معرفی انواع سپردهها انواع سپردههای عرضه شده توسط بانک پاسارگاد عبارتنداز: سپرده اندوخته فردا سپرده قرض الحسنه پس انداز عادی و ویژه سپرده قرض الحسنه جاری سپردههای سرمایهگذاری کوتاه مدت کوتاه مدت ویژه ۳ ماهه کوتاه مدت ویژه ۶ ماهه کوتاه مدت ویژه ۹ ماهه بلند مدت ۱ ساله ۲ ساله ۳ ساله ۴ ساله ۵ساله گواهی سپرده مدت دار ویژه سرمایه گذاری عام گواهی سپرده مدت دار ویژه سرمایه گذاری خاص مشتریان گرامی میتوانند با افتتاح حساب سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت وجوه خود را به حساب مورد نظر واریز و به سهولت برداشت نمایند و علاوه بر آن از سود سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت بصورت روزشمار بهرهمند گردند.
حداقل مبلغ مورد نیاز برای افتتاح حساب سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت ۱۰۰.۰۰۰ ریال میباشد، لذا چنانچه مانده آن از حداقل تعیین شده کمتر گردد به حساب مذکور سودتعلق نخواهد گرفت.
سود سپرده های کوتاه مدت به صورت علی الحساب و برمبنای کمترین مانده در روز قابل پرداخت می باشد.
شرط تعلق سود به سپرده های سرمایهگذاری کوتاه مدت تداوم وجود سپرده به مدت ۳۰ روز میباشد.
بدیهی است سود سپردههای مفتوحه در طی ماه محاسبه و در ماه بعد به حساب واریز می گردد.
نرخ سود: محاسبه نرخ سود نحوه افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت: شما مشتری گرامی برای بازکردن حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت، با در دست داشتن شناسنامه عکس دار خود و با تکمیل نمونه های لازم،می توانید نسبت به افتتاح حساب مورد نظر اقدام نمایید.
هر شخص حقیقی که به سن ۱۸ سال تمام رسیده باشد ویا حکم رشد وی از طرف دادگاه صالحه صادر شده باشد می تواند به نام خود در بانک سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت افتتاح نماید.
افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت با حق برداشت از حساب توسط مادر به نام فرزند صغیر خود در صورتی مجاز است که مادر وصی و یا قیم فرزند صغیر خود باشد.
افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت مشترک: ممکن است چند نفر (دو یا بیشتر(تصمیم بگیرند به صورت مشترک حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت افتتاح نمایند که در این صورت رعایت نکات زیر الزامی است.
نحوه و تر تیب استفاده از حساب قید و میزان سهم هر یک مشخص و چگونگی برداشت از حساب صریحا تعیین واعلام شود.
امضاء یا امضاها تا زمانی که مخالفت کتبی از طرف هیچ یک از صاحبان به بانک اعلام نشده باشد معتبر خواهد بود.
افتتاح حساب از طریق وکالت: برای اینکه وکیل حق استفاده ازحساب را داشته باشد باید وکالت نامه رسمی (ثبتی) که از جانب صاحب حساب به وی داده شده است را هنگام افتتاح حساب ارائه نماید در غیر اینصورت صاحب حساب و وکیل وی می توانند با مراجعه به شعبه و تنظیم وکالت نامه داخلی بانک در حضور مسئول مربوطه اقدام نمایند.
افتتاح حساب توسط قیم: قیم می تواند به نام صغیر حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت افتتاح نماید و لیکن حق برداشت از حساب مذکور مستلزم کسب اجازه کتبی از طرف اداره امور سرپرستی دادگستری می باشد.
افتتاح حساب توسط وصی: در صورت ارائه وصیتنامه که توسط دادگاه تأیید شده باشد و احراز هویت شخص وصی میتوان به نام صغیر حساب سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت افتتاح نمود.
افتتاح حساب برای اتباع خارجی: افتتاح حساب برای اتباع خارجه با ارائه گذرنامه و اجازه اقامت معتبر که به تایید وزارت کشور رسیده میسر می باشد.
صدور دفترچه یا کارت حساب سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت: پس از تکمیل نمونه مشخصات مشتریان حقیقی با تنظیم نمونه درخواست افتتاح حساب و نمونه درخواست صدورکارت برای متقاضیان کارت وهمچنین نمونه مقررات حساب مشترک، به منظور استفاده ازحساب به صورت مشترک وامضاء آنها از جانب صاحب یا صاحبان حساب، وکیل، وصی، قیم و یا افتتاح کننده ونیز پرداخت وجه، یک جلد دفترچه سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت(نمونه دفترچه بالا) و یا کارت از جانب شعبه با درج شماره حساب صادر و تحویل می گردد.
مفقود و سرقت شدن دفترچه: هنگام مفقود و یا سرقت شدن فترچه حساب سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت مشتری می بایستی مراتب را به شعبه بازکننده حساب اطلاع داده و با تکمیل و تحویل یک برگ اقرارنامه به شعبه و الصاق و ابطال یک فقره تمبر ۱۰.۰۰۰ ریالی بر روی آن اقدام نماید.
شعبه پس ازدریافت اقرارنامه و تکمیل برگ افتتاح حساب توسط مشتری حساب قبلی را بسته ویک جلد دفترچه حساب سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت با همان مشخصات و شماره حساب جدید صادر وبا اخذ رسید به مشتری تحویل می نماید.
· حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت پشتیبان · مشتریان گرامی میتوانند با افتتاح حساب سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت آن را به عنوان حساب پشتیبان و به منظور تایید چکهای حساب جاری خود قرار داده و علاوه بر آن از سود سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت با نرخ ۲% کمتر نیز بصورت روزشمار بهره مند گردند.
· نرخ سود کوتاه مدت پشتیبان ۱۰% می باشد.
حساب سپرده سرمایه گذاری بلند مدت حساب سپردهسرمایهگذاری بلند مدت به سپردهای اطلاق می شود که متقاضی برای مدت معین (یک، دو، سه، چهار و پنج سال) وجوه خود را نزد بانک سپرده گذاریمی نماید.
حساب سپرده سرمایهگذاری بلند مدت میتواند برای اشخاص حقیقی بصورت انفرادی، مشترک ، اشخاص حقوقی و شرکتهای دولتی صادر شود.
حداقل مبلغ مورد نیازبرای افتتاح حسابهای سپرده سرمایهگذاری بلند مدت ۵۰۰.۰۰۰ ریال میباشد،ضمنا به منظور جلوگیری از ابطال کل سپرده سرمایهگذاری بلند مدت قبل از سررسید، هنگام افتتاح مبلغ سپرده به ضرایب ۵۰۰.۰۰۰ ریالی تقسیم میگردد.
چنانچه سپردهگذار بخواهد قسمتی از سپرده خود را قبل از سررسید پرداخت نماید می تواند یک قسمت از سپرده خود را بر اساس ضرایبی از پانصد هزار ریال برداشت نماید.
مبلغ برداشتی مشمول سود تعدیلی ولی باقیمانده مبلغ با همان سود و مشخصات قبلی ادامه خواهد یافت.
در این صورت برای باقیمانده برگ سپرده جدیدی با همان شرایط قبلی صادر میگردد.(به شرط آنکه مبلغ سپرده با احتساب کسر جریمه واضافه سود پرداختی از ۵۰۰.۰۰۰ ریال کمتر نشود.) سود سپردههای بلند مدت روزانه محاسبه و ماهانه ء سه ماهه ء شش ماهه و یا سالانه به صورت علی الحساب قابل پرداخت میباشد تسویه حساب نهایی با سپردهگذار پس ازسررسید به عمل خواهدآمد.بانک در سررسید انواع سپرده ها را متناوباً برای دوره های بعدی به مدت قبلی و با مشخصات موجود تجدید می نماید مگراینکه ذینفع کتباً دستور دیگری داده باشد.در صورت اجازه تمدید و تمایل سپرده گذار ، می توان سودمتعلقه دریافت نشده را هنگام تمدید سپرده به مبلغ سپرده اولیه اضافه نمود .ضمناً سپرده مذکور از تاریخ تمدید مشمول شرایط سپرده های سرمایهگذاری بلند مدت جدید خواهد بود.
نقل و انتقال وجوه سپردههای سرمایه گذاری بلند مدت قبل از سررسید از یک شعبه به شعبه دیگر بانک بدون تغییر در نرخ سود امکان پذیر نمی باشد.
نرخ سود و طریقه پرداخت آن: یکساله ۱۷.۲۵% دو ساله ۱۷.۲۵% سه ساله ۱۷.۲۵% چهار ساله ۱۷.۲۵% پنج ساله ۱۷.۲۵% سود سپرده های بلند مدت روزانه محاسبه و دراول هر ماه یا مطابق روز افتتاح در هر ماه و یا سه ماهه ء شش ماهه و سالانه به حساب مورد درخواست مشتری واریز می گردد.چنانچه سپرده گذار زودتر از سررسید سپرده نسبت به برداشت از حساب اقدام نماید، سود سپرده به نسبت مدتی که سپرده مفتوح بوده بر اساس نیم درصد کمتر از سپرده های مشابه در سال پایه (سال افتتاح سپرده) محاسبه و مازاد سودهای پرداخت شده قبلی از اصل سپرده و یا سود پرداختی کسر میگردد.
نحوه افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری بلندمدت: افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری بلند مدت با پرداخت وحه و پس از تکمیل امضاء و الصاق تمبر مالیاتی به نمونه های مربوطه انجام و یک برگ گواهی سپرده سرمایه گذاری بلند مدت با ذکر مشخصات کامل شخصی سپردهگذار و مبلغ و مدت سپرده توسط شعبه صادر و تحویل سپرده گذاری می گردد.
افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری بلند مدت مشترک: ممکن است چند نفر (دو نفر یا بیشتر)تصمیم بگیرند به صورت مشترک حساب سرمایه گذاری بلند مدت افتتاح نمایند که در این صورت رعایت نکات زیر الزامی است.
امضا یا امضاها تا زمانی که مخالفت کتبی از طرف هیچ یک از صاحبان به بانک اعلام نشده باشد معتبر خواهد بود.
حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت پشتیبان مشتریان گرامی میتوانند با افتتاح حساب سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت آن را به عنوان حساب پشتیبان و به منظور تایید چکهای حساب جاری خود قرار داده و علاوه بر آن از سود سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت با نرخ ۲% کمتر نیز بصورت روزشمار بهره مند گردند.
نرخ سود کوتاه مدت پشتیبان ۱۰% می باشد.
افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری بلند مدت مشترک: ممکن است چند نفر (دو نفر یا بیشتر)تصمیم بگیرند به صورت مشترک حساب سرمایه گذاری بلندمدت افتتاح نمایند که در این صورت رعایت نکات زیر الزامی است.
افتتاح حساب از طریق وکالت: اگر وکیل حق استفاده از حساب را داشته باشد باید وکالت نامه رسمی (ثبتی) که از جانب صاحب حساب به وی داده شده است را هنگام افتتاح حساب ارائه نماید.
اگر وکالتنامه قبلا تنظیم نشده باشد، برای افتتاح و استفاده از حساب باید صاحب حساب و وکیل وکالتنامه داخلی بانک را در حضور مسئول مربوطه تکمیل نمایند.
افتتاح حساب توسط قیم: قیم میتواند به نام صغیر حساب سپرده سرمایه گذاری بلند مدت افتتاح نماید .
لیکن برداشت از حساب مستلزم کسب اجازه کتبی از اداره امور سرپرستی دادگستری می باشد.
در این صورت قیم پس از مطالعه قرارداد و شرایط برگ افتتاح حساب و امضای آنها نسبت به افتتاح حساب اقدام می نماید.
افتتاح حساب توسط وصی: وصی می تواند برای صغیر حساب سپرده سرمایه گذاری بلند مدت افتتاح نماید مشروط بر این که صحت وصیتنامه و احراز شخص وصی توسط دادگاه گواهی شده باشد، در این صورت بایستی وصی همانند قیم پس از مطالعه قرارداد و شرایط برگ افتتاح حساب و امضاء آنها نسبت به افتتاح حساب اقدام نماید.
صدور گواهی سپرده سرمایه گذاری بلند مدت: پس از تکمیل نمونه مشخصات مشتری و نمونه درخواست افتتاح حساب و قرارداد سپرده سرمایه گذاری بلند مدت و امضاء آنها از جانب صاحب حساب، وکیل، قیم، وصی، ولی و یا افتتاح کننده ، برگ گواهی سپرده سرمایه گذاری بلند مدت توسط شعبه صادر و تحویل سپرده گذار میگردد.
مفقودی، سرقت و یا معدوم شدن گواهی سپرده سرمایه گذاری بلند مدت: در صورتیکه صاحب سپرده سرمایه گذاری بلند مدت برگ گواهی سپرده خود را مفقود و یا از وی سرقت شده باشد با مراجعه به شعبه بازکننده و پس از تنظیم اقرار نامه شعبه یک برگ گواهی سپرده سرمایه گذاری بلند مدت با همان شماره حساب و مشخصات قبلی صادر و پس از مهمور نمودن به مهر المثنی به مشتری تحویل می نماید.
پس از صدور گواهی سپرده المثنی بر روی برگ درخواست افتتاح حساب جمله " برای این حساب گواهی سپرده المثنی صادر شده است " درج می گردد.
حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه (۹ ماهه) افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه با حفظ موجودی برای مدت ۹ ماه و با نرخ بیشتر از سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت ویژه۶ ماهه صورت میپذیرد.
شرایط افتتاح حساب سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت ویژه۹ماهه همانند شرایط افتتاح حساب سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت میباشد.
لیکن فرم افتتاح این حساب به صورت ویژه میباشد.
حداقل مبلغ برای افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه ۹ ماهه ۵۰۰۰۰۰ ریال می باشد.
با توجه به ثابت بودن مبلغ سپرده و عدم دریافت وجه توسط سپرده گذار، به جای صدور دفترچه گواهی سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت ویژه ۹ماهه تکمیل و تحویل می گردد.
سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت ویژه ۹ماهه در انقضاء سررسید قابل تمدید به صورت سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت ویژه (۹ ماه) جدید میباشد.
چنانچه سپرده گذار قبل از ۹ماه نسبت به دریافت وجه سپرده اقدام نماید سپرده وی ابطال و سود متعلقه قبل از ۳ ماه نیم درصد کمتر از سپرده کوتاه مدت و قبل از ۶ ماه و بیشتر از سه ماه نیم درصد کمتر از سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت سه ماهه و قبل از۹ ماه وبیشتر از ۶ ماه نیم درصد کمتراز سود سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت ویژه ۶ماهه خواهد بود.
حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه (۶ ماهه) افتتاح حساب سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت ویژه با حفظ موجودی برای مدت ۶ ماه و با نرخ بیشتر از سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت سه ماهه صورت می پذیرد.
شرایط افتتاح حساب سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت ویژه همانند شرایط افتتاح حساب سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت میباشد، لیکن فرم افتتاح این حساب به صورت خاص میباشد.
حداقل مبلغ برای افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه ۶ ماهه ۵۰۰۰۰۰ ریال می باشد.
با توجه به ثابت بودن رقم سپرده و عدم دریافت وجه توسط سپرده گذار، به جای صدور دفترچه، گواهی سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت ویژه تکمیل و تحویل می گردد.
سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت ویژه(۶ماهه) در انقضاء سر رسید قابل تمدید به صورت سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت ویژه (شش ماهه) جدید میباشد.
چنانچه سپردهگذار قبل از شش ماه (سررسید) نسبت به دریافت وجه سپرده اقدام نماید سپرده وی ابطال و نرخ سود مشمول ضوابط و شرایط سپردههای سرمایهگذاری کوتاه مدت و یا کوتاه مدت سه ماهه با نیم درصد جریمه میگردد.
حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه (۳ ماهه) افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه با حفظ موجودی برای مدت ۳ ماه و با نرخ بیشتر از سود سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت صورت می پذیرد شرایط افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه ۳ ماهه همانند شرایط افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت می باشد.
حداقل مبلغ برای افتتاح حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه ۳ ماهه ۵۰۰۰۰۰ ریال می باشد.
سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت ویژه(۳ماهه) در انقضاء سر رسید قابل تمدید به صورت سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت ویژه (سه ماهه) جدید میباشد.
چنانچه سپردهگذار قبل از سه ماه (سررسید) نسبت به دریافت وجه سپرده اقدام نماید سپرده وی ابطال و نرخ سود مشمول ضوابط و شرایط سپردههای سرمایهگذاری کوتاه مدت و یا کوتاه مدت سه ماهه با نیم درصد جریمه میگردد.
آئین نامه استخدامی مشترک بانکها شواریعالی بانکها ابتدا مرکب از مدیران عامل بانکها را مأمور بررسی وتهیه و تدوین آئین نامه مزبور نمود ولی آئین نامه تهیه شده توسط این گروه مورد قبول قواع نشد و این مأموریت بعهده گروه دیگری متشکل از نمایندگان بانکها با سرپرستی نماینده شورایعالی بانکها محول گردید.
این گروه موفق شد آئیننامه استخدامی مشترک و طرح طبقه بندی مشاغل و جدول حقوق مربوط را تهیه نمایند لکن طرح طبقه بندی مشاغل و جدول حقوق و قسمتی از آئینامه تهیه شده توسط گروه اخیر مورد تائید سازمان امور اداری و استخدامی کشور واقع نگردید و سازمان مزبور توصیه نمود که از طرح طبقه بندی مشاغل و جدول حقوقی بانک ملی ایران استفاده شود.
شورایعالی بانکها ضمن قبول این توصیه با کمک تعدادی از کارشناسان بانک مرکزی ایران در آئیننامه استخدامی مشترک تهیه شده تجدید نظر بعمل آورد و آئیننامه استخدامی و جدول حقوقی حاضر را که مورد تائید سازمان امور اداری و استخدامی کشور و شواری حقوق و دستمزد نیز میباشد جهت بررسی و تصویب به مجمع عمومی بانکها تقدیم نمود.
ضوابط اجرائی این آئیننامه توسط شورایعالی بانکها با نظرخواهی از مسئولین پرسنلی بانکهای تجاری و تخصصی تدوین و مقرر گردیده است یک کمیسیون دائمی مسائل و نارسائیهای آئیننامه را در عمل بررسی و بانکها رادر اجراء و تطبیق آن یاری دهد و راه حلها و تغییرات لازم را بصورت اصلاحیه به مجمع عمومی بانکها تقدیم نماید.
انشاءاله بیاری ایزد متعال گامهای بعدی بتواند آئیننامه استخدامی تکامل یافته تری رابه جامعه بانکی عرضه نماید.
تقصیرات و تنبیهای اداری ماده 40 – خودداری از کاریکه مقررات اداری یاعرف بانکی انجام آنرا امر کرده باشد یامبادرت بکاری که مقررات اداری و یا عرف بانکی انجام آنرا منع کرده باشد، تقصیر اداری است.
تبصره – مقصود از مقررات اداری، آئین نامه ها و بخشنامه ها و احکام و دستورهای کتبی و شفاهی صادره از طرف بانک یا رؤسای مربوط میباشد .
در صورتیکه مستخدم تشخیص دهد که دستور شفاهی مقام بالاتر برخلاف مقررات بانک است بایددرخواست صدور دستور کتبی نماید.
در صورت صدور دستور کتبی نماید.
در صورت صدور دستور کتبی، مستخدم مزبور مکلف با اجرای آن خواهد بود ولی باید بلافاصله مراتب را باداره مرکزی گزارش نماید.
ماده 41- اعمال زیر از جمله تقصیرهای اداری محسوب و به سه طبقه تقسیم میشوند: طبقه الف رفتار خلاف نزاکت و خلاف ادب غفلت و سهل انگاری در انجام وظیفه تأخیرهای زیاد در حضور بخدمت غیبتهای مکرر توهین بهمکاران و مستخدمین زبردست طبقه ب عدم اجرای وظیفه نسبت به مقررات اداری توهین نسبت به رئیسان و ارباب رجوع اقدامی بعملی که باعث بدنامی مستخدم یا بانک بشود ندادن گزارش در موقعیکه مستخدم ملزم به دادن آن بوده است.
طبقه ج غرض رانی و طرفداری بنفع شخصی خود یا دیگران افشاء اسرار بانک و مشتریان دادن گزارش خلاف واقع ترک خدمت یا محل مأموریت بدون اجازه یا بدون عذر موجه، همچنین ترک خدمت یا اخطار کتبی از طرف بانک غفلت در حفظ اموال و اسناد و وجوه بانک ماده 42- تنبیهات اداری بقرار زیر است: در مورد تقصیرهای طبقه الف تذکر کتبی کسر حقوق از یکروز تا 5 روز توبیخ کتبی در مورد تقصیرهای طبقه ب کسر حقوق از 10 روز تا 20 روز کسر حقوق از 10/1 تا 5/1 از سه ماه تا دوازده ماه محرومیت از اضافه حقوق یکسال قطع مبلغی از حقوق ماهیانه از 10/1 تا 6/1 در مورد تقصیرهای طبقه ج محرومیت از اضافه حقوق دو سال تنزل بیک گروه یا زیادتر قطع مبلغی از حقوق ماهیانه از 5/1 تا 3/1 برکناری موقت از خدمت از سه ماه تا یکسال بدون حقوق انفصال دائم از خدمت بانک ماده 1- در اجرای لایحه قانونی اداره امور بانکها مصوب جلسه مورخ 3/7/1378 و لایحه متمم لایحه قانونی اداره امور بانکها مصوب جلسه مورخ 28/9/1378 شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران آئیننامه مشترک بانکها بشرح مواد آتی تنظیم میگردد و کلیه بانکهای کشور باستثنای بانک مرکزی ایران مشمول آن میباشند.
مزایا الف کمک رفاه ماده 47- به مستخدمین شاغل یا بازنشسته ذکور که دارای همسر و یا فرزند تحت تکفل می باشند ماهانه مبلغ یکصد و پنجاه هزار ریال بعنوان کمک رفاه خانواده داده میشود.
تبصره 1- به مستخدمین شاغل یا بازنشسته اناث که همسر آنان فوت شده یا مفقودالاثر باشد و یا مستخدم از همسر خود طلاق گرفته و دارای فرزند تحت تکفل باشد میتواند از کمک رفاه خانواده برخوردار شود.
تبصره 2- در صورتیکه همسر مستخدم فوت شود یا طلاق بگیرد و یا فرزندانش از تحت تکفل خارج شود کمک رفاه مزبور قطع خواهد شد.
ماده 48- مستخدمین مکلفند ازدواج یا طلاق یا فوت همسر و همچنین ولادت یا فوت و مدرک تحصیلی فرزند را ظرف یکماه از تاریخ وقوع کتباً ببانک تسلیم نمایند.
تبصره – هرگاه معلوم شود مستخدمی برخلاف واقع و بدون احراز شرایط فوق از کمک رفاه خانواده استفاده کرده است علاوه بر مجازات پیش بینی شده در این آئیننامه معادل دو برابر مبلغ اضافه دریافتی از حقوق او کسر خواهد شد.
ب – خواربار: ماده 49- مستخدم شاغل یا بازنشسته و همسر دائم و حداکثر 3 فرزند تحت تکفل او در صورتیکه واجد یکی از شرایط ذیل باشندو هر یک از وظیفه بگیران بانک تازمانیکه حقوق وظیفه دریافت میدارند از کمک خواربار استفاده خواهند کرد: الف – فرزندان تا سن 18 سال تمام و در صورت ادامه تحیلات عالیه باارائه مدرک کافی تا سن 25 سال تمام.
ب – فرزندان معلول تا زمانیکه قادر بانجام کار نباشند.
ج – شوهر در صورتیکه علیل و از کار افتاده و تحت تکفل عیال خود باشد.
بخش دوم – سایر فوق العاده ها و هزینه ها ماده 40- به مستخدمی که تمام ساعات اداری رادر محیطهای غیربهداشتی و شرایط محیطی نامناسب از قبیل محلها و یا انبارهای بدهوا یا مکانهای آلوده به گرد و غبار و یا کم نور خدمت مینماید به پیشنهاد اداره کارگزینی و تصویب هیئت مدیره بانک فوق العاده سختی شرایط محیط کار تا 15 درصد حقوق ثابت ماهانه پرداخت میشود.
ماده 41- به مستخدمی که بنحوی عهده دار داد و ستد نقدی اعم از ریالی و ارزی و یا نگهداری پول نقد و سایر ابوابجمعی میباشد فوق العاده ای معادل 7500 ریال بعنوان کسر صندوق پرداخت میگردد.
ماده 42- بانک میتواند بهر یک از مستخدمین شاغل خود حداکثر معادل یکماه حقوق و فوق العاده شغل در پایان هر سال بعنوان عیدی و بتناسب مدتی که در آنسال خدمت کرده اند پرداخت کند.
ماده 43- فوق العاده کشیک نگهبانان، سرنگهبانان و افسران نگهبان که بطور 24 ساعت در بانک نگهبانی میدهند بمأخذ 190/1 حقوق ثابت و فوق العاده شغل برای هر ساعت کشیک و حداکثر 120 ساعت در ماه پرداخت میشود.
ماده 44- به مستخدمیکه بر حسب ضرورت بر اساس موافقت بانک بمنظور انجام کارهای اضافی و استثنائی بعد از وقت اداری انجام وظیفه مینماید فوق العاده اضافه کار که حداکثر آن از 60 ساعت در ماه تجاوز نکند پرداخت خواهد شد.
تبصره 1- مأخذ محاسبه فوق العاده اضافه کار برابر 190/1 حقوق و فوق العاده شغل ماهانه مستخدم برای هر ساعت اضافه کار خواهد بود.
تبصره 2- هر گاه در شرایط خاص و برای مدت محدود مستخدم علاوه بر میزان مقرر در این ماده اضافه کار نماید با تصویب مدیر عامل بانک ممکنست حداکثر تا 90 ساعت در ماه فوق العاده اضافه کار بوی پرداخت گردد.
ماده 45- به مستخدمینی که برای انجام وظائف اداری طبق دستور واحد مربوط مجبور برفت و آمد در شهر باشند و از وسیله نقلیه بانک استفاده نمی نمایند هزینه ایاب و ذهاب طبق هزینه های انجام شده پرداخت میگردد.
ماده 46- جمع مبالغی که هر مستخدم در ماه بابت فوق العاده های اضافه کار ، کشیک کسر صندوق و سختی شرایط محیط کار دریافت میکند نباید از میزانی که به پیشنهاد شورایعالی بانکها به تصویب مجمع عمومی بانکها خواهد رسید تجاوز نماید.
تبصره 1 – کمک خواربار فقط به سه فرزند تحت تکفل مستخدم تعلق خواهد گرفت و پس از خروج یکی ازسه فرزند از تحت کفالت مستخدم ، فرزند بعدی مشمول این کمک خواهد شد.
تبصره 2- در صورت زن و شوهر هر دو مستخدم بانک باشند هر یک شخصاً از کمک خواربار خود استفاده خواهند کرد لکن فقط یکی از آنان میتواند برای فرزندان از این حق استفاده کند.
تبصره 3- شرط استفاده مستخدم از سهمیه کمک خواربار برای افراد تحت تکفل موضوع این ماده عدم استفاده آنان از کمک مقرر در وزارتخانه ها و مؤسسات و شرکتهای دولتی ، شهرداریها و مؤسسات تابعه آنها میباشد.
ماده 50- میزان سهمیه خواربار برای هر مستخدم و هر فرد عائله مشمول استفاده از کمک خواربار ووظیفه بگیران – 500 ریال در ماه میباشد و هر نوع تغییری در آن به پیشنهاد شورایعالی و تصویب مجمع عمومی بانکها خواهد بود.
ج – بهداشت و رفاه مستخدمین: ماده 51- بانک بطریق مقتضی در تأمین شروط بهداشتی و ایمنی و ایجاد محیط مناسب کار وهمچنین کمک بامور تعاونی و رفاه مستخدمین خود اقدامات لازم را بعمل خواهد آورد که طرحها و آئیننامه های مربوط با پیشنهاد شورایعالی بانکها و تصویب مجمع عمومی بانکها قابل اجراء خواهد بود.
تبصره – تا زمانیکه طرحها و آئیننامه های مربوط تهیه و بتصویب نرسیده است مقررات و دستورالعملها و آئیننامه های داخلی هر بانک در زمینه های ماده فوق قابل اجراء میباشد و گزارش لازم در این زمینه در موارد مربوط توسط شورایعالی بانکها به مجمع عمومی بانکها داده خواهد شد.
کارشناس: عنوان شغلی کارشناس بمتصدیان مشاغلی اطلاق میشود که اساساً مسئولیت تهیه و انجام بررسی فنی، اقتصادی، تجزیه و تحلیل مالی، ارزشیابی ، نظارت و امور حقوقی تمام یا قسمتی از طرحهای مختلف در امور صنعت، معدن، کشاورزی ، ساختمانی و امور وابسته و یا برنامه ریزی، طراحی و اجرای تمام یا قسمتی از طرح و نیز سیستمهای عملیاتی در زمینه های فنی، مالی اعتباری و بانکی، اقتصادی، امور اداری و کامپیوتر را بعهده دارند.
تحت عنوان کارشناس و عنوان شغلی بشرح زیر وجود خواهد داشت: کارشناس حقوقی کارشناس اعتباری کارشناس اقتصادی کارشناس فنی طرحها کارشناس امور مهندسی کارشناس تجزیه و تحلیل روشها (سیستم آنالیست) کارشناس اداری کارشناس مالی کارشناس کشاورزی بسمه تعالی گزارش نامه شماره ..........................
مورخ ................................سرپرستی................................
منضم به درخواست خانم/آقای ..............................شعبه.....................
مبنی بر بازنشستگی در صفحه مقابل تقدیم و باستحضار میرساند.
خانم/ آقای........................
متولد.................
در تاریخ.............
بعنوان..........
در بانک بخدمت مشغول گردیده است و تا این تاریخ ...........
سال سن و..............
سال .............
ماه ............
روز سابقه خدمت دارد اکنون بعلت ..................................................................درخواست دارد با توجه به قانون نحوه تعدیل نیروی انسانی دستگاههای دولتی مصوب مجلس محترم شورای اسلامی از خدمت در بانک بازنشسته شود سرپرستی مذکور در صورت موافقت با بازنشستگی .........................
جانشین ویرا مطالبه مینماید.
مراتب را به استحضار میرساند.
چنانچه با درخواست بازنشستگی خانم/ آقای........................
نظر موافق داشته باشند با در نظر گرفتن مفاد تبصره 2 قانون نحوه تعدیل نیروی انسانی دستگاههای دولتی که ذیلاً درج میگردد: «بازنشستگی بر اساس تبصره یک ماده 74 قانون استخدام کشوری مصوب 2/1/87 و مقررات خاص دستگاههای دولتی منوط به داشتن حداقل 45 سال سن برای مستخدمین زن و 50 سال برای مستخدمین مرد خواهد بود.» و همچنینمفاد ماده 97 آئین نامه استخدامی مشترک بانکها موضوع بازنشستگی و تأمین جانشین خانم/ آقای.....................................
در هیئت مدیره محترم بانک مطرح و بر اساس تصمیم متخذه اقدام گردد.