دانلود مقاله شرکت مخابرات ایران

Word 150 KB 5394 50
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه شرکت مخابرات ایران به منظور تمرکز بخشیدن به تمامی امور ارتباطات ومخابرات کشور به استثناء بخش صداو سیما با تصویب مجالس قانون گذاری وقت در سال 1350 تشکیل شد و با استناد به اساسنامه قانونی فعالیت خود را آغاز کرد.

    در سال 1374 با توجه به گسترش فعا لیتهای مخابراتی در پهنه کشور جمهوری اسلامی ایران و پیروی از سیاست تمرکززدائی در اجرای ماده 7 قانون تأسیس شرکت مخابرات ایران تشکیل شرکتهای مخابرات استانی پیشنهاد شد و در تاریخ 1/11/74 با تصویب اساسنامه شرکت‌های استانی در کمیسیون مشترک امور اداری و استخدامی و امور پست و تلگراف و تلفن و نیرو در مجلس شورای اسلامی این هدف تحقق و در تاریخ 11/11/74 توسط مقام ریاست جمهوری جهنت اجراء ابلاغ شد.

    مقصود از مخابرات عبارتست از انتقال و ارسال علائم و نوشته ها و تصاویر و صداها و هر گونه اطلاعات دیگر بوسیله سیم یابی سیم و یا نور و یا هر رویه الکترومغناطیسی.

    شبکه‌ های مخابرات عمومی عبارتند از مجموعه وسائل مخابراتی که برای استفاده عموم دائر بوده و یا بعداٌ دائر می‌گردد.

    شبکه‌های مخابرات اختصاصی عبارتند از مجموعه وسائل مخابراتی که برا ی استفاده گروهها یا موارد خاصی دائر بوده یا بعدا دائر می‌گردد.

    تأسیس توسعه نگهداری و بهره برداری شبکه‌های مخابرات عمومی و آن قسمت شبکه‌های اختصاصی که با سرمایه شرکت دایر خواهد شد در انحصار شرکت مخابرات ایران خواهد بود.

    کلیه چکها و استاد و اوراق مالی و تعهدات و قراردادها باید به امضای مدیرعامل و یکی از اعضای هیأت مدیره برسد.

    صاحبان امضای این قبیل اوراق در شعب و نمایندگیها و سازمانهای تابعه با تصویب هیأت مدیره تعیین خواهند شد.

    اساسنامه شرکت سهامی مخابرات استان گلستان تاریخچه فعالیت شرکت کلیات شرکت‌های سهامی مخابرات استانها بر اساس قانون اصلاح ماده 7 قانون تأسیس شرکت مخابرات ایران مصوب 6/2/1372 از ابتدای سال 1375 فعالیت خود را آغاز نموده اند قابل ذکر آنکه از 1/1/1377 شرکت سهامی مخابرات استان گلستان از شرکت سهامی مخابرات استان مازندران تفکیک گردیده و در تاریخ 1/7/1383 تحت شماره 4167 در اداره ثبت اسناد شهرستان گرگان به ثبت رسیده است تأسیس گردید تا برابر با مقررات شرکتهای دولتی اداره گردد.

    شرکت مخابرات استان گلستان که مرکز اصلی آن گرگان میبا شد می‌تواند برای اجرای فعالیتهای مقرر در سایر نقاط استان نسبت به تشکیل واحدهای تابع اقدام نماید شرکت دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی است و وابسته به شرکت مخابرات ایران است.

    مدت شرکت از تاریخ تأسیس نامحدود است.

    هدف شرکت موضوع و هدف شرکت طبق ماده 5 اساسنامه عبارت است از تأسیس و توسعه شبکه و تأسیسات مخابراتی در حوزه عملیاتی شرکت و نگهداری و بهره برداری از آن در قالب تحقق اهداف و برنامه‌های وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات و انجام وظائف و اختیارات مقرر در قانون تأسیس شرکت مخابرات ایران در حوزه استان گلستان و اجرای تکالیف شرکت مخابرات در مواردی که تفویض اختیار می‌شود.

    آن قسمت از فعالیت شرکت مخابرات ایران در بخش ارتباطات بین شهری و بین المللی اعم از تأسیس توسعه نگهداری و بهره برداری مراکز بین شهری (اس.تی.دی) ایستگاههای ماهواره ای و مایکروویو و غیره و نیز متعلقات آن همچنان تحت مسئولیت و کنترل شرکت مخابرات ایران است.

    تصمیمات مجمع عمومی شرکت مخابرات ایران (شرکت مادر) ناقض مصوبات مجمع عمومی شرکتهای استانی نخواهد شد.

    وضعیت اشتغال متوسط تعداد کارکنان تابع نظام هماهنگ و تابع قانون کار طی سال به شرح زیر بوده است.

    1384 1383 تابع نظام هما هنگ 606 نفر 536 تابع قانون کار 7 5 جمع 613 541 درآمد و منافع اعتبارات شرکت به شرح زیر است: 1-هزینه‌های اشتراک 2-تعرفه‌های مکالماتی(شهری – بین شهری – بین المللی) 3- کمکهای نقدی و غیرنقدی اشخاص حقیقی و حقوقی 4- تراز مکالمات بر اساس توافق کانالهای ورودی و خروجی بین استانها 5- عواید دیگری که برابر قانون و مقررات مربوط به شرکت تعلق می‌گیرد اداره پرداختها نمودار سازمانی شرکت مخابرات ایران (واحد مالی و اقتصادی) معاون مالی و اداری مدیریت امور اداری و نیروی انسانی مدیریت مالی و اقتصادی واحد ممیزی و کنترل اسناد اداره نگهداری حسابها اداره دریافتها معاون نگهداری و بهره برداری واحد بررسی حسابها یکنفرکارشناس مسئول دونفرکارشناس واحددارائیهاوترازنامه یکنفر کارشناس مسئول دونفرکارشناس واحد محاسبات یکنفرکارشناس مسئول دونفرکارشناس واحد حسابداری کالا یکنفرکارشناس مسئول دونفرکارشناس معاون توسعه و مهندسی اداره بودجه و اعتبارات یکنفر رئیس اداره یکنفر کارشناس مسئول شش نفرکارشناس یکنفر رئیس اداره یکنفر کارشناس مسئول چهار نفر کارشناش یکنفر کارشناس مسئول پنج نفر کارشناش یکنفر کارشناس مسئول سه نفر کارشناش رئیس هیأت مدیره ومدیرعامل ارکان شرکت شرکت دارای ارکان زیر می‌باشد 1-مجمع عمومی.

    2-هیأت مدیره و مدیرعامل 3-بازرس مجمع عمومی شرکت از اجتماع صاحبان سهام مخابرات به شرح زیر تشکیل می‌شود: 1-وزیر پست و تلگراف و تلفن (رئیس مجمع عمومی) 2-رئیس هیأت مدیره ومدیرعامل شرکت مخابرات ایران (عضو مجمع) 3- اعضای هیأت مدیره شرکت مخابرات ایران (اعضاء مجمع) تشکیل می‌شود.

    ریاست جلسات مجمع عمومی با وزیر پست و تلگراف تلفن و در غیاب او یکی از اعضای حاضر به ترتیب تقدم مندرج درفوق خواهد بود.

    درصورتیکه هر یک از اعضای مجمع عمومی نتواند در جلسه شرکت نماید معاون یا نماینده وی در جلسات شرکت خواهد نمود.

    مجمع عمومی شرکت بر دو نوع خواهد بود الف: مجمع عمومی عادی ب: مجمع عمومی فوق العاده هیأت مدیره شرکت از یک نفر رئیس که سمت مدیرعامل را نیز خواهد داشت و دو عضو اصلی و یک عضو علی البدل تشکیل می‌شود.

    اعضا و رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت توسط رئیس مجمع (وزیر پست و تلگراف و تلفن) برای مدت دو سال منصوب می‌شوند و تا اعضا و رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل جدید انتخاب نشده اند در سمت خود باقی هستند و انتخاب مجدد آنها بلامانع خواهد بود.

    رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره از بین اشخاص متعهد که دارای تحصیلات عالی بوده و در یکی از سازمانهای اداری کشوری یا بنگاههای صنعتی سابقه خدمت مدیریت داشته باشند منصوب خواهند شد.

    هیأت مدیره شرکت موظف است در موقع تهیه و تنظیم بودجه سالانه شرکت یک درصد از آنرا برای امر توسعه وتحقیق و آموزش و روابط بین الملل و کمکهای انسانی (اعم از شاغل و بازنشسته و مراجعات عمومی) در راه اهداف وزارت پست و تلگراف و تلفن برای وزارتخانه مربوطه اختصاص دهد.

    تعیین پاداش برای رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل و اعضاء هیأت مدیره با تصویب و تایید رئیس مجمع عمومی شرکت (وزیر پست و تلگراف و تلفن) و تعیین پرداخت پاداش سایر کارکنان با تصویب و تایید مدیرعامل خواهد بود.

    امور مالی (ترازنامه ها وحساب سود و زیان) سال مالی شرکت از فروردین ماه هر سال شروع وتا آخر اسفند همان سال خاتمه می‌یا بد و به استثنای سال اول که شروع آن تاریخ ابلاغ اساسنامه شرکت خواهد بود.

    کلیه دفاتر شرکت در آخر اسفند ماه بسته و ترازنامه و حساب سود وزیان و گزارش عملکرد سالانه شرکت حداکثر سه ماه پس از سال مالی باید از طرف رئیس هیأت مدیره ومدیرعامل در اختیار بازرس (حسابرس) گذارده شود.

    رئیس مجمع می‌تواند نسبت به جابجائی اعتبارات شرکت از محل اعتبارات مربوطه به شرکت مخابرات ایران و شرکت مخابرات استانها به سایر شرکتهای مخابرات استانها اقدام نماید.

    آئین نامه مالی معاملاتی و اداری شرکت باید از طرف هیأت مدیره تنظیم و پس از تصویب مجمع عمومی درخصوص آئین نامه‌های اداری به اجرا گذاشته شود و تا موقعی که آئین نامه‌های یادشده تنظیم و تصویب نشده شرکت مجاز است امور مالی و معاملاتی و استخدامی خود را برابر آئین نامه ها و مقررات مورد عمل شرکت مخابرات ایران انجام دهد.

    هیأت مدیره مکلف است هر سال یک بیستم از سود خالص شرکت را به عنوان اندوخته قانونی موضوع نماید همینکه اندوخته قانونی به یک دهم سرمایه شرکت رسید موضوع آن منوط به تصویب مجمع عمومی خواهد بود و در صورتیکه سرمایه شرکت افزایش یابد کسر یک بیستم یادشده ادامه خواهد یافت تا وقتی که اندوخته قانونی به یک دهم سرمایه بالغ شود.

    سایر مقررات کارکنان شرکت مکلف به حفظ اسرار شرکت می‌باشند و در صورت تخلف به مجازات مقرر در قوانین مربوطه محکوم خواهند شد.

    کارکنان شرکت وهمه اشخاصی که به گونه ای به همکاری با شرکت دعوت شده اند موظف به حفظ و نگهداری اموال و تأسیسات شرکت هستند.

    برداشت یا تصاحب اموال شرکت به تفع خود یا دیگری در حکم اختلاس محسوب می‌شود و مرتکب به کیفر مقرر در قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) محکوم خواهد شد.

    اختلافات حاصله بین شرکتهای سهامی مخابرات استانها و واحدهای تابعه و اختلافات هریک از آنها با شرکت مخابرات ایران در کمیته ای که اعضای آن را رئیس مجمع عمومی (وزیر پست و تلگراف و تلفن) تعیین می‌نماید رسیدگی و حل و فصل خواهد شد تصمیمات کمیته منتخب قطعی و لازم اجرا است.

    شرکت مخابرات ایران مکلف است آئین نامه مربوطه به وظایف مشترک و حدود روابط بین خود با شرکتهای مخابرات استانها و چگونگی مبادله اطلاعات فنی علمی و بازرگانی در زمینه امور مربوط و نحوه رفع اختلاف با شرکت را با رعایت مقررات تهیه کند که پس از تصویب مجمع عمومی شرکت یاد شده به اجرا گذارده خواهد شد صورتهای مالی اساسی صورتهایی که تغییرات به وجود آمده در یک دوره مالی مشخص را منعکس نماید صورتهای مالی اساسی نامیده می‌شود.

    صورتهای مالی اساسی شامل: 1-ترازنامه یا صورت وضعیت مالی.

    2-صورت حساب سودوزیان و سود (زیان) انباشته.

    3- صورت تغییرات در وضعیت مالی.

    صورتهای مالی اساسی که جهت تحقق هدفهای حسابداری وگزارشگری مالی تهیه می‌شوند مکمل یکدیگر بوده و تهیه و ارائه آن در پایان هر دوره مالی به مراجع ذیصلاح لازم و ضروری می‌باشد.

    در تهیه و تنظیم صورتهای مالی اساسی و یادداشتهای پیوست رعایت کلیه قوانین مالی – محاسباتی و تجاری – بودجه و سایر قوانین موضوعه مرتبط با صورتها وهمچنین رعایت اصول متداول و پذیرفته شده حسابداری و استانداردهای حسابرسی الزامی بوده و میبا شد.

    مبنای تهیه صورتهای مالی: صورتهای مالی اساساً بر مبنای بهای تمام شد ه تاریخی تهیه ودر موارد مقتضی از ارزشهای جاری استفاده می‌شود.

    ترازنامه یا صورت وضعیت مالی: اقلام ترازنامه یا صورت وضعیت مالی در دو بخش کاربرد منابع جاری و منابع سرمایه ای طبقه بندی می‌شود.

    بخش اول کاربرد منابع جاری کاربرد منابع جاری شامل: دارائیهای غیرجاری – دارائیهای جاری – بدهیهای جاری می‌باشد که ذیلاً بطور مشروح بیان می‌گردد.

    دارائیهای غیرجاری اقلام تشکیل دهنده دارائیهای غیرجاری در ترازنامه به شرح زیر است: دارائیهای ثابت پس از کسر استهلاک انباشته (ارزش دفتری)سایر دارائیها1- دارائیهای ثابت پس از کسر استهلاک انباشته شامل: 4/1 هزینه‌های سرمایه ای (زمینهای اوقافی) 5/1 ماشین آلات: 6/1 حساب وسائط نقلیه 8/1 دارائیهای در حال تکمیل (هزینه‌های مقدماتی) 2- دارائیهای جاری اقلام تشکیل دهنده دارائیهای جاری در ترازنامه بشرح زیر می‌باشد: حساب پیش پرداختهاحساب موجودی کالاحسابها و اسناد تجاری غیرتجاریحسابها و اسناد تجاری تجاریحساب موجودی نقد1- حساب پیش پرداختها حساب پیش پرداختها از سرفصل حسابهای دفترکل می‌باشد که شامل حسابهای معین بشرح زیر میباشد.

    1/1 حساب پیش پرداخت سرمایه ای شامل: 1/1/1 حساب پیش پرداخت – زمین 2/1/1 " " - ساختمان 3/1/1 " " - حرارت مرکزی 4/1/1 " " - ماشین آلات 5/1/1 " " - وسائط نقلیه 6/1/1 " " - لوازم و ابزارکار (اثاثیه) 1/2/1 حساب علی الحساب پرداختی بابت زمین 2/2/1 حساب علی الحساب پرداختی بابت ساختمان 3/2/1 حساب علی الحساب پرداختی بابت حرارت مرکزی 4/2/1 " " " " ماشین آلات 5/2/1 " " " " وسائط نقلیه 6/2/1 " " " " لوازم و ابزارکار (اثاثیه) 3/1 حساب تنخواه گردانها 4/1 حساب سپرده ها 5/1 حساب سایر پیش پرداختها پیش پرداخت و علی الحساب پرداختی بابت بهای زمین – ساختتمان – حرارت مرکزی – ماشین آلات – وسائط نقلیه و لوازم و ابزار کار (اثاثیه) تحت سرفصل دفترکل پیش پرداختها نگهداری می‌شود ولی در زمان تهیه صورتهای مالی اساسی (ترازنامه) و یادداشتهای همراه تحت عنوان یش پرداخت سرمایه ای در ردیف دارائیهای ثابت طبقه بندی می‌شود.

    2- موجودی کالا حساب موجودی کالا از سرفصل حسابهای دفترکل می‌باشد که شامل حسابهای معین بشرح زیر میباشد.

    1/2 حساب موجودی کالای مصرفی شامل: 1/1/2 حساب موجودی کالای لوازم وسائط نقلیه 2/1/2 " " " " و تجهیزات عمومی 3/1/2 " " " " سوئیچ 4/1/2 " " " " اسقاطی 2/2 حساب موجودی سرمایه ای شامل: 1/2/2 حساب موجودی کالا – کابل 2/2/2 " " " - لوازم و تجهیزات عمومی 3/2/2 " " " - لوازم سوئیج 4/2/2 " " " - خطوط 5/2/2 " " " - لوازم شبکه 3- حسابها و اسناد دریافتی غیرتجاری: حسابها و اسناد دریافتنی غیر تجاری از سرفصل حسابهای دفترکل می‌باشد که شامل حسابهای معین بشرح زیر میباشد.

    1/3 بدهی دفتری کارمندان 2/3 بدهی وام کارکنان 3/3 بدهی خودروهای واگذاری به کارمندان 4/3 بدهی آموزشی کارکنان 5/3 بدهی خسارت اتومبیل 6/3 بدهی خودیاری تلفن 7/3 سپرده‌های موقت 8/3 اسناد دریافتنی غیرتجاری 9/3 وام پس انداز مسکن 10/3 سود سهام دریافتی 11/3 بدهی خودروهای واگذاری به کارمندان بازخریدی 12/3 بدهی مساعده دفتری مانده بدهی دفتری کارکنان عمدتاً بابت بدهی هزینه‌های بیمارستانی،وام دانشجویی، وام رهن منزل بوده که توسط شرکت پرداخت و به حساب کارمندان منظور گردیده است که طی اقساط ماهانه از حقوق پرسنل کسر می‌گردد.

    مانده بدهی دفتری کارکنان عمدتاً بابت بدهی هزینه‌های بیمارستانی،وام دانشجویی، وام رهن منزل بوده که توسط شرکت پرداخت و به حساب کارمندان منظور گردیده است که طی اقساط ماهانه از حقوق پرسنل کسر می‌گردد.

    4- حسابها و اسناد دریافتنی تجاری حسابها و اسناد دریافتنی تجاری از سرفصل حسابهای دفترکل می‌باشد که شامل حسابهای معین بشرح زیر میباشد.

    1/4 حساب مشترکین نقدی داخل 2/4 حساب مشترکین نقدی خارج 3/4 حساب مشترکین نقدی تلکس 4/4 حساب مشترکین نسیه تلفن 5/4 حساب مشترکین نسیه تلکس 6/4 حساب مشترکین تلفن موبایل (تلفن سیار) 7/4 حساب مشترکین نقدی تلگراف 8/4 حساب مشترکین (سایر حسابها) 9/4 حساب اسناد دریافتنی تجاری 5- موجودی نقد موجودی نقد به موارد زیر تفکیک می‌شود که عبارتند از بانک غیر قابل برداشت استان.

    بانک غیر قابل برداشت توابع.

    بانک قابل برداشت استان.

    بانک قابل برداشت توابع و وجوه بین راهی می‌باشد بانکهای غیر قابل برداشت استان و توابع شامل 5 فقره حساب جاری در تمامی شهرستانها ومراکز استان جهت وصول وجوه مربوط به قبوض تلفن و سایر خدمات ارائه شده به مشترکین (شامل عواید شهری.

    عواید بین شهری.

    هزینه نصب و سایر خدمات حق اشتراک) بوده و وجوهات واریز شده به حسابهای اخیرالذکر توابع از طریق سیستم بانکی و بدون دخالت شرکت دهه به دهه به تفکیک منبع وصول بحسابهای مشابه در استان منتقل میگردد.

    بانک قابل برداشت استان مشتمل پنج فقره حساب جاری قابل برداشت به شماره‌های 95350 ملی (عمدتاً جهت وصول سهم شرکت از وصولیهای طی سال از خزانه و سایر دریافتها و تأمین مالی حسابهای جاری قابل برداشت توابع و سایر پرداختها) جاری 95461 ملی (صرفاً جهت دریافت و پرداخت وجوهات مربوط به طرحهای عمرانی دریافتی از محل بودجه عمومی و شرکت مخابرات ایران طبق توافقنامه مربوطه) و جاری 5706 صادرات (جهت دریافتی وجوه واریز شده از سوی مدیریت بازنشستگی استان به جهت برگشت حقوق پرداختی به بازنشستگان وزارتی به نیابت از طرف آن مدیریت ) و جاری 95451 ملی صرفاً مربوط به رد وجوه سپرده‌های جاری می‌باشد.

    و جاری 95452 ملی صرفاً مربوط به رد وجوه سپرده‌های عمرانی می‌باشد.

    منبع تأمین مالی جاری قابل برداشت توابع از محل جاری 95350 استان بوده و پرداختهای آن نیز جهت عملیات جاری شهرستانها می‌باشد وجوهی که ا ز سوی بانکهای غیر قابل برداشت شهرستانها به بانکهای غیر قابل برداشت استان حواله می‌شود در شهرستانها در حساب فوق اعمال گردیده و با دریافت اعلامیه بستانکار بانک توسط مرکز شرکت تسویه می‌گردد.

    خلاصه اهم رویه‌های حسابداری موجودی کالا موجودی کالا به اقل بهای تمام شده و خالص ارزش فروش تک تک اقلام ارزشیابی می‌شود و در صورت فزونی بهای تمام شده به خالص ارزش فروش مابه التفاوت به عنوان ذخیره کاهش ارزش موجودی شناسائی می‌شود.بهای تمام شده موجودیها با به کارگیری روش میانگین موزون متحرک تعیین می‌شود.

    دارائیهای ثابت مشهود دارائیهای ثابت مشهود بر مبنای بهای تمام شده در حسابها ثبت می‌شود مخارج بهسازی و تعمیرات اساسی که باعث افزایش قابل ملاحظه در ظرفیت یا عمر مفید دارائیهای ثابت با بهبود اساسی در کیفیت بازدهی آنها می‌گردد به عنوان مخارج سرمایه ای محسوب و طی عمر مفید باقیمانده دارائیهای مربوط مستهلک می‌شود.

    هزینه‌های نگهداری و تعمیرات جزئی که به منظور حفظ یا ترمیم منافع اقتصادی مورد انتظار واحد تجاری از استاندارد عملکرد ارزیابی شده اولیه دارائیها انجام می‌شود هنگام وقوع به عنوان هزینه‌های جاری تلقی و به حساب سودو زیان دوره منظور می‌شود.

    استهلاک دارائیهای تجدید ارزیابی شده بر طبق جدول استهلاک موضوع ماده151 اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 27/11/80 از تاریخ تجدید ارزیابی بر اساس دو برابر مدت و یا نصف نرخ‌های مقرر در جدول مزبور محاسبه می‌شود دارائیهای تجدید ارزیابی نشده و اضافات دارائی ثابت طی سال جاری با توجه به عمر مفید برآوردی دارائیهای مربوطه و با نظرگرفتن آئین نامه استهلاک موضوع ماده 151 قانون مالیاتهای مستقیم مصوب اسفند ماه 1366 و اصلاحیه مصوب 27/11/1380 و بر اساس نرخها وروشهای زیر محاسبه می‌شود.

    دارائی نرخ استهلاک روش استهلاک ساختمانها 7%.8%.10% نزولی ماشین آلات 8 ساله خط مستقیم تأسیسات - نزولی وسائط نقلیه 25%.30%.35% نزولی اثاثیه ومنصوبات 10 ساله خط مستقیم برای دارائیهای ثابتی که در خلال ماه تحصیل می‌شود ومورد بهره برداری قرار می‌گیرد استهلاک از ماه بعد محاسبه و در حسابها منظور می‌شود.

    در مواردی که هر یک از دارائیهای استهلاک پذیر پس از آمادگی جهت بهره برداری به علت تعطیل کار یا علل دیگر برای مدتی مورد استفاده قرار نگیرد میزان استهلاک آن برا ی مدت یاد شده معادل 30% نرخ استهلاک منعکس در جدول فوق می‌با شد.

    حق اشتراک حق اشتراک تلفن وجوه واریزی توسط متقاضیان تلفن ثابت به حساب بانک غیر قابل برداشت شرکت می‌باشد که در شهرستانها مبلغ آن 750000 ریال و در روستاها 550000 ریال می‌باشد و طبق استفساریه 6 آبان ماه 1377 مجلس شورای اسلامی به عنوان حقوق عمومی شناخته شده است اینگونه وجوه با توجه به مندرجات 5 قانون ایجاد تسهیلات برای طرحهای فاضلاب و بازسازی شبکه آب شهری مصوب 24 خرداد 1377 قابل تبدیل به سرمایه یا تقسیم بین سهامداران و یا قابل صرف برای جبران زیان عملیاتی شرکتها نمی باشد.

    ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان: ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان معادل یکماه آخرین حقوق ثابت و مزایای مستمر به ازای هر سال خدمت آنان محاسبه و در حسابها منظور می‌شود.

    بدهی‌های جاری: اقلام تشکیل دهنده بدهی‌های جاری در ترازنامه بشرح زیر می‌باشد: 1- حسابها و اسناد پرداختنی غیرتجاری 2- حسابها و اسناد پرداختنی تجاری 3- پیش دریافت از مشتریان 4- ذخیره مالیات بر درآمد که معین هر یک از آنها به شرح زیر می‌باشد: 1- حسابها و اسناد پرداختنی غیرتجاری: حسابها و اسناد پرداختنی غیرتجاری از سرفصل حسابهای دفترکل می‌باشد و شامل حسابهای معین بشرح زیر می‌باشد: 1/1 کلیه مالیاتهای تکلیفی 2/1 حق بیمه پرداختی کارکنان 3/1 سپرده‌های حسن انجام کار 4/1 مطالبات کارمندان – کارگران 5/1 مالیات عملکرد 6/1 بهره وام دریافتی 7/1 سپرده حسن اجرای تعهدات 8/1 کسورات بازنشستگی کارمندان (به استثنای کارمندان شرکت تلفن سابق) 9/1 بیمه خدمات درمانی 10/1 عوارض شهرداری 11/1 تعاون دو ریالی 12/1 خیریه 5/2 ریالی 13/1 سپرده‌های مزایده – مناقصه 14/1 بیمه عمر کارکنان 15/1 6% پس انداز کارکنان و سهم کارفرما 16/1 عوارض توسعه 17/1 فروش اجناس 18/1 بهای دستگاه تلفن موبایل 19/1 ذخیره هزینه‌های پرداختی 20/1 سپرده بیمه پیمانکاران 21/1 اضافه برداشتهای بانکی 22/1 وامهای کوتاه مدت 2- حسابها و اسناد پرداختنی تجاری حسابها و اسناد پرداختی تجاری از سرفصل حسابهای دفترکل می‌باشد که شامل حسابهای معین بشرح زیر می‌باشد.

    1/2 مطالبات پیمانکاران طرحهای عمرانی 2/2 پیمانکاران مراکز وبهره برداریها 3/2 وام تکمیل ساختمانهای مخابراتی 4/2 تبصره‌های بودجه ای 5/2 اسناد پرداختنی تجاری 3- پیش دریافت از مشتریان حساب پیش دریافت از مشتریان از سرفصل حسابهای دفترکل می‌باشد که شامل حسابهای معین بشرح زیر می‌باشد.

    1/3 پیش دریافت از سازمانها و نهادها 2/3 پیش دریافت حق انشعاب 3/3 پیش دریافت هزینه نصب 4/3 پیش دریافت فروش فیش تلفن (ثبت نام متقاضیان تلفن) 5/3 پیش دریافت از متقاضیان طرحهای اختصاصی حساب پیش دریافت حق انشعاب مربوط به متقاضیانی می‌باشد که تا تاریخ ترازنامه تلفن آنها دائر نگردیده است حساب پیش دریافت طرحهای اختصاصی مربوط به وجوهی است که از متقاضیان خارج از محدودنه خدمات شهری جهت اجرای پروژه‌های اختصاصی ایشان دریافت گردیده و تاکنون پروژه‌های مربوطه به اتمام نرسیده و پس از اتمام پروژه مبالغ مزبور به حساب درآمد منظور می‌گردد 4- ذخیره مالیات بر درآمد ذخیره مالیات بر درآمد از سرفصل حسابهای دفترکل می‌باشد و شامل ذخیره مالیات بر درآمد پایان دوره مالی موردنظر و مالیاتهای پرداخت نشده از دوره‌های قبل می‌باشد.

    بخش دوم: منابع سرمایه ای منابع سرمایه ای شامل: 1- حقوق صاحبان سهام 2- بدهیهای غیرجاری می‌باشد.

    حقوق صاحبان سهام اقلام تشکیل دهنده حقوق صاحبان سهام بشرح زیر میباشد.

    سرمایه اندوخته قانونی سایر اندوخته ها سود و زیان انباشته سرمایه شرکت سرمایه اولیه شرکت یک میلیارد ریال است که به یکصد سهم ده میلیون ریالی با نام تقسیم شده که از محل اموال و دارائی‌های واگذاری توسط شرکت مخابرات ایران تأمین و تماما متعلق به شرکت اخیرالذکر است.

    شرکتهای سهامی مخابرات استانها می‌توانند با تصویب مجمع عمومی صاحبان سهام سرمایه خود را کاهش یا افزایش دهند.

    از تاریخ ابلاغ اساسنامه شرکت تمامی تأسیسات و لوازم و نیز ابوابجمعی و حقوق ومطالبات و دیون و تعهدات و اموال منقول متعلق به شرکت مخابرات ایران در حوزه استان گلستان به شرکت منتقل می‌شود و ادارات ثبت اسناد و املاک باید به درخواست شرکت مخابرات ایران اسناد مالکیت اراضی و املاک مورد انتقال و دفاتر مربوط را به نام شرکت اصلاح نمایند.

    در مواردی که وجوه پرداخت شده برای طرح مشخص باشد ولی رقم پرداختی برای هر پروزه آن طرح به تفکیک قابل استخراج نباشد شرکت می‌تواند برای تعیین ارزش دفتری تفکیکی هر پروزه و جزئیات آن از نظریه کارشناسان منتخب رئیس مجمع شرکت استفاده نماید.

    سود سهام پیشنهادی که 10% از سود خالص شرکت به این حساب منتقل می‌شود و طبق قانون تقسیم سود و اندوخته بین صاحبان سهام فقط پس از تصویب مجمع عمومی جائز خواهد بود و در صورت وجود منافع،تقسیم ده درصد از سود ویژه سالانه بین صاحبان سهام الزامی است.

    اندوخته قانونی هیأت مدیره مکلف است هر سال یک بیستم از سود خالص شرکت را به عنوان اندوخته قانونی موضوع نماید همینکه اندوخته قانونی به یک دهم سرمایه شرکت رسید موضوع آن منوط به تصویب مجمع عمومی خواهد بود و در صورتیکه سرمایه شرکت افزایش یابد کسر یک بیستم یادشده ادامه خواهد یافت تا وقتی که اندوخته قانونی به یک دهم سرمایه بالغ گردد افزایش سرمایه از محل اندوخته قانونی مجاز نمی باشد.

    گردش حساب اندوخته قانونی طی سال مالی منتهی به تاریخ ترازنامه بشرح زیر می‌باشد.

    سال منتهی به سال منتهی به 29/12/ ×13 29/12/ ×13 مانده در ابتدای دوره مالی ................................

    .............................

    انتقال از محل سود دوره مالی ................................

    مانده در پایان دوره مالی ................................

    وجوه قابل انتقال به سرمایه یا اندوخته از موارد زیر تشکیل شده است وجوه دریافتی از محل توسعه،وجوه دریافتی از شرکت مخابرامت ایران بابت توسعه شبکه روستایی،وجوه دریافتی از شرکت مخابرات ایران بابت کمک به منابع خرید متمرکز و وجوه دریافتی از خزانه است سایر اندوخته ها سایر اندوخته ها متشکل از اندوخته احتیاطی و اندوخته عمومی از سرفصل حسابهای دفترکل می‌باشد.

    اندوخته احتیاطی و اندوخته عمومی از حقوق صاحبان سهام می‌باشد و ایجاد افتتاح عملکرد و عملکرد طی دوره مالی در این حسابها بایستی با کسب مجوزهای لازم از طریق مجمع عمومی صاحبان سهام با شد.

    لذا در صورت نیاز و به جهت تقویت بنیه مالی شرکت‌های سهامی با تصویب مجمع عمومی می‌توان معادل درصدی از سود خالص تحصیل شده در طی دوره را بعنوان اندوخته احتیاطی در نظر گرفت و یا چنانچه از طریق اشخاص حقیقی یا حقوقی کمکهای نقدی و غیرنقدی صورت بگیرد انعکاس آن در صورتهای مالی اساسی و در حسابها بصورت افزایش در دارائیها (اعم از غیرجاری – جاری) و افزایش در حقوق صاحبان سهام (اندوخته عمومی) خواهد بود.

    سود (زیان) انباشته حساب سود(زیان) انباشته از سرفصل حسابهای دفترکل می‌باشد و نظر به اینکه سود و زیان انباشته یکی از اقلام ترازنامه و زیر مجموعه حقوق صاحبان سهام می‌باشد و در پایان هر دوره مالی پس از وضع درآمد و هزینه‌های عملیاتی، غیرعملیاتی و اصلاح اشتباه دوره‌های قبل و تقسیم و تخصیص سود مانده آن در ترازنامه بصورت سود و زیان انباشته انعکاس می‌یابد.

    بدهیهای غیرجاری اقلام تشکیل دهنده بدهیهای غیرجاری بشرح زیر میباشد: حسابها و اسناد پرداختنی بلندمدت تسهیلات مالی دریافتی بلندمدت حسابها و اسناد پرداختنی بلندمدت: حسابها و اسناد پرداختنی بلندمدت پیش دریافت از مشتریان از سرفصل حسابهای دفترکل می‌باشد که شامل حسابهای معین بشرح زیر می‌باشد.

    1/1 حساب سپرده تلفنهای استجاری 2/1 حساب سپرده تلکس 3/1 حساب ودایع خودیاری تلفن 4/1 حساب ودایع خودیاری تلکس 5/1 حساب ودایع خودیاری کانال 6/1 حساب حق انشعاب تلفن 7/1 حساتب تلفن موبایل 8/1 حساب حق انشعاب تلفن استیجاری 9/1 حساب سپرده کانال دائم خارجی 10/1 حساب سپرده کانال دائم داخلی 11/1 حساب سپرده تلفنهای استیجاری همگانی 12/1 حساب سپرده موقت تلفن تسهیلات مالی دریافتی بلندمدت حساب تسهیلات مالی دریافتی بلندمدت از سرفصل حسابهای دفترکل می‌باشد که شامل حسابهای معین بشرح زیر می‌باشد.

    1/2 وام دریافتی از دولت 2/2 وام دریافتی از بانکها 3/2 طلب دولت از بابت کمکهای عمرانی 4/2 بازپرداخت وام بانکها 5/2 کمکهای دولت از محل تبصره ها 6/2 وامهای بلندمدت داخلی حسابها انتظامی و طرف حساب‌های انتظامی حسابهای انتظامی و طرف حساب انتظامی از سرفصل حسابهای دفترکل می‌باشد که شامل حسابهای معین بشرح زیر می‌باشد.

    ضمانتنامه ها 2- سفته ها 3- چکها 4- ضمانتنامه شرکت نزد دیگران مانده حسابهای فوق با ماهیت مخالف همواره مساوی بوده و در صورتهای مالی اساسی (ترازنامه) خارج از اقلام تشکیل دهنده ترازنامه (کاربرد منابع سرمایه ای – منابع سرمایه ای) نشان داده می‌شود.

    صورتحساب سودوزیان و سود (زیان) انباشته: اساساً از طریق تهیه صورتهای مالی اساسی که در پایان هر دوره مالی تهیه و تنظیم میگردد اطلاعات مالی را به استفاده کنندگان داخلی و خارجی ومراجع ذیصلاح ارائه میدهند.

    در اجرای تحقق اصل افشای کامل همراه با صورتهای مالی اساسی یادداشتهایی ارائه خواهد شد که این یادداشتها جزء مکمل و لاینفک صورتهای مالی اساسی میباشد لذا دقت در تهیه و تنظیم و افشاء واقعیتها یک دوره مالی و ارائه آن به استفاده کنندگان از اهم وظایف مسئولین مالی میباشد.

    عناصر تشکیل دهنده صورتحساب سودوزیان و صورت سود (زیان) انباشته بشرح زیر میباشد: درآمد عملیاتی هزینه‌های عملیاتی درآمد و هزینه‌های غیرعملیاتی ذخیره مالیات بر درآمد اصلاح اشتباه دوره‌های قبل سود و زیان جاری سود و زیان سنواتی خلاصه حساب سود و زیان سود تقسیم نشده 10- تقسیم سود 11- سود و زیان انباشته 1- درآمد عملیاتی: درآمد عملیاتی شرکت بر حسب انواع خدمات بشرح زیر تفکیک می‌گردد: 1/1 درآمد تلفن شهری 2/1 درآمد تلفن بین شهری 3/1 درآمد تلگراف و تلکس 4/1 درآمد اجاره کانالهای دولتی 5/1 درآمد اجاره کانالهای اختصاصی 6/1 سایر درآمدها افزایش درآمد تلفن عمدتاً بابت افزایش مکالمات تلفنی ناشی از بهره برداری از مراکز جدید می‌باشد قابل ذکر است که نرخ هر پالس مکالمه تلفنی تا پایان شهریور ماه سالجاری 2/35 ریال بوده است 2- هزینه‌های عملیاتی: هزینه‌های عملیاتی شامل: 1/2 هزینه‌های بهره برداری 2/2 هزینه‌های مالی و اداری هزینه‌های نگهداری و بهره برداری شامل حقوق و مزایای کارگران،حقوق و مزایای کارمندان،حق الزحمه قراردادها،هزینه استهلاک لوازم و ابزار جزئی،سوخت ماشین آلات و وسائل نقلیه،سوخت و آب و برق،تعمیرات و نگهداری تأسیسات و سایر اقلامی می‌باشد.

    افزایش حقوق و مزایا نسبت به سال قبل عمدتاً ناشی از افزایش ضریب حقوقی و تسری آن به سایر مزایا می‌باشد و افزایش هزینه استهلاک نسبت به سال قبل عمدتاً بابت افزایش دارائیهای ثابت می‌باشد.افزایش حق الزحمه قراردادها نسبت به سال قبل عمدتاً ناشی از توسعه فعالیتهای مخابراتی شامل افزایش مراکز کم ظرفیت،افزایش دفاتر مخابراتی،افزایش باجه‌های مخابراتی،و نیز افزایش واگذاری فعالیتهای خدماتی به بخش خصوصی می‌باشد.

    اقلام تشکیل دهنده هزینه‌های مالی و اداری عبارتند از: حقوق و مزایای کارکنان،هزینه پست،لوازم و ابزارمصرفی،سوخت وآب و برق،کارمزد بانک،استهلاک،تعمیرات ونگهداری،خدمات قراردادی،هزینه پذیرایی،حمل و نقل،حقوق وظیفه مستمری بگیران و 1% توسعه بسیجیان می‌باشد.

    3- درآمد و هزینه‌های غیرعملیاتی درآمد و هزینه‌های غیرعملیاتی شامل: 1/3 درآمدهای حاصل از کالای بازیافتتی 2/3 درآمد و یا سود حاصل از فروش مواد اولیه 3/3 درآمد و یا سود حاصل از فروش قطعات و لوازم یدکی 4/3 درآمد و یا سود حاصل از فروش دارائیهای ثابت 5/3 سایر درآمدهای عملیاتی سایر درآمدهای عملیاتی از درآمد حاصل از فروش تلفن ویژه،درآمدحاصل از طرحهای اختصاصی،غرامت خسارت واره بر تأسیسات،اجاره مستملات و خانه‌های سازمانی و بهای کارشناسی ساختمانهای اهدائی تشکیل شده است.

    هزینه ها: 6/3 هزینه یا زیان ناشی از کاهش ارزش موجودی ها 7/3 هزینه یا زیان ناشی از فروش محصولات معیوب 8/3 هزینه یا زیان ناشی از سرقت وسایط نقلیه 9/3 سایر هزینه‌های غیرعملیاتی سایر هزینه ها از ماهواره زهره،شرکت پست،هزینه حسابرسی،عوارض ناشی از خشکسالی-کارانه معوق،هزینه کالای اسقاط تشکیل شده است که به ازای هر پالس مکالمه تلفنی مبلغ 5/1 ریال بابت طرح تحقیقاتی ماهواره زهره اختصاص یافته است و به ازای هر پالس مکالمه تلفنی مبلغ 1 ریال به شرکت پ ست اختصاص می‌یابد.

    خالص مانده حساب درآمد و هزینه‌های غیرعملیاتی در صورت مثبت بودن به مانده خالص درآمد و هزینه‌های عملیاتی اضافه و در صورت منفی بودن از مانده خالص درآمد و هزینه‌های عملیاتی کم خواهد شد تا سود خالص قبل از کسر مالیات بدست آید.

    4- ذخیره مالیات بر درآمد: همانطوریکه در بالا اشاره گردید پس از احتساب درآمد و هزینه‌های عملیاتی و درآمد و هزینه‌های غیرعملیاتی مانده خالص سود قبل از کسر مالیات بدست خواهد آمد از مانده بدست آمده مطابق جدول محاسبه مالیات طبق ماده 131 اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم مالیات مربوطه محاسبه و به بدهکار حساب سود و بستانکار حساب ذخیره مالیات بر درآمد منظور خواهد شد و در زمان پرداخت به بدهکار حساب ذخیره مالیات بردرآمد و بستانکار حساب موجودی نقد بانک مورد نظر منظور و تسویه خواهد شد.

    5- اصلاح اشتباه دوره‌های قبل اصلاح و انعکاس اشتباهات مهم در ارتباط با دوره‌های قبل که در سالجاری کشف شود می‌با یستی در صورت سود (زیان) انباشته گزارش گردد.

    انواع اشتباهات دوره‌های قبل شامل: 1/5 اشتباهات ریاضی و محاسباتی 2/5 اشتباهات در بکارگیری اصول و روشهای پذیرفته شده حسابداری 3/5 تغییر از یک اصل یا روش غیر پذیرفته شده حسابداری به یک روش پذیرفته شده دیگر 4/5 نادیده گرفتن یا استفاده نادرست از واقعیتهای موجود در زمان تهیه صورتهای مالی اساسی 5/5 سایر اشتباهات با اهمیت لازم است پس از کشف و پیدا شدن اشتباهات دوره‌های قبل اثرات ناشی از آن چه بصورت کاهش و چه بصورت افزایش از سود خالص پس از کسر مالیات کم یا اضافه گردد تا سود و زیان انباشته اصلاح شده در ابتدای دوره مالی بدست آید.

    6- سود و زیان جاری حساب سود و زیان جاری از سرفصل حسابهای دفترکل میباشد.

    نظر به اینکه در یک دوره مالی ممکن است هزینه ها و درآمدهای غیرقابل پیش بینی تحقق یابد به عنوان مثال چنانچه کمک یا هدایایی اعم از نقدی در یک دوره مالی دریافت گردد که نتوان بعنوان درآمد همان دوره محسوب نمود از حساب سودوزیان جاری استفاده خواهد شد.

    7- سودوزیان سنواتی: حساب سودوزیان سنواتی از سرفصل حسابهای دفترکل میباشد.

    در تعیین سود یا زیان یک دوره مالی باید کلیه اقلام درآمد و هزینه‌های همان دوره منظور و محاسبه گردد بنابراین چنانچه در مواقعی هزینه‌های یک دوره یا درآمد‌های یک دوره بنابر دلایلی قابل قبول در همان دوره تحقق نیابد و به دوره‌های بعد موکول گردد میتوان با کسب مجوزهای لازم از حساب سود و زیان سنواتی استفاده نمود.

    مانده بدهکار یا بستانکار این حساب در پایان دوره بحساب خلاصه سود یا زیان بسته می‌شود.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.
     

تاريخ تأسيس شرکت: شرکت سهامي مخابرات استان تهران همانند ساير شرکتهاي مخابراتي استانها در راستاي سياست تمرکز زدايي و براساس قانون اصلاح ماده 7 قانون تأسيس شرکت مخابرات ايران مصوب 6/2/73 مجلس شوراي اسلامي و مطابق با اساسنامه مصوب 1/11/74 کميسيون مر

باب اول تجار و معاملات تجارتی ماده 1 - تاجرکسی است که شغل معمولی خودرامعاملات تجارتی قراربدهد. ماده 2 - معاملات تجارتی ازقرارذیل است : 1 - خرید یا تحصیل هرنوع مال منقول به قصد فروش یا اجاره اعم از این که تصرفاتی درآن شده یانشده باشد. 2 - تصدی بحمل و نقل از راه خشکی یا آب یا هوا به هرنحوی که باشد. 3 - هرقسم عملیات دلالی یاحق العمل کاری (کمیسیون )ویاعاملی و همچنین تصدی بهر نوع ...

تاریخچه پست‌بانک: پیشنهاد ایجاد پست مالی و ارائه خدمات مالی با بکارگیری شبکه وسیع‌پستی، در تاریخ 17/12/1362 از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به هیئت وزیران صورت گرفت و به موجب تصویب نامه شماره 35660 مورخ 21/8/1365، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف گردید تا سرویس «پست مالی» را با تدارکات مقدمات آن پس از تهیه آیین‌نامه اجرائی مربوط و هماهنگی بانک مرکزی ایجاد کند. این ...

مقدمه : امروزه با توجه به نقش انکار ناپذير و حساس ارتباطات در توسعه ملي جوامع و الزاماً برنامه ريزي‌ها و سرمايه گذاري هاي کلان و قابل ملاحظه در اين بخش وظيفه ي متوليان مخابرات کشور ، جنبه حياتي و ملي به خود گرفته است . اهميت اطلاعات و ايجاد حر

در عصري که به عصر ارتباطات و اطلاعات موسوم است و مخابرات به عنوان زيربناي زيربناها شناخته شده است توانمندي کشورها با توانمندي هاي مخابراتي پيوندي عميق دارد. چرا که شبکه هاي مخابراتي زيرساخت اقتصادي قرن بيست و يکم را تشکيل مي دهند و از بعد فرهنگي نيز

واکنش هر موجود زنده در برابر محيط و اجتماع خود بر اساس يک سلسله اطلاعات صورت مي گيرد و اين اطلاعات فراهم نمي گردد جز با برقراري ارتباط با محيط و همنوع خويش . بدين ترتيب هرچه امکانات ارتباطي وسيع تر و پيشرفته تر باشد دستيابي به منابع اطلاعاتي افزونتر

شرکت مخابرات يک شرکت خدماتي ، فني و تحقيقاتي و توليدي است که از ادغام وزارت پست ،وزارت تلگراف و شرکت تلفن به وجودامده است. امور مالي اين شرکت به چهار اداره به شرح زير تقسيم مي شود. الف)اداره دريافت ها از وظايف مهم اين اداره: وصولي، صدور يا ليست درآ

آشنايي با مکان کلي کار آموزي تاريخچه و سير تحول مخابرات در کشور ايران تاريخچه و سيرتحول مخابرات در ايران ( 1236 لغايت 1385 ) مقدمه : امروزه با توجه به نقش انکار ناپذير و حساس ارتباطات در توسعه ملي جوامع و الزاماً برنامه ريزي ها و

تاریخچه فعالیت شرکت کلیات شرکت صنعتی هنکل (سهامی خاص) بصورت شرکت سهامی خاص تأسیس شده است و طی شماره 16431 مورخ 30/10/1351 در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسیده است. 2-1- فعالیت اصلی شرکت موضوع فعالیت شرکت طبق ماده 2 اسانامه شرکت شامل تولید، فروش، واردات و صادرات ماستیکهای صنعتی، چسب، مواد پاک کننده و سایر فعالیتهای مربوطه است. 3-1- وضعیت اشتغال متوسط تعداد ...

چکیده در ادامه این پژوهش، پژوهشگر بر آن است که به توضیح و تفسیر زمینه های خصوصی سازی، تعاریف و نظریه ها پرداخته و پس از آن اهداف به کارگیری چنین برنامه ای را تشریح کند. خصوصی سازی هم مثل دیگر برنامه های اجتماعی – اقتصادی به روش و طرق گوناگون انجام می شود و این دلایل اجرای طرح است که در هر جامعه ای روش به کارگیری و پیاده سازی آن را تعیین می کند. در ادامه پژوهشگر با نظر به آنچه تا ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول