تاثیر استا نداردهای حسابداری بین المللی بر شرکتها
هدف کلی این مقاله بحث در مورد اثرات پذیرش استانداردهای حسابداری بین المللی و اجرای این استانداردها بر شرکتها می باشد .
بطوری که IAS بر مدیریت شرکتها و صورتهای مالی شرکتهای بررسی شده اثر دارد .
صورتها ی مالی تهیه شده در ضمائم این مقاله ، به منظور پشتیبانی و یا تایید و عدم تایید یافته های مقالاتی که اثر IAS را بر روی شرکتها می سنجد می باشد
حسابداری بین المللی رشته ای آکادمیک است که در چند سال گذشته بوجود آمد است . همچنین حسابداری بین المللی مباحث خوب و جالبی را بین اقتصاددانان برای ارایه مسایل مختلف آینده که ناشی از حد و مرزهای علمی و عملی محیط است ، مطرح می کند .
بعد این مساله مورد تاکید و توجه قرار گرفت ، یعنی مساله یکپارچه سازی شرکتها که این مساله مربوط به فرصتها یا تهدیدهای رویکردهای جدید برای افزایش فروش و هچنین برای بدست آوردن منابع مالی از بازارهای مالی بین المللی است .
که اخیراً این مسایل با محدودیتها و موانع زیادی روبه رو شده است . از نقطه نظر حسابداری ، جهت یکپارچه سازی حسابداری بین المللی ، مواجه شدن با این محدودیتها و موانع لازم است .
( Cambarros – 2000)
همچنین ( Radhede – wahlberg ) در سال 2003 بر عدم هماهنگی حسابداری در سطح دنیا اشاره داشتند و بیان کردند که این مساله برای سرمایه گذاران و شرکتها مشکلاتی را در باب فهم اصول حسابداری وجود می آورد ، در نتیجه یک واحد غیر ملی برای ارایه و حل مسایل و تفسیر قوانین پذیرفته شده بین المللی برای حسابداری مورد نیاز است .
چنین واحدی یا هیاتی ، هیات تدوین استانداردهای حسابداری بین المللی است که با در نظر گرفتن منابع عمومی ، استاندردهای جهانی را جهت ارایه اطلاعاتی شفاف و با کیفیت برای تهیه صورتهای مالی با قابلیت مقایسه وضع می نماید . ( IAS , 2002 , p.1)
اگر چه استانداردهای حسابداری بین المللی ، زبان مشترک تعریف و تفسیر و تهیه صورتهای مالی در سراسر دنیا است ، ( Blance , 2003 ) بعلاوه هدف کلی آن ، ارائه معیار و ببنش منطقی و کافی در ارتباط یا شرکتها ، که برای سرمایه گذاران و سهامداران مفید است ، می باشد .
پذیرش و اجرای استانداردهای حسابداری بین المللی ، کار آیی شرکتها را افزایش می دهد .
( Reinstein , Houston ) در سال 2001 نظر خود را برای یکپارچه سازی حسابداری بین الملل معطوف کردند ، که این مساله باعث کاهش هزینه های اجرایی شرکتها می شود . همچنین یکپارچه سازی حسابداری باعث از بین رفتن مرزها می شود ، در نتیجه باعث کار آیی بیشتر بازار و کاهش هزینه های تحلیل صورتهای مالی که برای مقاصد سرمایه گذاری بین الملل کاربرد دارد ، می شود . اهداف این مقاله عبارتست از اثرات پذیرش و اجرای IAS بر شرکتها می باشد . که در 2 جهت مورد بررسی است .