دانلود مقاله شرکت کوکاکوکا

Word 75 KB 6280 32
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه -در ابتدا یعنی لغوی کلمه کوکاکوکا به چه معنی است؟

    در خطه ای به ارتفاع بین یک تا 3 متر از تیره کتایون دارای ریشه های منشعب و ساقه صاف و رنگ مایل به سفید و شاخه های راست و مقعه.برگهای آن متناوب و ساده و کامل و بیضوی و نوک تیز و به درازای 4 تا 8 سانتی متر به رنگ سبز شفاف و در سطح فوقانی پهنک است برگهای این گیاه دارای بوی چای و طعم تلخ و گلهای آن کوچک است.

    -از بزرگترین و مهم ترین شرکتها و کارخانه های تولید نوشابه در انبار شرکت کوکاکولاست که حدوداً در سال 1876 تأسیس شد شرکت کوکاکولا در اواخر قرن 19 نوشابه ای نشاط آور به بازار عرضه کرد ابتدا این نوشابه حاوی کوکائین بود به علت وجود این ماده نام کوکا کولا بر آن نهادند.

    ولی بعدها شرکت کوکائین را از فرمول آن حذف کرد پس از آن فرمول این فوق به تغییر نیافت.در سال 1889 "آساکاندلر"شرکت کوکا را خرید و تجارتش را در سال 1919 در حدود 25 میلیون دلار خرید.آقای وودراف یکی از مسئولین مشهور شرکت های تراست در شهر جورجیا بوده است.فرمول شرکت کوکا نیز محرمانه بود و هیچ فردی نتوانست بفهمد این مایع اصلی چه فرمول و ترکیبی را داراست و تا کنون نیز چنین بوده است.هنگامیکه وودراف رهبری شرکت را به عهده گرفت محصولات کوک فقط در آمریکا،کانادا،کوبا پورتوریکو فروخته می شد ولی در سایر نقاط ناشناخته بود آقای وودرافمی خواست کوکا را برای فروشی در اروپا آزمایش کند و هنگامیکه هیات به تأییدیه نداد،تصمیم گرفت یک بخش فروشی خارجی تشکیل دهد که طی سه سال سود و منافع هنگفتی برایش حاصل شد.

    "روبرت وودراف"یکی دیگر از کار فرمایان شرکت کوکا بود در سال 1923 به ریاست شرکت کوک منصوب شد.او حدود31 سال مدیریت این شرکت را بر عهده داشت و در سال 1954 رسماً بازنشسته شد.خیلی ها تصور می کردند که وودراف نقش مهمی را در اداره و کنترل شرکت دارد اما پس از مرگ او بود که آنها با اختیارات بیشتری عمل کردند و یک فرمول جدید ارائه دارند و مرگ او باعث تغییر و تحولاتی در کوکا شد.

    -"جی پایول آیویستن"رئیس بخش خارجی شرکت کوکا قبل از سال 1980 بازنشست گردید و او هیأت مدیره را که درون ریاست یا نائب رئیس باید اهداف کارخانه و فعالیت های آن را به روز اداره نماید را بوجود آورد.

    "جی لوسین اسمیت"ریاست شرکت را در سال 80-1976 به عهده داشت که با نرخ قیمت های سالانه مخالف بود و مخالفتی که با طرفداران شیوه باتلر در خصوص هزینه مایع اصلی داشت باعث شد که در جبهه مخالف آیویستن و کیوف قرار گیرد.

    -"رونالدار کیوج"ریاست کوکا را در بخش ایالت متحده آمریکا بر عهده داشته است و در این قسمت مشروبات الکلی ایالت متحده آمریکا را با آرم کوکا کولا عوض کرد.

    -"برایان وی سون"در سال 1978 بوسیله ارکیوج که اهل آرژانتین بود جذب و به کار گماشته شد تا زمانیکه به مدیریت کوکا انتخاب نشده بود برای بخش بین المللی کار می کرد.او همچنین عقیده داشت که موفقیت شرکت کوکا به پروژه ها و کارخانه های تولیدی کلان به هزینه کمتر بستگی دارد.

    -"سه جیوز من"نائب رئیس قسمت بازار یابی کمپانی کوکا کولا بود او در سال 1979 شروع به کار کرد.در هنگامیکه روی تولید بطریها فرایندی انجام گرفت او نائب رئیس بود همچنین سرپرستی بخش فروش را در سپتامبر سال 1983 به عهده داشت.من سرپرست پروژه کانزاس شد که این پروژه به تحقیق و پژوهش در مورد تغییر فرمول ساخت و تولید کوکا پرداخت.

    "روی استوت"رهبری قسمت بازایابی و فروش کمپانی کوکا را بر عهده داشت در سال 1979 اولین نمونه جدید نوشابه های کوکا کولا جهت تست به استوت داده شد او در سال 1976 نیز گزارشهای کاملاً محرمانه ای که حاکی از اطلاعاتی پیرامون رهبری فعالیت در شرکت پپسی بود ارائه کرد بر حسب پژوهشهای او بخشی مدیریت مجبور شد که در بازار وامر فروش تغییراتی بدهد و احتمالاً این امر به مزه یا طعم کوکا کولا مربوط می شد که به دنبال آن نوشابه ای با طعم جدید وارد بازار شد.

    -از سال 1999 تا 1980 "لوستر"مدیریت شرکت کوکا کولا را بر عهده گرفت و در زمانی ریاست لوستر تا وجود سرمایه گذاری های مختلف شرکت کوکا هیچ خطری متوجه آن نبود و ناچیز بود که تصمیماتش را با محاسبه های عددی و رقمی اتخاذ می کرد و نیز بهره برداری از فیلم برای تبلیغات را نوعی تلف کردن پول می دانست.

    -در سال 1999 به بعد شخصی بنام D aff(دف) مدیریت شرکت را بر عهده گرفت پس از یکسال که او در پست مدیر عاملی شرکت وظیفه کرده است.بدون شک باید اعتراف کرد که توانسته است سیستم قدیمی و روش قبلی شرکت در اداره امور را در ستاد مرکزی آن شهر دچار تحولات عمیقی نماید.

    -در چهارم مارس آقای دف تغییرات جورانه در سیستم مدیریت شرکت خود را به اطلاع عموم رساند از جمله این تحولات خبر بر کناری نفر دوم شرکت یعنی"جک استال"بود که سرپرستی ارشد بخشی اجرایی و عملیات شرکت را بر عهده داشت که به دنبال این قضیه یکی از مدیران ارشد و معروف رسانه های گروهی به عنوان جانشین او استخدام گردید ظاهراً استال که یک کارمند ارشد با، سابقه ای 20 ساله در این شرکت بود نتوانسته است با برنامه های جدید آقای دف تطابق و همکاری لازم را داشته باشد.

    (یکی از کارکنان شرکت کوکا می گوید:دف منتظر شد تا استال بتواند مسئولیتهای جدید خود را درک کند،لیکن این اتفاق نیفتاد و استال نتوانست از عهده این کار بر آید.) -بر خلاف لوستر،دف یک آدم پر شور بود که تصمیماتش را در یک لحظه می گرفت و ایده اش را در یک لحظه مدیریت می کرد.همین شهودی و قدرت الهام او بود که باعث شد طی دوران 24 سال.

    پله های ترقی را در حوزه آسیا و پاسیفیک شرکت طی نماید.یکی از معاونان شرکت کوکا به شوخی می گوید: (دف تصمیم گیری را درست دارد،مشکل اینجاست که او دوست دارد در هر 5 دقیقه یک تصمیم بگیرد.) -بعد از مبحث معرفی مدیران خلاصه و توضیحی در مورد مواد و عصاره محصول کوکا داشته باشیم: -حتی بزرگترین رودخانه ها،سرچشمه های کوچک دارند،یکی از سرچشمه ها ی کوکا در انگلستان به معنی واقعی،آبی است که توسط سازمان آب محلی تأمین می شود و عناصر دیگر عبارتست از اسانس یا همان مزه که در مقادیر کم مورد استفاده قرار می گیرد و به صورت عصاره غلیظ توسط شرکت کوکای مادر تأمین می شود،چغندر قند برای تهیه شکر،ذرت، برای کارامل به منظور تهیه رنگ کوکا و مزه اضافی،از درختان صنوبر هم برای تهیه مقوای جعبه و باکیست که مساوی است (با اکسید لیمینیوم هیدراته)یا قوطیهای باز یافتی برای تهیه آلمینیوم لازم برای ساخت قوطی های کوکا.

    -در مرحله دوم تولید نوشابه آب،کارابلها،و شکر و اسانس به دقت در هم آمیخته می شوند و دی اکسید کربن یا گاز به آنها اضافه می شوند تا کوکا به وجود آید.

    -در ایالت متحده آمریکا کوکا کولا با قند یا عصاره غلات شیرین تهیه می شود در اوایل سال 1984 این فرآورده در آبخوری های عمومی به مردم عرضه شد و بعداً حدود 75% این فراورده به صورت بطری عرضه شد.

    نوشابه های رژیمی دایت ابتدا در آمریکا با ترکیب ماده ای به نام مارچوبه و اسانس ساخارین عرضه می شد و بعدها در سال 1985 نوشابه های کالری دار هم به صورت بطری به بازار عرضه شد.

    بازار یابی حال با آشنایی مقدماتی در مورد شرکت کوکا کولا به مبحث بازار یابی و تعریف و مفهومی کوتاه در مورد آن می پردازیم.

    بازار یابی: بازاریابی در بازرگانی پیشرفته به معنی طیف و سپس از فعالیت های تحقیقاتی طراحی تولید تدارکات،تولید،فروش،بیمه،کنترل کیفیت،بسته بندی،خدمات پس از فروش و ….است به طوری توزیع و انتقال کالا به مصرف کنندگان دور و نزدیک تسهیل نماید.

    توضیح مختصری در مورد بعضی از مسائل بالا در شرکت کوکا کولا بسنده می کنیم: الف:محصولات ارائه شده کوکا کولا: در ابتدا باید گفت شرکت کوکا کولا نظامی به نام بازارگرد را برای محصولات خود انتخاب کرده است بدین معنی محصولات با علائق و خواسته های مصرف کننده شکل می گیرد.

    محصولات شرکت 1-در سال 1876 و اواخر قرن 19 شرکت نوشابه ای نشاط آور با بازار عرضه کرد همان محصول معروف کوکا کولا است.

    2-در سال 1980 در آغاز دهه 80 یکی از تولیدات این شرکت به نام نوشیدنی میوه ای با اسانس آب میوه و آب سیب وارد بازار شد.

    3-در سال 1984 این فرایند در آبخوری های عمومی به مردم عرضه شد.

    4-در سال 1984 محصول کوکای بدون کافئین یا کولای کیلاسد وارد بازار شد.

    5-در سال 1985 نوشابه های رژیمی لایت با ترکیب ماده ای به عنوان مار چوبه و اسانس ساخارین ارائه شد.

    6-در سال 1985 نوشابه ای با عنوان نیو کوک در واقع اشتباه شرکت در تولید و عرضه آن بود وارد بازار شد.شرکت با کنار گذاشتن فرمول قدیمی نوشابه ای با طعم یکنواخت و شیرین تر را جایگزین کرد و به صورت متهورانه ای با آگهی و تبلیغات انبوه به بازار عرضه کرد در ابتدای معرفی محصول با استقبال مواجه شد ولی با واکنش مردم رشد آن متوقف شد و پس از آن هر روز هزاران نامه و تماس تلفنی و با مصرف کنندگان ناخشنود مواجه شدند،گروهی هم به عنوان( مصرف کنندگان قدیمی) اقدام به اعتراض و عرضه تی شرت با همین مفاهیم کردند حتی تهدید کردند شرکت را قانوناً تحت تعقیب قرار می دهند.

    7-سه ماه بعد در سال 1985 محصولی جدیدی به نام (کوک کلاسیک)روانه بازار شد و این با نوشابه قدیمی یعنی نیو کوک در قفسه های فروشگاهها قرار گرفت تا اواخر سال 1985 نسبت فروش این در محصول 2 به 1 به نفع کوک کلاسیک بود در اواسط1986 در شتری بزرگ با نامهای مک دونالدز و کنتاکی خرید چیگن خرید نیو کوک را متوقف و در رستورانهای خود فقط از مارک کوک کلاسیک عرضه می کردند و در این شرایط شرکت به نیوکوک نقش پشتیبانی اختصاص دارد و در سال 1987 نوشابه کوک کلاسیک مجدداً به صورت مارک اصلی شرکت در آمد.نسبت فروش کوک کلاسیک به نیوکوک در سال 1989 10 به 1 بود.

    8-در سال 1990 شرکت نیوکوک را همراه با بسته بندی و نام جدید کوک دوم c coke به بازار عرضه کرد.

    9-محصول فوروتاپیاFruitopia:شرکت کوکا کولا در اصل هدفش از ارائه این محصول رقابت با شرکت Snappheبوده پس از سالها تلاش کوکا کولا با تقلید از تولید بطریهای اسنپل با اندازه ای مناسب دهان و نیز با بکارگیری عناصر طبیعی مورد نیاز نتوانست میزان فروش شرکت را ترقی دهد.شرکت با تولید نوعی از نوشابه شباهت زیادی با نوشابه های غیر الکلی داشت و نحوه تولید آن آسان بود هزینه های خود را کاهش داد اما در قیمت گذاری قدرت لازم را نداشت.چون قیمت بر اساس قرار دادهای دیرینه و ثابتی نمی تواند تغییری در آن ایجاد کنند.

    10-Sprite همراه با تبلیغی جسورانه با عنوان(پیام های خیابانی)به بازار عرضه شد.

    11-Pringls در حال حاضر 6% از بازار مصرف را در اختیار دارد و هم اکنون از 6/1 میلیون فروشگاه عرضه می شود.

    12-Minute Maid شرکت در ماه فوریه سال 2000 پروژه ای مشترک با سهم 50/50 با شرکت Proctor به امضاء رساند بر اساس آن محصول آب میوه Minute Maid کوکا کولا را همراه با غذاهای حاضری شرکت P8G در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد.

    13-محصول دیگر شرکت را می توان Fanta معرفی کرد هم اکنون در ایران از محصول استفاده می شود البته با طمعهای سیب،لیمو و پرتقال.

    14-Dringlc’s محصول دیگر این شرکت است.

    ب:تبلیغات: به معنی جمیع فعالیت های اطلاع رسانی است بطوری پس از طی یک چرخه ارتباط و ابلاغ صفات کیفیت،و…عکس العمل مورد نظر را در خریدار ایجاد نماید و نهایتاً تقاضای آن کالا را افزایش یابد اهداف تبلیغاتی شرکت کوکا کولا: شرکت در اواخر قرن 19 اقدام به ارائه محصول کرد طی چهار مرحله تبلیغات خود ارائه داده است: 1-معرفی:مرحله اول آن بخش معرفی است.در تبلیغات ازآگاهی دادن به مصرف کنندگان یا مشتریان احتمالی استفاده کرد شرکت کوکا کولا با تبلیغاتی در مجلات و همچنین تابلوهای اطراف شهر به معرفی کالای خود پرداخت.

    2-رشد:در بخش بعدی مصرف کننده را ترغیب و تشویق با استفاده از یک محصول خاص می کند شرکت کوکا کولا از این روند در سال 1980 همراه با مرحله توسعه شرکت بود بکاربرد چون در این زمان شرکت پپسی کوکا هم دست به یک تبلیغات گسترده ای زده بود و رقابت افزایش یافته شرکت با تبلیغات خود از مضامین دیگری استفاده کرد بدین معنی شرکت کوکا کولا پس از پیامهای اولیه و اطلاع رسانی از محصول خود قصد دارد یک علاقمندی را در مصرف ایجاد کند.

    3-بلوغ:در این مرحله شرکت سهم بازارش پائین تر از رقبای خود است (1985)اقدام به تبلیغاتی برای یاد آوری به مشتریان گذشته می کند تا یک وفاداری در مصرف کننده ایجاد کند و از تکرار تبلیغات استفاده کرده اند.

    شرکت کوکا کولا در سال 2001 به یک بازسازی اساسی در کارخانه کرد و بوسیله آن آگهی تبلیغاتی جدیدی به بازار عرضه کرد.یکی از وظایفی انتظار می رود گروه جدید شرکت کوکا کولا اجرا کند این است در پشت مارکهای تجاری اصلی شرکت و نوشیدنی های معروف آن سیستم نارسای بازاریابی شرکت را بازدید کرد.و مورد بررسی دقیق قرار دهد.

    در سال 1999 مدیریت شرکت بر عهده شخصی به نام بود.یکی از کارمندان بازاریاب شرکت به نام jones می گوید:(شیوه تبلیغاتی دفت برای معرفی تبلیغاتی جدید دو مارک کوکا (Dietcoke , Coke) یک برنامه ریزی زمانی کرده است در ماههای آینده در سال 2002 ارائه خواهد شد.) اخیراً برنامه تبلیغاتی برای مارک Sprite تحت عنوان (نجوا های خیابانی)عرضه خواهد شد.

    در حال حاضر این فرصت برای تولید کنندگان ایجاد شده است تبلیغات خود را با رویدادهای محلی تطابق دهند دفت اخیراً قرار دادی 150 میلیون دلاری با وارنس بروس امضاء کرده است تا برای تبلیغات و بازاریابی جهانی فیلمی با شرکت هری پاتر تهیه شود و همچنین مذارکراتی نیز با شرکت ویزنی انجام شده تا برای فروش نوشیدنی(هلت بیفول)شرکت از شخصیت کارتونی معروف نظیر(میکی ماوس)استفاده کند.

    ج:بسته بندی شرکت کوکا کولا: تجزیه تحلیل بر جریان تهیه آلومینیوم برای ساخت قوطی کوکا: قوطی کوکا بر خلاف خود آن پیچیده ترین جنبه یک جعبه کوکا است.

    نخستین گام جریان استخراج با کیست در استرالیا است در حقیقت نیمی از هزینه های تولید کوکا به ساخت قوطی اختصاص می یابد با کیست به آلومینیوم گرد مانندی تبدیل می شود وقتی آنقدر آلومینا جمع شد تا یک نقاله بسیار بزرگ سنگ معدن را پرکند و سپس آنها به کشور نروژ و سوئد انتقال می دهند تا ذوب شود و تبدیل به دهها شمش به ابعاد یک متر مربع برسد و بعد به آلمان سوئد ارسال می گردد و در کارخانه نورد گرم آنها را تبدیل به ورقه ای با ضخامت سه میلی متر می کنند تقریباً یک دقیقه به طول می کشد و بعد به یک کارخانه نورد سرد در آلمان و سوئد می برند و آنها را تحت فشار قرار داد ضخامت آن را از 3 میلی متر و 3% میلی متر کاهش می دهند و به عرض های باریکتر برش می دهند و بعد به کارخانه های قوطی سازی در انگلستان انتقال می یابد در کارخانه با استفاده از ماشین پولک زنی در هر دقیقه از هر ورق آلومینیومی چهار هزار دیسک حلقوی درست می کند سپس وارد دستگاه دیوار کشی می شوند تا قوطی های بدون در پوش ساخته می شوند بعد در اتاقک رنگ،رنگ نهایی زده می شود و اطلاعات مورد نیاز مصرف کنند را به زبان های مختلف و نیز پیامهای تبلیغاتی را بر روی قوطی می چسباند و قوطی به انبار برده می شوند و بر اساس نوع محصول و قیمت آن طبقه بندی می شوند و در انتها شرکت در هر قوطی،محصول مورد نظر را می ریزند و روی آن تاریخ و قیمت آن را می زنند و در بسته بندی و جعبه های مختلف به انبار منتقل می شوند و بعد از طی این مراحل در اختیار کانالهای توزیع قرار می گیرند.

    د:رقبا: حالتی را گویند در بازار انبوهی شرکت همه با کالاهای یکسان سرو کار دارند به طوری که هیچ یک از شرکتها نتواند تولیدات را به چنان مقدار زیادی عرضه و تقاضا نماید به قسمتهای موجود در بازار تأثیر عمده بگذارد معمولاً از این حالت به عنوان رقابت کامل یاد می کنند.

    رقبای موجود در صنعت نوشیدنی بسیار زیاد هستند ولی کمپانی 98% بازار را در حال حاضر به خود اختصاص دارند عبارتند از:1-کوکا کولا 2-پپسی کولا هریک تلاش می کنند تا سهم بازار بیشتری را به خود اختصاص بدهند.

    شرکت کوکا کولا و پپسی کولا هر دو از کانالهای توزیع قدرتمندی برخوردار هستند بدین معنی کوکا کولا برای ارائه محصولاتش از عهده فروشان بیشتر استفاده می کند و پپسی کولا بیشتر در اطراف بطری سازی ها محصولاتش را ارائه می کند.

    عواملی هم موجب محدود کردن رقبای کوچک می شود عبارتند از: 1-کمیاب بودن مواد اولیه 2-هزینه نامعقول تولید 3-امکان دسترسی به کانالهای توزیع 4-عکس العملهای احتمالی مؤسسات موجود -حال به بررسی نقاط و ضعف دو رقیب اصلی می پردازیم: نقاط کوکا کولا: شرکت فراگیر و متمرکز در بازارهای ملی و فرا ملی که حدوداً 60% از سودش ناشی از عملکرد در سطح بین المللی است.

    کانالهای توزیع مناسب معطوف به دو قسمت 1-توزیع در قسمت بسته بندی 2 -عمده فروشان.

    تنوع و افزایش محصول در خط تولید.

    توجه داشتن به علائق و خواسته های مصرف کننده.

    داشتن متصدیان فروش کار آمد.

    ضعف شرکت کوکا کولا: عدم اختیار داشتن تغییرات قیمت به دلیل وجود قرار دادهای ثابت و دیرینه (منافع خاصی را برای شرکت دارد).

    بیشتر بسته بندی های کوچک،فاقد استفاده از لحاظ مقیاس برای رقابت کردن در بازار های امروز است.

    ضعف شرکت به دلیل افزایش هزینه های تولیدی،هزینه های نو آوری،هزینه های توزیع.

    -نقاط قوت پپسی کولا: پائین بودن هزینه به دلیل تک محصولی انعطاف پذیری قیمت ساختار مدیرتی ساده و خلاصه عقده قرار او با شرکتهای بزرگ نظیر کنتالی کنترل و افزایش قدرت و مانور تبلیغاتی ضعف شرکت پپسی کولا: عدم حضور در عرصه بین المللی (بیشترین منافعشان در فعالیت داخلی است).

    ضعف شدید در بازارهای آبهای معدنی فقط 30%از سودشان را به خود اختصاص داده است.

    کمبود در شبکه توزیع.

    عدم پوشش به ذائقه مشتریان به دلیل عدم تنوع در تولید 1-اولین منطقه تحفیص منابع سازمان نقاط قوت: شرکت کوکا کولا با استفاده از نقاط قوت خود معینی کنترل و عرضه در بخش بازار بین المللی و با استفاده از کانالهای توزیع مناسب از چهار روش بتواند محصولات خود را به بازار عرضه کنید.

    1-تولید کننده مصرف کننده 2-تولید کننده خرد فروش مصرف کننده 3-2-تولید کننده عمده فروش خرده فروش مصرف کننده.

    استفاده کردن از تعاونی های و همچنین نمایندگی در کشورهای مختلف مثل ایران در حال حاضر نمایند.شرکت کوکا کولا است بدلیل معنی کوکا کولا در ایران امتیازش به نام خوشگوار در شهد است و همچنین ارائه محصولات متنوع باعث می شود و سهم بازار بیشتری را به خود اختصاص می دهند.

    2-زمانی است که شرکت دارای مزیت نسبی نسبت به رقبا است.

    به عنوان مثال شرکت پپسی کوکا در عرصه فعالیت کمتری دارد وی سود بدست می آورد و از طریق عملکرد داخلی می باشد و همچنین شرکت کوکا کولا دارای کانالهای توزیع مناسب است.شرکت می تواند با افزایش تکنولوژی و این شبکه های به فروش محصولی بپردازد که با شرکت های دیگر رقابت نیست و بخش دیگری از محصولات داخلی خود را به رقابت با رقبای داخلی خود بپردازد.

    3-حالت تهاجمی آن شرکت کوکا کولا علاوه بر بازارهای سطحی در تصاحب بازارهای جدید بکند.

    4-نوآوری و موافقت آن در این مرحله شرکت کوکا کولا بسیار فعال موجود محصولات فراوانی را به بازار عرضه کرد.

    بطوری که در نشستی اخیراً در سانفراسینگو و با حضور تعدادی از مدیران شرکت کوکا کولا از اقصی نقای جهان برگزار شد رئیس فعلی شرکت آقای دفت موضوع ایده های برتر و مناسب را به مدیران گوشزد کرد و همچنین به 4 مدیر خود به مبلغ 000/250دلار پاداش داد و عملکرد آنها را در نو آوری و خلاقیت تحسین کرد.

    -کوکا کولا برای تضعیف رقیب خود: شرکت کوکا کولا ضمن بررسی محصول خود در تستهای پانل توسط مصرف کنندگان اعلام گردیده بود توجه شد آن نوشابه کوک کلاسیک در مقایسه با نوشیدن شرکت پپسی از کیفیت پائین تری برخوردار بوده و به عبارت دیگر مصرف کنندگان مزه پپسی را ترجیح می دهند سپس تصمیم گرفت نسبت به تهیه فرمولاسیون و تهیه محصول جدید به نام نیوکوک اقدام کرد.پس از تولید آن در جشن معرفی شرکت پپسی کولایک کنفرانس را برای تضعیف قوای رقیب ترتیب داد(نفع استراتژی پپسی کوکا در مقابل کوکا:استراتژی چر یکی بوده زیرا قدرت مقابله همه جانبه با شرکت کوکا همانند پاراتیزانها جهت تضعیف رقیب اقدام می کند).

    مکانیسم های تولید،توزیع،فروش از آنجائیکه شرکت کوکا کولا با سابقه تجاری دیرینه در خلال جنگ های اول و بخصوص در جنگ جهانی دوم توانسته بود در جدال با مشکلات عدیده ای،به صورت متداوم حمایت شود و همچنین با وجود نوشیدنی با بسته بندی در طول جنگ های نبرد مؤثر باشد لذا با دستور ژنرال 64واحد خط تولیدنوشابه در آفریقای شمالی و ایتالیا تأسیس شده جمع کارخانه های تولید این نوشابه 74 واحد رسیده این کارخانه ها با سرویس دولتی تأسیس و به صاحبان سهام واگذار شد شرکت کوکا کولا با استفاده از دو استراتژی.1-توزیع و پوشش سریع 2-تنوع در محصولات تولیدی توانسته به عنوان جدی ترین رقیب تولیدکنندگان نوشابه و بخصوص پپسی کولا در می آید.

    -کانالهای توزیع در سال 1984 در بخش سوپر مارکتها 46% فروش را به خود اختصاص می دهد.

    فروش منبع 32% از کل فروش را به خود اختصاص می دهد.و خرد فروشها برای 17%محاسبه شده است.

    -کوکا کولا با داشتن68%از سهم بازار در سال 1985 طیف از بازار مصرف کنندگان را به خود اختصاص دادند همچنین باید گفت با وجود 74 واحد تولیدی نوشابه: الف:هزینه های حمل و نقل محصول صرفه جویی می شود ب:زمان تحویل سفارشات بسیار کوتاه می گردد.

    و همچنین باید گفت کوکا کولا دارای تنوع محصول است ولی پپسی تک محصولی است و کوکا کولا توانسته است با عرضه 3 محصول مشابه با پپسی وسیعی را از بازار به خود اختصاص دهد در حال حاضر میزان فروش نوشابه های غیر گاز دار 10% از کل فروش شرکت است.

    حال سؤالی که مطرح می شود این است که آیا این جمعیت و در صدجمعیت مشتریان اصلی و یا تعداد بیشترین مصرف کننده از این محصولات هستند می توانند در این گروه باقی بمانند چون در ایالت متحده آمریکا پیران رشد بیشتری مصرف کننده آن این اشخاص هستند.

    280 240 34200 160 25-34120 15-2580 14 به پایین 40 1995 1985 1980 این نمودار در مورد سه دوره زمانی مطرح شده است و نشان دهنده این است اشخاص سن در سالهای مختلف بیشتر نسبت به جوانان می نوشند و همچنین نشان دهنده این است مردم مصرفشان را افزایش می یابد کوکا کولا ادعا می کند در آینده قصد دارد محصول P r I ngle’s شرکت را از طریق سیستم قدرتمند توزیع خود به شانزده میلیون فروشگاه در اقصی نقاط جهان عرضه کند.

    تحلیلگران شرکت می گویند: شرکت کوکا کولا نیمی از سود آوری را از ناحیه فروش Minute Maid به دست آمده هنوز هم از پتانسیل رشد قابل توجهی برخوردار است در مقابل کاهش فروش مارکهای تجاری Dehigent .Pringhe's را جبران کرده است.

    -البته باید گفت عملکرد شرکت تحت تأثیر عوامل خارجی و داخلی ممکن تغییر کند.

    ETOP فرصتها و تهدیدات محیطی ↑ فرصت ↓ تهدید برای ارائه سهم در کوکا کولا ابتدا تولیدهای در مورد ماتریس B .

    C.G ارائه می دهم.

    حالات مختلف در ماتریس: 1-علامت سوال: در زمانی شرکت کوکا کولا محصول نیوکوک را به بازار عرضه کرد رقابت نسبتاً پایین بود بازار کمتری دارد ولی چون شرکت حسابداری مالی قدرت نداشت و با کاهش سرمایه گذاری و سهم بازار مواجه شد و در نتیجه با استراتژی تصفه را در پیش گرفت و این محصول را تبدیل به محصول به نام COKE کرد و نیوکوک از دو رقابت خارج شد.

    2-علامت ستاره: در سال 1985 شرکت 68% سهم بازار را بر عهده گرفت و شرکت هم از نظر سهم بازار و هم از قطر نرخ رشد بازار در موقعیت بسیار عالی است و برای حفظ موقعیت خود را به میزان 782 میلیون دلار افزایش داد این به دلیل خرید سهام،سرمایه گذاری در عرضه محصول بوده است.

    3-گاو شیرده: در سال 1983 نرخ رشد محصول شرکت پایین بود ولی سهم بازار بسیار بالاست در این حالت شرکت ما فروش زیاد و هزینه های کم معادل 384 میلیون دلار است و همچنین میزان شرکت معادل 611 میلیون دلار افزایش یافته در این حالت استراتژی ثبات را برای شرکت توصیه می کنیم.

    4-مرحله سگ: این در شرایطی است هم سهم بازار پایین است در چنین شرکت استراتژی بازسازی را بر می گزیند و با خوف و تصفیه محصول آن منابع را تولید محصول دیگر بکار می برند مثل فانتا سیب.

    رسالت شرکت در برگیرند اهداف شرکت است:اهداف شرکت به دو دسته تقسیم می شوند.

    1-اهداف کوتاه مدت مثل رضایت شغلی کارکنان و کارایی آنها.

    2-اهداف بلند مدت.الف:سودهی شرکت ب:میزان سرمایه گذاری و درصد آن.

    ج:دستابی به موقعیت اقتصادی خوب در حین داشتن بدهی های دراز مدت.

    قسمت مالی مدیریت مالی:عبارت است از مدیریت بر منابع و مصارف سرمایه.

    وظیفه یک مدیر مالی: 1-تأمین مالی 2-سرمایه گذاری هدف مدیر مالی: کسب حداکثر سود برای سهامداران نیست بلکه حداکثر نمودن ثروت سهامداران است،چون حداکثر کردن سود از ریسک پذیری بالایی برخوردار است و احتمال ور شکستگی نیز افزایش می یابد.

    ابزارهای صورتهای مالی: ابزارهای صورتهای مالی که نسبتهای مالی می گویند این نسبتها به 4 دسته تقسیم می شوند.

    نسبت نقدینگی:نشان دهنده قدرت شرکت در پرداخت بدهی های جاری است.

    نسبت فعالیتها(کارائی):نشان دهنده این است که مدیریت یک موسسه چگونه می تواند از امکانات شرکت بهترین استفاده را بکند.

    نسبت اهرمی(بدهی):نشان دهنده وضعیت بدهی یک شرکت است و توان پرداخت بدهی ها و میزان ریسک را نشان می دهد.

    نسبت سود آوری:نشان دهنده عملکرد شرکت و مدیران آن باشند.

    در این قسمت ما با توجه به اطلاعاتی که از شرکت کوکا کولا در دست داریم نسبتهای مالی را به شرح زیر مورد نقد و بررسی قرار می دهیم: نسبتهای نقدینگی: 1984 1983 =دارائی جاری : نسبت جاری 3/1 67/1 بدهی جاری این نسبت نشان می دهد که دارائی جاری تا چه اندازه بدهی جاری را می پوشاند.به عبارتی توان نقدینگی شرکت جهت باز پرداخت بدهی کوتاه مدت را نشان می دهد.برای پرداخت بدهی مالی جاری توان نقدینگی شرکت چقدر است.هرچه این نسبتها بیشتر باشد توان مالی شرکت بالا است و عکس آن که میزان نرمال ئ نسبت صنعت آن دومی می باشد که در اینجا ما می بینیم که این نسبتها نزدیک به دو است.

    1983 = وجوه نقد+حسابهای P =نسبت آنی 65/0 88/0 بدهی جاری در این نسبت جانب احتیاط در تأمین مطالعات طلبکاران رعیت می شود به عبارتی توان باز پرداخت بدهی های کوتاه مدت شرکت را نشان می دهد بالا بودن این نسبت نشانه این است که وجه نقد بیشتری در دسترس است که میزان نرمال آن معمولاً 1 می باشد که هر چقدر از یک ماه بیشتر باشد مطلوبتر است.

    1984 1983 =دارائی جاری : نسبت دارائی جاری 44/0 44/0 کل دارائی ها این نسبت نشان می دهد که دارائی جاری چه قسمت از کل دارائی را تشکیل می دهد و همچنین نشان دهنده این است که از کل دارائی های شرکت چند درصد نقدند و هر چه بزرگتر باشد نشان دهنده سیاست محافظه کارانه مدیر است.

    1983 1982 1981= فروش خالص= نسبت گردش دارائی ها 38/0 39/0 37% 48/0 کل دارائی ها نشان می دهد که از کل ظرفیتها به چه میزان توانسته ایم استفاده کنیم که هر چه عدد بالاتر باشد یعنی میزان استفاده از امکانات بهتر است.این نسبت میزان و اثر گردش دارائی را در تحصیل آمدشان می دهد و بیانگر اینست که آیا افزایش دارائی ها با افزایش فروش هماهنگی داشته یا خیر که در این نسبت مشاهده می کنیم در سال 1981 این در صد بیشتر از سالهای دیگر است و این به این خاطر است که در این سال فروش شرکت بیشتر بوده.

    نسبتهای سود آوری:اغلب سهامداران بدنبال سود آوردیند.

    1983 1982 1981 = سود خالص =بازده فروش حاشیه سود 46/0 32/0 5/0 46/0 فروش خالص این نسبت نشان می دهد در صد سود آوری شرکت چقدر بوده است،یعنی نشان دهنده در صد سود خالص حاصل از فروش است.هر چه بالاتر باشد شرکت تعداد کالاهای فروش رفته،نحوه قیمت گذاری کالاها و خدمات وساختار و یا ترکیب هزینه های شرکت موفق تر عمل کرده است.

    عوامل موثر بر حاشیه سود:ساختار هزینه-فروش قیمت گذاری-تورم.

    1983 1982 1981 = سود خالص = نرخ بازده سرمایه گذاری 17/0 19/0 18/0 22/0 کل دارائی ها نشان دهنده در صد سود خالص است که از محل سرمایه،بکار گرفته شده عاید می شود و همچنین اینکه از کل ظرفیتها و امکانات چقدر بازده گرفته شده این نسبت حاکی از توانایی واحد تجاری در کاربرد تمام منابعی است که در اختیار قرار داد می باشد.هرچه این نسبت بالاتر باشد میزان سود آوری بهتر است.

    نرخ بازده حقوق صاحبان سهام ROE:که نشان دهنده بازدهی حقوق صاحبان سهام است و در صد سود آوری شرکت نسبت به سرمایه سهامداران شرکت را به ما نشان می دهد و هرچه عدد بالاتری داشته باشیم بهتر است و شرکت از وضعیت بهتری برخوردار است که بدون شک در دیدگاه صاحبان سهام هم تأثیر می گذارد.

    1984 1983 1982 1981 = سود خالص = نرخ بازده حقوق صاحبان سهام = ROE 23/0 25/0 28/0 31/0 حقوق صاحبان سهام نرخ بازده حقوق صاحبان سهام ROE: 1984 1983 1982 1981 = بدهی دراز مدت 9/17% 5/14% 7/13% 5/5% کل سرمایه 1984 1983 1982 1981 = کل بدهی به کل سرمایه 9/32% 5/17% 3/17% 3/9% 1984 1983 1982 1981 = بدهی های بلند مدت 26% 17% 16 % 6 % حقوق صاحبان سهام هر چه کمتر باشد بهتر است و هر چه بیشتر باشد بدهیها و تعهدات شرکت را نشان می دهد و ریسک عالی شرکت بیشتر است.

    1983 =بدهی جاری 33/0 26/0 کل دارائی هر چه این نسبت بزرگتر باشد نشان دهنده سیاست جورانه برای مدیر و شرکت است و چون میزان نقدینگی پائین تر است و امکان دارد در سر رسید بدهی شرکت توان باز پرداخت نقدی نداشته باشد هرچه کوچکتر باشد بهتر است.

    1983 =بدهی جاری 48/1 24 /2 کل بدهی 1983 1982 1981 =کل بدهی 22/0 11/0 11/0 06/0 کل دارائی هر چه کوچکتر باشد بهتر است و نشان می دهد چقدر از بدهی از داخل شرکت تأمین شده و چقدر از خارج شرکت و نحوه تأمین مالی را در سازمان می دهد.

    استراتژی یا سیاست.

    1-محافظه کارانه 2-جسورانه سیاست محافظه کارانه:دارائی های جاری را افزایش می دهد و موجودی کالا را در انبار انباشته می کند.

    و بیشترین مقدار موجود وجه نقد موجود کالا نگه می دارد،برای پاسخ دادن به مشتری و توانایی در پرداخت تعهد هرچه بیشتر باشد ریسک آن کمتر و بازده آن کم است.حداقل بدهی جاری را داشته و خریدها نقد می باشد و نسیه نمی خرد و وام استفاده نمی کند.

  • فهرست:

    ندارد.

     

    منبع:

    ندارد.

روش تحقیق : در این مقاله تحقیق براساس مقالات اینترنتی صورت گرفته که در آن تأثیر تبلیغات در عصر ارتباطات مورد تحقیق قرار گرفته است. مقدمه : تبلیغات بازرگانی، مخالفان و موافقان زیادی دارد. اما به هر حال واقعیتی است که خود را بر همه ما تحلیل کرده و آثار عمیق آن بر عرصه های مختلف اقتصادی،‌فرهنگی،‌اجتماعی و سیاسی، به معماران زندگی جمعی اجازه نادیده گرفتن آن رانمیدهد؛ به ویژه آنکه ...

مقدمه رقابت شدید کشورهایی که قادر به تولید با هزینه های پایین هستند، مشکلات زیادی برای بسیاری از صنایع فراهم آورده است. تولیدکنندگان صنایع برای ماندن در صحنه رقابت، باید راهکارهایی برای تطبیق خود با تغییرات بیابند. سازمانها امروز از حالت وظیفه ای خارج شده‌اند و به صورت مشارکتی درآمده‌اند. امروز در بازاریابی با مفهوم زیر صفر روبرو هستیم. یعنی زمان خرید‌، زمان ستاد برای تولید ...

بررسي بازار طرح مقدمه در کشور ما به صنعت مونتاژ و بسته بندي و در کل به صنايع تبديلي چندان توجهي نگرديده است. اما با تغيير ديدگاههاي در سالهاي اخير به بسته بندي کالاهاي توليد داخل تا حدودي توجه شده است. در گذشته شاهد موارد بسياري بوده ايم ک

تأثيرات محيطي بر رفتار مشتري اهداف يادگيري: بعد از مطالعه اين فصل شما بايد به مطالب زير پي ببريد: معني فرهنگ و ويژگي مهم آن. ماهيت ارزش هاي فرهنگي به طور کلي مانند ارزش هاي اصلي، که توسط مشتريان آمريکايي حفظ مي شوند. تأثيري که

تاریخچه - تعریف واژه دوپینگ از زبان آفریقای جنوبی مشتق شده است.اشاره به یک نوشیدنی الکلی باستانی دارد که به عنوان محرک در مراسم رقص استفاده می گردید.بتدریج این واژه استقاده گسترده تری کرد و در ورزش امروز به معضلی تبدیل شده است.این واژه در دنیای امروز به معنای استفاده ورزشکار از مواد یا روش هایی است که به قصد افزایش کارآیی در ورزش انجام می شود. دوپینگ به معنای استفاده از مواد ...

نکاتی در مورد بازار یابی در بازار هدف چهار بحث مهم مطرح می شود که عبارتند از : 1. محصول Product 2.قیمت Price 3. مکان Place 4. ارتقا Promotion محصول: لازم به ذکر است که بدانیم محصول بخش اصلی مارکتینگ و بازاریابی می باشد که باید مطابق با میل و خواسته مشتری باشد. در واقع محصول باید مشتری پسند باشد، از آنجا که هر محصولی ویژگیهای متعدد و مختلفی دارد بهتر است در انتخاب محصول طوری ...

کلیاتی در مورد نوشابه‌های غیرالکلی گازدار: مواد تشکیل دهنده نوشابه‌ های غیر الکلی گاز دار عبارتند از: عصاره، آب، شکر، گازکربنیک، اسانس‌ها، مواد پایدارکننده،‌ رنگهای مجاز خوراکی و اسیدهای خوراکی. نوشیدنی‌های غیرالکلی را برا اساس منشاء مواد اولیه بصورت زیر تقسیم‌بندی می‌کنند: آبهای آشامیدنی- آبهای درمانی- شیر بعنوان نوشابه‌های گازدار از مواد مصنوعی و نوشابه‌های گازدار از مواد ...

از آنجا که مربي ورزش درتماس نزديک با ورزشکار است و بيشترين تأثير را روي او دارد ، توجه به کيفيت و کميت آموزش مربيان از اهميت خاصي برخوردار است . اين آموزش‌ها ، چنانچه از ابتدا و در زمينه‌ هاي متنوع به اجرا در آيند ، بي‌شک مي‌توانند پايه‌ريزي ورزشي ص

معرفي کارخانه زمزم گرگان شرکت زمزم گرگان در تاريخ 26/4/1352 تاسيس و تحت شماره 346 در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسيده و در حال حاضر شرکت زمزم گرگان يکي از شرکت‌هاي گروه صنايع آشاميدني و تحت پوشش سازمان صنايع غذايي و آشاميدني بنياد مستضعفان انقلاب اسلا

شاید نظریه ‌پردازان غربی و تئوریسینهای لیبرالیس گمان نمی‌بردند که ایدئولوژی آنها نیز مانند مارکسیسم به این زودی موزه ‌ای و کتابخانه‌ای شود. ایدئولوژی جهان سرمای ه‌داری گمان می‌کرد که با استواری بر پایه‌های اومانیسم، سکولاریسم و مدرنیسم می‌تواند سلطنت بی‌گزند و پایداری بر جوامع بشری پیدا کند. اما این خام‌اندیشی بر اثر غفلت از شناخت درست در مورد انسان، آفرینش، و خدا بوجود آمد و به ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول