دانلود مقاله کامپیوتر در طراحی و ساخت

Word 104 KB 4618 48
مشخص نشده مشخص نشده کامپیوتر - IT
قیمت قدیم:۱۴,۸۵۰ تومان
قیمت: ۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه :

    همانگونه که مشهود است امروز با پیشرفت علم و تکنولوژی کامپیوتر در تمام علم نقش بسزایی پیدا کرده و استفاده از این وسیله امری اجتناب ناپذیر است تا جایی که وظایف مهمی را که  ذهن انسان در انجام آن کند بوده و یا عملاً قادر به هماهنگی آن نمی باشد را به راحتی می توان به وسیله کامپیوتر عملی کرد .

    از این روست که صنعت نیز خود را از دیگر شاخه های علوم در این امر مستثنا ندانسته و به ناچار در انجام مراحل طراحی ، ساخت ، مونتاژ ، کنترل کیفیت و.... به کامپیوتر روی آورده است .

    اما در این میان یکی از مهمترین عرصه های صنعت که ارتباط بسیار تنگاتنگی با علم استفاده از کامپیوتر دارد . استفاده از این وسیله در امر طراحی و ساخت می باشد تا جایی که امروزه اکثر واحدهای بزرگ صنعتی در تمامی نقاط جهان از این تکنولوژی استفاده می نمایند .

    استفاده از این تکنولوژی در

    بهبود زمان کاری

    دقت انجام عملیات

    قابلیت کنترل اشتباهات به صورت مجازی

    نقش کلیدی و مهمی دارد .

    از آنجایی که برای ساخت یک قطعه ابتدا به طراحی و محاسبات نیاز داریم . در ابتدا به بررسی طراحی به کمک کامپیوتر و سپس به بررسی ساخت قطعه به کمک کامپیوتر CAM می پردازیم .

     

    شرح مختصری در مورد نحوه انجام عملیات طراحی و ساخت در واحد

     

    :CAD/CAM

    در ابتدای امر قطعه مورد نظر که سفارش مشتری می باشد باید به گونه ای به واحد CAD/CAM معرفی شود که این واحد اطلاعات لازم را جهت طراحی و ساخت  آن بدست بیاورد به همین منظور باید از طرف کمپانی سفارش دهنده اطلاعات لازم ارسال گردد اما این اطلاعات به چندین گونه مختلف قابل عرضه می باشد .

    در گذشته این اطلاعات به صورت ماکت ها و مدلهایی از جنس گلی یا دیگر مواد مجسمه سازی بود که با ارسال به شرکت سازنده قطعه اصلی در ابتدا با استفاده از دستگاه CMM بر روی سطوح و پروفیل قطعه در چندین موضع مشخص شده اقدام به عملیات check point  گیری می شد .

    این عملیات جهت مشخص کردن نقاطی برای حرکت ابزار ماشین CNC  بر روی قطعه کار جهت تولید قطعه نمونه بود اما مشکلات عدیده ای که به علت دقیق نبودن مدل ارسالی از سوی کمپانی سفارش دهنده به وجود می آمد باعث شد که روش سفارش دهی به شیوه جدید و امروزی آن یعنی استفاده از CAD DATA  تغییر یابد .

     

    CAD DATA   :

    این اطلاعات شامل یک مدل سه بعدی البته به صورت یک فایل از یک نرم افزاری طراحی می باشدکه دارای دقت ابعادی جهت گرفتن فایل NC بوده ولی همراه با این مدل سه بعدی اطلاعات جهت طراحی و جداسازی مراحل مختلف ساخت قطعه وجود دارد.

    لازم به ذکر است که مطابق محدودیت ماشین ابزار، ابزار تولیدی و استانداردهای موجود کارخانه که کارخانه را ملزم به تبعیت از آن می سازند تغیراتی در CADDATA ارسالی از سوی کمپانی سفارش دهنده ممکن است صورت پذیرد.

    شرح مختصری از قطعات تولیدی در شرکت قالبهای بزرگ صنعتی سایپا:

    از آنجایی که قطعات تولیدی در شرکت قالب های بزرگ صنعتی سایپا بدنه خودرو بوده لذا طبیعی است که بحث طراحی قالب به سمت قالب های پرس کشیده شود.

    در واقع CADDATA دریافتی باید به گونه ای تجزیه و تحلیل شود که مراحل طراحی و ساخت قالب های پرس را برای انجام تولید قطعه مشخص کند.

    همانگونه که می دانیم همواره طراحی باید مطابق داشته های موجود باشد بنابراین شرح مختصری از انواع قالب های پرس موجود و نحوه عملکرد و همچنین نوع قطعه هایی که با هر کدام از آنها تولید می شود مورد نیاز است.

    انواع پرس های مورد استفاده :

    نیروهای کششی را محاسبه می کنیم

    درصدی از نیروهای کششی نیروهای ورق گیر است.

    در یک Safty Factor ضرب می شود.

    تقسیم نیروی C/P می شود در تعداد C/P لازم برای عملیات کشش مشخص می شود.

    * توزیع C/P باید یکنواخت و متقارن می باشد.

    سوراخ های کوچکی که در سطح DIE ایجاد می شود در قالب کشش و اندازه آن  برای قطعات Outer  و برای قطعه Iner  می باشد.

    که در سطوح صاف و یکنواخت قطعه در نظر گرفته می شود.

    حال با شناخت مختصری  از انواع  پرسها به طی شدن پروسه ورود اطلاعات به CAD/CAM می پردازیم.

     

    پروسه تولید قطعه از طراحی تا ساخت

    قرار داد با مشتری

     داده های  ورودی به طراحی بر اساس سفارش مشتری

    شامل : Proses Panel                         Proses shit

    Part Drawing

    CADDATA (Wire Fram)

    مورد 3-2 شامل سطوح Machining Surface ( مهم برای Checking firtur- در منترل نهایی قطعه)

    تلرانس عمومی قطعه – تلرانس عمومی سوراخها – تلرانسی خصوصی سوراخ ها سوراخ های سری و نحوه قرارگیری قطعه در کارلاین خودرو.

    حتماً CADDATA ارائه می شود(از جانب مشتری)

    تحت Carline خودرو.

    3- داده های ورودی توسط طراح مطالعه می شود و Cad Data  و نحوه قرار گیری آن در قالب در بهترین وضعیت برای قالب کشش ( از لحاظ زاویه قرارگیری نسبت به ماشین و عدم وجود زوایای منفی در قطعه ) در نظر گرفته می شود.

    در قطعه ای که کشش منحنی شده و زوایای منفی برطرف شده اند حال نوبت به تعریف Dieface می رسد. که بر اساس استاندارد موجود و عمق قطعه و  محدودیتهای ماشین و ماشین های  حساسیت قطعه کار

    در صورت داشتن کششی مجدد که مشخص است در غیر این صورت بدور از مرحله کشش نوبت به  Trian , Pierce می رسد.

    * اولین قدم بررسی محیط Trim قطعه که آیا از بالا قابل زدن است یا نه

    * مرحله قبل تمام شده است.

    * Layout  مربوط به  Scrap cutter ها مکانیزم های CAM که غیر از کشش در سایر مراحل می توانند وجود داشته باشند و همان عملیات را تحت زاویه برای ما انجام دهد .

    مرحله آخر قالب Heming است که قطعات Inner و outer را روی هم Set       می کند.

    بعد از طراحی قالب نوبت به کار CAM می رسد ( ماشین کاری و تهیه برنامه بعد از طراحی قطعه از تهیه پلات تهیه شده و به واحد های مختلف ارسال می گردد. ( از طریق واحد های برنامه ریزی)

    1- طراحی

     2 - CAD CAM

    3- برنامه ریزی

    4- فوم سازی

    5- اندازه گیری

    6- ارسال به ریخته گری

    7- بازگشت casting به کارخانه

    8- ارجاع به Q.C

    9-  از Q.C به فیلنیشینگ

    10 – پری فیتینگ Tray out

    11- ارسال قالب به مشتری

    قطعات جانبی قالب مانند W/P ها Sectional قطعاتsectional  – پیچها – پینها – و همه اجزای قالب شده را نصب می کنند ( با در نظر گرفتن تلرانس ها )

    Diedesign standard)اطلاعات در مورد ریخته گری قالب

    1- پیش از یک Core در دیواره Rib نیاز است. و فاصله بین دو کوررویRib و mm45  است.

    2- در مواردی که قطعه دیواره قالب به منظور کم شدن وزن سهولت و همچنین برای  عبور دادن تأسیسات و مکانیزم های مورد استفاده در قالب از قبیل لوله ها و شیلنگ ها و سایر وسایل مورد استفاده بود.

    3- ابعاد کورهای کناری

    در صورتی که ابعاد  core از مقادیز استاندارد بیشتر شود.

    در دیوار ها از corehole با 80 استفاده می شود.

    4- corehole را بسته به نوع کار قالب منظور آن به دیواره ریخته گری یا rip ایجاد می کنند.

    الف : Core Hole راه به در باشد.

    ب: Core Hole را به در نمی باشد.

    محل و ابعاد Core Hole ها

    در صورتیکه مقدار کوچکتر از مقدار داده شده در جول باشد حتماً دیواره را ضخیم تر می گیرند. (برای حفظ استحکام)

    * در شرایطی که Core Hole به یک دیواره Flange نزدیک تر باشد مقدار را می توان کمتر در نظر گرفت.

    * علاوه بر کمک به کاهش هزینه و وزن قالب از Core Hole ها برای تأئید کردن موقعیت با ابعاد مشخص طبق استاندارد در دیواره vib ها استفاده می شود از Core Holeدر ابعاد استاندارد و همچنین برای اندازه گیری و بازدید Wear plate ها بر روی Guide ها و Striper ها بر روی کفشک بالا و پایین استفاده می شود.

    Core Hole ها برای پشتیبانی در Cavity هایی از قالب تحت تأثیر وزن مذاب روان شوند (پدیده ماسه سوزی) برای جلوگیری از این حالت از Core استقاده می شود.

    * همچنین از Core Hole  برای بلند کردن قالب استفاده می شود

    * Core Hole برای ماشین کاری کف  قالب استفاده می شود در واقع این Core Hole بر روی دیواره های جانبی قالب برای ماشین کاری کف pad در نظر می گیرد . در واقع برای جا افتادن pad و سطوح به صورت هماهنگ ماشین کاری شوند .

    * Core Hole ها برای piping

    - برای مدارهای هوا و سیم های برق بر طبق مسیر های کنترل شده از مرکز کنترل به تک تک اجزاء Core Hole هایی ایجاد می شود.  سعی شود بیشتر از c.h هایی که برای کاهش وزن به کارمی رود استفاده شود

    * Core Holeبرای نصب قطعات pierce punch  و cam slide مورد استفاده است.

    * Core Hole ها برای خروج آب و شستشوی قالب و خروج روغن مازاد روغن کاری . این C.h ها باید طوری طراحی شوند که سیال بر روی سطوح کاری قالب یا بر روی سیلندر های نیتروژن نریزد . سعی شود این  Core Hole ها در ته core  ایجاد شود .

    برای شارژ Gas spring   ها که برای نیروی زیاد و طول کورس زیاد در جاهایی که فنرهای کول جوابگو نیست یا فضا کم است مثلاً در یک مکانیزم تست زاویه / cam / (مکانیزم های بادامکی) استفاده می شود.

    اما بطور کلی در مورد rib   و  core  باید سعی شود که :

    بهتر است تقاطع rib  ها تحت زاویه 90 درجه باشد و در غیر این صورت باید در گوشه های آنها fillet  هایی به شعاع بزرگ زد

    Rib ها مساحت بزرگی را ایجاد نکنند و ضخامت آنها یکسان باشد .

     

    ب- ملاحضات طراحی در مورد عملیات ریخته گری

    * مکانهایی که برای ریخته گری مشکل ایجاد می کنند امکان ماسه سوزی در آنها وجود دارد . باید پر شوند و با یک Core Hole این مشکل حل می شود .

    * توجه داشته باشیم که نباید در قالب sand casting  زاویه مرده به وجود آید . این امر به خاطر عدم دسترسی به ماسه و رقیق شدن ماسه بوده و باعث ماسه سوزی می شود .

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

نگاهي به ماشينهاي کنترل عددي کامپيوتري CNC ماشينهاي ابزار مدرن و رباتها دستگاههاي خودکار پيشرفته اي هستند که از کامپيوتر بعنوان بخش اساسي کنترل کننده آنها استفاده مي شود. کامپيوترها در حال حاضر يکي از اجزاء اصلي براي اتوماتيک کردن دستگاهها هست

نگاهي به ماشينهاي کنترل عددي کامپيوتري CNC ماشينهاي ابزار مدرن و رباتها دستگاههاي خودکار پيشرفته اي هستند که از کامپيوتر بعنوان بخش اساسي کنترل کننده آنها استفاده مي شود. کامپيوترها در حال حاضر يکي از اجزاء اصلي براي اتوماتيک کردن دستگاهها هست

مقدمه : کنترل هاي عددي CNC] در بسياري از کارگاه ها وکارخانجات معمول شده اند چرا که بسياري از مسائل ساخت وتوليد را آسان نموده اند به بيان ديگر، يک دستگاه با کنترل عددي دستگاهي است که توسط يک کد ساختار يافته در مسير وهدفي که برنامه برايش تعيين

در زبان انگليسي «کامپيوتر» به کسي مي‌گفتند که محاسبات رياضي را (بدون ابزارهاي کمکي مکانيکي) انجام مي‌داد. بر اساس «واژه‌نامه ريشه‌يابي Barnhart Concise» واژه کامپيوتر در سال ???? به زبان انگليسي وارد گرديد که به معني «شخصي که محاسبه مي‌کند» بوده‌است

تاريخچه Cad/Cam شامل دو بخش جداگانه با نام هاي ذيل مي باشد: 1 طراحي به کمک کامپيوتر 2 توليد به کمک کامپيوتر اين دو بخش در طي 30 سال گذشته به طور مستقل رشد کرده اند و هم اکنون هر دوي آنها با هم تحت عنوان سيستم هاي Cad/Cam يکپارچه شده اند. معناي يکپا

بکارگيري کامپيوتر در طراحي و ساخت مقدمه اي بر کاربرد کامپيوتر در علوم مهندسي دومين انقلاب صنعتي در قرن حاضر با ظهور کامپيوتر بوجود آمده و قابليت پيشرفت انسان را افزايش داده است . در نتيجه بکارگيري کامپيوتر بوده که سيستم هاي کنترل عددي بوجود آمده ا

تاريخچه وروند رشد تکامل شرکت هپکو شرکت هپکو در سال 1354 شمسي باهدف توليد ماشين آلات راهسازي با سرمايه بخش خصوصي وسازمان گسترش ونوسازي صنايع وبا همکاري شرکت هاي اينترنشنال، پوکلين، ساکايي، دايناپاک ولوکومو در زمينه مونتاژ محصولات در زميني به مساحت 9

تاریخچه مجموعه سازی توس : شرکت مجموعه سازی توس در 18 کیلومتری جاده قوچان واقع است ، این شرکت فعالیت خود را با عنوان مجموعه سازی از سال 73 باهدف تولید ومونتاژ انواع اکسل عقب و جلو ، گیربکس ، فرمان کامل و سازی قطعات موتوری خودرو ، جهت برطرف کردن نیاز کارخانجات خوردو ساز ( OE ) آغاز نمود . این شرکت درحال حاضر بزرگترین تولید کننده اکسل برای ایران خودرو و تنها تولید کننده میل فرمان ...

تار جهان گستر (Word Wide Web) دنياي عجيبي است که تکنولوژي هاي مربوط به آن ، اغلب بدون پشتيباني کافي ، عرضه مي شوند و کاربران اين تکنولوژي ها ، همه روزه با واژگان جديدي برخورد مي کنند که باعث سر درگمي آنها مي شوند. براي نمونه مي توان به رشد برنامه ه

هر چه قابلیت ابزار را بشناسیم ابزار شناسی بهتر می شود . الگو ریتم های بهینه تر می شود . قدرت انتخاب زبانها بالا تر می رود . یادگیری زبانهای جدید آسان تر می شود . برای طراحی زبان جدید می توان از قابلیتهای زبانهایی که شناختیم استفاده کنیم و نقاط ضعف را رفع کنیم . (مانند java ) Attributes of a good language : ساختار زبان ساده و روشن و واضح (کد نویسی راحت باشد) سنخیت با آن طبیعت ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول