دانلود مقاله عملیات در عراق : درس هایی بر آینده

Word 434 KB 5923 129
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی هوافضا - دفاعی و جنگ
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • فصل اول- مقدمه
    1-1.

    در اوایل سال 2003، حدود 46 هزار نیروی نظامی بریتانیایی در عملیات نظامی علیه رژیم صدام حسین در عراق به ائتلاف تحت رهبری آمریکا پیوست.

    عملیات نظامی در تاریخ 20 مارس 2003 آغاز شد و در اول ماه مارس همان سال، پرزیدنت جورج بوش، پایان عملیات اصلی نظامی را اعلام کرد، اما با این حال، رژیم بعثی عراق ظرف 4 هفته سرنگون شد و بخش زیادی از خاک عراق تحت کنترل نیروهای ائتلاف درآمد.

    پیش زمینه جنگ، طرح ریزط اعزام نیروها و مراحل رزمی عملیات در عراق، اولین بازتابها تشریح شدند.

    این کتاب تحلیل عمیق تری از دروسی که ما در عملیات فرا گرفته ایم و شرح مفصل تری از مأموریت های خاص نظامی را ارائه کرده و تداوم فعالیت های نیروهای ائتلاف جهت استقرار ثبات و آرامش در عراق را پس از پایان مرحله ای رزمی عملیات شرح می دهد.
    فرآیند دروس وزارت دفاع انگلستان
    2-1- وزارت دفاع انگلستان فرآیند جامع و تثبیت شده مناسبی را برای شناسایی و پیاده سازی دروس فرا گرفته شده از عملیات دارد.

    این فر ایند به تمام یگان های ارتش، هیئت های وزارت دفاع و آژانس هایی که به طور مستقیم در یک عملیات شرکت داشته اند، خواه در جبهه جنگ یا جای دیگر، نیاز دارد تا گزارش های آزادانه‌ای را در قالب زنجیره فرماندهی از تجارب آنها ارائه نماید.

    چنین گزارش هایی حیطه هایی را روشن می کنند که کارها به خوبی انجام شده اند، اما تمرکزعمدی بر شناسایی درس هایی در حیطه هایی دارند که در آینده به تداوم بهبود آنها نیاز داریم.

    2-1- وزارت دفاع انگلستان فرآیند جامع و تثبیت شده مناسبی را برای شناسایی و پیاده سازی دروس فرا گرفته شده از عملیات دارد.

    این فرایند منجر به نگارش و تدوین گزارش داخلی در مورد عملیات می شود و پیاده سازی دروس شناسایی شده ای که الزامی و امکان پذیر هستند به طور نزدیکی مورد نظارت قرار می گیرد.

    این کتاب به همراه کتاب «اولین بازتابها»، گزارش ارائه شده توسط وزارت دفاع به پارلمان انگلستان (مجلس عوام) و افکار عمومی را در خصوص نتایج این فرآیند در عملیات عراق را ارائه می نماید.

    3-1- شناسایی و ارزیابی دروس فرا گرفته شده از عملیات، کار وقتگیری است و از این رو عدم انجام قضاوت های لحظه‌ای و اتخاذ تدابی رسنجیده در جهت پاسخگویی به دروسی که ممکن است با توجه به شرایط یک عملیات خاص، منحصر به فرد باشند، اهمیت زیادی دارد.

    علاوه بر این، گرداوری شواهد تحلیلی برای حمایت از دروس فردی، با اهمیت است و پس از آن می توان قضاوت دقیقی در مورد اقداماتی که جهت پاسخگویی به دروس شناسایی شده انجام می شدند را انجام داد.

    بودجه دفاعی محدود است و از این رو، اتخاذ تصمیمات دشواری برای اولویت بدنی تقاضا برای مناهج نیز مورد نیاز هستند و باید عواملی مانند شرایط اقتصادی و ریسک عملیاتی را نیز به حساب آورد.

    تمام دروسی که به اقدام نیاز دارند، در قالب اقداماتی دسته بندی شده اند که موجب حصول اطمینان از هرچه عملی تر انجام شدن آنها یا انجام آنها براساس مقتضیات منابع می شوند.

    4-1- ورترسیم دروس فرا گرفته شده از عملیات نیروهای ائتلاف در عراق، در وحله اول باید زمینه عملیات را تدوین و تبیین کرد.

    این عملیات، اصولاً یک عملیات آمریکایی و تحت رهبری آمریکا بود که نیروهای بریتانیا با مشارکت در طرح های آمریکا موجب تکمیل و تقویت توانایی های نیروهای ایالات متحده شدند.

    توانایی ها و امکانات نظامی نیروهای ائتلاف به نحوی به طور موثر در صحنه جنگ غالبشدند که مقاومت نیروهای عراقی به سرعت در هم شکسته شد.

    عملیات در زمان مورد نظر نیروهای ائتلاف آغاز و انجام شد.

    برای مثال نیروهای ائتلاف توانستند در شرایط مختلف جوی و در ساعات مختلف روز و شب عملیات خود را انجام دهند.

    علاوه بر این، نیروهای مسلح عراق در جریان جنگ اول خلیج به شدت تضعیف شده بودند و با وجود یک دهه تحریم و اعمال محدودیت های نظامی بر علیه رژیم عراق نتوانستند در شرایط مختلف جوی و در ساعات مسلح عراق در جریان جنگ اول خلیج به شدت تضعیف شده بودند و با وجود یکدهه تحریک و اعمال محدودیت های نظامی بر علیه رژیم عراق، نتوانستند یک جبهه دفاعی هماهنگ را جهت مقابله با حمله نیروهای ائتلاف ایجاد کنند.

    5-1- اکنون شناسایی بهترین و مقورن به صرفه ترین راه حل ها جهت تدوین هر یک از دروس فرا گرفته شده ادامه دارد.

    با شناسایی و تعیین صحت و ثقم راه حل ها، راه حل های مذکور هرچه سریعتر پیاده سازی و اجرا می شوند، بازبینی زیادی در دست انجام هستند که موجب شکل گیری خط مشی جدیدی می شوند که در این گزارش به آن اشاره شده است.

    مساعدت تغییرات، حتی اکنون نیز موجب بهبودی عملیات در حال اجرا در عراق می شوند که از جمله آنها می توان به ابلاغیه بسیج نیروهای ذخیره اشاره کرد.

    در صورتی که راه حل مفاهیم هزینه ای قابل ملاحظه ای داشته باشند، جهت پیش برد طرح ریزی وزارت دفاع مد نظر قرار می گیرند فرآیند دروس حیطه های زیادی از موفقیت را نیز شناسایی کرده است و در این راستا، این فرآیند جهت پشتیبانی و بهبود شیوه های فعلی استفاده خواهد شد.

    از آنجایی که این دورس موجب تسهیل کارهای وزارت دفاع در تبیین تمام جنبه های عملیات می شوند، تجارب ما در طول جنگ عراق موجب بهبود علمیات نظامی آتی انگلستان خواهند شد و در توسعه استراتژی عملیات نظامی برون مرزی نیروهای مسلح بریتانیا مثمر ثمر خواهند بود.

    فصل دوم- طرح ریزی و تشکیل قوا دروس کلیدی تشکیل و اعزام موفق و سریع نیروهای متعادل مشترک 46 هزار نفری، یکدستاورد استثنایی بود و توانایی وزارت دفاع بریتانیا در تحقق استراتژی عملیات نظامی برون مرزی بریتانیا را تصدیق می کند.

    با وجود ویژگی غیر قابل پیش بینی عملیات اضطراری و ضربتی، وزارت دفاع باری تشکیل موثر نیروهای به خوبی آموزش دیده و تجیزه شده و با آمادگی ضروری جهت برآوردن نیازهای دفاعی بریتانیا و استراتژی عملیات نظامی برون مرزی، باید روش شناسای خود را مورد بازبینی قرار دهد.

    نیازمندی های مبرم عملیاتی (UORs)، بخش کلیدی از فرآیند طرح ریزی عملیات بودن و نقش قابل ملاحظه ای را در تداوم موفقیت آن ایفا کردند.

    تمام شکاف های موجود در زمینه‌ی امکانات را نمی توان به سرعت تحت اقدامات و نیازمنددی های مبرم عملیاتی برطرف کرد.

    از این رو باید توانایی های کلیدی رزمندگان را مد نظر قرار داده و برای حصول اطمینان از تحویل آنها در چهارچوب های زمانی طرح ریزی، باید برنامه تجهیزاتی خود را مورد بازبینی قرار دهیم.

    توسعه و تکامل فرآیند های مورد نیاز برای تجهیزات ویژه وظیفه‌ای در حوزه های پیچیده تر را باید از قبل پیش بینی کرد تا به این ترتیب بتوان دستیابی به توانایی عملیاتی در چهارچوب محدوده زمانی را تسهیل کرد.

    درس های کلیدی فرآیند «نیازمندی های مبرم عملیاتی» برای آنکه بتواند موثر باشد، تنها نباید به تحویل تجهیزات اکتلفا کند، بلکه باید توانایی عملیاتی را نیز فراهم نماید.

    تامین «نیازمندی های مبرم عملیاتی» باید زمان لازم برای یکپارچه سازی و آموزش نیروها را به وجود آورد.

    تشکیل قوا 1-2- همانگونه که اشاره شد ایجاد و اعزام موفقیت آمیز یک قوای متعادل مشترک 46 هزار نفری، توانایی وزارت دفاع بریتانیا در تطبیق با استراتژی عملیات نظامی برون مرزی بریتانیا را تصدیق کرد و در عین حال، توسعه نیروها در مقیاس زمانی کوتاهتری نسبت به مقیاس زمانی مجاز برای ساختار دهی و منبع یابی نیروهای مسلح انجام گرفت.

    این دستاورد علی رغم کارشکنی های نامعلوم سیاسی و دیپلماتیک جهت به تاخیر انداختن زمان شروع عملیات نیروهای نظامی بریتانیا در جنوب عراق و عدم شرکت آنها در عملیات نظامی شمال غرق گردید، حاصل شد.

    این دو عامل تاثیر قابل ملاحظه ای بر تدارک تسهیل شده نیروهای اعزامی آماده انجام عملیات داشتند.

    نیروها با استفاده از ساز و کارها (مکانیزم ها) و راه حل های عملی که موجب کنار گذاشتن، آمادگی و منبع یابی فرضیات شدند، سازماندهی گردیدند و این خود گویای تعهد نیروهای نظامی و پرسنل غیر نظامی ارتش بریتانیا است.

    2-2- آماده سازی مقدمات تشکیل قوا برای تمام ؟

    سرویس نظامی ارتش بریتانیا، متاثیر از نیاز به فراهم کردن 19 هزار نفر برای ایجاد توانایی رزمی اضطراری در طول محله تیپ آفندی بود.

    در عین حال، این امر اولویت اصلی وزارت دفاع انگلستان در طول زمان اتخاذ تصمیم نهایی جهت شروع عملیات عراق بود که اتخاذ گردید.

    گروه گردان نوک حمله نیز باید به عنوان ذخیره استراتژیک بریتانیا حفظ می شد.

    از سوی دیگر، تشکیل قوا با بروز بلاتکلیفی در مورد مواضع شمال عراق پیچیده تر نیز شد زیرا تحت این شرایط نیروهای انگلیسی باید از طریق مرزهای ترکیه وارد خاک عراق می شدند و این بلاتکلیفی تا اوایل ژانویه 2003 کماکان لاینحل باقی مانده بود.

    جبهه جنوبی عراق به ساختار متفاوتی از نیروهای انگلیسی و یک تیپ افغانی از نیروها نیاز داشت.

    از این رو ترکیب نیروهای ارتش انگلستان در جنگ به چند یگان مانند تیپ شانزدهم حمله هوایی محدود شد و این یگان ها نیز وقت کمی برای آماده سازی خود جهت اعزام به منطقه داشتند.

    بالطلبع، این تیپ نیروهای کمتری را نسبت به چهارچوب زمانی دستور اعزام (نیروهایی که دراین بازده زمانی قابل آماده سازی هستند» مهیا کرد.

    3-2- رهنمودهای جاری آمادگی نیروهای بریتانیا شامل زمان لازم برای اعزام نیروها یا انجام آموزش درون جبهه ای (منطقه‌ای) نمی شود.

    علاوه بر این، هر یک از سرویس های نواحی روش ونگرش متفاوتی را برای آماده سازی جهت اجرای عملیات دارند.

    با آنکه نیروهای هوایی و دریایی باید توانایی آن را داشته باشند که پس از مدت کوتاهی از ورود به منطقه عملیات جنگ را آغاز کنند اما انجام تمرینات نظامی خاص منطقه عملیات و آماده سازی لجیستکی نیروها که در خشک به اجرای عملیات می پردازند، وقتیگر است.

    این امر به دلیل آن است که مکان عملیاتی و محیط محلی عوامل بسیار تاثیر گذاری در فعالیت این قبیل نیروها به شمار می آیند.

    4-2- روش شناسی فعلی برای تعیین آمادگی مورد نیاز، براساس مدلی است که تحول خطی از وضعیت زمان صلح به تحول برای جنگ و جنگ عملی را مفرض می کنند.

    جنگ عملی تحول برای جنگ صلح اما عملیات اخیر نشان می دهد که این مدل برای تحقق استراتژی عملیات نظامی برون مرزی در عصری که باید پیش بینی های لازم برای محموعه ای از شرایط اضطراری غیر منتظره را انجام داد، چندان مناسب نیتس.

    پیشنهاد می شود که تشکیل عناصر نیرو در زمینه آمادگی و مفاهیم «ابلاغیه حرکت» (مفهومی که در وزارت دفاع بریتانیا برای اشاره به دستور آماده سازی نیروها بریا شرکت د رجنگ به کار می رود.

    م) مورد بازبینی قرار گیرند.

    مفاهیم عملیات عراق برای ساختار قوا 5-2- درس هایی فرا گرفته شده از عراق و سایر دروس فرا گرفته شده از عملیات اخر در تعدیل مجدد برنامه دفاعی مد نظر قرار گرفته خواهند شد.

    نتایج این امر در سال 2004 مشخص خواهند شد.

    نیازمندیهای مبرم عملیاتی 6-2- بسیاری از تجهیزاتی که به طور خاص برای عملیات عراق تامین شدند، تحت روش به خوبی تثبیت شده‌ی «نیازمندی های مبرم عملیاتی» به دست آمدند.

    اما برخی از شکاف های موجود در توانایی و امکانات از طریق اجرای زودتر از موعد برنامه هیا فعلی تجهیزاتی از میان رفتند.

    موفقیت بسیار مهم در تحویل تجهیزات بر طبق معیار بسیار ضروری زمان و عملکرد، مرهول مشارکت فوق العاده پیمانکاری در مقابله با تغییرنسبتاً دیر هنگام انجام شده در ترکیب نیروها و محدودیت های اعمال شده بر مشورت اولیه با صنایع، است.

    برای به حداقل رساندن وقفه های زمانی تامین در آینده باید محدودیت های اعما شده بر مشارکت اولیه صنعتی مورد تجدید نظر قرار گیرند.

    تحویل تجهیزات به دلیل جلو افتادن موعد اعزام نیروها نیز تا حدی پیچیده شد، زیرا با مشخص شدن زمان احتمالی شروع عملیات، لازم بود تا برخی از تجهیزات به طور مستقیم در جبهه تحویل داده شوند.

    با آنکه در اکثر موارد، تحویل تجهیزات قابل انجام بود.

    اما بنا به دلالیلی برخی از تجهیزات را نمی توان قبل از آغاز عملیات مهیا کرد.

    7-2- فرآیند «نیازمندی های مبرم عملیاتی» در صدد است تا راه حل مقورن به صرفه ای برای کاستی های خاص موجود د رامکانات مربوط به یک عملیات بخصوص، فراهم کند.

    این فرآیند از انباشت تجهیزات و ذخایر برای تمام عملیات احتمالی قبال درک، جلوگیری می کند.

    در طول مرحله قبل از اعزام عملیات بیش از 190 مورد نیازمندی های مبرم عملیاتی» برای امکانات تجهیزاتی تصویب شده بودند که هزینه آنها معادل 510 میلیون پوند (لیره استرلینگ) بود.

    لازم بود برخی از «نیازمندی های مبرم عملیاتی» به دلیل استطاعت برآمدن از عهده مخارج آنها، از قبل شکاف های شناخته شده موجود در امکانات که در برنامه تجهیزات اعتبار ”نها تامین نشده بود را پر کنند.

    برخی از این نیازمندی ها موجب افزایش تسلیحاتی موجود جهت برآوردن نیازمندی های یک عملیات گسترده می شدند.

    سایر کاستی های موجود در امکانات (مانند کاستی های دخیل در سیستم های پیچیده تری مشعل ناوهای جنگی و هواپیماها)، به دلیل زمان های تاخیر طویل و خیل در تامین آنها، برطرف نشدند.

    از این رو برای حصول اطمینان از اینکه می توان امکانات کلیدی جنگلی را در چهارچوب های زمانی طرح ریزی تحویل داد، محبور شدیم تا توانمندی ها (امکانات) کلیدی جنگی را مد نظر قرار داده و برنامه و برنامه تجهیزاتی را مورد بازبینی قرار دهیم به دلیل زمان های تاخیر طولانی در تامین دارایی های ضروری، تحویل سایر امکانات از طریق تخصیص مجدد تجهیزات پایگاه های دیگر به نیروهای شرکت کننده در عملیات امکان پذیر شد.

    از این رو شاید لازم بود تا کشتی ها و هواپیماها برای اقلام جدیدی از تجهیزات، اصلاح می شدند و برای انجام این امر اقدامات لازم انجام و موانع موجود رفع گردیدند تا توانایی و امکانات لازم در چهارچوب زمانی که باید برای این عملیات خود را آماده می کردیم، فراهم شود.

    تامین تجهیزات در مدت زمان کوتاهی بریا انجام عملیات گویای اتکا و اطمینان ما به سایر کشورها جهت امنیت آمادی بریتانیا است.

    این امر ریسک پذیر است و باید در آن تجدید نظر شود.

    8-2- ایجاد مرکز عملیات لجستیکی سازمان لجستیک دفاعی، نقش کلیدی را در حصول اطمینان از تحویل تجهیزات، از جمله «نیازمندی های مبرم عملیاتی»، در جبهه بر طبق اولویت ها «قرارگاه دائمی مشترک» (عنوان ستاد مشترک در ارتش بریتانیا) ایفا کرد.

    حتی ردیابی «نیازمندی های مبرم عملیاتی» از زمان شکل گیری نیازمندیها.

    تصویب تا تحویل آنها از صنایع به آمیزه‌ای از سیستم های اطلاعاتی، پایگاه های داده ها و مکانیزم های گزارش دهی متکی است.

    این امر موجب بروز مشکلاتی در به دست آوردن اطلاعات کامل و دقیق از فرآیندهای فعالیت «نیازمندی های مبرم عملیاتی» کامل و دقیق از فرآیند فعالیت «نیازمندی‌های مبرم عملیاتی» گردید.

    یک محیط داده ای مشترک موثر برای «نیازمندی های مبرم عملیاتی» جهت ارائه تصویر مشترکی از فرآیند «نیازمندی های عملیاتی» به بخش های دخیل در تامین می توان در حل این مشکل موثر باشد.

    علاوه بر این ثابت شد که ردیابی تمام تجهیزات و آمارها در جبهه کار دشتورای است (توضیحات بیشتر را در فصل هشتم مطالعه کنید).

    9-2- اگرچه چهارچوب های زمانی محدود برای تحویل «نیازمندی های مبرم عملیاتی» به این معنی است که افراد زمان کافی برای تمرین یا آشنایی با تجهیزات جدید را ندارند، اما ارزیابی اولیه گزارش «اولین بازتاب ها» نشان دد که تجهیزات جدید، ارزش افزوده ای (مزیت افزوده ای) را در عملیات بوجود نیاوردند.

    تحلیل های بعدی نشان دادند که در برخی موارد خصوصاً در زمینه تجهیزات ارتباطی و سیستم های اطلاعاتی کاربران نتوانستند توانایی لازم برای استفاده از تجهیزات را کسب کنند.

    فرماندهان همواره کاملا قادر به استفاده از امکانات مازاد موجود و نحوه استفاده احتمالی آنها در ترکیبی جهت ایجاد یک تاثیر موثر نبودند.

    «نیازمندی های مبرم عملیاتی» درصدد بودند تا شکاف های موجود ادواتی با نیروهای آمریکایی (مانند تجهیزات بقای هوا برد) را از میان ببرند و این اقدامات تنها زمانی موثر واقع شدند که آموزش افراد کامل شده بود.

    در برخی موارد که آموزش افراد فقط در جبهه انجام می شد، موحب تاخیر در دستیابی به توانایی کامل عملیاتی می گردید.

    10-2- با این حال، بخش عمده ای از «نیازمندی های مبرم عملیاتی» در افزایش و ارتقاء سریع توانمندی ها بسیار موفق بودند.

    کاهش اثر سوء خاک جبهه بر روی تانک جنگلی «چنجر» نقش مهمی را در نرخ (دسترسی بسیرا بالا به تانک ها ایفا کرد (پاراگراف 7-5 را مطالعه کنید).

    توپ های سبک کوچک (پاراگراف 11-5 را مطالعه کنید).

    توپ های سبک کوچک (پاراگراف 11-5 را مطالعه کنید) نشان دادند که سلاح بسیار خاص و موثری هستند.

    در دریا، شناور جدید «آب کم عمق» که به تجهیزات مین روی مجهز بود، موجب کاهش خطر مین های دریایی عراقی موجود در آب های ساحلی و رودخانه ها شد (پاراگراف 7-4 را مطالعه کنید).

    محافظت از نیروهای بریتانیایی با استفاده از سیستم “Blue Force Tracking” آمریکایی ها بهبود یافت و موجب افزایش آگاهی موقعیتی نیروهای زمینی بریتانیایی و سایر تجهیزات شناسایی رزمی گردید.

    «نیازمندی های مبرم عملیاتی» جهت افزایش تعداد هواپیماهای قادر به تحویل بمب های هدایت شده نیز با موفقیت استفاده شد و سلسله از ای ماجولهای پزشکی و موجودی های اضافیث از بمبهای هدای شونده و سایر تسلیحات را فراهم کرد.

    از زمان پایان مرحله رزمی عملیات، تدارک هماهنگی شده هوایی تجهیزات برای 5 هزار نیرومستقر در عراق، موجب بهبود شرایط زندگی و معیشتی آنان شده است.

    وزارت دفاع بریتانیا اکنون در حال بررسی خرید تجهیزات ویژه ای است که آموزش افراد برای استفاده آتی از آنها می تواند مفید باشد.

    فصل سوم- درس هایی از عملیات درسهای کلیدی عملیات عراق گستره ای که نیروها مسلح بریتانیا در آن جهت ارائه توانایی‌های سریع نظامی مورد نظر در «بازبینی استراتژیک دفاعی (SDR)» سال 2002 را تعیین کرد.

    عملیات نشان داد که علی رغم نیاز به بهسازی و تداومآن دکترین جنگلی بریتانیا که تا حد زیادی براساس تمایلات فرماندهی عملیات، جنگ نمایشی و تاثیر قطعی استوار است، دقیق و به جا است.

    این عملیات مهر تاییدی بود برای نیاز به بریتانیا به نیروهای همه جانبه ای که به سرعت قادر به اجرای عملیات کوچک و متوسط به طور عادی هستند و در عین حال می توانند با پیش آمدهای بزرگ و مهم مواجه شوند.

    در کل کنترل و فرماندهی (C2) ایجاد شد برای این عملیات به خوبی عمل کرد.

    با این حال وزارت دفاع دکترین فرماندهی و کنترل عملیات ها برون مرزی را تحت بازبینی در سایه تجربیات کسب شده در عراق حفظ خواهند کرد.

    عملیات نامی برون مرزی به یک ساختار مشترک سیستم های ارتباطی و اطلاعاتی (CIS) نیاز دارد تا دسترسی امن، قابل اطمینان و به جای اطلاعاتی را برای تمام بخش های دخیل از طریق زنجیره فرماندهی فراهم نماید.

    این ارم به طور حتم شامل قابلیت اجرای عملیات با سیستم های بالقوه نیروهای ائتلاف، به خصوص سیستم های نیروهای آمریکایی می شود.

    درسهای کلیدی سطح پشتیبانی پیمانکاری مورد نیاز برای ارائه توانایی عملیاتی سیستم های ارتباطی و اطلاعاتی (CIS) عملیات برون مرزی، به ملاحظات دقیقی نیاز دارد.

    برای اجتناب از اتکای بیش از حد به پمیانکاران (منظور تامین کنندگان خصوصی) باید پرسنل ماهر نظامی کافی را آموزش داد و تربیت کرد.

    وزارت دفاع در حال بررسی این موضوع است.

    در سطح تاکتیکی تجهیزات رادیویی انفرادی نیروهای بریتانیای یک موفقیت قابل ملاحظه ای بود که مزیت ارتباطات موثر بلادرنگ با پایین ترین سطح رزمی را به همراه داشت.

    ساختارهای اطلاعات، از جمله سوح تخصصی و کارشناسی اعزام شده به سیستم های ارتباطاتی و اطلاعاتی پشتیبانی کننده، برای حصول اطمنان از مطابقت آنها با چالش های عملیات مدرن و نیاز به هماهنگی با متحدان و شرکای بالقوه مورد بازبینی قرار گیرند.

    تمرینات فردی و جمعی که بر پیچیدگی فرآیندهای اطلاعاتی فعلی و سیستم های مربوطه تاثیر می گذارند، برای متخصصین، پرسنل ستاد و فرماندهان مورد نیاز هستند.

    مادر تعداد مترجمان با کمبود مواجه بودیم.

    به این دلیل وزارت دفاع برنامه ویژه ای را برای آموزش و تربیت نیروها مترجم خود در دست اجرا دارد.

    1-3- بازبینی استراتژیک دفاعی (SDR) نشان داد که نیروهای بریتانیای باید توانایی اجرای عملیات برون مرزی را توسعه دهند و نیروهای متعادل و آماده ای باید فراهم شود.

    توانایی تاثیرگذاری قطعی (قاطعانه) در سناریوهای مختلف جهان بی ثبات و غیر قابل بپیش بینی امروز را داشته باشند.

    فصل جدید بازبینی استراتژیک دفاعی به بررسی مفاهیم 11 سپتامبر، عملیات نظامی پس از آن بر علیه تروریسم، خطر ناشی از کشورهای یاغی و رشد تهدیدات نامتقارن پرداخت.

    این بازبینی به این نتیجه گیری رسید که بریتانیا باید قادر به همکاری با متحدان، شرکا باشد و در صورت لزوم خود به تنهایی با چالش های جهان تهدید کننده امنیت و منافع ملی مقابله کند.

    عملیات عراق نشان داد که نیروهای بریتانیایی تا چه بعد مسافتی می توانند در این دیدگاه را محقق کنند.

    2-3 عملیات نظامی نیروهای ائتلاف در عراق، آمیزه ای از کاربرد انبوه نیروی هوایی بر علیه اهداف و مواضع رژیم لقب و نیروهای عراقی به همراه حمله سریع از سمت جنوب بود که به سرعت به سمت بغداد پیشروی کرد و توانست رژیم عراق را سرنگون کند.

    در سطح استراتژیک، عملیات کوشید تا حساب مردم عراق را از رژیم آن جدا کند و در این راستا از اقدامات روانی و انتخاب اهداف گزینشی بهره گرفت.

    نیروهای زمینی ائتلاف موظف به از میان بردن یا تسلیم نیروهای گارد ریاست جمهوری و ارتیش منظم عراق و اجرای عملیات امنیتی و استقرار بود.

    این امر با استفاده گسترده از نیروهای ویژه و سبک که در کل عراق برای انهدام اهداف مهم و تسخیر مواضع مهم اقتصادی و نظامی فعالیت می کردند، محقق شد مانور زمینی به طور کلی از طریق حملات هوایی که به طور قابل ملاحظه ای توان دفاعی دشمن را متزلزل کردند تسهیل شد.

    در این حملات هوایی از بمباران های هر فسمند استفاده شد و مهمات به کار رفته عموماً از نوع مهمات هدایت شونده بودند.

    3-3- این عملیات به صحت نشان داد که علی رغم نیاز مستمر به بهسازی نیروها، دکترین جنگلی بریتانیا که تا حد زیادی بر مبنای اصول فرماندهی ماموریت، جنگ مانوری و تاثیر قاطع است، دکترین دقیق و سنجیده ای است.

    این عملیات توانایی نیروهای بریتانیایی در اجرای موثر عملیات دوشادوش نیروهای آمریکایی را نیز محک زد (فصل هفتم را مطالعه کنید) موفقیت عملیات قاطع و سریع در عراق گویای اثر آمیزه ای از نیروهای سبک متخصص، دارایی های زرهی بسیار بسیار و پشتیبانی هوایی هماهنگ شده بود.

    حمله به شبه جزیه ناو نمونه خوبی از پیشرفت نیروهای بریتانیایی در ایجاد تاثیر مشترک و در کنار هم قرار دادن توانمندی ها و امکانات هر سه سرویس نظامی ارتش برای دستیابی به یک هدف واحد بود.

    با این حال در حوزه های خاصی ماندن یکپارچگی هوایی- زمینی، دکترین تاکتیکی و عملیاتی هنوز به طور کامل گویایی عملیات حساس زمانی و شبکه ای نیستند.

    در کل عملیات نظامی، آن دسته از نیروهای بریتانیایی که در واضع دشمن پیاده شده بودند و از پشتیبانی پیچیده داخلی از عملیات آگاه بودند، پیش از حد انتظار ظاهر شدند.

    4-3- همانگونه که «کتاب سفید دکترین 2003» و جمع بندی می کند، سطح بحران های فعلی و بعدی و سلسله گسترده ای از وظایف نظامی که بریتانیا باید آن ها را انجام دهد، تقاضای زیاد و درستی را برای وجود نیروهای مسلح به وجود می آورد.

    در عراق نیروهای بریتانیایی به طور همزمان جنگ بسیار حساسی را به وجود می آورد.

    در عراق نیروهای بریتانیایی به طور همزمان جنگ بسیار حساسی را اجرا کردند و در عین حال به اجرای عملیات استقرار مواضع و کمک رسانی بشر دوستانه اجرا کردند و در عین حال به اجرای عملیات استقرار مواضع و کمک رسانی بشردوستانه نیز پرداختند.

    چنین کار پیچیده ای به نیروهای قاطعی نیاز دارد که باید قادر باشند که به طور مرتب و سریع عملیات کوچک و متوسط را انجام داده و در عین حال قادر به ایجاد قوای مناسب برای مواجهه با پیش آمدهای بزرگ و غیر عادی باشند.

    فرماندهی کل 5-3- هر سه فرمانده نیروهای بریتانیایی (دریایی، هوایی و زمینی) تحت کنترل تاکتیکی فرماندهان یگان های آمریکایی مربوطه خود فعالیت می کردند که سابقه موفق و روشنی در رهبری عملیات نظامی NATO و منطقه خلیج فارس داشتند.

    این آرایش فرماندهی در خصوص نیروهای هوایی به بهترین شکل عمل کرد و روابط کاری موثری در تمام سطوح ایجاد شد.

    اما آرایش فرماندهی نیروهای زمینی کاملا متفاوت بود.

    زیرا قرارگاه «تیپ یکم تفنگداران دریایی» آمریکا در رأس زنجیره فرماندهی نیروهای ائتلاف بود و نقش فرماندهی را میان قرارگاه تیپ زمینی بریتانیا و قرارگاه تیپ زمینی آمریکا ایفا می کرد.

    گردان یکم زرهی بریتانیا تحت فرماندهی تیپ یکم تفنگداران دریایی آمریکا به بهترین شکل عمل کرد و از رهبری مقتدرانه و آگاهی چند میلیتی تیپ یکم تفنگداران دریایی آمریکا بهره گرفت و به این ترتیب پیوندهای قوی حرفه ای راکه قبلا میان ارتش های بریتانیا و آ‎مریکا وجود داشت را تقویت کرد.

    6-3- در خصوص فرماندهی و کنترل ملی، ژنرال Sir John Reith رئیس عملیات مشترک به عنوان فرمانده مشترک نیروهای بریتانیایی انتخاب شد و رئیس عملیات مشترک به عنوان فرمانده مشترک نیروهای بریتانیایی انتخاب شد و مسئول اجرای عملیات ستاد کل دفاعی بود و حق اعمال فرماندهی بر تمام نیروهای بریتانیایی شرکت کنده در عملیات را دارا بود.

    ستاد عملیات مشترک از طریق ستاد مشترک مسئولیت های وی را به فرمانده نیروهای عملیاتی ملی (مارشال نیروی هوایی Sir Brain Burridge و فرماندهان عملیاتی بریتانیا در منطقه ابلاغ و اعمال می کرد.

    با این حال، این امر ساختارهای فرماندهی آمریکا را تضعیف نمی کرد و موجب بروز پیچیدگی در سطوح عملیاتی و تاکتیکی شد، اما این دکترین به عنوان دکترین ملی ذخیره نیروهای بریتانیایی به کار رفت و تضمین کرد که آنان تنها مأموریت هایی را بر عهده می گیرند که مورد تایید فرماندهان بریتانیایی است.

    این دکترین نیز باید به نحوی مورد بازبینی قرار گیرد.

    سیستم های ارتباطی و اطلاعاتی (CIS) زیرساختارهای سیستم های ارتباطی و اطلاعاتی بریتانیا به راحتی نمی توانستند نیازمندی های مبادله اطلاعات عملیات عراق را پشتیبانی کنند.

    نیروهای بریتانیایی مجبور شدند تا بر سیستم های ارتباطی متفاوتی اتکا کنند که از طریق گذرگاه های اطلاعاتی و سطوح کاربری متفاوتی به یکدیگر متصل شده بودند.

    یکپارچه سازی این امکانات به تامین تجهیزات دیگری از طریق فعالیت «نیازمندی های مبرم عملیاتی» و مهارت پرسنل اعزام شده متکی بود.

    برخی از گذرگاه های اطلاعاتی نمی توانستند حجم ترافیک اطلاعاتی به وجود آمده را مدیریت کنند و موجب اختلال مبادله اطلاعات و برقراری ارتباط میان نیروهای دریایی، هوایی و زمینی بریتانیا می شدند.

    سطح محدود قابلیت عملیات پذیری میان سیستم های اطلاعاتی و ارتباطی آمریکا و بریتانیا نیز بر توانایی پشتیبانی از طرح ریزی و عملیات نیروهای ائتلاف در محیط بحرانی می شد اما در عین حال، قابلیت عملیات پذیری نیروهای آمریکایی و بریتانیایی خوب بود.

    اما در سطح تاکتیکی، تجهیزات ارتباطی انفرادی نیروهای بریتانیایی یک موفقیت قابل ملاحظه ای بود که امکان فرماندهی و کنترل در سطح گروهان و دسته ها را به وجود می آورد.

    از سوی دیگر تفنگ های دریایی آمریکا نیز 5 هزار دستگاه از این تجهیزات را خریداری کرد.

    “Clansman” که در حال حاضر سیستم اصلی ارتباطات تاکتیکی نیروهای بریتانیایی است از سال 2004 جایگزین سیستم Bowman می شود و د رعین حال علی رغم مشکلات قبلی، قابلیت اطمینان را در عملیات بوجود می آورد.

    8-3- پشتیبانی نامناسب از تجهیزات سیستم های اطلاعاتی و ارتباطی ارسالی، هزنیه عمومی را در واحدهای متصدی آن به وجود می آورند و اطمینان قابل توجهی بر پشتیبانی پیمانکاران در بریتانیا به وجود آمد.

    این عملیات در عین حال کاستی های موجود در آموزش سیستم های اطلاعاتی و ارتباطی در خوبی حوزه ها را به خصوص فناوری شبکه ای را روشن ساخت.

    اطلاعات 9-3- اطلاعات خش مهمی را در تمام جنبه ها و در تمام سطوح این عملیات نظامی ایفا کرد.

    این فعالیت دامنه وسیعی از تحلیل علایق و منافع رژیم عراق تا هدف گذاری خاص یگان های مجزای نظامی و یکپارچه سازی و تحلیل اطلاعات طیف وسیعی از مناهج فنی و سایر منابع را در بر می گیرد.

    زمان و تاثیرات حاصله از طریق عملیات زمینی، هوایی و دریایی به طور مستقیم به کیفیت، دسترسی و به هنگام بودن اطلاعات ارائه شده مستقیم به کیفیت، دسترسی و به هنگام بودن اطلاعات ارائه شده بستگی داشت که این امر به طور قابل ملاحظه ای با استفاده از مناهج آمریکایی و سایر کشورهای شرکت کننده در ائتلاف تقویت شد.

    اما عراق از سال 1991 یعنی زمان آغاز جنگ اول خلیج یک سوژه اطلاعاتی بود.

    اما میزان اطلاعات موجود به حدی کم بود که کفاف نیازمندی های اطلاعاتی یک عملیات نظامی جدید را نمی داد.

    نقاط ضعف کلیدی و نقاط حیاتی به خوبی شناسایی شده بودند و این امر امکان ایجاد تاثیرات موثر در اوایل جنگ را به وجود آورد.

    در کتاب «اولین بازتابها» بر این نکته تاکید شدند که به واسطه افزایش قابل ملاحظه ای تقاضا به اطلاعات و نیاز به سرویس دهی نیازمندی های سریع و چند لایه جنگ، سازمان های اطلاعاتی با چالش مواجه شدند.

    ما به این نتیجه رسیدیم که برای تضمین اینکه تناسب ساختارها و متخصصین و قابلیت اطمینان آنها برای غلبه بر این چالش کافی است، ما باید در ساختارها و متخصصین و افراد اعزامی خود تجدید نظر کنیم، ارتباط بیشتر بین عناصر ملی و نیروهای ائتلاف و سیستم های امن ارتباطی، یک لازمه مهم به شمار می رفت.

    عصر توانایی های شبکه ای به افزایش زمان کسب اطلاعات نیاز داشت و اطلاعات انسانی، زبان شناسی، مهارت های تصویربرداری و فنی از اهمیت خاصی برخوردار بودند.

    عملیات شبه جزیره فاو تیپ سوم کماندویی نیروی دریایی سلطنتی (3cdo Bde) ماموریت داشت تا زیرساختارهای نفتی عراق در شبه جزیره فاو که جز اهداف اصلی طرح جنگلی نیروهای ائتلاف به شمار می رفت را اشغال کنند.

    شکست این ماموریت می توانست اقدام متقابل عراقی ها را به دنبال داشته باشد و می توانست موجب یک بحران زیست محیطی در شمال خلیج فارس شود.

    علاوه بر این حوزه های نفتی نقش حیاتی را در توان اقتصادی عراق داشتند.

    در نزدیکی پایگاه جزیره فاو، نفت از طریق یک ایستگاه توزیع و چهار خط لوله بزرگ منتقل می شود که فاصله آنها از سکوهای نفتی و گاز تغذیه کننده 25 مایل دریایی است.

    در این فاصله نفت کش ها پهلو گرفته اند.

    (شکل 1 را نگاه کنید).

    این زیر ساختار یکی از اهداف استراتژیک نیروهای ائتلاف به حساب می آید.

    یکی از بخش های کلیدی طرح عملیات حفاظتی، محافظت از شبه جزیره فاو برای تامین امنیت گروه عملیاتی ضد مین بود.

    زیرا این گروه در حال مین روبی آب راهه خاور عبدالله بود تا راه دریایی را به سوی ام قصر باز کند.

    تا تیپ سوم کماندویی (3 cdo Bde) بتواند به طور همزمان ام قصر را اشغال کند.

    ام قصر به عنوان تنها بندر عمیق عراق، قطب حیاتی برای رساندن کمک های بشردوستانه به حساب می آمد.

    فشار بر تسهیلات فرودگاهی و بندرگاهی در کویت به دلیل تهاجم آبی خاکی وسیع و سنگین نیروهای آمریکایی به جزیره فاو، جذابیت خاصی داشت ، زیرا شبه جزیره فاو تنها منطقه ساحلی عراق بود و نیروهای مستقر در آن را می شد از طریق زمین، دریا و هوا پشتیبانی کرد و در عین حال مقراملی نیروی دریایی عراق به شمار می رفت.

    40 گروه کماندویی گروه عملیات آبی خاکی نیروی دریایی سلطنین با استفاده از هلی کوپتر و فراهم کردن لجستیک ضروری برای پشتیبانی از تیپ ساحلی به فاو منتقل شدند.

    مابقی نیروهای تیپ سوم کماندویی به طور مستقیم از طریق هوا به کویت منتقل شده و در مناطق نزدیک در صحرا مستقر شدند.

    قرارگاه تیپ سوم کماندویی، هنگ های 40 و 42 و 29 کماندویی نیروی هوایی سلطنتی، اسکادران های مهندسی کماندویی 59 و 131 و سایر نیروهای تیپ تماماص در اختیار عملیات بودند.

  • مندرجات
    فصل 1- مقدمه
    فصل 2- طرح ریزی و تشکیل قوا
    فصل 3- درس هایی از عملیات
    عملیات شبه جزیره فاو
    رویدادهای عملیات اخیر: رهنمودهایی برای آینده
    فصل چهارم- محیط دریایی
    عملیات ضد مین
    فصل پنجم- محیط زمینی
    - جنگ بصره
    فصل ششم- محیط هوایی
    عملیات نظامی نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا
    فصل هفتم- همکاری در قالب یک ائتلاف
    فصل هشتم- لجستیک
    - جنگ در صحرا
    فصل نهم- مدرم
    فصل دهم- سبز و اطلاعاتی
    فصل یازدهم- عملیات پس از درگیری
    فصل دوازدهم- کمبود آب، جبران خسارات و هزینه ها
کلمات کلیدی: عراق - عملیات - عملیات در عراق

فصل اول- مقدمه در اوایل سال 2003، حدود 46 هزار نیروی نظامی بریتانیایی در عملیات نظامی علیه رژیم صدام حسین در عراق به ائتلاف تحت رهبری آمریکا پیوست. عملیات نظامی در تاریخ 20 مارس 2003 آغاز شد و در اول ماه مارس همان سال، پرزیدنت جورج بوش، پایان عملیات اصلی نظامی را اعلام کرد، اما با این حال، رژیم بعثی عراق ظرف 4 هفته سرنگون شد و بخش زیادی از خاک عراق تحت کنترل نیر وهای ائتلاف ...

نقش نيروهاي بريتانيايي 7-2- همکاري دريايي نيروهاي آمريکايي و انگليسي در هفته ژانويه 2003 شروع شد و خطور نيروهاي سلطنتي انگلستان در خليج فارس را تحکيم بخشيد. گروه عملياتي دريايي به رهبري و ناو HMS ARK ROYAL که يک ماه قبل از آغاز عمليات از منطقه آسيا

ویلیام کیسی مدیر سیا شخصاً مسئولیت نظارت بر اطمینان از این امر را بر عهده داشت که عراق به اندازه کافی مهمات، تجهیزات و تسلیحات داشته باشد تا در جنگ با ایران شکست نخورد جوزف کی و آلکس لفبوربا وجودی که دولت آمریکا عراق را به تهاجم به ایران در سال ۱۹۸۰ تشویق کرده بود، در ابتدا رسماً موضع بی طرفی اتخاذ کرد. واشنگتن راضی بود تا زمانی که عراق دست بالا را داشت یا دو کشور درگیر خونریزی ...

در جنگ تحميلي 8 ساله عليه ايران رژيم عراق با بهره گيري از چالش هاي ميان تهران واشنگتن، با تحريک کاخ سفيد و با هدف رسيدن به اميال خود، مرزهاي غربي کشورمان را مورد تاخت و تاز قرار داد. اين جنگ به لحاظ بسياري پارامترها، با ساير نزاع هاي چند سال اخير

رژيم عراق از ابتداي جنگ به طور محدود از گلوله هاي شيميايي استفاده مي کرد. در جريان عمليات «والفجر- ?» عراق به طور وسيع با استفاده از هواپيما مبادرت به بمباران شيميايي غرب جاده پيرانشهر- رواندوز کرد. اين حمله که در ساعت ? صبح روز سه شنبه ?? مرداد ماه

جنگ عراق با ايران که در ايران با نام‌هاي دفاع مقدس ، جنگ تحميلي، و جنگ هشت‌ساله، و نزد اعراب با نام‌هاي قادسيه صدام و جنگ اول خليج فارس (به عربي: قادسيّه صدّام، حرب الخليج الأولي) شناخته مي‌شود، جنگي است که از شهريور ???? تا مرداد ???? ميان نيروها

مقدمه : خصوصيت امريکايي ها قانون شکني و بي توجهي به حقوق و معاهدات بين المللي است. هر چند قانون شکني امريکايي‌ ها به منزله شکست عراق در توافقنامه نيست، لکن نوعي بي‌اعتمادي همواره بر فضاي عراق و توافقنامه حاکم است و امريکا در ايجاد بهانه هاي جدي

ويليام کيسي مدير سيا شخصاً مسئوليت نظارت بر اطمينان از اين امر را بر عهده داشت که عراق به اندازه کافي مهمات، تجهيزات و تسليحات داشته باشد تا در جنگ با ايران شکست نخورد جوزف کي و آلکس لفبوربا وجودي که دولت آمريکا عراق را به تهاجم به ايران در سال ????

مقدمه: جنگ بی تردید یکی ا ز شگفت انگیزترینم پدیده های اجتماعی است و بسیاری از مواقع ناخواسته در عرصه حیات بشری آفریننده تاریخ و دگرگون کننده آن بوده است. پس جنگ یکی از متغیرهای مهم تحول حیات اجتماعی است. در طول تاریخ جنگ های متعددی که ناشی از عوامل مختلفی بوده روی داده است و پیامدهای گوناگونی بر جای گذاشته اند. تضادهای قومی، نژادی، عقیدتی، سیاسی، اقتصادی و غیره جنگها را پدید ...

مقدمه: جنگ بی تردید یکی ا ز شگفت انگیزترینم پدیده های اجتماعی است و بسیاری از مواقع ناخواسته در عرصه حیات بشری آفریننده تاریخ و دگرگون کننده آن بوده است. پس جنگ یکی از متغیرهای مهم تحول حیات اجتماعی است. در طول تاریخ جنگهای متعددی که ناشی از عوامل مختلفی بوده روی داده است و پیامدهای گوناگونی بر جای گذاشته اند. تضادهای قومی، نژادی، عقیدتی، سیاسی، اقتصادی و غیره جنگها را پدید ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول