دانلود مقاله فوتبال و تاریخچه آن

Word 46 KB 5809 29
مشخص نشده مشخص نشده ورزش و تربیت بدنی
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت: ۷,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پیشگفتار

    امروزه به گواه تمامی شواهد موجود، فوتبال پر طرفدارترین و محبوبترین ورزش در پهنه بین المللی است تا آنجا که بسیاری از کشورهای پنج قاره، آن را در ردیف ورزش ملی خود محسوب می دارند.

    لبریز بودن ورزشگاهها از تماشا کردن در دیدارهای داخلی، ملی، قاره ای و جهانی و برخورداری رقابتها از بینندگان چند صد میلیونی پخش تلویزیون، فوتبال را به عنوان مردمیترین ورزش جهان، معرفی می کند.

    در کشور ما نیز فوتبال، رایجترین و پرطرفدارترین ورزشها بوده و در مقایسه با تمامی رشته ها، بیشترین تعداد ورزشکار را به خود اختصاص می دهد.

    در دهه های اخیر، نوجوانان و جوانان میهن ما در کوی و برزنها، زمینهای خاکی محلی، مدارس و ورزشگاهها، مشتاقانه به این ورزش پر تحرک و سرشار از هیجان، روی آورده اند. از این رو خیل عظیم جوانان پا به توپ. ظرفیتی بسیار قابل توجه برای حضور جدی و برتر فوتبال کشور ما در سطوح قاره ای و دستیابی به عناوین در خور و شایان را فراهم آورده است.

    با عنایت به این زمینه بسیار مساعد و با دقت نظر به گرایش روزافزون نسلهای نو و ازدیاد توپ زنهای پر شوق، نیاز به افزایش کادر مربیان کاردان و هدایتگر نسل جوان، بیش از همیشه احساس می گردد.

    در این حال، پردازش ظرفیتهای عظیم و بالقوه، خود محتاج بازآموزی و نو آوری جامعه مربیان و آموزگاران فوتبال و آشنا ساختن آنان با اصول امروزین این ورزش و جنبه های عملی و کارکردهای علوم مختلف، در این ورزش است.

    از جمله ابزارهای کارآی آموزش مربیان، یافته های پژوهشی نوین در زمینه مورد نظر است.

    لذا کمک به استفاده از امکانات مکتوب آموزشی و نشر منابع مفید و معتبر، خود راهگشا و تسهیل کننده خواهد بود. گرچه در سالهای گذشته، کتابهایی چند در خصوص آموزش فوتبال به چاپ رسیده و به بازار عرضه شده است، اما بعضاً جنبه تجاری داشته و تعداد کتابهایی که با هدف ارتقاء دانش مربیان، منشر گردیده اند، در اقلیت قرار دارند.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    فصل اول

    تاریخ فوتبال

    اولین موضوعی که باید در تاریخ فوتبال بررسی شود منشا و معنای عبارت « فوتبال »2 و « ساکر »3 است. این بدان دلیل است که در هر کشوری در جهان به طور معمول با عنوان «‌ فوتبال » یا با ترجمه انگلیسی آن به زبانهای بومی به این زبان اشاره می شود؛ مانند «‌فوسابل»4 به زبان آلمانی «وتبال»5 به زبان هلندی، «فیوتبال»6 به زبان پرتغالی، «فیوتبل»7 اسپانیایی و «فُتبال»8 به زبان سوئدی.

    تنها استثنا در اروپا، ایتالیاست، که مدعی است عبارت «کالچیو»9 که نام جایی در آن کشور است، منعکس کننده خاستگاه این بازی جدید بوده است؛ هر چند این ادعا احتمالاً غلط است. اگر چه عبارت فوتبال در انگلستان کاربرد وسیعی ندارد، ولی ساکر واژه ای کاملاً مفهوم و قابل درک است. این واژه در قاره اروپا یا آمریکای مرکزی و جنوبی به طور گسترده جا نیفتاده است. در حقیقت کشورهای اصلی به کار برنده اصطلاح سکر، کشورهای امریکای شمالی هستند؛ که در آنجا استفاده از این واژه ضروری است، چون امریکاییها و کاناداییها فوتبال را به بازی بومی خودشان، بازیهای «گریدی رون» اطلاق می کنند.

    ممکن است این بحث فضل فروشی غیر ضروری به نظر برسد، ولی پرداختن به آن لازم است، زیرا به جز کانادا و امریکا، این تصور در نظر عموم رایج شده است که فوتبال در اصل یک بازی لگدزدن است و چنین باوری اشتباه و غلط است. فوتبال یک عبارت عام است که به تمام انواع بازیهای با توپ اطلاق می شود که نقطه مشترک میان آنها اتحادیه فوتبال (ساکر)، فوتبال راگبی، فوتبال امربکایی، فوتبال کانادایی، فوتبال استرالیایی و فوتبال اسکاتلندی است. ساکر، یک شکل به هم ریخته از واژه « اسوسی ای شن»2 به معنی تجمع و مشارکت است که در نهایت به یک شکل بسیار ویژه تجمع و شرکت در بازی اطلاق می گردد. گفته می شود این واژه در اواخر قرن نوزدهم در دانشگاه اکسفورد ابداع شده باشد، جایی که دانشجویی به نام «چارلز رفورد براون»3، روزی موقع خوردن صبحانه توسط دوستی مورد سؤال واقع شد که «چارلز آیا امروز تو راگبی بازی می کنی؟» و او جواب داد : «نه» «من ساکر بازی می کنم» (Glanville 1962. P. 29 ). ظاهراً اضافه کردن “er”  به مخففها در میان انگلیسیهای طبقه بالا و طبقه متوسط در آن روز متداول بوده است. با وجود این، چنین داستانی احتمالاً جعلی است. اگر این داستان ساختگی نباشد. یکی از مثالهای معدود در تاریخ ورزش را نشان می دهد، که در آن مقدمه یک تمرین ویژه، توانستبه طور رسمی به نام یک فرد (چارلز رفورد براون) ثبت شود. لغت کلیدی در آخرین جمله رسمی است؛ زیرا گزارشهای افسانه ای متعددی وجود دارد که ریشه ورزشها و نوآوریهای حرکتی را توسط افراد بخصوصی نشان می دهد و نیازی دیده نمی شود که این افراد در زمینه اجتماعی معرفی شوند.

    فوتبال بومی در قرون وسطی و اوایل بریتانیای جدید

    تا قرن چهاردهم در بریتانیا مدرک موثق برای وجود بازی ای به نام «فوتبال» موجود نیست. البته، بین 1314 تا 1660 توسط مسئولین مرکزی و محلی بریتانیا در بیش از 30 مورد دستوراتی برای ممنوع کردن فوتبال و سایر بازیهای متداول صادر شده بود. جدول 1-1 برای ما آشکار می کند که چرا ممنوعیتها تکرار می شده و بازی فوتبال در چه محدوده جغرافیایی مورد توجه و حمایت مردم بوده است. قانون 1496 از هنری1 هفتم در طول حکمرانی هنری هشتم (1509-1547)، آخرین پادشاه انگلیسیکه چنین قوانینی را وضع کرد، چندین بار تصویب شد. در هر صورت این قانون تا سال 1845، تحت عنوان «لایحه نگهداری توپخانه و ممنوعیت بازیهای غیر قانونی» در کتاب قانون باقی ماند (مارپل1954،ص43).

    حاشیه ای شدن فرهنگی فوتبال بومی

    بحث حاشه ای شدن فرهنگی فوتبال بومی نباید ما را زیاد معطل کند. فقط کافی است توجه کنیم که اینگونه شکلهای بازی کردن در فرآیندهای تمدن، یک عمل شنیع به نظر می رسند. همانگونه که در قرون هجده و نوزده در انگلستان تجربه شد(الیاس3 1939)، یعنی افزایش تعداد افراد موجب روی آوردن آنها به خشونت در فوتبال بومی به همراه ناسازگاری شد. همزمان با آن گرایش، تشکیل نیروی پلیس جدید در سال 1820 و 1830، برای کنترل درگیریها و معضلات مردمی، نسبت به ابزاری که در سالهای قبل در اختیار مسئولین قرار داشت، ابزار کاملتری بود. عوامل تاثیرپذیر دیگر، ممنوعیتهایی بود که از سالهای 1314 آغاز شده بود و باید به «حکم نهگداری توپخانه و ممنوعیت بازیهای غیر قانونی» متوسل می شد و این امکان فراهم آید که در سالهای بعد، از کتاب قانون حذف شود. امکان دارد علت حیات فوتبال بومی در طول قرنها علی رغم مخالفتهای بسیار. این بوده باشد که بخشهایی از اشراف و اعیان از آن حمایت می کرده اند. اگر واقعاً این مساله صحیح باشد، یک فرض منطقی است. بنابراین دلیل بعدی برای حاشیه ای شدن فرهنگی سوابق فوتبال مدرن ممکن است با صنعتی شدن و افزایش قدرتی که از گروههای بورژازی سرچشمه گرفته بود؛ مرتبط باشد در نتسجه، بین بورژوها و اعضای طبقات زمیندار حاکم بر سر حمایت از بازیها و ورزشهای سنتی رقابت شدیدی درگرفت و در نهایت اعضای حاکم از حمایتشان از بازیها و ورزشها صرف نظر کردند.

    گسترش فوتبال در مدارس عمومی

    در ابتدا مؤسسات خیره ای برای تعلیم و تربیت «دانش آموزان فقیر نیازمند و کارمندان» به عنوان مدارس ابتدایی تشکیل گردید. در طول قرن هجدهم و اوایل قرن نوزدهم مدارس عمومی به مدارس شبانه روزی تغییر شکل پیدا کردند و هزینه شاگردان از طبقات بالا و متوسط اخذ می گردید (دانیگ و شرد 1979، ص47-51). تسلط طبقه بالا به متوسط متمایل به بالا برای مدارس عمومی حداقل دو نتیجه در برداشت. نتیجه اول اینکه بین استادان(معلمان) و دانش آموزان که هسته های اصلی ساختار این نوع مدارس بودند، از نظر طبقات اجتماعی اختلاف به وجود آمد. در این مدارس معلمان از طبقه متوسط بودند و تعلیم و تربیت دانش آموزانی را که اغلب از طبقه اجتماعی بالاتر از آنها بودند، به عهده داشتند؛ بدین معنا که معلمان قادر نبودند از خودسریهای دانش آموزان جلوگیری کنند. دوم اینکه اختلاف قدرت و موقعیت بین معلمان و شاگردان، به یک بی نظمی مزمن در مدارس مبدل گردید و در بین دانش آموزان شورشهایی به وجود آمد. به عنوان مثال شورش وینچستر1 در سال 1818 فقط توسط نظامیان که سرنیزه به دست داشتند، فرونشانده شد و در سال 1793، پسران برای تامین خوار و بار کالج، فروشگاهها را برای تهیه خوراک غارت و چپاول کردند. «آنها خودشان را با شمشیر و تفنگ و چماق مجهز کرده بودند و کلاه قرمز آزادگی و مساوات بر سر داشتند.

  • فهرست:

    فهرست
    پیشگفتار
    فصل اول
    تاریخ فوتبال
    فوتبال بومی در قرون وسطی و اوایل بریتانیای جدید
    حاشیه ای شدن فرهنگی فوتبال بومی
    گسترش فوتبال در مدارس عمومی
    فصل دوم
    پیشرفت تاکتیکهای فوتبال
    تاکتیک ها و مقررات فوتبال
    خط دفاع چهار نفره
    نتیجه
    فصل سوم
    نیازمندیهای فیزیولوژیک
    تولید انرژی در فوتبال
    خستگی در دوره های زمانی شدید یک مسابقه
    فصل چهارم
    نیمرخ فیزیولوژیک فوتبالیست
    نتیجه گیری
    عملکرد ماهیچه
    قدرت ماهیچه
    دستگاه انتقال اکسیژن
    عملکرد ریوی
    اکسیژن مصرفی بیشینه
    نتیجه
    منابع و ماخذ

     

    منبع:

    مجلات ورزشی

     تاریخ فوتبال

    نویسنده: اریک دانینگ      

    ترجمه: دکتر محمد خیبری

     پیشرفت تاکتیکهای فوتبال

              نویسنده: بیورن بولینگ     

    ترجمه: سید نصرا… سجادی

     نیازمندیهای فیزیولوژیک

              نویسنده: جنز بانگسبو       

    ترجمه: عباسعلی گائینی

     نیمرخ فیزیولوژیک فوتبالیست

              نویسنده: توماس ریلی      

    ترجمه: دکتر فرزاد ناظم

برای هر بازی روش و سیستم خاصی وجود دارد که مربیان تیم ها آنرا بکار می برند . این نوع روش ها بستگی به شرایط بازی ، زمین بازی ، تیم حریف و موارد دیگری دارد برای هر بازی روش و سیستم خاصی وجود دارد که مربیان تیم ها آنرا بکار می برند . این نوع روش ها بستگی به شرایط بازی ، زمین بازی ، تیم حریف و موارد دیگری دارد . اما قبل از بازی اندازه های زمین و علائم فوتبال را با هم مرور می کنیم : ...

فوتبال یک بازی با توپ است که بین دو گروه یازده نفره صورت می گیرد، که هر یک قصد دارند با زدن گل های بیشتر به حریف خود، برنده شوند. فوتبال غالباً توسط پاها بازی می شود، اما ممکن است بازیکنان از هر عضو دیگری به جزء دست و بازویشان برای حرکت دادن توپ استفاده کنند. دروازه بان از این قاعده مستثنی است، و تنها عضوی از تیم است که می تواند در زمین بازی توپ را در دست بگیرد. آنچه در نزد مردم ...

تاریخچه والیبال درجهان والیبال درسال 1895 میلادی مطابق باسال 1274 شمسی توسط ویلیام .ج . مورگان مدیر Y.M.C.A در هولیک ایالت ماساچوست آمریکا ابداع شد. درابتدا این ورزش مینتونت نام گذاری شده بود ودلیل انتخاب یان نام برای همگام نامعلوم بود. تحت تأثیر محبوبیت فراوان بسکتبال دربین عامه، مورگان تصمیم گرفت برای دانشجویان خود ورزشی را بوجود آورد که بازی ازروی تور انجام گیرد و لذت بخش ...

تاریخچه ورزش اصل ورزش را از یونان دانسته اند که به منظور چابکی بدن و ایجاد قوّت انجام می یافت و پاروزنی، بوکس ، کشتی ، شنا ، شمشیرزنی ، تیراندازی ، اسکی و ورزش هایی چون بیس بال ، سافت بال و بسکتبال و انواع فوتبال و چوگان بازی ، والیبال ، گلف ، انواع تنیس ، شنا ، پرتاب وزنه و ... جزو ورزش محسوب می شوند. اولین ملتی که ژیمناستیک را بنیان و آن را نام نهاده اند ، یونانیان قدیم می ...

پله در 23 اکتبر سال 1940 در شهر (ترس کوراکوس و ميناس گرايس متولد شد . او دوران طفوليت خود را در شهر بارو مرکز سائوپائولو گذراند . در سال 1965 به شهر سانتوس نقل مکان کرد و تحت سرپرستي مربي خود آقاي والد ماردي بريتو در آمد . دو سال بعد در حالي که هفده

مقدمه فوتبال يک بازي با توپ است که بين دو گروه يازده نفره صورت مي گيرد، که هر يک قصد دارند با زدن گل هاي بيشتر به حريف خود، برنده شوند. فوتبال غالباً توسط پاها بازي مي شود، اما ممکن است بازيکنان از هر عضو ديگري به جزء دست و بازويشان براي حرک

مقدمه فوتبال یک بازی با توپ است که بین دو گروه یازده نفره صورت می گیرد، که هر یک قصد دارند با زدن گل های بیشتر به حریف خود، برنده شوند. فوتبال غالباً توسط پاها بازی می شود، اما ممکن است بازیکنان از هر عضو دیگری به جزء دست و بازویشان برای حرکت دادن توپ استفاده کنند. دروازه بان از این قاعده مستثنی است، و تنها عضوی از تیم است که می تواند در زمین بازی توپ را در دست بگیرد. آنچه در ...

ورزش شامل فعالیت هر کس با یک منظور و در محیطی متفاوت از محیط روزانه برای مسابقه، لذت بردن ، برای کسب برتری، برای پیشرفت مهارت یا ترکیبی از تعدادی از این هاست. تفاوت منظور همراه با در نظر گرفتن مهارت فرد یا گروه یا دلیری علامت مشخصه ورزش است. بنابر این پریدن از روی یک مانع در مقابل دیدگان هزاران نفر در یک میدان سر پوشیده ورزش است در حالی که پریدن از روی یک چشمه هنگام پیاده روی در ...

ورزش شامل فعالیت هر کس با یک منظور و در محیطی متفاوت از محیط روزانه برای مسابقه، لذت بردن ، برای کسب برتری، برای پیشرفت مهارت یا ترکیبی از تعدادی از این هاست. تفاوت منظور همراه با در نظر گرفتن مهارت فرد یا گروه یا دلیری علامت مشخصه ورزش است. بنابر این پریدن از روی یک مانع در مقابل دیدگان هزاران نفر در یک میدان سر پوشیده ورزش است در حالی که پریدن از روی یک چشمه هنگام پیاده روی در ...

فوتبال بدون شک جذاب ترين و پر طرفدارترين ورزش دنيا است . بيشتر مردم جهان در اندک مدت شيفته فوتبال مي شوند . حتي کودک خردسال همين که توپ را مي بيند ، به طرفش مي دود و آن را با پا مي زند . اکثر جوانان و بزرگسالان علاقه مند به فوتبال براي گذرانيدن اوق

بازی فوتبال ورزشی است تیمی که در آن دو گروه یازده نفره در مقابل هم بازی می‌کنند و اغلب آن را پرطرفدارترین ورزش جهان می‌دانند. این ورزش در زمینی مستطیل شکل با پوشش چمن یا چمن مصنوعی انجام می‌گیرد که در انتهای عرضی دو ضلع آن دو دروازه قرار داده شده است. هدف وارد کردن توپ به دروازه‌ی حریف است. دروازه‌بان تنها کسی است که در این بازی حق دارد از دست‌ها و بازوهای خود برای گرفتن و مهار ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول