دانلود تحقیق حسابرسی اموال، ماشین آلات و تجهیزات و استهلاک

Word 40 KB 5697 10
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • " اموال، ماشین آلات و تجهیزات و استهلاک"

    * توصیف اموال، ماشین الات و تجهیزات، تمام دارائی های مشهودی را دربر می گیرد که عمر مفید آنها بیش از یکسال است و در عملیات شرکت مورد استفاده قرار می گیرند و به منظور فروش، تحصیل نشده است.

    * سه گروهی فرعی اما عمده از این گونه دارایی به شرح زیر است:

    1) زمین           2) ساختمان، ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات زمین         3) منابع طبیعی

    * هدفهای حسابرسان از رسیدگی به اموال، ماشین آلات و تجهیزات تعیین موارد زیر است:

    1) کفایت سیستم کنترل داخلی           2) اعتبار ثبت شده                3) ثبت دفاتر بودن

    4) صحت محاسبات ریاضی                 5) درستی ارزشیابی               6) کفایت افشاء وچگونگی ارائه

    * تمایز حسابرسی اموال، ماشین آلات و تجهیزات با حسابرسی دارائیهای جاری:

    * زمان رسیدگی به دارائیهای ثابت در مقایسه با کل زمان صرف شده برای حسابرسی یک واحد تجاری، نسبت کوچکی را به خود اختصاص می دهد چون:

    1) ارزش ریالی هر قلم از دارایی ثابت بالاست.

    2) در طی سال تغییرات زیادی در این حساب صورت نمی گیرد.

    3) حسابرس به قیمت جاری این دارائیها در تاریخ ترازنامه توجهی ندارد.

    4) انقطاع معاملات در دارائیهای ثابت از اهمیت کمتری برخوردار است چون سود خالص دوره را تحت تاثیر قرار نمی دهد.

    * سیستم کنترل داخلی اموال، ماشین آلات و تجهیزات:

    هدف اصلی کنترل های داخلی مربوط به اموال، ماشین آلات و تجهیزات، کسب حداکثر بازده از هریک ریال سرمایه گذاری شده در دارائیها، وجود یک سیستم کنترل داخلی قوی را برای تهیه صورتهای مالی قابل اطمینان، ضروری می سازد.

    * بودجه ماشین آلات و تجهیزات:

    استفاده مفید از بودجه ماشین آلات و تجهیزات مستلزم وجود مدارک حسابداری قابل اطمینان و تفضیلی درباره آنهاست. شناخت کامل انواع، مقادیر و وضعیت تجهیزات موجود، مبنای اساسی است برای پیش بینی موارد موردنیاز به جایگزینی ماشین آلات و تجهیزات یا افزودن بر آنها.

    * کنترل های مهم مربوط به ماشین آلات و تجهیزات به شرح زیر است:

    1) تهیه حساب معین جداگانه برای هریک از اقلام اموال، ماشین آلات و تجهیزات

    2) یک سیستم صدور مجوز که هرگونه تحصیل ماشین آلات و تجهیزات، اعم از خرید و اجاره بلند مدت یا ساخت، را مستلزم دریافت قبلی مجوز از مدیریت ارشد کند.

    3) استقرار یک سیستم گزارشگری که مستلزم افشاء و تجزیه و تحلیل به موقع انحراف مخارج مصوب و مخارج واقعی باشد.

    4) تدوین دستور العمل کتبی درباره تمایز مخارج سرمایه ای و مخارج جاری.

    5) برقراری سیستم خرید ماشین آلات و تجهیزات که تنها از طریق دایره خرید صورت گیرد و مستلزم رعایت روشهای استاندارد دریافت، بازرسی و پرداخت نیز باشد.

    6) شمارش عینی دارائیها در فواصل زمانی متناوب.

    7) استقرار سیستم برکناری دارائیها.

    * کاربرگهای حسابرسی:

    کاربرگ اساسی اموال، ماشین آلات و تجهیزات، جدول خلاصه دارائیهای ثابت است که بر تغییرات طی سال مورد رسیدگی تاکید دارد. کاربرگ مزبور مانده های ابتدایی دوره را برای هریک از انواع دارائیهای ثابت نشان می دهد. این مانده ها همان مانده های پایان دوره قبل است که در کاربرگهای سال پیش نشان داده شده است، پس اضافات و برکناریهای طی سال در کاربرگ فوق نشان داده می شود.

    * حسابرسی نخستین و حسابرسی بعدی:

    در حسابرسی نخستین از یک صاحبکار جدید، مانده های ابتدا دوره می تواند با مراجعه به کاربرگهای حسابرسان قبلی، اثبات شود. چنانچه صاحبکار در سالهای قبل توسط حسابرسان خوش نام حسابرسی شده باشد، حسابرسان فعلی معمولا رسیدگیهای بیش از مرور تاریخچه اموال، ماشین آلات و تجهیزات را به شکلی که در حسابها منظور شده اند، انجام نمی دهند. و همچنین اگر در حسابرسی نخستین صاحبکاری که قبلا توسط حسابرسان مستقل حسابرسی نشده است، تجزیه و تحلیل کامل اموال، ماشین آلات و تجهیزات، بهترین نحوه برخورد می باشد. حسابرسان با بررسی دقیق تمام اقلام بدهکار و بستانکار حساب این داراییها از زبان تحصیل تاکنون می توانند از اعمال شدن یکنواخت روشهای مناسب حسابداری برای ثبت اضافات و برکناریهای این گونه دارائیها و تامین ذخیره استهلاک کافی برای آنها، اطمینان یابند.

    * برنامه حسابرسی اموال، ماشین آلات و تجهیزات:

    الف) ارزیابی سیستم کنترل داخلی ( رسیدگی عملیاتی)

    کسب شناخت از سیستم کنرل داخلی اموال، ماشین آلات و تجهیزات

    برآورد احتمال خطر کنترل و طراحی آزمون های اضافی کنترل ها

    اجرای آزمون های اضافی کنترل هایی که قصد اتکاء بر آنها می باشد.

    برآورد نهایی نهایی احتمال خطر کنترل و طراحی آزمونهای محتوا

    ب: آزمون محتوا :

    صورت ریز تغییرات اموال، ماشین آلات و تجهیزات متعلق به صاحبکار را دریافت و با دفاتر کل و معین مغایرت گیری کنید. { هدف، اثبات صحت محاسبات ریاضی}

    خریدهای عمده داراییهای ثابت را از نزدیک مشاهده و بازرسی کنید- درآمدهای اجاره را بررسی کنید- اضافات ملی مثال را سند بررسی کنید.{هدف، اثبات اعتبار(وجود و مالکیت) و ارزشیابی}

    ذخیره استهلاک را آزمون کنید- هزینه های تعمیر و نگهداری را تجزیه و تحلیل کنید- و وضعت داراییهای که مورد استفاده روزمره نیستند را پی جویی کنید. { هدف اثبات ارزشیابی}

    مالکیت قانونی را اثبات کنید- درآمدهای اجاره را بررسی کنید- برکناری داراییهای ملی مال را بازبینی کنید- مفاد قراردادهای اجاره بلند مدت را رسیدگی کنید. { هدف، اثبات اعتبار (وجود مالکیت)}

    روشهای تحلیلی را اجرا کنید.{ هدف: اثبات کامل بودن و ارزشیابی یا تخصیص}

    چگونگی ارائه در صورتهای مالی و کفایت افشاء را ارزیابی کنید. { هدف: اثبات ارائه و افشاء}

    کسب شناخت از سیستم کنترل داخلی اموال، ماشین پآلات و تجهیزات:

    حسابرسان برای مطالعه سیستم کنترل داخلی اموال، ماشین آلات و تجهیزات می توانند از شرح نوشته، نمودگر سیستم یا پرسشنامه کنترل های داخلی استفاده کنید، پرسشهایی متداولی که در پرسشنامه یافت می شود عبارتند از: آیا حسابهای معین اموال، ماشین آلات و تجهیزات مرتب با حسابهای کنترل داراییهایی ثابت در دفتر کل مغایرت گیری می شود؟ آیا دستورالعملی کتبی برای تمایز بین مخارج سرمایه ای و مخارج های خارجی وجود دارد؟

    2) برآورد احتمال خطر کنترل و طراحی ازمون های اضافی کنترل ها:

    خطر کنترل مربوط به هر قلم صورتهای مالی تنها زمانی می تواند کمتر از حداکثر برآورد شود که آزمونهای به عمل آمده نشان دهند کنترل های مربوط، طراحی شده است و به گونه ای موثر اعمال می شود. همچنین حسابرسان باید نسبت به آزمونهای اضافی که احتمالا یک کاهش آزمونهای محتوا خواهد شد، تصمیم گیری کنند.

    3) اجرای آزمونهای اضافی کنترل ها و روی کنترل هایی که قصد اتکا بر آنها می باشد:

    هدف از آزمون کنترل های داخلی داراییهایی ثابت، تشخیص اعمال شدن یا نشدن کنترل های برقرار شده توسط صاحبکار به طور یکنواخت است، برای مثال چنانچه صاحبکار برای برکناری داراییها از دستور کار با شماره ردیف به عنوان مجوز برکناری استفاده می کند، حسابرسان می توانند با تطبیق موارد شناخته شده برکناری با دستور کارهای مربوط وهمچنین، مقایسه این دستور کارها با ثبت های انجام شده در حسابهای دفاتر کل و معین، این کنترل را آزمون کنند.

    4) براورد نهایی احتمال خطر کنترل با طراحی آزمونهای محتوا:

    آخرین اقدام حسابرسان در ارزیابی سیستم کنترل داخلی، برآورد دوباره خطر کنترل بر اساس نتایج آزمون کنترل هاست. حسابرسان پس از آن، آزمونهای محتوایی را انتخاب می کنند که برای کسب شواهد کافی و قابل قبول درباره هدف حسابرسان از رسیدگی به اموال، ماشین آلات و تجهیزات صاحبکار ضروری است. میزان آزمونهای محتوا را برآورد نهایی حسابرسان از احتمال خطر کنترل تعیین می کند.

    ب: ازمون محتوا:

    1) صورت ریز تغییرات اموال، ماشین آلات و تجهیزات متعلق به صاحبکار را دریافت و با دفاتر کل و معین مغایرت گیری کنید:{هدف: اثبات صحت محاسبات ریاضی}

    حسابرسان پیش از تحلیل و تجزیه جزئیات تغییرات در حسابهای دارائیهای ثابت مایلند از مطابقت مجموع مبالغ ثبت شده در حسابهای معین این دارائیها با مانده حسابهای کنترل مربوط در دفتر کل اطمینان یابند. مغایرت گیری دفاتر معین و کل می تواند با استفاده از برنامه های عمومی حسابرسی به آسانی و با سرعت انجام پذیرد.

    2) اضافات طی سال اموال، ماشین آلات و تجهیزات را سندرسی کنید: { هدف: اثبات اعتبار و ارزشیابی}

    سندرسی اضافات طی سال حسابهای اموال، ماشین آلات و تجهیزات یکی از مهمترین آزمونهای محتوای دارایی های ثابت است. میزان سندرسی را برآورد حسابرسان از خطر کنترل مربوط به مخارج داراییهای ثابت تعیین می کند. در فرآیند سندرسی، کاربرگی برای تجزیه و تحلیل حسابهای کنترل داراییهای ثابت در دفتر کل تهیه می شود که ردیابی اقلام ثبت شده در این حسابها را به دفاتر روزنامه و مدارک اولیه، مانند قراردادها، اسناد مالکیت دستورهای ساخت، صورت حسابها و مدارک پرداخت وجوه نقد و مجوزهای مدیریت نشان می دهد.

    * اقدامات ویژه ای که باید برای پی جویی اضافات طی سال صورت گیرد به شرح زیر است.

    1) مجوزهای تمام اضافات عمده، اعم از خریداری یا ساخته شده را رسیدگی کنید.

    2) تعمیرات طی سال کار در جریان ساخت را بررسی و دستور کارهای مربوط را، شامل تکمیل شده و در جریان، رسیدگی کنید.

    3) از انتقال تمام اقلام تکمیل شده طی سال، اطمینان حاصل نمایید.

    4) از به حساب دارایی منظور نشدن مخارج جاری اطمینان حاصل کنید.

    5) تمام مواردی را که بهای تمام شده واقعی تحصیل به طور قابل ملاحظه ای بیش از مبالغ تصویب شده است.

    6) هرگونه ثبت بدهکار در حسابهای داراییهای ثابت را که از تحصیل عینی داراییها ناشی نشده است، به طور کامل پی جویی کنید.

    7) از منظور شدن کل بهای تمام شده هرگونه اموال، ماشین آلات و تجهیزات خریداری شده به صورت "فروش اقساطی" در حسابهای داراییهای ثابت و اقساط پرداخت نشده مربوط در حسابهای بدهی، اطمینان حاصل کنید.

    3) خریدهای عمده داراییهای ثابت را از نزدیک مشاهده و بازرسی کنید:{ هدف: اثبات اعتبار(وجود و مالکیت) و ارزشیابی}

    حسابرسان معمولا داراییهای ثابت عمده ای را که در طول سال مورد رسیدگی تحصیل شده اند، از نزدیک مشاهده و بازرسی می کنند. مشاهده و بازرسی داراییها از نزدیک به ویژه هنگامی مناسب است که به نظر برسد ضعفهایی در سیستم کنترل داخلی صاحبکار وجود دارد. اجرای این روش مشاهده می تواند از هریک از دو جهت بین حسابهای داراییهای ثابت و عین آن داراییها شروع شود. حسابرسان با ردیابی اقلام منعکس در معین داراییها به عین آنها ثابت می کنند که داراییهای منعکس در حسابها واقعا وجود دارد و مورد استفاده می باشد.

    4) هزینه های تعمیر و نگهداری را تجزیه و تحلیل کنید: { هدف: اثبات ارزشیاب}

    هدف اصلی حسابرسان از تجزیه و تحلیل حساب تعمیر ونگهداشت عبارت است از کشف اقلامی که هزینه جاری تلقی شده اند در حالیکه باید سرمایه ای تلقی می شدند. یک ابزار مفید برای تشخیص هزینه های سرمایه ای که در حساب تعمیر ونگهداشت از نظر پوشیده می ماند، تهیه صورت تجزیه و تحلیل ماهانه برای حساب فوق با ستونی برای اقلام ماههای مشابه در سال قبل است.

    5) وضعیت داراییهای که مورد استفاده روزمره نیست و دلایل آن را پی جویی کنید:{ هدف: اثبات ارزشیابی}

    داراییهای ثابت که بطور موقت مورد استفاده قرار نمی گیرد، نیازی به تجدید طبقه بندی ندارد و استهلاک آنان نیز می تواند محاسبه و به حساب منظور شود.

    1) انجام حسابرسی پیش از تاریخ ترازنامه، برای-------- بیشتر امکان پذیر است.

    الف) سهام سرمایه                           ب) بدهی های ثبت نشده

    ج) داراییهای ثابت مشهود                             د) حسابهای پرداختی تجاری

    2) هدف اصلی کنترلهی داخلی مربوطه به اموال، ماشین آلات و تجهیزات، ------- است.

    الف) کسب حداثر بازده از هریک ریال سرمایه گذاری شده در داراییهای ثابت               ب) کفایت افشاء

    ج) ارزشیابی               د) مالکیت

    3) برای اعمال کنترل داخلی مناسب بر داراییهای ثابت، کدام دسته از روشهای زیر را به عنوان روشهای مناسب پیشنهاد می کنند.

    1) استفاده از از دفتر و یا کارت اموال روش

    2) تعمیر داراییهای ثابت توسط افراد متخصص انجام گرفته باشد

    3) وجود دستورالعمل مناسب برای تعمیر و نگهداری

    4) صورت گرفتن افزایش و کاهش(خرید و فروش) داراییهای ثابت با مجوز هیئت مدیره

    الف)4،3،1                 ب)3،2،1                  ج)4،3،2                   د)4،2،1

    4) شرکت سپهر دستورالعمل مناسبی برای حذف و برکناری دارائی های ثابت مشهود و حسابرسی شما نشان می دهد که ایراد دیگری در مورد حساب مذکور وجود ندارد، این موضوع:

    الف) بی اهمیت است و تاثیری در نامه مدیریت و گزارش شما ندارد.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.
     

شفاف‌سازی حساب‌ها و ارائه گزارش‌های مالی جامع از طریق : * محاسبه بهای تمام شده خدمات و مدیریت بر هزینه‌های . * تهیه صورت‌های مالی تجمیعی و تلفیقی کل و گزارش‌های عملکرد دوره‌ای . اهداف جانبی استقرار سیستم حسابداری تعهدی • ایجاد بستر مناسب در استقرار بودجه جامع . • تأمین، توسعه، تکمیل و یکپارچه‌سازی نرم‌افزارهای کاربردی مرتبط . • ایجاد طبقه‌بندی و کدینگ یکنواخت در کلیه واحدهای ...

کلیات داراییهای که در روال عادی عملیات واحد تجاری به کار می رود و تا سالهای متمادی خدماتی را فراهم می کند در حسابداری به دو گروه عمده زیر طبقه بندی می شود. داراییهای عملیاتی مشهود (Tangible Operational Assets). این گروه از داراییها اقلامی نظیر: زمین، ساختمان، ماشین آلات و انواع تجهیزات را در بر می گیرد و معمولاً تحت عنوان «داراییهای ثابت»، «اموال، ماشین آلات و تجهیزات[1]» یا ...

مقدمه: داراييهايي که در روال عادي عمليات تجاري به کار مي رود و تا سالهاي متمادي خدماتي را فراهم مي کند در حسابداري به دو گروه عمده زير طبقه بندي مي شود: داراييها عملياتي مشهود (Tangible Operation Assets) . اين گروه از داراييها اقلامي نظير: زمين سا

مقدمه شرکت مخابرات ایران به منظور تمرکز بخشیدن به تمامی امور ارتباطات ومخابرات کشور به استثناء بخش صداو سیما با تصویب مجالس قانون گذاری وقت در سال 1350 تشکیل شد و با استناد به اساسنامه قانونی فعالیت خود را آغاز کرد. در سال 1374 با توجه به گسترش فعا لیتهای مخابراتی در پهنه کشور جمهوری اسلامی ایران و پیروی از سیاست تمرکززدائی در اجرای ماده 7 قانون تأسیس شرکت مخابرات ایران تشکیل ...

گزارش هيئت مديره به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام مربوط به عملکرد سال 1384 فصل اول: ارکان مديريت در اين بخش خلاصه اي از نحوه شکل گيري و موضوع اصلي شرکت و اعضاء هيأت مديره و اهم تصميات آنها در سال مورد گزارش و کسب موفقيتهاي

مقدمه: مدیر امور مالی که طبق ماده 79 قانون شهرداری در معیت شهردار ذیحساب شهرداری می باشد بر کلیه واحد ها و شعبه مالی ریاست نظارت خواهد داشت و شهردار مجاز به تعیین یا تغییر او بدون موافقت انجمن شهر نخواهد بود . در شهرداریهای کوچک و متوسط ممکن است به ذیحساب مذکور که کلیه کارهای مالی را رؤسا و یا به کمک تعدادی کارمند انجام می دهد عنوان رئیس حسابداری اطلاق شود . وظائف مسئول امور ...

پیشگفتار (1) استاندارد حسابداری شماره 11 با عنوان داراییهای ثابت مشهود که در تاریخ … توسط مجمع عمومی سازمان حسابرسی تصویب شده است، جایگزین استاندارد حسابداری شماره 11 قبلی می‌شود و الزامات آن در مورد صورتهای مالی که دوره مالی آنها از تاریخ 1/1/1386 و بعد از آن شروع می‌شود، لازم‌الاجراست. دلایل تجدیدنظر در استاندارد (2) این تجدیدنظر با هدف هماهنگی بیشتر با استاندارد های ...

سرمایه گذاری الف)ساختمان –زمین –تاسیسات 1-زمین 000/100 متر مربع برابر 10 هکتار در منطقه مجاز کشاورزی قیمت هر متر مربع 000/25 ریال جمعا به مبلغ 000/000/500/2 ریال (دو میلیارد و پانصدمیلیون ریال) 2-زیر بنا به میزان 1200 متر مربع هر متر مربع 000/500/1 ریال جمعا 000/000/800/1 ریال 3- تاسیسات برق-گاز-تلفن در وسعت 10 هکتار 000/000/600 ریال 4-محوطه سازی 000/10 متر مربع هر متر مربع ...

- کسب شناخت 2- ثبت سیستم برای ثبت سیستم می توان از روش نوشتاری یا فلوچارت استفاده نمود . 3- ارزیابی سیستم : ابزار ارزیابی یک سیستم کنترل داخلی را پرسشنامه سیستم کنترل داخلی گوئیم . اگر نتیجه ارزیابی سیستم این باشد که سیستم قوی است اقدام به رسیدگی و اطمینان از اجرا می کنیم . پرسشنامه بله خیر آیا کنترل جایگزین وجود دارد ؟ بله خیر 1- آیا حواله انبار با شماره سریال بایگانی می شود ؟ ...

ثابت: در این روش برای تعدیل صورتهای مالی هم از ارزشهای جاری و هم از شاخص قیمتها استفاده می شود. بدین ترتیب که بهای تمام شده تاریخی به وسیله ارزش جاری پایان دوره جایگزین می شود و سود نیز به دو بخش ناشی از تورم و خالص از تورم تقسیم می شود که برای تفکیک این دو بخش از شاخص قیمتها ستفاده می شود. نحوه عمل به این صورت است که ارزش جاری اول دوره به وسیله شاخص قیمتهای پایان دوره تعدیل می ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول