تفاوت انقلاب اسلامى با انقلابهای دیگر
(( ... ما شاهد رفتن رژیم ها و آمدن رژیم های دیگر بوده ایم ، اما تفاوتى که حادثه تحول رژیم شاهنشاهى به رژیم جمهوری اسلامى در ایران داشته ، یک تفاوت اساسى است با موارد مشابه آن ; و آن اینکه این ملت با زور اسلحه و بازوی نظامى بر یک رژیمى که تا بن دندان مسلح بود، پیروز نشد بلکه با کلام ، با حضور مظلومانه در صحنه ، با بیان منطقى خواسته های خودش و آمدن به خیابانها، یک رژیم مسلح و نظامى و متکى به پشتیبانى نیروهای بین المللى را از پای درآورد و به این هم اکتفا نکرد. این انقلاب بلافاصله تعیین سرنوشت را به عهده خود مردم گذاشت . شما کدام انقلاب را سراغ دارید که هنوز یک سال از عمر آن نگذشته باشد ولى با رای مردم ، صاحب قانون اساسى شده باشد و مبنای نظم قانونى تعریف شده در آن مشخص گردد. در همه مراحل انقلاب ، شکل گیری نهادهای مدیریت جامعه با آراء مردم و انتخابات شکل گرفت که دست کم شما عزیزان ، شما نمایندگان ملتهای مختلف در ایران ، در آخرین انتخابات شاهد حضور چشمگیر مردم و نقش تعیین کننده آنها در سرنوشت خودشان ، بودید. در این مدت یک جنگ 8 ساله را ملت ما پشت سر گذاشت . جنگى که برای دو ملت و دو کشور ایران و عراق ، خسارات و ضایعات فراوانى داشت در این مدت 19 سال و بخصوص در سالهای اولیه پیروزی انقلاب ، ملت ما سهمناک ترین طوفان تروریسم را از سر گذراند. فکر نمى کنم در تاریخ ، هیچ ملتى مانند ملت ایران تاوان استقلال خواهى خود را و منطقى بودن خود را با امواج سهمگین ترور پرداخته باشد. تروریست هایى که متاسفانه امروز در خیلى از کشورها آزادانه باز هم علیه منافع ملت خودشان و کشور خودشان ، فعالیت مخرب دارند .... ))
سخنرانى در جمع سفیران خارجى مقیم ایران -21 /11/ 1376]
وى ادامه داد: بزرگترین تفاوت انقلاب اسلامى با انقلاب هاى دیگر در وحدت رهبرى و هدایت مطالبات استقلال، آزاده خواهى ودیندارى توسط یک فرد (امام قدس سره الشریف) بود که امام هم نماد آزادیخواهى بود و هم نقطه تلاقى این سه جریان بود. سیدحسن خمینى در قسمتى دیگر از سخنان خود افزود: در مورد از دست رفتن استقلال کشور همین بس که رفتن شاه با دستور و یا مشورت آمریکا صورت گرفت و یا لوایحى به مجلس مى رفت که به اتباع خارجى مصونیت قضایى مى داد
وى ادامه داد: امام خمینى (ره) رهبر این سه جریان یعنى ، آزادى خواهى استقلال طلبى و دیندارى بود و حکومت جمهورى اسلامى که ما در آن قرار داریم شالوده این سه جریان است. سید حسن خمینى ادامه داد: استقلال بزرگترین شعار جمهورى اسلامى است، استقلال سیاسى و اقتصادى وابسته به استقلال فرهنگى است، استقلال فرهنگى یعنى اینکه ما از درون یافته هاى دینى خود رفتارهایمان را دریابیم. وى افزود: دشمنان ما امروز منتظرند تا ما کوچکترین اشتباه را مرتکب شویم و از این اشتباه ما به اهداف خود دست پیدا کنند. وى در مورد انتخابات ریاست جمهورى گفت: اصل شرکت در انتخابات آزاد است ، اما در یک شرایط خاص تبدیل به یک وظیفه مى شود. آنچه در این انتخابات اتفاق مى افتد تأثیر بزرگى بر آینده خواهد داشت.