دانلود تحقیق کاربرد رایانه در برق

Word 95 KB 5078 17
مشخص نشده مشخص نشده کامپیوتر - IT
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • در مدارهای زیر الف) پتانسیل گره ها ب) جریان شاخه ها ج) توان هر یک از عناصر را بدست آورید.

    ابتدا برنامه را اجرا کرده وقتی محیط برای کار آماده شد مدار را رسم می کنیم.

    برای ترسیم مدار از کتابخانه Analog المان R (مقاومت را در محیط ترسیم قرار می دهیم و بعد از آن در همین کتابخانه منبع جریان وابسته به جریان F را در محیط کار قرار می دهیم و در کتابخانه Source که مربوط به منابع می باشد منبع ولتاژ DC به نام VDC را در مدار قرار می دهیم و بعد از آن با استفاده از Place wire مدار را رسم می کنیم و زمین را که با نام O/Source مشخص شده است در جای خود قرار داده و برای تغییر مقدار مقاومت و مقدار منبع با دبل کلیک کردن روی مقدار پیش فرض آن مقدار مورد نیاز را واردمی نماییم و برای تعیین ضریب وابستگی منابع وابسته با دبل کلیک کردن بر روی آنها در قسمت Gain ضریب وابستگی را مشخص می کنیم و سپس خارج می شویم و بعد از ترسیم باید آن را آنالیز می کنیم.

    بعد از آن وارد قسمت محیط آنالیز می شویم و در قسمت Analyses type نوع آنالیز را مشخص می کنیم و بعد از آن گزینه Run را اجرا می کنیم ومی توان ولتاژ جریان و توان راباانتخاب گزینه های V و I و W مشاهده نمود.

    1 پتانسیل گره ها 2 جریان شاخه ها 3 توان عناصر مدار شماره 2 بعد از اجرای برنامه هنگامی که محیط برای کار آمداه شد مدار را رسم کرده پتانسیل گره ها جریان شاخه ها توان عناصر آنالیز در حوزه زمان Time domain : توسط این آنالیز می توان پتانسیل گره ها، جریان هر المان و توان المان را توسط شکل موج ملاحظه کرد ترانزیستور در مدار شکل زیر توسط آنالیز Bias point نقطه کار شامل IB، IE، IC، VBC و VCE را بدست آورید.

    سپس مدار را در حوزه زمان آنالیز نموده و موارد خواسته شده را اندازه گیری کنید.

    برای ترسیم مدار از کتابخانه Analog مقاومت R و خازن C-elect و از کتابخانه Source منبع ولتاژ سینوسی (VSIN) ترانزیستور Q2N2219 و از کتابخانه Bipolar انتخاب کرده و در محیط کار قرار می دهیم و سپس توسط گزینه Place wire مدار را ترسیم می کنیم و زمین را که به نام O/Source مشخص شده است در جای مناسب قرار می دهیم و ظرفیت مقاومت ها و خازن ها را با دابل کلیک کردن بر روی مقدار ظرفیتی که از پیش انتخاب شده است مقدار ظرفیت مورد نیاز را وارد می کنیم و برای منبع ولتاژ سینوسی مقدار Freq=1K,VAMPL=10mv,Voff=0 را با دابل کلیک کردن روی آنها مقدار لازم را وارد می کنیم و با استفاده از (Vin) Place Netaliul و (Voo) در روی مدار مشخص می کنیم.

    بعد از آن گزینه New Simulation Profile را در بالای صفحه انتخاب کرده و سپس نامی را برای آنالیز انتخاب می کنیم.

    و وارد محیط آنالیز می شویم و نوع آنالیز را Bias Point انتخاب کرده و OK را می زنیم.

    و سپس Run را اجرا می کنیم و با انتخاب این گزینه در بالای صفحه VCE و VBE را بدست می آوریم.

    و سپس با فعال کردن گزینه I جریان IB و IC و IE را بدست می آوریم.

    سپس مدار را در حوزه زمان آنالیز می کنیم و موارد زیر را بدست می آوریم.

    1 IB و IC و IE 2 شکل موج ورودی با اندازه 3 شکل موج خروجی با اندازه 4 محاسبه ضریب تقویت ولتاژ 5 محاسبه مقاومت خروجی تقویت کننده 6 ضریب تقویت جریان 7 مقاومت ورودی تقویت کننده برای آنالیز در حوزه زمان ابتدا نامی را برای آنالیز انتخاب می کنیم.

    سپس نوع آنالیز را Time Domain انتخاب می کنیم و سپس مقدار مطلوب را برای Run to Time و Maximum Step Size انتخاب می کنیم و OK را می زنیم.

    1 برای بدست آوردن جریان پایه بیس IB کرسر جریان را بروی پایه بیس قرار می دهیم و مدار را Run می کنیم.

    2 برای بدست آوردن جریان پایه امیتر IE کرسر جریان را را روی پایه امیتر قرار داده و مدار را Run می کنیم.

    3 برای بدست آوردن جریان پایه کلکتور IC کرسر جریان را روی پایه کلکتور قرار داده و مدار را Run می کنیم.

    4 شکل موج ورودی با اندازه کرسر ولتاژ را در قسمت ورودی مدار Vin قرار داده و مدار را Run می کنیم.

    5 برای رسم شکل موج خروجی با اندازه کرسر ولتاژ را در قسمت خروجی مدار Voo قرار داده و مدار را Run می کنیم.

    6 برای محاسبه ضریب تقویت ولتاژ باید ولتاژ خروجی را تقسیم بر ولتاژ ورودی کرد.

    7 مقاومت خروجی تقویت کننده را با استفاده از رابطه زیر بدست می آوریم.

    با وارد کردن RL=1000meG مقدار Vooرا بدست می آوریم.

    ضریب تقویت جریان برابر است با Io برابر است با Ii برابر است با مقاومت روی تقویت کننده برابر است با آنالیز DC Sweep دیود معمولی مدار را رسم نموده و منحنی مشخصه دیود را با استفاده از آنالیز DC Sweep بدست می آوریم.

    بعد از اجرای برنامه مدار را ترسیم می کنیم و برای ترسیم مدار از کتابخانه Analog مقاومت و از کتابخانه Diode دیود 1N4376 و از کتابخانه Source منبع VSC را انتخاب نموده و توسط گزینه Place wire مدار را ترسیم می کنیم و برای تعیین ظرفیت مقاومت با دابل کلیک کردن روی مقدار پیش فرض مقدار جدید را وارد می کنیم و در منبع VSRC مقدار DC را 1.V انتخاب می کنیم.

    سپس زمین را با نام O/Source در جای مناسب می گذاریم و توسط گزینه Place net alias، (AA) آند و (KK) کاتد دیود را مشخص می کنیم.

    و بعد از آن توسط گزینه New Simulation Profile مدار را آنالیز کرده در ابتدا باید نامی را برای آنالیز تعیین کنیم.

    حال وارد محیط آنالیز می شویم و نوع آنالیز را DC Sweep انتخاب می کنیم و بعد از آن در بالای صفحه نام منبع ولتاژ را می نویسیم و در ستون مربوط به Sweep Type نوع Sweep را انتخاب می کنیم و در سر ستون End Value, Start Value و Increment اعدادی مناسب قرار می دهیم و گزینه OK را انتخاب می کنیم.

    حال مدار را Run می کنیم و اگر Error نداد ادامه کار را انجام می دهیم.

    حال می بینیم که محور افقی ولتاژ منبع است و هیچ گونه منحنی را ما نمی بینیم.

    پس باید محور افقی را به اختلاف پتانسیل آند (A) و کاتد (K) تغییر داد پس به صورت زیر عمل می کنیم.

    از طریق منوی Plot گزینه Axis Setting را انتخاب می کنیم که پنجره باز شده که به صورت پیش فرض محور Xها انتخاب شده است.

    پس گزینه Axis Variable را انتخاب می کنیم.

    بعد از آن وارد صفحه ای می شویم که در آنجا اختلاف پتانسیل آند و کاتد را واردمی کنیم.() با تأیید آن محور افقی بر تغییر می کند.

    و بعد از آن باید محور عمودی جریان عبوری از دیود را به ما نشان دهد.

    پس به صورت زیر عمل می کنیم.

    از طریق گزینه Truce گزینه Add Truce را فعال نموده سپس جریان ID را انتخاب و آن را تأیید می کنیم.

    با تأیید آن منحنی مشخص دیود را می بینیم.حال اگر بخواهیم مشخصه دیود را ببینیم در محیطی که منحنی مشخصه دیودوجود داردگزینهView Simulation Output File را انتخاب می کنیم.

    دیود زنر مدار شکل زیر را رسم نموده و منحنی مشخصه دیود زنر را توسط آنالیز DC Sweep بدست می آوریم مدار را همانند قبل رسم نموده با این تفاوت که به جای دیود معمولی 1N4376 از دیود زنر 1N4099 استفاده می کنیم.

    بعد مدار را آنالیز کرده و بعد از انتخاب نامی مناسب برای آنالیز نوع آنالیز DC Sweep را انتخاب می کنیم و در قسمت Name نام منبع ولتاژ را می نویسیم و در قسمت Sweep Type نوع Sweep را Linear انتخاب می کنیم و در سرستون Start Value, End Value و Increment اعدادی مناسب قرار می دهیم (مانند شکل زیر) و گزینه OK را انتخاب می کنیم.

    حال مدار را Run می کنیم وتمام مراحل کار آن همانند مدار قبل می باشد.

    و حال اگر بخواهیم مشخصه دیود زنر را ببینیم گزینه View Simulation Output File را انتخاب می کنیم .

    BJT در مدار شکل زیر منحنی خروجی ترانزیستور BJT توسط آنالیز DC Sweep بدست می آوریم.

    از کتابخانه المانها از قسمت Bipolar ترانزیستور Q2N3053 را انتخاب کرده و از کتابخانه Source منبع VDC و IDC را انتخاب کرده و در محیط کار قرار می دهیم و توسط گزینهPlace wire مدار را ترسیم می کنیم و زمین را از قسمت Place Ground می کنیم.

    در جای مناسب قرار می دهیم و بعد از آن مدار را آنالیز می کنیم.

    در ابتدا نامی را برای آنالیز انتخاب کرده سپس در محیط آنالیز نوع آنالیز را DC Sweep انتخاب می کنیم و به خاطر این که ترانزیستور دوقطبی است در قسمت Option گزینهSecondarySweep را هم فعال می کنیم.

    در قسمتPrimary Sweep گزینه Voltage Source را انتخاب می کنیم.

    در قسمت Name نام منبع ولتاژ در قسمت Sweep Type نوع Sweep را Linear و در قسمت های Start Value, End Value و Increment مقدارهای مناسب می نویسیم و در قسمت Secondary Sweep قسمت Sweep Variable گزینه Current Source را انتخاب نموده و در قسمت Name نام منبع جریان را وارد می کنیم و در قسمت Sweep Type نوع Sweep را Linear و در قسمت های Start Value, End Value و Increment مقدارهای مناسب وارد می کنیم و آن را تأیید می کنیم.

    حال مدار را Run کرده و اگر Error نداد به ادامه کار می پردازیم.

    حال می بینیم که محور افقی ولتاژ منبع است و منحنی را نشان نمی دهد باید محور افقی را به ولتاژ تبدیل کرد که همانند مدار قبل از طریق منوی Plot گزینه Axis Setting را انتخاب کرده که پنجره ای باز شده که به صورت پیش فرض محور xها انتخاب شده پس گزینه Axis Variable را انتخاب می کنیم.

    صفحه ای باز می شود که در آنجا اختلاف پتانسیل کلکتور و امیتر را وارد می کنیم () و با تأیید آن (دوباره OK کردن محور افقی) به () تبدیل می شود و بعد از آن باید محور عمودی جریان عبور از پایه کلکتور را انتخاب کنیم.

    از طریق گزینه Truce گزینه Add Truce را فعال نموده که با انتخاب IC و تأیید آن منحنی ولت آمپر ترانزیستور BJT نشان داده می شود.

    برای دیدن مشخصه ترانزیستور BJT می توان از گزینه View Simulation Output File را انتخاب می کنیم.

    JFET در مدار شکل زیر توسط آنالیز DC Sweep منحنی مشخصه ترانزیستور JFET را بدست می آوریم.

    بعد از اجرای برنامه از کتابخانه المانها در قسمت JFET المان BF245A را انتخاب و در قسمت Source منبع VDC را انتخاب نموده و در محیط کار قرار می دهیم.

    سپس با استفاده از گزینه Place Wire مدار را ترسیم می نماییم و سپس زمین را با نام O/Source در جای مناسب قرارمی دهیم.

    سپس مدار را آنالیز می کنیم.

    بعد از آن در محیط آنالیز نوع آنالیز را DC Sweep انتخاب می کنیم و چون JFET دوقطبی است Secondary Sweep را فعال نموده چون هر دو منبع ولتاژ می باشد در هر دو Voltage Source را فعال می کنیم.

    حال در قسمت Primary Sweep در قسمت Name نام منبع اول و در قسمت Sweep Type نوع Sweep را Linear انتخاب می کنیم.

    در سه گزینه Start Value, End Value و Increment مقدار مناسب قرار می دهیم و در قسمت Secondary Sweep در قسمت Name نام منبع دوم و در قسمت Sweep Type نوع Sweep را Linear انتخاب می کنیم.

    در سه گزینه Start Value, End Value و Increment مقدار مناسب قرار می دهیم (مانند شکل زیر) و آن را تأیید می کنیم.

    حال Run را اجرامی کنیم وبقیه مراحل همانند مورد قبل می باشد.

    می بینیم که محور افقی ولتاژ منبع است و هیچ گونه منحنی را نشان نمی دهد.

    پس باید محور افقی را به اختلاف پتانسیل درین (D) سورس (S) () تغییر داده پس به صورت زیر عمل می کند.

    از طریق منوی Plot گزینه Axis Setting را انتخاب کرده که پنجره ای باز شده که به صورت پیش فرض محور xها انتخاب شده است پس گزینه Axis Variable را انتخاب می کنیم بعد از آن وارد صفحه ای می شویم که در آنجا اختلاف پتانسیل درین سورس را وارد می کنیم () با تأیید آن دوباره OK کردن محور افقی به () تغییر می کند.

    بعد از آن باید محور عمودی جریان عبوری از پایه درین را به ما نشان دهد.

    از طریق گزینه Truce گزینه Add Truce را فعال نموده پس با انتخاب جریان درین ID و تأیید آن منحنی مشخصه JFET را می بینیم.

    منحنی انتقال توان ماکزیمم : ابتدا برنامه را اجرا کرده و برای رسم این مدار از کتابخانه Source منبع ولتاژ VDC و از کتابخانه Analog مقاومت R انتخاب کرده و در مدار قرار می دهیم، سپس با استفاده از Place Wire مدار را ترسیم کرده و زمین را با نام O/Source از قسمت Place Ground در جای مناسب قرار می دهیم.

    سپس از کتابخانه Special قطعه Param را فراخوانده و در کنار شکل قرار می دهیم (به جایی وصل نمی شود) سپس با دابل کلیک کردن بر روی قطعه Param ستون New Column انتخاب کرده نام مقاومت مورد نظر را وارد کرده و مقدار آن را عدد یک قرار می دهیم سپس گزینه OK را انتخاب کرده و صفحه را می بندیم و بر روی مقاومت مورد نظر دبل کلیک کرده و این گونه وارد می کنیم حال باید مدار را آنالیز می کنیم باید نامی را برای آنالیز انتخاب کنیم.

    سپس نوع آنالیز را DC Sweep انتخاب نموده و گزینه Global Parameter را انتخاب کرده و نام آن را RL انتخاب می کنیم و در سه سطر بعدی مقدار اولیه نهایی و افزایش ها را عددی مناسب انتخاب می کنیم سپس مارکر توان را به بار می چسبانیم مدار را Run می کنیم محاسبه معادل تونن در یک مدار در شکل زیر معادل تونن را بدست آورید.

    ابتدا برنامه را اجرا کرده و برای رسم مدار از کتابخانه Analog مقاومت R و از کتابخانه Source منابع ولتاژ VDC را انتخاب کرده و در محیط کار قرار می دهیم.

    سپس با استفاده از Place Wire مدار را ترسیم کرده و زمین را با نام O/Source از قسمت Place Ground در جای مناسب قرار و سپس باری که می خواهیم ولتاژ تونن را از آن بدست آوریم مشخص می کنیم.

    حال برای بدست آوردن مقدار تونن ابتدا باید ولتاپ مدار باز را از طریق آنالیز DC مشخص کنیم.

    بدین منظور باید مقاومت RL را عدد بزرگ انتخاب کنیم.

    سپس باید مدار را آنالیز کرده برای آنالیز کردن باید نامی را برای آنالیز انتخاب کنیم.

    سپس نوع آنالیز را Bias Point انتخاب می کنیم و آن را تأیید می کنیم.

    سپس مدار را Run کرده و ولتاژ (AA),(BB) را مشاهده می کنیم سپس برای تعیین مقاومت تونن باید جریان اتصال کوتاه (ISC) را بدست آوریم.برای این منظور باید مقاومت RL را عددی کوچک 001/0 انتخاب کنیم و سپس باید مدار را آنالیز کنیم که همانند حالت قبل می باشد.

    سپس مدار را Run کرده و جریان دو سر AA,BB را مشاهده می کنیم آنالیز AC Sweep از این آنالیز جهت مشاهده منحنی پاسخ فرکانس فیلترها و تقویت کننده ها استفاده نمود.

    بدین منظور از کتابخانه Source منبع ولتاژ جریان AC را فرا می خوانیم.

    این گونه منابع دارای دو پارامتر ولتاژ یا جریان AC و DC می باشند و فرکانس برای این منبع تعریف نشده است و توسط آنالیز AC Sweep محدوده فرکانس را مشخص می کنیم.

    بعد از رسم مدار و انتخاب نامی برای آنالیز از بین گزینه های موجود آنالیز AC Sweep را فعال نموده و شروع فرکانس را یک عدد غیر از صفر انتخاب می کنیم و فرکانس نهایی را در سطر بعد وارد می کنیم و افزایش ها را یک عدد صحیح قرار می دهیم.

    سپس پراب ولتاژ را در خروجی مدار قرار داده و برنامه را Run می کنیم و سپس منحنی پاسخ فرکانس را مشخص می کنیم.

    RC بالاگذر 1ـ بررسی منحنی پاسخ فرکانس فیلتر بالاگذر RC از کتابخانه Source منبع ولتاژ AC و از کتابخانه Analog المان R و C را انتخاب می کنیم و در مدار قرار می دهیم و سپس مدار را ترسیم می کنیم و زمین مناسب را با نام از کتابخانه Place Ground انتخاب کرده و در جای مناسب قرار می دهیم و مقدار ظرفیت المان ها را با دابل کلیک کردن بر روی مقدار پیش فرض مقدار مورد نیاز را وارد می کنیم سپس مدار را آنالیز می کنیم نوع آنالیز را AC Sweep انتخاب کرده و سه سطر شروع فرکانس، فرکانس نهایی و افزایش ها را عددی مناسب قرار می دهیم و آن را تأیید می کنیم.

    سپس پراب ولتاژ را در خروجی مدار قرار می دهیم.

    حال برنامه را Run کرده و منحنی پاسخ فرکانس فیلتر بالاگذر RC را مشاهده می کنیم و فرکانس قطع آن را بدست می آوریم که فرکانس قطع از رابطه بدست می آوریم RC پایین گذر 2ـ بررسی منحنی پاسخ فرکانس فیلتر پایین گذر RCبا تغییر محل های C و R در تمرین قبل می توان آن را به یک فیلتر پایین گذر تبدیل نمود.

    وبقیه مراحل آن مثل حالت قبل می باشد.

    RL بالاگذر 3ـ بررسی منحنی پاسخ فرکانس بالاگذر RL بعد از اجرای برنامه از کتابخانه Source منبع ولتاژ AC و از کتابخانه Analog المان R و L را انتخاب می کنیم و در مدار قرار می دهیم سپس مدار را ترسیم می کنیم و سپس زمین را از کتابخانه Place Ground انتخاب و در جای مناسب قرار می دهیم و برای تغییر در ظرفیت المانها با دابل کلیک کردن بر روی پیش فرض آنها مقدار مورد نیاز را واردمی کنیم سپس مدار را آنالیز نموده که آنالیز آن کاملاً شبیه آنالیز مدار قبل می باشد سپس پراب ولتاژ را در دو سر خروجی قرار داده و آن را Run می کنیم که منحنی پاسخ فرکانس فیلتر بالاگذر RL را مشاهدهمی کنیم و فرکانس قطع آن را از رابطه بدست می آوریم RL پایین گذر 4ـ بررسی منحنی پاسخ فرکانس فیلتر پایین گذر RLبا تعویض کردن جای R و L در مثال قبل فیلتر را به نوع پایین گذر تبدیل می کنیم.

    و بقیه مراحل آن مانند حالت قبل می باشد.

    فیلتر میان گذر 5ـ بررسی منحنی پاسخ فیلتر میان گذر برای این فیلتر می توان از روی منحنی پاسخ فرکانسی فرکانس رزونانس و همچنین فرکانس های قطع پایین و قطع بالا را بدست آورد.

    بعد از اجرای برنامه از کتابخانه Source منبع ولتاژ AC و از کتابخانه Analo المان هایR و L و Cرا انتخاب می کنیم و در مدار قرار می دهیم و سپس مدار را رسم می کنیم و زمین را از کتابخانه Place Ground انتخاب کرده و در جای مناسب قرار می دهیم سپس برای تغییر ظرفیت المانها و منبع ولتاژ AC با دابل کلیک کردن بر روی مقدار پیش فرض مقدار جدید را وارد می کنیم سپس باید مدار را آنالیز می کنیم و سپس نوع آنالیز را AC Sweep انتخاب کرده و در سه سطر شروع فرکانس، فرکانس نهایی و افزایش، مقدار مناسب قرار می دهیم سپس پراب ولتاژ را در خروجی مدار قرار داده و گزینه Run را انتخاب می کنیم و منحنی پاسخ فرکانس فیلتر میان گذر نشان داده می شود که ما در ابتدا فرکانس رزونانس را بدست می آوریم.

    بعد از بدست آوردن فرکانس رزونانس فرکانس حد پایین و حد بالا را از رابطه بدست می آوریم که در اینجا می باشد.

    فرکانس قطع پایین.

    فرکانس قطع بالا.

    میان نگذر 6ـ بررسی منحنی پاسخ فرکانس فیلتر میان نگذر ترکیب موازی سلف و خازن مثال قبل را به طور سری قرار داده تا فیلتر به نوع میان نگذر تبدیل شود.

    سپس فرکانس رزونانس قطع بالا و قطع پایین آن را بدست می آوریم.

    وبقیه مراحل آن مانند حالت قبل می باشد.

    امیتر مشترک مدار یک تقویت کننده امیتر مشترک را رسم می کنیم و سپس با مشاهده منحنی پاسخ فرکانس اولاً باند مفید فرکانس و ثانیاً فرکانس های قطع پایین و بالا را بدست آورید.

    از کتابخانه Source منبع ولتاژ AC و DC و از کتابخانه Analog المانهای R و C و از کتابخانه EBI Polar ترانزیستور BC107A را انتخاب می کنیم و در مدار قرار می دهیم سپس مدار را ترسیم می کنیم و زمین مناسب را از کتابخانه Place Ground انتخاب می کنیم و در جای مناسب قرار می دهیم و برای تغییر در ظرفیت المانها و منبع ولتاژ AC و DC همانند گذشته عمل می کنیم.

    سپس نوع آنالیز را AC Sweep قرار داده و مقدار شروع فرکانس نهایی و افزایش ها را عددی مناسب قرار می دهیم سپس آن را تأیید می کنیم.

    سپس در خروجی مدار پراب ولتاژ قرار می دهیم.

    سپس مدار را Run می کنیم که در ابتدا دامنه ولتاژ و پهنای مفید فرکانس را بدست می آوریم.

    سپس فرکانس قطع پایین و بالا که از رابطه محاسبه می شود فرکانس قطع بالا.

    بیس مشترک 8ـ مدار تقویت کننده بیس مشترک را رسم می کنیم و سپس با مشاهده منحنی پاسخ فرکانس باند مفید فرکانس و فرکانس قطع پایین و فرکانس قطع بالا را بدست می آوریم.

    بعد ازاجرای برنامه از کتابخانه Source منبع ولتاژ AC و DC و از کتابخانه Analog المانهای R و C و از کتابخانه EBI Polar ترانزیستور BC10VA را انتخاب و در مدار قرار می دهیم.

    سپس مدار را رسم می کنیم و زمین مناسب را از کتابخانه Place Ground انتخاب می کنیم و در جای مناسب قرار می دهیم.

    سپس برای تغییر در ظرفیت المانها و منابع با دابل کلیک بر روی پیش فرض آنها مقدار جدید را وارد می کنیم.

    سپس مدار را آنالیز می کنیم که کاملاً شبیه به مدار قبل بوده و بعد از اجرای آنالیز پراب ولتاژ را در خروجی قرار می دهیم.

    بعد از قرار دادن پراب ولتاژ مدار را Run کرده و در ابتدا دامنه ولتاژ و پهنای مفید فرکانس را بدست می آوریم.

    باند مفید همانطور که ملاحظه می شود در این تقویت کننده پهنای باند مفید بیشتر است.

    سپس فرکانس قطع پایین و بالا که از رابطه محاسبه می شود فرکانس قطع پایین.

    آنالیز دیجیتال این آنالیز نیز همانند دیگر آنالیزها بوده و تفاوت در منابع ولتاژ می باشد.

    در کتابخانه Place Ground که منبع ولتاژ صفر ولت یا زمین وجود دارد دو منبع دیگر وجود دارد که یکی به عنوان یک منطقی (Hi) و دیگری به عنوان صفر منطقی (Lo) که از آن در این آنالیز استفاده می شود.

    این منابع دارای یک ترمینال می باشند همچنین دروازه های منطقی یا ICها در کتابخانه PS Pise موجود می باشد که با شماره های 74 یا 40 موجود است.

    همچنین بر اعمال پالس در ورودی ICها یک منبع ولتاژ به نام Dig Clock وجود دارد که برای این منبع چند پارامتر تعریف شده است.

    این منبع نیز یک ترمینالی بوده برای آنالیز دیجیتال بعد از رسم مدار آنالیز در حوزه زمان معین می کنیم.

    ضمن اینکه در در همان صفحه بر روی منوی Option کلیک نموده و گزینه Gate Level Simulation را انتخاب نموده و درخانه ای که حرف x نوشته آن را به عدد 1 تغییر می دهیم و سپس آن را تأیید می کنیم و سپس برنامه را اجرا نموده برای مشخص کردن وضعیت ورودی با خروجی می توان از پراب ولتاژ استفاده کرد.

    OR انحصاری با استفاده از چهار دروازه NAND یک دروازه OR انحصاری بسازید سپس جدول درستی آن را بررسی کنید.

    ابتدا برنامه را اجرا نموده بعد از اجرای برنامه از کتابخانه 7400 قطعه 7400 را انتخاب نموده و سپس مدار را ترسیم می کنیم و سپس توسط گزینه Vin Place Net Alias، (A) و (B) ورودی را مشخص می کنیم و از کتابخانه Place Ground برای حالت اول هر دو ورودی (A,B) را (Lo) یا صفر منطقی قرار می دهیم.

    سپس مدار را آنالیز نموده و سپس نوع آنالیز را Time Domain انتخاب نمود و سپس گزینه Option را کلیک کرده و گزینهGate Level Simulation را انتخاب می کنیم و در خانه ای که حرف x نوشته شده آن را به عدد 1 تغییر می دهیم و سپس آن را تأیید می کنیم.

    و حال پراب ولتاژ را در خروجی قرار می دهیم و سپس مدار را Run نموده و وضعیت خروجی را مشاهده می کنیم.

    و برای حالت دوم A را در سطحی صفر منطقی (Lo) و B را در سطح یک منطقی Hi قرار می دهیم.

    سپس مدار را Run می کنیم و وضعیت خروجی را مشاهده می کنیم.

    برای حالت بعد A را در سطح یک منطقی (Hi) و B را در سطح صفر منطقی (Lo) قرار می دهیم.

    سپس مدار را Run نموده و وضعیت خروجی را مشاهده می کنیم.

    برای حالت بعد هر دو دروازه A,B را در سطح یک منطقی قرار می دهیم.

    سپس مدار را Run نموده و وضعیت خروجی را ملاحظه می کنیم.

    سپس طبق خروجی ها جدول درستی را تشخیص می دهیم و ملاحظه می کنیم که با استفاده ازچهار دروازه NAND می توان دروازه OR انحصاری درست کرد.

    NOR انحصاری در خروجی OR انحصاری یک دروازه Not قرار دهید تا مدار به OR انحصاری تبدیل شود.

    مدار را همانند حالت قبل رسم نموده و سپس از کتابخانه 7400 دروازه Not را در خروجی آن قرار می دهیم و از کتابخانه Place Ground برای هر دو ورودی A,B سطح صفر منطقی Lo قرارمی دهیم.

    سپس مدار را آنالیز می کنیم که آنالیز آن کاملاً شبیه مرحلۀ قبل می باشد.

    سپس در خروجی مدار پراب ولتاژ قرار داده و مدار را Run می کنیم که وضعیت خروجی را مشاهده می کنیم.

    برای حالت دوم ورودی A را صفر منطقی Lo، و B را یک منطقی Hi قرار می دهیم.

    سپس مدار را Run می کنیم و وضعیت خروجی را ملاحظه می کنیم.

    برای حالت سوم دروازه A را در سطح یک منطقی Hi و B را در سطح صفر منطقی Lo قرار می دهیم.

    برای حالت چهارم هر دو ورودی را در سطح یک منطقی Hi قرار می دهیم و سپس مدار را Run نموده و وضعیت خروجی را مشاهده می کنیم.

    سپس طبق خروجی ها جدول درستی را تشخیص می دهیم و ملاحظه می کنیم اگر در خروجی دروازه OR انحصاری دروازه Not قرار دهیم به Nor انحصاری تبدیل می شود.

    را مشاهده می کنیم.

    FBA000110101011 FBA100010001111

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.
     

مقدمه یک عنصر هال از لایه نازکی ماده هادی با اتصالات خروجی عمود بر مسیر شارش جریان ساخته شده است وقتی این عنصر تحت یک میدان مغناطیسی قرار می گیرد، ولتاژ خروجی متناسب با قدرت میدان مغناطیسی تولید می کند. این ولتاژ بسیار کوچک و در حدود میکرو ولت است. بنابراین استفاده از مدارات بهسازی ضروری است. اگر چه سنسور اثرهال، سنسور میدان مغناطیسی است ولی می تواند به عنوان جزء اصلی در بسیاری ...

ربات چیست؟ ربات یک ماشین هوشمند است که قادر است در شرایط خاصی که در آن قرار می گیرد، کار تعریف شده ای را انجام دهد و همچنین قابلیت تصمیم گیری در شرایط مختلف را نیز ممکن است داشته باشد. با این تعریف می توان گفت ربات ها برای کارهای مختلفی می توانند تعریف و ساخته شوند.مانند کارهایی که انجام آن برای انسان غیرممکن یا دشوار باشد. برای مثال در قسمت مونتاژ یک کارخانه اتومبیل سازی، قسمتی ...

چکیده استفاده از شبکه های کامپیوتری در چندین سال اخیر رشد فراوانی کرده وسازمانها وموسسات اقدام به برپایی شبکه نموده اند . هر شبکه کامپیوتری باید با توجه به شرایط وسیاست های هر سازمان ، طراحی وپیاده سازی گردد. در واقع شبکه های کامپیوتری زیر ساخت های لازم را برای به اشتراک گذاشتن منابع در سازمان فراهم می آورند؛در صورتیکه این زیر ساختها به درستی طراحی نشوند، در زمان استفاده از شبکه ...

مقدمه یک عنصر هال از لایه نازکی ماده هادی با اتصالات خروجی عمود بر مسیر شارش جریان ساخته شده است وقتی این عنصر تحت یک میدان مغناطیسی قرار می گیرد، ولتاژ خروجی متناسب با قدرت میدان مغناطیسی تولید می کند. این ولتاژ بسیار کوچک و در حدود میکرو ولت است. بنابراین استفاده از مدارات بهسازی ضروری است. اگر چه سنسور اثرهال، سنسور میدان مغناطیسی است ولی می تواند به عنوان جزء اصلی در بسیاری ...

چکیده استفاده از شبکه های کامپیوتری در چندین سال اخیر رشد فراوانی کرده وسازمانها وموسسات اقدام به برپایی شبکه نموده اند . هر شبکه کامپیوتری باید با توجه به شرایط وسیاست های هر سازمان ، طراحی وپیاده سازی گردد. در واقع شبکه های کامپیوتری زیر ساخت های لازم را برای به اشتراک گذاشتن منابع در سازمان فراهم می آورند؛در صورتیکه این زیر ساختها به درستی طراحی نشوند، در زمان استفاده از شبکه ...

توان الکتریکی که اغلب به عنوان برق یا الکتریسیته شناخته می شود، شامل تولید و ارایه انرژی الکتریکی به میزان کافی برای راه اندازی لوازم خانگی، تجهیزات اداری، دستگاه های صنعتی و فراهم آوردن انرژی کافی برای روشنایی، پخت و پز، گرمای خانگی و صنعتی و فرایندهای صنعتی بکار می رود. تاریخچه اگرچه که الکتریسته به عنوان نتیجه واکنش شیمیایی ای که در یک پیل الکترولیک از زمانی که الساندرو ولتا ...

امروزه ليزر کاربردهاي بيشماري دارد که همه زمينه هاي مختلف علمي و فني فيزيک-شيمي-زيست شناسي - الکترونيک و پزشکي را شامل مي شود. همه اين کاربردها نتيجه مستقيم همان ويژگي هاي خاص نور ليزر است ليزر چيست ؟ نور ليزر نوع کاملاً جديدي از نور است؛ درخشان

مهندسان برق سامانه‌هاي قدرت را طراحي مي‌کنند. مهندسي برق دانش تحليل و بررسي رياضي پديده‌هايي فيزيکي است که به نحوي به بارهاي الکتريکي و حرکت و آثار آن‌ها (از قبيل جريان الکتريکي، پتانسيل الکتريکي، ميدان الکتريکي، ميدان مغناطيسي، موج الکترومغناطي

تولید ماورای صوت مقدمه علم صوت به معنی وسیع کلمه تولید ، تراگسیل و دریافت انرژی بصورت ارتعاش در ماده است. اگر اتمها و مولکولهای شاره یا جامد از اوضاع طبیعی خود تغییر مکان یابند، نیروی الاستیک در آن پدید می‌گردد، که مربوط به سختی جسم است و می‌خواهد جسم را به حالت نخست باز گرداند، این را نیروی برگرداننده گویند. تأثیر این نیروی الاستیک برگرداننده توأم با خاصیت اینرسی دستگاه ، ماده ...

رله ها حفاظت تجهیزات و دستگاه های سیستم قدرت در مقابل عیوب و اتصالیها ، به وسیله کلید قدرت انجام می گیرد قبل از اینکه کلید قدرت بتواند باز شود ، سیم پیچی عمل کننده آن باید تغذیه شود این تغذیه به وسیله رله های حفاظتی انجام می پذیرد . رله به دستگاهی گفته می شود که در اثر تغییر کمیت الکتریکی مانند ولت و جریان و یا کمیت فیزیکی مثل درجه حرارت و حرکت روغن ( در رله بوخهولس ) تحریک شده ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول