دانلود مقاله انواع صادرات

Word 57 KB 4522 25
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • - صادرات قطعی : عبارتست از خارج کردن کالا از قلمرو گمرکی کشور بمنظور فروش ، استفاده یا مصرف در خارج از قلمرو گمرکی کشور .

    صادرات قطعی با توجه به مقررات صادرا ت و واردات از نظر عاملین آن می تواند از طریق بازارچه های مرزی و شرکت های تعاونی مرزنشینان و تجار انجام گیرد .

    واحد های تولیدی از طریق خرید متقابل ( BUY BACK ) و ورود موقت مواد اولیه نسبت به تهیه کالا و صادرات آن اقدام نمایند .

    2- صادرات موقت : عبارت است از خارج کردن کالا از قلمرو گمرکی کشور به منظور عرضه و نمایش در نمایشگاهها ، تعمیر ، تکمیل و فرآوری در خارج از قلمرو گمرکی کشور و سپس بازگرداندن آن به داخل قلمرو گمرکی کالای مصرفی مانند شیرینی و شکلات و از سایر فرآورده های غذایی تولید داخل در نمایشگاههای خارج از کشور عرضه و به نمایش گذاشته می شود و پس از خاتمه قسمتی از کالای مصرفی در زمان برقراری نمایشگاه خارجی مجانناً به بازدید کنندگان داده می شود یا به آنها فروخته شود ، در بازگشت به کشور در مورد آن قسمت ( قسمت فروش رفته ) ، تشریفات مربوط به صادرات قطعی اعمال می گردد همین طور است در مورد کالاهای مصرفی با دوام مانند لوازم خانگی یا ماشین آلات صنعتی عرضه شده در نمایشگاههای خارجی که در صورت فروش پس از اتمام نمایشگاه و برگشت صاحب کالا به کشور در مورد اقلام فروش رفته در نمایشگاه تشریفات قطعی صادرات انجام می شود در مورد برخی از دستگاهها و ماشین آلات موجود در داخل کشور ، ممکن است امکان تعمیر در داخل کشور وجود نداشته باشد ، لذا در صورت خراب شدن آنها برای تعمیر باید موقتاً بخارج از کشور ارسال شود در ارتباط به ماشین آلات و دستگاههای مذکور نیز به تشریفات صدور موقت انجام می شود .

    در مورد تکمیل یک کالای تولید داخلی در خارج کشور ، ممکن است این عمل به خاطر نبود فن آوری در داخل یا گران تر بودن هزینه کار در کشور ، در خارج از کشور انجام و سپس کالا به کشور بازگردانده می شود .

    3- صادرات قطعی در حجم تجاری : برای حجم یا جنبه تجاری داشتن کالا ، معیار ، ضابطه یاتعریف مشخص ارائه نشده است .

    در ماده 3 قانون صادرات و واردات ، مصوب 4/7/1372 آمده است که « مبادرت به امر صادرات و واردات کالا به صورت تجاری مستلزم داشتن کارت بازرگانی است .....

    » در تبصره یک ماده مذکور نیز آمده است « ملاک تجاری بودن کالا به این شرح ارائه شده است » کالاهائی به تشخیص گمرک برای فروش ، وارد یا صادر می گردد ، اعم از اینکه به همان شکل یا پس از انجام عملیات تولیدی ، تفکیک و بسته بندی ، به فروش می رسد ، تجاری تلقی خواهد شد .

    » در قانون امور گمرکی و آئین نامه اجرائی قانون مقررات صادرات و واردات ملاک تجاری بودن کالا صادراتی این است که صدور آن به منظور فروش باشد ، این منظور نیز توسط گمرک احراز می گردد بنابراین تعریف ، آنچه را که به تشخص گمرک برای فروش به خارج از کشور ، برده می شود باید تشریفات صادرات قطعی تجاری روی آن انجام شود .

    4- صادرات قطعی غیر تجاری : صادرات قطعی غیر تجاری از طریق پست و مسافر انجام می گیرد .

    ( 1 ) دستورالعمل اجرایی بند 24 تصویب نامه شماره 35985 / ت 20035 ه مورخ 3 / 6 / 77 ( 2) هیأت محترم وزیران در خصوص صادرات همراه مسافر به کشورهای مستقل مشترک المنافع ( CIS ) که به گمرک ابلاغ شده به شرح ذیل می باشد : ماده ی 1 – توریستها و اتباع کشورهای مستقل مشترک المنافع که به جمهوری اسلامی ایران مسافرت می نمایند مجاز خواهند بود برابر مقدار ارزی که به سیستم بانکی کشور اظهار و اعلامیه ارزی دریافت داشته اند اقدام به خروج کالاهای مجاز صادراتی به همراه خود از کشور نمایند .

    تبصره 1- خروج کالا تا سقف هزار دلار توسط واجدین شرایط ماده 1 نیازی به اظهار سیستم بانکی کشور و دریافت اعلامیه ارزی ندارد .

    تبصره 2- نرخ خرید ارزی مسافرین فوق قیمت ارز واریزنامه ای در روز قبل ( نرخ صادراتی +قیمت واریزنامه در بازار بورس ) خواهد بود .

    تبصره 3 – خروج کالا همراه مسافر به هر میزان نیاز به مجوز گواهیهای رایج ندارد .

    تبصره 4 – خروج کالاهای صادراتی مجاز برای مسافران کشورهای ( CIS ) نیاز به ارایه کارت بازرگانی ندارد .

    تبصره 5 – مبنای ارزیابی کالاهای همراه مسافر نرخهای مصوب کمیته دایمی قیمت گذاری کالاهای صادراتی مستقر در مرکز توسعه صادرات ایران می باشد .

    تبصره 6 – در زمان خروج کالا در هر مورد ه نرخ مصوب اعلام نگردیده باشد جهت جلوگیری از بروز هر گونه مشکل برای مسافرین ، تأیین نرخ بر عهده گمرک مربوطه می باشد .

    ماده 2 – مسافران ایرانی عازم کشورهای مستقل مشترک المنافع ( CIS ) مجاز به خروج کالاهای مجاز صادراتی به همراه خود به میزان پانصد دلار می باشند .

    خروج کالا بیش از این مبلغ تنها زمانی مجاز است که با ارز منشای خارجی و طبق اعلامیه ارزی بانک های ایرانی صورت پذیرد .

    تبصره 1 – ترددهای مرزی نیز شامل مقررات فوق می باشد .

    تبصره 2 – خروج اینگونه کالاها به هر میزان نیاز با ارایه مجوز و گواهی هایی رایج صادرات ندارند .

    تبصره 3 – مبنای ارزیابی کالاهای همراه مسافر نرخهای مصوب کمیته دایمی قیمت گذاری کالاهای صادراتی مستقر در مرکز توسعه صادرات ایران می باشد .

    ماده 3 – گمرک ایران آمار صادرات مسافری را در سر فصل معین و به صورت ارزی همه ماهه به همراه آمار صادرات غیر نفتی کشور اعلام خواهد نمود .

    5- صادرات مجدد : کالای خارجی که با انجام تشریفات مربوط به ورود قطعی از گمرک ترخیص شده است ، چنانچه به کشور ثالث صادر شود ، این عمل را صدور مجدد می گویند .

    برای ترخیص این گروه از کالاها مانند همه کالاهای وارداتی به گمرک حقوق گمرکی و سود بازرگانی پرداخت می شود ، لکن در صورت صدور مجدد آنها ، برای بازپس گرفتن حقوق گمرکی و سود بازرگانی پرداخت شده مقرراتی وجود ندارد .

    6- ترانزیت خارجی : عبارت است از عبور کالای خارجی از سرزمین کشور .

    کالای ایرانی که تشریفات صادرات قطعی روی آن انجام شده و از کشور خارج شده است چنانچه در ارسال به مقصد دیگری ، لازم باشد که از سرزمین ایران عبور کند ، روی آن نیز تشریفات ترانزیت خارجی انجام می شود .

    ممکن است کالای خارجی که از کشور عبور می نماید توسط یک بازرگانی ایرانی از یک کشور خریداری شده و به کشور ثالثی فروخته شده باشد ، که در اینصورت عمل بازرگان ، « صدور خدمات بازرگانی » نام دارد و نه صدور کالا .

    صادرات قطعی کالا در حجم تجاری اسناد و مدارک مورد نیاز 1- کارت بازرگانی : بموجب ماده 3 قانون مقررات صادرات و واردات مصوب 4 /7 /72 مبادرت به امر واردات و صادرات ، بطور تجاری مستلزم داشتن کارت بازرگانی است .

    3- کارت بازرگانی توسط اتاق بازرگانی صنایع و معادن صادر و به تأیید وزارت بازرگانی ( اداره کل بازرگانی استان ) می رسد .

    اعتبار کارت بازرگانی یک سال است .

    پص از انقضاء این مدت ، با ارائه مدارک لازم ، اعتبار کارت بازرگانی برای یک سال دیگر تمدید می گردد .

    کار تمدید سالانه کارت بازرگانی برای سالهای بعد نیز با ارائه مدارک لازم صورت می پذیرد .

    لذا کارت بازرگانی یک سند دائمی است .

    بموجب بند 4 تبصره ذیل بند یک ماه 10 آئین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات مصوب 6/2/73 ، وزارت بازرگانی می تواند ، برای صادر کنندگان مبتدی ، کارت بازرگانی موقت که اعتبار آن تا 6 ماه می تواند باشد ، صادر نمایند .

    برای اخذ و تمدید کارت بازرگانی دائم ، باید ابتدائاً به اتاق بازرگانی و صنایع و معادن شهر محل فعالیت یا نزدیکترین شهری که دارای اتاق بازرگانی و صنایع و معادن است مراجعه نمود و پس از تکمیل پرونده و امضاء اتاق جهت تأیید نهائی به اداره کل بازرگانی استان مربوط مراجعه کرد .

    بموجب تصویبنامه شماره 80173 / ت 18663 ه مورخ 17/ 12/ 76 کلیه شرکت های تعاونی کارت بازرگانی خود را صرفاً از اتاق های تعاون جمهوری اسلامی ایران دریافت می کنند .

    کارت بازرگانی موقت توسط اداره مرکزی کارت بازرگانی ، مستقر در ساختمان معاونت بازرگانی خارجی وزارت بازرگانی صادر می شود .

    شایان گفتن است که کارت بازرگانی موقت فقط به صادر کنندگان مبتدی فاقد کارت بازرگانی دائم داده می شود .

    ارزش کالائی که با این نوع کارد می توان صادر نمود ممکن است حداکثر 1000 دلار باشد .

    بنابراین برای صدور کالا با ازرش بیش از 1000 دلار باید کارت بازرگانی دائم اخذ شود .

    شرایط ، مدارک و تعهدنامه لازم جهت تشکیل پرونده برای صدور کارت بازرگانی موقت ویژه صادرات به شرح ذیل می باشد .

    الف – ارائه درخواست خوانا با ذکر نوع ، مقدار ، و ارزش کالای صادراتی مورد نظر و آدرس کامل متقاضی .

    ب – ارائه تصویر شناسنامه متقاضی ( در مورد شخص حقیقی ) یا تصویر شناسنامه مدیر عامل ( در مورد شخص حقوقی ) ج – واریز مبلع 100000ریال به حسال جاری شماره 90113 وزارت بازرگانی نزد بانگ ملی شعبه ایثار واقع در تهران ، بلوار کشاورز ، شرق بلواذ کشاورز و خیابان فلسطین شمالی و ارائه اصل و تصویر فیش بانکی به اداره مرکزی کارت بازرگانی .

    د – ارائه تصویر مدارک صادراتی ( اقداماتی که برای انجام مقدمات کار صدور کالای مورد نظر صورت گرفته است .

    ) 2- کد اقتصادی : کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که به امر تولید ، مونتاژ ، واردات و صادرات ، توزیع هر نوع کالا و همچنین کارهای خدماتی اشتغال دارند مکلف به اخذ شماره ( کد ) اقتصادی می باشند .

    ویژگی اصلی کد اقتصادی در سیستم وصول مالیات است که در دراز مدت باعث افزایش وصولی مالیات با توجه به اطلاعاتی دریافتی خواهد شد و در کوتاه مدت مستند سازی پرونده های مالیاتی و به تبع آن کوتاه شدن دوره وصول مالیات را موجب خواهد گردید .

    از این رو سیستم شماره گذاری اقتصادی گامی مؤثر در جهت دسترسی به منابع مالیاتی تلقی می شود .

    یادآوری می نماید که اشخاص حقیقی و حقوقی مکلف به اخذ شماره اقتصادی مکلفند برای عرضه و فروش کالا و یا خدمات از صورت حساب نمونه فروش کالا در دی ماه 1371 و اطلاعیه های بعدی آن در روزنامه های کثیرالانتشار کشور از سوی ورازت امور اقتصادی و دارائی منتشر گردیده ، استفاده نمایند و در صورت حسابهای صادره ، شماره اقتصادی فروشنده و شماره اقتصادی خریدار را درج نمایند .

    عدم صدور صورت حساب و یا عدم درج شماره اقتصادی و نیز عدم رعایت مفاد دستورالعمل اجرایی موضوع ماده 85 قانون وصول برخی از در آمدهای دولت و مصرف آن در مورد معین علاوه بر بی اعتباری دفاتر ، مشمول جرایم مقرر در ماده مذکور خواهد بود .

    جرایم مذکور عبارتند از : 1- برای بار اول جریمه ای معادل دو برابر مبلغ فروش .

    2- برای باز دوم تعطیل محل کسب یا توقف فعالیت حسب مورد به مدت 3 ماه .

    3- برای بار سوم حبس تعزیری از سه ماه تا شش ماه برای شخص متخلف و در مورد اشخاص حقوقی برای مدیر یا مدیران مسؤول ذیربط 3- برای بار سوم حبس تعزیری از سه ماه تا شش ماه برای شخص متخلف و در مورد اشخاص حقوقی برای مدیر یا مدیران مسؤول ذیربط .

    متقاضیان کد اقتصادی می توانند : 1-2- در تهران به آدرس های ذیل : 1-1-2- اشخاص حقیقی 1-1-1-2- اداره مالیاتی نزدیک محل کسب یا سکونت 2-1-1-2- اداره اطلاعات و خدات مالیاتی به نشانی خیابان صوراسرافیل ، ضلع شمالی وزارت امور اقتصادی و دارائی – طبقه همکف 2-1-2- اشخاص حقوقی 1-2-1-2- اداره کل مالیات بر شرکتها – حوزه مالیاتی شرکت متقاضی به نشانی خیابان داور – روبروی وزارت دادگستری 2-2-1-2- اداره اطلاعات و خدمات مالیاتی به نشانی فوق 2-2- درشهرستانها به اداره امور اقتصادی و دارائی نزدیک محل کسب یا سکونت .

    به متقاضی کد اقتصادی فرم مخصوص داده می شود که باید آن را پس از تکمیل ، همراه با یک برگ تصویر شناسنامه خود به اداره مربوطه عودت دهد .

    3- مجوز صدور : کالای صادراتی از لحاظ مجوز صدور به سه دسته قابل تقسیم است : (1) - کالای ممنوع الصدور - کالای مشروط الصدور - کالای مجاز 1-3- کالای ممنوع الصدور : کالائی که صدور آن بموجب قانون یا مصوبات هیأت دولت یا مصوبات صادره باستناد اصول 127 و 138 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ممنوع شده باشد .

    صدور این گروه از کالاها منوط به تصویب مرجع منع کننده می باشد .

    2-3-کالای مشروط لاصدور : کالایی است که صدور آن منوط به موافقت یک یا چند سازمان دولتی یا وزارت خانه می باشد .

    صادر کننده باید برای صدور کالای مورد نظر خود ، در هر مورد مجوز سازمان دولتی یا وزارت خانه ذیربط را اخذ و به گمرک اراده نماید .

    ممکن است در مورد برخی از کالای صادراتی مشروط ، سازمان دولتی یا وزارت خانه ذیربط موافقت کلی اعلام نماید .

    که در این صورت مادام که موافقت کلی اعلام شده اعتبار دارد ، اخذ مجوز موردی ضرورت نخواهد داشت .

    گواهی هائی مانند گواهی بهداشت نباتی ، گواهی بهداشت دامی ، گواهی انطباق کالای صادراتی با استانداردهای اجباری صادراتی و نظایر آنها جزء مجوزهای صدور تلقی نمی گردد .

    متن مواد 2 و 3 و 4 آئین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات مصوب 6 /2 /73 که در خصوص موضوعات عنوان شده در فوق می باشد جهت سهولت مراجعه ذیلاً آورده می شود .

    ماده 2- وزارت خانه ها و سازمانهائی که ورود یا صدور کالائی موکول به موافقت آنهاست ، باید نظر کلی خود را در رابطه با ورود یا صدور کالاهای مذکور تا 15 بهمن ماه هر سال برای اجرا در سال بعد به وزارت بازرگانی اعلام دارند و در موارد استثنائی که به دلایلی اعلام موافقت کلی مقدور نباشد ، دلایل خود و ضوابط صدور مجوز را به وزارت بازرگانی اعلام کنند .

    تبصره – در موارد خارج از موافقت کلی وزارت خانه ها و سازمانها – به استثنای کالای موکول به موافقت وزارت دفاع و پیشانی نیروهای مسلح – که وزارت بازرگانی اقدام به استعلام از وزارت خانه ها یا سازمان ذیربط می نماید ، چنانچه ظرف 20 روز از تاریخ دریافت استعلام ، پاسخی به آن وزارت داده نشود ، وزارت بازرگانی مجاز است رأساً نسبت به صدور مجوز موردی اقدام نماید .

    محصولات کشاورزی و دامی از شمول زمان بندی فوق مستثنی بوده و حسب شرایط در هر زمان ، در مورد ورود یا صدور این محصولات توسط وزارت خانه های کشاورزی وجهاد سازندگی حسب مورد و وزارت بازرگانی مشترکاً اعلام نظر می شود .

    ماده 3 – وزارت خانه ها و سازمانهائی که ورود یا صدور کالاهائی منوط به رعایت ضوابط ، استانداردها یا اخذ گواهی آنها ، قبل یا بعد از اظهار در گمرک می باشد .

    موظفند ، شرایط و مشخصات مورد نظر خود ، همچنین نام مؤسسات و سازمانهای کنترل کننده و مجری ضوابط مذکور را با درج آگهی در جراید و انتشار مقررات ناظر ، به اطلاع واردکنندگان ، صادر کنندگان و سازمانهای اجرائی ذیربط برسانند .

    تبصره – وزارت خانه ها و سازمانهای مذکور موظف هستند ، زمان بندی بررسی و آزمایش کالاهای تحت پوشش خوتد را ضمن لحاظ نمودن حداکثر تسهیل و تسریع در امور تهیه و اعلام کنند .

    ماده 4- وزارت خانه ها و سازمانهای مسئول صدور گواهی بهداشت انسانی ، دامی و نباتی و همچنین گواهی انطباق با استاندارد و نظایر آنها که برای ورود کالا اخذ آنها خروجیت دارد ولی به عنوان مجوزهای ورود تلقی نمی گردد – موظف هستند بدون در نظر گرفتن موافقت یا مخالفت خود با ورود یا صدور کالای مورد تقاضا ، نسبت به صدور گواهی اقدام نمایند .

    3-3- کالای مجاز : کالایی است که صدور آن با رعایت ضوابط نیاز به کسب مجوز ندارد .

    4- سیاهه کالا : سیاهه کالا صورت حسابی است که در آن نام و نشانی خریدار و فروشنده ، شماره ی سفارش یا قرار داد ، تاریخ صدور سیاهه ، نوع و مشخصات کالا ، تعداد یا مقدار آن ، قیمت واحد کالا ، قیمت کل ، نام کشور تولید کننده ، شماره تعرفه گمرکی، نوع وسیله حمل ، نحوه پرداخت وجه ، مبدأحمل ، مقصد حمل و اطلاعات لازم ذکر می گردد .

    5- فهرست عدل بندی : فهرست عدل بندی برگه ای است که در آن تعداد بسته های کالا و محتویات هر بسته و وزن آنها درج می گردد .

    6- برگه نرخ گذاری کالای صادراتی : هیأت وزیران کمیته دائمی نرخ گذاری کالاهای صادراتی با عضویت نماینده رئیس جمهور و نمایندگان وزارت بازرگانی ، وزرات امور اقتصادی و دارائی ، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ، گمرک ایران ، سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان ، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران ، مرکز توسعه صادرات ایران وزارت خانه های تولیدی زیربط حسب مورد و وزارت تعاون در مواردی که صادرکننده تعاونی باشد ، در محل مرکز توسعه صادرات ایران واقع در بزرگراه دکتر چمران تشکیل و کار نرخ گذاری و کالاهای صادراتی را به عهده دارد نرخهای مصوب کمیته مذکور مأخذ محاسبه مبلغ پیمان یا تعهد ازری است این نرخ ها در صورتی که عام باشد به دفتر امور صادراتی گمرک ایران ابلاغ می شود و در صورتی که مربوط به یک مورد خاص باشد به گمرک مربوطه ابلاغ می شود .

    صادرکننده هنگام مراجعه به گمرک باید برگه نرخ گذاری را همراه مدارک دیگر به گمرک ارائه نماید .

    ( در خصوص تسهیلات جدید کمیته نرخ گذاری کالاهای صادراتی به قسمت ظمائم مراجعه فرمائید ) 7- تعهد ارزی : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مجمع تشخیص مصلحت نظام ، تعهد ارزی را در مورد کالاهای صادراتی را که به موجب ماده 13 قانون مقررات صادرات و واردات مصوب 4/7/1372 مجلس شورای اسلامی از تودی پیمان ارزی معاف شده بود مجدداً برقرار نموده است .

    قبول تعهد ارزی از صادرکنندگان مستلزم داشتن شرایط زیر است : - داشتن کارت بازرگانی دائم یا موقت معتبر - داشتن کد اقتصادی - داشتن اعتبار و تشخیص بانک - نداشتن تعهد ارزی موئد گذشته و تسویه نشده * صادرکنندگان فقط در یک شعبه بانکی مجاز به تودی تعهد ارزی هستند و نمی توانند برای این کار از دو یا چند شعبه استفاده کنند .

    * بموجب مصوبه شماره 80351 / ت 19317 ه مورخ 21/ 12/ 76 هیأت وزیران از تاریخ 8/11/76 کلیه صادرکنندگان کالاهای غیر نفتی مجاز شده اند صددرصد ازر حاصل از صادرات خود را پس از واریز به شبکه بانکی کشور برای واردات کالا طبق فهرست مصوب ( مندرج در صفحه ....) استفاده نمایند و یا نسبت به فرش واریزنامه در بورس اقدام کنند *به موجب بند4 مصوبه شماره 61212/ ت 11555 ه مورخ 27/2/74 (1) هیأت وزیران صادرکنندگان کالا به آسیای میانه می توانند در مقابل کالاهای صادراتی خود ، کالای تولیدی آن جمهوریها را با کسب مجوزهای لازم وارد نمایند .

    صادر کنندگان مذکور از لحاظ نوع کالای واردانی محدودیت ندارندو می توانندهر نوع کالای قابل ورود به کشور را از آسیای میانه خریداری و وارد نمایند .

    * بموجب مصوبه شماره 7826 / ت 17448 ه مورخ 26/9/75 (2) صادر کنندگان کالا به قاره آفریقا ( بجز صادر کنندگان کالا به لیبی و آفریقای جنوبی ) می تواننداز امتیارات صادرکنندکان کالا به آسیای میانه برخوردار گردند .

    * صادر کنندگان کالا به سایر نقاط دنیا باید صد درصد تعهد ارزی خود را ظرف مهلت مقرر واریز نمایند .

    معافیت های تعهد ارزی - صدور کالا برای عرضه در نمایشگاههای خارجی – به میزان متعارف – به تشخیص مرکز توسعه صادرات از پیمان ارزی معاف است .

    - صادرکنندگان یا تولید کنندگانیکه از طریق گشایش اعتبار اسنادی معتبر غیر قابل برگشت IRREVOCABLE LETTER OF CREDIT کالای خود را بفروش می رسانند از سپردن پیمان ارزی معاف خواهند بود .

    - به صادرکنندگان کالا اجازه داده شده با تایید مرکز توسعه صادرات ایران بخشی از واریزنامه های صادراتی برای تأمین هزینه های بازاریابی ( از جمله مسافرت به خارج برای عقد قراردادهای تجاری ، شرکت در نمایشگاههای خارجی و اهداف مشابه ) استفاده نمایند .

    طبق بند ( ذ ) تبصره 29 قانون بودجه ، صدور کالای صنایع دستی به استثنای فرش از سپردن پیمان ارزی معاف است ( فهرست صنایع دستی معاف از پیمان ارزی را در بخش ضمائم ملاحظه فرمائید ) مرجع رسیدگی به تخلفات ناشی از عدم ایفای تعهدات ارزی طبق مصوبه شورای عالی صادرات به شماره 79553/ ت 2152 ه مورخ 27/1/77 : تشخیص موجه بودن یا نبودن عدم ایفای تعهد ارزی تتوسط صادرکنندگان که در موعد مقرر تعهدات ارزی خود را ایفا ننموده اند با تعزیرات حکومتی نمی باشد و در صلاحیت در کمیسیونی متشکل از نمایندگان مرکز توسعه صادرات و بانک مرکزی ج .

    ا .

    و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و وزارت بازرگانی و گمرک ایران و وزارتخانه های تولیدی ذیربط می رسد .

    9- گواهی بهداشت نباتی : گواهی مذکور توسط سازمان حفظ نباتات وابسته به وزارت کشاورزی صادر می گردد .

    طبق ماده 18 آئین نامه اجرائی قانون حفظ نباتات مصوب فرآورده های نباتی که از ایران به کشورهای خارج صادر می شود ، بوسیله کارشناسان قرنطینه و در صورت سلامت کالا ، گواهی بهداشت نباتی صادر می شود .

    نشانی سازمان حفظ نباتات به شرح زیر است : تهران – خیابان ولیعصر ، خیابان مقدس اردبیلی ، خیابان تابناک تلفن 50/292046 10 -گواهی بهداشت دامی : گواهی مذکور توسط سازمان دامپزشکی کشور صادر می شود طبق ماده 7 قانون دامپزشکی کشور مصوب 1350 ورود و صدور هر نوع دام زنده ، تخم مرغ نطفه دار ، اسپرم دام ، فرآورده های خام دامی ، داروها و واکسن و سرم ها و مواد بیولوژیکی و مواد ضد عفونی و سموم دامپزشکی و مواد غذائی متراکم ومکمل غذایی دام و داروهائی که برای ساختن مواد نامبرده مورد نیاز است باید با موافقت وزارت جهاد سازندگی ( سازمان دامپزشکی کشور ) صورت گیرد .

    14 – بارنامه حمل : بارنامه حمل ( Bill of lading –B/L ) سند اصلی انتقال مالکیت کالا از فروشنده به خریدار می باشد .

    بنابر نوع وسیله حمل کالا ، انواع بارنامه های زیر را داریم : بارنامه هوائی ، بارنامه دریائی ، بارنامه راه آهن ، بارنامه زمینی ( کامیون ) بارنامه سراسری ( در مواردی که بلحاظ شرایط طبیعی مسیر حمل کالا ، یا صرفه اقتصادی ، در طول مسیر استفاده از بیش از یک نوع وسیله حمل ضرورت داشته باشد ، بارنامه سراسری صادر می شود .

    ممکن است نوع وسیله حمل تغییر ننماید .

    ولی وسیله تغییر یابد مانند انتقال کالا از یک کشتی به کشتی دیگر یا از یک کامیون به کامیون دیگر ) مراحل صدور کالا کار صدور کالا را می توان به دو مرحله متمایز تقسیم نمود : مرحله اول که امور مقدماتی صادرات می باشد ، شامل بازاریابی ، تهیه کالا و بسته بندی آن است .

    مرحله دوم شامل تشریفات گمرکی و حمل کالای صادراتی است .

    1- عملیات قبل از صدور 1-1- بازاریابی : ایجاد ارتباط با خریداری خارجی بمنظور بازاریابی ، از طریق ذیل امکان پذیر می باشد .

    - تماس با اتاقهای بازرگانی کشورهای مقصد - تماس با اتاقهای و صنایع و معادن ایران - تماس با شرکت دفاتر بازرگانی خارج از کشور - شرکت در نمایشگاههای بازرگانی بین المللی داخلی و خارجی - استفاده از کتب راهنمای بازرگانی کشورها - ارتباط با خطوط رایانه های بین المللی - تبلیغ در کشورهای مورد نظر 2-1- تهیه کالا : نمایشگاههای داخلی که توسط مرکز توسعه صادرات برگزار می گردد می تواند در تهیه کالاهای صادراتی مفید واقع شود .

    بعلاوه وزرات صنایع و اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران نیز می توانند منابع تولید و نشانی شرکتهای تولیدی و صادراتی را در اختیار بگذارند.

    1-3- وسایل بسته بندی : تهیه وسایل بسته بندی کالا به روشهای ذیل امکان پذیر می باشد 1-3-1- استفاده از منابع داخلی 2-3-1- ورود موقت وسایل بسته بندی از طریق منابع خارجی بر اساس ماده 12 قانون مقررات صادرات و واردات مصوب 4/7/1372 ورود موقت مواد و کالاهای مورد مصرف در آماده سازی و بسته بندی کالاهای صادراتی با ارائه تعهد یا سفته معتبر به گمرک ، از پرداخت کلیه وجوه متعلق به واردات جز آنچه که جنبه هزینه یا کارمزد دارد ، معاف است .

    همچنین در ماده مذکور آمده است ، چنانچه کالای وارداتی بصورت ورود موقت ، ظرف مهلت تعیین شده ، صادر نشود گمرک موظف است ، وارد کننده را جهت استیفای حقوق دولت تحت تعقیب قرار دهد .

    ضمناً بموجب تبصره 2 ذیل ماده فوق الذکر ، واردکننده شخصاً ملزم به صادرات نبوده ، بلکه صادرات کالا اعم از اینه شخصاً توسط وی یا توسط صادر کننده دیگر انجام بشود ، جهت رفع تعهد کافی است .

    بموجب ماده 24 آئین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات مصوب 6/2/1373 مهلت صدور لوازم بسته بندی که بصورت ورود موقت وارد می شود ، یکسال از تاریخ ورود می باشد .

    این میزان تعهد یا سفته ای که از صادرکننده باید اخذ شود .

    بر اساس قانون امور گمرکی و آئین نامه اجرائی آن توسط گمرک تعیین می گردد .

    1-4-رزر و جا در وسیله حمل ( هواپیما ، کامیون ، کشتی ، قطار ) 2- تشریفات گمرکی : 1-2- حمل کالای صادراتی به گمرک واخذ قبض انبار 2-2- تکمیل اظهارنامه صادراتی اظهارنامه مذکور توسط صادر کننده یا نماینده وی تنطیم می گردد .

    برخی از مندرجات اظهار نامه به شرح زیر می باشد : - نام و نشانی صادر کننده - نام ونشانی نماینده صادر کننده ( حق العمل کار ) - شماره اجازه نامه صدور - نام کشور تولیدکننده کالا - نام کشور مقصد نهایی کالا 3-2- ارائه مجوز صدور و کارت بازرگانی 4-2- تطبیق اسناد پس از تکمیل اظهار نامه ، اظهار نامه و مدارک ضمیمه آن در دایره تطبیق اسناد گمرک بلحاظ احراز صلاحیت صادر کننده و مدارک ضمیمه و مندرجات اظهار نامه مورد بررسی قرار می گیرد .

    5-2- پرداخت هزینه های گمرکی : هزینه انبار داری ، تخلیه ، بارگیری ، باربری و هزینه های بنری مبالغی است که در این مرحله باید پرداخت شود .

    6-2- ارزیابی کالا 1-6-2- تطبیق مشخصات کالا با مشخصات مندرج در اظهار نامه 2-6-2- تطبیق محتویات بسته ها با مندرجات اظهار نامه 3- حمل کالای صادراتی : پس از انجام تشریفات گمرکی ، یک نسخه از اظهارنامه که جنبه پروانه گمرکی دارد ، مهر و امضاء شده و به صادر کننده یا نماینده وی تحویل می گردد .

    در این مرحله بسته های کالای صادراتی توسط گمرک سرب و مهر می شود ، پس از آن کالا آماده تحویل به مؤسسه حمل جهت ارسال به مقصد می باشد .

    در گمرک مرزی ، اگر سرب و مهر کالا دست خورده باشد ، گمرک مرزی می تواند بسته ها را باز کرده و محتویات آنها را با مندرجات اظهار نامه تطبیق نماید .

    در مورد کالائی که با واگن قطار ، کامیون ها و تریلرهای دربسته و سربسته ، یا کانتینر حمل می شود ، گمرک می تواند به سرب و مهر کردن در یا درهای وسیله نقلیه اکتفا نموده و از سرب و مهر تمام بسته ها صرف نظر نماید .

    نکته مهمی که در حمل کالای صادراتی باید مورد توجه قرار گیرد ظرفیت کامیون و کانتینر است .

    ظرفیت حمل بار کامیونهائی که برای کار صادرات به کار می رود معمولاً حدود 20 تن است ، لذا باید بسته های بنحوی تنظیم شود که از حداکثر طرفیت استفاده گردد و چیزی مازاد بر ظرفیت باقی نماند .

    در مورد کانتینر نیز اطلاعات به شرح زیر ارئه می گردد : 1-3- شرایط اجاره دادن کانتینر کشتیرانی ج .

    اعلام آمادگی نموده است که با شرایط زیر کانتینر به صورت اجاره در اختیار متقاضیان قرار دهد .

    3- استفاده غیر مجاز از کانتینر از قبل جابجائی کالای متفرقه به وسیله کانتینر که در برخی از موارد مشاهده گردیده اکیداً ممنوع می باشد .

    4- نصب آرم و یا علامت گذاری کانتینر مجاز نمی باشد.

    5- عودت به موقع کانتینر توسط صاحبان کالا ضرورت دارد.

    6- 3- تقسیم بندی کشورها از لحاظ مسیر حمل و نقل اطلاع در زمینه حمل و نقل ، کشورها مختلف به ترتیب زیر طبقه بندی می شود .

    1- خاور دور برای حمل کالا به کشورهای واقع در این منطقه ، مناسبترین بنادر ، بندر عباس و دبی می باشد.

    تا حدود 4سال قبل شرکت های کشتیرانی از بندرعباس مستقیما به بنادر خاور دور سرویس نداشتند ، لذا بنا گزیر بارهای صادراتی ایران می بایست ابتدائا به دبی در مواردی که برای زمان و مقصد خاص از بندرعباس سرویس وجود نداشته باشد، مورد استفاده قرار می گیرد.

    2- اروپا برای حمل کالا به کشورهای اروپائی از دو طریق می توان استفاده کرد: 1- به وسیله کامیون و از طریق مرز بازرگان 2- با کانتینر از طریق مرز جلفا البته بعلت ارزان بودن نرخ کرایه کانتینر و فراوانی آن نسبت به کامیون استفاده از کانتینر و مرز جلفا مناسبتر بنظر می رسد.

    3- کشورهای آمریکای شمالی ، مرکزی و جنوبی مناسب ترین طریق حمل کالا به کشورهای اروپایی و ترانشیپ کالا از آن بنادر می باشد.

    4- کشورهای عربی برای حمل کالا به کشورهای عربی بهترین روش ، ارسال کالا از طریق دبی می باشد که دارای برنامه همه روزه حرکت کشتیها به کشورهای مختلف عربی است .

    مراحل انجام تشریفات مربوط به صادرات تشریفات غیر گمرکی : انتخاب کالای صادراتی – اطلاع از مقرارات گمرکی کشور مقصد – بازاریابی – امضاء قرارداد با خریدار – اخذ تأمین اعتبار بانکی برای صادرات – اخذ اطلاع از مقررات عمومی صادرات و واردات – اخذ مجوزهای صدور – توجیه کمسیون نرخ گذاری کالا صادراتی – اخذ قیمت صادراتی کالای موضوع صادرات – اخذ مجوزهای مؤسسه استاندارد.

    ( مراجعه به گمرک ) تشریفات گمرکی : ورود کالا به اماکن گمرکی – صدور قبض انبار – تنظیم و تسلیم اظهار نامه – ثبت اظهار نامه در دفتر تطبیق اسناد – شروع عملیات ارزیابی – صدور پیمان ارزی – صدور و اخذ سند ترخیص – ترخیص کالا از گمرک خروج کالا مبدأ – اخذ گواهی خبره – تحویل به مؤسسه حمل – خروج کالا از کشور مراحل صدور کالا پس از بازاریابی و عقد قرارداد با خریدار خارجی مراحل عمومی : 1- دریافت فرم بازرگانی 2- دریافت کد اقتصادی 3- اخذ مجوز لازم برای صادرات کالا ( چنانچه برای صدور کالا موافقت کلی اعلام شده باشد، نیازی به دریافت این مجوز نمی باشد.

    ) 4- قیمت کالای صادراتی 5- سپردن تعهد نامه ( پیمان ) ازری 6- صورت عدل بندی 7- گواهی مبدأ

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

الف: انواع روش های واردات کالا .واردات از محل ارز خریداری شده از سیستم بانکی جهت گشایش اعتبار 2. واردات کالا با ارز ازاد جهت گشایش اعتبار 3. واردات در مقابل صادرات ازمحل پروانه صادراتی به نام شخص صادر کننده ( غیر قابل واگذاری ). 4. واردات در مقابل صادرات به کشورهای اسیای میانه و افریقا با ارائه پروانه صادراتی به نام صادر کننده یا به نام دیگری با واگذاری رسمی از طریق دفاتر اسناد ...

مقدمه بحث پیرامون بازرگانی خارجی و مبادلات بین المللی فارغ از مسائل گمرکی و تکنیک هائی که امر مبادله را جداً از مقررات داخلی کشورها تسهیل و موجب تحرک در مکانیزم تجارت می گردد، تقریباً غیرممکن است و اهمیت موضوع به حدی است که در بیشتر موارد با توصیه سازمان های ملل – یونسکو جوامع اقتصادی و طرف های موافقت نامه هایی که در زمینه مسائل بازرگانی فعالیت دارند با هدف نیل به زبانی مشترک در ...

يک شرکت قبل از ورود به بازارهاي خارجي، بايد اهداف و سباستهاي بازاريابي بين المللي خود را روشن سازد. به عبارت ديگر اولاً بايد تصميم بگيرد مي­خواهد در بازار خارجي به چه حجم فروش دست يابد(بعضي از شرکتها به عنوان هدف سهم کم را در بازار انتخاب مي­کنند) ث

مقدمه : زنجیره کارهای اجرائی در بازرگانی خارجی در برگیرنده امور مختلف و متفاوت و در عین حال به هم پیوسته ای است که مدیران بازرگانی خارجی و تجار و کلیه اشخاص و شرکتهائی که به نحوی با واردات و صادرات کالا سر و کار دارند لزوماً از وقوف و کاربرد آن بی نیاز نمی باشند و بالطبع آگاهی از اطلاعات مورد نیاز در بازرگانی خارجی برای نامبردگان از ضروریات امر می باشد. این جزوه با هدف ارائه ...

من ایران را همانند قطاری در سراشیبی پیشرفت میبینم که هرمانعی را به راحتی پشت سر خواهد گذاشت و حتی اگر آن را از خط ریل نیز خارج کنند نخواهند توانست مانع از پیشرفت او بشوند. پیام اکثر اصلاحات موفق و ناموفق اداری در جهان آن بوده است که تحول به ندرت از طریق شانس و یا تصادف حادث میشود بلکه نیازمند " مدیریت تحول " است . در حال حاضر بهترین مبحث جهت بهبود شرایط اقتصادی ایران .مدیریت ...

صادرات و پرداخت مشوق‌های صادراتی فرش منوط به دریافت ایران کد می‌شود مدیرعامل مرکز کد شماره گذاری کالا و خدمات ایران گفت: با تأکید وزیر بازرگانی در آینده نزدیک صادرات هرگونه فرش دستباف ودریافت کلیه مشوق‌های صادراتی منوط به دریافت شناسنامه ملی کالا-ایران کد خواهد بود. مدیرعامل مرکز کد شماره گذاری کالا و خدمات ایران گفت: با تأکید وزیر بازرگانی در آینده نزدیک صادرات هرگونه فرش ...

سازمان توسعه صادرات فرش هند در سال 1982 توسط دولت تأسیس شد و هدف آن کمک به توسعه صادرات فرش و انواع کف ‌پوشهای هند می‌باشد. (این سازمان در حال حاضر بیش از 3000 عضو دارد ) CEPCدرراستای توسعه صادرات فرش به دولت مشاوره می‌دهد و کمک می‌کند تا صادرکنندگان مشکلات وپیشنهادات‌شان را برای حل مسائل صادرات فرش با دولت مطرح نمایند. این سازمان دارای یک شورای عالی متشکل از نمایندگان بخش خصوصی ...

دولتها عموماً مالیات را برای رسیدن به اهداف مختلفی وضع می کنند که از این اهداف می توان به موارد زیر اشاره کرد: تحقق بخشی از درآمد های دولت تعدیل توزیع درآمد و ثروت جامعه کنترل و هدایت مخارج و هزینه ها در اقتصاد کنترل حجم واردات و صادرات بر اساس قوانین مالیاتی کشور انواع مالیاتها به شرح زیر می باشد: 1) مالیاتهای مستقیم که دولت به طور مستقیم بر دارایی و درآمد افراد و موسسات وضع می ...

موانع پیش روی صادرات غیرنفتی با نگاهی به بازارهای اقتصادی پنج قاره جهان، درمی یابیم که قاره آسیا از نظر میزان عرضه و تقاضای کالا در جایگاه مناسب تری قرار دارد. وجود کشورهایی مانند چین و ژاپن بر مزیت های این قاره پهناور افزوده است. با نگاهی به بازارهای اقتصادی پنج قاره جهان، درمی یابیم که قاره آسیا از نظر میزان عرضه و تقاضای کالا در جایگاه مناسب تری قرار دارد. وجود کشورهایی مانند ...

تاریخچه بانکداری در ایران: بانک شاهی ایران: صرافان ایرانی در مقام مقابله و رقابت با عملیات بانک جدید شرق برخاستند که اولین بانک بود و مرکزش در لندن و حوزه عملیاتی آن مناطق جنوبی آسیا بود این بانک در سال 1266 شمسی (1888 میلادی) در محل بانک تجاری( بازرگانی سابق) شروع به فعالیت کرد و برای جلب رضایت مشتریان و شروع فعالیت به حسابهای جاری 5/2% به حساب سپرده‌های ثابت به مدت 6 ماه 4% و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول