دانلود مقاله استان کهکلویه و بویر احمد

Word 2 MB 3977 36
مشخص نشده مشخص نشده جغرافیا - زمین شناسی - شهرشناسی - جهانگردی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مهاجرت وسیع روستاییان بواسطه عدم درآمد کافی، نبود شغل،کمبود امکانات رفاهی در سطح روستا،سبب گردیده تا پیامدهای اجتماعی و اقتصادی مخربی که از رونق افتادن کشاورزی و دامداری و از طرفی روی آوردن مهاجرین به مشاغل کاذب ایجاد معظلات اقتصادی و اجتماعی را به دنبال داشته باشد.

    از این رو جهت پاسخگویی به نیاز اقتصادی و رفاهی روستاییان طرحههای توسعه روستاییان با هدف بررسی امکانات بالفعل و بالقوه روستا و منطقه و شناخت کمبودها و تنگناهای اقتصادی و اجتماعی در جهت تامین فضای مناسب زندگی و کاهش محرومیتها و مشکلات روستاییان از سویی دیگر با طرحههای توسعه در بخش های صنعتی و کشاورزی نقش مؤثری در توسعه اقتصادی ایفا نماید.

    از جمله این روستاها ، بردیان است که روستاهای بزرگ و غنی در سطح منطقه می باشد که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اقدام به تهیه طرح هادی روستای فوق نمود تا از این راه بتوان تا حدودی نسبت به رفع مشکلات زیستی و محیطی روستائیان قدم برداشت.

    استان کهکلویه و بویر احمد با مساحتی بالغ بر 15093 کیلومتر مربع بین 30 درجه و 9 دقیقه تا 31 درجه و 32 دقیقه عرض شمالی از خط استوا و 49 درجه و 57 دقیقه تا 57 درجه طول شمالی از نصف النهار گرنویچ در جنوب غربی ایران واقع است .

    از شمال به استان چهار محال بختیاری و از غرب به استان خوزستان و از جنوب به استان فارس و از شرق به استانهای فارس و اصفهان محدود است.

    طبق آخرین تقسیمات کشوری استان کهکلویه و بویر احمد از 3 شهرستان تشکیل شده است که جمعا دارای 10 بخش و 5 شهر و36 دهستان می باشد.

    مرکز این استان شهر یاسوج و شهر های دیگر آن سی سخت و دهدشت و چرام و دوگنبدان و لنده است.

    شهرستان کهکلویه یکی از سه شهرستان استان کهکلویه و بویر احمد است در قسمت غرب استان قرار دارد مرکز این شهر دهدشت است.

    این شهرستان از شرق به شهرستان یاسوج از جنوب به شهرستان گچساران و استان بوشهر و از غرب به خوزستان و ازشمال به استان خوزستان و استان چهار محال بختیاری محدود می گردد.

    این شهرستان دارای سه شهر است که چرام و دهدشت و لنده می باشد.

    شهرستان کهکلویه به 5 بخش که شامل 15 دهستان است تقسیم شده و متشکل از 1088 آبادی دارای سکنه و 121 آبادی خالی از سکنه است.

    بخش چرام که یکی از پنج بخش شهرستان می باشد دارای 986 کیلومتر مربع و مرکز آن چرام است این بخش دارای دو دهستان چرام و سرفاریاب می باشد.

    دهستان چرام در قسمت غربی بخش چرام واقع شده و مساحت 625 کیلومتر مربع است و مرکز آن کوه شهبازی میباشد.

    این روستا جزء دهستان چرام است طول جغرافیایی آن 50 درجه و 40 دقیقه و عرض جغرافیایی آن 30 درجه و 46 دقیقه می باشد ارتفاع متوسط از سطح دریا 805 متر است این روستا در 11 کیلومتری چرام و 13 کیلومتری دهدشت قرار گرفته است.

    جمعیت و خانوار در شهرستان کهکلویه و دهستان چرامp بر اساس آمار سر شماری در سال 1365 تعداد 27580 خانوار در سطح شهرستان زندگی می کرده اند و با توجه به جمعیت آن در سال 65 یعنی 164291 نفر بعد خانوار آن برابر 95/5 می شود و در سال 65 ، 1846 خانوار و جمعیتی برابر 11174 نفر در دهستان چرام ساکن بوده اند که بعد خانوار در آن برابر 05/6 است.

    بر اساس نتایج مقدماتی سرشماری سال 1370 بعد خانوار در سطح استان از 8/5 به 28/6 افزایش یافته است.

    ساخت اقتصادی و اجتماعی منطقه تحت تاثیر نظام ایلی است از نظر ساخت اجتماعی گرچه اکثریت مردم را بر اساس مشخصات م مختصاتی می توان جزء عشایر محسوب نمود لکن در حال حاضر بخش مهمی از جمعیت به صورت جامعه های کوچک ساکن شده اند.

    از نظر ساخت اقتصادی بخش کشاورزی و دامداری نسبت به بخشهای دیگر نقش غالب را داراست.

    بعلت شرایط خاص اقلیمی استان ، وجود مراتع مختلف ، دامداری از رونق بیشتری نسبت به سایر فعالیتها برخوردار است.

    دامداری و تولید دامی که غالب ترین شکل فعالیت استان می باشد در چهرچوب شیوه های ابتدایی و شکل سنتی ، بر نظام کوچ روی و یکجانشینی استوار است.

    به دلیل از رونق افتادن کوچ و ساکن شدن عشایر دیگر قادر به استفاده از مراتع در فصول مختلف سال نیستند و از طرفی به دلیل ابتدایی بودن فعالیت کشاورزی بازدهی تولیدات و محصولات اندک بوده و نمی توانند از کشاورزی خویش در امر دامداری بهره جویند.

    زراعت پس از دامداری دومین نقش را از لحاظ ایجاد ارزش افزوده در بخشهای اقتصادی را داراست ناگفته نماند زمینهای زراعی با توجه به آب و خاک محدوده کوچکی را به خود اختصاص می دهند کشت غالب در این منطقه گندم وجو است که عمدتاٌ بدلیل کشت دیم و استفاده از روشهای اولیه تولید از بازدهی کمی برخوردارند و بیشتر صرف نیاز ساکنین منطقه می گردد.

    بطور کلی در زمینه صنایع و معادن فعالیت خاص صورت نگرفته و بعد از انقلاب نیز بدلیل محرومیت منطقه و عدم امکانات زیربنایی که عمدتاٌ راه می باشد و همینطور عدم استطاعت مالی مردم منطقه و کمبود پرسنل متخصص ، تنها در زمینه صنایع ، فعالیتهای مختصر صورت گرفته و در زمینه معادن نیز بیشتر فعالیت در زمینه شناخت و اکتشاف معادن صورت کرفته است.

    در سرشماری مهرماه 1365 ، 98/35 درصد از جمعیت 10 ساله و بیشتر نقاط روستایی شهرستان کهکلویه را افراد شاغل و بیکار در جستجوی کار تشکیل می داده اند.

    نسبت افراد شاغل بع جمعیت 10 ساله و بیشتر در نقاط روستایی برای مردان 8/96 و برای زنان 2/3 درصد بوده است.

    روابط متقابل مجتمع های زیستی و اینکه هیچیک از این واحدهای زیستی بطور مجرد نمی تواند به حیات خود ادامه دهد و بناچار باید مراکز دیگر روابط اجتماعی اقتصادی و سیاسی داشته باشد.

    برای بررسی خصوصیات یک مجتمع و ارائه طرحهای راهبردی نیاز به بررسی این روابط و تاثیر ان در واحد زیستی است این روابط در روستا ها بشکل ساده تری از شهر خود را می نمایاند.

    روابط متقابل شهرها و روستاها از تعدد و پیچیدگی برخوردار است ولی روابط روستاها با یکدیگر بیشتر در جنبه خدماتی آن خلاصه می گردد و حال با این وصف به بررسی حوزه نفوذ روستای بردیان می پردازیم.

    برای تعیین حوزه نفوذ روستای بردیان چنانچه ذکر شده به بررسی ارتباطات خدماتی در سطح روستاها می پردازیم و اینکه این روستا چه خدماتی و درچه اندلزه ای به سایر روستا می رساند و در اینجا تعیین منطقه ای وسیع برای مطالعه این روابط نیاز نیست زیرا با تفحص و تحقیق از مراکز موجود خدماتی در روستای مرکز می توان شعاع عملکرد آن و اینکه از چه مراکزی برای تامین مایحتاج به این روستا مراجعه می کنند به حدود نفوذ پی برد.

    از طرفی می توان با بررسی عوامل اجتماعی ، سیاسی ، راه و ...

    دقیقاً آن مراکزی که در شعاع خدماتی روستا قرار گرفته و اخذ خدماتی از این مرکز به طور مستمر بوده نه اتفاقی و یا به ندرت را شناسایی کرد.

    - ابتدا با بررسی و تحقیق محلی از مراکز خدماتی موجود در روستا مانند مراکز تجاری ، درمانی ، آموزشی اداری مشخص نمود از کدام روستاها به طور مستمر از اینگونه خدمات بهره می گیرند.

    از مراکز تجاری موجود در روستا که معمولاً مورد استفاده دیگر نقاط قرار می گیرند، شرکت تعاونی است که در صورت ارائه جنس از روستاهای امامزاده عبدا...

    برمرغابی، سربردیان مراجعه می کنند.

    مرکز خدمات درمانی در روستا فقط به اهالی این روستا سرویس می دهد و از دیگر نقاط به این مرکز مراجعه نمی شود.

    مخابرات مستقر در بردیان به اهالی روستاهای برمرغابی، سربردیان و آب زعفران سرویس می دهد البته تعداد مراجعین بسیار کم است.

    مراکز آموزشی در سطح روستای بردیان فقط پذیرای دو محصل از روستاهای اطراف هستند که آنها در زمان تحصیل در روستا ساکن می شوند.

    از جمله خدماتی که روستا ارائه می دهد به کوچ روها که چند ماخ از سال را در اطراف روستا چادر می زنند و از خدمات این روستا استفاده می کنند ولی این خدماتقابل ملاحضه نمی باشند.

    بررسی عوامل مؤثر در برقراری این ارتباط شامل : این عوامل عمدتاً به صورت همبستگیهای قومی قبیله ای، نژادی و مذهبی مطرح هستند که گاهاً بسبب ارتباطهای قومی بدور از مسائل و عوامل دیگر می شود و از طرفی اختلافات که موجب مرز بندی و یا قطع ارتباط می گردد.

    بررسی عوامل مؤثر در برقراری این ارتباط شامل : این عوامل عمدتاً به صورت همبستگی های قومی قبیله ای، نژادی و مذهبی مطرح هستند که گاهاً بسبب ارتباطهای قومی بدور از مسائل و عوامل دیگر می شود و از طرفی اختلافات که موجب مرز بندی و یا قطع ارتباط می گردد.

    این عوامل عمدتاً به صورت همبستگیهای قومی قبیله ای، نژادی و مذهبی مطرح هستند که گاهاً بسبب ارتباطهای قومی بدور از مسائل و عوامل دیگر می شود و از طرفی اختلافات که موجب مرز بندی و یا قطع ارتباط می گردد.

    محدودهها تقسیمات سیاسی و نیز انتخاب یک روستا به عنوان مرکز دهستان و یا بخشی همواره زمینه ساز جذب امکانات و تهسیلات رفاهی سرمایه گذاری است و به تبع آن ایجاد اشتغال و جذب جمعیت را بدنبال دارد و نیز استفاده روستاهای اطراف از خدمات عرضه شده در این روستا می باشد.

    موانع و عوارض طبیعی مثل کوهها، رودخانه ها و ...

    نقش مؤثری در ارتباط روستاها با هم دارند و بسیارند روستاهایی که بدلیل وجود موانع ذکر شده با وجود فاصله کم نسبت به یک روستا، توانایی استفاده از خدمات موجود در این روستا را ندارند.

    وجود راههای ارتباطی و بالا بودن کیفیت و کمیت آنها نقش مهمی را در ایجاد ارتباط بین روستاها ایفا می کند و روستاهایی وجود دارند که بدلیل وجود راه نامناسب جهت تامین نیازمندیهای خود به مرکز نزدیک مراجعه نکرده مکان دورتری را صرفا بدلیل راه مناسب انتخاب می کنند حال با بررسی عوامل یاد شده و نیز روستاهایی که نیاز خدماتی خود را از بردیان تامین می کنند به شناسایی محدوده نفوذ می پردازیم.

    ًروستاهای شناسایی شده شامل برمرغابی، سربردیان و چشمه زعفران است ولی قبل از وارد شدن به بحث بعدی باید توجه به جمعیت این روستا داشته باشیم و براساس آمار روستای برمرغابی 6 خانوار و روستای سربردیان 11 خانواده.

    چشمه زعفران 11 خانوار ساکن دارند که در مجموع تعداد خانوارهای استفاده کننده از این روستا به حدود 30 خانوار می رسد با توجه به قلت این جمعیت اینکه یکی از شروط قرار گیری روستا در محدوده نفوذ یک مرکز، استفاده مداوم از خدمات موجود در روستا است حال با این تعداد جمعیت، تعداد مراجعت بسیار کم است و قابل اغماض، بدین سبب روستای بردیان فاقد حوزه نفوذ است.

    روستای بردیان در فاصله نزدیکی از دو شهر چرام و دهدشت قرار دارد شهر دهدشت مرکز شهرستان بوده و از قابلیت بالای نسبت به سایر نقاط در سطح شهرستان برخوردار است و این روستا نیز در حوزه نفوذ شهر دهدشت قرار دارد به صورت تمامی خدمات مورد نیاز از شهر دهدشت و مقدار کمی از آن چرام تامین می شود و نیز فروش محصولات در دهدشت انجام می گیرد تعدادی از ساکنین روستا بطور روزمره به دهدشت برای کار می روند از این رو می توان گفت نقاط نافذ بر روستا ابتدا شهر دهدشت، سپس شهر چرام می یاشد.

    شرایط طبیعی روستا : روستای بردیان واقع در دشت چرام، بوسیله تپه ماهوارهایی در شرق و غرب آن احاطه شده و شیب عمومی آن از سمت شمال به جنوب می باشد.

    ارتفاع این روستا از سطح دریا 809 متر می باشد.

    درجه حرارت : روستای بردیان در بخش گرمسیری استان کهکلویه و بویراحمد واقع شده و دارای آب و هوای گرمسیری است و تابستانهای بسیار گرمی دارد حداکثر مطلق درجه حرارت در تیر ماه 1345 که برابر 5/48 درجه بوده و معادل حداکثر درجه حرارت سالیانه 6/28 درجه می باشد.

    حداقل مطلق درجه حرارت در همان دوره 4- درجه سانتی گراد معدل حداقل درجه سالیانه نیز به 9/9 درجه سانتی گراد رسیده است.

    بارندگی : بررسی جدول میزان بارندگی ماههای مختلف بین سالهای 63 تا 69 نشان می دهد که متوسط بارندگی سالیانه 51 میلی متر می باشد که بیشترین میزان بارندگی به ترتیب در ماههای آذر و دی و بهمن می باشد .

    کمترین آنها در ماههای گرم سال یعنی خرداد و تیر و مرداد است که به حدود صفر می رسد.

    رطوبت و تبخیر : میزان رطوبت طی ماههای مختلف سال در جدول شماره 2 آورده شده است.

    محور اصلی فعالیت اقتصادی این روستا بر پایه کشاورزی و دامداری استوار است.

    فعالیتهای دیگر مثل کارگری،خدماتی در درجه بعد قرار دارد.

    از نظر درجه بندی خاک کشاورزی می توان گفت خاک محدوده روستا از نوع خاکهای درجه دو و سه می باشد و قابل کشت و مناسب برای آبیاری است.

    در صورت کشت صحیح میزان عملکرد واحد سطح آن خوب می باشد.

    و بدلیل امکانات بالقوه آبی می توان گفت بهره برداری صحیح از منابع آب و حفر چاه می توان به توسعه کشاورزی در روستا کمک کرد مؤثری نمود.

    در حال حاضر در روستا به علت عدم بهره وری صحیح از آب و خاک ، تولیدات سطح قابل قبولی را نسبت به امکانات بالقوه آن نشان نمی دهد ؛ کشت بطور مداوم و بدون آیش صورت می گیرد و کشت عمدتاً بصورت دیمی است.

    سطح زیر کشت محصولات و بازده هر کدام به شرح زیر است : حدود 900 هکتار گندم که بازده گندم محلی که با کم آبی سازگار است حدود یک تن در هر هکتار می باشد نوع دیگر که به گندم دولتی معروف است حدود 4 تن در هکتار بازدهی دارد.

    از دیگر محصولات کشاورزی برنج است که به آن چمپاست معروف است و حدود 10 هکتار زیر کشت آن است.

    حدود 400 هکتار نیز زیر کشت جو قرار دارد که جو محلی حدود 2 تن و جو عرضه شده توسط دولت حدود 8 تن در هکتار بازدهی دارد.

    از کل سطوح زیر کشت حدود 20 هکتار آبی است که از دو چشمه مشروب می شوند و نیز 26 هکتار توسط چاههای حفرشده آبیاری می گردند – ما بقی سطوح بصورت دیم می باشد.

    زمینهای کشاورزی دارای سند هستند و بطور متوسط حدود 6 هکتار زمین در اختیار هر خانواده قرار دارد.

    دامداری از مشاغل اصلی این روستا به شمار می رود ؛ به لحاظ عدم توانایی تامین علوفه بواسطه اینکه زراعت و کشت به گونه ای نیست که پاسخگوی احتیاجات دامداران باشد بناچار علوفه از نقاط دیگر خریداری می شود.

    تعداد گاو و گوساله موجود در روستا در حدود 400 راس و گوسفند و بز در 6000 راس می باشد و حدود 20000 راس گوسفند و نیز متعلق به کوچ ها می باشد که به لحاظ امکانات تغذیه دام در زمان کوچ توانایی پرورش دام بیشتر را دارند.

    محل نگهداری دام در داخل منازل است.

    گوسفندان توسط شرکت گسترش دامداری خریداری می گردد و پشم گوسفندان نیز جهت فروش به بهبهان برده می شود.

    جهت رونق دامداری باید در تامین علوفه و نیز خرید گوشت به موقع دامداران را یاری کرد .

    نیز واکسیناسیون دامها می تواند از مرگ و میر دامها بکاهد و در بهبود تولید کمک مؤثری نماید.

    در روستای بردیان زمین بصورت دولتی و یا وقفی و یا منابع ملی وجود ندارد کلیه زمینهای روستا و اطراف آن بصورت تملک خصوصی است که بعد از سال 1341 بتدریج دارای سند مالکیت ثبتی شدند.

    قیمت زمینهای مسکونی به تناسب محل و موقعیت قرار گیری متفاوت است و متوسط قیمت آن حدود مترمربعی 300 تومان است و زمینهای کشاورزی آبی هکتاری 150000 تومان دارد.

    مردم بردیان از ایل چرام و همگی از طایفه سادات علائی هستند تمامی ساکنین روستا شیعه مذهب اند و به زبان لری صحبت می کنند.

    سابقه دیرینه کوچ در این ایل دیده می شود در پی مشکلات و معضلاتی که در کوچ با آن مواجه بودند به مرور به یک جانشینی تبدیل گشته و امروزه شاهد کوچ عده قلیلی از این روستا هستیم که در زمان ییلاق به قسمتهای شمالی کوچ کرده و زمان قشلاق را در این روستا بسر می برند گروهی نیز در فاصله بین ییلاق و قشلاق یک تا دو ماه در اطراف این روستا چادر می زنند که مدرسه و خانه بهداشت مستقل و سیار دارند و هیچگونه خدماتی از روستا ها نمی گیرند ولی به مزارع کشاورزی روستائیان آسیب می رسانند.

    براساس آمار منتشر شده از سوی اداره آمار ایران روستای بردیان در سال 1345 دارای جمعیت در حدود 645 نفر با 129 خانوار بودخ این جمعیت طی ده سال بعد یعنی در سرشماری 1355 تقلیل یافته و به 499 نفر رسیده که 92 خانوار را شامل می شده و در طی ده سال بعد دوباره جمعیت این روستا افزایش یافته و به 1205 نفر در سال 65 بالغ گشته و حدود 209 خانوار را در خود جای داده است و براساس آخرین آمار که از سوی خانه بهداشت اعلام گردیده جمعیت کنونی روستا 1518 نفر و 227 خانوار دارد.

    آمار کنونی شامل ساکنین دائم و نیز کوچ روها ( سرحدی ها ) می شود.

    با توجه به آمار ارائه شده بعد خانوار از سال 1345 تا کنون سیر صعودی داشته است بطوریکه از متوسط 5 نفر در سال 1345 به 42/5 در سال 1355 و 76/5 در سال 1365 و 68/6 و 68/6 در سال 1371 رسیده است.

    جدول ذیل جمعیت وتعداد خانوار و نیز بعد خانوار را طی دوره های گذشته نشان می دهد.

    جدول تعداد جمعیت و خانوار و بعد خانوار بردیان مرد زن در روستای بردیان در حال حاضر 779 نفر مرد در مقابل 736 نفر زن وجود دارد که این نسبت حدود 105 مرد به ازاء هر 100 زن است این نسبت در سطح شهرستان 107 می باشد.

    براساس آمار متخذه از کل جمعیت با لاتر از 6 سال قریب به 66 درصد باسواد و 34 درصد بی سواد هستند این نسبت در سطح شهرستان در سال 65 به ترتیب 3/41 و 7/58 بوده درصد بی سوادی در زنان قریب به دو برابر مردان است.

    چنانچه قبلا ذکر شده عده ای از اهالی روستا در زملان ییلاق به کوچ می روند که این کوچ عمدتاً به طرف یاسوج که منطقه سردسیر است صورت می گیرد این مسئله جزء مهاجرت محسوب نگشته و بنا بر تعریف ترک روستا و ساکن شدن در نقاط دیگر را حال به طور دائم باشد و یا موقت را مهاجرت تلقی می کنند نه گوچ روی.

    چنانچه به آمار جمعیت طی سالهای گذشته توجه کنیم رشد روستا با نوساناتی مواجه بوده گاها بیش از رقم رشد طبیعی و گاها کمتر از آن است ولی اگر بطور متوسط رشد جمعیت را طی سالهای 45 تا 71 مورد توجه قرار دهیم که حدود 37/3 درصد است می توان پی برد که حدوداً میزان مهاجرت ( مهاجرت فرستی و مهاجرت پذیری ) بوده است.

    بر اساس آمار اخذ شده در ماهه اول سال جاری 2 خانوار به گچساران مهاجرت کرده اند و در عوض شاهد ساکن شده دو خانوار در طی همین مدت در روستا هستیم.

    با توجه به جدول ذیل نرخ رشد جمعیت روستا طی سالهای 55 – 45 منفی بوده ولی در طی سالهای 65 – 55 رشد چشمگیری داشته است رشد آن طی سالهای 71 – 65 نیز حدود نرخ رشد طبیعی روستا است.

    رشد چشمگیری که طی سالهای 65 – 55 در این جا دیده می شود در زمانی است که اسکان عشایر شدت گرفته بود و از این شدت در طی دوره های بعد به واسطه اسکان اغلب عشایر کاسته شده است.

    - شناخت تاریخچه و بررسی علل پیدایش و توسعه روستا : نظام ایلی و عشایری که از دیر باز بر این منطقه حاکم بوده سبب گشته که بواسطه ویژگی خاص ان نظام یکجا نشینی حذر داشته باشد و از روستا و روستانشینی به مفهوم امروزی آن تا چند دهه پیش اثری نبوده .

    در این منطقه روستایی که دارای خصائص یک نظام روستایی باشد بندرت دده می شود و در اکثر موارد به جهت سبک زندگی روستاهای منطقه صفات و خصائص لازم را نداشته اند .

    در چند دهه اخیر به لحاظ ضرورتها و تنگناهای اقتصادی و نیز وجود عوامل جبری باعث یم جانشینی گشته که شکل گیری روستاهای جوان را در این منطقه شاهد هستیم .

    دشت چرام و دهدشت بالاخص چرام از دشتهای حاصلخیز استان بشمار می رود .

    ان حاصلخیزی و اینکه این منطقه جز مناطق گرمسیر ایل و محل قشلاق بشمار می رفته باعث گردیده تا در این منطقه اسکان یابند .

    بهر صورت می توان گفت این روستا مانند اغلب روستاهای منطقه جوان است .

    علت اصلی شکل گیری روستا نیز همچون اغلب روستاها وجود آب و زمین حاصلخیز است البته آب به میزان کافی در دسترسی نیست و زمینهای زیادی تحت کشت دیم است .

    هسته اولیه روستا حدوداً در مرکز روستا فعلی است که بتدریج در اطراف آن ساخت و ساز انجام شده است .

    هسته اولیه روستا که حدود یک صد و پنجاه سال پیش شکل گرفته در نزدیک چشمه و در نزدیکی مکان گورستان است و قدیمی ترین محله شکل یافته روستا در مرکزیت فعلی روستا واقع شده که بتدریج روستا در اطراف آن گسترش یافته روستا فعلی فاقد محله بندی به معنی رایج آن است در نتیجه مراکز محله مفعولی نمی یابد .

    محدوده روستا که شامل کالبد روستا و زمین ها کشاورزی که در محدوده و مالکیت این روستا واقع شده قریب به : 1358 هکتار است و سطح روستا در محدوده تعیین شده در روی نقشه که شامل کاربردی های مختلف می باشد حدود 41 هکتار است که کاربری مسکونی با اشتغال 56 درصد از سطح روستا بیشترین سطح را به خود اختصاص داده است .

    مساحت اراضی که به کاربری مسکونی اختصاص یافته 234015 متر مربع است که این میزان تعداد 203 واحد مسکونیرا شامل می شود یعن بور متوسط سطح هر واحد مسکونی 1152 متر مربع است سرانه ای که بدست می دهد معادل 16/154 متر مربع است که این سرانه ای بسیار بالاست علت وسعت زیاد هر واحد مسکونی و نیز سرانه زیاد هر واحد مسکونی و نیز سرانه زیاد آن را باید در نحوه معیشت و زندگی ایل جستجو کرد تاثیر سنن و رسوم ایلات را در شکل گیری واحد های مسکونی می توان مشاهده نمود واحد ها مسکون از دو فضای عمده تشکیل می شود فضای زیستی و فضای تولیدی که در این فضا نیز به فعالتها مختلف اختصاص می یابد .

    در گونه های اولیه واحد های مکونی بر اسا همان نت دیرینه چادرنشینی حصاری در اطراف واحدها دیده نمی شود ولی اکنون شاهد وجود حصار پیرامون آن هستیم حال چنانچه به طور اجمال به بررسی عناصر تشکیل دهنده یک واحد مسکونی بپردازیم این نکات قابل توجه است .

    اتاق که فضای جهت زیت است و بطور معمول دارای چند عملکرد است مانند خورد و خواب .

    پخت و پز ، انبار و ...

    و محل قرار گیری و نیز جهت گیر آن در یک واحد مسکونی عمدتاً تابع نظم خاصی نیست .

    ورودی اتاقها به دو گونه مختلف که با ایوانی در ارتباط است و یا مستقیماً به فضای باز متصل است ارتفاع اتاقها معمولاً به سه متر می رسد بطور متوسط به ازا هر خانوار 16/3 اتاق وجود دارد .

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

معرفی استان چهار محال و بختیاری یکی از شعرای محلی درباره استان می گوید: خواهی اردانی محال اربعه باشد کجا هست آن لار و کیار و میزدج با گندمان سرزمین بختیاری و محال اربعه پیش از این گویندگانی داشت و دارد این زمان مرکز شعر و سخندانی و دانش بوده است قهفرخ، سامان، شهرکرد و جونقان بختیاری ها بر بام ایرانبختیاری ها بر بام ایران اگر کوله بار سفر بربندیم و از دامنه کوه های مرتفع و از ...

1- طبیعی 2- اقتصادی 3- اجتماعی 4- سیاسی چکیده : شهر ها در همه زمانها و در تمامی نقش‌ها و اشکالی که در طی زمان پذیرفته اند ، وجوه مشترکی کلی را به نمایش گذاشته‌اند. بدین ترتیب در بیانی کلی می توان گفت که شهر موجودی است زنده و پویا و متحول ، در بستر زمان و در پهنه مکان و متأثر از عوامل و شرایط اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی ، تاریخی ، سیاسی و .... در این میان پیدایش و شکل گیری شهر ...

استان فارس در جنوب ايران بين مدارهاي 27 درجه و 2 دقيقه تا 31 درجه و 42 دقيقه و 50 درجه و 42 دقيقه تا 55 درجه و 36 دقيقه طول شرقي نصف النهار مبدأ واقع شده است. اين استان از شمال به اصفهان و يزد ، از غرب به استانهاي بوشهر و کهکيلويه و بوير احمد ،

استان لرستان در لرستان آثار دوره پالئوتیک و نزدیک به چهل هزار سال پیش از میلاد مسیح به دست آمده است. کاسیت ها یا کاسیان قبایل کوهستان نشین بودند که در ناحیه واقع میان ماد و عیلام یعنی لرستان کنونی زندگی می کردند که در ساخت مصنوعات مفرغی چیره دست بودند بنا به تحقیق ویاکونف دانشمند روسی گواه منشاء نژادکاسیان نزدیک به پنجاه کلمه و نام خاص است که با ترجمه به زبان الوی در متون لغوی ...

استان بوشهر درجنوب غربی ایران ودرمرکز خلیج فارس حدفاصل 27 درجه و14 دقیقه تا 30 درجه و16 دقیقه عرض جغرافیایی و50 درجه و6دقیقه تا 52 درجه و58 دقیقه طول جغرافیایی واقع گردیده است .از شمال به استان خوزستان وقسمتی از استان کهگیلویه وبویراحمدازجنوب به خلیج فارس وقسمتی از استان هرمزگان از مشرق به استان فارس واز مغرب به خلیج فارس محدوداست.این استان با دارا بودن حدود 625 کیلومتر طول ...

حیات وحش ایران سرزمین عزیز ما ایران از معدود کشورهایی است که به لحاظ موقعیت جغرافیایی خاص خود دارای زیستگاههای متنوع و به واسته آن گونه های مختلف گیاهی و جانوری می باشد. وجود رشته کوههای سر به فلک کشیده البرز و زاگرس جنگلهای سرسبز و پر طراوت شمال ، اکوسیستم پر رمز و راز فلات مرکزی ایران ، جنگلهای شگفت آور حرا ، تالاب های متعدد و همه و همه باعث گردیده است که این مرز و بوم به ...

کوچ نشینی کهن ترین شیوه زیست بشر است که پابرجا بودن آن تا عصر حاضر از بزرگ ترین جاذبه های این شیوه معیشت است و همین شیوه خاص زندگی سبب شده ایلات و عشایر «دیدنی ترین جاذبه عصر تکنولوژی» لقب بگیرند. عشایر به شیوه اى جذاب و باورنکردنى طى قرن ها وسال هاى طولانى اقدام به حفظ سنن و آداب و رسوم گذشته خود نموده اند و این اصالت به جاذبه اى براى صنعت گردشگرى تبدیل شده است. مسکن عشایر و ...

استان خوزستان با مساحتي حدود 64236 کيلومتر مربع ، بين چهل و هفت درجه و چهل يک دقيقه تا پنجاه درجه و سي و نه دقيقه طول شرقي از نصف النهار گرينويچ و بيست و نه درجه و پنجاه و هشت دقيقه تا سيوسه درجه و چهار دقيقه عرض شمالي از خط استوا ، در جنوب غربي اي

الف: جمعیت و پراکندی آن جمعیت استان بوشهر که در مساحتی حدود 23167 کیلومتر مربع زندگی می کنند در سرشماری 1375 خورشیدی 743675 نفر بوده که از این تعداد 9/50 درصد در نقاط شهری و 1/49 درصد در نقاط روستایی سکونت داشته و کمتر از یک دهم درصد آنان غیر ساکن بوده اند. ب: ساخت جنسی و سنی در این استان در مقابل هر 100 زن 104 نفر مرد وجود داشته است. این نسبت در بین اطفال کمتر از یک ساله برابر ...

موضوع تحقیق در تاثیر استان خوزشتان در تامین نیاز های اقتصادی کشور بیان مساله استان خوزستان یکی از مهم ترین استان های کشور به شمار می رود مساحتی بالغ بر 64664 کیلومتر مربع بوده از سمت شمال و شمال شرق به مناطق لرستان و اصفهان و از شمال غربی به استان ایلام و از طرف شرق و جنوب شرقی به استان های چهار محال بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد و از سمت جنوب به خلیج فارس و از غرب به کشور عراق ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول