دانلود مقاله طرح تامین کالا در ناجا

Word 66 KB 5795 31
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی هوافضا - دفاعی و جنگ
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • گذری بر تاریخچه واژه تأمین خداوند بهترین روزی دهندگان است از بدو خلقت کره خاکی و پی بردن انسان به حیات خود و شناخت پیرامون آن، آدمی در تفکر عمیق به این نتیجه رسید که بایستی بفکر تامین نیازمندیهای خود جهت ادامه زندگی باشد آن انسان غارنشین نیز در تلاطم زندگی در آن باران های سیل آسا، طوفان های شدید در تفکر تامین و بدست آوردن نیازهای خود بود و دائماً در این ورطه غوطه خورده و برای نیاز غذایی به شکار می پرداخت و ذخیره سازی می نمود و در شرایط بحرانی جغرافیایی و آب و هوایی پیش بینی – برآورده و نگهداری را انجام میداد.

    فرشتگان باران ، باد به فرمان معبود عالم در حال تامین نیاز بشر هستند.

    تمامی اصطلاحات ؟؟؟

    در ادوار مختلف زندگانی آدمی در پیکره هستی نقش بسته و در دوران های اولیه بصورت کم رنگ از نظر علمی و در دوران فعلی ما مد عصر اطلاعات و فن آوری است بصورت علمی مطرح است تامین در لغت یعنی تهیه نمودن – بدست آوردن و تامین یکی از زنجیرهای به هم پیوسته یک کار ؟؟؟

    و پشتیبانی است بدون آن حرکت رو به جلو متوقف خواهد شد انسان با کمی اندیشه پی می برد که از صبحگاهان تا پاسی از شب دائماً در تلاش و تامین نیازها و خواسته های خود بوده و هست و انسانهایی موفق خواهند بود و بهتر کامیاب خواهند شد که در این پروسه و فرایند بتوانند با تلاش – هماهنگی – برنامه ریزی – برآورد وآگاهی و علم و اطلاعات بروز به خواسته ها و تمایلات خود پاسخ راضی کننده بدهند.

    ابتدا تامین باید انجام شود تا مراحل بعدی مثل نگهداری و ذخیره سازی انجام گیرد.

    هر سازمانی پس از شناخت مقوله تامین حال بایستی به روشها و طرق تهیه اقلام و مایحتاج خود بیاندیشد.

    راههای گوناگون برای سازمانها و ادارات گوناگون بوجود آمده هر سازمان بنا به تشخیص خود – شرح وظایف – ماموریتها – جدول زمانی – نوع و تنوع سلیقه های کارکنان خود از راههای مختلف برای تامین نیازهای خود اقدام می نماید در نهایت همگی به دنبال رفع نیزامندی می باشند و در این فرایند فقط راهها- روشها- امکانات تامین – تفاوت اندک دارد.

    بعضی ها تابع قوانین و مقررات دولتی عمل نموده و بعضی بر اساس مقررات خصوصی و غیردولتی عملیات تامین و تهیه اقلام خود را انجام می‏دهند.

    ادارات و سازمانهایی در این فرایند موفق تر خواهند بود که ابتدا : سامزان خود را شناخته باشند- بر ماموریتها و شرح وظایف سازمان خود آگاهی کامل داشته باشند – به امکانات ملزوم خود آگاهی داشته باشند – راههای تهیه و تامین را بخوبی شناخته باشند- اطلاعات و روابط – زمان – مکان – فناوری را درک نمایند.

    به قدرت برنامه ریزی – تجزیه و تحلیل فعالیتها واقف باشند – قدرت استفاده از تجربیات – رایانه را داشته باشند.

    در جنگ های جهانی اول و دوم و سایر حرف اول در پیروزی با شکست را لجستیک و نیروی انسانی زده و لجستیک را واژه و حرکت تامین معنا می بخشد وتامین و تهیه اقلام بموقع و توزیع آن به کمک فرماندهان می آید.

    زنجیره تامین را می توان به روش های متعددی توقف نمودو از نظر عمل می توان گفت که : فرایند طراحی – پردازش – بهینه سازی مدیریت اجزای سیستم تامین شامل مواد- حمل و نقل مواد وئ توزیعی محصولات و خدمات به مشتریان ور سیدن به اهداف کلی سازمان می باشد.

    زنجیره تامین هم می تواند ماند عوامل دیگر چون توزیع- حمل و نقل – محصولات خوب برای یک سازمان یک منبع رقابتی باشد.

    در محیطی که رقبای دیگر و متخصصین هر یک تلاش می کنند تا بوسیله تامین مناسب ، اهداف سازمان را روشن تر و رسیدن به آن را سریعتر نمایند ، یافتن راههای صحیح تامین موفقیت در کار است.

    از طریق تامین مناسب می توان به خدمت رسانی بهتر کمک کرد در حال حاضر تعداد تامین کنندگان خدمات لجستگی در سطح جهانی رو به رشد است.

    افزایش کانالهای تامین باعث رشد و توسعه زنجیره تامین محصولات خواهد شد.

    برجسته ترین نیاز مستمر هر سازمان تخصصی در امر تامین است.

    تامین بر رشد و توسعه آینده لجستیک و هر سازمان تاثیر خواهد داشت.

    اکثر مدیریان اجرائی تاکید فراوان بر اصول اطلاعات و فن آوری – مدیریت زنجیره تامین دارند.

    مدیریت زنجیره تامین نیاز به کسب مهارتهای جدید دارد تا تفکر تامین در برنامه ریزی هماهنگ شود.

    فرایند تامین نگرش به ارتباطات – مشارکت ها – اطلاعات – سنجش قیمتها و هزینه الزامی است.

    کسانی که در امر تامین اقلام فعالیت دارند باید از سیستم های اطلاعاتی و از فن آوری اطلاعات در زمینه ارتباط با تامین کنندگان استفاده نمایند.

    استفاده از این ابزارها به کمک مدیران اجرائی تامین رسیده و به آنان مساعدت خواهد نمود که کدام محصولات در سازمان خود قابل مصرف و استفاده بهینه هستند و کدام محصولات به رضایت مندی کارکنان کمک و روحیه آنان را بالا می برد در اقتصاد هر کشور عامل تامین نقش بسیار مهمی در جذب سرمایه – رضایت مشتریان – ایجاد کار – پیشرفت و توسعه دارد اگر تمام عوامل تدارکاتی آماده بکار بوده لاکن مدیریت تامین بصورت ناقص و ناپخته عمل نماید باعث لطمه وارد شدن به کالا و عدم رضایت مندی کارکنان – صدمه دیدن ماموریت سازمان و زیر سوال رفتن زحمات دیگران خواهد شد.

    زمانی مصرف کنندگان از عملیات آماری ابزار خرسندی خواهند نمود که تامین کننده وظایف خود را درایت و دوراندیشی و برنامه ریزی انجام داده یاشد تامین کننده باید پی برده باشد که خواست و نیاز مصرف کنندگان چیست به چه نوع کالائی ابراز رضایت می کنند و از چه کالاهایی استقبال می نمایند باید بین تقاضا و تامین هماهنگی وجود داشته باشد.

    آنچه که کیفیت کالا را مشخص می کند میزان صحت آن با نیاز و انتظارات مصرف کنندگان است.

    عجیب است که بر هر زنجیره به هم پیوسته لجستگی که می نگریم و عمقی به آن برخود می‏کنیم در جلوی چشمانمان دنیائی از حرفهای گفته و ناگفته پدیدار می شود مثل فشاردادن دکمه رایانه که برای یک کلمه دنیائی از معنای برایمان پردازش و اراه می دهد هیچ یگ از این زنجیرها را نباید دست کم گرفت .

    این کار سنگین پس می طلبد که انسانهای متخصص و متعهد پا به عرصه آن گذاشته و آنان می توانند با تامین عالی و با کیفیت یک سازمان مرده را زنده نمایند و برعکس آن نیز هم هست.

    با نگرش به کارخانجات پیشرفته و معروف دنیا می توانیم از آنان سوال کنیم که علت این همه پیشرفت چه بوده چه چیزی باعث شده که امروز حتی آن شخصی که در روستاهای کوهستانی و دورافتاده زندگی می کند از نام آن شرکت و از محصولات آن آگاهی داشته و احساس رضایت مندی نماید وقتی از بطن ماموریت و حرکت های اصولی افراد آن کارخانه و شرکت سوال می کنیم آنان اینگونه پاسخ می دهند که روند و حرکت ما قبل از هر گونه تامین به این صورت است که : ابتدا 1-تجزیه و تحلیل وضع موجود و پیش بینی احتیاجات آینده را در نظر می گیریم.

    2- جمع آوری اطلاعات و تفسیر آنرا انجام می دهیم.

    3- برنامه ریزی تهیه و خرید و کنترل داریم.4- ضوابط لازم – تکنیک لازم داریم 5- وجدان کاری داریم.6- تحقیق و پژوهش و طرح ریزیم داریم 7- تحلیل گذشته – حال - آینده را انجام می دهیم 8- احتیاجات آینده خودمان را در نظر می گیریم.

    9- سازماندهی امکانات انجام می دهیم 10- اهداف اداره ما چیست 11- ماموریت اداره ما چیست 12- چه اقلامی را باید تهیه کنیم 13- چه اقلامی را بطور یقین و صد درصد باید تهیه کنیم 14- چه اقلامی را نباید تهیه کنیم.

    15- ما بصورت یک تیم عمل می کنیم.

    16- ما جرفه ای هستیم.

    17- ما خودمان را متعهد در کار می دانیم 18- ما در کارمان صادق هستیم 19- از قوانین و مقررات کاملاً آگاهی داریم و از آنها پیروی می کنیم 20- در کارمان و تامین مسائل شخصی و منافع شخصی هیچ نقشی ندارند.

    مدیریت و تعاریف زنجیره تامین زنجیره تامین یک فرآیند است که در داخل هویت آن عواملی چون : آگاهی و اطلاع داشتن از وضع موجود سازمان و محل های مانور تامین منبع یابی و تدارکات در زمان مناسب و اقدام به سفارشات جهت تامین و عوامل دیگری چون ذخیره سازی – نگهداری و انبارداری و در نهایت عرضه به مصرف کنندگان وجود دارند.

    فاکتورهای حساسی در فرآیند تامین مورد توجه صاحبنظران می باشد که این فاکتروها نقش بسیار مهم در مدیریت تامین دارند از جمله آگاهی و بهره برداری از اطلاعات روز در جهت تامین استفاده از اطلاعات صحیح موجب سرعت ، دقت و هماهنگی بهتر در چرخه تارکات خواهد شد چون محدود عرضه کالاها بسیار گسترده است می طلبد در زمینه تامین کالاها از این بازار بزرگ برنامه ریزی و تحلیل مناسب و انتخاب مناسب صورت گیرد.

    مدیران تامین باید آشنائی کامل و صددرصد با مشتریان خود و تامین کنندگان داشته باشند در زنجیره تامین کنترل کیفیت کالا حرف اساسی دارد و نقش بسیار مهمی در رضایت مدی افراد و مصرف کنندگان دارند.

    این گروه جهت بهبود کار یا حل مشکلات و رفع نواقص عمل می کنند تامین بعنوان یکی از وظایف تخصصی و فنی هر سازمان می باشد که نیاز به مهارت دارد.

    سطح گسترده بازار و مبادلات اقتصادی و تنوع اقلام و فروشندگان و کم و زیادشدن ارزش پولی .

    ضرورت آشنائی دست اندرکاران را با شیوه های تامین ایجاب می کند.

    نقش مدیریت زنجیره تامین در هر سازمانی بسیار حساس و مهم است و ناآگاهی و سوء مدیریت در این زمینه ، باعث زیانهای سنگینی برای جامعه و خود سازمان شده است تامین و خرید وظیفه دشواری است که نیاز به دقت و بررسی و ارزیابی دارد.

    زنجیره تامین و مدیران خرید بایستی به عواملی چون مصلحت – اولویت – منفعت توجه داشته باشند.

    زنجیره تامین بایستی با توجه به ضرورتها و نیازها اقدام نماید در تعریف زنجیره تامین آمده است که قلب سیستم هر سازمان بشمار می رود.

    زنجیره تامین خون را در رگهای سازمان به گردش در آورده و سازمان را زنده و پویا نگه می دارد.

    تامین در سازمانهای نظامی دارای معانی گوناگونی است منجمله : به همه عملیاتی که منتهی به تولید و تهیه اقلام مورد نیاز می گردد.

    شناسایی منابع عرضه کننده کالا – تامین اعتبار – خرید و حمل و نقل اقداماتی که برای حفاظت نیرو در برابر غافلگیری و ادامه حیات به عمل می آید.

    از نظر تاکتیکی یعنی تصرف یک محل یا منطقه حساس بوسیله نیر.

    سالیانه میلیارها ریال از منابع مالی ناجا متوسط همین رده تامین هزینه می گردد که هدف آن حفظ وضع موجود و انجام و ادامه ماموریتها و تقویت بنیه انتظامی و امنیتی است.

    می توان ادعا کرد که موضوع تامین امری کاملاً تخصصی و حرفه ای است و بر خلاف پندارهای عوامانه فعالیتی ساده و سطحی نیست که از عهده هر کس برآید لذا بایستی افراد زنجیره تامین دارای اطلاعات تخصصی ، اقتصادی ، حقوقی و فنی لازم باشند که اگر چنین نباشد سازمان با مخاطرات و بحران های مالی و ماموریتی مواجه خواهد شد.

    مراحل تهیه کالاها و اقلام و خدمات مورد نیاز یک اداره – سازمان را در اصطلاح تامین کالا و به لاتین Supply می گویند.

    سازمانها برای برطرف ساختن نیاز مصرف کنندگان خود از سیاستها و روشهای مختلفی برای تامین استفاده می نمایند.

    تامین تنها از خارج سازمان صورت نمی گیرد بلکه ممکن است تامین یک یا چند نوع کالا و خدمات از درون یک سازمان تهیه و تامین گردد مثل بعضی از کارخانجات مواد خام یا کالای خاص در درون و حیطه مسئولیت یک اداره که می توان در نیروی انتظامی مثلاً به کارخانه واکس یا چاپخانه اوراق اشاره نمود که بنظر میرسد از تامین خارج از حیطه سازمان ارزانتر باشد.

    در زنجیره تامین کلمات و اصطلاحاتی دارای مفهوم است و کاربرد دارد و می توان از آن بهره برداری کرد مثل هوای بارانی و چتر – هوای بارانی و کاپشن چرمی – هوای بارانی و کفش مناسب .

    لذا در تامین کالاها حتی در محیط خانواده بایستی در سیکل خود انجام شود که عبارتند از : خرید یا تامین هر گونه کالا و اقلام و خدمات در زمان مناسب – با قیمت مناسب – مقدار و کیفیت مناسب – زمانی زنجیره تامین موفق خواهد بود که برنامه ریزی داشته باشد و بداند که چه جیزی را باید تهیه کند ؟

    چه چیزی را باید تحویل بدهد ؟

    چه وقت چه مقدار ؟

    در زنجیره تامین بوده که انسانهائی بدون در نظر گرفتن استانداردهای لازم و بدون برنامه ریزی خیانتها به اموال نمودند بر حسب ظاهر کار آنان عمدی نبوده لاکن ثروت و انرژی خود را بیهوده تلف نموده و کالای تهیه شده به نفع مصرف کننده نبوده است که خود نتیجه کار برای انسانها دردآور و رنج آور بوده است.

    در ابتدا حرکت زنجیره تامین پس از پاسخ دادن به سوالات مطرح شده که اشاره شد سپس به تفکر مجدد در مورد سوالات بعدی پیش می اید و آن اینست که : آیا من بعنوان مدیر تامین توانسته ام تمام نیازمندی های سازمان خود را پشناسم.

    آیا توانسته ام از منابع اطلاع دریافت و جمع بندی نمایم و آیا زیر مجموعه اداری و ستادی و صفی من قابل اطمینان هستند.

    پس از شناخت مشخصات و پاسخ دادن به سوالات فوق مدیریت تامین اقدام به بازاریابی و انتخاب عرضه کنندگان یا عرضه کننده می پردازد.

    سلامت کار در کلیه رده های لجستیکی خیلی مهم است بخصوص در زنجیره تامین انتخاب عرضه کننده را می توان با کمک خرده فروشان – عمده فروشان – شرکت های رقیب – تبلیغات نمایشگاهها- شناخت و انجام داد.

    معمولاً مدیران تامین و شرکتها و کارخانجات و سازمانها بر اساس معیارهایی عرضه کنندگان خود را انتخاب می کنند که می توان از : کیفیت – قیمت – میزان ضمانت – سوابق – نحوه ارسال – بسته بندی – مکان جغرافیایی – خدمات بعد از فروش – کارکنان و پرسنل – وضعیت مالی و اعتباری نام برد.

    در واقع موتور حرکت زنجیره تامین فن آوری و اطلاعات جدید و مصرف کننده است در مدیریت زنجیره تامین نیروی انسانی و اعضای آن باید با هم اعتماد داشته باشند و آنان تسلیم حرص و طمع یا سوء ظن به دیگران نگردند.

    همکاری فوق العاده اعضاء یک زنجیره از الزامات است.

    در این فرآیند اعضا تامین بایستی با هم برنامه ریزی مشترک وجهی داشته باشند.

    در تامین و خرید کالاها بایستی به اصول اقتصادی بودن خرید و کیفیت توجه داشت.

    تعاریف اکنون به بخشی از تعاریف می پردازیم که در زنجیره تامین مورد استفاده قرار می گیرند و نیاز است که مدیریت زنجیره با این اصطلاحات و تعاریف آشنایی داشته باشند.

    کالای سرمایه ای : کالاهایی که به طور مستقیم برای تولید کالاها یا خدمات بکار گرفته می شوند مانند کالاهای سرمایه ای تاسیساتی و کالاهای سرمایه ای مانند میز – صندلی کالاهای واسطه ای : کالائی که در فرآیند تولید تغییر شکل یافته و یا تکمیل شده و بصورت کالائی جدید در می آید.

    کالای مصرفی : کالائی که توسط مصرف کنندگان نهایی و برای مصارف شخصی خریداری می شوند.

    برنامه ریزی خرید :‌مشخص کردن مجموعه عملیات و اقداماتی که باید قبل از تامین انجام داد یعنی فکر کرد و تدبیر و آینده نگری .

    خرید متمرکز : به خریدهایی گفته می شود که کلیه فعالیتها مثل خرید توسط رده های پایین تر سازمان انجام می شود که پس از دریافت بودجه لازم و امکانات اقدام به خرید می نمایند.

    خرید نیمه متمرکز : خرید بعضی از اقلام متمرکز و در مرکز انجام می گیرد و بخشی دیگر راساً توسط واحدها انجام می شود.

    نیازمندیهای عمومی : اقدامی هستند که مورد استفاده کلیه رده ها و بخشهای سازمان قرار می گیرند.

    نیازمندیهای فنی ‌مورد استفاده سازمان در رده خاصی می باشند که معمولاً جنبه ویژهخ دارند مانند وسایل خاربراتی و تلفن و مواد لازم چاپخانه ها .

    خریدهای برنامه ریزی شده : معمولاً در پایان هر سال برای سال بعد اقدامی که مصرفشان قابل برآلاورد است برنامه ریزی می شوند با همکاری بوجود و اعتبارات خریدهای فوری : در مواقع پیش بینی نشده و بر حسب ضرورت انجام می گیرند که در خرید اینگونه اقلام سرعت بسیار مهم است.

    عوامل خرید :‌ از زمانی که نیاز به کالائی توسط واحدی احساس شود و تا زمانی که کالا به دست آنان برسد مراحلی دارند مانند : درخواست کالا- کنترل – درخواست خرید – تامین اعتبار – سفارش – خرید تحویل به انبار – ارائه به متقاضی کالا- کنترل جنسی و مالی – تهیه آمار و گزارش ها برآورد در تامین : برآورد و پیش بینی باعث می شود اطلاعات لازم برای تامین و خرید فراهم شود.در برآورد بایستی به سوالات فوق پاسخ داد که : سازمان کالای خود را می تواند تولید کند یا خیر آیا خرید بتدریج صورت گیرد یا یکجا خرید انجام شود.

    از داخل کشور خریداری شود یا از خارج کشور برای خرید هر کالا چه منابعی تولیدی وجود دارند و کدامیک به استانداردها نزدیکترند قیمت – کیفیت – سلامت و اطمینان کدامیک محرزتر است.

    از منابع گمنام خریداری نماید تا از منابع معروف سریعتر و گرانتر خرید کند یا عادی و ارزانتر اقلام پر مصرف : کالاهائی که بطور مستمر و در سطح مصرف بالا مورد نیاز همیشگی رده‏ها می باشد.

    اقلام کم مصرف : اقلامی که به طور تکراری و همیشگی تهیه و تامین نمی شوند طبقات اقلام آمادی : دسته بندی و تنظیم گروههای مختلف اقلام بر اساس تشابه – نوع – کاربرد جداول سازمان و تجهیزات : جدولی که شامل تمام اطلاعات لازم در زمینه سازمان و تجهیزات است مانند نمودار سازمانی – تعداد نیروی انسانی – تعداد و نوع وسایل که پس از تصویب مقامات ذی صلاح مبنای کار و انجام وظیفه سازمان قرار می گیرد.

    اصول خرید و تامین عاقلانه : کیفیت – مقدار – قیمت – منبع و زمان مناسب مراحل تامین :‌ شناسایی – ارزیابی- انتخاب روشهای دریافت قیمت : پیشنهادات – استعلام کتبی- مناقصه – مذاکره انواع خریدهای حجمی در ناجا : برنج – روغن- پارچه – سلاح – مهمات – خودرو – خریدهای خارجی – مخابراتی و ..

    قرارداد خرید :‌ قرارداد به معنی پیمان و عهدنامه است به عبارت دیگر قرارداد متن توافق هائی است که بین دو نفر خریدار و فروشنده منعقد می گردد.

    مراحل عملی خریدهای دولتی : در فرآیند تامین تمامی زنجیرها و حلقه های پیوسته آن چنان وابسته به هم هستند که اگر در یک مرحله بی توجهی رخ دهد، در تمامی مراحل بعدی اثرات منفی خواهد گذاشت لذا انجام این مراحل لازمه یک تامین موفق است : اعلام نیازمندی – تعیین مشخصات و مختصات کالا – تعیین منابع – مذاکره و اخذ قیمت برآورد- تامین اعتبار – تعیین نوع معامله دولتی – اجرای قانون محاسبات عمومی – تحویل کالا از فروشنده – انتقال به انبار – تطبیق کالا با سفارشی اولیه و غیره راههای شناخت کیفیت محصولات در دست تامین : 1 ـ نام تجاری کالا : نام تجاری کالاها در دنیا مایه اعتبار آن محصول شده است بعنوان مثال سونی – سامسونگ – ال جی به استناد نام تجاری وارد زنجیره تامین سازمانها و انسانها شده اند.

    2 ـ مشخصات مربوط به ابعاد و مواد بکار رفته 3 ـ رتبه بندی بازاری 4 ـ استانداردهای تجاری 5 ـ دریافت نمونه ها 6- خدمات و کیفیت محصول عامل خرید = فردی است که از سوی شرکت : مسئولیت خرید کالاها و خدمات مورد نیاز شرکت را دارد که پس از تامین منابع و دریافت نظرات و تقاضاها اقدام به خرید می نماید خدمات خرید = یک سازمان خرید قوی شامل افرادی است که در زمینه تهیه و تدارکات کالا تخصص دارند و سفارشات و انعقاد قراردادها را دقیق انجام می دهند.

    یکپارچه کردن نیازهای تمامی بخش ها و تهیه آنها طبق زمان خود با استفاده از موثرترین شیوه قرارداد گسترش منابع تامین = چون اصل رقابت در بازارها وجود دارد می توان با ایجاد رابطه اساسی با فروشندگان منابع تامین خود را با توجه به اصل رقابت فزونی داد.

    طریقه تامین کالا در ناجا ناجا نیز به موازات اینکه یک سازمان پرکار و بسیار مهم در عرصه کشور می باشد و دارای مصرف کنندگان و مشتریان فراوان و 24 ساعته هست جهت ادامه حیات و بهبودبخشیدن به روند تدارکات و ادامه موثر و مفید ماموریتهای خود نیاز به تامین اقلام خود را دارد که در ناجا بعضی اقلام بصورت متمرکز – غیر متمرکز – تهیه و تحویل می شوند.

    بسیاری از اقلام را از داخل کشور و تعدادی از تجهیزات خود را بنا به سفارش یا راساً از کشورهای همجوار و یا ؟؟؟

    ذورتر و صنعتی تر خریداری می نمایم.

    سازمان خرید ناجا قلب خرید در سازمان بوده و بسیاری از اقلام و تجهیزات موردنیاز انسانی و ابزاری را تهیه می نماید.

    هر رده سازمانی دارای یک دایره خرید در استان ها و بصورت خیلی جزئی تر در شهرستانها می باشند.

    مثلاً در روش انجام خریدهای متوسط از طریق برگزاری نشست کمیسیون خرید گیلان و استعلام کتبی از حداقل 3 فروشنده و نهایتاً انتخاب مناسب ترین عرضه کننده خرید انجام می گیرد.

    سازمان خرید همیشه کالای آماده تهیه نمی نماید گاهاً اقدام به خرید یک کالای صنعتی بصورت قطعات سوار نشده یا جداجدا خریداری می نماید که به اصطلاح CKD می گویند.

    و گاهاً نیز در حالت نیم مونتاژ خریداری توسط زنجیره تامین سازمانها انجام که به اصطلاح SKD می گویند در ناجا خرید مشترک در بعضی از اقلام صورت می گیرد یعنی بخشی از بودجه خرید یک کالا توسط رده مافوق و بخش دیگر توسط رده پایین جذب و هزینه می شوند مثل خرید گوشت در بعضی از استانها .

    در حال حاضر بعلت عدم واگذاری بموقع اعتبارات مامورین تامین کالاها، اقلام مصرفی رده خود را که به صورت غیر متمرکز اعلام شده بطور نسیه خریداری می نمایند که یکی از معضلات فعلی در خرید است که این امر باعث کاهش کیفیت – افزایش قیمت جنس – تخریب روحیه کارکنان – تزلزل وجه اجتماعی سازمان میگردد.

    در ناجا نیز چون قوانین و مقررات معاملات دولتی حکمفرماست لذا در بعضی از موارد خریدهای جمعی از طریق آگهی های مناقصعه تهیه و تامین می گردد که در آن نوع و مقدار کالا – مدت و محل تحویل کالا و سایر موارد گنجانده می شود.

    همانطور که اشاره شد ناجا بعضی اقلام خود را از طریق روش تمرکزی خریداری می نماید.

    در روش تمرکزی کلیه اقلام آمادی خصوصاً اقلام عمده و غیر عمده جداول سازمانی برآورد و طرح ریزی و تامین اعتبار توسط معاونت آماد و پشتیبانی و بوسیله فرماندهی آماد و پشتیبانی بصورت متمرکز خریداری و بر اساس طرح تقسیم به یگانهای ذی سهم و با استفاده از امکانات ترابری موجود واگذار می گردد.

    در حال حاضر برابر تدابیر معاونت آماد پشتیبانی اقلام سرمایه ای آمادی بصورت تمرکزی خریداری می شود و پس از خریداری بر اساس سهمیه به هر یکان تحویل می شود.

    ناجا تامین کالاهای خود را بر اساس بودجه های تخصیصی برنامه ریزی می کند از جمله : بودجه نگهداشت که به منظور انجام هزینه های جاری برای حفظ شرایط موجود انجام می شود.

    بودجه تحرک و توسعه که برای ارتقاء سطح کارائی و تجهیز دستگاهها بنا به موقعیت و نوع ماموریت انجام می شود.

    بودجه تاسیس یا راه اندازی که بر طبق مصوبات مقامات مجاز ناجا و خارج از ناجا تخصیص می یابد و برای تاسیس و راه اندازی یک یگان انتظامی می باشد.

    بر این اساس تامین کالاها در ناجا بصورتهای برنامه ریزی شده – اضطراری – تمرکزی – غیرتمرکزی انجام می‏شود خریدهای برنامه ریزی شده بر اساس مبنا و برنامه های مورد نیاز ناجا تدوین و به تصویب فرمانده یگان رسیده و توسط معاونت طرح و برنامه و بودجه یگانها برابر کتابچه بودجه ، تهیه و تامین صورت می گیرد در ناجا مدیران زنجیره تامین بایستی همواره به این سوالات قبل از هر گونه حرکت پاسخ بدهند که : ما چه می خریم – چگونه می خریم – برای چه ماموریتی می خریم – چقدر باید بخریم – از چه کسی بخریم – اولویت کدامست – چه موقع بخریم .

    مشکلات زنجیره تامین: وجود مشکلات تامین ایجاب می نماید که ارتباط بخش خرید با کاربران تداوم و نزدیک باشد.

    نمونه هایی از مشکلات تامین در ناجا که بطور مختصر عبارتند از : ناتوانی عرضه کندگان در تامین بموقع کالا .

    عدم انطابق اجناس با مشخصات کالای درخواستی – دریافت اجناسب آسیب دیده تغییر یا جابجایی ناگهانی اجناس تقاضا شده که باعث کندی روند تولید خواهد شد که تعامل و پیوستگی نزدیک با عرضه کنندگان تخفیفی در عرضه مشکلات خواهد بود در ناجا سیر مراحل خریدهای تمرکزی عبارتند از : تهیه نمونه – خرید مطابق نمونه و کمیسیون دریافت – بازارهای دوره ای و غیره مترقبه و نمونه برداری در مرحله کنترل .

    در ناجا اساس برآورد بر پایه دو عامل نیاز مندی و قیمت کالا است اداره کل طرح و برنامه معاونت آحاد و پیش ناجا موارد مبتنی بر 2 عامل فوق را به اداره کل برنامه و بودجه ناجا ابلاغ و از آنجا به ترتیب به ستاد کل ن .

    م و سازمان مدیریت و برنامه ریزی و سپس به مجلس جهت تصویب اعتبار ارجاع می شود.

    پس از تصویب اعتبار ، مبلغ آن در یک سیکل معکوس به اداره طرح و برنامه آماد و پشتیبانی ابلاغ و سپس نیازمندی به صورت برنامه ای تدوین شده به سازمان خرید ابلاغ می گردد و پس از مشخص شدن اعبار و تعداد نیازمندی اداره یکنواخت سازی اداره کل آماد نمونه را پلمپ و به همراه مشخصات فنی کالا به سازمان خرید ارسال می کند.

    سازمان خرید بر اساس نمونه ارسالی پس از منبع یابی و بر طبق مواد قانون محاسبات عمومی و آئین نامه معاملات دولتی اقدام به خرید و تامین کالا می نماید.

    از نقطه نظر کیفیت سازمان خرید وظیفه ارزیابی و کنترل در حین تولید کالا را بر عهده دارد پس از تولید کالا و ارسال آن به انبار بارانداز کارشناسان کمیسیون دریافت بر اساس نمونه پلمپ شده ای که از سوی اداره یکنواخت سازی ارسال شده است کالا را مورد بررسی و کنترل کیفی قرار می دهند و این بررسی ها شامل : بررسی پیرامونی و ظاهری – بررسی کارشناسی و تخصصی – ارسال به آزمایشگاههای داخلی و خارجی است که پس از تامین کالا قبض انبار صادر شده و کالا وارد انبار مادر می شود.

    طرق تامین اقلام در ناجا همانطوریکه اشاره شد خریدها و تامین کالاها در ناجا از طریق تمرکز – غیرتمرکز – نیمه تمرکز تهیه میگردد.

    خریدهای تمرکزی ناجا چون خریدهای خارجی و خرید از وزارت دفاع و بخش خصوصی صورت می گیرد که مصادیق آن مثل سلاح و مهمات – خودرو – پوشاک و لوازم خواب است.

    در روش غیرمتمرکزی ، نوع و مقدار خرید با نیازهای واقعی هر واحد مطابقت دارد وهمچنین باعث تامین به موقع نیازها و افزایش اثر بخشی می شود.

    ناجا نیز بخشی از نیازهای خود را از طریق روش غیرتمرکزی تهیه می نماید مثل موادغذایی فاسدشدنی (گوشت) .

    برای بهبود حرکت در مسیر روش غیرتمرکزی نیاز به پشتیبانی بمقوع ؟؟

    عوامل اعتباری و بودجه ای ناجا می باشد که این عوامل بایستی در زمان مناسب اعتبارات لازم و مصوب را در اختیار واحدها قرار داده تا آنان بتوانند کالاهای مورد نیاز خود را با قیمت مناسب تهیه و مصرف نمایند در غیر اینصورت نسیه خریدن نیز مشکلاتی را بوجود می آورد.

    در ناجا تامین کالا نیز از طریق بازیافت مواد نیز اتفاق می افتد که از تغییر شکل مواد و از عملیات تعیین تکلیف اقلام می توان به تامین کالا نیز دست پیدا نمود.

    تامین و تهیه در ناجا با خرید انجام نمی گردد زیرا از طریق دریافت سهمیه دولتی نیز تامین صورت می پذیرد.

    که البته این موارد نیز در چارچوب بودجه بوده و هزینه انجام می گیرد و فقط مقداری از مسئولیت ارگان تامین کاسته می گردد چون سهمیه از رده بالاتر تهیه و ارسال گردیده مثلاً برنجی که از وزارت بازرگانی دریافت می شود.

    طرق تامین اقلام در نیروهای مسلح در نیروهای مسلح با توجه به وضعیت کشور در حالت صلح و جنگ طرق های متفاوتی را در راستای تامین نیازمندیهای خود بر می گزینند که بطور خلاصه اهم آن بشرح ذیل است : تامین اقلام در زمان صلح 1-تامین اقلام در زمان صلح می تواند از منابع داخلی مثل کارخانجات و شرکتها صورت پذیرد مانند تهیه آذوقه و جیره و پوشاک و قطعات یدکی و بهداری و سایر مواد مرتبط به آن 2-تامین اقلام در زمان صلح می تواند از طریق سفارشات خارجی صورت پذیرد مانند سفارش خودروهای سنگین نظامی و ادوات مخابراتی و نظامی دیگر آ3- تامین اقلام در زمان صلح می تواند از طریق کارخانجات درون سازمان صورت گیرد مثل تاسیسات و کارخانجات وابسته به وزارت دفاع 4- تامین اقلام در زمان صلح می تواند از منابع دولتی خود کشور انجام گردد.

    5- تامین اقلام در زمان صلح می تواند از منابع انحصاری که در اختیار یک کشور و یا یک سازمان است انجام می شود.

    تامین اقلام در زمان جنگ تامین در زمان جنگ می تواند از منابع داخلی و عادی در داخل صورت گیرد.

    تامین در زمان جنگ می تواند از منابع محلی که در حومه و اطراف محل جنگ و درگیری هستند صورت گیرد.

    تامین در زمان جنگ می تواند از کشور دشمن مثل بدست آوردن غنایم جنگی صورت گیرد.

    تامین نی توئاند از کشورهای همسایه و دوست که با ما مرز مشترک دارند و روابط اقتصادی و سیاسی دارند انجام گیرد.

    سیستم تامین وزارت دفاع آمریکا این سیستم بر چهارسطح تقسیم شده است :‌عرضه کننده – دپو- واسطه- سازمان و کاربر در بالاترین سطح سیستم تامین ، عرضه کننده و سازمان وزارت دفاع قرار دارد که این سازمان مستقیم با عرضه کنده برای تامین قطعات و اقلام ارتباط دارد.

    اقلامی که تهیه می شوند معمولاً برای پشتیبانی حداکثر 2 سال و اغلب کمتر از آن پیش بینی می شوند.

    مدیران تهیه قطعات در سراسر آمریکا قرار دارند و در یک محل بخصوصی انجام وظیفه نمی کنند و بصورت سیستمی عمل کرده و نه بصورت شخصی و جزئی محلهای مختلف تامین مسئولیت تهیه همه امکانات را در این سیستم بر عهده دارند.

    گذری بر معاملات دولتی سازمانها و ادارات غیر خصوصی و دولتی در مورد اجرای قوانین از جمله انجام معاملات خود تابع تشریفاتی خاصی و انجام مراحل قانونی در جهت تامین یا فروش اقلام می باشند که در ابتدا انجام هر گونه معاملات دولتی نیاز به رعایت کردن اصول و مراحل تشخیص – تامین اعتبار – تعهد – تسجیل – حواله – درخواست وجه- پرداخت به ذی نفع می باشد.

    آخرین نصاب معاملات دولتی از قرار زیر است: خریدهای جزئی 3 میلیون ریال خریدهای متوسط از 3 میلیون ریال تا 30 میلیون ریال خریدهای عمده از 30 میلیون ریال به بالا به لحاظ اهمیت مراحل اجرایی خرید در معاملات متوسط بشرح ذیل است :

  • فهرست:

    1- تاریخچه
    2- متن
    3- مفهوم زنجیره تامین
    4- تعاریف
    5- طرح تامین اقلام در ناحا
    6- طرح تامین اقلام در نیروهای مسلح در زمان جنگ و صلح
    7- معاملات دولتی
    8- نتیجه و پیشنهادات
    9- منابع


    منبع:

    کتاب زنجیره تامین = مرکز مطالعات و پژوهشهای پشتیبانی ناجا

    جزوه مدیریت تهیه و خرید = سرهنگ پاسدار محمود شوقی

     جزوه لجستیک و نقش آن در اقتصاد = مهندس امیدی

    نام و نام خانوادگی : مجید فردی                     

    شغل : رئیس شعبه کنترل اموال

    محل خدمت : پشتیبانی قرارگاه استان خراسان رضوی         جایگاه خدمتی : سرهنگ دومی

مدیریت زنجیره تامین چیست ؟ نرم افزار شبکه تامین چه می کند ؟ آیا من نیاز دارم که قبل از نصب نرم افزار زنجیره تامین ، نرم افزار ERP را نصب کنیم ؟ هدف نهائی نرم افزار مدیریت زنجیره تامین چیست ؟ همکاری زنجیره تامین با شما چیست ؟ موانع سر راه نصب نرم افزار زنجیره تامین چیستند ؟ آیا از نرم افزاری استفاده کنم که تغییرات B2B ارائه می کند یا نرم افزار خودم را نصب می کنم ؟ آگهی دهندگان : ...

چکيده رويکرد جديدي که در سالهاي اخي بر ميديريت عمليات حاکم شده، رويکود مديريت زنجيره تامين (SCM) است. زنجيره تامين شبکه اي از تسهيلات و مراکز توزيع است که وظايف تهيه و تدارک مواد خام، تبديل آن به محصولات نهايي و واسطه‌اي و توزيع اين محصولات نها

الفبای مدیریت زنجیره تامین (کالا و خدمات) مدیریت زنجیره تامین چیست ؟ نرم افزار شبکه تامین چه می کند ؟ آیا من نیاز دارم که قبل از نصب نرم افزار زنجیره تامین ، نرم افزار ERP را نصب کنیم ؟ هدف نهائی نرم افزار مدیریت زنجیره تامین چیست ؟ همکاری زنجیره تامین با شما چیست ؟ موانع سر راه نصب نرم افزار زنجیره تامین چیستند ؟ آیا از نرم افزاری استفاده کنم که تغییرات B2B ارائه می کند یا نرم ...

بخش اول استاندارد نمودن کالا اهميت و نقش کالا اهميت کالا در سازمان ها، کشورها و اصولاً در مجموعه جهان بر کسي پوشيده نيست، با بررسي ترازنامه هر سازمان و يا هر شرکتي متوجه مي شويم که قسمت عمده دارائي هاي آن شرکت/ سازمان را موجودي کالا ت

تاریخچه مصرف گاز طبیعی در جهان : متصاعد شدن گاز از زمین هم در مکتوبات قدیم و هم در نوشته های عصر جدید تحریر شده است شعله ور شدن گازها توسط رعد و برق و یا عوامل طبیعی دیگر همیشه قابل مشاهده بوده است وجود پدیده های مشتعل طبیعی نظیر آتش جاویدان باکو در دریای خزر و چشمه سندان در نزدیک کارستون در ایالت ویرجینیای غربی و ... همه نمایشی از وجود گاز طبیعی در گذشته است که عموماً هم وقوع ...

امروزه مديريت زنجيره تامين به عنوان يکى از مبانى زير ساختى پياده‌سازى کسب و کار الکترونيک در دنيا مطرح است. هدف اين مقاله مرورى بر مباحث مديريت زنجيره تامين است و در آن پس از بيان مفاهيم آن، ارتباط آن با تجارت الکترونيک و به طور کلى نقش آن در فناورى

مقدمه: در رقابت‌هاى جهانى موجود در عصر حاضر، باید محصولات متنوع را با توجه به درخواست مشترى، در دسترس وى قرار داد. خواست مشترى بر کیفیت بالا و خدمت رسانى سریع، موجب افزایش فشارهایى شده است که قبلاً وجود نداشته است، در نتیجه شرکت‌ها بیش از این نمى‌توانند به تنهایى از عهده تمامى کارها برآیند. در بازار رقابتى موجود، بنگاه‌هاى اقتصادى و تولیدى علاوه بر پرداختن به سازمان و منابع ...

چکیده در تعامل بودن با برنامه ریزی و ذخیره سازی برای موادی که شرکت شما نیاز دارد و ساخت و تحویل محصولات و خدمات به طور تقریبی تلاش بعضی از افراد هر سازمان را به خود معطوف می کند. و این در حالی است که مدیریت زنجیره تامین ،‌یا به عبارت دیگر زنجیره ارزش، فرصتهای بزرگی را برای کاهش هزینه ها و افزایش رضایت مشتری و در نتیجه حفظ مشتری در اختیار ما قرار می دهد. در این راستا، ‌مشتری محور ...

بعد جهانی مدیریت زنجیره تامین آن کمپانی‌هایی که صادرات و واردات را انجام نمی‌دهند نیز بوسیله فعالیت‌های جهانی تحت تاثیر قرار می‌گیرند. این بخش توضیح می‌دهد که چگونه زنجیره تامین جهانی عمل می‌کند و چه تاثیری بر تمام انواع سازمانها دارد و شامل این موضعات می‌باشد: نگاهی به چگونگی تاثیر فرهنگها و زبانها نقشی که تعهدات وارداتی، صادراتی و استانداردها، روش‌های آزمون به عنوان نیروهای ...

مشخصه طرح : عنوان : طرح تولید سوسیس و کالباس تعریف : سوسیس و کالباس فرآورده های گوشتی حاوی نمک و چاشنی می باشد که در یک لفاف استوانه ای بسته بندی شده اند . ظرفیت تولید : 2700 تن در سال انواع سوسیس و کالباس 2-1 فرآیند تولید :بعد از آماده سازی مواد اولیه عمل اختلاط طبق فرمولاسیون صورت گرفته سپس به قسمت پرکن و بعد از آن به بخش پخت یا دود خواهد رفت سپس سرد شده وبسته بندی میگردد. 3-1 ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول