دانلود مقاله ERP چیست؟

Word 78 KB 4299 25
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت: ۷,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه

    سالیان متمادی برنامه های کاربردی مورد استفاده در سیستم های اطلاعاتی بصورت مجزا ((functional ارائه میشد و هیچ ارتباطی با یکدیگر نداشتند. چنین نرم افزارهایی مورد توجه و علاقه شرکتهای کوچک بود و براحتی نیازهای خود را توسط این برنامه های کاربردی (application) برآورده میکردند. اما پس از مدتی با گذشت زمان و با شروع فرایند مهندسی مجدد فرایندهای تجاری در سازمانها، نیاز به انواع مختلف سیستمهای اطلاعاتی احساس شد و تولید سیستمهای اطلاعاتی یکپارچه که بتواند نرم افزارهای  حوزه های مختلف از جمله حسابداری، تولید، فروش، انبار و... را بصورت منسجم و همراه هم بکار گیرد آغاز گردید. برای تولید چنین نرم افزاریهایی، ارائه رویکرد های جدیدی از جمله معماری مبتنی بر client /server  و همینطور نرم افزارهای یکپارچه ضروری بنظر میرسید. در سال 1992ساختار یک سیستم اطلاعاتی یکپارچه توسط YakhouوRahali توسعه یافت. در این ساختار، به اشتراک گذاری داده ها بین کاربران این امکان را ایجاد میکرد تا به سادگی و بسرعت داده های مورد نیاز واحدهای دیگر را در اختیارشان قرار دهند و همچنین مدیران بخشهای دیگر نیز قادر بودند بصورت یک سیستم جامع و یکپارچه با یکدیگر در ارتباط باشند و گزارشات مورد نیاز خود را از یک سیستم واحد استخراج نمایند.

     

    ERP  چیست ؟

    ERP(Enterprise Resource Planning ) سیستمی جامعی است که سعی در یکپارچه سازی همه وظایف و بخشهای موجود دریک سازمان با استفاده ازیک سیستم کامپیوتری واحد را دارد که بتواند نیازهای خاص و ویژه این بخشها را برآورده سازد. این کار با استفاده از یک نرم افزار کامپیوتری انجام میشود که بوسیله یک دیتابیس واحد، امکان به اشتراک گذاری اطلاعات و ارتباط بخشهای مختلف را با یکدیگر برقرار میسازد. این نرم افزار از تعدادی ماژول نرم افزاری تشکیل شده است که هر یک بخشی از وظایف موجود در شرکت را بر عهده دارند. اغلب نرم افزارهای ERP آنقدر منعطف هستند که شرکتهای خریدار قادرند تعدادی از ماژولهای مورد نیازو یا همه آنها را نصب و بکارگیرند. بعنوان مثال شرکت خریدار قادر است فقط ماژولهای منابع انسانی (HR) و مالی را از این بسته نرم افزاری، خریداری، نصب و مورد استفاده قرار دهد.

    ERP  چگونه قادر است عملکرد تجاری یک شرکت را بهبود بخشد ؟

     بطور کلی هدف اصلی و اولیه ERP  آن است که فرآیند دریافت سفارش از مشتری و پردازش آن تا مرحله نهایی را بهبود بخشد. بعنوان مثال وقتی یک سفارش رسیده از سوی مشتری وارد سیستمERP  میگردد، همه اطلاعات لازم جهت تکمیل و ارائه این سفارش، در آن موجود میباشد. اطلاعات مربوط به اینکه آیا مشتری سفارش دهنده، اعتبار کافی نزد شرکت را دارد  یا خیر، از ماژول مالی بدست میآید و به همین ترتیب اطلاعات لازم در مورد سطح موجودی انبار کالا و مواد اولیه مربوط به این سفارش، از ماژول انبار استخراج میگردد.

    با بکارگیری این سیستم، کاربران تنها وارد کننده داده و اطلاعات به سیستم نیستند بلکه آنها از این پس وظیفه سنگینی را بر عهده خواهند داشت زیرا در مورد سئوالاتی از قبیل اینکه "آیا مشتری حاضر بموقع بدهی خود را بابت سفارش دریافتی خود خواهد پرداخت؟"، "آیا ما قادر خواهیم بود بموقع سفارش مورد نظر را تحویل مشتری دهیم ؟" و سئولاتی از این قبیل، کاربران سیستم باید بتوانند سریعا تصمیم گیری لازم را انجام دهند واین تصمیمات بر روی کل فرایند ERP  تاثیر گذار خواهد بود. بعلاوه سایر کاربران در بخشهای دیگر نیز لازم است اطلاعات را بروز وارد سیستم نمایند. بعنوان مثال اگر مسئول سیستم انبار در مورد سطح موجودی انبار اشتباهی مرتکب شود، شرکت ممکن است بسیاری از مشتریان خود را بدلیل اطلاعات نادرست درمورد کافی نبودن میزان موجودی، از دست بدهد.

     

    یک پروژه ERP  چه مدت بطول میانجامد ؟

    در شرکتهای کوچک و آنهایی که فقط بخشی از ماژولهای ERPرا خریداری و راه اندازی میکنند، این پروژه ممکن است حدود شش ماه یا کمتر بطول انجامد ولی برای شرکتهای بزرگتر و آنهایی که تمایل دارند این پروژه را بطور کاملتر به اجرا گذارند، به این دلیل که نیاز به تغییر در بخشهای مختلف سازمان متناسب با بسته نرم افزاریERP  وجود دارد، اجرای این پروژه بطور میانگین بین یک تا سه سال بطول میانجامد.

     

    بکارگیریERP  برای یک کسب و کار چه مزیتهایی رامیتواند به همراه داشته باشد ؟

    بطور کلی مزایای عمده پیاده سازی سیستمهایERP در شرکتها را میتوان بصورت زیر بر شمرد :

    الف ) یکپارچه سازی اطلاعات : بر خلاف سیستهای دیگر که ممکن است هر یک از بخشهای مالی، فروش، تولید و... گزارشهای ضدونقیضی در مورد فعالیتها و سهم خود در افزایش میزان درآمد شرکت ارائه دهند،ERP  به شرکت کمک خواهد کرد که اطلاعات مورد نظر را بصورت جامع و کامل از یک سیستم بدست آورد.

    ب) یکپارچگی اطلاعات در مورد سفارشات مشتریان : ERP  کمک خواهد کرد تا سفارشات مشتریان از زمان دریافت سفارش از مشتریان، دریافت مواد اولیه از تامین کنندگان کالا برای تولید آن سفارش تا تحویل کالای تولید شده به مشتری و دریافت وجه آن بطور یکپارچه در یک سیستم نگهداری شود و به این ترتیب شرکتها قادرند براحتی سفارشات را ردیابی کنند و هماهنگی لازم بین بخشهای مختلف شرکت را ایجاد نمایند.

    ج) استاندارد سازی و سرعت بخشیدن به فرآیند تولید : سیستمهایERP  با استاندارد سازی فرایندهای تولید و استفاده از یک سیستم کامپیوتری منسجم باعث صرفه جویی در زمان و افزایش بهره وری خواهند شد.

    د) کاهش موجودی انبار : ERP  با بهینه سازی فرآیند سفارشات و تولید محصول، باعث کاهش موجودی مواد اولیه و موجودی در جریان ساخت میگردد وهمین امرموجب کاهش موجودی کالای ساخته شده در انبارها میشود. به بیان دیگر ERP  توانایی مدیریت زنجیره عرضه محصول(Supply Chain Management) را نیز فراهم میسازد.

    ه) استاندارد سازی اطلاعات مربوط به منابع انسانی شرکت، صرفه جویی در زمان و جلوگیری از دوباره کاری 

     

    آیا ERP  با فرایندهای موجود در شرکت تطابق دارد یا خیر؟

    نکته مهمی که در اجرا و پیاده سازی یک سیستمERP  باید مد نظر قرار گیرد آن است که آیا این مجموعه نرم افزاری با وضع موجود شرکت خریدار نرم افزار، تطابق دارد با نه ؟ این یکی از دلایل مهمی است که در روند اجرای فرآیند ERP  در شرکتهای خریدار، اختلال ایجاد میکند و باعث میشود گاها در اجرای پروژه چند میلیون دلاری ERP  وقفه ایجاد شود. در چنین شرایطی دو راه وجود دارد:

    یا اینکه شرکت خریدار باید فرایندهای موجود خود را تغییر داده و مطابق با سیستم ERP  سازد و یا بسته نرم افزاری موجود باید بر اساس شرایط خاص آن شرکت تغییر داده شود.

    در حالت اول تغییرات عمده ای در مسئولیتها، نحوه کار، وظایف پرسنل و روشهای انجام کار و... ایجاد میگردد و به عبارتی لازم است فرآیند مهندسی مجدد(Reengineering) در سطح شرکت اجرا شود. در حالت دوم نیز احتمال بروز مشکلات (BUGS) در نرم افزار افزایش می یابد و بعلاوه اشکالات خاصی را در بروزرسانی نرم افزار (UPGRADING ) در نسخه های بعدی ایجاد خواهد کرد زیرا نسخه های بعدی نیز باید بصورت خاص و سفارشی تولید شوند.

     

     

    ERP  چه نوع هزینه هایی میتواند به همراه داشته باشد؟

    1)  هزینه های آموزش : از آنجا که کارکنان در بخشهای مختلف شرکت با یک سیستم یکپارچه کار میکنند، لازم است درک بیشتری از فعالیتها و فرایندهای موجود در سایر بخشها نیز پیدا کنند. زیرا هر داده ای که آنها وارد سیستم میکنند بر روی کل سیستم اثر گذار خواهد بود. بنابراین باید ارتباط بین بخشهای مختلف شرکت از طریق این سیستم برای کاربران کاملا تشریح گردد. علاوه بر این، برنامه ای برای آموزش شکل ظاهری (INTERFACE) سیستم نیز باید تدارک دیده شود.

    2)  هزینه یکپارچگی و تست نرم افزارها :برای حصول  اطمینان از روند صحیح اجرای فعالیتها، باید ارتباط بین نرم افزارهای ERP  با یکدیگر و احتمالا با سایر نرم افزارهای بکاررفته در شرکت مورد توجه قرار گیرد که این کار مستلزم هزینه هایی خواهد بود. به عنوان مثال یک شرکت تولیدی ممکن است نرم افزارهای جانبی برای تجارت الکترونیکی، سیستم بارکد و سایر سیستمهای مورد استفاده خود نیز داشته باشد. بنابر این لازم است ارتباط درست و حساب شده ای بین این نرم افزارها و بسته نرم افزاری ERP  برقرار شده باشد.

    3)  سفارشی کردن نرم افزارها (Customization) : این کار در مواقعی انجام میشود که یکی یا چند مورد از نرم افزارهای ERP  نتواند با شرایط کاری و فرایندهای موجود شرکت خریدار تطابق داده شود و بنابراین ضروری بنظر میرسد که نرم افزار مزبور بر اساس شرایط خاص آن شرکت باز سازی شود.

    4)  تبدیل داده ها (Data Conversion): بطور یقین تبدیل و انتقال داده ها و اطلاعات مربوط به مشتریان، کالاها، عرضه کنندگان، طرفهای تجاری و... از سیستم مورد استفاده قبلی به سیستم جدید مبتنی بر ERP، مستلزم هزینه هایی خواهد بود.

    5)  مدت زمان بازگشت سرمایه (ROI) : اغلب شرکتها انتظار دارند پس از نصب و راه اندازیERP  بتوانند منافع مورد نظر خود را سریعا از این سیستم کسب کنند ولی چنین امری در بدو امر امکان پذیر نیست و لازم است مدت زمانی از نصب و اجرای سیستم، گذشته باشد و بهبودهایی در فرآیند موجود نیز حاصل شده باشد تا زمان بازدهی این پروژه آغاز گردد.

     

    چه عواملی اغلب باعث ناکامی در اجرای پروژه ERP  میگردد؟

    تجربه نشان داده است که مهمترین عامل ناکامی در پیاده سازی و اجرای این پروژه، کارکنان و پرسنل استفاده کننده از نرم افزارها در بخشهای مختلف شرکت میباشند. اگر آنها نپذیرند که ERP  روند اجرای کارها و فعالیتهای آنها را نسبت به سیستمهای قبلی بهبود میبخشد، در برابر اجرای آن مقاومت نشان میدهند و آن را با شکست مواجه میکنند. بنابراین اجرای  مدیریت تغییر که از مباحث عمده در مدیریت بشمار میرود قادر است روند این ناکامی و شکست را متوقف سازد.

     

     

    ERP  چگونه با تجارت الکترونیکی تطابق پیدا میکند؟

    همانگونه که کاربران سیستمهای مختلف در بخشهای متنوع شرکت از سیستم یکپارچه ERP  استفاده میکنند و نیازهای خود را از طریق آن برآورده میسازند، دو گروه عمده دیگر یعنی مشتریان(Customers) و عرضه کنندگان(Suppliers) که در خارج از محدوده شرکت فعالیت میکنند، نیز نیازمند دسترسی به یکسری از اطلاعات موجود در سیستمERP  از قبیل میزان سفارشات، سطح موجودیها و... میباشند. پس لازم است دو کانال جدید برای این دو گروه ایجاد شده و امکان دسترسی آنان را به بخشی از اطلاعات مورد نیاز فراهم سازیم. این کار امروزه از طریق تجارت الکترونیکی(Electronic Commerce) امکان پذیر خواهد بود که در مورد مشتریان بحث B2C  و در مورد عرضه کنندگان، بحث B2B مطرح میشود. با توجه با آنچه گفته شد، لازم است بسته نرم افزاری ERP  بتواند ارتباط مناسبی با Web  برقرار ساخته و از این طریق امکان استفاده و بکارگیری تجارت الکترونیکی را نیز در شرکت فراهم سازد.

  • فهرست:

     

    مقدمه. 1

    ERP  چیست ؟. 1

    نرم افزار SAP R/3 : 5

    سیستم های جامع اطلاعاتی و عملیاتی ۱. 6

    سیستم های جامع اطلاعاتی و عملیاتی ۲. 8

    سیستم های جامع اطلاعاتی و عملیاتی ۳. 13

    سیستم های جامع اطلاعاتی و عملیاتی ۴. 14

    مدیریت کیم وو چونگ... 15

    پروژههای راه اندازی سیستم.. 16

    ده درس مهم در زمینه تجارت اینترنتی.. 17


    منبع:

    ندارد.

چکیده مطلب : ERP یک بسته نرم افزاری تجاری است که هدف آن یکپارچگی اطلاعات و جریان اطلاعات بین تمامی بخشهای سازمان از جمله مالی، حسابداری، منابع انسانی، زنجیره عرضه و مدیریت مشتریان می باشد . این سیستم بوسیله بهبود کیفیت اطلاعات در سطح کل سازمان ، بستر مناسب تری برای تصمیم گیری مدیریت فراهم می کند . لیکن پیاده سازی ERP ، نیازمند سرمایه گذاری کلانی می باشد و بازدهی آن نیز مستلزم ...

ظهور عصر فناوري اطلاعات و افزايش رقابت، شرکتها را مجبور به انعکاس تغييرات جديدي براي باقي مانده در صحنه رقابت کرده است. سيستم‌هاي برنامه‌ريزي منابع سازمان (ERP) امکانات زيادي را براي اين محيط کسب و کار جديد عرضه مي‌کنند. که شامل کاهش هزينه‌هاي عمليا

هنگامي که اولين سيستم‌هاي کامپيوتري به صورت PC عرضه شدند و روي ميز من و شما قرار گرفتند، کمتر کسي مي‌توانست پيش‌بيني کند سيلاب اطلاعات با چنين حجم عظيمي شرکت‌ها و حتي مردم دنيا را در نوردد. اين دستگاه‌ها به انباره‌هاي ذخيره‌سازي کم‌ظرفيتي (نسبت به ا

جاوا شباهت‌هايي به سي‌پلاس‌پلاس دارد، ولي قابليت انتقال آن بهتر است و استفاده از آن ساده تر از ++C است. همچنين مديريت حافظه نيز توسط خود ماشين مجازي جاوا انجام مي‌شود. طراحي اين زبان به گونه ايست که داراي اطمينان بسياري بوده و وابسته به سيستم عامل خ

براي ايجاد سايتهاي جذاب وپويا فلش ماکرو مديا يکي از ابزارهاي مفيد مي باشد. با استفاده از اين برنامه ميتوان به يک سايت تعامل و پويا نمايي بخشيد و بدين وسيله جلوه هاي ويژه اي راتوليد نمود .با استفاده ازاين برنامه آموزشي شما عوامل اصلي فلش راشناخته و ق

با استفاده از ماکروهايOffice XP ، از شر يکنواختي کارهاي تکراري راحت شويد . قابليتهاي افزوده شده در Office XP نسبت به نسخه هاي قبلي Office فراوانند اما شايد يکي از مفيدترين آنها ماکروها باشند. درواقع هدف اصلي از طراحي ماکرو، آسانتر کردن کارها و سهول

تاريخچه ويژوال بيسيک حدودسي و پنج سال قبل در کالج دارتموث زباني پا به عرصه وجود گذاشته برنامه نويسي را از تسلط حرفهايها خارج کرد و به مبتديان هم امکان داد تا وارد دنياي شيرين برنامه نويسي شوند ؛ اين زبان بيسيک نام گرفت. زبان بيسيک از ساير زبانها

بيماري سلياک چيست ؟ - علائم ، عوارض ، تشخيص ، درمان ، رژيم غذايي و…( مرجع کامل اطلاعات ) بيماري سلياک، نوعي بيماري گوارشي است که به پرزهاي روده کوچک آسيب مي‌رساند و سبب اختلال در جذب مواد مغذي مي‌شود. افرادي که به بيماري سلياک مبتلا هستند پروتئيني

همچون ويرايش هاي يش مي توانيد اجزاي مختلف را روي ديسک نصب کنيد يا آنها را به صورت “ first-time use ” نصب نماييد ( در اين حالت فايل هاي مربوط به يک بخش از نرم افزار هنگامي که براي اولين بار فراخواني مي شوند، به محل مخصوص خود کپي مي شوند)‌ و يا اين که

ERP چيست؟ نرم‌افزار برنامه‌ريزي منابع سازماني (Enterprise Resource Planning) يا ERP سعي دارد تا عملکرد همه واحدهاي شرکت را در يک سيستم کامپيوتري يکپارچه نموده و نيازهاي مختلف خاص هرواحد را پاسخ گويد. اين ادعاي بزرگي است! يک برنامه نرم‌افزاري که بتوا

1973 ARPANET چهار کامپيوتر را بهم وصل مي کند Tim Berners lee CERN ARPANET markup printer ...جمله.... براي اينکه دو چيز بتوانند ارتباط داشته باشند بايد يک زبان يا قواعد مشترک داشته باشيم که به آن پروتکل مي گويند . پروتکل انتقال علامت : HTTP (Hype

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول