دانلود تحقیق فرش آذربایجان بهشت بافته ایرانی

Word 54 KB 5974 11
مشخص نشده مشخص نشده هنر - گرافیک
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • رنگ اغلب فرش های ایران دارای رنگ هایی بخصوص هستند که بیشترشان در محل بافت متداول است و با توجه به رنگ ها می توان محل بافت را تا حدودی تشخیص داد، مثلا، قرمز دوغی در اراک ، لاکی در مشهد و بیرجند و نخودی در کرمان ، سرخ روناسی در همدان و سربند و هریس و سفید در قم و نائین و آبی سیر در قالی های عشایری فارس و شمال خراسان از جمله رنگ های متداولند.

    لیکن در تبریز برخلاف دیگر نقاط، رنگ های ویژه برای بافت فرش های مورد استفاده قرار می گیرد و تنها در نظر گرفتن سلیقه های مختلف، تعیین کننده رنگ قالی ها است.

    رنگ ها اغلب با شماره در کنار نقشه مشخص می شود.

    نقشه ای که پس از چندین بار استفاده مستعمل می شوند، دوباره ترمیم می شوند.

    برای ترمیم نقشه های قالی گاه از اوراقی با رج شمار بیشتر استفاده می شود، به عنوان مثال نقشه قالی های 30 رجی و کمتر را روی ورق40 رجی(160) ترسیم می کنند که 15در11 خانه دارد و در نتیجه تعداد اوراق لازم برای قالی ربعی4در3 به14 تا15 ورق تقلیل می یابد.

    هزینه نقشه در طرح های نیمه(نظیر درختی و یا گلدانی) و به ویژه طرح های تمام (نظیر زیر خاکی ) بسیار بیشتر است.

    رنگ های طبیعی قالی های آذربایجان عبارتند از روناس (گلی)، قرمز دانه(گلی و قرمز آتشی)، اسپرک (زرد)، از ترکیب رنگ های زرد و نیلی، رنگ های سبز چمنی، زیتونی و مله ای به دست می آید، رنگ موشی( طوسی) یا خاک سیاه که در اصطلاح محلی به آن «قره ترپاخ» می گویند از معادن «میشه باره» ارسباران استخراج می شود.

    کاستن رنگ قالی های نو برای کهنه کردن فرش ها تجار تبریز را می توان جزء نخستین افرادی دانست که به روش کهنه کردن فرش ها آشنایی یافته اند، رونق فراوان صادرات فرش ایران به اروپا و ناتوانی این تجار در تغذیه بازار اروپا، آنان را بر آن داشت که فرش های نو را که دارای رنگ هایی خام بودند با شستشو و آفتاب دادن و مالش با چوبک و انداختن در معابر عمومی به صورت کهنه درآورند لیکن آنان به زودی دریافتند بهترین وسیله برای کاهش رنگ های تند قالی های نو، شستشوی آنها با خاکستر چوب است و از آن پس شستشو با خاکستر چوب به عنوان تنها روش در این زمینه پذیرفته شده است.

    حوزه هریس و مهربان سایر شهرستانهای آذربایجان به سبب دوری از مراکز و بی نصیبی از مبادلات فرهنگی، اقتصادی با دیگر مناطق در طرح و نقشه و رنگ از اصالت بیشتری برخوردارند.

    این مناطق گاه از حیث طرح و رنگ دارای کیفیتی مشابهند.

    هریس در مرکز آذربایجان و شمال شرقی تبریز مرکز مهم منطقه است که تولیدات آن بخصوص در گراوان، مهربان، سراب، قراچه و بخشایش تولید می شوند، در این میان هریس به سبب بافت طرح های متنوع و دلپذیر از دیگر مراکز گوی سبقت را ربوده است.

    قالیبافی از روزگار قدیم در هریس معمول بوده و به واسطه طرح های بدیع و رنگ های زیبا، شهرت جهانی داشته و هنوز هم با آنکه تولید آن به پستی گراییده، اهمیت منطقه مزبور به منزله یک حوزه ممتاز به کلی از بین نرفته است.

    وجه مشترک کلیه نقشه ها خطوطی هندسی است که از ترکیب خطوط افقی، عمودی و مایل تشکیل می شود.

    طرح های لچک و ترنج با تغییر خطوط افقی، عمودی و مایل تشکیل می شود.

    طرح های لچک و ترنج با تغییر خطوط از منحنی به مستقیم و تبدیل طرح های گردان به شکسته با همان ویژگی ها تولید می شود.

    این گونه نقشه ها به طور ذهنی بافته می شود و در صورت نیاز از نقشه های کوچک که بر پارچه ای ترسیم یافته است، استفاده می شود.

    طرح و نقشه قالی های هریس، معمولالچک و ترنج است که در اصطلاح محلی به آن «گوشه گوبگ» می گویند.حاشیه معروف به «توسباغا» یا «بالوق شاماما» و یا «سماوری» نیز از جمله حواشی متداول و رایج است.

    نقشه «قاچ خاتون» یا «داش خاتونن» با ترنجی کف ساده و «حاج عظیمی» با ترنجی لوزی و «صمدخانی» با ترنجی مدور و «نوعی اسلیمی» و «افشان» که هر دو با طرح های اسلیمی و افشان شهری متفاوتند و بالاخره نقشه «تاجری» از جمله مهمترین نقشه های متداولند.

    بخشایش- گراوان بخشایش از نظر تولید کناره های زیبا و دلفریب که بازی رنگ هایی با مایه های آبی و قرمز نخودی و آجری آنها را از زیبایی خاصی برخوردار می سازند،در بین مناطق حوزه هریس دارای مرتبه ای والاست.

    نقشه ای بزرگ گیاهی که از نقشه ای هریس الهام گرفته اند، برخلاف تولیدات سراب در سرتاسر متن تکرار می شوند.

    پشم «شاه وزن» که دارای درخشندگی و استحکام بسیار است، عامل اصلی شناخت تولیدات گراوان از بخش های دیگر است.

    مدالیون در قالی های گراوان آنقدر بزرگ است که گاه برای حفظ توازن متن تا مرکز حاشیه داخلی می رسد.

    تار و پود تمام قالی های هریس و توابع گراوان، سراب، مهربان و بخشایش از پنبه است و نخها اصولازمخت هستند.

    در بعضی قالیچه ها مثل قالیچه های بولوردی به طور استثناء به جای یک پود، دو پود از بالای ردیف گره ها می گذرد، یکی کشیده و پنهان و دیگری به رنگ آبی که از پشت قالی قابل رویت است.

    گره حاکم در منطقه ترک باف است که تراکم آن از 1000 تا 600 گره در دسی متر مربع می رسد.

    در برخی از قالیچه ها که از سفتی و زمختی بیشتری برخوردارند، این تعداد گره از 1500 تا 1000 گره در دسی متر مربع در تغییر است.

    قالیبافان این مناطق بر حسب عادت به هنگام چیدن پرز آنها را بلندتر می چینند و به اصطلاح آنها را پرگوشت می گیرند.

    درشت بافی و زمختی از صفات ظاهری و مشخصه فرش های هریس، گراوان، بخشایش و مهربان است.

    قالیچه های بزرگ در قطع2 /5در3/ 5 متر و 3در4 متر و کناره های 1در3 ذرع و 1در 4 ذرع اندازه های متعارف هریس و مناطق اطراف است و رج شمار معمول نیز بین 18 تا 25 گره در هر رج (7 سانتیمتر) است.

    اهر شهرستان های اهر و مناطق اطراف آن نیز، شیوه هریس را پذیرفته اند.

    ده شربیان که قالی های بزرگ یک پودی می بافند نیز در این تقسیم بندی جزء هریس به شمار می آید، زیرا نقشه و قطع قالی های آن بی شباهت به نقشه اهر نیست.

    لیکن طرح آنها دارای رفتار هندسی کمتری است و بافت فشرده و کیفیت مطلوب آن را از شهرت خاصی بهره مند نموده است.

    غالب طرح ها ترنجی نسبتا بزرگ را در بردارند که برگهایی درشت اطراف آن را در بر گرفته اند.

    اهر و ابهر دارای نقشه متنوعی نیستند و جنس آنها سفت و استخوانی است که با رنگهای تیره و نقش های هندسی از دوامی بسیار بهره مندند.

    سراب سراب در نزدیکی شهر اردبیل و مشتمل بر 21 روستا است که در دو طرف جاده اردبیل واقع شده و از نظر تهیه کناره ها و پادری های مرغوب در اندازه های مختلف مشهور است.

    در نقش قالی های سراب ترکیب تزئینی از چهار لچک و یک مدالیون طویل تشکیل می شود.

    محیط و یا لبه خارجی این مدالیون ها دندانه و بیشتر چنگکی و به طور عمده با زمینه پشم شتری است .

    لچک ها با نقش های آبی آجری روشن شباهت بسیاری به مدالیون مرکزی دارند.

    مجموعه این نقوش (مدالیون لچک) در زمینه های مشحون از ساقه ها و شاخه گلها و برگهای نخلی قراردارد، در حاشیه ها که از سه قسمت تشکیل شده ترکیب هندسی به تکامل می رسد و زمینه، نگاره های هندسی و برگهای دندانه دار را که به تناوب تکرار می شود، در خود جای می دهد.

    قالیچه های کناره سراب اغلب نرم و تقریبا بلند و دارای بافتی فشرده تر از قالیچه های هریس است.

    حاشیه خارجی دارای نقشی دندانه ای و کنگره ای به نام مداخل است.

    بیشتر مطالب فوق برای تولیدات قدیم سراب صادق است.

    صفت ممیزه قالی های جدید، زمختی و فشردگی آنهاست.

    ابتدا و انتهای قالی ها با ریشه های آنها تزیین می شود.

    در برخی از قالی های یکی دو قرن اخیر، ریشه ها به صورت تور بافته شده تزیین شده اند، علیرغم تعمیم واژه روستایی باف برای مناطق روستایی لازم به تذکر است که این مناطق خود دارای ویژگی های خاصند، کناره های سراب گرچه دیگر ظرافت و لطافت گذشته را ندارند، با این حال با کناره ها و قالیچه های سایر نقاط متفاوتند.

    قراچه قراچه نیز در شمال شرقی هریس و نزدیکی شهر تبریز، از جمله مهمترین مناطقی است که در حوزه فرشبافی هریس به داشتن کناره هایی بسیار متمایز نسبت به دیگر نقاط، مشهور است.

    این کناره ها که در بافت آنها تنها از یک پود استفاده می شود، با بافتی بسیار فشرده و پرداختی مناسب در بازار اروپا به نام کناره های قراچه شناخته می شود.

    متن قالیچه ها و کناره ها معمولاسرخ روناسی و حاشیه آبی سیر است و بیشترشان ترنجی هندسی در وسط و دو ترنج دیگر متفاوت با ترنج مرکزی در طرفین دارند.

    در مواردی این طرح گاه در متن قالی چند بار نیز تکرار می گردد.

    قالیچه های قراچه نیز از طرحهای هندسی و نگاره های بسیار کوچک در حواشی و متن برخوردارند.

    فرش دستباف نگین درخشان صادرات غیر نفتی ( تهدیدها و راهکارها ) فرش دستباف نقطه تلاقی صنعت و هنر ایرانی است و بسیاری با عبارت صنعت فرش مخالفند .

    زیرا آنجا که دستان خسته قالیبافان گره را بر گره روی دار فرش استوار می کنند و نقش می زنند ،تنها هنر است که زنده می ماند.

    هنر فرش ایران از دیرباز معروف ذوق و هنر ایرانی بوده است.

    شهرت جهانی فرش دستباف ایران از 2 جنبه تنوع زیاد طرح و نقشه و کیفیت مناسب مطرح بوده است و برای حفظ هویت ، شهرت و موقعیت فرش ایرانی لازم است به ویژگی های فرش از این دو جنبه توجه کافی شود.

    صنعت فرش با توجه به اشتغال زایی بالاو ارز آوری زیاد از اهمیت خاصی برخوردار است .

    ولی در سالهای اخیر این صنعت با رکود نسبی مواجه شده است و به دلیل اهمیت فوق العاده ای که صنعت فرش در اقتصاد کشور دارد نیاز است که از ابعاد مختلف این رکود مورد بررسی قرار گیرد.

    طی چند سال اخیر صنعت فرش ایران با مشکلات عدیده ای روبرو شده است و برای افزایش توان صادراتی و حفظ سهم ایران در بازارهای جهانی باید به نکات بسیار مهمی توجه کرد .

    امروزه فرش ایرانی از نظر مواد اولیه و رنگرزی با مشکلات عدیده ای روبرو است و از این رو در معرض یک تهدید جدی قرار دارد متاسفانه باید اذعان داشت که رقبا در حال حاضر برای پیشی گرفتن از ایران و تسخیر بازارهای جهانی فرش تلاش می کنند.

    سالانه نزدیک به 80 هزار تن پشم از گوسفندان نژاد ایرانی استحصال می شود و نزدیک به 90درصد آن برای بافتن فرش دستباف مورد استفاده قرار می گیرد.

    نژادهای گوسفندی موجود در ایران به دلیل نوع نژاد و خصوصیات مناسب فیزیکی و مکانیکی مناسب ترین نوع پشم را جهت مصرف در فرش دستباف تولید می کنند، این امر باعث شده است تا کشورهای رقیب همچون چین ، پاکستان و هند که اقدام به تولید فرش دستباف و در برخی موارد تولیدفرش هایی با نقشه های ایرانی کرده اند ، نتوانند تولیدی با خصوصیات فیزیکی و مکانیکی مشابه فرش ایران داشته باشند،اقدام به خرید و واردات پشم از ایران کرده اند تا بتوانند فرش ایرانی را با پشم گوسفندی ایرانی تولید و به بازارهای جهانی ارائه کنند.

    کیفیت مواد اولیه از جمله الیاف پشم مصنوعی بر روی کیفیت یک فرش تاثیر تعیین کننده ای دارد.

    استحکام و ازدیاد طول الیاف پشم دباغی و خامه تولیدی از آنها نسبت به الیاف و نخ پشم نو بسیار پایین است.

    با افزایش درصد میزان الیاف پشم دباغی در خامه، میزان استحکام در خامه کاهش می یابد و حضور این الیاف باعث افزایش ناهمواری و پرز می شود .

    فرش ایران در گذشته به واسطه استفاده از رنگزاهای طبیعی در رنگرزی خامه قالی و برخی عوامل دیگر از شهرت جهانی برخوردار بوده است.متاسفانه چندی است که با ورود رنگزاهای مصنوعی و استفاده از آن در رنگرزی خامه قالی فرش دستباف ایرانی دستخوش تغییراتی شده است و در حال حاضر با رشد آگاهی مصرف کنندگان از مشکلات و معضلات احتمالی استفاده از رنگرزهای مصنوعی و فشار روزافزون محیط زیست، تولیدکنندگان فرش به دنبال جایگزین برای رنگرزهای مصنوعی هستند.

    بازگشت به استفاده از رنگرزهای طبیعی در رنگرزی خامه قالی بافی به عنوان بهترین ماده جایگزین برای رنگرزهای مصنوعی امری غیرقابل اجتناب ناپذیر است و سازگاری رنگهای طبیعی با جسم و حتی روح آدمی مورد تائید همگان است، بنابراین از تمامی امکانات مادی و معنوی جهت تحقق فراگیری رنگرزی طبیعی استفاده کرد.

    متاسفانه باید اذعان کرد که این مشکلات و عدم توجه به آنها سبب شده است تا رقبا از ایران پیشی بگیرند و بازارهای جهانی فرش را تسخیر کنند .

    ایجاد نمایشگاه و موزه بین المللی فرش در تبریز رضا رحمانی، رئیس مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی، آذربایجانیان را مدافعان خوبی برای حراست از تمامیت ارضی کشور در تمامی زمینه ها در طول تاریخ دانسته و می گوید: برای حفظ جایگاه فرش شایسته است تبریز به عنوان پایتخت فرش دستباف در کشور انتخاب گردد و یقینا در این صورت بافندگان فرش دستباف بیشترین بهره را از این انتخاب خواهند برد.

    وی گزینش تبریز به عنوان پایتخت فرش جهان را نیازمند یک عزم ملی دانست و افزود:برای سرعت بخشیدن جهت دستیابی تبریز به عنوان پایتخت فرش جهان ، نمایندگان استان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی جلسه ای را با وزیر بازرگانی و دست اندرکاران هنر صنعت فرش برگزار خواهند کرد و برای تحقق این مهم از هیچ کوشش و تلاشی فروگذاری نخواهند کرد.

    نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی ضمن درخواست برای بیمه کامل قالیبافان ،حمایت از بافندگان فرش و قالی را حمایت از صادرات غیرنفتی کشور دانسته و با اشاره به سهم مهم فرش از صادرات غیرنفتی بر ایجاد پایگاه های صادراتی فرش در آذربایجان تاکید کرد.

    عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش تبلیغات در اقتصاد جهانی ،حمایت از تبلیغات فرش داخلی را یک ضرورت اساسی برای احیای جایگاه از دست رفته فرش دستباف ذکر کرده و شناسنامه دار کردن فرش را یکی از راهکارهای مهم در جلوگیری از عرصه فرش کشورهای چین عضو هئیت مدیره اتحادیه فرش دستباف روستایی استان آذربایجان شرقی پاکستان به نام فرش ایران در بازارهای جهانی دانست.

    41 درصد تجارت فرش جهان متعلق به ایران است رئیس سازمان بازرگانی استان آذربایجان شرقی سهم این استان از کل صادرات فرش دستباف کشور را 35درصد و از صادرات 1 میلیارد دلاری غیرنفتی استان آذربایجان شرقی 240 الی 250 میلیون دلار دانسته و می گوید: 41 درصد از تجارت 2 میلیارد و 200 میلیون دلاری فرش در جهان متعلق به جمهوری اسلامی ایران است .

    صادق نجفی در نشست ماهانه خود با قالیبافان آذربایجان شرقی با اشاره به صادرات صورت گرفته از این استان در 6 ماهه نخست امسال گفت: در این مدت بیش از یک هزار و 880 تن فرش دستبافت به ارزش 62 میلیون و 6 هزار کارت به خارج از کشور صادر شده است.

    وی با اشاره به مقصدهای صادراتی فرش دستبافت آذربایجان شرقی اظهار داشت:امارات متحده عربی،کانادا،یمن،فرانسه،آلمان ،عراق،ترکیه،ونزوئلا،اسپانیا و ایتالیا از جمله کشورهای مقصد صادراتی فرش دستبافت هستند.

    وی به اشتغال حدود 500 هزار نفر بطور مستقیم و غیرمستقیم در صنعت فرش در استان آذربایجان شرقی اشاره کرده و افزود:100 هزار نفر از قالیبافان استان آذربایجان شرقی را روستائیان را تشکیل می دهند .

    دبیر کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان آذربایجان شرقی از بیمه شدن بیش از 300 هزار نفر از قالیبافان استان در 6 ماهه نخست سال خبر داد و گفت: اعطای تسهیلات بانکی،بیمه،شرکت دادن قالیبافان در نمایشگاه های داخلی و خارجی، ایجاد مجتمع های قالیبافی، صادراتی کردن فرش دستبافت، برگزاری کلاس های آموزشی رایگان و ...

    از جمله اقداماتی است که در راستای حمایت از قالیبافان و توسعه هنر صنعت فرش استان انجام می گیرد.

    رئیس سازمان بازرگانی استان آذربایجان شرقی تلاش برای افزایش نرخ 14 درصد بیمه قالیبافان به 23درصد، برگزاری دوره های بهبافی در شهرستان های استان، برگزاری دوره توجیهی آموزش مربیان فرش کشور در تبریز و تهیه طرح توجیهی آذربایجان پایتخت فرش جهان ، افزایش جایزه صادراتی از3 درصد به 5 درصد و پرداخت تسهیلات از محل اعتبارات سرمایه در گردش و اعتبارات بنگاه های کوچک زوده بازده اقتصادی به قالیبافان را از اقدامات وزارت بازرگانی برای حمایت از قالیبافان دانسته و اظهار داشت: طبق توافق صورت گرفته بین وزارت کار و امور اجتماعی و مرکز ملی فرش به کارگاه های کوچک قالیبافی تسهیلات 3 الی 5 ساله پرداخت می شود که حدود 5 درصد از سود این تسهیلات را دولت به صورت یارانه پرداخت خواهد کرد .

    رئیس سازمان بازرگانی آذربایجان شرقی از فرش دستبافت به عنوان نمادی از فرهنگ ملی و هنر ایرانی یاد کرد.

    وفادار مهربانی تسهیل ورود خریداران و سرمایه گذاران خارجی ، دادن ویزاهای کثیرالورود به تجار و بازرگانان خارجی از جمله راهکارهای موثر در رفع بحران فرش می باشد و با توجه به اینکه خریداران و سرمایه گذاران خارجی فرش تمایل دارند از مراحل تولید و کارگاه های بافت فرش دیدن کنند.

    حضور آنها موجب انتقال سلیقه مشتریان خارجی به تولیدکنندگان خواهد شد که نتیجه این روش بازار شناسی کالای تولیدی است.

    نتیجه گیری باید گفت هنرمندان بسیاری در جای جای ایران از قبیل بافنده،طراح و رنگرز و ...

    دست به دست هم می دهند تا معروف ترین هنر دستی ایران در سطح جهان فرش باشد،هر چند که فرش ایران قابل تشخیص برای خبرگان این هنر است اما به دلیل قیمت بسیار کم فرش های کپی شده و عدم تشخیص توسط خارجیان به اسم فرش ایران فروخته می شود.

    رئیس هیئت مدیره انجمن صادرکنندگان فرش معتقد است:طی سال های اخیر صادرات فرش دستباف ایرانی در بازارهای جهان بسیار متزلزل شده و از فروش 520 میلیون به 405 میلیون دلار تقلیل پیدا کرده از سوی دیگر کاهش 13 درصد صادرات فرش در چهار ماهه اول سال جاری از دیگر پیامدهای این تزلزل در سال های اخیر است.

    وی می گوید:در عین حال تورم و افزایش قیمت تمام شده فرش دستباف تاثیراتی را در بروز این وضعیت ناگوار داشته اند.

    این در حالی است که کشورهای رقیب با رشد تورم مانند کشور ما مواجه نیستند و از سوی دیگر از تسهیلات ارزان قیمتی که دولت هایشان در اختیار تولیدکنندگان فرش قرار می دهند، استفاده می کنند از این رو قیمت تمام شده فرش برای تولیدکنندگان کشورهای دیگر که رقیب ما محسوب می شوند پایین تر از تولید فرش در ایران است و طبیعتا به سادگی امکان عرضه فرش با قیمتی نازل تر از فرش ایران را در بازارهای جهان دارند.

    اکبر برادران هریسچیان خاطر نشان می کند: هرچند هنوز هم فرش ایران محبوبیت خود را در جهان از دست نداده است و هنوز هم هستند کسانی که آرزوی در اختیار داشتن یک قطعه فرش ایران را در سر دارند و لیکن به دلیل عدم تبلیغات مناسب دولت در بازار جهانی فرش، تاثیرات منفی آن را در استقبال از فرش ایرانی شاهد هستیم.

    این در حالی است که اگر دولت با امکانات مناسبی که در اختیار دارد، در کشورهای مختلف به معرفی فرش دستباف ایرانی می پرداخت، امروزه کشورهای رقیب به سادگی نمی توانستند میدان را خالی دیده و جای فرش ایران را در بازارهای جهانی بگیرند.

    وی می افزاید: عدم امکان سفارش پذیری دیگر مشکل فرش ایرانی است، البته با قانونی که در مجلس ششم گذشت این امیدواری به وجود آمده بود که تولید فرش دستباف ایران به سمت سفارش پذیری برود و با تولید چندین تخته فرش از یک طرح و نقش، تولیدکننده امکان ارائه تخفیف به خریداران را داشته باشد، ولی از آنجا که کارگاه های تولید فرش آن گونه که شایسته بوده و در قانون نیز بر آن تاکید شده بود، مورد حمایت قرار نگرفتند این موضوع نیز با شکست مواجه شد.

    هریسچیان تصریح می کند: بالابودن قیمت تمام شده فرش باعث شده تا صادرکنندگان متحمل هزینه های گزافی همچون هزینه انبارداری و هزینه زیاد گندزدایی و نهایتا مرجوع کردن فرش به دلیل عدم استقبال از طرح و نقش و جایگزینی فرش های جدید به منظور راضی نگه داشتن مشتریان خود شوند.

    وی اضافه می کند: با توجه به نکات مذکور لزوم تدبیر هرچه سریع تر در خصوص ساماندهی مشکلات تولید و صادرات فرش برای حفظ این هنر و صنعت ملی بایسته و ضروری است و ناگفته پیداست اگر مسئولان امر هرچه سریع تر فکر چاره سازی جهت حل معضلات موجود نکنند، زودتر از آنچه انتظار می رود باقیمانده جایگاه فرش دستباف ایرانی را در بازارهای جهانی از دست خواهیم داد.

    در شرایط فعلی دست اندرکاران صنعت فرش دستباف باید قبل از هر کاری به تدوین تاریخ فرش این هنر ملی بپردازند که احیای تاریخ فرش ایران موجب احیای فرش ایران در بازارهای جهانی می شود و اگر تاریخچه این هنر کهن ایران زمین به طور شایسته و زیبا و در شان فرش ایرانی تنظیم گردد، زمینه ورود جهانگرد به کشور مهیا خواهد گردید و در آن صورت ایران اسلامی مجددا سهم 60 درصدخود را از بازارهای جهانی به دست خواهد آورد ، ضمن آنکه این کار باعث جلوگیری از کپی برداری از فرش ایران توسط رقبای جهانی خواهد گردید و باور کنیم که فرش دستباف ایران به هر میزان صادرات نگین درخشان صادرات غیر نفتی می باشد .

    امید است با یک برنامه ریزی مناسب دست اندرکاران صنعت فرش اعم از مرکز ملی فرش ایران ، شرکت سهامی فرش ایران ، اتحادیه تولید کنندگان فرش دستباف روستایی کشور ،اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان ، سازمان صنایع دستی و گردشگری و سایر مجموعه های فعال در امر فرش صرف نظر از رقابت های درون سازمانی یک هدف مشترک را هیچ وقت فراموش نکنند و آن احیای فرش ایران در جهان و به دست آوردن بازارهای جهانی از دست رفته فرش باشد .

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.
     

سوابق تاریخی فرش تبریز آذربایجان شرقی در شمال غربی ایران قرار دارد از شمال به دره رود ارس و قفقاز و از غرب به دریاچه ارومیه و استان آذربایجان غربی، از جنوب به استانهای آذربایجان غربی و زنجان و از شرق به استان گیلان و اردبیل محدود است. شهرهای مهم آن، سراب،اهر، مراغه، مرند و میانه می باشد. آب و هوا آذربایجان شرقی کلا‍ً سرد و خشک بوده کوهستانی بودن منطقه و عرض جغرافیایی بالا از ...

همدان شهریست قدیمی، با سابقه ای تاریخی بس طولانی که قدمت تاریخی آن به بیش از 2500 سال می رسد این شهر که زمانی اکباتان نامیده می شد و پایتخت امپراتوری ماد بوده است. منطقه ای تقریباً کوهستانی و سردسیر است. وجود مراتع سرسبز و آب نسبتاً فراوان از رونق دام داری و پرورش گوسفند حکایت دارد. به طور طبیعی این مشخصات اقلیمی ساکنان روستاهای سردی را که دارای زمستان های طولانی است به استفاده ...

سوابق تاریخی بافت فرش در اردبیل سابقه طولانی دارد. در دوران صفویه بمانند بسیاری از مراکز بافندگی، قالیبافی در اردبیل نیز در اوج کمال بوده، نام اردبیل همواره به همراه نام قالی ذی قیمت اردبیل متعلق به قرن شانزدهم که فعلاً در موزه ویکتوریا- آلبرت نگهداری می شود ذکر گردیده است. در دوران قاجاریه قالیبافی اردبیل دچار رکود فاحشی گردیده است. بافندگان اردبیلی در هنگام جنگ جهانی دوم که ...

موقعیت جغرافیایی استان اردبیل: استان اردبیل در شمال فلات ایران با مساحتی حدود 17953 کیلومتر مربع که 1.09 مساحت کل کشور را تکشیل می دهد قرارگرفته در شمال آن رود ارس و در شرق رشته کوههای تالش قرار گرفته که این رشته کوهها مرز بین استان اردبیل و گیلان می باشد. استان اردبیل از شمال شرق به واسطه رود بلقار با کشور آذربایجان همسایه است. جنوب استان شهرستان خلخال قرار دارد که مرز با استان ...

تاریخچه تاریخ فرش با تاریخ خود انسان عجین است . بشر اولیه در طی قرنها به روش درهم تنیدن الیاف گیاهی و پوست درختان، و نتیجتا صنایعی نظیر سبد بافی آشنا شده بود، و با بهره گیری از پشم حیواناتی که قابلیت زیست در جوامع اولیه را داشتند، می توانست زیر اندازهایی نه چندان نرم را تولید کند. زنان از جمله کسانی بودند که از ابتدا در این فن سعی وافر داشتند و به هنگامی که دیگر افراد به شکار ...

روش ها و انواع انبار در نگهداری قالی 1) قبل از تولید الف و ب) استفاده از ابزار و مواد نامرغوب و غیر استاندارد استفاده از ابزار غیر استاندارد و نامطلوب گاهی اتفاق می افتد و باعث از بین رفتن ماه ها تلاش می گردد ،‌به عنوان مثال استفاده از دفتین با شانه هایی (دندانه) که از لحاظ وزن مناسب نمی باشد که باعث کم کوبیدن و یا زیاد کوبیدن پودها بر روی گره شده و فرش بالا یا پائین زدگر پیدا ...

بهداشت کارگاه قالیبافی هدفهای رفتاری در پایان این فصل از فراگیر انتظار می رود: 1- شرایط احداث یک کارگاه قالیبافی را توضیح دهد. 2- جهت و میزان تابش نور به دار قالیبافی را عملا به کار گیرد. 3- علل و روشهای تهویه در یک کارگاه قالیبافی را توضیح دهد. 4- نحوه تنظیم ساعات کار در کارگاههای قالیبافی را شرح دهد. 5- شرایط کار در کارگاه قالیبافی را نام ببرید. 6- عوامل مهم در بهداشت محیط ...

زنان ترکمن همه قبیله ها از روزگارانی بسیار کهن به قالیبافی و نمدمالی اشتغال دارند. قالی ها و نمدهای رنگین، اساس آرایش درونی خانه ترکمنهاست. قالی های ترکمنی موارد استعمال گوناگونی دارند. «خالی» قالی برای آرایش خانه است؛ «نمازلیق» (سجاده) قالیچه های بسیار کوچکی است که روی آن نماز می خوانند، «قاپی کلیم » و «انسی» قالی های نه چندان بزرگ است که بردرآمدگاه یورت آویزان می کنند. انبان ...

چکیده اگر بخواهم خلاصه کار را تشریح کنم باید بگویم مجموعه حاضر جهت معرفی یکی از صنایع دستی مهم استان کرمان به نام پته دوزی تنظیم شده است که مطالعه آن نکاتی در مورد تهیه پته و نقوش تزئینی مورد استفاده در این صنعت را به خواننده ارائه می دهد. هدف از انجام این پروژه آشنایی با نقوش تزئینی و اصیل ایرانی است که به جزئیاتی از قبیل وجه تسمیه پته، قدیمی ترین نوع پته دوخته شده، نقوش تزئینی ...

مقدمه: سابقه تاریخی شهر فعلی اراک به 200 سال نمیرسد ولی لفظ اراک قبل از ظهور اسلام به بخشی از ماد بزرگ ، یعنی جبال (کوهستان ) گفته می شده . از قرن دوم بعد از ظهور اسلام ناحیه بین همدان، ری و اصفهان ، عراق (احتمالاً اراک) نامیده شد. در زمان سلاطین دیالمه ، غزنویان ، سلجوقیان و اتابکان منطقه عراق همواره حکمرانی جدا داشته است . از زمان مغول لفظ عراق عجم برای تشخیص از عراق عرب ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول