دانلود مقاله هیپنوتیزم-

Word 56 KB 5012 29
مشخص نشده مشخص نشده علوم پزشکی - پیراپزشکی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده هیپنوتیزم حالت خاصی از ذهن است که با فوق تمرکز همراه بوده است و این قدرت و قابلیت را دارد که می تواند از طریق آن برخی از عادات یا الگوهای رفتاری را به صورت شرطی شدن روی سیستم عصبی فرد حک کرد و همه ما می دانیم در جریان آموزش ما برای یادگیری بهتر و سریع تر تمرکز زیادی بر روی مطالب آموزشی معطوف می سازیم تا روند فراگیری بهتر صورت گیرد و شرایط هیپنوتیزم هم به همین صورت سطح توجه و تمرکز خود را بالا می بریم تا به سطحی برسیم که در آن قدرت فراگیری ذهن و فکر ما به اوج خود برسد.

    پیشگفتار هیپنوز یا هیپنوتیزم یک واژه یونانی و به معنی خواب کردن است.

    هینوتیزور باصطلاح علمی کسی است که با نیروی چشمان و تسلط و فور دیگری را در خواب مصنوعی فرو می برد و برای سهولت کار هیپنوتیزور را (عامل) و هیپنوتیز شونده را (معمول) گویند و گاهی عامل را به زبان علمی اپراتور خطاب می کنند، وقتی می‌گوییم هیپنوتیزور دارای قدرت خواب کردن است معنی آن نیست که عامل دارای چنین قدرتی است که معمول را به اراده خود بخواباند در این کار معمول هم نقش بزرگی دارد باید او هم در این کار با عامل همکاری کند تا عامل بتواند او را به خواب مصنوعی فرو ببرد و این دو با هم رابطه مستقیم دارند و هرچه معمول ناتوانی بیشتر ارائه کند یعنی خود را در اختیار او بگذارد عامل هم در حد کامل معمول را در اختیار میگیرد و او را می خواباند.

    در زمینه هیپنوتیزم باید شکرگذار باشیم که پس از تجربیات و آزمایشهای گذشته امروز دانشمندان بسیار تجربه کرده ای مانند «لیبروت» برنهایم، و شارکوت و کسان دیگر را در اختیار داریم که کتابها و نشریات سودمندی برای پیشرفت هیپنوتیزم در اختیار ما گذاشته اند.

    با این توصیف امیدواریم نوشته های این پروژه برای علاقه مندی به هیپنوتیزم مخصوصاً برای پزشکانی که می خواهند از این راه به درمان بیماریهای روانی موفق شدند مفید واقع شود.

    مقدمه: هیپنوتیسم هیچیک از حالتهای دگرگون هشیاری به اندازه‌ی هیپنوتیسم بحث انگیز نبوده است.

    هیپنوتیسم که زمانی در زمره‌ی سحر و جادو به حساب می آمد، اینک موضوع بررسیهای دقیق علمی قرار گرفته است.

    مقل سایر حوزه‌های پژوهشهای روانشناختی، در این زمینه نی مجهولات بسیار است، اما تا کنون به واقعیتهای زیادی هم دست یافته‌ایم.

    در هیپنوتیزم، کسی که علاقه مند و آماده‌ی همکاری است (و تنها چنین افرادی در اکثر موقعیتها قابل هیپنوتیسم شدن هستند) بخشی از کنترلی را که بر رفتار خود دارد به هیپنوتیسم کننده واگذار میکند و تمریناتی را در واقعیت می‌پذیرد.

    برای ایجاد این حالت، هیپنوتیسم کننده از روشهای مختلفی استفاده می کند.

    برای مثال، ممکن است از هیپنوتیسم شونده بخواهد در حالیکه به تدریج آرامش می یابد تمام افکار خود را برشی و معینی (مثلاً پونزی روی دیوار) متمرکز کند.

    می‌توان به هیپنوتیسم شونده تلقین کرد که دچار خواب آلودگی است، چون هیپنوتیسم هم مانند خواب حالتی از آرمیدگی است که شخص در آن تماس با بعضی الزامات عادی محیط را از دست می دهد.

    اما کلمه‌ی خواب در اینجا جنبه‌ی استعاره دارد، چون به هیپنوتیسم شونده گفته می شود که واقعاً به خواب نخواهد رفت و همچنان به صدای هیپنوتیسم کننده گوش فرا خواهد داد.

    تعریف هیپنوتیزم حالت خاصی از هوشیاری که طی آن شخص با میل خود انتخاب می کند که فقط آنچه را که به موضوع پیشنهادی مرتبط است ببیند و به آن فکر کند و سایر چیزها را از ذهن خود حذف کند.

    (شریفی، علی.

    تیرماه 1380، صفحه 10.

    مقاله) پیرایش هیپنوتیزم عصر طلایی هیپنوتیزم (1890-1880) مقارن دوره ای است که روانشناسی و روانکاوی به اوج ترقی خود رسیده بود، تا آنروز هیپنوتیز یکی از موارد درسی بسیار پیش پا افتاده بشمار می آید و بسیاری از پزشکان و روانکاوان تا اندازه‌ای هیپنوتیز را در ردیف پدیده‌های علمی قرار نمی دادند.

    «اولین کنگره بین المللی هیپنوتیز تجربی در هتل زیو» پاریس از هشتم تا دوازدهم اوت 1889 تشکیل گردید و برپاست چند تن از پزشکان درجه اول مانند (دکتر شارکوت- براون اسکورت، برواردل شارل، پشت و آزام، لمبروسومنه) ادامه یافت و شرکت کنندگان این کنفرانس عبارت بودند از لبوت، برنهایم.

    ده ژوین، ژانه، بابنیسکی فورل، ماگنان، فروید، شرنکن، ویلیام جونس) ریاست این کنفرانس را دومین پله دبیر کل سوسیته بیولوژی برعهده داشت.

    در ابتدای امر این کنفرانس چندان نتیجه درخشانی نداشت، و بسیاری از پزشکان وجود هیپنوتیز را بکلی انکار کردند و بابینسکی درسال 1900 رسماً اعلام نمود که حالت هیپنوتیز کاملاً مانند بیماری هیستری است.

    در خارج از فرانسه هم دو مرتبه بسوی هیپنوتیزم توجه نمودند در فرانسه چندین مجله مخصوص هیپنوتیز انتشار یافت و منهم در ضمن سخنرانیها و انتشارات خود پیشنهاد نمودم که به هیپنوتیز توجه بیشتری شود لازم بود که بین هیپنوتیز و خواب رابطه‌ای ایجاد شود و درباره هیپنوتیز جوانی تفسیر بیشتری شده و خواب رابطه‌ای ایجاد شود و درباره هیپنوتیز حیوانی تفسیر بیشتری شده و مساله قابلیت هیپنوتیز شدن یا هیپنوتیز کردن را مطالعه کنند و پس از مطالعه این مساله می توانستیم در هرمو و هیپنوتیز را برای درمان بیماریهای روانی بکار ببریم.

    (شرلوک، ل.

    صفحه 13و14.

    شماره بازیابی 1148) سازنده کلمه هیپنوتیزم امروز در ایران و در همه‌ی دنیا خواب مصنوعی را هیپنوتیزم می گویند.

    هیپنوتیزم یعنی خواب کردن و یک کلمه یونانی است.

    نخستین بار در سال 1842 این کلمه را جراح انگلیس در سخنرانی خود به کار برد.

    (طاووسی، شعبان.

    (کابوک).

    شهریور 1353.

    ص300) انجام اولین هیپنوتیزم در تاریخ یک روز چند بیمار روستایی برای درمان به کنتادو پسیکور مراجعه کردند کنت فریور چوپانی به نام ویکتور را طبق اسلوب مرشد خود می خواست تا آنجا که ممکن است بیشتر در او تولید بحران نماید ولی ویکتور نه فقط متحیر نشد بلکه متوحش شد چون به جای اینکه به هیجان در آید بخواب رفت.

    پریسکر خواست که چوپان را بیدار کند ولی بیدار نشد و از روی وحشت گفت برخیز و ویکتور از جا برخاست در حالیکه خواب بود و کنت در صدد بر آمد سوالاتی از چوپان بکند و چوپان مانند یک جوان تحصیل کرده پاسخ می داد.

    بعد از این واقع کنت آزمایش خود را تکرار کرد و نتایج آزمایش های خود را در یک مساله نوشت و منتشر کرد تا به دانشمندان بگوید کشف جدیدی در روان شناسی بدست آورده است.

    (طاوورسی، شعبان.

    شهریور 1353، صفحه 300) هیپنوتیزم خواب است؟

    پاسخ منفی است.

    تنها شباهت هیپنوتیزم با خواب، بسته شدن چشم است.

    ولی شخص کاملاً بیدار است و همه چیز را می شوند (و اگر شخص به خواب معمولی برود و دیگر صدای درمانگر را نشنود، درمان بی معنی است).

    نوار مغزی کسی که در هیپنوتیزم است و با نوار مغزی خود خوابیده تفاوت دارد.

    هیپنوتیزم به خودی خود درمان محسوب می شود؟

    می توان گفت خیر.

    هرچند هیپنوتیزم سطح کلی اضطراب را کاهش می دهد ولی برای درمان مناسب می بایست علاوه بر القای هیپنوتیزم، محتوای مناسب با شکل بیمار طراحی شود و اهداف درمان (مثلاً چاقی یا اعتیاد به سیگار) دقیقاً تعریف و حین درمان هیپنوتیزمی اجرا شود.

    (شریفی، علی، تیرماه 1380، صفحه 10.

    مقاله) آیا هیپنوتیزم خطرناک است؟

    نه در خود پدیده هیپنوتیزم هیچ چیز خطرناکی وجود ندارد ولی موارد سوء استفاده از هیپنوتیزم (مثلاً هیپنوتیزم توسط فرد ناشی و فاقد صلاحیت درمانی که متاسفانه در ایران فراوانی با آن مواجهیم) می تواند برای روان فرد زبان آور باشد و نباید هیچ‌گاه اجازه داد کسی که صلاحیت درمانی ندارد فرد را هیپنوتیزم کند (طبق قرارداد ایران فقط پزشکان، دندانپزشکان در حیطه کار خودشان و روان‌شناسان بالینی با نظارت روان پزشک مجاز به درون هیپنوتیزمی هستند.

    مقاله) امکان دارد کسی از حالت هیپنوتیزمی بیرون نیاید؟

    اگر روند هیپنوتیزم به هر دلیل قطع شود بیمار پا به خواب می‌رود یا خود به خود از هیپنوتیزم خارج می شود و از این نظری هیچ خطری متوجه بیمار نیست.

    در مقایسه با سایر درمان‌ها (مثل داروها) هیپنوتیزم بسیار بی ضرر است تاثیر جنسیت در هیپنوتیزم شدن در بین عموم مردم و عموم هیپنوتیست کنندگان عقیده بر اینست که زنها بیشتر و بهتر از مردان هیپنوتیزم می شوند.

    در بین عموم مردم و عموم هیپنوتیست کنندگان عقیده بر اینست که زنها بیشتر و بهتر از مردان هیپنوتیزم می شوند.

    «هال» از طریق آزمایش «نوسان بدن به جلو یا عقب» بر روی 1300 نفر، به این نتیجه رسید که خانم ها کمی بیش از آقایان استعداد هیپنوتیزم شدن دارند.

    چند نفر از دیگر نظیر: اینگوارسون و لیندبرگ، براون، کاسون و گروکی و روچ نیز پس از آزمایش و تحقیقات زیاد بهمین نتیجه رسیده اند که زنها بهتر از مردها هیپنوتیزم می شوند.

    اولینگ و هارگریوز در آزمایشات علمی خود نتیجه گرفتند که بین خانم ها و نوجوانان از نظر استعداد هیپنوتیزم شدن فرقی وجود ندارد.

    ولی تحقیقات علمی و دقیق تر بعدی نشان داد که نوجوانان رخته بیش از نوجوانان پسر استعداد هیپنوتیزم شدن.

    شهریور 1353، صفحه 509) پیشوایان مذهبی را با هیپنوتیزم نمی توان وادار به رقص کرد هیچ هیپنوتیزم کننده‌ای نمی تواند، هیچ آخوند، و پیشوای مذهبی واقعی را وادار به رقصیدن یا مشروب خوردن نماید مگر آنکه این آخوند، با پیشوای به ظاهر مذهبی جزو آن دسته معمم هایی باشد که در زندگی خصوصی خود هم مشروب می خورد و هم می رقصیده است.

    شهریور 1353، صفحه 509) آیا هیپنوتیزم کردن استعداد خاصی می خواهد؟

    هیپنوتیزم کردن استعداد و نیروهای مخصوصی نمی خواهد، و اگر به فرض استعداد و نیروهای مخصوصی هم احتیاج داشته باشد در اکثر مردم که دارای، استعداد متوسط برای یادگیری هر کاری می باشند این استعداد وجود دارد.

    شهریور 1353، صفحه 450) آیا برای یادگیری هیپنوتیزم باید تمریناتی انجام داد؟

    البته هر کسی برای یاد گرفتن هر کاری احتیاج به مطالعه و تمرین دارد، ولی معنی انجام تمرینات در هیپنوتیزم این نیست که نیروهای هانیه تیمی خاص در شخص ذخیره شود مانند منبع برق و باطری هر وقت مورد احتیاج بود آنرا بکار انداخت به هر حال برای یاد گرفتن هیپنوتیزم باید آمادگی قبلی داشت، باید مطالعه کرد و کمی تمرین نمود.

    شهریور 1353، صفحه 450) تاثیر هوش در هیپنوتیزم شدن به طور کلی ما هنگام هیپنوتیزم کردن با 3 دسته از اشخاص روبرو هستیم، یک دسته اشخاص سالم که دارای هوش متوسطی هستند و یک دسته بیماران روانی یا کسانیکه دچار ناراحتیهای عصبی هستند و یک دسته اشخاص کردن و کم هوش که هر یک از این سه دسته در درجات متفاوتی از هوش هستند اشخاص خیلی کردن و کم هوش را نمی توان هیپنوتیزم کرد اشخاص که دارای اختلالات عصبی هستند هنگام هیپنوتیزم باید از ساز و کارهای دفاعی آنها استفاده کرد و آنها را هیپنوتیزم نمود و کسانی که سالم و باهوش هستند اگر خودشان مایل باشند بخوبی هیپنوتیزم خواهند شد.

    شهریور 1353، صفحه 511) آیا از هیپنوتیزم می توان در امتحانات نهایی و کنکورهای دانشگاه استفاده کرد؟

    از طریق هیپنوتیزم، می توان کاری کرد، که امتحان، در سه جلسه امتحان به خواب برود و در خواب ببیند که صفحات کتاب، باز و در مقابلش گسترده است، آنگاه از روی کتاب اوراق امتحانی خود را بنویسد.

    اگر چنین عملی انجام شود، آیا جنبه تقلب دارد؟

    مسلماً نه؟

    زیرا این عمل یک عمل تقویت حافظه و تجسم خارق العاده چیز دیگری نیست، دانشجو درس را خواند، و در اثر تمرکز فکر توام با تجسم، قادر است در سه جلد امتحان کتاب باز را در مقابل خود ببیند.

    شهریور 1353، صفحه 754) بخش دوم: هیپنوتیزم درمانی فصل 1: هیپنوتیزم درمانی جسمی عیب و نقص های جسمی ظاهری و هیپنوتیزم تجربه نشان داده است گاهی هم علت پریشانی ها مربوط به نواقص، جسمانی و چگونگی نمودار شخصیت اجتماعی است.

    اکثر اوقات نواقص جسمانی نظیر لکنت زبان و یا قدری کم موئی جلو سر و یا بزرگی بینی، کوچکی چشم و نظایر آن در نظر بیننده اصلاً مورد توجه و مهم نیستند، ولی شخص که دارای نقص کوچک جسمانی است، بعلت تمرکز و توجهی که سالها به آن نقص کوچک داشته و گاهی هم بعضی از اطرافیان تذکراتی به شوخی یا جدی داده اند، آن نقص کوچک جسمی را خیلی بیش از آنچه اهمیت دارد.

    گاهی اوقات اکثر بدبختی ها و نابسامانیها ناشی از دقت و حساسیت بیش از اندازه است این دسته از مردم به سرزمین درون خود عقب نشینی می‌کنند، و عمداً از هرگونه معاشرت اجتماع با مردم اجتناب و خودداری نمایید.

    شخصی که تنها ماند و در خود رفت.

    افکارش بر نکات ضعف، نواقص جسمانی و رویدادهای ناگوار زندگیش متوجه و متمرکز می شود.

    و مدتی نمی گذرد که همان دو رو تسلسل موذیانه برقرار می گردد، بدون شک بیشتر مردم خود را همانطور که واقعاً هستند می بینند ولی عده‌ای دیگر به دلیل و بی جهت بدبین می باشند.

    تصویری از خود غرق در تیرگی و بدبختی ترسیم می نمایند.

    ما می خواهیم بدانیم چرا این قبیل بیماران چنین نقشهای ناخوشایند و اندوهناکی را در تئاتر زندگی، بازی می کنند؟

    جواب چرای بالا این دسته از بیماران پریشان حال قربانی «خود هیپنوتیزم» تصادفی و اتفاقی زندگی خود شده اند.

    زیرا ما می توانیم که یک شخص هیپنوتیزم شده به خوبی می تواند یک حالت خاص روانی تلقین شده را تقلید کرده و شخصیت خود را در آن نقش ظاهر سازد.

    شهریور 1353، صفحه 713و714) هیپنوتیزمژ دارویی استفاده از دیازبام 5 میلی گرم یک ساعت قبل از جلسه هیپنوتیزم یا پنتوباربیستال 200 میلی گرم نیم ساعت قبل از ایجاد خلسه در بعضی از افراد مضطرب که باید برای جراحی آماده شود مفید گزارش شده است ولی نتایج متغیر و غیرقابل پیش بینی است.

    هر هیپنوتیزوری که به کار خود و علائم هیپنوتیزم مسلط باشد از هر روشی می‌تواند استفاده کند بعضی از این روش ها آمرانه و بعضی مودبانه یا روش‌های پدر فرزندی و مادر فرزندی هستند بعضی از مقدمه ها فیزیکی یا روانشناسانه هستند که بستگی به موقعیت، محیط و شخصیت فرد می تواند از روش مناسبی استفاده کرد یا روشها را می توان تعدیل نمود.

    (محدثی، قاسم.

    مقاله) هیپنوتیزم در دندانپزشکی راستی موارد استعمال هیپنوتیزم در دندانپزشکی کدامند؟

    هرچند استفاده از هیپنوتیزم یکی از بهترین راههای تقلیل درد به شمار می رود، ولی مهمترین کاربرد هیپنوتیزم در دندانپزشکی تسکین و تقلیل درد نیست اگر مهمترین مورد استفاده هیپنوتیزم تنها بی حسی کامل بود، در این صورت هیپنوتیزم تنها به عنوان یک روش عجیب و غیر متعارف به حساب می آمد و کاربرد چندانی در دندانپزشکی نداشت، زیرا فقط نسبت کمی از افراد جامعه می توانند از بی دردی کامل هیپنوتیزمی بهره‌مند شوند.

    در واقع زمینه های کاربردی هیپنوتیزم در دندانپزشکی بسیار زیاد و متعددند که شرح تفصیلی همه آنها در این کتاب نمی گنجد بنابراین به بررسی کلی آنها بسنده می‌کنیم.

    موارد استعمال هیپنوتیزم در دندانپزشکی را می توان به 2 گروه عمده به شرح زیر تقسیم کرد: الف: موارد استمعال درمانی هیپنودونتیک که شامل موارد زیر است: 1- ریلاکس کردن بیمار 2- از بین رفتن ترس و اضطراب بیمار، تا ترس او از درد و ناراحتیهایی که به آنها می‌اندیشد از بین برود ب: موارد استعمال عمل یا جراحی هیپنودونتیک عبارتند از: 1- تقلیل میزان نیاز به بیهوشی و بی دردی 2- فراموش کردن خاطرات نامطبوع مرتبط با کارهای دندانپزشکی (هارتلند، جان.

    سال 1375.

    صفحه 226) اورولوژی و بیماری زنانه این بیماری در زنها و مردان مخصوصاً در زنها زیاد دیده می شود و ممکن است با ناراحتی های رحمی در زنان همراه باشد.

    وقتی این بیماریها مزمن شود دخالت کردن در آن خیلی ترسناک است.

    بعضی از آنها بشکل دردهای شدید بافته های بدنی در می‌آید و در این صورت غیر از راه هیپنوتیز از راه دیگر قابل علاج نیست در بیماریهای درونی گاهی از اوقات هیپنوتیز کمک بزرگی است و بیشتر اوقات آزمایشها با موفقیت انجام می شود، در بیماری سلسله البول که گاهی هنگام شب ادرار بدون جهت خالی می شود هیپنوتیز بسیار وسیله موثری است، ما در این مورد بیماران زیادی را درمان کرده ایم و به پورسانتاژ بسیار بالای مثبت رسیده ایم در این مورد اسلوبی در روانشناسی ذکر می شود که آنرا روان درمانی خواسته می گویند و اگر بیماری بدون اعتراض شخصاً برای این آزمایشها حاضر شوند نتیجه مثبت آن بیشتر است اما درمان آن گاهی از اوقات از این راه ماهها طول می کشد و بعضی اوقات هم بایستی چندی از مداوا بگذرد تا آثار آن معلوم شود، بنظر ما اینطور می رسد اگر با توجه و رسیدگی‌های لازم این نوع درمان دنبال شود نتایج خوبی بدست می آید.

    صفحه 144و145) درمان چاقی با هیپنوتیزم خانم مارگریت دچار بیماری خاصی بود و آن بیماری عبارت از این بود که دائماً در حال خوردن بود به هیچ وجه قادر نبود جلوی شکم خود را بگیرد در نتیجه بسیار چاق بود و از هیکل چاق و نامتناسب خود نفرت داشت و تنها علاقه‌اش در خانه خوردن شیرینی و کیک و غذای مختلف و بدین وسیله خود را تسکین می داد.

    خانم مارگریت نمی توانست بفهمد چرا او باید ناخودآگاه مجبور باشد که آنقدر به چیزهای شیرین علاقه داشته باشد، به خانم مارگریت گفته شد که علاقه وی به خوردن شیرینی جات یک علت خاص روانی دارد، که در حال حاضر نمی تواند بفهمد یا بیاد بیاورد ولی در حال هیپنوز به خاطر خواهد آورد.

    در اولین جلسه اینکه هیپنوتیزم شد، تلقین گردید که تا جلسه آینده خود به خود افکاری در فقرش خواهد درخشید و به خاطر خواهد آورد که چرا تا این اندازه به شیرینی جات باطناً علاقه مند است، در حالیکه در ظاهر می‌دانند که خوردن شیرینی جات برای او مضر است و در ظاهر از یک هفته بعد که خانم مارگریت برای هیپنوتیزم شدن جلسه دوم آمد اظهار داشت که بوضوح بیاد آورده است که علت علاقه او به شیرینی جات چیست؟

    به خوبی به خاطر آورد که وقتی پدر و مادرش در تصادف اتومبیل کشته شوند، خیلی وحشت زده و می ترسید.

    در اوایل مرتب گریه کرد.

    پدر بزرگ و مادر بزرگ بالاخره فکر کردند که برای ساکت کردن دچار باید بدانند خانم مارگریت به خاطر آورد که پدر بزرگ و مادر بزرگ او را ساعتها روی زانوی خود می‌نشانیدند و از او پرستاری و نوازش می کردند، پدر بزرگ او قصد می گفت و باو دائماً شیرینی می داد و ظاهراً ساکت و خوشحال می شد.

    مادر بزرگ هم همین کار را می کرد و خانم مارگریت به خاطر آورد که چقدر خوشحال می شد وقتی در اثر گریه و جیغ و داد و فریاد فوراً او را روی زانو می نشاندند و به او شیرینی می‌دادند.

    فصل چهارم: هیپنوتیز درمانی روحی (طاوورسی، شعبان.

    شهریور 1353، صفحه 731) هیپنوتیسم درمانی برای جلوگیری از ترسها، هراسها و جلوگیری از استرس به سه روش می توان از هیپنوتیسم برای کاهش واکنشهای اضطراب و استرس استفاده کرد.

    روش اول، روش آرمیدگی و حساسیت زدایی منظم، همراه با تلقین های هیپنوتیسمی برای کاهش اضطراب است.

    تصویرسازی ذهنی هدایت شده نیز می‌تواند مفید باشد.

    همان طور که قبلاً اشاره شد، واکنشهای استرس، بعلاوه اضطراب و هراسها، یک ویژگی مشترک دارند: و آن برانگیختگی هیجانی بالاست.

    این حقیقت اهمیت دارد زیرا به این معناست که هر تکنیکی که برانگیختگی را کاهش دهد، برکاهش اضطراب و استرس نیز موثر است.

    روش دوم استفاده از سازماندهی دوباره شناختی در خود- هیپنوتیسمی است که یک راهبرد مقابله‌ای کلی در کاهش اضطراب و استرس است روش سوم استفاده از هیپنوتیسم به عنوان تکنیکی به منظور آشکارسازی منابع اضطرابیا ترس است.

    (گلدن، ویلیام ل.

    صفحه 66) معالجه کمروپی به وسیله هیپنوتیزم بیماری که آقای بارکرنام داشت بطور کلی در مقابل همه مردم خجالت می کشید و از این وضعیت رنج می برد با کوچکترین انگیزه و تحریک چهره‌اش سرخ می‌شد به خصوص اگر متوجه می شد که به هر طریق توجه و نگاه کسی به او معطوف شده است.

    وی همیشه احساس حقارت می کرد اگر این احساس نبود او در شغلش خیلی ترقی می کرد.

    ولی بالاخره این بیماری وی با هیپنوتیزم درمان شد به این صورت که: هیپنوتیزم توانست علت اولیه سرخ شدن در صورتش را به یاد او بیاورد و او در هیپنوتیزم گفت، وی در سن پنج سالگی در جشن تولدی شرکت کرده بوده و در آن جشن ناگهان خانمی با انگشت به او اشاره کرده و گفته است: (این دختربچه چه موهای بلند و تشنگی دارد) نامیدن یک پسر بچه پنج ساله با نام دختر در آن سن بسیار توهین آمیز است و موجب عصبانیت این خرد شده است و او از خجالت سرخ شده است.

    خلاصه مطلب این که اون از این موقع به بعد به یک فرد خجالتی تبدیل شده است.

    شهریور 1353، صفحه 743) احضار روح ارواح به وسیله هیپنوتیزم این بحث بسیار شیرین و جالب است، درباره آن مطالب مهیج زیادی می توان نوشت، و اما خلاصه کلام اینکه از نقطه نظر علمی، آنچه و آنکه در جلسات احضار ارواج عمل می کند، روح نیست، بلکه شعور باطن مدیوم است موضوع وجود یا عدم وجود در روح و احضار یا عدم احضار آن موافقین و مخالفین زیاد دارد ولی تا به امروز آزمایشات علمی جز تظاهرات انکنسیانس چیز دیگری نشان نداده است این تظاهرات را می توان از طریق پاندول و خود نوشت و سایر علائم قراردادی مشاهده نمود.

    شهریور 1353، صفحه 758) درمان بدکاری جنسی به وسیله هیپنوتیزم تکنیکهای درمانی که ما برای بدکاریهای جنسی مفید یافته‌ایم عبارت است از تصویرسازی توام با فراخوانی ذهنی، تصویرسازی ذهنی شهوانی، حساسیت زدایی هیپنوتیسمی، بازسازی شناختی تمرین تجسمی، ابراز وجود هیپنوتیسمی، بازسازی شناختی، تمرین تجسمی، ابراز وجود هیپنوتیسمی و برای تعدیل رجحانهای نامطلوب بهتر است از تصویرسازی ذهنی آزارنده (انزجاری) استفاده کنیم.

    خلاصه کلام این که: هیپنوتیسم می تواند وسیله نیرومندی برای درمان مشکلات جنسی باشد، حتی هنگامی که شریک جنسی همکاری نکند.

    نتایج و یافته های تجربی دو تأئید درمان مشکلات جنسی از طریق هیپنوتیسم به وسیله آزار (1982 و 1984) گزارش شده است براساس اطلاعات بالینی، او دریافت درمان هیپنوتیسمی بدکاری جنسی نسبت به درمان جنسی سفتی موثرتر است.

    امیدواریم این نتایج و یافته های مثبت در مطالعات بعدی نیز تأئید شود.

    بخش سوم: خود هیپنوتیزمی فصل 1: خود هیپنوتیزم خود هیپنوتیزم یا اتوهیپنوتیزم این اصطلاحات به حالاتی اطلاق می شود که پدیده هیپنوتیزمی توسط خود فرد و بدون دخالت شخص دیگری پدیدار شود.

    در این شرایط فرد از طریق مطالعه یا از کس دیگری یاد می گیرد که چطور هر موقعی که مایل بود یا به علل درمانی به آن نیاز داشت، خود را در حالت هیپنوتیزمی قرار دهد.

    هر چند این تکنیک توسط سوژه‌هایی که قبلاً به یک خلسه متوسط یا عمق وارد شده اند بهتر و سریعتر یاد گرفته می شود ولی با این وجود هر فرد می تواند آن را به خوبی فرا بگیرد.

    بسیاری از افرادی که در زمینه هیپنوتیزم کار می کنند، در یک زمان خود هیپنوتیزم را هم یاد گرفته اند.

    بسیاری از مولفان عقیده دارند که تمام هیپنوتیزمها در اساس خود هیپنوتیزم هستند و مایلند این عقیده به دیگران هم منتقل شود.

    براساس مطالعات و مشاهدات وسیعی که فروم و دیگران داشته اند، احساس بسط، پرواز آزاد افکار و قدرت پذیرش اگو در مقابل محرکهایی که از درون وجود فرد سرچشمه می گیرند برخی از ویژگی های خود هیپنوتیزم است.

    تمرکز توجه و پذیرش نسبت به محرکهایی که از خارج می آیند هیپنوتیزور یا چیزی که فرد توجه و تمرکز خویش را متوجه آن کرده است از اختصاصات دیگر هیپنوتیزمی به شمار می آیند.

    (هارتلند، جان.

    صفحه 143) یک طرح خود هیپنوتیزم 1- القای خلسه خود هیپنوتیزم به یکی از سه طریق پس هیپنوتیزمی، نوار کاست یا روش ایدیوموتدر.

    2- عمیق کردن حلقه: به روش تکرار و استمرار القاء و روش های دیگری که ذکر شده است.

    3- استفاده از ترانس: مقاصدی که برای آن، خود هیپنوتیزمی کردیم را به صورت دادن پیشنهاد سازنده، مثبت و مفید به صورت تکراری القاء می شود.

    بهترین تلقینات برای بهبود وضعیت تلقین امیل گوئه می باشد Emile Goues «من روز به روز- هر روز از هر حیث و از هر حیث و از هر جهت خوبتر و بهتر می‌شوم» خود هیپنوتیزم در درمان بسیاری از بیماریهای روان تنی- بی خوابی- دردهای موضعی حائز اهمیت است.

    با تمرین افراد می توانند کلیه مشکلات خود را پیدا نموده و حالت تسلط روح بر جسم را پیدا کنند و بسیاری از عادات و رفتار را می توان با خود هیپنوتیزم تغییر یا تقویت نمود.

    بازیابی 170، نشریه تازه‌های روان درمانی.

    مقاله) خود هیپنوتیزم و تئوریهای هیپنوتیزم خود هیپنوتیزم: پدر واقعی تمام هیپنوتیزما خود هیپنوتیزم است.

    در تمامی آنها شخصی وارد خلسه می گردد آنچه یک هیپنوتیز در دیگر هیپنوتیز یا هنر و هیپنوز Herto-hypnosis انجام می دهد کمکی است به سوژه برای رسیدن به حالت ترانس که ما آن را خلسه می نامیم.

    در اتو هیپنوتیزم ای خود هیپنوز اهمیت تخیلات (Imaginstion) به مراتب از تمرکز که در هیپنوتیز کردن دیگران انجام می گردد بیشتر است.

    مقاله) خلاصه تئوریهای هیپنوز پیر ژانه روی تئوری تک ایده‌ای Monoideism تاکید می ورزید و آن عبارت است از باریک شدن محدوده درکی سوژه و تمرکز مطلق وی به یک ایده یا تصور برنهایم معتقد بود که هیپنوزیک حالت تلقین پذیری مفرط است، آقایان کوئه و ساریین به تئوری نقش اجتماعی (Social role) و باریر بر این اعتقاد است که هیپنوز یک وضعیت بین فردی است که بین هیپنوتیزور و سوژه ایجاد می شود.

    شارکو معتقد بود که هیپنوز یک حالت فیزیولوژیکی است و حالتی تجربی می‌باشد، ریهر (Reyher) به تئوری فیزیکی معتقد است و می گوید ممکن است مرکزی به نامرکز هیپنوز مانند مرکز خواب که در هیپوتالاموس است وجود داشته باشد.

    گراهام (Graham 1978) معتقد است که هیپنوز در اثر فعالیت نیمه مغلوب مغز است که بیشتر با احساسات، هیجانات و تصورات در رابطه است برخلاف نیمه غالب که در رابطه با سخن و افکار انتزاعی است.

    بعضی هیپنوتیزورهای طبی مانند آقای دکتر رابرت از دانشگاه نیویورک و هربرت اشپیگل بر پایه‌های فیزیولوژیکی هیپنوز اعتقاد بیشتری دارند.

    هیپنوز هرچه هست یک واقعیت طبیعی است، یک حالت آگاهی و هوشیاری برتر است.

    فهرست منابع: 1- گلدن، ویلیام ال.

    توماس داوود.

    فرید برگ فرد.

    (بی‌تا).

    هیپنوتیزم درمانی.

    مترجم: تو زنده جای، حسن (عضو هیات علمی دانشگاه).

    ابوالفضل تفضلی.

    تهران.

    2- ل، شرلوک.

    روانشناسی و هیپنوتیزم.

    مترجم جهانبخش قاسم زاده.

    3- هارتلند، جان.

    1375.

    هیپنوتیزم هارتلند.

    مترجم دکتر سیدرضا حجالیان.

    تهران: انتشارات جمال الحق.

    4- کابوک.

    روانشناسی هیپنوتیزم.

    مترجم (بی‌تا).

    (1353).

    تهران: انتشارات کتابخانه ملی.

    5- لک گیل، اورماند.

    (1372).

    دایره المعارف هیپنوتیزم.

    مقاله ها: 1- تیماریان، بهمن.

    سیامک خدا رحیمی.

    دوگانگی جنسی آندروژنی.

    تازه‌های روان روان درمانی.

    2- محدثی، قاسم.

    خود هیپنوتیزم و تئوریهای هیپنوتیزم.

    3- دکترشریفی، علی.(1380).

    چرا هیپنوتیزم؟

    روانشناسی امروز شماره8.

    صفحه10.

    پیوست ها: اسامی کتابنویسندهمترجمهیپنوتیزم و بررسی تلقین پذیریویتازنهافرآقای نیزوانیهیپنوتیزم مصورویلابورناصر العلوکاسرار خواب مصنوعیکنرادی لانیزاحمد علائیاسرار هیپنوتیزم و تله پاتینصرا… باب حوائجیکاوه برزگراتو هیپنوتیزملی لی کرونهمایونفر

  • فهرست:

    چکیده
    پیشگفتار
    مقدمه
    بخش اول: هیپنوتیزم
    فصل 1: کلیات هیپنوتیزم
    1-1- تعریف هیپنوتیزم
    1-2- پیرایش هیپنوتیزم
    1-2-1- سازنده کلمه هیپنوتیزم
    1-2-2- انجام اولین هیپنوتیزم در تاریخ
    1-2-3- هیپنوتیزم خواب است؟
    1-3- هیپنوتیزم به خودی خود درمان می شود؟
    1-3-1- آیا هیپنوتیزم خطرناک است؟
    1-3-2- امکان دارد کسی از حالت هیپنوتیزمی بیرون نیاید
    1-3-3- تاثیر جنسیت در هیپنوتیزم شدن
    1-3-4- پیشوای مذهبی را نمی توان با هیپنوتیزم شدن وادار به رقص کرد
    فصل 2: یادگیری هیپنوتیزم
    2-1- آیا هیپنوتیزم کردن استعداد خاصی می خواهد؟
    2-2- آیا برای یادگیری هیپنوتیزم باید تمریناتی انجام داد؟
    2-3- تاثیر هوش در هیپنوتیزم شدن
    2-4- آیا از هیپنوتیزم می توان در امتحانات نهایی و کنکورهای دانشگاهی استفاده کرد؟

    بخش دوم: هیپنوتیزم درمانی
    فصل 3: هیپنوتیزم درمانی جنسی
    3-1- عیب و نقص های جسمی ظاهری و هیپنوتیزم
    3-2- هیپنوتیز دارویی
    3-3- هیپنوتیزم در دندان پزشکی
    3-4- اورولوژی و بیماریهای زنانه
    3-5- درمان چاقی با هیپنوتیزم
    فصل 4: هیپنوتیز درمانی روحی
    4-1- هینوتیسم درمانی برای جلوگیری از ترسها، هراسها و جلوگیری از استرس
    4-2- معالجه کرویی به وسیله هیپنوتیزم
    4-3- احضار روح ارواح به وسیله هیپنوتیزم
    4-4- درمان بدکاری جنسی به وسیله هیپنوتیزم
    بخش سوم: خود هیپنوتیزمی
    فصل 5: خود هیپنوتیزم
    5-1- خود هیپنوتیزم یا اتوهیپنوتیزم
    5-2- یک طرح خود هیپنوتیزم
    5-3- خود هیپنوتیزم و تئوریهای هیپنوتیزم
    5-4- خلاصه تئوریهای هیپنوز
    تصویر 1
    تصویر 2
    تصویر 3
    منبع:

    - گلدن، ویلیام ال. توماس داوود. فرید برگ فرد. (بی‌تا). هیپنوتیزم درمانی. مترجم: تو زنده جای، حسن (عضو هیات علمی دانشگاه). ابوالفضل تفضلی. (بی‌تا). تهران.

    2- ل، شرلوک. (بی‌تا). روانشناسی و هیپنوتیزم. مترجم جهانبخش قاسم زاده. (بی‌تا). تهران.

    3- هارتلند، جان. 1375. هیپنوتیزم هارتلند. مترجم دکتر سیدرضا حجالیان. (بی‌تا). تهران: انتشارات جمال الحق.

    4- کابوک. (بی‌تا). روانشناسی هیپنوتیزم. مترجم (بی‌تا). (1353). تهران: انتشارات کتابخانه ملی.

    5- لک گیل، اورماند. (1372). دایره المعارف هیپنوتیزم. مترجم دکتر سیدرضا حجالیان. (1372). تهران: انتشارات جمال الحق.

    مقاله ها:

    1- تیماریان، بهمن. سیامک خدا رحیمی. (بی‌تا). دوگانگی جنسی آندروژنی. تازه‌های روان روان درمانی.

    2- محدثی، قاسم. (بی‌تا). خود هیپنوتیزم و تئوریهای هیپنوتیزم.

    3- دکترشریفی، علی.(1380). چرا هیپنوتیزم؟ روانشناسی امروز شماره8. صفحه10.

     

مفاهیم در ابتدای بحث اصلی هیبنوتیزم به تعریف بعضی از مفاهیم اصلی هیبنوتیزم می پردازیم. دانستن تعریف علمی این مفاهیم شما را در پیگیری بهتر موضوع یاری می دهد. هیبنوتیزم : یک تغبیر گذاری ذهنی است که با تغییر در درک، تصویر سازی ، تلقین پذیری وتمرکز همراه بوده و با تلقین پدید می آید. هیبنوتیزم با پدیده هایی چون انفکاک همراه است. هیبنوتیزور : کسی که اقدام به عمل هیبنوتیزم می کند اما ...

مسمر : درمانگر جادوگر بسیاری از متخصصان معتقد به جسمانی بودن عوامل ، خودشان در نهایت در زمره شبه دانشمندان بودند و بعضی دیگر از دانشمندان کاذب به شمار می آمدند . مع هذا حتی این گروه دوم هم بخشی از مطالعات ما هستند چون نظریات آن ها در مورد بعضی از پدیده های روانی ، با این که بعدها خلاف آن اثبات شد باعث شدند تا دیگران به جستجو و اکتشاف توضیحاتی برای آن پدیده ها برآیند . و چنین ...

خواب، بخش عادی از زندگی‌ ما بحساب می آید که به ندرت به ماهیت آن توجه می‌کنیم . هنگامی که خوب به این مسأله بیاندیشیم ، در می‌یابیم که خوابیدن عملی واقعاً شگفت‌انگیز است . در طول خواب ماهشیاری و کنترل اعمال و افکارمان را از دست می دهیم و این اتفاقی است که اگر در بیداری برای ما رخ دهد بسیار وحشتناک خواهد بود . با این وجود هر شب این اتفاق روی می‌دهد و مامی‌خوابیم . (خواب در حفظ ...

مجتمع نا بينايان شهيد محبي به دليل عدم امکان دسترسي به کليه آموزشگاههاي موجود در کشور و هم چنين عدم لروم تحليل کليه اين فضا ها :يکي ار محتمع هاي آموزشي نا بينايان يه نام مجتمع نا بينا يان شهيد محبي در شهر تهران به عنوان نمونه انتخاب

تعريف نوين پزشکي از مرگ : در زمان‌هاي قديم حتي تا اوائل قرن نوزدهم، تعريف مرگ آسان و ساده بود. چرا که توقف قلب معادل مرگ دانسته مي‌شد. اين ديدگاه تا قبل از ابداع روش‌هاي جديد بازگرداندن دوباره به حالت حيات، حاکم بود. کمپس، پرفسور فقيد انگليسي که آ

مانند پيدايش بسياري از (( علوم رفتاري )) ريشه مطالعه علمي روانشناسي ورزش ، به قرن بيستم بر مي گردد در بين سال هاي آخر قرن نوزده و اوايل قرن بيستم بود که اولين مجموعه مطالعات علمي جنبه هاي (( روانشناختي ورزش )) چاپ شد. با اين همه اين مجموعه برجسته مط

مقدمه: تعریف نوین پزشکی از مرگ : در زمان‌های قدیم حتی تا اوائل قرن نوزدهم، تعریف مرگ آسان و ساده بود. چرا که توقف قلب معادل مرگ دانسته می‌شد. این دیدگاه تا قبل از ابداع روش‌های جدید بازگرداندن دوباره به حالت حیات، حاکم بود. کمپس، پرفسور فقید انگلیسی که آثار جاودانه‌ای مانند کتاب پزشکی قانونی از او به یادگار مانده، می‌گوید: «مرگ به هر صورتی که باشد یک امر پزشکی است». بنابراین ...

روانشناسی رنگ با وجودی که اثر رنگ‌ها تا حدودی ذهنی است و در مورد اشخاص مختلف فرق می‌کند امّا برخی از تاثیرات رنگ‌ها دارای معنی یگانه‌ای در سراسر جهان هستند. رنگ‌هایی که در طیف رنگ‌ها در ناحیه قرمز قرار دارند به عنوان رنگ‌های گرم شناخته می‌شوند که این دامنه‌اش از احساسات گرم و صمیمانه تا احساس خشم و عصبانیت متغیر است... مطلبی کامل و جامع در مورد رنگها و روانشناسی رنگها... رنگ ...

روانشناسی در ورزش در روانشناسی ورزشی مراحل روانی و روحی استعمال‌ میشود که به ما راهنمایی و مجموعه دستورالعمل قابل لمس ارائه میدهد که چطور ما در موقعیتهای رقابتی و مسابقه بهترین استراتژیهای روحی را به دست بیاریم. ما در این بخش در طول زمان در بخش های مختلف به مربی هایی که رسیدگی به ورزشکنان میکنند تکنیکهایی را آموزش میدهیم که بتوانند با کمک این علم تیم ها و ورزشکنان تکی را آموزش و ...

مقدمه : روانشناسی یعنی : " مطالعه رفتار" یا " مطالعه علمی رفتار موجود زنده" ،" مطالعه علمی رفتار و فرایند های روانی " ، علمی که رفتار و زیرساختهای آن، یعنی فرایندهای فیزیولوژیکی و شناختی را مطالعه می کند و در عین حال حرفه ای است که در آن از دانش حاصل برای حل عملی مسائل انسانی ، استفاده میشود" . هر چند سابقه علمی روانشناسی بسیار کوتاه است ، اما در همین دوران کوتاه نیز رویدادهای ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول