ماده 1- هدف: تدوین ضوابط و مقررات به منظور طی دوره های آموزشی بلند مدت و نحوه ارائه تسهیلات بر اساس ضوابط شرکت صنایع الکترونیک ایران برای پرسنل تحت پوشش.
تبصره: کلیه پرسنل رسمی شرکت صنایع الکترونیک ایران اعم از مشمولین قانون آجا، سپاه، وزارت دفاع و شرکتهای تابع به صورت یکسان مشمول بهرهمندی از مفاد این آیین نامه میباشند.
ماده 2- آموزش هر واحد ملزم به تشکیل شناسنامه آموزشی برای کلیه پرسنل تحت پوشش میباشد.
ماده 3- تعریف دورههای آموزشی بلند مدت: به دورههایی اطلاق میشود که پس از طی آن فرد موفق به اخذ مدرک رسمی یا معادل در مقاطع مختلف تحصیلی بر اساس مقطع تحصیلی مصوب وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و آموزش عالی کشور و با دورههای داخلی صا همطراز با این مقاطع گردد.
بخش 1: تعاریف ماده 4- تسهیلات تحصیلی: به کلیه خدماتی گفته میشود که از سوی شرکت به دانشجوی بورسیه، کارمند دانشجو و کارمند دانشآموز در زمینه امور آموزشی بلند مدت اعطاء میگردد و شامل موارد: بورس، انتساب، مأموریت تحصیلی، کمک هزینه تحصیلی، پرداخت شهریه، هزینه نوشت افزار، وام تحصیلی و .
.
خواهد بود.
مده 5- دانشجوی بورسیه: به افردی اطلاق میگردد که در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و آموزشکده فنی شیراز وابسته به شرکت صنایع الکترونیک ایران مشغول به تحصیل بوده و فقط از کمک هزینه تحصیلی شرکت استفاده نموده و مشمول بورس تحصیلی میگرددند.
بدیهی است شریط و ضوابط مربوطه در زمان بورسیه شدن دانشجویان ملاک خواهد بود.
و با تغییر ضوابط و شرایط مورد، عطف به ماسبق نخواهد شد.
ماده 6- کارمند دانشجو: به کارمند رسمی اطلاق میگردد که در یک از دانشگاهها و یا مراکز آموزش عالی مشغول به تحصیل بوده و از تسهیلات تحصیل شرکت برابر مقررات بهرهمند باشد.
ماده 7- کارمند دانشآموز: به کارمند رسمی اطلاق میگردد که در یکی از دانشگاهها و یا مراکز آموزش عالی مشغول به تحصیل بوده و از تسهیلات تحصیلی شرکت برابر مقرارت بهرهمند باشد.
ماده 7- کارمند دانشآموز : به کارمند رسمی اطلاق میگردد که در یکی از مدارس و یا هنرستانها مشغول به تحصیل بوده و از تسهیلات شرکت برابر مقرارت بهرهمند باشد.
ماده 8- بورس تحصیلی: عبارتست از تسهیلات ویژه شرکت صنایع الکترونیک ایران جهت جذب دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و تأمین کادر مورد نیاز علمی شرکت از طریق: الف- پذیرش دانشجو در آموزشکدهها و مراکز آموزش عالی وابسته به شرکت صنایع الکترونیک ایران و پرداخت کمک هزینه تحصیلی در زمان تحصیل (مانند آموزشکده فنی شیراز).
ب- مصاحبه و انعقاد قرارداد با دانشجویان سایر دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پرداخت کمک هزینه تحصیلی در زمان تحصیل.
ج- قرار داد با دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پذیرش دانشجو از کنکور سراسری سازمان سنجش آموزش کشور (مازاد بر سهمیه سالانه دانشگاه مرجع).
د- بورس تحصیلی خارج از کشور.
تبصره 1- مشمولین بند الف و ب صرفاً کمک هزینه تحصیلی بصورت ماهانه دریافت نموده و زمان تحصیل آنها جزء سنوات خدمتی محسوب نمیگردد و پس از اتمام تحصیلات در صورت کسب معدل مورد نظر به استخدام شرکت در خواهند آمد و در غیر اینصورت کمک هزینههای آموزشی بطور کامل از آنان دریافت میگردد.
تبصره 2- ماده 9 تبصره: این تسهیلات به پرسنل اعطاء میگردد که در دانشگاههای دولتی روزانه (خارج از محل جغرافیای خدمتی) در رشته های مورد نیاز پذیرفته شوند.
ماده 10- مأموریت تحصیلی: وضعیت پرسنلی است که به صورت پاره وقت (روزانه و یا ساعتی) از خدمت منفک و جهت ادامه تحصیل به دانشگاه، مؤسسات آموزش عالی، مدارس و یا هنرستانهای مربوطه اعزام می گردند.
بخش 2: ضوابط اعطاء تسهیلات تحصیلی به کارمند دانشجو ماده 11- لیست رشته های تحصیلی مورد نیاز شرکت صنایع الکترونیک ایران در مقاطع تحصیلی (کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و .
) و تعداد تقریبی پرسنل مورد نیاز در خرداد ماه هر سال توسط معاونت اداری و معاونت طرح و برنامه از طریق معاونتها/ مدیریتهای آموزشی شرکتهای تابعه تهیه و به منظور آگاهی پرسنل اعلام میگردد.
تبصره: مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا تابع اخذ مجوز از مبادی ذیربط میباشند.
ماده 12- شرکت کلیه پرسنل در آزمونهای ورودی پس از تکمیل و تأکید فرم مجوز شرکت در آزمون امکانپذیر است و صدور هر گونه گواهی یا معرفی نامه جهت ثبت نام در آزمونهای وردی از سوی معاونتهای تابع شرکت، منوط به تکمیل ارائه فرم «مجوز شرکت در آزمون» فرم شماره (1) توسط پرسنل خواهند بود.
ماده 13- در صورت احراز شرایط، پرسنلی که در یکی از رشتههای تحصیلی مورد نیاز شرکت با در نظر داشتن ماده 11 پذیرفته میشوند با تکمیل فرم مربوطه از تسهیلات تحصیلی بهرهمند میگردند.
(فرم شماره2) ماده 14- در صورتیکه پرسنل بدون رعایت ضوابط و مقررات این آییننامه موفق به اخذ مدرک در یکی از مقاطع تحصیلی شوند هیچگونه تعهدی در خصوص ارتقاء خدمتی و حقوقی برای شرکت ایجاد نخواهند کرد.
ماده 15- شرط ارائه تسهیلات تحصیلی به کارمندان داشتن حداقل 2 سال سابقه خدمتی (کار) در شرکت صنایع الکترونیک ایران میباشد.
تبصره1- حداقل سابقه خدمتی جهت کارشناسانی که در دوره های کارشناسی ارشد پذیرفته میشوند یکسال و از کارشناسی ارشد به دکترا بدون سابقه کار تسهیلات ارائه خواهد شد.
تبصره: 2- پذیرفته شدگان در دانشگاه علوم و صنایع دفاعی و آموزشکده فنی شیراز از داشتن شرط سابقه اشتغال بکار معاف میباشند.
تبصره 3- پذیرفته شدگان مراکز آموزش عالی در کنکور سراسری بر طبق ماده 7 بند ج چنانچه به استخدام شرکت در آیند از شرط داشتن سابقه کار معافند.
تبصره 4- فارغ التحصیلان ممتاز (رتبههای اول تا سوم در هر رشته ) که به استخدام شرکت در می آیند چنانچه سایر شرایط استفاده از تسهیلات تحصیلی برای ادامه تحصیل داشته باشند، از داشتن سابقه معافند.
ماده 16- حداکثر سابقه کار جهت برخورداری پرسنل از تسهیلات تحصیلی برابر رابطه زیر محاسبه می گردد.
] (حداقل مدت تعهدات ناشی از تحصیل (سال)) 2[ -25 (سال)= حداکثر سابقه خدمت (سال) ماده 17- ارائه تسهیلات تحصیلی به کارمندان در طول خدمت فقط در یک مقطع تحصیلی و فقط یکبار امکان پذیر میباشد( به استثنای مواردی که با تشخیص مدیر عامل، تحصیل در مقطع تحصیلی بالاتر ضرورت داشته باشد).
ماده 18- مدت بهرهمندی کارمندان دانشجو تمام وقت متناسب، از تسهیلات تحصیلی حداقل زمان مجاز تحصیل طبق ضوابط روز وزارت فرهنگ و آموزش عالی در هر مقطع تحصیلی و برای کارمندان دانشجو پاره وقت مأمور برابر حداکثر مدت مجاز فوق و جدول زیر میباشد.
تبصره: برای دروس جبرانی (حداقل 10 واحد) با تشخیص مدیر صنایع و یا مدیر عامل شرکت مربوطه یک ترم تحصیلی به زمانهای فوق اضافه میگردد.
ماده 19- انتساب و مأموریت تحصیلی برابر مقررات جاری از طریق اعلام معاونت/ مدیریت آموزش و مکاتبه با معاونتهای اداری برقرار خواهد شد و در دستور (حکم) اداری شرکت مربوطه درج میگردد.
تبصره 1: منتسبین از نظر سازمانی ( از تاریخ انتساب) کارمند معاونت/ مدیریت آموزش محسوب میشوند.
تبصره 2: تاریخ شروع و پایان تحصیلات از سوی معاونت / مدیریت آموزش اعلام میشود.
تبصره 3: در صورت برگزاری کلاس در ساعات ادرای مأموریت تحصیلی بصورت زیر اعطا میگردد (بر طبق ارائه برنامه تحصیلی در هر ترم و تأئید دانشگاه) 1- به ازاء هر واحد نظری 5/1 ساعت در هفته 2- به ازاء هر واحد عملی 5/2 ساعت در هفته که بصورت تمام روز و یا بصورت ساعتی حداکثر تا 22 ساعت در هفته قابل استفاده خواهد بود.
ماده 20- هر گونه اعطای تسهیلات تحصیلی به کارمند دانشجو ایثارگر برابر ضوابط و مقررات آییننامه آموزش ایثارگران مصوب ریاست جمهوری میباشد.
بخش 3: تعهدات پرسنل بهرهمند از تسهیلات تحصیلی ماده 21- پرسنل منتسب و مأمور به تحصیل موظفند برابر متن تعهدات مندرج در آییننامه اجرایی دو برابر زمان انفکاک از خدمت به مأمورین به تحصیل و 2 برابر مدت زمان تحصیل برای منتسبین تعهد خدمت به شرکت بسپارند.
تبصره 1- مأمورین به تحصیل میبایستی 2 برابر زمان انفکاک از خدمت کارکرد مفید در شرکت داشته باشند.
(ایام تعطیل در محاسبه تعهدات خدمتی منظور نمیگردد) تبصره 2- دورههایی که پرداخت شهریه آنها به عهده شرکتهای تابعه صابوده بعنوان دورههای قرارداری محسوب می شود که با توجه به میزان استفاده از مأموریت تحصیلی میزان تعهد متغیر خواهد بود.
ماده 22- کارمندان دانشجو موظفند موضوع پروژه را با نظر معاونت/ مدیریت آموزش ذیربط اخذ نموده و کارآموزی خود را در محل خدمت انجام دهند.
ماده 23- منتسبین موظفند در ایام تعطیلات تابستانی دانشگاهها در محل خدمت به مدت 45 روز کاری حضور یابند.
تبصره: منتسبین با اخذ حداقل 5 واحد درسی از اجرای این ماده مسثنی خواهند بود.
ماده 24- پرسنل استفاده کننده از تسهیلات تحصیلی حق تحصیل همزمان در سایر مراکز آموزشی را نخواهند داشت.
ماده 25- هر گونه تغییر وضعیت تحصیل (انتقال از محل تحصیل، تغییر رشته تحصیلی، مرخصی تحصیلی و .
) با موافقت معاونت/ مدیریت آموزش ذیربط امکانپذیر خواهد بود.
ماده 26 - استفاده کنندگان از تسهیلات تحصیلی موظفند ظرف یک ماه پس از شروع هر ترم یا سال تحصیلی وضعیت ثبت نام و حداکثر 2 ماه پس از پایان همان ترم وضعیت تحصیلی (کارنامه- ریز نمرات- معدل و .
) خود را به آموزش صنعت / شرکت مربوطه گزارش نمایند..
(گزارش بایستی مورد تأیید محل تحصیل مربوطه قرار گرفته باشد).
تبصره: در صورت عدم دریافت بموقع گزارش فوق الذکر ارائه خدمات و تسهیلات متوقف خواهد شد.
ماده 27- استفاده کنندگان از تسهیلات تحصیلی موظفند حداکثر یک هفته پس از خاتمه تحصیلات به آموزش شرکت مراجعه تا جهت اشغال بکار به معاونت اداری و پرسنلی معرفی شوند.
ماده 28- استفاده کنندگان از تسهیلات تحصیلی موظفند مفاد آییننامه آموزشی را مطالعه و فرم اطلاع از آیین نامه را امضاء نمایند.
(فرم شماره 3).
بخش 4: مزایای اعطایی به پرسنل بهرهمند از تسهیلات تحصیلی ماده 29- به کلیه پرسنل منتسب یا مأمور به تحصیل آخرین حقوق و مزایای ثابت تعلق گرفته که توسط شرکتها یا گرون های ذیربط پرداخت خواهند شد.
ماده 30- به کارمندان دانشجو که معدل هر نیسمال تحصیلی آنها حداقل 15 باشد مبلغ /100000 ریال کمک هزینه کتاب و نوشتافزار تعلق میگیرد.
این منبع برای سال 77 در نظر گرفته شده و از سال 78 ضرایب افزایش حقوق، مصوب هیئت محترم دولت در آن اعمال خواهد شد.
ماده 31- به دانشجویان بورسیه در زمان تحصیل مجاز بر اساس ضوابطی که قبل از شروع هر ترم تحصیلی نسبت به نیاز شرکت تدوین میگردد مبالغی به صورت ماهانه به عنوان کمک هزینه تحصیلی پرداخت میگردد.
ماده 32- به کارمندان دانشجویی که پس از خاتمه تحصیلات معدل کل آنها حداقل 16 باشد برابر رابطه زیر مرخصی تشویقی تعلق میگیرد.
معدل کل پایان × ساعات دوره × = مرخصی تشویقی (روز) تبصره : در فرمول فوق برای دوره های کاردانی و کارشناسی محسوب گردیده و برای دوره کارشناسی ارشد با ضریب 4/1 منظور میشود.
ماده 33- با رعایت مواد 10 و 11 کارمندان دانشجویی که در دوره های آموزشی بلند مدت در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا مدرک معادل یا داخلی دریافت مینمایند.
از کلیه مزایای داخلی که به پرسنل همطراز با مدرک رسمی تعلق میگیرد بهره مند میگردند.
ماده 34- به مأمورین به تحصیل ایام امتحانات پایان ترم با توجه به تعداد واحدها و برنامهها امتحانات حداکثر 5 روز در هر ترم مرخصی تمام وقت (مازاد بر مرخصی استحقاقی) جهت شرکت در امتحانات اعطاء میگرد.
ماده 35- به کارمندان دانشجو پس از پایان هرم ترم (ارائه کارنامه تحصیلی) با معدل بالاتر از 15 مبالغی به شرح زیر به عنوان وام تحصیلی پرداخت میگردد.
الف- مقطع کاردانی -000/400 ریال ب- مقطع کارشناسی -/000/500 ریال ج- مقطع کارشناسی ارشد -/000/600 ریال تبصره: سقف وام تحصیلی فوق برای مقطع کاردانی -/000/600/1 ریال، کارشناسی -/000/000/4 ریال و کارشناسی ارشد -/000/400/2 میباشد.
بخش 5: موانع و محدودیتهای پرسنل بهرهمند از تسهیلات تحصیلی ماده 36- در صورت مشروط شدن در هر ترم تحصیلی حقوق و مزایای پرداختی (در طول یک ترم ) به کارمندان دانشجو یا کارمندان دانشآموز از آنان به عنوان خسارت اخذ خواهد شد.
تبصره 1: مدت محاسبه در کسر حقوق و مزایا برای منتسبین از شروع تا پایان هر نیمسال و مدت مورد محاسبه برای مأمورین به تحصیل برابر با ایامی که از مأموریت در طول یک نیمسال استفاده نمودهاند برآورد میگردد.
ماده 37- ارائه تسهیلات تحصیلی در سه صورت متوقف خواهد شد.
الف- انصراف دائم از تحصیل.
ب- محرومیت از تحصیل و اخراج از دانشگاه یا مرکز آموزشی ذیربط.
ج- فراخوانی از سوی مدیر صنعت اعزام کننده و تصویب مدیر عامل شرکت صنایع الکترونیک ایران.
ماده 38- محرومیت از تحصیل شامل موارد زیر است: الف- عدم موفقیت تحصیلی بر اساس ضوابط وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و آموزش عالی و مؤسسات و مراکز آموزشی.
ب- تخلفات انضباطی.
ج- سلب صلاحیت امنیتی و عقیدتی سیاسی با تشخیص مراجع ذیصلاح.
د- رهایی از خدمت ماده 39- پرسنلی که از ادامه تحصیل محروم یا منصرف میگردند بر اساس متن تعهد سپرده شده، بایستی غرامت لازمه را پرداخت نماید.
ماده 40- مراتب انصراف و یا محرومیت از تحصیل دانشجویان بورسیه و کارمند توسط آموزش هر شرکت به منظور محاسبه و اخذ غرامات به معاونت اداری ابلاغ میگردد تا آن معاونت عیناً مراتب را به معاونت مالی منعکس نماید.
ماده 41- به منصرفین و محرومین از تحصیل، تسهیلات تحصیلی مجدد تا انقضای خدمت در صا تعلق نخواهد گرفت.
تبصره: مأمورین و منتسبین به تحصیل میتوانند حداکثر در ظرف 2 ماه اول تحصیل انصراف خود را کتباً به معاونت آموزش اعلام نمایند تا مشمول پراخت غرامت نگردند ( چنانچه افراد بورسیه و قراردادی با دانشگاه یا مراکز آموزشی مربوطه منعقد شده باشد تأدیه خسارت شهریه به هر صورت بر عهده مأمور و منتسب خواهد بود حتی اگر مبلغ به دانشگاه پرداخت نشده باشد.) ماده 42- مدت تحصیل و استفاده پرسنل از تسهیلات تحصیلی در صورت انصراف یا محرومیت جزء سنوات خدمتی وی محسوب نخواهد شد.
ماده 43- هیچگونه حقوقی با عناوین اضافهکاری یا حق مأموریت به پرسنلی که دورههای آموزشی بلند مدت را طی مینمایند در ازای ساعات تحصیلی تعلق نخواهد گرفت.
ماده 44- کل مرخصی استحقاقی پرسنل منتسب و نیز مرخصی استحقاقی مأمورین به تحصیل متناسب با مدت انفکاک در طول سال کسر میگردد.
تبصره: ماههایی که کارمندان دانشجو از تسهیلات تحصیلی استفاده نمینمایند و به صورت تمام وقت در محل خدمت حضور دارند مطابق دیگر پرسنل رسمی از مرخصی استحقاقی در ازای کارکرد بهرهمند میگردند.
ماده 45- گواهینامه موقت و یا اصل پایاننامه فراغت از تحصیل تا انقضای مدت تعهد خدمتی در صا و در پرونده پرسنلی ضبط و نگهداری میشود.
ماده 46- در صورتیکه زمان تحصیل کارمندان دانشجو از سقف مصرحه در ماده 17 تجاوز نماید پرداخت کل حقوق و مزایا به منتسبین و حقوق و مزایای ایامی که مأمورین به تحصیل از مأموریت آموزشی استفاده می نمایند متوقف خواهد شد و مدتی که حقوق و مزایا پرداخت نمیشود جزء سنوات خدمتی اداری مشمولین محسوب نخواهد شد.
تبصره: در صورتیکه زمان تحصیل دانشجویان بورسیه از سقف مصرحه در ماده 17 تجاوز نماید پرداخت نماید پرداخت کمک هزینه تحصیلی آنان متوقف خواهد شد و دانشجو ملزم به انجام تعهدات خدمتی خود به ازا مدت زمان کمک هزینه تحصیلی دریافت نموده خواهد بود.
ماده 47- کارمندان دانشجو موظفند با ابلاغ مدیر عامل شرکت صنایع الکترونیک ایران (بصورت موقت یا دائم) تحصیل را رها نموده و در محل خدمت حضور یابند.
تبصره: در این صورت کارمندان دانشجو مشمول پرداخت غرامت نمیگردند.
بخش 6: ضوابط اعطای تسهیلات تحصیلی به کارمند دانشآموز ماده 48- تسهیلات تحصیلی تا دپیلم انحصاراً به کارمندان زیر اعطا خواهد شد: الف- واجدین شرایط تحصیل در مدارس ایثارگران و مشمولین برخورداری از مصوبات ریاست جمهوری.
ب- دانشآموزان و هنرجویان زیر دیپلم مشمول طرح ارتقاء تحصیلی.
ج- پرسنل رسمی بیسواد مسئول قوانین سوادآموزی در نیروهای مسلح.
ماده 49- کارمندان دانشآموز مشروحه در بند «ب» ماده 46 با سپردن تعهد برابر با تعهدات مندرج در بخش سوم آییننامه آموزش بلند مدت میتوانند صرفاً از مأموریت آموزشی پاره وقت حداکثر هفتهای 15ساعت استفاده نمایند.
ماده 50- هر گونه عدم موفقیت در تحصیلات منجر به پرداخت غرامات برابر با آیین نامه اجرایی مربوط به دورههای آموزشی بلند مدت میگردد.
ماده 51- حداکثر مدت استفاده ایثارگران از مأموریت آموزشی برابر مصوبه ریاست جمهوری و برابر مشمولیت بند ب ماده 96 یک مقطع تحصیلی خواهد بود.
ماده 52- کارمندان دانشآموز مشمول بهرهمندی از مزایایی هزینه نوشتافزار معادل یکصد هزار ریال برای هر پایه تحصیلی خواهند بود.
ماده 53- کارمندان دانشآموز موظفند گزارش تحصیلی هر سال و یا نیمسال تحصیلی خود را به واحد آموزش ذیربط ارائه نمایند.
فصل دوم دورههای آموزش کوتاه مدت و سمینارهای آموزش ماده 1- هدف: تدوین ضوابط و مقررات دورههای آموزشی کوتاه مدت و سمینارهای آموزشی بمنظور ارتقاء سطح دانش پرسنل شرکت صنایع الکترونیک ایران بر اساس مأموریتهای شرکت.
ماده 2- تعریف: دورههای آموزشی کوتاه مدت به دورههایی اطلاق میگردد که پس از طی آن فرد مدارک رسمی و یا معادل (دیپلم ، کاردانی، کارشناسی و .
) بر ساس ضوابط وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و آموزش عالی دریافت نمینمایند.
بخش1 : آموزشهای عمومی ماده 3- کلیه کارمندان در بدو خدمت باید یک دوره یک هفتهای در طول دوره آزمایشی به منظور آشنایی با قوانین و مقررات و آییننامههای ضروری درباره وضعیت خدمتی خود را طی نمایند.
مسئول اجرای این امر معاونت / مدیریت آموزشی و انجام آن در سوابق کارگزینی افراد ضبط میگردد.
تبصره: اجرای ماده فوق برای پرسنلی که از 1/1/75 به استخدام صا و شرکتهای تابعه در میآیند قابل اجرا است.
ماده 4- معاونتهای اداری لازم است صورت اسامی پرسنل جدیدالاستخدام را حداکثر هر سه ماه یکبار به آموزش مربوطه منعکس نموده تا آموزش نسبت به برگزاری دورههای آموزش عمومی اقدام نماید و صدور حکم قطعی استخدام با اعلام آموزشی مبنی بر موفقیت فرد در دوره، به معاونت اداری و پرسنلی امکان پذیر خواهد بود.
ماده 5- مسئولیت تهیه و تنظیم دروس آموزش عمومی بعهده واحدهای آموزشی است و این واحدها موظفند مدرسین را از معاونتهای اداری، ایمنی و بهداشت، حاوابه و .
جهت تدریس بخدمت بگیرند و مسئولیت یکسانسازی محتوی دوره به عهده پژوهشگاه میباشد.
تبصره: واحدهای آموزشی که امکان برگزاری دوره آموزش عمومی را ندارند میتوانند پرسنل را از خدمت منفک و جهت طی دوره های آموزش عمومی به دیگر شرکتهای تابعه صا مأمور نمایند.
ماده 6- ارزشیابی و برگزاری آزمون در پایان هر دوره آموزش عمومی الزامی است و حداقل نمره قبول، نمره 60 از 100 میباشد.
ماده 7- گواهی پایان دوره آموزشی عمومی جزو مدارک الزامی پرونده پرسنلی بوده و پروندههائی که فاقد آن باشند از نظر صا ناقص تلقی گشته و معاونت اداری هر شرکت/ صـنایع ملزم است با هماهنگی آموزش نسبـت به تکمیل مدارک اقدام نماید.
ماده 8- هزینه برگزاری دورههای عمومی بایستی در بودجه سالانه هر واحد آموزشی پیشبینی گردد.
بخش 2: آموزشهای اختصاصی ماده 9- آموزشهای اختصاصی به آموزشهایی گفته میشود که اطلاعات و معلومات پرسنل را در مشاغل مورد تصدی افزایش داده و با معلوماتی که پرسنل بعد از گذراندن دوره کسب مینمایند راندمان کار و مهارتشان در انجام وظایف شغلی بهبود مییابد و زمینههای رشد و ارتقاء وی را فراهم مینماید.
ماده 10- بمنظور ارائه آموزشهای اختصاصی، آموزش هر شرکت/ صنایع ملزم است دورهها را به دو صورت زیر برنامهریزی و اجرا نماید: الف- از طریق برگزاری دورههای کوتاه مدت در مجموعه تحت پوشش.
ب- از طریق اعزام پرسنل به سایر مراکز آموزشی کشور و خارج از کشور با اجرای ضوابط مربوطه.
تبصره: معرفی پرسنل جهت شرکت و یا اعزام به دورههای آموزش با اخذ نظریه مدیر ذیربط میباشد.
ماده 11- در ارائه آموزشهای اختصاصی مهمترین فاکتور داشتن ارتباط شغلی پرسنل آموزش گیرنده با موضوع آموزش به تشخیص معاون/ مدیر آموزش است و ارائه هر گونه تسهیلات (مأموریت ساعتی، شهریه و .
.) در صورت عدم ارتباط شغلی خلاف مقررات آموزشی تلقی میگردد.
ماده 12- تعیین نیازهای آموزشی کوتاه مدت و تنظیم برنامه سالانه (شش ماهه اول و شش ماهه دوم) در اجرای ماده 11 و پیشبینی بودجه مورد نیاز این برنامه در بودجه سالانه هر واحد آموزش الزامی است.
مسئول اجرای هر دو مورد، معاونت/ مدیریت آموزش صنایع یا شرکت میباشد.
ماده 13- از کلیه پرسنل شرکت کننده در دورههای آموزشی کوتاه مدت اعم از دورههای داخل و یا خارج از شرکت/ صنایع تعهد کتبی برابر مفاد مندرج در فرم شماره 8 (روش اجرایی) اخذ میگردد.
ماده 14- به پرسنلی که به دورههای آموزشی کوتاه مدت اعزام میگردند برابر برنامه دوره، مأموریت آموزشی اعطاء، میگردد.
ماده 15- چنانچه نمره شرکت کننده در پایان دوره کمتر از 60 درصد نمره باشد نیمی از شهریه و هزینههای مستقیم آموزشی به عهده فرد میباشد.
ماده 16- چنانچه شرکت کننده در دورههای آموزش کوتاه مدت به دلایل غیرموجه به تشخیص آموزش، دوره را با موفقیت طی نکند، هزینهها مصروفه بعنوان غرامت از وی اخذ شده و ایام استفاده وی از مأموریت آموزشی تبدیل به مرخصی میشود.
تبصره 1: در صورتیکه شرکت کننده، در دوره شرکت ننماید و یا دوره را رها نماید و یا از زمان دوره را غیبت نماید با تشخیص معاونت/ مدیریت آموزش تمامی هزینه از شرکت کننده مسترد میگردد و ایام استفاده وی از مأموریت آموزشی تبدیل به مرخصی میشود.
تبصره 2: افردای که دورههای کوتاه مدت را با موفقیت طی نمینمایند تا 6 ماه از اعزام به دورههای آموزشی محروم و در صورت بخشودگی معاون/ مدیر آموزش مجدداً به دورههای کوتاه مدت اعزام میگردند.
تبصره 3: نحوه اخذ هزینه با شهریه دوره بصورت یکجا و تقسیطی از پرسنلی که محروم و یا مردود گردیدهاند بعهده واحد آموزش ذیربط خواهد بود.
ماده 17- نسخه اصل گواهینامههای افرادی که دورههای آموزش کوتاه مدت را از سوی شرکت/ صنایع طی مینمایند به پرسنل تحویل، یک نسخه از تصویر گواهینامه در پرونده آموزشی و یک نسخه نیز در پرونده پرسنلی بایگانی میگردد.
ماده 18- بمنظور ایجاد انگیزه برای شرکت کنندگان در دورههای آموزشی و ایجاد رقابت در فراگیری بهتر مطالب برای هر یک از آنان که در ارزشیابی نهایی موفق به اخذ نمره کل حداقل 90 از 100 شوند از 1 تا 5 روز (برحسب نوع دوره آموزشی و زمان آن) مرخصی تشویقی و یا معادل آن پاداش نقدی به تشخیص آموزش مربوطه میتوان منظور گردد.
تبصره 1: در صورتیکه دوره خارج از وقت اداری تشکیل شود مرخصی تشویقی مشمولین این ماده دو برابر می گردد.( در صورت برقراری اضافه کاری خارج از وقت اداری این تبصره حذف میگردد).
ماده 19- در ازای هر 60 ساعت آموزش اختصاصی، کاملاً مرتبط با شغل و کسب موفقیت در پایان دوره ، یک ماه ارشدیت در ترفیعات خدمتی منظور میگردد.
تبصره: افرادی که دوره های آموزشی الزامی (از قبیل بدو استخدام، حفاظت، عقیدتی و .
) را طی مینمایند از مزایای این ماده مستثنی خواهند بود.
بخش 3: سمینارها و کنفرانسهای آموزشی ماده 20- واحدهای آموزشی شرکت/ صنایع در خصوص سمینارها و کنفرانسها به دو صورت زیر عمل مینمایند: الف- برگزاری سمینارها و کنفرانسها در حداقل شرکت/ صنایع ب- اعزام پرسنل به سمینارها و کنفرانسهای خارج از شرکت/ صنایع تبصره: معرفی پرسنل جهت شرکت و یا اعزام به سمینارها و کنفرانسهای آموزشی با اخذ نظریههای مدیر ذیربط میباشد.
ماده 21- بودجه مورد نیاز سمینارها و کنفرانسهای موضوع بند «الف» ماده 20 بایستی در بودجه سالانه پیشبینی گردد و واحدهای آموزشی موظف به انجام کلیه امور مربوط به برگزاری سمینار و کنفرانس از قبیل امور تدارکاتی، دعوتنامه، و تهیه اطلاعیه سمینار، دعوت از اساتید و .
خواهند بود.
ماده 22- در خصوص بند «ب» ماده 20 واحدهای آموزش زمان برگزاری سمینارها و کنفرانسهای مختلف را به اطلاع قسمتهای ذیربط رسانده و نسبت به اعزام پرسنل مورد نظر با در نظر گرفتن ارتباط شغلی به سمینارها و کنفرانسها اقدام مینمایند.
ماده 23- هزینه شرکت در سمینارها و کنفرانسها بعهده شرکت/ صنایع ذیربط میباشد.
ماده 24- پرسنلی که به سمینارهای آموزشی اعزام می گردند موظفند خلاصه گزارش مباحث مطروحه در سمینارها را به واحدهای آموزشی برابر فرم مربوطه (فرم شماره 9) ارائه نمایند.
تبصره: چنانچه گزارش فوق الذکر از سوی شرکت کنندکان ارائه نگردد هزینه شرکت در سمینار از آنان مطالبه خواهد شد.
ماده 25- شرکت کنندگان در سمینارها در صورت داشتن مقاله میبایستی مقالات خود را از طریق واحدهای آموزشی در سمینارها شرکت دهند.
تبصره: تایپ و تکثیر مقالات بعهده واحدهای آموزشی است و یک نسخه از مقاله ارسالی به سمینار در سوابق آموزشی شرکت/ صنایع نگهداری می شود.
ماده 26- به مقالاتی که از سوی پرسنل شرکت/ صنایع در سمینارهای داخل و خارج از کشور پذیرفته میشوند به صلاحدید مدیر شرکت/ صنایع جوائزی با توجه به اهمیت سمینار یا کنفرانس اهداء خواهد شد.
بخش 4: آموزشهای مشتریان ماده 27- آموزشهای اپراتوری و تعمیراتی( پشتیبانی خدمات آموزش) محصولات تولیدی شرکت صنایع الکترونیک ایران را، آموزش مشتریان گویند.
تبصره: این قبیل آموزشها در پنج رده و با حضور حداقل تکنسینهای تعمیراتی و با شرط نصاب تعداد شرکت کنندگان تشکیل میگردد.
ماده 28- در برقراری آموزش مشتریان، معاونت/ مدیریت آموزش در ابتدا لیست محصولات جدیدی که در مجموعه به تولید انبوه رسیده از معاونت طرح و برنامه استعلام کرده و ضمن بررسی از چگونگی و مقدار فروش محصول و تلفیق با نیازهای آموزشی مشتریان که بر اساس نیازسنجی از آنان بدست آمده برنامه آموزش آن را در تقویم آموزشی سالانه خود پیشبینی میکند.
ماده 29- اساتید و مدرسین دورههای آموزش مشتریان از پرسنل داخل مجموعه و معمولاً مسئولان و مدیران محصولات پروژههای مورد آموزش میباشند که از طریق صنایع به معاونت/ آموزش معرفی میگردند.
تبصره: حق التدریس اساتید و مدرسین این دورهها بعد از عقد قرارداد برابر فرم قرارداد حق التدریس مدرسین موظف و غیر موظف (فرم 12) پرداخت میگردد.
ماده 30- شهریههای دورهها با در نظر گرفتن حق التدریس اساتید، اجاره دستگاهها، هزینه کتب و جزوات، هزینه نوشت افزار، هزینه سرو غذا (احتمالاً هزینه اقامت) و هزینههای سربار محاسبه میگردد.
تبصره1: معاونت/ مدیریت آموزش مجاز است با در نظر گرفتن تورم و هزینههای مختلف سالانه درصدی به مبلغ شهریه دورهها اضافه نماید.
تبصره 2: چنانچه تهسیلات خوابگاهی و مهمانسرا جهت اسکان مشتریان ارائه گردد، هزینه آن علاوه بر شهریه دوره محاسبه و دریافت میگردد.
ماده 31- دریافت شهریههای دورهها به یکی از دو طریق زیر صورت میگیرد: الف- واریز نمودن به حساب جاری صنایع ب- کسر از اعتبارات سپرده نیرو یا سازمان در صنایع از طریق تنظیم فاکتورهای مربوطه و تأیید نماینده تام الاختیار نیرو یا سازمان اعزام کننده.
تبصره: موارد الف و ب از طریق هماهنگی با معاونتهای طرح و برنامه و بازرگانی انجام میگیرد.
ماده 32- در پایان دوره برگزار شده، آزمونی به منظور ارزیابی شرکتکنندگان در هر دوره انجام میشود و برای کسانی که حداقل 60 درصد نمره را کسب نمایند گواهینامهای صادر و طی مکاتبهای به سازمان اعزام کننده ارسال میگردد.
فصل سوم روشهای پرداخت آموزشی بخش 1: حق التدریس و حق الزحمه سخنرانی ماده 1- کلیات و تعاریف: الف- مدرس: آموزش دهندهای است که برای تدریس بصورت نظری یا عملی انتخاب و با سه وضعیت خدمتی به استخدام در میآید: مدرسین موظف- مدرسین غیرموظف و مدرسین مدعو الف-1- مدرسین موظف: آموزشدهندگانی هستند که در استخدام شرکتها و صنایع تابع شرکت صنایع الکترونیک ایران میباشند و شغل مورد تصدی آنان در جداول سازمانی بعنوان مدرس سازمانی و یا عناوین شغلی مشابه منظور گردیده است.
الف- 2- مدرسین غیر موظف: آموزش دهندگانی هستند که در استخدام شرکتها و صنایع تابع شرکت صنایع الکترونیک ایران باشند و برابر جداول سازمانی عهدهدار تدریس نبوده ولی بر اساس نیاز ضمن انجام وظایف شغلی برای تدریس نیز انتخاب میگردند.
الف – 3- مدرسین مدعو: آموزش دهندگانی هستند که در استخدام شرکتها و صنایع تابعه شرکت صنایع الکترونیک ایران نبوده و بدلیل نیاز و مقتضیات آموزش شرکت، جهت تدریس دعوت میشوند.
ماده 2- ساعات تدریس مدرسین موظف برحسب مراکز آموزش و نوع دورهها طبق جدول زیر میباشد.
ماده 3- تشخیص هم طراز بودن دورهها و مراکز آموزشی مندرج در جدول ماده 2 بعهده آموزش شرکت مربوطه میباشد.
ماده 4- هر سه ساعت آموزش عملی برابر است با 2 ساعت آموزش نظری.
تبصره: منظور از ساعات آموزش در این ماده 50 دقیقه تدریس مفید میباشد.
ماده 5- ساعات تعیین شده در جدول ماده 2 صرفاً بمنظور تدریس در کلاس بوده و شامل ساعات تهیه سؤال، تصحیح اوراق، مراقبت و نظارت نخواهد بود.
ماده 6- مبنای محاسبه یک ساعت حق التدریس دروس نظری مدرسین به شرح زیر میباشد: حق التدریس هر ساعت تدریس دروس نظری که توسط کارمندان صا به صورت همکاری پاره وقت انجام میشود آخرین حقوق و مزایای مستمر آنان تعیین میگردد.
تبصره 2 : حق التدریس مدرسین تمام وقت برای ساعات تدریس مازاد بر ساعات موظف نیز با ضوابط فوق تعیین میگردد.
تبصره 3: حق التدریس دورس عملی مشمولین بند-1 و تبصرههای 1 و 2 به میزان مبالغ مذکور میباشد.
حق التدریس مدرسین مدعو بر اساس قرارداد فیمابین آموزش و مدرسین پرداخت می گردد.
(متن قرارداد با توجه به فرم شماره 13 میباشد).
ماده 7- به مدرسین اعم از موظف یا غیرموظف در صورتیکه برای آموزش به مناطق جغرافیایی دیگری مأمور شوند علاوه بر پرداخت حق التدریس، فوق العاده مأموریت برابر آیین نامه مربوطه تعلق خواهد گرفت.
ماده 8- حق التدریس مدرسین آموزشکده فنی شیراز با توجه به آییننامههای داخلی آن آموزشکده پرداخت میگردد.
ماده 9- بر حسب ضرورت و به تشخیص آموزش ذیربط و با توجه به تجربه تخصصی مدرس ، سطح آموزش گیرندگان، ماهیت دوره و .
افزدون حداکثر تا 40% به مبلغ مندرج در ماده 6 مجاز میباشد.
تبصره: در مورد آموزش مشتریان چنانچه تدریس به زبان بیگانه ارائه میگردد مبلغ فوق تا سقف 100% قابل افزایش است.
ماده 10- حق الزحمه سخنرانان بر حسب مورد، موقعیت و اطلاعات و تخصص سخنران بنا به تشخیص قسمت دعوت کننده و آموزش ذیربط به مدعوین بر مبنای قرارداد و با تأیید معاون/ مدیر آموزش و برای کارکنان شرکت حداکثر تا حقوق و مزایای مستمر برای هر ساعت قابل پرداخت میباشد.
ماده 11- برای طرح سؤال، تصحیح اوراق و برگزاری امتحان، ساعات مصروفه به عنوان حق التدریس به تشخیص معاونت/ مدیریت آموزش صنایع و شرکتها در پایان دوره به مدرسین پرداخت میشود.
ماده 12- عقد قرارداد حق التدریس فیمابین مدرسین موظف و غیرموظف و آموزش ذیربط برابر فرم شماره 12 لازم الاجرا است.
تبصره: این قراراد در دو نسخه تنظیم و یک نسخه نزد مدرس و نسخه دیگر در واحد آموزش ذیربط نگهداری میشود.
بخش 2: حق التألیف و حق الترجمه ماده 13- بمنظور تشخیص لزوم تألیف یا ترجمه کتب و مدارک مورد نیاز شرکت صنایع الکترونیک ایران با نظر معاونت/ مدیریت آموزش هیأتی 3 نفره مرکب از: مدیریت/ معاونت سازمان، معاون یا مدیر آموزش، مترجم یا مؤلف تشکیل می گردد.
ماده 14- پرداخت حق التألیف و حق الترجمه در مورد آثار تألیف و ترجمه شده که قبل از انتشار از سوی مولف یا مترجم به معاونتها/ مدیریتهای آموزشی شرکتهای تابعه ارائه و ضرورت استفاده از آنها، همچنین صحت تألیف یا ترجمه به تأیید هیأت مندرج در ماده 13 برسد، بلامانع است.
ماده 15- هیأت مندرج در ماده 13 این دستورالعمل می تواند در مورد تألیف و ترجمههایی که جنبه فنی و تخصصی دارد نظرات دانشگاهها و مراکز آموزشی و عنداللزوم نظرات اشخاص بصیر و متخصص را اعم از نظامی و غیر نظامی اخذ و مورد بررسی قرار دهند.