروهای ادرار آور را برای تقویت کلیهها و جوش شیرین را برای رفع نفخ شکم استعمال میکنیم نباید از مصرف و استعمال آن دچار تعجب و شگفتی گردیم.
ما اکنون آسپرین را برای بریدن تب استعمال میکنیم مادربزرگ های ما گیاهی را برای ضد تب داشتند که در مواقع لازم آنرا مصرف میکردند پدران و اجداد ما معتقد بودند که زعفران برای انواع رماتیسم مفید است و ما امروز گیاهی را کشف کردیم که دارای هورمون نباتی است و برای معالجه و درمان آرتریت ( التهاب مفاصل )بسیار مفید است.
موضوع اساسی که ما باید مطالعه و تحقیق کنیم این است که بدانیم آنها چه گیاهانی را درباره چه امراضی مصرف میکردند که امروز ما آن را فراموش و رد کردهایم.
افدرین چیزی نیست که ما کشف کرده باشیم بلکه چینی ها از هزار سال و یا بیشتر آن را میشناختند و از خواص درمانی آن اطلاع داشتهاند و ما امروز آن را مصرف میکنیم و مقام و ارزش آن را تجدید کرده و اعاده دادهایم.
گیاهشناسان قدیمی برای هر درد جسمی و روحی دارویی داشتهاند و برای رفع بدخلقی ، هذیان ، اختلال عقل ، بینظمی و بیتربیتی گیاهی را مصرف میکردند که در تسکین آن اختلال کاملا موثر بود و از عوارض پیری ، هیجان تاثر ، شهوات نفس ، ضعف بینایی چشم ، عشق شهوانی ، غم و غصهها و ترس جلوگیری میکردند و جلوگیری و درمان از تمام این دردها در حوزه فعالیت گیاهشناسان بود وسائل معالجه دیگری در آن زمان موجود نبود و داروسازی هنوز به وجود نیامده بود و روانشناسان و روحکاوان به ظهور نرسیده بودند در هر کشوری از دنیای قدیم ، دوره ای از علم گیاهان وجود داشت و آن ادوار ، به دوره گیاهان دارویی ، گیاهان ادویهای ، گیاهان عطاری و گیاهان روحی تقسیم میشد.
و واقعا هم یک قسمت از این عهد گیاهان مربوط به خیال و وهم بود و قوه تصور و خیال افراد بشر آن را به وجود آورده بود و آن دوره ای بود که حقیقت از پا ایستاده و وهم و تصور به حرکت درآمده بود!
خانم لیل (Mrs. Leyel) در کتاب جالب خود به نام اکسیرهای زندگی (Elixirs of life) از یک گیاهشناس چینی به نام شانک لییون (Chang Li-yun) سخن میگوید که به سال ۱۹۳۳ در پپینگ (Peiping) به سن دویست و پنجاه و شش سالگی فوت کرد.
خانم لیل برای ما میگوید که این چینی کهنسال ، طول عمر خود را در اثر نوشیدن مرتب دمکردههایی به دست آورده بود که از گیاهان مخصوصی درست میکرد.
چینیها میگویند با پختن گیاهان مخصوص و نوشیدن جوشانده آن قادرند سن خود را به هفتصد سالگی برسانند.
● آیا شما تاکنون دمکرده بابونه را نوشیدهاید؟
شاید تصادف شده باشد که از دمکرده گل بابونه در یکی از داستان های قرن هجدهم چیزی خوانده باشید.
در آن زمان مرهم گل بابونه رادر مشمع خردل برای رفع و تسکین دردهای دندان و دردهای دیگری استعمال میکردند.
دمکرده بابونه اعصاب را آرامش میبخشد و عمل هضم غذا را آسان میسازد اما گل بابونه مصرف دیگری هم داشته و یکی از اسامی قدیمی آن( پزشک نباتی )بوده است و دلیل این نامگزاری هم بیاندازه برای ما جالب و دلنشین است.
خانم لیل میگوید که گیاه بابونه به تندرستی زمین کمک میکند و حشرات موذی را دور میسازد و این تجربه تازهای است که تمام نباتات ، حشرات و بیماریها را به خود جذب نمیکنند بلکه بعضی از آنها مثل بابونه حشرات و بیماریها را دفع مینمایند.
گیاه دیگری را هم باید بشناسید که نامش انگوستورا است و در آمریکا به مقدار کمی آنرا در کوکتیلهای مختلف میریزند ولی در قدیم ، پیشینیان آن را مثل یک داروی عالی برای بریدن تب میشناختند و بهکار میبردند.