چکیده : این مقاله ، حسابداری مدیریت استراتژیک را در شرکت بزرگ چندملیتی در آلمان را بررسی میکند ، بیشتر تحقیق قبل در زمینه SMA و به پایه بکار روی فنون حسابداری بستگی دارد . این مقاله بیشتر با چگونگی درک SMA و بکار رفتن آن سروکار دارد یافتههای اساسی تحقیق وابسته به پدیده اصلی حس سازی است این مقاله منظور از حس سازی و چگونگی بکارگیری مدیریت حسابداری به کمک ، فرآیند را در بر دارد تئوری پایدار حسابداری مدیریت استراتژیک و حس سازی توسعه می یابد ، حس سازی یک فرآیند اجتماعی اساسی است که حول تلاشهای عوامل سازمانی بر درک وضعیتهای گذشته ،حال و آینده ،تاکید دارند .حسابداران مدیریت بطور خودآگاه و ناخودآگاه فعالیتهای حس سازی را از طریق استراتژیهای ساختار سازی و هماهنگ سازی پیوند می دهند بطوریکه مفهوم سازی و تشکیل و تراز در بردارد حس سازی در مقوله بیرونی و درونی صورت می گیرد .
شرایط مداخله کننده که بر فعالیتهای حس سازی تاثیر دارند مجموعههایی از اطلاعات ، شناخت حرفهای و احساسی بازی هستند . دو مجموعه از نتایج حس سازی کشف شدند ؛ نتایج ایجاد و استراتژی و نتایج مدیریت حسابداری ، تمام این پدیدهها و عناصر بهم مرتبط در این مقاله بررسی تئوری رسمیSMA با بررسی تئوری پایدار درارتباط با چارچوبهای جامعتر پیشنهاد شدند .
مقدمه
این مقاله،حسابداری مدیریت استراتژیک در مجموعهی سازمانی را بررسی می کند . تحریک آن ، یک درک عمیق حسابداری مدیریت استراتژیک بصورت فعال دارد و ادارکی سازمان می باشد .
هدف این مقاله منسوب به درک ضروری ، تدارک دیدگاههایی از شرکت چند ملیتی در آلمان است . SMA بطور جامع با کاربرد سیستم مدیریت حسابداری در حمایت از تصمیمگیری استراتژیک تعریف میشود .
ماندگاری شرکتها در بازار های جهانی رقابتی امروزی بعضاً به کاربرد مدیریت حسابداری بستگی دارد که به ارزیابی موفق وضعیت های استراتژیک میانجامد . SMA می تواند این نقش را مهیا کند .
هدف تحقیق بررسی فنون SMA بصورت خاص نیست بلکه به دنبال درک محتوای مدیریت حسابداری از مجریان سازمانی است . اسکاپن و برویوچ گفتند که مقالات منتشره در 10 سال قبل در زمینه تحقیق مدیریت حسابداری نشان میدهد که پچیدگیهای مدیریت در اصل روشهای تصمیمگیری سازمانی را در بیشتر متون در بر دارد آنها گفتند که بیشتر انتشارات بدنبال درک مجموعه سازمانی مدیریت حسابداری هستند و در انجام این کار ، این مطالعات ماهیت مدیریت حسابداری رادر بر نگرفته و نقش آن را برای بحث در بر ندارند . این تحقیق به دنبال مقوله خاصی با بررسی پیچیدگیهای مدیریت حسابداری استراتژیک در مجموعه سازمانی است .
بیشتر تحقیق قبلی در SMA بر این متمرکز بود که کدام فنون حسابداری در چه شرایطی بکار میروند، این مقاله بیشتر با درک SMA و استفاده از آن مربوط است . نقش اصلی این تحقیق درک آن از دیدگاه شرکت کنندگان و روشی است که در آن حسابداری بر ایجاد تصمیمات استراتژیک کامل ودر نهایت برای فنون مهم بکار میرود . پیداست که برای رسیدن به این حس سازی ، مجموعه متنوع از اطلاعات حسابداری با توجه به متن تصمیم بکار میروند این پیشنهاد میکند که تمرکز بر یک یا دو فنون خاص حسابداری به کمک در تصمیمگیری میتواند اطلاعات مرتبط را کاهش و به تصمیمگیری کم اثری بیانجامند . ترجیحاً حسابداران باید حتی الامکان اطلاعات جامعی را مهیا کنند . بعلاوه امید است که درک مفیدتر حسابداری از چگونگی بکار رفتن اطلاعات و رقابت استراتژیک ، به سیستمهای مفیدتر اجازه توسعه بدهد این مقاله با کشف محتوا و حس سازی و کمک به فرایند به کشف دلایل میپردازد .
این مقاله با تشریح بحث قبل در باب SMA و حس سازی سازمانی شروع می شود . در حفظ روش شناسی تئوری ، این بحث ارائه سابقه ای بر تحقیق فراتر از توسعه تئوری خاصی میپردازد . بررسی مختصر روش شناسی تئوری،روشهای بکار رفته و جزئیات تحقیق بعداً مهیا میشوند بخش اصلی این مقاله ، معرفی خود تئوری است این با استفاده از نسخه ساده شده استراتژی و مدل الگوی کابین است (1998)تئوری بنیادین در ارتباط با بحث تئوریک در این بخش بررسی میشود . این مقاله با بررسی نقشهای اصلی تحقیق و نتایج احتمال SMA برای تحقیق آتی نتیجه گیری میکند .
2- بحث قبلی
1-2 مدیریت حسابداری استراتژیک
سالهای اخیر در جامعه دانشگاهی به SMA توجه بیشتری میشد این علاقه با تاکید ابتدایی بر تحقیق هنجاری شروع شد که بدنبال تحقیق جامعتر بود .
عمده نقشهای هنجاری بر SMA عناوینی برای اصول SMA مثل حسابداری رقیب و ثبت وضعیت رقابتی بودند مدیریت هزینه استراتژیک سرمایه گذاری استراتژیک و توسعه حسابداری معاصر با عنصر استراتژیک بصورت هزینه مبتنی بر فعالیت و کارت نشان متوازن بودند .
هر چند این اثر هنجاری به SMA منصوب است اما از باز خورد جدی رنج میبرد که در آن از چیزی که بواقع در سازمان روی دهد ،نامربوط است .
بیشتر مسایل SMA انجام شدند این مسایل دریافتند که حسابداری رقیب و قیمت گذاری استراتژیک ، فنون بسیار مرسومیاند اما بعضیها پیشنهاد میکنند که اصطلاحSMA در شرکتها بکار نرفته و معنایآن همیشه برای مدیران روشن نیست .
سایر محققان-روش تئوری پایدار بر مطالعه اصل SMA را بکار می گیرند این تحقیق بهدرک ما از SMA مربوط است اما از بازخورد مرسوم تئوری پایدار رنج میبرد که در آن انتخاب متغییر همیشه جامع نیست و نتایج نامناسبی ایجاد میشوند.مهمتر از همه شاید این مطالعات در باب تکمیل اصول SMA توجه کمتری نمود. و توصیف تئوریک این اصول را مهیا نکنند .
بیشتر قضایای مطالعاتی SMA دیدگاههای جالبی در باب اصول آن مهیا میکنند . یافتههای دیک وود نشان می دهد که کاربرد حسابداری بطور ادواری با محیط بیرونی عملکردهای شرکت از جمله اطلاعاتی در باب برنامهها و عملکرد رقیب سرو کار دارد . رد در نیوزیلند بر قضیهای تاکید دارد تا فنون SMA را در ارقام حسابداری معین و بوسیله مدیران حسابداری تعیین شدند .
ویکسون یافتههای مشابهی در قضیه مطالبه بریتانیا دارد . این موارد بیشتر توصیفی بوده و دیدگاه تئوریک ناچیزی دارند .
دنت قویاً برتحقیق تفسیری تداخل میان حسابداری و استراتژی تاکید دارد در هر مقوله حسابداری واستراتژی را از دیدگاه اکولوژیکی معین می کند که استراتژی را بصورت برآیند تضاد سازمانی می داند .
آرنز مطالعه تفسیری را معین می کند که مداخلات استراتژیک مدیریت حسابداری را بررسی می کند وی بحث آماری را از مجموعهای از تولید کنندگان آبجو بریتانیا و آلمان به منظور کشف درک حسابداران از روابط خودبا فرمول بندی استراتژیک و جستجوی مباحث استراتژیک تحلیل می کند.
جارونپا بر آورد جالبی از مدیریت حسابداری ، استراتژی در شرکت تکنولوژی فنلاند مهیا میکند . وی بررسی میکند چگونه شرکت ، مدیریت استراتژیک را بکار می گیرد و در می یابد اگر مقولات استراتژیک باشند ،کمتر درگیر نقش مدیریت خواهند بود نتیجه می گیرد که ابزار SMAدر بحث هنجارهای پیشنهاد وخیلی بکار نمی روند.
بطور خلاصه حتی وقتی تحقیق هنجاری برای عدم ارتباط از واقعیت بکار رفت باید به توسعه SMA پرداخته ، فنون خاص SMA را بنا نهاد . تحقیق جامع چگونگی بکارروی فنون در شرکتها را بررسی میکند. تحقیق اصل نقشگرا نشان داد که بعضی از فنون بکار میروند حتی اگر همیشه بصورت SMA نباشند . تحقیق جامع تفسیری آشکار نمود که SMA و فنون مرتبط بصورت ابزار بیطرف بکار رفته در روش منطقی نیستند . راجع به این مقوله بحث کمتر موجود است تاکید شد که تحقیق تفسیری در باب SMA میتواند با تدارک درک عمیقتر SMA در شرکتها و درک مدیران یا سازمانی با تحقیق موجود ترکیب بشود .
این بحث نشان داد که دلیل ناچیزی برای چگونگی درک SMA وجود داشته و تئوری بنیادین روش شناسی بر جذب مطالعه تفسیری بر معرفی این بیانیه مهیا میکند.
2-2 حس سازی سازمانی
در بحث فوق به معرفی بررسی تئوریک قبلی تحقیق ، مرسوم است. تا حدی که تئوریها و مفاهیم از پیش درک شد ، باید در مطالعه بکار رفته و دراین تحقیق ناچیز شوند تحقیق با سوالات کلی راجع به بکاررفتن SMA و درک آن در شرکتها شروع میشوند با پیشرفت تحقیق ، پیداست که مهمترین سوالات مرتبط با SMA در سازمانها برای کمک به تصمیمگیری استراتژیک و استفاده از حسابداری در سازمان برای ایجاد تصمیمات تاکید دارند درک اینکه حس سازی ملی تحقیق بصورت پدیدهای در هسته تئوری ایجاد میشود ، اهمیت دارد .
بحث ذیل بعضی از مفاهیم سازمانی را به منظور کمک ، درک دادههای جامع مهیا میکند که بصورت بحث تئوریک آمدهاند .
مفهوم حس سازی در زمینههای مختلف سازمانی مدنی شده اما نهایتاً در بحث حسابداری کمتر آمد درارتباط با مدیریت استراتژیک ،تغییر استراتژیک ،فرهنگ ، بلایای سازمانی و سایر مقولات مرتبط به مدیریت نیز بحث شد .
حس سازی بصورت پروسه دو جانبه ایجاد و تفسیر دنیای اجتماعی تعریف شد ، در قضیه مطالعه حسن و گوله ، حس سازی بصورت درک وضعیت آگاه شد . و شناخت روند سازمان و اتخاذ تصویر است در متن تغییر استراتژیک حس سازی بصورت مرتبط با ایجاد معنا بازسازی طرفین موجود در تغییر و اشاره به ارائه از حس وفعالیت مرتبط با تلاش بر تاثیر حس سازی و ساخت معنای سایرین معطوف به تعریف واقعیت سازمانی است و دانت و ویک به تفسیر بصورت پروسه تبدیل رویدادها ، توسعه مدلها برای درک گرد آوری معنا و ایجاد مفاهیم مفهومی تاکید دارند .
بر اهمیت حس سازی با این بحث تاکید دارند که تفسیر ،یکی از کاربردهای بسیار مهم سازمان است و فعالیتها در مرکز سازمان قرار دارند . و یک حس سازی رااز تفسیر جدا می کند . وی بازبینی جامع وحس سازی را مهیا و پیشنهاد میدهد که تفسیر عناصر حس سازی است و دومی سطح بالاتری را در بر دارد اعتراف می کند که سازمانها در تصمیمگیری مناسباند و این بخاطر حس سازی است .
براساس نظریه حسن وگوله حس سازی فعالیتهای مدیریتی ، نقش حیاتی در پیوند پروسه های مدیریت علمی و تصمیمگیری استراتژیک در سازمانهای خود دارند .
Glole تاکید دارد که حس سازی و تاثیر ، پروسههای مستقل و دو جانبه طی ارائه تغییر استراتژیک هستند . ریک بر نیاز خاصی برای حسابداری تایید و منطق گرایی درسازمانها تاکید دارد وی توجیه میکند که بازبینی سازمانها بصورت سیستمهای آزاد بدین معناست که با ساختارها ، پروسهها و محیطهایی مشخص میشوند که مبهماند و توجه بیشتری بر فعالیتهای حس سازی دارند .
مطالعات بعدی ، توصیفاتی از حس سازی و رقابت حسابداری را مهیا می کنند بولاند ، مطالعه تجربی حس سازی دادههای حسابداری مدیران را بررسی می کند . وی بیان می کند که سیستمهای حسابداری نقش مهمی در ترتیب فعالیتهای حس سازی در سازمان دارند در چارچوب قبل بودهاند پوندی ، تاکید دارند که حسابداری یکی از مجموعههای اسمی سمبلهای موجود بر مجریان سازمانی برای ترتیب و تفسیر تجربیات است .
بیشتر بیان کردند که حسابداری بر حس سازی فریمهای جوامع بکار می رود که سازمان را مشخص میکند . جانسون ، فضیه مطالعه تلاشهای دو کارمند در دولت منطقهای سوتد را معرفی می کند که حس سازی و حسابداری را بررسی میکنند میگوید چطور به فرضی پیچیدگی در وضعیت سازمان مجریان ، ایجاد و جزایی بعد معنا و ایجاد و ارتباطات بین جزایی توجیه میشوند، بیان میکند که حسابداری بصورت ابزار مرتب در سازماندهی پروسه و به صورت پلی در ایجاد طرح تفسیری کاربرد دارد ، بولاند می گوید که حسابداران ، اسناد تفسیری وضعیت سازمانی را بصورت مبنایی برای نگارش گزارشها ، بنا نهاده و این گزارشها بوسیله مدیران از سایرین مطالعه و حس وضعیتهای سازمانی را ایجاد میکند .
وی پیشنهاد می کند که خوانندگان ، متون حسابداری را برای ارائه معنا به سازمان و تاریخچه آن مطالعه کنند اما آنها را برای ارائه محتوا به خود و دنیا بکار گیرند . بولاند بر تئوری گیدنر تاکید دارد که بصورت تئوری هماهنگ توصیف میشود . و در آن بر تلاش مداوم حس سازی وی نمونه بندی ساختار اجتماعی تاکید دارد .
در حالیه این مطالعات ، بحث قدرتمندی بر تحقیق روشی است که در آن حسابداری قسمتی از حس سازی سازمان است تحقیق جامعی در این زمینه وجود دارد تحقیق برآمده دراین مقاله ، بحث حس سازی حسابداری با تدارک دلیل جامع تاکید دارد این مقاله با ایجاد روش بکار رفتن اطلاعات حسابداری و فنون خاطی به SMA مرتبط است . محقق روشهای بکار رفته بوسیله مدیریت را برای جذب حس سازی ایجاد و شرایط تحت نظر برررسی میشوند .