دانلود تحقیق شیوه نامه صدور کارت شناسایی قالیبافی و حرف فرش دستباف

Word 53 KB 5141 9
مشخص نشده مشخص نشده هنر - گرافیک
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •  

    شیوه صدور کارت شناسایی قالیبافی و حرف فرش دستباف

     

    اهداف و مزایای طرح

    تعاریف

    شرایط متقاضی و مدارک مورد نیاز

    مراحل صدور کارت شناسایی

    هزینه صدور کارت شناسایی

    پرسشنامه صدور کارت

    فرم کارت و کد گذاری

    مدت اعتبار و شرایط تمدید و تعویض کارت و المثنی

    فرم تمدید، تعویض و یا المثنی

    فرم گزارش کارشناسی

    -   فرم گزارش عملکرد استان    

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    مدیریت اقتصادی و بازرگانی

    گروه امور حمایتی

    کاظمی بغدادی

     

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

    اهداف و مزایای طرح:

    شناسایی جمعیت بافندگان و سایر حرف مرتبط با فرش دستباف کشور.

    شناسایی پراکندگی فعالان عرصه هنر صنعت فرش در سطح کشور.

    هویت بخشی و ساماندهی امور حمایتی از فعالان عرضه فرش دستباف

    شناسایی و دستیابی به آمار و اطلاعات بافندگان و سایر حرف مرتبط با فرش

    تسهیل امور اداری و جاری بافندگان و سایر حرف مرتبط

    کارت برگه هویت و معرف شغل، نوع فعالیت صاحب آن است و دارندگان آن می توانند جهت انجام امور جاری و اداری خود در مراجعه به مراکزی از قبیل سازمان بازرگانی، بیمه، بانک و ... بعنوان برگه هویت شغلی استفاده نمایند.

     

    تعاریف:

    کارت شناسایی شاغلین حرف فرش دستباف: مدرک شناسایی است که از سوی اتحادیه صنفی فرش دستباف و یا از طریق اتحادیه شرکتهای تعاونی فرش دستباف روستایی یا شهری  با نظارت سازمان بازرگانی استان به افراد دارای مهارت در امر حرف مرتبط با فرش دستباف از قبیل قالیباف، رفو گران، چله کش (چله دوان)، رنگرز، طراح و نقاش، بازرس فنی که بصورت خانگی و یا در کارگاه فعالیت دارند داده خواهد شد که در این شیوه نامه به اختصار کارت خوانده می شود.

    تک باف خانگی (خویش فرمایی): نوع فعالیتی است که در آن قالیباف، برای خود و بصورت شخصی مشغول به فعالیت بوده و تحت پوشش هیچ یک از اشخاص حقیقی و حقوقی نمی باشد.

    تولید غیر متمرکز (خانگی) با مدیریت متمرکز: مجموعه ای است متشکل از بافندگان خانگی و سایر حرف مرتبط با فرش که تحت مدیریت واحد به تولید فرش اشتغال دارند.

    کارگاه رنگرزی: به کارگاه یا کارخانه ای اطلاق می شود که با استفاده از ابزار صنعتی و نیمه صنعتی و مواد اولیه رنگزا گیاهی و شیمیایی نسبت به رنگرزی اقدام می نمایند وا فراد رنگرز در آن اشتغال دارند.

    کارگاه قالی بافی: به کارگاهی اطلاق می شود که در مکان ثابت و متمرکز که دارای بیش از 2 دار قالی و بافندگان شاغل در آن تحت نظر و مدیریت کارفرما بصورت روزمزد یا کارمزد برای کارفرما تولید می نمایند که این قبیل کارگاهها از نظر فضا و متراژ از مجتمع های بزرگ و متمرکز قالی بافی کوچکتر می باشند.

    مجتمع های بزرگ و متمرکز قالی بافی: براساس آئین نامه اجرایی قانون حمایت از تأسیس و اداره مجتمعهای بزرگ قالی بافی به شماره 34868 ه مورخ 21/6/85 به مکانی اطلاق می شود.

    الف- ثابت که در زمین به مساحت (330) متر مربع با سطح زیر بنای حداقل (200) متر مربع شامل (130) متر مربع سالن بافت و (70) متر مربع سایر موارد شامل مدیریت مجتمع، تأسیسات، انبار و خدمات جانبی و غیره بوده و با رعایت استانداردهای نور، روشنایی، تهویه، امکانات بهداشتی و ایمن مطابق با ضوابط ایمنی و بهداشت کار مصوب شورای عالی حفاظت فنی تأسیس و اداره می شوند.

    ب‌ حداقل میزان ظرفیت سالیانه (100) متر مربع، رجشمار سی و پنج و پائین تر و ظرفیت تولید سالانه (70) متر مربع برای رجشمار بالاتر از سی و پنج رج با حداقل 24 نفر بافنده متناسب با مشخصات یاد شده و با رعایت سایر مفاد مندرج در آئین نامه اجرایی

     

    قالیباف: قالیباف به شخصی اطلاق می شود که دارای مهارت عملی در یکی از روشهای قالیبافی بوده و بصورت تمام وقت و یا پاره وقت به این حرفه اشتغال دارد.

    رفوگر (مرمت کار): به شخصی اطلاق می شود که دارای تخصص در زمینه ترمیم، سوختگی، پوسیدگی پارگی و تعمیر فرش می باشد.

    طراح (نقاش): به استاد کار نقشه کش گفته می شود. کسی که کارش طراحی نقشه های قالی است که با استفاده از ابزارها آثاری را خلق می نمایند.

    چله دوان: (چله کش) کسی که کارش کشیدن چله بر روی دار قالی است.

    بازرسی فنی (ناظرین فنی): به فردی اطلاق می شود که مهارت کافی در شناخت دار و ابزار و تجهیزات بافت و مواد اولیه مرغوب، نقشه خوانی، چله کشی، تکمیل و آشنایی با معایب و رفع عیوب فرش را دارا می باشد.

    •رنگرز: به فردی اطلاق میگردد که در کارگاه یا کارخانه با استفاده از ابزار صنعتی و نیمه صنعتی و مواد اولیه رنگزا گیاهی و شیمیایی نسبت به رنگرزی خامه قالی (ابریشم، پشم) اشتغال دارد.

     

     

    شرایط متقاضی و مدارک مورد نیاز:

    شرایط متقاضی:

    حداقل سن 15 سال تمام. (برابر قانون کار جمهوری اسلامی ایران)

    گواهی پایان خدمت یا معافیت از خدمت نظام وظیفه

    اشتغال به بافندگی یا سایرمشاغل  فرش دستباف در زمان درخواست کارت شناسایی

    داشتن مهارت عملی و دارا بودن یکی از شرایط ذیل:

    1-4: ارایه مدرک قالیبافی برای بافندگان از آموزشگاه های دولتی و یا خصوصی معتبر جهت تایید مهارت عملی مورد قبول است.

    2-4: ارایه گواهی اشتغال به تحصیل برای بافندگان و یا مدرک فارغ التحصیلی در مقطع دبیرستان و بالاتر در رشته فرش یا صنایع دستی مرتبط با فرش به منزله دارا بودن مهارت عملی پذیرفته می شود.

    3-4: ارایه گواهی از اتحادیه های تعاونی شهری یا روستایی اتحادیه صنفی فرش،‌ شوراهای شهری و روستایی و سایر دستگاههای مرتبط با فرش به منزله داشتن مهارت عملی برای کلیه حرف فرش محسوب می گردد.

    4-4: در غیر از موارد فوق آزمون عملی بطور رایگان از متقاضیان در اتحادیه شرکتهای تعاونی فرش شهری یا روستایی فرش و اتحادیه صنفی فرش  گرفته خواهد شد.

    تبصره: دارندگان کارت قالیبافی و مشاغل وابسته فرش دستباف از سایر دستگاه ها تا تاریخ 29/12/1383 و دارندگان کارت شناسایی موقت از سازمان بازرگانی می بایست بر اساس این شیوه نامه جهت صدور و تمدید و یا تعویض کارتهای انها از طریق اتحادیه و شرکتهای تعاونی، اتحادیه صنفی و یا سازمان بازرگانی اقدام نمایند.

    مدارک مورد نیاز:

    دو قطعه عکس 3×2 (برای خواهران رعایت حجاب اسلامی الزامی است)

    کپی کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت نظام وظیفه

    فتوکپی شناسنامه یا کارت ملی

    تکمیل پرسشنامه مربوط به صدور کارت. (دو نسخه)

    گواهی دال بر اشتغال و فعالیت در امر قالیبافی و یا سایر حرف فرش دستباف از اتحادیه های صنفی فرش یا اتحادیه شرکتهای تعاونی فرش شهری یا روستایی

    6 در مواردی که اتحادیه صنفی و اتحادیه فرش شهری یا روستایی تشکیل نگردیده، گواهی اشتغال از سازمان بازرگانی یا ادارات تابعه کفایت می کند.

    تبصره1: برای کلیه متقاضیان فارغ از نوع مهارت و اشتغال و عضویت در تشکلها، فقط یک مجوز کارت شناسایی با یک نوع حرفه قابل صدور میباشد.

    تبصره 2: اتحادیه شرکتهای تعاونی فرش دستباف شهری و روستایی و اتحادیه صنفی فرش دستباف می بایست در شناسایی متقاضیان اخذ کارت شناسایی در تعامل کامل با یکدیگر اقدام نموده تا از صدور کارت تکراری در فعالیتهای متعدد برای یک متقاضی جلوگیری به عمل  آید و مسولیت مراتب به عهده تشکلهای مزبور بوده و تعهد های لازم را از متقاضی اخذ خواهند نمود.

     

     

    مراحل صدور کارت شناسایی:

    متقاضیان می بایست جهت دریافت فرم درخواست صدور کارت به یکی از مراجع از قبیل اتحادیه های صنفی، اتحادیه و  شرکت تعاونی های فرش دستباف شهری یا روستائی، مجتمع های قالی بافی و مراکز تولیدی (متمرکز غیر متمرکز) فرش دستباف دارای مجوز از سازمان بازرگانی و یا تشکلهای ثبت شده در زمینه فرش دستباف و یا سازمان بازرگانی و ادارات تابعه در شهرستان  مراجعه نمایند.

    تبصره1: اتحادیه شرکتهای تعاونی فرش دستباف شهری و روستایی به عنوان مرجع معرفی کننده  صرفاًً می توانند برای اعضاء خود تمهیدات کارت شناسایی را فراهم و پس از صدور کارت، مراتب را جهت تایید نهایی از طریق  سازمان بازرگانی یا ادارات بازرگانی اقدام نمایند.

    2 متقاضیان پس از دریافت فرم نسبت به تکمیل و ارایه مدارک لازم و تحویل آن به  اتحادیه صنفی فرش دستباف، اتحادیه شرکتهای تعاونی فرش دستباف شهری و روستایی و د ر صورت عدم وجود تشکلهای مزبور به سازمان بازرگانی و ادارات تابعه در شهرستانها اقدام نمایند.

    3 پرسشنامه تکمیل شده به همراه مدارک مورد نیاز توسط مراجع ذ یصلاح اشاره شده در بند 1 مورد بررسی وکنترل و تعین صحت اطلاعات و صلاحیت متقاضی جهت دریافت کارت شناسایی اقدام خواهد شد.

    1-3 اتحادیه شرکتهای تعاونی فرش شهری و روستایی برای اعضاء خود  مسئول صدور کارت بوده و پس از مهر و امضاء کارت به عنوان مرجع معرفی کننده  یک نسخه از پرسشنامه صدور کارت و یک برگ کپی از کارت صادر شده همچنین فرم تأیید مهارت در حرف فرش دستباف را نزد خود نگه داشته و اصل کارت شناسایی را به جهت مهر و امضاء نهایی به سازمان بازرگانی تحویل و پس از مهر و امضاء توسط سازمان بازرگانی اصل کارت ها از طریق اتحادیه شرکتهای تعاونی به متقاضیان تحویل خواهد شد.

    تبصره 1: متقاضیان دریافت کارت شناسایی که عضو شرکت های تعاونی فرش دستباف نمی باشند می توانند بر اساس اساسنامه به عضویت شرکت تعاونی در امده و پس از آن نسبت به اخذ کارت از طریق اتحادیه  شرکت های تعاونی فرش اقدام نمایند .

    تبصره2: صدور کارت از زمان تحویل مدارک ، ظرف مدت یک هفته صورت می پذیرد.

    تبصره3: نظارت بر فرآیند صدور کارت توسط سازمان بازرگانی استان صورت می پذیرد.

    تبصره 4: سازمان بازرگانی استان موظف است گزارش عملکرد خود را به مرکز ملی فرش ایران ارسال نمایند.

    2-3 -اتحادیه صنفی فرش مسول صدور کارت برای متقاضیان (غیر از اعضاء اتحادیه ها و شرکتهای تعاونی فرش دستباف شهری و روستایی) بوده و پس از صدور کارت یک نسخه از پرسشنامه صدور کارت و یک برگ کپی از کارت صادر شده و همچنین فرم تایید مهارت را نزد خود نگه داشته و اصل کارت را به متقاضیان تحویل و گزارش عملکرد را به سازمان بازرگانی استان یا ادارت تابعه شهرستان ارسال می نمایند.

    تبصره 1: سازمان بازرگانی میتواند راساً کارت های صادر شده توسط اتحادیه  شرکتهای تعاونی و اتحادیه صنفی فرش را پس از بررسی و تشخیص، کارت ها را ابطال و یا جریان روند صدور کارت را متوقف نماید.

     

     

     

    تبصره2: سازمان بازرگانی، اتحادیه صنفی، اتحادیه شرکتهای تعاونی فرش دستباف شهری و روستایی موظفند پس از پایان اعتبارکارت برای متقاضیانی که قبل از ابلاغ این شیوه نامه کارت شناسایی از آن مراجع اخذ نموده اند کارت جدید را طبق این شیوه نامه برای آنان صادر و نسبت به جمع آوری و ابطال کارتها ی قبلی اقدام نمایند.

    تبصره 3: دارندگان کارتهای شناسایی مرتبط با فرش دستباف از سایر دستگاه ها (صنایع دستی، بهزیستی، جهاد سازندگی، جهاد کشاورزی، کمیته امداد و.......) با توجه به شرایط آنها        می توانند نسبت به دریافت کارت جدید اقدام نمایند.

     

    هزینه صدور کارت شناسایی: اتحادیه صنفی فرش، اتحادیه شرکتهای تعاونی               فرش دستباف شهری و روستایی برای  صدور، تمدید، تعویض و المثنی کارت شناسایی حد اکثر مبلغ 20000 ریال می توانند از متقاضیان دریافت نمایند.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.
     

یزد در حاشیه جنوبی دشت کویر واقع شده و کوههای متعددی اطراف آن را فرا گرفته اند. آب و هوای آن خشک و باران سالیانه اش اندک است. شاید یکی از علل رواج قالیبافی در آن منطقه، شرایط خاص آب و هوایی باشد. از قدیم الایام مردم ساکن در آن ناحیه، علاقمندی خود را به صنایع دستی و بویژه قالیبافی نشان داده اند جوزافاباربارو جهانگرد ونیزی که در عهد اوزون حسن به ایران سفر کرده درباره یزد چنین می ...

صادرات فرش دستباف ایران در پنج سال گذشته روند نزولی داشته و پایین بودن قیمت فرش کشورهای رقیب در مقایسه با فرش ایران و هماهنگ بودن آن با سلایق بازارهای جهانی نیز از عوامل عمده رشد برخی از کشورها در بازارهای جهانی به شمار می رود، اما شایان ذکر است که ایران همچنان رتبه اول بازار جهانی را به خود اختصاص داده است. وزارت بازرگانی در پاسخ به تذکر تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ...

تعريف و شناسايي شغل: قاليبافي عبارت است از بافتن فرش (قالي) براي مصارف داخلي و خارجي از مواد مورد نياز. در اين شغل نخ ابريشم يا پشم را با دست و بر حسب طرح هاي نقاشي شده به نام نقشه فرش بر تارهاي تنيده شده نخي به نام چله قالي از جنس پنبه يا ابريشم به

فرش دستباف ایران صاحب کارت شناسایی ملی و بین المللی می شود تا در بازارهای داخلی و بین المللی به آسانی قابل تشخیص و مقایسه با فرش های هندی، چینی و سایر کشورها باشد. سلیمان مددپور، مدیرعامل و رییس هیات مدیره شرکت «توسعه صادرات سنجش فرش» با اعلام این خبر به خبرنگار سرمایه گفت: «با به ثمرنشستن همکاری 11 ساله این شرکت و انجمن نظارت عمومی سوییس )SOCIETY GENERAL DE SURVILENCE( کار نصب ...

مقدمه فرشبافی در سراسر جهان دارای تاریخی ست طولانی چه مردم همه نقاط گیتی برای تامین آسایش خویش بدون شک در ابتدا احساس نیازمندی به زیر اندازی نرم و گرم داشته و برای دست آوردن آن کوشیده اند. بافتن فرش بصورت کامل شده امروزی همچون سایر دست آوردهای بشری از نوع ساده آن آغاز گردیده و پس از طی مراحل گوناگون پیشرفته موجود در آمده است. قالی ایران در گذر قرنها جلوه ای بزرگ از هنر و صنعت ...

فرش آئینه ای زنده از فرهنگ ترکمنها در طول تاریخ و از جمله نشانه های فرهنگ و تمدن عمیق و تنومندی است که نه تنها در مقابل هجوم بیگانگان و اقوام مختلف داخلی و خارجی سخت و مقاومت کرده بلکه به گونه ای رفتار نموده، فرهنگ تحمیلی بیگانه را در خود حل کرده است و به آن سیمای ترکمنی بخشیده تا آنجا که تاریخ یاد می کند، ترکمن با فرش و فرش با ترکمن شهرت داشته است. فرش همچون درختی است که ریشه ...

صنعت قالیبافی در کرمان سابقه طولانی دارد، چنین به نظر می‌رسد که این هنر قبل از دوران صفویه در این شهر وجود داشته است و در زمان صفویه که اوج کلیه هنرها در ایران است ، فرش هم همانند دیگر هنرها در این دوره بیشتر شکوفا شده است . هنر اسلامی بر طرحها و نقوش آن تأثیر بسزایی گذارده است ، چنانچه در تاریخ (عالم آرای عباسی) که توسط منشی شاه‌عباس به رشته تحریر درآمده ، به قالی کرمان اشاره ...

صنعت قالیبافی در کرمان سابقه طولانی دارد، چنین به نظر می‌رسد که این هنر قبل از دوران صفویه در این شهر وجود داشته است و در زمان صفویه که اوج کلیه هنرها در ایران است ، فرش هم همانند دیگر هنرها در این دوره بیشتر شکوفا شده است . هنر اسلامی بر طرحها و نقوش آن تأثیر بسزایی گذارده است ، چنانچه در تاریخ (عالم آرای عباسی) که توسط منشی شاه‌عباس به رشته تحریر درآمده ، به قالی کرمان اشاره ...

فرش ایران دارای تاریخی بسیار طولانی است، در ایران از دیرباز بافتن انواع فرش متداول بوده و انگیزه ای اجدادی داشته است. به نوشته مورخان، جهانگردان، جنگجویان و آثار مکشوفه از گذشتگان گویای آن است که فرشبافی به صورت هنری دستی ، مردمی ، روستایی و عشایری در ایران سابقه بس دراز دارد. پروفسور «رودنکو» کاشف «فرش پازیریک» معتقد است که قالی مذکور کار مردم ماد یا پارس و پارت (خراسان بزرگ) ...

به نام خدا 1- عنوان: کارگاه قالیبافی نام مؤسس : محمد مسن آبادی تاریخ تأسیس: 10/2/71 شماره ثبت 2- مأموریت راه اندازی و تأسیس یک کارگاه تولیدی تأمین درآمد و استقلال اقتصادی اشتغال زایی آموزش به کارآموز بهبود بخشیدن به صنایع دستی راه اندازی و تأسیس یک کارگاه تولیدی فرش دست بافت هدف از راه اندازی و تأسیس یک کارگاه قالیبافی در درجه اول تولید فرش اصیل ایرانی و در درجه دوم کسب درآمد و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول