- اطلاعات کلی - عنوان طرح به فارسی استفاده از نگاره های فرش در تذهیب و کتابت قرآن و اجزاء آن بر روی چرم - عنوان طرح به انگلیسی : نام و نام خانوادگی مجری طرح : رضوان اسفندیاری مدت اجرای طرح ( بر حسب ماه ) : 24 ماه بودجه تحقیق : 2920000000 نوع نحقیق : □ بنیادی □ توسعه ای □ کاربردی محل اجرا : استان فارس ، شهرستان بوانات ، سوریان ، خیابان امام ، پلاک 23 2- چکیده : کل طرح تذهیب و کتابت یک جلد قرآن می باشد که در طراحی آن از نقوش فرش استفاده شده که با نقوش " تذهیب " تافیق می شود و اجراء آن بر روی چرم و با استفاده از رنگ ها و مواد ثابت کننده ای می باشد که تابلو را در برابر عوامل محیطی از جمله رطوبت ، نور خورشید و سایر عوامل مقاوم کنند و باعث دوام و جاوید ماندن آن می شود و همچنین این طرح از نظر ملی ، مذهبی و هندسی دارای ارزش بالایی است و همچنین از نظر اقتصادی هم حائز اهمیت است .
واژه های کلیدی : تذهیب ، کتابت این طرح تحقیقاتی چه کمکی به رشد فرهنگی ، هنری و اقتصادی جامعه می کند و آیا قابل اجرا است ؟
2 – آیا این طرح تحقیقاتی در سطح بین المللی حرفی برای گفتن دارد ؟
فرضیه : این طرح قابل اجرا بوده و از نظر هنری ، مذهبی و فرهنگی دارای ارزش بالایی بوده و از نظر اقتصادی موفق خواهد شد 8 – هدف / اهداف طرح : 1 – ارج نهادن به فرهنگ و هنرمذهبی ایران و حفظ و زنده نگه داشتن آن 2 – کارآفرینی در زمینه هنر برای علاقه مندان به هنر 9 – ضرورت ، اهمیت و توجیه اقتصادی و اجتماعی طرح : کارآفرینی ، حفظ هنر ملی ، مذهبی ، شناساندن این هنر به ملل دیگر ، سود آوری اقتصادی برای کشور و هنرمندان 10 – سوابق تحقیق در داخل و خارج از کشور با تاکید بر روش تحقیق و نتایج آن و نوآوری طرح پیشنهادی : این طرح در داخل و خارج کشور بی سابقه است با توجه به اینکه طراحی آن به صورت جدید و تلفیقی از تذهیب و فرش است و همچنین نحوه اجرا آن که بر روی پوست اجرا می شود و رنگ ای بکار برده در آن قابل شستشو می باشد و دوام این تابلو در برابر عوامل طیسعی بسیار زیاد می باشد.
11 – روش تحقیق ( اشاره به روش تحقیق و تشریح مدل آماری شامل نحوه نمونه برداری ، جمع آوری داده ها ، شیوه تجزیه و تحلیل و ...
الزامی است ) : تحقیق به صورت آموزشی و آزمایشگاهی بر روی عده ای از افراد انجام شده و نتیجه آن بصورت آماری محاسبه شده است .
12 – آیا نتایج طرح قابل انتقال به بخش اجرا ،ترویج و مراکز آموزشی هست ؟
در حین تحقیق بلی □ خیر □ اگر پاسخ مثبت است نحوه و زمان آن را بیان نمایید این طرح ملی یک دوره 2 ساله توسط 20 نفر از افراد مجرب در یک کارگاه مجهز و با استفاده از مواد مرغوب اجرا می شود و قابل انتقال به بخش آموزش است .
این طرح ملی یک دوره 2 ساله توسط 20 نفر از افراد مجرب در یک کارگاه مجهز و با استفاده از مواد مرغوب اجرا می شود و قابل انتقال به بخش آموزش است .
13 – منابع مورد استفاده : استاد یاوری ، استاد میرزائی ، کتب تذهیب و خوشنویسی ، استاد اسماعیل زاده 14 – زمان بندی مراحل اجرای طرح : 15 – هزینه ها به تفکیک سالهای اجرا : (ارقام به هزار ریال ) مصر قدیمی ترین فرشهای مصری در واقع تکه فرشهایی هستند که در شهر فسطاط ( قاهره قدیم ) یافت شده اند که همگی آنها مربوط به قرن نهم میلادی می باشند .طرح و نقش این پاره فرشها ، هندسی است و نزدیکی زیادی با نقوش فرشهای سلجوقی و حتی ترکمنی دارد .
گویا هنرمندان بافنده مصری نیز اندیشه انتزاعی خود را در خلق نقوش به کار گرفته اند .
استفاده از نگاره یا ترنجی هشت ضلعی به عنوان لچک و ترنج مرکزی فرش ویژگی اصلس فرشهای مصری است .
ساختار کاملا هندسی در فرشهای مصری بیش از اسپانیا به چشم می آید .
همچنین رنگ زرد به عنوان رنگ غالب در اغلب آنها دیده می شود .
طراحی حاشیه این فرشها نیز متاثر از نگاره های متن بوده است .
کاربرد قطعات چند ضلعی به صورت موزائیک و خشت همواره هویت خاصی برای فرش مصری به وجود آورده که شناسایی آن را بدون توجه به ویژگیهای بافت آسان می کند .
معروفترین فرشهای مصر با نام مملوک شناخته می شوند .
فرانسه و انگلیس بافندگان فرش در فرانسه و انگلیس این هنررا از شرق فرا گرفتند .
اما ویژگی مهم در فرشهای آنها چنین بود که در طرح و نقش تا حدودی اتکاء به خود داشتند و کمتر به شرق توسل جستند .
این امر به ویژه در فرشهای فرانسوی مشهود است .
بافت فرش گره دار در واقع از اوایل قرن هفدهم میلادی در فرانسه آغاز شد .
هر چند گفته می شود در چهرصد سال قبل از این تاریخ نیز حرفه قالیبافی در پاریس رواج داشته است ، اما اثری ، از آن باقی نمانده و از ویژگیهای آن اطلاعی در دست نیست .
در سال 1601 میلادی یک صنعتگر به نام ژهان فورثیه مدعی ابداع نوعی روش بافت در فرانسه شد .
در سال 1605 میلادی نیز چنین اعایی توسط شخصی دیگری به نام پیردوپون مطرح شد و امتیازاتی برای انجام و اجرای کار به وی اعطاء گردید .
تحت مدیریت دوپون کارگاهی در اور توسط هنری چهارم تاسیس شد و هنرمندان مشهور آن زمان برای طراحی به استخدام در آمدند .
طرح و نقش ها به احتمال زیاد از همان آغاز متاثر از هنرهای تزئینی فرانسوی بودند .
این ویژگی بعدها نیز در فرش فرانسه تکرار شد و امروز نیز در اغلب نمونه های باقی مانده می توان به این ویژگی پی برد .
کارگاههای قالیبافی در آبوزان و گوبلن و شهرت فراوان فرشهای آنها با طرح خاصی منشعب از هنرهای تزئینی فرانسوی باعث شد که بعدها و حتی امروز کلمات آبوزان و گوبلن به عنوان بیان سبکی از طرحهای فرانسوی مورد استفاده قرار گیرد .
به طور کلی استفاده از نگاره های خاصی که به ویژه در معماری و هنرهای ظریفه فرانسه به صورت برجسته به کار می رود ، در فرشهای فرانسوی و استفاده از رنگهای روشن و زنده به همراه ایجاد سایه های ملایم باعث عمق و فضای خاصی در فرشهای این کشور گردیده که گاه تصاویر آنها منسوجات و پارچه های زیبای فرانسوی را در ذهن بیننده تداعی می کند .
استفاده از عناصر گل فرنگ و برگهای درشت و کوچک به سبک گلهای فرانسوی در حاشیه و متن فرشها همواره شناسه ای خاص و مهم در شناسایی طرحهای فرش فرانسوی است .
نمابش نجبای فرانسوی با لباسهای خاص در میان باغ و سبزه در قالیهای تصویری فرانسوی نیز از ویژگیهای طرحهای فرش این کشور است .
به هر جهت باید گفت اساس طرحهای فرانسوی بر مبنای گل و سبزه طرح ریزی شده است .
این طرحها در اوایل قرن معاصر در بخشی از فرشهای خوش بافت کرمان نیز تاثیر خود را بر جای گذاشت .
تا آنجا که گروه زیادی از فرشهای کرمان در طی 50 سال اخیر با عناوینی چون طرح گوبلن ، گل فرنگ گوبلنی و برگ فرنگ نامگذاری شده اند .
اما انتقال شیوه لچک و ترنج از شرق ، به ویژه فرشهای ایرانی به روی فرشهای فرانسوی و حتی انگلیسی قطعی به نظر می رسد .
فرشهای انگلیس نیز در طرح و محتوای نقشها به مقدار زیاد مستقل بوده اند .
استفاده از نگاره ها و عناصر تزئینی بزرگ مانند برگ و گل های بسیار درشت در متن و حاشیه به همراه رنگهای شاد اما پخته و زیبا همچون سبز ، زرد طلایی ، دارچینی و مسی هویت خاصی برای فرشهای انگلیسی به وجو د آورده است .
در میان طرحهای فرشهای انگلیس ، نقوش کاملا هندسی کمتر به کار رفته است .
اما اگر هم استفاده شده سخت تحت تاثیر طرحهای آناتولی ( ترکیه ) و قفقاز بوده است .
کاربرد نگاره های تزئینی به سبک کوفی ( هر چند محدود ) که بدون شک بر گرفته از حاشیه فرشهای شرقی است و قدمت آن حداقل به هفتصد سال قبل باز می گردد ، از نشانه های نفوذ فرش شرقی در فرش های انگلیسی است .
از طراحان و تولید کنندگان معروف فرش در انگلیس ، که خود صاحب سبک نیز بود می توان به ویلیام موریس اشاره کرد .
وی طراح و دکوراتوری ماهر بود که گفته می شود فرش معروف شیخ صفی نیز به توصیه او توسط موزه ویکتوریا آلبرت در لندن خریداری شد .
وی تاثیر زیادی در نقش پردازی قالبهای انگلیسی و رنگ آمیزی آنها داشته است .
ردیفنام ونام خانوادگیآخرین مدرک تحصیلیرشته تحصیلیمرتبه علمیمحل خدمتامضاء1رضوان اسفندیاریکارشناسیفرشدانشجو ردیفنام و نام خانوادگیآخرین مدرک تحصیلیرشته تحصیلیمرتبه علمیمحل خدمت1دکتر یاوریدکتریاستادی2غلامرضا اسماعیل زادهفوق لیسانسهنر ردیفنام و نام خانوادگیآخرین مدرک تحصیلیرشته تحصیلیمرتبه علمیمحل خدمت1رضوان اسفندیاریکارشناسیفرشدانشجو2غلامرضا اسماعیل زادهفوق لیسانسهنراستادی3سعید اسفندیاریکارشناسیدانشجودانشجو ردیفنام و نام خانوادگیسمت در طرحوظایف محوله1رضوان اسفندیاریمجری طرحمدیریت بر کل کار2سعید اسفندیاریبازاریاببازاریابی برای پروژه در داخل و خارج کشور3غلامرضا اسماعیل زادهناظر کیفینظارت بر طرح و کیفیت کار ردیفمراحل اجرای طرحسال اولسال اولسال اولسال اولسال دومسال دومسال دومسال دومردیفمراحل اجرای طرحسه ماههسه ماههسه ماههسه ماههسه ماههسه ماههسه ماههسه ماههردیفمراحل اجرای طرحاولدومسومچهارماولدومسومچهارم1طراحی30 ساعت30 ساعت30 ساعت30 ساعت30 ساعت30 ساعت30 ساعت30 ساعت2آماده سازی پوست و چاپ طرح12 ساعت12 ساعت12 ساعت12 ساعت12 ساعت12 ساعت12 ساعت12 ساعت3رنگ آمیزی و و پرداز84 ساعت84 ساعت84 ساعت84 ساعت84 ساعت84 ساعت84 ساعت84 ساعت4قلم گیری30 ساعت30 ساعت30 ساعت30 ساعت30 ساعت30 ساعت30 ساعت30 ساعت5خوشنویسی24 ساعت24 ساعت24 ساعت24 ساعت24 ساعت24 ساعت24 ساعت24 ساعت ردیفنوع هزینهسال اولسال دوم1هزینه های پرسنلی48000000480000002هزینه های ماموریت500000050000003هزینه لوازم مصرف نشدنی800000080000004هزینه لوازم و مواد مصرف نشدنی40000000400000005هزینه های آزمایشگاهی200000020000006هزینه های اطلاع رسانی ، تایپ ، تکثیر و صحافی35000000350000007هزینه های متفرقه ( حداکثر 10 درصد کل اعتبارمورد نیاز طرح )400000040000008جمع کل146000000146000000