دانلود تحقیق تعریف علم اقتصاد

Word 45 KB 4196 10
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • تعریف علم اقتصاد:

    وظیفه علم اقتصاد این است که نشان دهد چگونه می‌توان کالایی را جهت ارضاء احتیاجات و نیازهای انسانی به بهترین وجه و با کمترین هزینه، تولید نمود به علاوه چگونگی توزیع و مصرف این کالاها را نیز مشخص می‌کند. بدین سبب است که آلفرد مارشال یکی از اقتصاددانان می‌گوید که علم اقتصاد، علم بررسی رفتار انسان در زندگی روزمره‌اش می‌باشد چون فعالیت‌های مربوط به تولید، توزیع و مصرف کالا، فعالیت‌های روزمره انسانی محسوب می‌شود.

    بطور خلاصه می‌توان گفت که اقتصاد، علم مربوط به بررسی چگونگی تولید، توزیع و مصرف کالاها و همچنین علم مربوط به بررسی نتایج این گونه فعالیتها است.

    تعاریف متعدد دیگری از علم اقتصاد وجود دارد که چند مورد از آن را ارائه می‌کنیم:

    علم اقتصاد علمی است که مبادلات بین انسان را با و یا بدون پول مورد بررسی قرار می‌دهد.

    علم اقتصاد علم بررسی ثروت ا ست.

    علم اتقصاد، علمی است که هدف آن مطالعه را بهزیستی انسان است.

    علم اقتصاد دانشی است که پدیده‌های اقتصادی را تفسیر و روابط آنها را با یکدیگر تعیین می‌نماید (آیت الله باقر صدر).

     

     

    تقاضا، عرضه و قیمت تعادل در بازار

    یکی از سوالات اساسی که در اقتصاد مطرح می‌شود این است که چگونه قیمت کالاها و  عوامل تولید تعیین می‌گردد.  چرا برخی از آنها ارزان و بعضی دیگر گران هستند. برای ساده کردن موضوع، چگونگی تعیین قیمت کالاها را مورد بررسی قرار می‌دهیم. این تحلیل را می‌توان در مورد قیمت عوامل تولید نیز کم و بیش به کار گرفت.

     

    مسائل اساسی اقتصادی

    هر نظام اقتصادی باید قادر باشد به سه سئوال اساسی دهد. این سه سئوال که به مسائل سه گانه اقتصادی مشهور است عبارتند ا ز:

    الف – چه کالاهایی باید تولید شود و به چه مقدار؟

    یعنی از بین هزاران کالا و خدمات، کدامیک را باید انتخاب و تولید کرد. در ثانی مقدار تولید هر کدام چه مقدار است؟ آیا باید پوشاک تولید کرد یا غذا؟‌ و اگر باید هر دو کالا تولید شود، کدام یک بیشتر و کدام یک کمتر.

    ب- کالاها چگونه باید تولید شوند؟

    بعد از اینکه مشخص شد چه کالایی و به چه مقدار باید تولید شود، این سئوال مطرح است که کالای مذکور را باید با چه روش فنی تولید کرد. آیا به عنوان مثال الکتریسته را باید از آبشار یا نفت و یا اتم تولید کرد.

     

    پ-  کالاها باید برای چه افرادی تولید شود.

    بعد از اینکه به سئوال الف و ب پاسخ گفته شد، این سئوال مطرح می‌شود که کالاهای تولیدی چگونه بین افراد اجتماع توزیع می‌گردد. آیا باید کالاهای تولید شده به افراد ثروتمند تعلق گیرد یا به افرادی که دارای درآمد کمتری هستند؟‌

    بدیهی است هر نظام اقتصادی می‌کوشد با توجه به معیارهای حاکم در جامعه به سئوالات فوق پاسخ داده و به راه‌حل‌های حد مطلوب این مسائل دسترسی پیدا کند.

     

    مفهوم و اندازه‌گیری درآمد ملی

    یکی از مفاهیم مهم در اقتصاد که بهترین معیار نیز جهت ارزیابی فعالیت‌های اقتصادی در یک کشور می‌باشد، درآمد ملی است. اقتصاد مدرن که شامل نقل و انتقالات بی‌شماری از کالاها و خدمات گوناگون است، بسیار پیچیده می‌باشد. برای تحلیل و تنظیم فعالیت‌های اقتصادی در یک کشور مثل هر بنگاه تولیدی و تجاری که برای ارزیابی فعالیت‌هایش احتیاج به نگهداری حساب‌های مخصوصی دارد، ما نیز در سطح یک کشور محتاج به داشتن برخی معیارها هستیم. درآمد ملی، معیاری مهم برای سنجش علمکرد اقتصاد کل یک کشور می‌باشد. درآمد ملی که درآمد کل یک جامعه را نشان می‌دهد را می‌توان به صورت ساده زیر تعریف کرد:

    درآمد ملی عبارت است از ارزش کل پولی کالاها و خدمات نهایی که در مدت یک سال در اقتصاد ملی تولید می‌گردند.

    نظریه رفتار مصرف کننده

    انسان دارای نیازهایی است که درصدد برآوردن و ارضاء آنهاست تا بتواند به حیات خود ادامه دهد. نیازها از طریق اکتساب کالاها و خدمات ارضاء می‌شوند. انسان برای اینکه بتواند به نیازها و خواسته‌های خود جامه عمل بپوشاند، متقاضی به دست آوردن کالاها و خدمات ارضاء می‌شوند. انسان برای اینکه بتواند به نیازها و خواسته‌های خود جامه عمل بپوشاند، متقاضی به دست آوردن کالاها و خدمات می‌شود. بنابراین تقاضا ناشی از وجود نیازهای بشری است و بدین سبب انسان برای کالاها و خدمات تقاضا دارد که مصرف آنها ضمن ارضاء نیازهای طبیعی فرد، به فرد خشنودی می‌دهند. خشنودی و رضایت خاطری که فرد از اکتساب کالاها و خدمات به دست می‌آورد را در اقتصاد «مطلوبیت» می‌نامند.

     

    کلیات :

    تاکنون قسمتی از نظریه جدید تعیین درآمد را مورد بررسی قرار داده و عوامل تعیین کننده مصرف و سرمایه‌گذاری را تحلیل نمودیم. دیدیم که سرمایه‌گذاری به وسیله بازدهی نهایی سرمایه و در اتباط با نرخ بهره تحت تأثیر واقع می‌شود. اکنون باید موضوعات مربوط به پول و همچنین عوامل تعیین کننده نرخ بهره را مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانیم به چگونگی عملکرد سیاست‌های پولی بپردازیم.

    درآمد ملی ارزش مقدار تولید کل در دروه معینی از زمان که معمولاً یک سال است را نشان می‌دهد. بنابراین درآمد ملی به طور معمول مربوط به سال خاصی می‌گردد و ارزش کل پولی کالاها و خدمات نهایی را در طول همان سال نشان می‌دهد.

    بعد دیگر این تعریف این است که درآمد ملی ارزش کل تمام کالاهای تولیدی را نشان نمی‌دهد بلکه بیان کننده ارزش کل کالاهای نهایی می باشد. اختلاف در ا ین است که کالاهای بی‌شماری وجود دارند که به نوبه خود رد تولید کالاهای تولیدی دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. بنابراین تولید کالاهای اخیر (نهایی) شامل اجزاء تمام کالاهای نوع قبل خواهد بود.

    مثلاً‌ چون آرد در تولید نان به کار برده می‌شود، ارزش کل نان شامل ارزش آرد نیز می گردد. اگر در ارزیابی درآمد ملی ارزش کالای قبلی (آرد)‌را به ارزش کالای بعدی (نان)  اضافه کنیم عملی را انجام داده‌ایم که به آن محاسبه مضاعف گویند. بدیهی است که برای تعیین درآمد ملی نباید ارزش یک کالا را دوبار محاسبه کرد. برای تأکید بر این امر از کلمه «نهایی»‌ در تعریف درآمد ملی استفاده شده است که مبین آن کالاها و خدماتی است که مجموع ارزش آن‌ها درآمد ملی را تعیین می‌کند. وجود کلمه نهایی در تعریف فوق نشان می‌دهد که در تعیین درآمد ملی باید از محاسبه مضاعف ارزش کالاها خودداری شود.

     

    پیدایش پول

    پول و اعتبار دارای آن چنان نقش مهم و حیاتی در اقتصاد امروز است که تصور وجود اقتصادی بدون پول، بسیار بعید به نظر می‌رسد. در واقع روزگاری بود که انسان خود کفا زندگی می‌کرد. از گوشت شکار استفاده می‌کرد و سرپناه خود را ، خود می ساخت. اما هم چنان که خواسته‌های انسان افزایش می‌یافت. امکان اینکه تمام احتیاجات خود را، خود برطرف نماید، از بین رفت این ضرروی پیش آمد که برخی کالاها را به میزانی بیش از نیاز شخصی تولید کند تا بتواند نآن را در ازای کالای دیگری که لازم داشت، با فرد دیگری مبادله نماید. بدین صورت مرحله‌ای از زندگی اقتصاد انسان به عنوان مرحله تهاتری شکل گرفت. نظام تهاتری تا زمانی که تعدا کالهای مورد مبادله اندک بود، به خوبی عمل می‌کرد و موجب تسهیل  مبادلات می‌گردید. ولی با افزایش  تعداد کالاهای مورد مبادله، مشکلات بسیاری به وجود آمد.

    قبل از ابداع پول به شکل امروزی، کالاهای متنوعی به عنوان جانشین پول به کار گرفته شدند. دام برای مدت‌های طولانی به عنوان وسیله مبادله به کار می‌رفت. به علاوه از اشیایی از قبیل صدف و شاخ حیوانات نیز به عنوان پول و وسیله مبادله استفاده شده است (پول کالایی)

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

تعريف علم اقتصاد : علم تخصيص منابع محدود براي تامين نياز ها و خواسته هاي نا محدود . هدف اگر بر اساس نياز نباشد يک خواسته است . منابع محدود : ===» نياز + خواسته . تفاوت ميان نياز و خواسته : نياز محدود است اما خواسته نامحدود است .

در يک تعريف عام مي توان علم امار را روش هاي علمي جمع اوري سازماندهي و تلخيص و نمايش و تجزيه و تحليل داده ها دانست امار در لغت به معناي شمارش بوده است. در سال 1297 هجري شمسي به منظور ثبت وقايع چهارگانه اداره ثبت احوال کشور تاسيس شد. با ثبت اطلاعات مر

مقدمه قبل از قرن هفدهم ، علم و فلسفه با یگدیگر در قلمرو معارف بشری مورد تحقیق واقع می شدند و مرز مشخصی میان آن دو وجود نداشت ، تا آنکه در دوران رنسانس ، فرهنگ اومانیسم زمینه های شناخت مسائل اجتماعی را از طریق عقل و تجربه به وجود آورد ؛ این روند در خلال قرن هفدهم آنچنان شتاب یافت که باعث شد در ابتدای قرن هجدهم زمزمه ی استقلال و جدایی علوم اجتماعی از فلسفه آغاز شود ؛ و ...

اقتصاد اقتصاد دانشی است که با توجه به کمبود کالا و ابزار تولید و نیازهای نامحدود بشری به تخصیص بهینه کالاها و تولیدات می‌پردازد. پرسش بنیادین برای دانش اقتصاد مسئله حداکثر شدن رضایت و مطلوبیت انسان‌هاست. این دانش به دو بخش اصلی اقتصاد خرد و کلان تقسیم می‌شود. از آدام اسمیت به عنوان پیشروی اقتصاد مدرن نام برده می‌شود. امروزه این علم با استفاده از مدلهای ریاضی از سایر علوم انسانی ...

مقدمه قبل از قرن هفدهم ، علم و فلسفه با یگدیگر در قلمرو معارف بشری مورد تحقیق واقع می شدند و مرز مشخصی میان آن دو وجود نداشت ، تا آنکه در دوران رنسانس ، فرهنگ اومانیسم زمینه های شناخت مسائل اجتماعی را از طریق عقل و تجربه به وجود آورد ؛ این روند در خلال قرن هفدهم آنچنان شتاب یافت که باعث شد در ابتدای قرن هجدهم زمزمه ی استقلال و جدایی علوم اجتماعی از فلسفه آغاز شود ؛ و ...

تعريف آدم ربايي آدم ربايي،معادل واژه هاي(abduction . kidnapping) در زبان انگليسي و واژه (enlevement) در زبان فرانسه و واژه (اختطاف) در زبان عربي مي باشد که در برخي موارد براي مطلق آدم ربايي و در پاره اي موارد،براي ربودن دختر به منظور عمل

تعريف ادبيات گذشته : مجموعه آثار مکتوب و بر جامانده حال : شعر و نثر داستاني و نمايشي و نوشته هاي ادبي و شاعرانه تعريف مکتب يا سبک ادبي : ابتکار در زبان و معاني و شيوه ي بيان تعريف ادبيات مردمي فارسي : ادبيات عرفاني که با زندگي و فرهنگ مردم پ

اقتصاد دانشی است که با توجه به کمبود کالا و ابزار تولید و نیازهای نامحدود بشری به تخصیص بهینه کالاها و تولیدات می پردازد. پرسش بنیادین برای دانش اقتصاد مسئله حداکثر شدن رضایت و مطلوبیت انسانهاست. این دانش به دو بخش اصلی اقتصاد خرد و کلان تقسیم می‌شود. آدام اسمیت پدر علم اقتصاد می باشد. امروزه این علم با استفاده از مدلهای ریاضی از سایر علوم انسانی فاصله گرفته است. برای نمونه ...

تاریخ دانش یا تاریخ علم رشته‌ای از تاریخ است که به بررسی چند و چون تغییر درک انسان از دانش و فناوری در درازنای هزاره‌ها میپردازد. و اینکه چگونه این درک دستیابی به فناوری‌های نوین تر را برای ما ممکن ساخته است. از جمله زمینه‌های پژوهش در این رشته می‌توان به تأثیرات فرهنگی، اقتصادی، و سیاسی نوآوری‌های دانشی اشاره‌کرد. نوآوری‌ های دانش و فناوری در بسیاری از نقاط جهان پیشینه دارند و ...

حدودا از سال ???? ميلادي اهميت استفاده از قوانين علم فيزيک و رشته هاي وابسته آن خصوصا علم مکانيک در فعاليتهاي روزمره و ورزشي مورد توجه قرار گرفت حدودا از سال ???? ميلادي اهميت استفاده از قوانين علم فيزيک و رشته هاي وابسته آن خصوصا علم مکانيک در فع

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول