دانلود تحقیق کشور در حال توسعه (گروه8)

Word 85 KB 4277 13
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •  

         گروه 8 کشور در حال توسعه روز 15 ژوئن سال 1997 و طى اجلاس سران دولتهاى عضو در استانبول موجودیت خود را اعلام کرد.

         هدف گروه 8، بهبود وضعیت اقتصادى کشورهاى در حال توسعه، تنوع بخشیدن و ایجاد فرصتهاى جدید در روابط تجارى، تقویت مشارکت کشورها در فرآیند تصمیم‏گیرى در سطح بین‏المللى و فراهم کردن استانداردهاى زندگى بهتر است .

         کشور هاى درحال توسعه گروه 8 از جمعیت جوان فراوانى برخوردارند و بازار نیروى کار به سرعت در حال رشد بوده و بر شمار نیروى کار متبحر افزوده شده است.

         در سالهاى اخیر صادرات و واردات کشورهاى گروه  D8که حدود 4 درصد کل تجارت جهانى را در برمى‏گیرد - همواره سیر صعودى داشته است. در خلال دوره شش ساله 1996 - 1990 جمع کل صادرات این کشورها 87 درصد رشد داشته است.

         حجم عمده‏اى از صادرات این کشورها را نفت وگاز، تولیدات کشاورزى و نساجى تشکیل مى ‏دهد.

        8Dکه 8 کشور در حال توسعه: بنگلادش، مصر، اندونزى، ایران، مالزى، نیجریه، پاکستان و ترکیه را شامل مى‏شود، ترتیباتى براى گسترش همکاریها میان اعضا است. همچنین تقویت روابط اقتصادى و اجتماعى میان کشورهاى عضو را باید از دیگر وظایف 8D دانست.

        به دنبال برگزارى «کنفرانس همکارى براى توسعه» در 22 اکُتبر سال 1996 و بعد از یک سلسله نشستهاى مقدماتى، گروه 8 کشور در حال توسعه روز 15 ژوئن سال 1997 و طى اجلاس سران دولتهاى عضو در استانبول موجودیت خود را اعلام کرد.

        هدف گروه 8، بهبود وضعیت اقتصادى کشورهاى در حال توسعه، تنوع بخشیدن و ایجاد فرصتهاى جدید در روابط تجارى، تقویت مشارکت کشورها در فرآیند تصمیم‏گیرى در سطح بین‏المللى و فراهم کردن استانداردهاى زندگى بهتر است .

        گروه 8 پیش از آن که ترتیبات منطقه‏اى باشد، در زمره ترتیبات جهانى قرار مى‏گیرد. این امر با نگاهى سطحى به ترکیب کشورهاى مؤسس آن، کاملاً آشکار است. عضویت سایر کشورهاى در حال توسعه در این گروه نیز آزاد است.

     ارکان

        ارکان عمده گروه 8 عبارتند از: اجلاس سران، شورا و کمیسیون .

        اجلاس سران عالى‏ترین رکن گروه 8 است که از سران دولتهاى عضو تشکیل شده و سالى یک بار برگزار مى‏شود. شورا از وزیران خارجه کشورهاى عضو تشکیل شده و رکن اصلى تصمیم‏گیرى سیاسى گروه 8 محسوب مى‏شود و با برگزارى اجلاسى، به طور گسترده به مسائل و موضوعهاى روز مى‏پردازد .

        کمیسیون رکن اجرایى گروه 8 است و از مقامات عالى رتبه‏اى که از سوى دولتهاى عضو معرفى شده‏اند، تشکیل شده است. هر کمیسیونر در قبال همکاریهاى ملى کشورش مسئول است.

        یک مدیر اجرایى نیز براى کسب اطمینان از برقرارى ارتباطات مناسب و به منظور شتاب بخشیدن و تسهیل جریان اطلاعات و برگزارى اجلاس نظارت مى‏کند.

     فعالیتها

        از ابتداى شکل‏گیرى 8D، 10 بخش به منظور گسترش همکاریها و توسعه طرحها ایجاد شده است که عبارتند از: تجارت، صنعت، ارتباطات راه دور و اطلاعات، تأمین مالى، بانکدارى و خصوصى سازى، توسعه روستایى، علوم و فن‏آورى، کاهش فقر، توسعه منابع انسانى، کشاورزى، انرژى و بهداشت.

        براساس تقسیم بندیهایى که در داخل گروه صورت گرفته، مسئولیت هر یک از بخشهاى یادشده به یک کشور عضو واگذار شده است.

        گرچه در اجلاس نخست سران 50 تا 60 پروژه براى اجرا در نظر گرفته شده بود، ولى 6 پروژه زیر اولویت یافتند تا هرچه سریعتر به آنها پرداخته شود:

         تأسیس یک شرکت بازرگانى و بازاریابى بین‏المللى

         برگزارى کارگاههاى آموزشى براى کاهش فقر

         ایجاد برنامه‏هاى تکفل (بیمه) از جمله همکاریهاى مشترک بین شرکتهاى وابسته به گروه 8

         همکارى در زمینه توسعه کشت آبى و ساحلى در کشورهاى عضو

         طراحى، توسعه، تولید و بازاریابى کشاورزى

    گفتنى است که پروژه‏هاى یادشده در حال اجرا است.

     جمعیت

        کشورهاى درحال توسعه گروه 8 از جمعیت جوان فراوانى برخوردارند و بازار نیروى کار به سرعت در حال رشد بوده و بر شمار نیروى کار متبحر افزوده شده است. کشورهاى عضو گروه 8 در سال 1998 در مجموعه 800 میلیون نفر جمعیت را در خود جاى داده بودند و این رقم حدود 5/13 درصد کل جمعیت جهان را شامل مى‏شود. 4 کشور از 8 کشور عضو، جمعیتى بالغ بر100 میلیون نفر را در خود جاى داده‏اند و یک کشور نیز بیش از 200 میلیون نفر جمعیت دارد .   بعد از رشد سالانه نسبتاً بالایى که در دهه‏هاى گذشته حاصل شد، انفجار جمعیت به تدریج در تمام کشورهاى گروه 8 روبه کاهش نهاد و این مشابه پدیده‏اى است که در سایر نقاط جهان نیز رخ داده بود. به واسطه رشد سریع جمعیت درگذشته، اینک خیل عظیمى از جمعیت این کشورها در رده سنى «جوان» قرار مى‏گیرند و این خود به عنوان یک عامل مهم و پویا در جوامع یادشده تلقى مى‏شود.

        علاوه بر این، شمار فزاینده‏اى از این جمعیت جوان، تحصیل کرده‏اند و دوره آموزش عالى را در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتى گذرانیده‏اند تا نیازهاى صنایع برخوردار از فن آورى پیشرفته و نیروى کار ماهر را فراهم آورند .

     

     کشورها    1997 میانگین رشد سالانه (درصد) کشورها    1997 میانگین رشد سالانه (درصد)
    میلیون نفر 90-1980  95-1990 میلیون نفر 90-1980  95-1990
    بنگلادش    2/122 2-Apr 1-Jun نیجریه      1/107 3 1-Sep
    مصر    ### 2-May 2 پاکستان 8/137 3-Jan 2-Sep
    اندونزى 3/204 1-Aug 1-Jun ترکیه Jul-63 2-Mar 1-Jul
    ایران     ###     جمع کل 4/788          
    مالزى 21 2-Jun 1-Sep جمعیت جهان 000/840/5  

     

     

     

       کشورهاى در حال توسعه عضو گروه 8 داراى منابع زیرزمینى بسیار غنى هستند. علاوه بر منابع انسانى قابل توجه، این کشورها از منابع طبیعى با ارزشى برخوردارند. برخى از این منابع در حال حاضر مورد استفاده قرار مى‏گیرند، اما بخش عظیمى از آنها نیز دست نخورده باقى مانده و تاکنون از آنها بهره بردارى نشده است.

        بنگلادش بزرگترین صادرکننده کنف در دنیا است و به تنهایى 80 درصد کل کنف تولیدى جهان در این کشور تولید مى‏شود. چاى و برنج نیز سایر اقلام عمده صادرات کشاورزى این کشورند. اکتشاف گاز طبیعى در خلیج بنگال مشخص کرد که منابع گاز عظیمى نیز در منطقه براى بهره بردارى وجود دارد.

        نفت و گاز عمده‏ترین منابع طبیعى کشور مصر را تشکیل مى‏دهند. گرچه حجم ذخایر نفت این کشور چندان چشمگیر نیست، ولى منابع گاز طبیعى این کشور قابل توجه است. در میان منابع معدنى متنوع این کشور ذخایر فسفات بسیار حایز اهمیت است. در زمینه کشاورزى مصر تولید کننده و صادر کننده بهترین پنبه، برنج، نیشکر، مرکبات و سبزیجات در جهان است.

        اندونزى هم از لحاظ منابع کشاورزى و هم از لحاظ منابع نفت و گاز بسیار غنى است. منابع معدنى شامل زغال سنگ، قلع، بوکسیت، مس و نیکل است. اندونزى یکى از تولید کنندگان عمده روغن نارگیل، قهوه، کاکائو، کائوچوى طبیعى و فراورده‏هاى چوبى محسوب مى‏شود.

        ایران اولین و قدیمى‏ترین صنایع نفت منطقه را در اختیار دارد و ذخایر نفت این کشور 9 درصد کل ذخایر نفتى شناخته شده جهان را شامل مى‏شود. ذخایر گاز طبیعى ایران نیز بسیار قابل توجه است و این کشور دومین ذخایر گاز جهان را در اختیار دارد. ایران همچنین داراى منابع سرشار زیرزمینى همچون سنگ آهن، سنگ معدن و بوکسیت است.

        مالزى نیز نقش عمده خود را در بازارهاى جهانى به عنوان یکى از عرضه کنندگان قلع و لاستیک حفظ کرده است .

        تولید نفت و گاز طبیعى مالزى نیز به تدریج جایگاه خود را باز مى‏یابد. این کشور به عنوان یکى از عرضه کنندگان الوار از جنگلهاى استوایى شناخته مى‏شود.

     

    نیجریه داراى ذخایر نفتى بسیار مطلوب با کیفیت عالى و سولفور پایین است. در این کشور ذخایر فراوان گاز طبیعى و منابع زیر زمینى متنوعى وجود دارد. در زمینه کشاورزى، این کشور عمده‏ترین صادرکننده کاکائو است و این محصول بعد از نفت داراى اهمیت فراوانى در اقتصاد نیجریه است. گرچه منابع انرژى در پاکستان به نسبت اندک است، اما این کشور نیز به سبب داشتن منابع سرشار زیرزمینى از قبیل مگنزیت )Magnesite( ، سنگ آهن و سنگ مرمر معروف است. در زمینه کشاورزى، پاکستان یکى از عمده‏ترین تولیدکنندگان میوه، پنبه و برنج است.

        ترکیه نیز داراى منابع معدنى متنوعى است. برخوردارى از منابع فراوان آب، ظرفیت تولید انواع مختلف محصولات کشاورزى و باغى را به این کشور بخشیده و امروزه ترکیه یکى از معدود کشورهاى جهان است که در زمینه تولید مواد غذایى خودکفا است. علاوه براین براى تأمین نیازهاى انرژى، این کشور 46 درصد انرژى مورد نیازش را از صنایع برق آبى مى‏گیرد. در این کشور منابع با ارزش زیرزمینى از قبیل: بوکسیت، کروم، سنگ آهن و لیگنیت وجود دارد.

     

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

نگاه خصوصى سازى بنادر راهبردى مؤثر در توسعه بنادر تجارى دیر زمانى نیست که سازمان بنادر و کشتیرانى به عنوان یک دستگاه دولتى مسؤول و سیاستگذار در امور دریایى و بندرى کشور، با اتخاذ رویکرد و راهبرد تعریف شده اى و با ملحوظ داشتن ملاحظات و اقتضائات داخلى و بین المللى بویژه در عرصه تجارت و بازرگانى اقدام به واگذارى عملیات ترمینالهاى بندرى به بخش خصوصى و سپس به تبع آن به عنوان یک اقدام ...

اشاره : اقتصاد اثباتى(3) دستیابى به کارایى اقتصادى را وظیفه خویش مى شمارد. هدف, تخصیص منابع به نحوى است که با امکانات موجود بیش ترین مطلوبیت فراهم آید. اما این که این مطلوبیت حداکثر شده, چگونه بین آحاد جامعه توزیع شود, به هنجارهاى(4) مقبول جامعه بستگى دارد که قضاوت درباره آن ها بیرون از مسئولیت اقتصاددان تلقى مى شود. در مدل بهینه پارتو که دستیابى بدان هدف اصلى اقتصادهاى رایج ...

چکیده نظام اقتصادی نوینی که شکل گرفته است با استفاده از فناوری های نوین و شبکه های ارتباطی به تبادل اطلاعات می پردازد و علمی که به مطالعه اطلاعات و سرمایه گذاری در زمینه های جدید مثل تولید اطلاعات، گردآوری، و اشاعه جهت توسعه اقتصادی می پردازد اقتصاد اطلاعات است. در این میان کشورهای توسعه یافته با ایجاد پایگاههای عظیم و در اختیار داشتن فن­آوری های نوین اطلاعات و ارتباطات عملاً ...

خلاصه : هدف :بررسی تاثیرات فرهنگ بر حرفه گرائی در 12 کشور در حال توسعه با ارزش های فرهنگی هافسد(1980)و مدل گری (1988)است . طرح /روش تحقیق /رویکرد : ارتباط هفت متغیر با مدل قابل آزمون منتج به طبقه بندی 12 کشور در حیطه کنترل قانونی تا حرفه گرائی گردید.داده ها از سال 1996 تا 2000 از منابع مختلف اخذ گردیدو.12 کشور مورد بررسی از کشورهای خاورمیانه وشمال افریقا انتخاب گردید.واز تجزیه ...

در راهکارهاى اجرایى برنامه سوم توسعه و در بخش تعیین کاربردی‎هاى مناطق آزاد نقشى ویژه از دیدگاه تولید، توسعه صنعتى و پردازش صادرات به منطقه آزاد قشم داده شده است. امید آن است که در اجراى برنامه سوم در سال‎هاى آینده و همچنین در تهیه و تدوین برنامه‎ چهارم توسعه، مناطق آزاد (و به ویژه منطقه آزاد قشم) به منزله یک ابزار کارآمد در سیاست‎هاى توسعه صنعتى کشور، اولاً بتواند جایگاه طبیعى و ...

نظام بانکداری و اصلاح آن یگانگی واتحاد ملتها قرن هاست که در دستور کار زمامداران جهان مسیر پر فراز ونشیبی را طی می کند . شاید بشر در هزاره سوم بیش از پیش به این مهم دست یافته که خود را به دیگری وغیره نزدیکتر سازد ، چنانچه پس از دو جهانی دریافته که دیگر به تنهایی قادر به اداره جهان نیست . در این دو جنگ رهبران فاتح جهان به این اولویت صحه گذاردند که بدون یکپارچگی ووحدت معنوی ومادی ...

چکیده یکی از روش‌های توسعه تجارت خارجی هر کشور شناخت دقیق پتانسیل‌های اقتصادی- تجاری شرکای تجاری عمده و راه‌های رساندن حجم و ترکیب تجارت خارجی اعم از صادرات و واردات به سطح مطلوب آن است. به گونه‌ای که حداکثر پتانسیل‌های تجاری دو کشور مورد شناسایی قرار گرفته و در راستای انتفاع هر دو طرف از تجارت دو جانبه بخش‌ها و‌کالاهای تجاری اولویت‌دار تعیین گردد. از آنجا که کشور کره‌جنوبی یکی ...

چکیده یکی از روش‌های توسعه تجارت خارجی هر کشور شناخت دقیق پتانسیل‌های اقتصادی- تجاری شرکای تجاری عمده و راه‌های رساندن حجم و ترکیب تجارت خارجی اعم از صادرات و واردات به سطح مطلوب آن است. به گونه‌ای که حداکثر پتانسیل‌های تجاری دو کشور مورد شناسایی قرار گرفته و در راستای انتفاع هر دو طرف از تجارت دو جانبه بخش‌ها و‌کالاهای تجاری اولویت‌دار تعیین گردد. از آنجا که کشور کره‌جنوبی یکی ...

در شرایطی که دستیابی به منابع هر روزه سخت تر و گران تر می شود ، از بین رفتن انحصارها و حمایتهای دولتی رقابت شدید دربازارهای جهانی و فرآیند جهانی شدن ، سازمانها را از هر سو تحت فشار قرار می دهد . افزایش بهره وری یکی از بهترین راهکارهایی است که می تواند بقاء سازمانها را حفظ کند . تلاش برای بهبود بهره وری تلاش برای زندگی بهتر افراد و جامعه است . بهره وری ، نقش کلیدی در تمامی ابعاد ...

میزان ذخایر بالفعل و بالقوه نفت خام کشور و تاثیر تزریق گاز بر آنها میزان ذخایر« نفت خام در جای» کشور حدود 450 میلیارد بشکه تخمین زده می شود. از این میزان، تا پایان سال 1380 جمعاً حدود 54 میلیارد بشکه از مناطق خشکی و دریایی برداشت شده است. میزان ذخایر بالفعل نفت خام کشور با توجه به ذخایر کشف شده جدید، حدود 37 میلیارد بشکه است. این رقم بر اساس گزارش های ارائه شده از مناطق خشکی و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول