دانلود مقاله مطلوبیت و رجحان اقتصادی

Word 50 KB 6200 38
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده:

    در دنیای واقعی واحدهای بازرگانی تحت شرایط عدم اطمینان فعالیت می کنند. لذا امر پژوهش در رابطه با تقاضای واحد تولیدی از اهمیت اساسی برخوردار است ، بدین منظور در این تحقیق پس از مطالعه مبانی نظری و تئوریک مربوط به تقاضا و اطلاعات اخذ شده در رابطه با واحد اقتصادی مورد مطالعه به مسایل و مشکلات عمده در امر تقاضا پرداخته می شود و در نهایت به استراتژی لازم جهت برنامه ریزی تولید و توسعه محصول و سایر شرایط اشاره می گردد.و به این نتیجه دست پیدا می کنیم که با توجه به مشکلات مشاهده شده در بنگاههای اقتصادی می توان به فقدان چهارچوب علمی و نظری، در واحدهای اقتصادی در اقتصاد ایران اشاره نمود که باعث به هدر رفتن بسیاری از منابع اقتصادی   می گردد.و اینجاست که اقتصاد مدیریت به عنوان شاخه ای از علم اقتصاد مدیریت به تصمیم گیری واحدهای اقتصادی کمک می کند و آن را در جهت گام برداشتن به هدف مخصوص خویش سوق می دهد.

     

     

    مقدمه:

    با توجه به اینکه نظریه اقتصادی اصول مهمی را برای عملیات تجاری دربر دارد و کاربرد آن در مسایل بازرگانی از اهمیت خاصی برخوردار است ابتدا مبنای نظری و تئوریک مربوط به تقاضا را از کتب مربوط به این زمینه را مطالعه نموده و ملاحظه کردیم که تابع تقاضا برای یک بنگاه ، تابعی است از متغیر های قیمت ، تبلیغات ، درآمد مصرف کننده ، ترجیحات و سلیقه مصرف و غیره.

    و سپس با توجه به مبنای تئوریک نظری و اطلاعات اخذ شده در رابطه با واحد اقتصادی مورد مطالعه به مسایل و مشکلات عمده در امر تقاضا برای بنگاه پرداخته می شود.و سپس استراتژی لازم برای برنامه ریزی تولید ، توسعه محصول جدید، سرمایه گذاری و سایر شرایط که تصمیم گیرنده در بلند مدت دارد ، اشاره می نماییم.

     

    عنوان: تقاضا

    بخش اول: نظریه کردار مصرف کننده و تقاضا

     

    1- نظریه مطلوبیت و رجحان

    مقدمه: وظیفه ای که در پیش روی هر خانوار قرار دارد ، این است که درآمد پولی محدود خود را طوری صرف نماید که به بالاترین سطح ارضای اقتصادی زندگیش برسد. کوشش آگاهانه ای بمنظور حداکثر کردن رضایت از طریق صرف درآمد پولی محدود مصرف کننده وجود دارد که تعیین کننده تقاضای شخصی مصرف کننده برای کالاها و خدمات مختلف است.

    بمنظور بدست آوردن تابع تقاضا و منحنی های بی تفاوتی فقط احتیاج به فرض های زیر است:

    الف) مصرف کننده از وجود بعضی کالاها و خدمات آگاهی دارد

    ب ) نسبت به کالاها و خدمات واکنش نشان می دهد، یعنی بطور مثال بعضی کالا ها به سایر کالاها ترجیح می دهد

    ج ) دارای مقداری درآمد پولی است تا بتواند این واکنشها را در بازار نشان دهد

     

    نظریه رجحان مصرف کننده

    واحد مصرف کننده بمنظور رسیدن به هدف خود (که همان حداکثر کردن رضایت یا مطلوبیت با توجه به سطح درآمدی است)، باید قادر به طبقه بندی سبدهای مختلف کالا باشد.یعنی مصرف کننده باید بتواند سبدهای مختلف کالا را با هم مقایسه و در بین آنها ترجیحات خود را مشخص کند.

     

    مطلوبیت در رجحان

    آنچه که از تابع مطلوبیت مورد انتظار است آن است که منعکس کننده ترتیب مرتبه ای سبد های مختلف کالا بنحوی باشد که مورد نظر مصرف کننده است.آنچه که از تابع مطلوبیت مورد انتظار است این است که اندازه گیری مطلوبیت حاصل از سبدهای کالا را نه عددی بلکه رتبه ای انجام دهد.

    منحنی بی تفاوتی

    منحنی بی تفاوتی مکان هندسی نقاطی (یا سبدهای کالاهایی) است که مصرف کننده نسبت به آنها بی تفاوت است. هر نقطه روی منحنی بی تفاوتی نظیر هر نقطه دیگری بر روی همان منحنی مطلوبیت کل یکسانی ایجاد می کند.

     

     

     

     

     

     

    شکل: منحنی های بی تفاوتی

     

    نرخ نهایی جانشینی

    نرخ نهایی جانشینی   Xبه جای Y ، معیاری است برای سنجش تعداد واحدهای از دست رفته Yبمنظور بدست آوردن یک واحد اضافی از X   بطوری که سطح رضایت مصرف کننده ثابت باقی بماند.

    تحلیل منحنی بی تفاوتی رفتار مصرف کننده

    الف) مدل منحنی بی تفاوتی رفتار مصرف کننده ، یک مدل توضیحی رفتار مصرف کننده نیست.دلیل آنکه مردم خرید می کنند و نسبت به تغییرات متغیرهای اقتصادی عمل و عکس العمل نشان می دهند ارتباط عمیقی با خصوصیات روانی آنها دارد. مدل منحنی بی تفاوتی یک مدل پیش بینی رفتار مصرف کننده است.

    تعریف: مطلوبیت یک رضایت مندی روانی ، یا احساس رضایت مندی است که مصرف کننده از مصرف کالا ها و خدمات بدست می آورد.مطلوبیت یک کالا برابر با تغییر در کل مطلوبیت ناشی از تغییر در مصرف یک کالا به اندازه یک واحد می باشد.

    ترجیح و بی تفاوتی: نظر به اینکه می شود مصرف کننده در جستجوی حداکثر مطلوبیت باشد ، آنها ترکیب کالاها و خدماتی که مطلوبیت کل بیشتری نسبت به ترکیباتی که مطلوبیت کل کمتری دارند، انتخاب می کنند. آنها بین ترکیباتی که مطلوبیت کل یکسانی دارند بی تفاوتند.

     

    2-نظریه جدید کردار مصرف کننده

    الف) خط بودجه:

    خط بودجه، مکان هندسی سبدهایی از کالاست که اگر تمامی درآمد پولی صرف شود، می توان خریداری کرد. شیب آن برابر است با نسبت قیمتها با علامت منفی.

     

     

     

     

     

     

    شکل: خط بودجه

    روابط: الف) افزایش در درآمد پولی ، بدون تغییر در قیمتها ، بوسیله انتقال موازی خط بودجه (بطرف خارج و سمت راستدر حالت افزایش در درآمد پولی، و بطرف مرکز در حالت کاهش در درآمد پولی) نشان داده می شود.

    ب ) تغییر در قیمت X  ،در حالیکه Y  و درآمد پولی ثابت هستند ، بوسیله چرخاندن خط بودجه بدور عرض از مبداء(به چپ در صورت افزایش قیمت و به راست در صورت کاهش قیمت) نشان داده می شود.

     

     

     

     

    شکلI  :خط بودجه در هنگامی درآمد پولی افزایش می یابد و قیمتها ثابت هستند.

    شکلII  :خطوط بودجه وقتی که قیمت X  افزایش می یابد و قیمت Y و درآمد پولی ثابت باقی می مانند.

    شیب خط بودجه برابر با (منفی) نسبت قیمتهاست ، یعنی نسبت قیمت X  به Y  . همچنین ، همانطور که بخاطر دارید ، شیب منحنی بی تفاوتی در هر نقطه ای ، نرخ نهایی جانشینی X  به جای Y  خوانده می شود. از این رو نقطه تعادل مصرف کننده بوسیله این رابطه که نرخ نهایی جانشینی برابر با نسبت قیمتهاست تعریف می شود.

     

     

     

     

    شکل: تعادل مصرف کننده

     

    منحنی درآمد مصرف:

    منحنی مصرف ، مکان هندسی نقاطی در فضای کالاست که نشان دهنده سبدهای تعادلی کالا منتج از سطوح مختلف درآمد پولی و قیمتهای پولی ثابت است.

     

     

     

     

     

    منحنی درآمد مصرف

    منحنی انگل:

    منحنی انگل تابعی است که مقدار تعادلی خریداری شده از یک کالا را به سطح درآمد پولی ربط می دهد.

     

     

     

    منحنی های انگل

    منحنی قیمت مصرف:

     

     

     

     

    منحنی قیمت مصرف

    منحنی قیمت مصرف، مکان هندسی نقاطی در فضای کالاست که نشان دهنده سبدهای تعادلی کالا منتج از تغییر در نسبت قیمتهاست، در حالیکه درآمد پولی ثابت باقی می ماند.

     

    الف) منحنی تقاضا:

    ارتباط دهنده مقادیر تعادلی خریداری شده به قیمت بازار آن کالاست ، در حالیکه درآمد پولی اسمی و قیمت اسمی سایر کالاها ثابت نگه داشته می شوند.

     

     

     

    اصل: مقدار تقاضا با قیمت بطور معکوس تغییر می کند. در صورتی که درآمد پولی اسمی و قیمت های اسمی سایر کالاها ثابت باقی بمانند.

     

    3 عنوان هایی درباره تقاضای مصرف کننده

    مقدمه: منحنی تقاضای انفرادی مصرف کننده ، بطور عادی دارای شیب رو به پایین به طرف راست است(یعنی، مقدار تقاضا با قیمت بطور معکوس تغییر می کند).

    اثرات جانشینی و درآمدی:

    تغییر در قیمت اسمی یک کالا دو اثر روی مقدار تقاضا شده دارد ؛ اولاً ، تغییری در قیمت نسبی ایجاد می کند(تغییر در نسبتی که در آن ، مصرف می تواند یک کالا را با کالای دیگر معاوضه کند). این تغییر در قیمت نسبی ، به تنهایی دارای اثر جانشینی است. ثانیاً ، تغییر در قیمت اسمی کالا (در حالیکه درآمد اسمی ثابت است)، باعث تغییر در درآمد حقیقی ، یا در تعداد مجموعه کالاها و خدماتی که مصرف کننده می تواند بخرد، می شود.در هر صورت تغییر در درآمد حقیقی باعث اثر درآمدی در مقدار تقاضاست.

    اثر جانشینی در حالت کالای عادی یا کالای ممتاز

    در شرایط عادی اگر قیمت کالایی کاهش یابد، مقدار بیشتری از آن کالا خریداری می شود و اگر قیمت آن افزایش یابد، مقدار کمتری از آن کالا خریداری می شود. تمامی تغییرات در مقدار تقاضا از یک وضعیت تعادلی به وضعیت دیگر، به وضعیت کل معروف است.

    اثر جانشینی :

    اثر جانشینی، تغییر در مقدار تقاضا در نتیجه تغییر در قیمت نسبی ، پس از جبران در درآمد حقیقی مصرف کننده است.اثر جانشینی بتنهایی موجب می شود که مقدار مورد تقاضا همواره به صورت معکوس با قیمت تغییر کند.

    اثر درآمدی در حالت کالایی نرمال یا ممتاز

    در تعیین اثر جانشینی ، ما محدود به حرکت در طول منحنی اولیه بی تفاوتی هستیم.

    اثر درآمدی:در قیمت یک کالا عبارت از تغییر در مقدار مورد تقاضا ، تنها در نتیجه تغییر در درآمد حقیقی است، در حالیکه سایر قیمتها و درآمد پولی ثابت نگه داشته شوند.

    کالای نرمال یا ممتاز:

    کالای عادی یا ممتاز ، کالایی است که مقدار مورد تقاضا از آن مستقیماً با درآمد حقیقی تغییر می کند.بنابراین برای یک کالای عادی یا ممتاز مقدار تقاضا همواره با قیمت بطور معکوس تغییر می کند.

    کالاهای پست :

     

    کالای پست ، کالایی است که مقدار مورد تقاضا با درآمد حقیقی بطور معکوس تغییر می کند.
    تناقض گیفن: تناقض گیفن مربوط به کالایی است که مقدار تقاضا برای آن بطور مستقیم با قیمت آن تغییر می کند.

    کالا باید کالایی پست باشد تا از این مقوله بشمار آید؛ اما این بدان معنا نیست که تمامی کالاهای پست در شرایط تناقض گیفن هستند. دسته ای از کالاها که تناقض گیفن در مورد آنها صادق است تنها استثناهای هستند که قانون تقاضا در مورد آنها صدق نمی کند.کشش مستقیم قیمتی تقاضا تغییر نسبی در مقدار تقاضای کالای X  در نتیجه تغییر نسبی در قیمت کالای X  است:

     

     

    کشش متقاطع :

    کشش متقاطع قیمتی تقاضا، تغییر نسبی در مقدار تقاضای X  در نتیجه تغییر نسبی در قیمت کالای Y  مربوط به آن است.بر طبق طبقه بندی کشش متقاطع، کالاهای X  و Y  جانشین یا مکمل هستند، بسته به آنکه بسته به آنکه کشش متقاطع قیمتی تقاضا ،مثبت باشد یا منفی .

     

    کاربرد تحلیل منحنی بی تفاوتی:

    انتخاب بین استراحت و درآمد:مقدار درآمد دریافت شده توسط مصرف کننده، بسته به مقدار زمان تخصیص یافته به کار است. هر چقدر شخصی بیشتر کار کند، درآمد بیشتری نیز کسب می کند. با این مهمه هرچه شخص بیشتر کار کند، ساعات استراحت وی کمتر است. استراحت برای بیشتر مردم دارای مطلوبیت است؛ بنابراین هر مصرف کننده مواجه با مبادله بین مصرف کالاها و خدمات و مصرف استراحت است.

     

     

    مشخصات تقاضای بازار

    انتقال از تقاضای انفرادی به تقاضای بازار:

    تابع تقاضای فردی برای یک تقاضای مشخص، با سطح معینی از درآمد پولی، بوسیله فرآیند حداکثر کردت رضایت به دست می آید.

     

    تعیین کننده های تقاضا:

    یکی از چهار عامل تعیین کننده تقاضای فردی، مشخص کننده مقدار تقاضا با فرض معین بودن سطح منحنی تقاضاست، در حالیکه عوامل دیگر، خود سطح تقاضا را تعیین می کنند. اولین و در بیشتر حالتها، مهمترین عامل تعیین کننده، قیمت کالای مورد مطالعه است. بر طبق قانون تقاضا، مقدار تقاضا با قیمت بطور معکوس تغییر می کند. راه دیگر بیان این اصل، آن است که بگوییم منحنی تقاضا شیب منفی دارد؛ یا به بیان دیگر تغییرات قیمت اسمی باعث حرکاتی در طول تابع تقاضای داده شده می شود. جهت این حرکات، بر خلاف جهت تغییرات مقدار تقاضاست.

     

     

     

     

    شکل: عوامل تعیین کننده در انتقال تقاضا

    دوباره تأکید می کنیم که تغییرات در قیمت کالا باعث تغییرات در مقدار تقاضا می شود و منحنی تقاضا بدون تغییر می ماند. دومین عامل تعیین کننده که از مهم ترین عوامل شمرده می شود، درآمد پولی است. تقریبأ برای تمام افراد و برای تمام کالاها، هرچه درآمد پولی بیشتر باشد، تقاضا هم بیشتر خواهد بود(یعنی منحنی تقاضا مرتفع تر و بیشتر بطرف راست خواهد بود) وقتی تقاضا افزایش می یابد و قیمت ثابت است، مقدار تقاضا نیز افرایش می یابد. سومین عامل تعیین کننده تقاضا،سلیقه است. سلیقه یا الگوی رجحان بیشتر افراد، در زمانهای مختلف تغییر می کند. افزایش در شدت علاقه شخص برای کالایی طبیعتأ سبب افزایش تقاضای وی برای آن کالا می شود. بالاخره عانل چهارم، قیمت کالاهای مرتبط است که بر سطح تقاضای کالای مورد نظر تاثیر می گذارد. با به کار بردن تابع تقاضا، دو کالا را وقتی جانشین گویند کهافزایش در قیمت یکی، باعث افزایش در مصرف دیگری شود. این چهار عامل(قیمت، درآمد، سلیقه و قیمت کالاهای مرتبط) به اتفاق یکدیگر سطح تقاضا و مقدار تقاضای هر کالا را بوسیله هر فرد مصرف کننده تعیین می کنند.

    تعیین تقاضای بازار :

     

    تقاضای بازار برای یک کالای خاص، چیزی بیش از جمع افقی تقاضاهای انفرادی نیست. به زبان دیگر، مقدار تقاضای بازار در هر قیمت، جمع مقادیر تقاضا شده افراد در آن قیمت است.
    رابطه: تقاضای بازار، جمع افقی تقاضاهای فردی تمامی مصرف کنندگان در بازار است. بنابراین در هر قیمت، مقدار تقاضای بازار، جمع تمامی مقادیر تقاضا شده افراد در قیمت مشترک است. اگرچه ممکن است تقاضای بعضی افراد برای تعداد کمی از کالاها تابع تناقض گیفن باشد. اما تقاضاهای نرمال سایر افراد معمولاً اثر گیفن را از بین می برد. بنابراین منحنی های تقاضای بازار بطور معمول دارای شیب رو به پایین و به طرف راست خواهند بود.

    منحنی تقاضا برای یک بنگاه ، در وضعیت رقابت کامل:

    1

     

    250

     

    فرض کنید که شکل نمایشگر تعادل بازاری است که در آن تعداد زیادی فروشنده با ظرفیتهای تقریباً یکسان وجود دارند. DD  و SS  منحنی های تقاضا و عرضه بازار هستند. تقاطع آنها قیمت تعادل OP  و مقدار تقاضای OQ  را تعیین می کند.حال فرض کنید 25000 فروشنده (مثلاً کشاورز گندم)دارای ظرفیت تقریباً یکسان، در بازار وجود دارند. اگر فردی از این فروشندگان، تولید وفروشش 100% افزایش دهد، کل فروش بازار 250/1 از 1% افزایش خواهد یافت. چنین تغییری هم از نظر مهندسی هم از نظر اقتصادی چنان کوچک است که اثر بسیار ضعیفی روی قیمت دارد. بنابراین هر فروشنده    می تواند با اطمینان فرض کند که تغییرات در مقدار تولید و فروشش اثری به چشم نیامدنی در قیمت بازارخواهد داشت. عمل مشابه بوسیله تعداد زیادی از فروشندگان می تواند قیمت بازار را تحت تأثیر قرار دهد؛ اما عمل یک فروشنده به تنهایی قادر به چنین کاری نیست. بنابراین فروشنده انفرادی می تواند فرض کند که منحنی تقاضایی که در برابرش قرار دارد خط افقی در سطح قیمت تعادلی حاصل از تقاطع عرضه و تقاضا در بازار است.

     

     

     

    ب)منحنی تقاضا برای رقیب کامل                                                                        الف) تقاضای بازار

    شکل: استخراج تقاضا برای یک بنگاه در وضعیت رقابت کامل

     

     

    منحنی تقاضا برای تولید کننده در بازار رقابت کامل، نشان می دهد که تولید کننده عقیده دارد تغییرات در حجم تولیدش هیچگونه اثر قابل ملاحظه ای در قیمت بازار نمی گذارد. و اگر تولید کننده واقعاً ، در بازار رقابت کامل باشد ، عقیده اش کاملاً صحیح است. تغییر در نرخ فروشش در هر دوره از زمان، کل درآمدش را تغییر خواهد داد، اما روی قیمت بازار اثری نخواهد داشت.
    بنابراین تولید کننده در یک بازار رقابت کامل مجبور به کاهش قیمت خود به منظور توسعه فروشش نیست. وی، در هر دوره از زمان می تواند هر تعداد واحد کالا به قیمت تعادل بازار بفروشد. اگر او قیمت بالاتری از قیمت تعادل بازار مطالبه کند ، هیچ مقدار کالا نمی تواند بفروشد. ارائه کالا به قیمت پایین تری از قیمت تعادل باعث زیان غیر لازم در درآمد وی خواهد شد. بنابراین قیمت درخواستی وی (که مستقل از مقداری است که مایل به فروش و تولید است) همان قیمت بازار خواهد بود. چون قیمت ثابت می ماند ، هر واحد اضافی فروخته شده، درآمد کل را افزایش می دهد؛ بنابراین در این حالت خاص ، قیمت و درآمد نهایی در هر سطحی از فروش مساویند. بنابراین منحنی تقاضا و منحنی درآمد نهایی برای تولید کننده، در بازار رقابت کامل، یکی هستند. بهمین دلیل منحنی شکل را D = MR     نامیده ایم.

    وقتی که منحنی تقاضا افقی باشد ، گفته می شود تقاضا کاملاً با کشش است؛ به این معنی که هرچه درصد تغییرات قیمت کوچکتر و کوچکتر می شود،ضریب کشش قیمت بطور نامحدود بزرگتر و بزرگتر می شود.

     

    بخش پنجم

    اثر قیمت و قانون تقاضا:

     

    تعریف اثر قیمت بعنوان تغییر در مقدار تقاضای محصول خاصی بخاطر تغییر در قیمت آن محصول با ثابت بودن شرایط تعریف می شود.قانون تقاضا بیان کننده آن است که وقتی قیمت افزایش یافت
    مصرف کننده مقدار تقاضای خودش را کم می کند و بالعکس، وقتی قیمت کاهش یابد مصرف کننده بتدریج بیشتر مصرف می کند. این یک قانون عملی است، بدین معنی که معمولاً در عمل دیده می شود قانون تقاضا بوسیله خطی با شیب منفی که منعکس کننده قیمت و واحدهای مقدار تقاضاست
    بیان می شود، این خط منحنی تقاضا است.

     

    اثر تغییرات درآمد مصرف کننده:

    افزایش در درآمد پولی ،به شرط ثابت بودن شرایط ، منتهی به افزایش تقاضای قابل دسترس مصرف کننده می شود.

  • فهرست: 

    بخش اول نظریه مطلوبیت و رجحان
    1- مقدمه 6
    2- نظریه رجحان مصرف کننده 7
    3- مطلوبیت ورجحان 8
    4- منحنی بی تفاوتی 8
    5- نرخ نهایی جانشینی 8
    6- تحلیل منحنی بی تفاوتی رفتار مصرف کننده 9
    7- ترجیح و بی تفاوتی 9
    بخش دوم نظریه جدید کردار مصرف کننده
    1- خط بودجه 9
    2-منحنی درآمد مصرف 11
    3-منحنی انگل 12
    4-منحنی قیمت مصرف 12
    5-منحنی تقاضا 12

    بخش سوم عنوان هایی درباره تقاضای مصرف کننده
    1-مقدمه 13
    2-اثر جانشینی و اثر درآمدی 13
    3-اثر درآمدی در حالت کالای نرمال و کالای پست 13
    4-کشش متقاطع 15
    5-کاربرد تحلیل منحنی بی تفاوتی: انتخاب بین استراحت و درآمد 15
    بخش چهارم مشخصات تقاضای بازار
    1-انتقال از تقاضای انفرادی به تقاضای بازار 15
    2-تعیین کننده های تقاضا 16
    3-تعیین تقاضای بازار 17
    4-منحنی تقاضا برای یک بنگاه در وضعیت رقابت کامل 17
    بخش پنجم
    1-اثر قیمت و قانون تقاضا 19
    2-اثر تغییرات درآمد مصرف کننده 20
    3-تغییر در سلیقه و ترجیح مصرف کننده 20
    4-روش خصوصیات در انتخاب مصرف کننده 20
    5-محدودیت بودجه و مرز کارایی 21
    6-تغییر در قیمت و قانون تقاضا 22
    بخش ششم تقاضای بازار برای تصمیم گیری
    1-مقدمه 22
    2-تابع و منحنی تقاضا 23
    3-متغیر های مستقل در تابع تقاضا 23
    بخش هفتم روابط قیمت ، درآمد کل و درآمد نهایی

    بخش هشتم
    1-حساسیت تقاضا نسبت به قیمت ،درآمد نهایی و درآمد کل 26
    2-کمانی از پیش از حساسیت تقاضا نسبت به قیمت 27
    3-حساسیت تقاضا نسبت به قیمت 27
    4-حساسیت تقاضا نسبت به درآمد 28
    5-کاربردهای بازرگانی حساسیت درآمدی تقاضا 29
    بخش نهم تخمین تابع تقاضا
    1-مقدمه 31
    2-روش مستقیم و غیر مستقیم تخمین تقاضا 31
    3-مصاحبه ، تحقیق و تجربه 32
    4-شبیه سازی شرایط بازار 33
    بخش دهم مشکلات تقاضای شرکت مربوطه 33

    بخش یازدهم نتیجه گیری 36

    بخش دوازدهم فهرست منابع 38

     

    منبع:

    ایوان جی داگلاس، اقتصاد مدیریت، ترجمه سید جواد پور مقیم، نشر نی، 1378

     

    2- فرگوسن، نظریه اقتصادخرد، جلد اول، ترجمه محمود روزبهان، مرکز نشر دانشگاهی، تهران ،     چاپ پنجم 1376

     

بازارها را می‌توان از نظر زمان تحویل و قیمت به دو گروه تقسیم کرد که عبارتند از: - بازار Spot - بازار Future بازار Spot بازار معاملات لحظه ای است که خرید و فروش در آن بدون هیچ گونه محدودیت زمانی و مکانی انجام می‌شود. موارد قابل معامله در بازار Spot شامل ارزها (همچون یورو، پوند، دلار استرالیا و ...)، کالاها (همچون طلا،نقره، کالاهای کشاورزی و …) و شاخص سهام‌های مهم است. بازار ...

بازارها را می‌توان از نظر زمان تحویل و قیمت به دو گروه تقسیم کرد که عبارتند از: - بازار Spot - بازار Future بازار Spot بازار معاملات لحظه ای است که خرید و فروش در آن بدون هیچ گونه محدودیت زمانی و مکانی انجام می‌شود. موارد قابل معامله در بازار Spot شامل ارزها (همچون یورو، پوند، دلار استرالیا و ...)، کالاها (همچون طلا،نقره، کالاهای کشاورزی و …) و شاخص سهام‌های مهم است. بازار ...

مقدمه‌ ‌توانمندي‌ و موفقيت‌ هر کشوري‌ در صحنه‌ اقتصاد جهاني‌ منوط‌ به‌ موفقيت‌ سازمانها، و موفقيت‌ آنها درگرو خلاقيت، نوآوري‌ و کارايي‌ است. به‌عبارت‌ ديگر تحول‌ و رشد اقتصادي‌ هر کشور تحت‌ تاثير مستقيم‌ تحول‌ سازمانها و مديريت‌ در آن‌ تحقق‌ مي

مقدمه: در ادبیات اقتصادی مکانیزم قیمتها وظیفه تخصیص منابع محدود را میان فعالیتهای مختلف اقتصادی بر عهده دارد. این تخصیص در حالت رقابت کامل، کارائی را حداکثر می کند. طبق این مکانیزم هنگامی که تقاضای کالایی افزایش یابد، قیمت آن افزایش یافته و تولید آن کالا سودآور می شود. سودآوری تولید منجر به افزایش عرضه شده و عرضه کالا به سمت تقاضای کالا حرکت می کند. عمل آزادانه مکانیزم قیمت‌ها ...

در سال ۱۳۵۲ سازمان ملل درصدد بود یک قطب صنعتی قوی در آسیا دایر کند. برای این منظور ایران و کره جنوبی نامزد شدند. کارشناسان برنامه ریزی ۱۲ شاخص را در نظر گرفتند و به مقایسه پرداختند. کشور ایران در شاخص های فضای حیاتی، یعنی محل زندگی ۳ برابر از کره برتر بود . شاخص دوم؛ مصرف کاغذ و نوشت افزار سرانه ایرانیها ۲ برابر کره ایها بود. شاخص سوم؛ درصد باسوادی مردم به همت آمار کلاسهای اکابر ...

مقدمه : از هدفهای مهم دولتها و سیاستگذاران نظام اقتصادی هر کشور تلاش درجهت توزیع مطلوب درآمد است تا درآن صورت قسط و برابری نسبی در جامعه حکمفرما گردد. توزیع درآمد به عنوان یک اهرم قدرتمند اقتصادی ریشه در بسیاری از بخشهای اقتصادی دارد ارتباط درآمد با فقر از یک طرف و رابطه آن با توسعه از طرف دیگر و نگرانیهائی که در کشورهای روبه توسعه نسبت به بی عدالتی اقتصادی وجوددارد سبب رشد ...

با و جود پیچیدگی های روزافزو در سازان های بزگ چگونه یک نفر نمی تواند به طورد دقیق تفاوت های مابین« نت اسکیپ» را از نظر« مایکروسافت»،« جی پی مورگان» را از«گلدمن – سچس» و یا موسسه شماوره ای«بین» را از« اندرسون» تشخیص دهد؟ اینجا سئوالات بسیار مهمی هستند که برای کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی که قصد دارد راههای گوناگونی انتخاب مسیر خدمتی را در یک سازمان ارزشیابی کند( یا در بخش های ...

اشتغال استخدام و مشغول بودن به کار – حالت شاغل بودن شامل مزد بگیران وافرادی که برای خود کار می کنند . اشتغال تمام وقت به فعالیتی گفته میشود که ساعات مقرر ومعمول کار را بطور پیوسته شامل گردد قانون کار جمهوری اسلامی ایران 8 ساعت در روز و جمعاً 24 ساعت کار در هفته را تعیین نموده است . متوسط 7 ساعت و 20 دقیقه برای 6 روز . اشتغال پاره وقت به اشتغال منظم و اختیاری برای یک دوره روزانه ...

تورم یا افزایش قیمت‌ها افزایش قیمت‌ها، افزایش بها یا تورم قیمتها به معنی درصد رشد سطح قیمت‌ها می‌‌باشد. هر ساله مراکزی (در ایران بانک مرکزی) سبد کالایی را که مورد مصرف مصرف‌کنندگان می‌‌باشد تعیین کرده و با جمع‌ آوری قیمت تک تک کالاها در شهرها و روستاهای خاصی شاخص قیمتی را تهیه می‌کنند. این شاخص دربرگیرنده کالاهای پرمصرف و دارای ضرایب خاصی است. بر اساس همین ضریب است که میزان ...

مقدمه با توجه به خصوصیات متفاوت اقتصادی، اجتماعی کشورهای صنعتی پیشرفته و کشورهای کمتر توسعه یافته، در ادبیات مربوط به بودجه‌ریزی به این دو گروه از کشورها جداگانه اشاره شده است. کاربرد سیاست مالی در کشورهای صنعتی با کاهش بیکاری به وسیله ایجاد تحرک در تقاضا از طریق کسری بودجه بوده است. در دوره‌هایی که تقاضا در سطح پایینی قرار دارد. کشورهای صنعتی با منابع تولیدی عاطل از جمله ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول