و از نشانه های خدا بر شما این است که از جنس خودتان برایتان همسرانی آفرید تا به واسطه آن آرامش یابید . ((قران کریم ))
به طور یقین شیرین ترین حادثه ای که در زندگی همه اتفاق می افتد ازدواج است و برای دختر و پسری که با هم ازدواج می کنند پرداختن به وظایف همسری و جلب رضایت همسر از مهمترین مسائل است . ما در مجموعه حاضر سعی داریم به صورت ساده و مختنصر به موضوعاتی نظیر انتخاب همسر مناسب , گذر از دوران نامزدی و عقد و همچنین تداوم زندگی زناشوئی با موفقیت و کامیابی اشاره نمائیم . اکثر افراد جامعه در طول زندگی به خصوص اوایل زندگی با مشکلات زیادی روبرو می شوند به خصوص مشکلات اقتصادی مثل نداشتن مسکن , مخارج زندگی , نداشتن شغل دائم و ... . اما با این وجود بسیاری از اختلافات زوج ها و حتی بسیاری از طلاق ها به خاطر مسائل اقصادی نبوده است بلکه ندانستن راه و رسم زندگی و نشناختن همدیگر باعث این جداییها گردیده است .
هدف ما این است که شما با ملاک های انتخاب همسر مناسب , نحوه گذر از دوران عقد و اصول زندگی مشترک اشنا شوید و فضای زندگی را برای همدیگر ارام بخش کنید . با خواندن و بکار بردن این اصول و کمک گرفتن از مشاوران مسائل خانوادگی مطمئن هستیم به موفقیت هایی در زندگی خواهید رسید و احساس خوبی از انتخاب همسر خود و از کنار هم بودن خواهید داشت .
ضمن اینکه به شما می گوییم : مطالب این جزوات با یک بار خواندن ممکن است فراموش شوند و یا مدت زیادی طول بکشد تا بتوانید انها را بکار بگیرید پس این مطالب را بارها بخوانید تا فراموش نکنید و همچنین صبور باشید تا بتوانید آنها را در زندگی بکار گیرید و اگر باز هم مشکل داشتید با یک مشاوره یا روانشناس مسائل خود را در میان بگذارید .
امیدواریم با بکار بستن مواردی که توصیه خواهد شد همیشه زندگی شما با سعادت و شادکامی همراه باشد .
راهکارهایی برای ایجاد روابط صمیمانه تر شوهر با زن
به حرف های همسرتان گوش کنید و سئولاتی از او بپرسید .
بکوشید بدون ارائه توصیه های نا خاسته , به مدت 20 دقیقه به حرف های او گوش کنید .
سعی نکنید در قبال مشکلات او راه حل ارائه دهید , در عوض با او هم فکری و همدلی کنید.
علاوه بر مناسبت های ویژه , در مواقع دیگر نیز برای تنوع به او شاخه گلی هدیه کنید .
از قیافه و ظاهرش تعریف و تمجید کنید .
وقتی ناراحت است به احساساتش احترام بگذارید .
وقتی خسته است به او پیشنهاد کمک بدهید .
وقتی می خواهید دیر تر به منزل بروید , به او زنگ بزنید و خبر دهید .
از محل کار به او زنگ بزنید و حالش را جویا شوید یا موضوع هیجان انگیزی را برای او تعریف کنید یا بگوئید که او را دوست دارید . کاری کنید که بداندوقتی ازاو دورمی شوید , دلتان برایش تنگ می شود .
10-در حضور دیگران محبت خود را بیشتر به او نشان دهید .
11-برای او بیشتر از فرزندان اهمیت قائل شوید و کاری کنید که بچه ها بدانند شما اول از همه به همسرتان توجه دارید .
12- با او به گونه ای رفتار کنید که در اوایل ازدواج رفتار می کردید .
13- به شیوه ای با گفت و گو کنید که نشان دهید که شما خواهان رسیدن به خواسته های او هستید .
14- فرصت خاصی را فراهم کنید که با هم تنها باشید .
15- وقتی آرایشگاه می رود و مدل موهایش را تغییر می دهد , از فرم جدید او تعریف کنید.
16- وقتی به حرف های او گوش می دهید , تماس چشمی خود را با او حفظ کنید .
17- اگر از شما در خواست کمک و حمایت کرد , بی آنکه در خواست او را نا بجا تلقی کنید به او پاسخ مثبت دهید .
18- وقتی همسرتان در دکراسیون منزل تغییراتی ایجاد کند از حسن سلیقه او تعریف و تمجید کنید .
برای آزمودن افراد همنشینی کافی است
حضرت علی (ع)
چگونه همسر مناسب خود را انتخاب کنیم
دوران نوجوانی و جوانی مانند یک دریای طوفانی است . در این دوره جسم و روان دچار التهاب و هیجان است . اندیشیدن به اینده و طرح هایی برای زندگی , ابزار عقیده , دوست داشتن و دوست داشته شدن , همسر یابی و رسیدن به فرد اید آل هم به جوان محبت می دهد و هم احساس ارزشمند بودن , هم احساس بالغ شدن و هم رسیدن به آرزوهای دیرینه . جوانی که در استانه ازدواج قرار می گیرد به دلیل موقعیت سنی و عدم تجربه در این زمینه با سوالاتی روبرو می شوند که دست یافتن به پاسخ سوالاتشان امنیت بیشتری در جهت معیارهای زندگی مشترک به انها خواهد داد و اب اصول علمی و اخلاقی نسبت به زندگی نگاه خواهد کرد و پایه های زندگی آنها از استحکام بیشتری برخوردار خواهد بود . نکات مثبت گفته شده زمانی صورت واقعیت به خود می گیرد که عشق و علاقه از روی شناخت و با درنظر گرفتن تمام جوانب امر و ملاکهای لازم باشد . اما دیده می شود که اکثر جوانانی که پایه های ازدواج خود را با روابط عاشقانه ای که در ابتدا شور و جوششی بی حد و حصر دارد و بر اساس احساسات زود گذر و بدون شناخت کافی اغاز می شود بنا می کنند غالباپس از مدتی روابطشانبه سردی می گراید . در اغاز این روابط , احساسات مانع از در نظر گرفتن حقایق , واقیتها و ارزشهای خانوادگی و اجتماعی می شود , اما اندکی بعد از واقیتهای ریز و درشت زندگی مانند عدم رضایت والدین , قدرت تصمیم گیری والدین , نقش انان و سازگار نبودن دیدگاههای عقیدتی , اخلاقی فرهنگی و واقعیت های دیگر زندگی بلعث می شود این عشق سطحی کاملا رنگ بازد و حتی گاهی جای خود را به نفرت دهد . در نظر گرفتن این مسائل در زندگی باعث ثبات , پایداری و تداوم زندگی می شود .
در امر ازدواج ابتدا باید تفکر کرد و منطقی تصمیم گرفت و سپس عمل کرد و در نهایت به احساس اجازه ورود داد (به عبارتی ابتدا شناخت پیدا کنید بعد اقدام کنید و سپس به خودتان اجازه عاشق شدن بدهید ) . دختر و پسر جوان برای تشکیل زندگی مشترک هدف خود را باید معین کنند . هر کاری که هدف و انگیزه نداشته باشد در نهایت ناتمام و یا دشواری به بار خواهد آورد .
اما مسئله مهمی که باید در نظر داشت این است که فرد ابتدا بایستی شناخت کافی از خود داشته باشد و ببیند در خود توان بر عهده گرفتن مسئولیت زندگی مشترک را دارد یا نه ؟ وهمچنین انتظاراتش از زندگی با همسر اینده اش چیست و چه انتظاراتی از طرف مقابل دارد . از دیگر ویژگیهای لازم برای ازدواج موفق این است که فرد از رشد عقلی برخوردار باشد یعنی :
برای رسیدن به اهداف خود در زندگی برنامه ریزی کند .
در تصمیم گیریها بیشتر از عقلش تبعیت کند تا احساساتش .
مسئولیت پذیر باشد و مسئولیت اعمال , رفتار وتصمیمات خود را بر عهده بگیرد .
بنا به دلایل مذکور باید مناسبات و روابط البته در چهارچوب خانواده باید انقدر باشد که دختر و پسر بتوانند شخصیت , انگیزه ها و توقعات یکدیگر را دقیقا مورد مطالعه قرار دهند . در هنگام همسر بایستی دختر و پسر از همدیگر شناخت پیدا کنند ولی ممکن است به واسطه مسائل مختلف ان دو نتئانند لازم و کافی را بدست اورند .
دوران نامزدی زمان بسیار مناسبی است تا درکمال ارامش و خونسردی و با یررسی دقیق , رفتارهای طرف مقابل را مورد ارزیابی قرار داده و درصورت شناخت کامل اقدام به ازدواج نمایند .
دوستی های قبل از ازدواج :
بدون شک ارتباطی که بین دختر و پسر قبل از ازدواج بوجود می اید باید در جهت شناخت یکدیگر برای یک ازدواج موفق باشد و اگر غیر از این باشد مشکلات فراوانی برای آنها بوجود می اید . تحقیق نشان می دهد اکثر دوستی های خیابانی منجر به مسائل خواص شده و موجب شکست خصوصا دخترها بوده است . اگر طرفین می خواهند از یکدیگر شناخت پیدا کنند باید این اشنایی با اطلاع خانواده باشد . دختر و پسر باید از هم شناخت داشته باشند اما شناخت از جنس مخالف با وجود افرادی از جنس مخالف است که سالها با مال زندگی کرده و ما انها را در طول زندگی از نزدیک می شناسیم . برای یک دختر شناخت پدر , عمو , برادر , دائی و یا پسرهای فامیل و دوستان خانوادگی و برای پسر شنالخت مادر , خواهر , عمه , خاله , دختران فامیل و یا دوستان خانوادگی می تواند نشانگر واقعیت وجودی جنس مخالف باشد . این شناخت باعث می شود که اولا از خیال پردازی و تصور رویائی در مورد جنس مخالف پرهیز شود و دوم اینکه ترسها , دلهرها , احساس خصومت و خشونت به جنس مخالف از ذهن حذف شده یا اصلاح گردد و دیگر اینکه در هنگام برخورد با جنس مخالف خونسردی و متانت حفظ شود و همه اینها کمک می کند که دختر و پسر در برخورد با یکدیگر احترام متقابل را رعایت کنند , بر اعصاب خود مسلط باشند و واقعیت های وجودی یکدیگر را بپذیرند و با عقل و منطق تصمیم گیری نمایند .
گاهی اوقات افراد به وصورت اتفاقی یکدیگر را می بینند و از هم خوششان می اید و به یکدیگر علاقه مند می شوند ( بخصوص در سنین پائین مثلا 17 یا 18 سالگی ) اما باید این نکته را متذکر شد که قبل از 20 سالگی اولا احساسات و هیجانات جوانی غلیان دارد و دیدگاهها و شخصیت فرد به ثبات نرسیده است و بعد از مدتی فرد می فهمد که اینها احساسات زودگذر بیش نبوده و ثانیا جوان دیدگاههای خاصی دارد و بر اثر جهان بینی خاص خود مایل است که دیگران خود را با وی سازش دهند و انتظار دارد همه چیز بر اساس دیدگاه فکری او باشد بنابراین پایداری ورانی و عاطفی ندارد