دانلود گزارش اخبار فرش

Word 72 KB 6320 22
مشخص نشده مشخص نشده هنر - گرافیک
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • موزه اختصاص فروش یک سال پیش از پیروزی انقلاب اسلامی با حضور 220 قطعه تخت فرش فعالیت خود را آغاز کرد.

    با پیروزی انقلاب اسلامی و با تصویب مصوبه شورای انقلاب، کلیه فرش‌‏های دارای ارزش تاریخی به این موزه انتقال داده شد.

    طی سال گذشته نیازهای فرهنگی مردم با نمایش فیلم‌‏های مستند, برگزاری همایش‌‏ها و سخنرانی‌‏ها, همکاری با NGO ها و انجمن‌‏ها و پژوهشگران و دوستداران فرش, میز فرش, پاسخ داده شد.

    وی، با اشاره به این که تشکیل نمایشگاه فرش‌‏های باغ (بهشت فرش‌‏های باغ ایران) طی سال گذشته بسیار موفق بود، اضافه کرد: همچنین برگزاری شب شعر فرانسه، جلسات آشنایی سیستم‌‏های آموزشی فرش در یکی از موزه‌‏های فرانسه, تشکیل کارگاه‌‏های رنگ‌‏رزی سنتی و همکاری با کانون فکری کودکان و نوجوانان از دیگر اقدامات انجام شده در این موزه بوده است.

    گشایش رسمی دومین نمایشگاه فرش ایران در فرانسه 84/2/30 خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران سرویس: بازرگانی دومین نمایشگاه فرش دستباف ایران روز گذشته در محل “بورس دو کومرس” پارس رسما گشایش یافت.

    به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از فرانسه، در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه که با حضور وزیر توریسم جمهوری فرانسه، سفیر جمهوری اسلامی و معاون وزیر بازرگانی ایران برگزار شد؛ لئون براتران وزیر توریسم فرانسه، فرش ایران را نماد هنر و ذوق ایرانیان دانست و از برگزاری نمایشگاه در فرانسه ابراز خوشحالی کرد.

    در این مراسم همچنین سیدصادق خرازی سفیر ایران در فرانسه نیز طی سخنانی گفت:« برای دومین سال افتخار داریم هنر جاودانه ایران که تجلی هنر، صنعت، تاریخ و نشانگر هویت ایران است را در پاریس به نمایش بگذاریم.» فیض‌اله عرب‌سرخی هم شهر پاریس به عنوان پایتخت فرهنگی جهان را محل مناسبی برای نمایش هنر اصیل ایرانی عنوان کرد.

    در این نمایشگاه که با همکاری سفارت جمهوری اسلامی در پاریس، مرکز ملی فرش ایران و وزارت بازرگانی، برای دومین بار پس از پیروزی انقلاب در فرانسه برگزار می‌شود، بیش از 100 تخته فرش بسیار نفیس به نمایش گذاشته شده است.

    این آثار از بین تعداد زیادی فرش انتخاب و آماده نمایش شده‌اند.

    از اهداف عمده برگزاری نمایشگاه که هشت روز برپا خواهد بود، معرفی میراث کهن هنر ایرانی و تمهید مقدمات و فراهم کردن زمینه برای ایجاد و تقویت بازار فرش ایران در فرانسه عنوان شده است.

    همچنین از دیگر سو برگزارکنندگان نمایشگاه درصدد هستند تا طراحان و تولیدکنندگان فرش ایران را با سلیقه و خواست بازار فرش فرانسه آشنا کنند.

    پیش‌بینی می‌شود نمایشگاه امسال که در محلی در مجاورت موزه لوور برگزار می‌شود، مانند سال قبل با استقبال علاقه‌مندان و هنردوستان فرانسوی روبه‌رو شود.

    □ یک کارشناس: فرش دستباف ایران کمتر از ‌١٠ سال دیگر از پا در می‌آید !

    1384/02/27 چین و پاکستان به نام فرش ایرانی از هنر ما استفاده می‌کنند خبرگزاری دانشجویان ایران - یزد سرویس: گردشگری مدیر طراحی و تحقیق و توسعه شرکت بهار نشان گفت: باید ببینیم که فرش ایران چه داشته که با این وضعیت خراب، هنوز داریم نانش را می‌خوریم، اما به 10 سال آینده نمی‌رسد که با این وضع فرش دستباف ایران از پا در می‌آید.

    خدیجه رسایی در گفت‌وگو با خبرنگار بخش «صنایع دستی ایسنا» اظهار داشت: دو سال پیش که تحقیقات وسیعی را در اقتصاد فرش ایران شروع کردم، متوجه شدم کشورهای چین و پاکستان به نام فرش ایرانی از هنر ما استفاده می‌کنند و به طور کامل صنعت فرش ما را دچار مشکل کرده‌اند.

    وی افزود: با تحقیقاتی که صورت گرفته متوجه شدم مشکلاتی زیربنایی وجود دارد.

    متاسفانه فرهنگ مدرن ایران است که در این زمینه مقصر است.

    این کارشناس با بیان این که مشکلاتی در فرهنگ اقتصادی ما وجود دارد، گفت: ما در ایران رشته‌ای به عنوان بازاریاب نداریم و همچنین تورم ایران با دنیا تطبیق ندارد و مشکلات عدم تعادل بین تورم ایران در زمان تولید و زمان فروش داریم.

    رسایی تصریح کرد: باید با کمک استانداردهای قابل قبول بین‌المللی کار را شروع کنیم و از امکاناتی که کشورهای چین و پاکستان و هند نمی‌توانند از آن‌ها استفاده کنند بهره بگیریم زیرا پشمی که در کویر ایران است در استرالیا و نیوزیلند نیست و موادی در فرش ما به کار می‌رفته که هر چه پا می‌خورده بهتر می شده است.

    وی افزود: در حال حاضر اکثر فرش‌های اعلای ایران را با پشم‌های خارجی که مناسب نیست می‌بافند.

    غرب و ژاپن گرایش زیادی به مواد طبیعی دارند چرا که مواد شیمیایی برای سلامتی انسان خوب نیست و غرب توجه زیادی به آن و بازیافت مواد طبیعی دارد.

    این کارشناس خاطرنشان کرد:‌ طراحی فرش ایران وضع خودش را دارد ولی درجا زده و آن چنان جایگاه قوی در خارج از ایران ندارد.

    رسایی درباره کاشی نیز گفت: کاشی ما هم در حال درجازدن است و فرهنگ اقتصادی کارگاه‌ها خراب است.

    هیچ نوع استانداردی برای پخت ، لعاب و ...

    وجود ندارد اگر رنگی را فروختید کاشی را که تحویل بگیرید رنگش فرق می کند.

    مدیر طراحی و مدیریت تحقیق و توسعه شرکت بهار نشان که به خاطر زمینه‌های تاریخی که در ایران بوده به فرش علاقه دارد و ایده‌ها و طرح‌هایی در زمینه فرش دستباف و جواهرات نیمه قیمتی داشته اظهار داشت: تنها راهکاری که پیدا کردم ایجاد کارگاهی به صورت مجتمع بود.

    این مجتمع را برای کاشی و فرش ایجاد کردیم و آزمایشگاهی برقرار کردیم تا تولید انبوه را طراحی و تنظیم کنیم.

    در فرش نیز با گره ترکی در حد 40 درصد سرعت تولید بافنده را بالا بردیم و در گذشته که بابت 7 هزار گره، دستمزد می‌گرفته،در حال حاضر 40 درصد بیشتر می‌تواند گره ایجاد کند.

    رسایی در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: مشکل بزرگ اقتصاد ایران، دلالان هستند که پشم ایران را از بین بردند به نحوی که بازگشت آن مشکل است.

    ما برای رفع این مسئله سعی می‌کنیم تا دلالان را از کار حذف کنیم تا با قیمت‌ها بازی نکنند.

    به عنوان نمونه پشم را مستقیماً از دامدار بخریم و یا در زمینه کاشی از خاک‌های نامناسب استفاده نکنیم.

    تلاشمان هم این است که استاندارد تولید خود را داشته باشیم و ماشین آلات را با ایران و دنیا تطبیق دهیم.

    وی ادامه داد: برای بازاریابی با طرح و توسعه کار می‌کنیم و پیش بینی می‌کنیم که طرحی را که امسال می‌زنیم سال آینده چگونه باشد.

    جنس اعلا با استاندارد خارج از ایران را پیش بینی می‌کنیم که دیگر کسی در شناسنامه آن شک نکند.

    مدیر طراحی و تحقیق وتوسعه شرکت بهارنشان افزود: سعی می‌کنیم با دانشگاه‌هایی که این رشته ها را تدریس می‌کنند نظیر دانشکده فرش اردکان همکاری ‌کنیم و با برگزاری سمینار کاری ‌کنیم که دانشجویان دنبال الگو بروند و سعی کنند طرح‌ها را بهینه سازی کنند.

    این کارشناس خاطرنشان کرد: جوانان به روند کاری ما آلوده نشده‌اند.

    در ایران خیلی سالم کار نمی‌شود و مدیریت خیلی قوی و سالم نیست، به همین خاطر نیروهای ما همه جوان هستند و از جوان‌ها استفاده می‌کنیم و آموزش آنها را با استفاده از علم جدید و تجریه قدیم انجام می‌دهیم که برای این منظور اساتیدی را استخدام کرده‌ایم که یا آموزش و یا مشاوره می‌دهند.

    رسایی افزود: ما 34 نفر را در شرکت استخدام کردیم و بیش از 30 نفر نیز در حال آموزش دیدن هستند.

    ما این افراد را از طریق سازمان‌ها دعوت کرده و در زمان ثبت نام اطلاعات آن ها را گرفته و آزمایش می‌کنیم که آیا استعداد این کار را داشته و قوی هستند یا نه و سپس رتبه بندی کرده و زیر پوشش فنی و حرفه‌ای با سیستم خودمان آموزش و مدرک می‌دهیم و پس از تکمیل دوره با تشخیص این که چگونه هستند استخدام می‌شوند.

    وی درباره مربیان آموزش دهنده نیز گفت: به دنبال افرادی بودیم که خبره هر رشته کاری ما باشند نظیر مربی تاسیسات فرش، مربی نقشه و مربی بافت که پس از انتخاب آن‌ها، به آن ها آموزش می دهیم که از کجا به کجا برسند و تکنیک و سرعت با هماهنگی چگونه باشد و بعد با نقشه گویی و سیستم شیفتی آشنا شوند و پس از آن بتوانند فرهنگ کاری را تطبیق دهند.

    □ تأسیس بزرگترین موزه فرش ایران در تبریز 84/2/24 - خبرگزاری فارس «اکبر تقی زاده»، رئیس میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی از تأسیس بزرگترین موزه فرش ایران در منطقه ویلان کوه تبریز خبر داد.

    در گفتگو با خبرنگار فارس: تقی زاده گفت:‌ طرح تأسیس موزه فرش ایران در مساحت 12000 متر مربع اجرا خواهد شد.

    وی افزود: این طرح به مدت چهار سال و از اواخر پاییز امسال آغاز می شود و شامل قسمت های مختلفی چون موزه فرش، کارگاه مرمت، مرکز پژوهش، سالن‌های متعدد اجتماعات در ابعاد بزرگ و کوچک، نمایشگاه مراحل مختلف تولید فرش و بخش نمایش خواهد بود.

    وی در ادامه افزود: البته باید بگویم که اعتبار لازم به این طرح تخصیص یافته است.

    تقی زاده همچنین از تأسیس یکی از بزرگترین سایت موزه‌های کشور در نزدیکی مسجد کبود تبریز خبر داد.

    وی در این رابطه گفت: طرح سایت موزه تاریخ تبریز هم اکنون در مراحل آغازین خود به سر می‌برد و هنوز جزییات آن مشخص نشده است ولی به احتمال زیاد از سال آینده آغاز خواهد شد.

    همایش فرش دستباف طبس برگزار شد 84/2/22 - ایرنا همایش فرش با هدف ارتقا دانش فنی بافندگان فرش دستباف و شناخت بهتر فرش طبس در محل دانشگاه آزاد اسلامی این شهر برگزار شد.

    از ۱۵مقاله ارسالی به دبیر خانه همایش ،سه مقاله انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت.

    در این همایش در زمینه‌ی دانش فرش ،اشتغال و بهبود فرش دستباف بحث وبررسی شد.

    در کنار این همایش دو نمایشگاه از فعالیت دانشجویان رشته فرش شامل طراحی و رنگرزی طبیعی سیمای فرش طبس به نمایش در آمده است.

    همایش فرش با هدف ارتقا دانش فنی بافندگان فرش دستباف و شناخت بهتر فرش طبس در محل دانشگاه آزاد اسلامی این شهر برگزار شد.

    از ۱۵‬مقاله ارسالی به دبیر خانه همایش ،سه مقاله انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت.

    نمایشگاه فرش دستباف ایران در جزیره کیش به کار خود پایان داد کیش ،ایرنا 19 /2 /۸۴ نمایشگاه فرش دستباف ایران پس از چهار روز فعالیت در جزیره کیش روز دوشنبه به کار خود پایان داد.

    به گفته" امیرحسن سعیدی " دبیر ستاد اجرایی نمایشگاه ، استقبال خوبی از نمایشگاه امسال شد ، تعداد زیادی از تجار داخل و خارج کشور برای بازدید از این نمایشگاه دعوت شده بودند که جمعی از آنها در نمایشگاه حضور یافتند.

    وی افزود: در مدت برپایی نمایشگاه ۴۰‬تاجر فرش از کشورهای آمریکا، اروپا، استرالیا، روسیه ، امارات متحده عربی در نمایشگاه حضور یافتند و مذاکراتی را برای خرید با صاحبان غرفه‌ها داشتند.

    سعیدی اضافه کرد، فرش‌های اصیل ایرانی، همراه با نو آوری به لحاظ رنگ آمیزی و نقش‌های از طبیعت ، بیشتر مورد علاقه مشتریان خارجی فرش ایران دراین نمایشگاه بود.

    به باور همه دست اندرکاران فرش دستباف ، فرش ایران یک میراث فرهنگی است و در کنار زیبایی، ظرافت، فرهنگ بومی مناطق مختلف ایران را در قالب بافت و رنگ آمیزی فرش نشان می‌دهد.

    گرچه در سالهای اخیر تعدادی از کشورهای خارجی با به تصویر کشیدن فرش ایران و با تقلید از طرحها و نقشه‌های آن با همکاری بعضی از ایرانیان دست اندرکار فرش مقیم خارج اقدام به کپی برداری از فرش ایران کرده‌اند و به رقیبی برای ما تبدیل شده‌اند ولی هیچگاه نتوانستند به جایگاه فرش ایران دست یابند.

    "حاصلی" عضو هیات مدیره و معاون تولید شرکت سهامی فرش ایران نیز با تاکید بر حمایت از تولیدکننده ، معتقد است کاهش نرخ تسهیلات و تهیه امکانات برای تولیدکننده از عوامل عمده رونق فرش دستباف ایران است.

    وی صدور و بردن فرشهای نامرغوب به خارج از کشور را ضربه به اعتبار فرش ایران می‌داند و می‌گوید: باید فرشهای مناسب و باکیفیت برای صادرات برده شوند.

    او به نمایش درآمدن انبوه فرش درنمایشگاه‌ها را لطمه به صادرات فرش می داند ومی گوید: در نمایشگاهها بین‌المللی نمونه ،بروشور و " کاتالوگ" فرش باید عرضه شود و همراه با نمایش فیلم و تبلیغات مشتریان را با فرش ایران آشنا کنند نه آنکه فرش انبوه ببریم و به علت نبودن تقاضا در پایان نمایشگاه چوب حراج به فرش ایران بزنیم.

    به گفته او به دلیل فعال شدن بخش خصوصی در تجارت فرش در سالهای اخیر کیفیت تولیدات بالا رفته و تولیدکنندگان ایرانی که به خارج برای سرمایه‌گذاری رفته بودند به ایران برمی گردند.

    او همچنین توسعه نمایشگاهها در داخل و خارج از کشور را مناسب می‌داند و معتقد است نمایشگاهها ابزار بازاریابی برای فرش ایران است ، در نمایشگاهها تولیدکنندگان و مشتریان روبروی هم قرار می‌گیرند و از سلیقه و نوع تقاضای هم دیگر باخبر می‌شوند.

    وی همچنین برگزاری نمایشگاههای فرش در استانهای مختلف فرش خیز را از دیگر عوامل رونق تجارت فرش می‌داند که باعث آشنایی مردم با صنعت فرش و تولیدات استان می‌شوند.

    "هریسچیان "رییس اتحادیه صادرکنندگان فرش نیز با اشاره به اینکه فرش ایران یک پپام آور فرهنگی است افزایش جایزه صاداراتی ، تعدیل نرخ سود بانکی را از عوامل رونق فرش در ایران می‌داند.

    وی معتقد است باید از توسعه کارگاههای متمرکز قالیبافی حمایت شود و برای بازرگانان و تجار صدور ویزا تسهیل شود تا آنها به سهولت بتوانند از نمایشگاهها و فرش‌های دستباف ایران بازدید کنند.

    او همچنین سیاستهای تثبیت نرخ ارز را باعث ضربه زدن به صادرات می داند و معتقد است این امر مشکل برای رقابت بوجود می‌آورد.

    همچنین در حاشیه نمایشگاه فرش، فیلم " فرش باد " به نمایش درآمد و از دست اندرکاران این فیلم به نامهای " کمال تبریزی " کارگردان ، رضا کیانیان بازیگر اول فیلم و مجید میرفخرایی طراح صحنه تقدیر به عمل آمد و به هرکدام یک قطعه فرش نفیس هدیه شد.

    فیلم فرش باد محصول مشترک ایران و ژاپن، داستان یک تاجر ژاپنی فرش است که برای به دست آوردن طرح فرش مورد نظر همسرش که قبل از مرگ دنبال آن بود به اصفهان سفر می‌کند و بقیه ماجرا...

    نمایشگاه فرش دستباف ایران از پانزدهم اردیبهشت ماه به مدت چهار روز در جزیره کیش برای به نمایش درآمدن فرش‌های دستباف ایران دایر بود.

    با هدف توسعه صادرات و ایجاد تسهیلات برای خریداران نمایشگاه و جشنواره فرش در کیش برپا می‌شود 11/02/1384 خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران سرویس: بازرگانی روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش اعلام کرد: سومین نمایشگاه و جشنواره فرش دستباف ایران 15 تا 18 اردیبهشت در کیش برگزار می‌شود.

    به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در این نمایشگاه که با حضور 40 شرکت برگزار خواهد شد تولیدکنندگان، هنرمندان، صادرکنندگان و بازرگانان فرش، اتحادیه‌ها، شرکت سهامی فرش ایران، مراکز علمی و تحقیقاتی فرش و نیز نشریات تخصصی در زمینه فرش حضور خواهند داشت.

    در این نمایشگاه فرش‌های نفیس و صادراتی استان‌های مختلف ایران و انواع زیرانداز شامل زیلو، جاجیم، گلیم، ورنی، سوزنی و پلاس در معرض فروش و دید عموم قرار خواهد گرفت.

    نمایش مراحل مختلف تولید و بافت فرش، اجرای موسیقی محلی، کوچ نمادین عشایر، ایجاد کارگاه‌های قالیبافی و نمایش فیلم فرش باد از جمله برنامه‌هایی است که در حاشیه برگزاری سومین نمایشگاه و جشنواره فرش دستباف در نظر گرفته شده است.

    □ نشست مدیران گروهها و کمیته های انجمن علمی فرش ایران 84/2/8 - کارپتور عصر روز چهارشنبه 7 اردیبهشت ماه 84 مدیران گروهها و کمیته های انجمن علمی فرش ایران طی نشستی در دفتر این انجمن در تهران به بررسی موضوعات و مسائل انجمن پرداختند.

    رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش ایران از گشایش دروازه های بازار امریکا به روی فرش ایران خبر داد و گفت : این بازار جدید پس از 14 سال تعطیلی گشوده شده که مصرف کننده عمده و خوبی است.

    وی در عین حال عملکرد سازمان توسعه تجارت را در بازاریابی و تبلیغات فرش مورد انتقاد قرارداد.

    هریسچیان در گفتگو با ایسنا ، ضمن یادآور شدن افت صادرات فرش در سال 83 و تاثیرپذیری آن از عامل بالا بودن نرخ بهره ، کمبود تبلیغات ، گرانی و تورم و راه اندازی نشدن کارگاه های متمرکز قالیبافی افزود: راهکار دستیابی به رشد صادرات فرش ، توجه بیشتر به تولید فرش هنری با کیفیت بالاست.

    وی با اشاره به این که پیشنهاد اتحادیه صادرکنندگان برای رشد صادرات ، تک رقمی کردن نرخ بهره تسهیلات بانکی است ، ابراز امیدواری کرد وعده یک رقمی شدن نرخ تسهیلات بانکی از اول خرداد اجرایی شود.

    به نظر وی ، جایزه صادراتی در برابر تورم موجود در جامعه ناچیز است بنابراین افزایش مبلغ جوایز نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار در افزایش صادرات است.

    هریسچیان تاکید کرد: تا زمانی که کشورمان به ایجاد اشتغال نیاز داشته باشد ، فرش نیز یک کالای صادراتی و صنعت صادرات گرا به شمار می آید و حتی اگر کشورمان به کشور صنعتی نیز مبدل شود ، باز هم فرش به عنوان کالایی هنری قابلیت فروش را داراست.

    وی آینده فرش صادراتی ایران را در بازاریابی جهانی چندان امیدوارکننده ندانست و گفت : در سال 84 نیز چندان امیدی به افزایش میزان صادرات ندارم ؛ چراکه میزان تورم در کشور طاقت فرساست و دور تسلسل مشکلات همچنان ادامه دارد.

    به اعتقاد وی ، بازارهای سنتی فرش ایران در اروپا از جمله کشورهای ایتالیا ، آلمان و سوئیس با مشکلات اقتصادی و رکود مواجهند ، به همین علت نیز جرات دست زدن به پس اندازهای خود را ندارند.

    □ اروپای شرقی ؛ بازار جدید فرش ایران چهارشنبه 7 اردیبهشت ماه 1384 معاون مدیریت اقتصاد و بازرگانی مرکز فرش ایران گفت : بازار فرش ایران در اروپا به دلیل گران شدن یورو از آلمان به اتریش و کشورهای اروپای شرقی انتقال می یابد.

    سالار حسن زاده افزود: فروش فرش ایران در اروپا به دلیل گران شدن یورو کاهش یافته است ، بنابراین بازار فرش ایران در حال انتقال از بازار کشور آلمان به اتریش و کشورهای اروپای شرقی است.

    وی تاکید کرد: کشورهای حوزه اروپای شرقی به دلیل اختلاف طبقاتی زیاد و وضعیت نامناسب درآمدی ، می تواند یکی از بازارهای خوب برای دولت ایران و تجارفرش برای گرفتن این بازار باشد.

    حسن زاده گفت : دولت می تواند با تبلیغات و برنامه ریزی مناسب و حمایت از صادرکنندگان ایرانی ، آینده خوبی را برای فرش ایران در بازارهای اروپای شرقی دنبال کند.

    به گزارش فارس ، معاون مدیریت اقتصاد و بازرگانی مرکز فرش ایران افزود: با اطلاع رسانی مناسب به بازرگانان فعال در زمینه فرش ، آنها می توانند به سرعت پیش از حضور کشورهای پاکستان و هندوستان در این بازارها حضور یابند.

    وی همچنین از برگزاری نمایشگاه فرش در پاریس از 27 اردیبهشت تا 2 خرداد خبر داد و گفت : تاکنون استقبال چندانی از این نمایشگاه به عمل نیامده است.

    □ فرش دستباف به رتبه سوم صادرات غیر نفتی تنزل پیدا کرد!

    83/12/21 - فارس طی یازده ماهه امسال فولاد در صادرات کالاهای غیرنفتی کشور اول شد خبرگزاری فارس: طی یازده ماهه امسال صادرات آهن آلات و فولاد با 606 میلیون دلار یا 2/10 درصد از کل ارزش صادرات، رتبه نخست را در بین صادرات کالاهای غیرنفتی کشور به خود اختصاص داد.

    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، پسته و مغز پسته با 505 میلیون دلار یا 5/8 درصد رتبه دوم، سایر محصولات پتروشیمی با 472 میلیون دلار یا 8 درصد، رتبه سوم و فرش دستبافت با 445 میلیون دلار یا 5/7 درصد از کل ارزش صادرات رتبه ‌بعدی را به خود اختصاص داده است.

    در یازده ماهه سال 1383، از کل صادرات غیرنفتی کشور، بخش کالاهای صنعت و پتروشیمی از نظر وزنی و ارزشی بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است.

    طی این مدت، بخش صنعت و پتروشیمی از نظر وزنی و ارزشی دارای سهمی معادل 9/74 درصد و 6/66 درصد، بخش کشاورزی دارای سهمی معادل 9/5 درصد و 2/20 درصد، بخش فرش و صنایع دستی دارای سهمی معادل 2/0 درصد و 8/8 درصد و بخش مواد معدنی دارای سهمی معادل 19 درصد و 4/4 درصد بوده است.

    درصد تحقق کالاهای کشاورزی حدود 3/89 درصد، کالاهای صنعتی، معدنی و پتروشیمی حدود 8/78 درصد و کالاهای صنایع دستی و فرش حدود 1/59 درصد بوده است.

    □ فرش گفتگوی تمدنها در چهارمین نمایشگاه جهانی اکسپو آئی جی - ژاپن تاریخ :26/11/1383 - تهران- خبرگزاری کار ایران غرفه ایران با ارایه آثار فرهنگی، ‌‏هنری و صنعتی کشورمان ، با هدف گسترش ارتباطات و تعاملات اقتصادی- فرهنگی همراه با 121 کشور دیگر در نمایشگاهاه اکسپو آئی چی 2005 برگزار می‌‏شود.

    به گزارش ایلنا, سید امیرحسین حسینی, عضوهیات مدیره و معاون فنی- مهندسی شرکت سهامی نمایشگاه بین‌‏المللی, با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران گفت: نمایشگاه جهانی 2005 اکسپو آئی چی- ژاپن با موضوع اصلی "معرفت طبیعت" با هدف فراهم آوردن بستر مناسب برای تبادلات فرهنگی و اجتماعی با حضور بیش از 121 کشور در ژاپن برگزار می‌‏شود.

    وی, موضوع کلی نمایشگاه را علمی ، صنعتی و فرهنگی با الهام از فناوری گذشته ، حال و آینده ذکر و خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه همچنین الگویی جدید از تمدن را برای عصر آینده ارایه خواهد کرد و با ستایش کورکورانه کالاهای صنعتی را نفی می‌‏کند.

    حسنی ، خاستگاه طبیعت، هنوز زندگی و توسعه زیست بوم‌‏های اکولوژیکی را از جمله زیرمجموعه‌‏های اصلی این نمایشگاه دانست که به‌‏ آن پرداخته خواهد شد.

    وی یادآور شد: این نمایشگاه در فضایی به وسعت 173 هکتار در ایالت AICHI ژاپن برگزار می‌‏شود.

    مدیرغرفه ایرانی شرکت‌‏کننده در این نمایشگاه, سهم بازدیدکنندگان از نمایشگاه اکسپو 2005 را یک میلیون و 250 هزار نفر از مجموع20 میلیون نفر ذکر کرد.

    وی, اعزام گروه موسیقی, انتشار تمبر با مضامین قنات و بادگیر, مفاد اکسپو...

    ، ارایه صنایع دستی کشور را از جمله فرش گفت و گوی تمدن‌‏ها و نمایش یک قنات با طراحی وزارت جهاد کشاورزی در این نمایشگاه را از بخش‌‏های این نمایشگاه دانست.

    حسینی, همچنین تصریح کرد: هزینه تامین اعتبار مورد نیاز در این نمایشگاه از سوی وزارت ارشاد، سازمان صنایع دستی کشور، وزارت پست و گروهای اعزامی به این نمایشگاه صورت می‌‏گیرد ؛ البته اعتباری ویژه نیز به احتمال زیاد از سوی ژاپن تخصیص می‌‏یابد.

    گفتنی است, این نمایشگاه از تاریخ 25 مارس سال 2005 به مدت 6 ماه در ژاپن برپا است.

    □ تاریخ درج خبر 20/2/1383 کاهش تولید فرش به نفع صنعت فرش است خبرگزاری موج با افزایش تورم و به دنبال آن افزایش دستمزد کارگر، قیمت فرش بالا ر فته و تولید کاهش یافته که این امر همراه با افزیش کیفیت فرش بوده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، رییس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف اصفهان با بیان این مطلب گفت: در حال حاضر بافنده ها تولید خود را کاهش داده اند که علت این امر به صرفه نبودن بافت و مشکلات فرش بعد از تولید است سعید عصاچی اظهار داشت: در سال 82 نسبت به سال 81 حدود 30 درصد کاهش تولید داشته ایم که اگر شرایط بازار به همین شکل باشد امسال هم شاهد کاهش بیشتر تولید فرش خواهیم بود وی علیرغم افزایش دستمزد بافنده ها، حقوق آنها را همچنان کم دانست و یکی از وظایف دولت را ارائه خدمات درمانی ذکر کرد که تاکنون اقدام مثبتی در این زمینه صورت نگرفته است.

    عصاچی تصریح کرد: با اقدام وزارت جهاد کشاورزی در بافت بی رویه و تولید انبوه مشکلات این صنعت آغاز شد و تک بافی، کیفیت فرش پایین آمد.

    وی راه حل رفع معضلات موجود را تشکیل کارگاههای متمرکز عنوان کرد و افزود: مهمترین نتیجه تشکیل این کارگاهها نظارت بر تولید است و همچنین باعث کاهش هزینه های جانبی، بالارفتن سرعت بافت، افزایش کیفیت و سرعت توزیع نیز می شود.

    رییس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف اصفهان ادامه داد: در دنیا همانند بسیاری مدها، مد فرش نیز مطرح است و ما باید از رنگ سال و مد موردنظر متقاضی اطلاع داشته باشیم که متاسفانه به دلیل پراکنده بافی امکان گرفتن سفارش را نداریم.

    وی اظهار امیدواری کرد با تشکیل مجتمع های قالی بافی حقوق و دستمزد بافنده ها افزایش یابد معضل بیکاری در چین یکشنبه 13 اردیبهشت ماه 1383 02:52 جام جم آنلاین: چین یک طرح اجرایی را برای حفظ سطح نرخ بیکاری در زیر سطح 7/4 درصد در نظر گرفته است.

    این کشور هم اکنون 161 میلیون بیکار دارد و با رشد فزاینده و سریع متقاضیان کار مواجه است.

    به نوشته روزنامه لاتریبون ، هر سال میلیون ها نفر در چین وارد بازارکار می شوند.

    هم اکنون 744 میلیون نفر در این کشور کار می کنند.

    با این حال 161 میلیون نفر در این کشور بیکار هستند.

    با اینکه اقتصاد این کشور بی وقفه رشد می یابد و نرخ رشد اقتصادی آن به طور متوسط 9 درصد در سال است ، اما چین قادر نیست به اندازه کافی شغل برای متقاضیان کار ایجاد کند و به همین دلیل نرخ بیکاری بی وقفه در این کشور افزایش می یابد.

    دستکم 150 میلیون کارگر کشاورزی مازاد در مناطق روستایی چین وجود دارند که در جستجوی یافتن کار در مناطق دیگر هستند.

    در عین حال بیش از 11 میلیون نفر نیز در مناطق شهری با مشکل بیکاری مواجه هستند.

    بین سال های 1990 تا 2003 میلادی سالیانه نیروی کار چین 5/7 میلیون نفر افزایش یافته و به سطح 8/96 میلیون نفر به عبارتی بیش از جمعیت آلمان رسیده است.

    در سال 2004 میلادی ، چین قصد دارد 14 میلیون شغل جدید از جمله 5 میلیون شغل برای کارگرانی که به دلیل تعطیل شدن کارخانه های دولتی بیکار شده اند ، ایجاد کند.

    با کاهش تولید فرش دستباف 40 هزار بافنده درقم در آستانه بیکاری قرار دارند مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش روستایی قم گفت: درپی کاهش تولید فرش دستباف در این استان 40 هزار بافنده در آستانه بیکاری مجید اخوان در گفت ‌ وگو با خبرنگار مهر در قم با اشاره به عدم همخوانی افزایش قیمت فرش با نرخ تورم در سال‌های اخیر گفت: از پایان سال 81 تولید فرش در استان با کاهش 20 تا 30 درصدی روبرو شد، و این کاهش تولید منجر به افزایش 20 تا 40 درصدی قیمت گردیده است.

    وی با اشاره به فعالیت حدود 40 هزار بافنده در استان قم ، خاطر نشان کرد که به علت کاهش تولید و افزایش قیمت، ضرر اصلی متوجه بافندگان فرش شد تا درآمد روزانه آنها به رقمی بین یک هزار و پانصد تا دو هزار و پانصد تومان برسد و این امر مشکلات فراوانی را برای بافندگان به وجود آورد.

    مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های فرش روستایی در بخش دیگری از سخنان خود، در خصوص صادرات فرش قم گفت: فرش قم حدود 50 میلیون دلار از 570 میلیون دلار صادرات فرش کشور را به خود اختصاص داده است و بیشتر این مقدار نیز به فرش ابریشم قم به عنوان نگین فرش دستباف ایران تعلق دارد.

    اخوان تاکید کرد: جایگاه واقعی فرش دستباف زمانی محقق می‌گردد که با برنامه‌ریزی صحیح و مناسب توسط سیاست‌گذاران این بخش بتوانیم ضمن انطباق با خواست و سلیقه مصرف‌کنندگان از لحاظ رنگ، طرح، نقشه و تنوع، ابعاد گوناگون فرش ایرانی را در بازارهای جهانی تثبیت کنیم و از این طریق با افزایش قیمت فرش‌های صادراتی، دستمزد بافندگان نیز شکل واقعی‌تری به خود بگیرد و در این قشر زحمت‌کش ایجاد انگیزه گردد.

    آغاز جشنواره قالی در کیش دومین جشنواره قالی ایران که در آن مجموعه‌ای از نفیس‌ترین و مرغوب‌ترین فرش‌های دستباف ایران عرضه شده، عصر پنجشنبه در کیش گشایش یافت.

    در این جشنواره که تا سه شنبه هفته آینده برپا خواهد بود، 50 شرکت و موسسه تولیدی یا صادرکننده فرش دستباف و همچنین 100 نفر از بازرگانان و محققان سرشناس صنعت فرش از نقاط مختلف دنیا حضور دارند.

    در حاشیه جشنواره پژوهشگران، تولیدکنندگان، هنرمندان و بازرگانان فرش، طراحی بافت و تولید فرش دستباف را در قالب یک همایش بررسی خواهند کرد.

    ایجاد فضای مناسب برای بازاریابی، صدور و استفاده از دیدگاه‌های کارشناسی افراد صاحب نظر در جهت بهبود تولید و عرضه فرش‌های دستباف ایرانی، از جمله اهداف اصلی برپایی این جشنواره عنوان شده است.

    در مراسم گشایش جشنواره مجتبی خسروتاج معاون وزیر بازرگانی و رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران بر ایجاد فضای رقابتی صنعت فرش تاکید کرد.

    وی افزود: برپایی نمایشگاه‌ها یکی از شیوه‌های ایجاد فضای رقابتی است که در این زمینه کیش می‌تواند نقش به‌سزایی ایفا کند.

    خسرو تاج گفت : صنعت فرش ایران نیازی به ظرفیت سازی ندارد، بلکه باید در بخش تبلیغات و بازاریابی آن فعالیت بیشتری انجام شود.

    معاون وزیر بازرگانی از مسائل و مشکلات فرش بافان روستایی به عنوان یکی از چالش‌های فراروی صنعت فرش دستباف ایران یاد کرد.

    وی با بیان اینکه سازمان توسعه تجارت ایران امسال نیز حمایت غیر مستقیم از صنعت فرش را دنبال خواهد کرد افزود: این سازمان در سال گذشته در بخش بازاریابی از بنگاه‌های صاداراتی حمایت کرده و در زمینه برپایی موزه‌های فرش هم اقداماتی را انجام داده است.

    عضویت نپال در سازمان تجارت جهانی شنبه 5 اردیبهشت ماه 1383 14:03 جام جم آنلاین: نپال رسما به عضویت سازمان تجارت جهانی درآمد و یکصد و چهل و هفتمین عضو آن شد.

    به گزارش بی بی سی دولت نپال اعلام کرد عضویت در این سازمان اقتصاد ضعیف این کشور را با چالش ها و امکاناتی مواجه می کند.

    نپال یکی از فقیرترین کشورهای دنیا است که واردات آن خیلی بیشتر از صادرات است و همین باعث کسری عظیم بازرگانی آن می شود.

    انتظار می رود عضویت در این سازمان بازار جهان را بروی نپال باز کند تا بتواند با افزایش صادرات به اقتصاد خود سر و سامان بدهد.

    اما نپال صنعت و تولید چندانی ندارد که بتواند صادر کند.

    لباس و فرش عمده صادرات این کشور را تشکیل می دهد.

    نپال با این که کشوری کشاورزی است ولی مازاد تولید برای صدور ندارد.

    در ضمن خطر واردات ارزان ، صنایع ابتدایی داخلی آن را نیز تهدید می کند مدیر عامل شرکت سهامی فرش ایران صادرات فرش با 18 درصد رشد به 546 میلیون دلار رسید خبرگزاری فارس- مدیر عامل شرکت سهامی فرش ایران گفت: در ده ماه گذشته سال جاری صادرات فرش ایران 18 درصد رشد پیدا کرده و به 546 میلیون دلار رسیده است.

    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس محمد علی کریمی، در مراسم بازگشایی تالارفرش ایران افزود: امیدواریم با هدایت یارانه‌های صادراتی بازار از دست رفته فرش ایران به دست آید.

    وی با بیان این که دنبال بالا بردن کیفیت فرش و پیدا کردن جایگاه فرش ایرانی هستیم، گفت: در سال جاری شرکت سهامی فرش ایران از ضرر دهی سالهای گذشته به سمت پوشش هزینه‌ها و پر کردن خلاهای موجود اقدام کرده است.

    کریمی گفت: از محل صرفه‌جویی یک میلیارد تومانی هزینه‌های جاری شرکت کاهش یافت و با ریزش‌ نیروها، شرکت فرش سبک تر و کوچک‌تر شد.

    وی اظهار امیدواری کرد که هرج و مرج و تعداد مراکز تصمیم‌گیری در مورد فرش ایران از بین برود و این صنعت قدیمی و اصیل ایرانی شکوفاتر شود.

    افتتاح ساختمان قدیمی شرکت فرش بعنوان تالار فرش ایران تاریخ درج: 18/12/82 منبع: میراث خبر ساختمان قدیمی شرکت فرش با معماری هخامنشی، جان گرفت حراجی ها و فروش اقساطی در نمایشگاه توانمندیهای تولید و عرضه فرش دستباف ایران عامل تخریب وجهه فرش بود .

    به گزارش خبرنگار ستاد خبری اولین نمایشگاه توانمندیهای عرضه و فروش فرش دستباف ، در روز اختتامیه نمایشگاه ، مدیر شرکت فرش اردبیل با انتقاد از نمایشگاه فرش و عدم رضایت غرفه داران گفت : از نمایشگاه استقبال خوبی نشد و خدمات مورد نیاز غرفه داران به درستی ارائه نشد.

    محمد رضا وثوقی هدف از حضور در نمایشگاه را جنبه تبلیغاتی آن دانست که با توجه به عدم استقبال مناسب به اهداف خود نرسیده بود .

    وی با اشاره به معضلات صنعت فرش ایران تصریح کرد : در صورت حمایت دولت از تولیدکننده ، می توان امیدوار بود که از وخامت شرایط فعلی صنعت فرش کاسته شود.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

چکیده با توجه به سیر نزولی تولید و صادرات فرش دستباف ایران در سال های اخیر، در این مقاله راه کارهای نوین تجارت و استفاده از شیوه تجارت الکترونیکی فرش دستباف به جای شیوه سنتی آن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. از طرف دیگر، با توجه به رشد روز افزون تجارت الکترونیکی و مزیت های رقابتی حاصل از آن لازم می باشد که برای جبران عقب ماندگی های سال های گذشته در زمینه صادرات فرش دستباف، ...

مقاله کاربرد RFID در صنعت فرش دستباف ایرانی کاربرد RFID در صنعت فرش دستباف ایرانی سید وحید رضا نورایی، فاطمه بازرگانی، سید حسام الدین انوار مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران ایران واژه های کلیدی: فرش دستباف، RFID ، کد شناسایی، ردیابی چکیده در حال حاضر اخباری مبنی بر کپی‌برداری از نقشه‌های ایرانی، شیوه تهیه رنگ طبیعی و نحوه نصب دار قالی به شیوه ایرانی در خارج از کشور شنیده ...

خلاصه: واژه قالی، فرش و پارچه‌ های عهد هخامنشی ازکاوش‌های دوره پازیریک سیبری حفاری سالهای 28-1327 شمسی، رنگهای بکاررفته و نقوش و ابعاد فرشهای مکشوفه و خصوصیات تکنیکی دربافت آنها، خصوصیات فرش بهارستان بنابه توصیف طبری. هنرقالی بافی درعهد ساسانیان، بررسی مینیاتور های تیموری برای شناخت قالیهای آن زمان، معرفی قالی‌های مشهورایرانی در موزه‌های خارج ازکشور، سابقه کاربرد گلابتون زرین و ...

فرش ایران از آغاز تا امروز هوشنگ پادشاه ایران اولین کسی بود کهدر ملک خویش آهن آورد و برای صناعات از آن ابزار ساخت و بفرمود تا حیوانات درنده را بکشند و از پوست آنان لباس و فرش تهیه کنند. حسب روایات تاریخی، زندگی هوشنگ پادشاه ایران زمین به بیش از دو هزار سال پیش از میلات مسیح باز می‌گردد و در آنها به استفاده از پوست حیوانات به عنوان فرش اشاره شده است. می‌توان چنین نتیجه گرفت که از ...

هوشنگ پادشاه ایران اولین کسی بود کهدر ملک خویش آهن آورد و برای صناعات از آن ابزار ساخت و بفرمود تا حیوانات درنده را بکشند و از پوست آنان لباس و فرش تهیه کنند. حسب روایات تاریخی، زندگی « هوشنگ » پادشاه ایران زمین به بیش از دو هزار سال پیش از میلات مسیح باز می‌گردد و در آنها به استفاده از پوست حیوانات به عنوان فرش اشاره شده است. می‌توان چنین نتیجه گرفت که از پوست حیوانات به عنوان ...

قدیمترین فرش دستبافت ایرانی در سال 1949 در دومین مرحله کاوشهای باستان شناس روسی، رودنکو در منطقه پازیریک کشف و به نام فرش پازیریک نامیده شد. رودنکو در کتابی که به مناسبت این اکتشافات در سال 1953 در روسیه منتشر کرد، درباره فرش مکشوفه توضیحات مفصلی نگاشت و آن را صراحتا کار ایران و قدیمی ترین فرش ایرانی در دنیا بیان نمود. او نوشت: "بدون اینکه بتوانیم به طور حتم بگوییم این فرش کار ...

تاریخچه فرش ایران قدیمترین فرش دستبافت ایرانی در سال 1949 در دومین مرحله کاوشهای باستان شناس روسی، رودنکو در منطقه پازیریک کشف و به نام فرش پازیریک نامیده شد. رودنکو در کتابی که به مناسبت این اکتشافات در سال 1953 در روسیه منتشر کرد، درباره فرش مکشوفه توضیحات مفصلی نگاشت و آن را صراحتا کار ایران و قدیمی ترین فرش ایرانی در دنیا بیان نمود. او نوشت: "بدون اینکه بتوانیم به طور حتم ...

هندوستان به عنوان یکی از رقبای فرش ایران در بازارهای جهانی مطرح است و رصد کردن اخبار و اطلاعات مربوط به تولید و فروش محصولات کشورهای رقیب از جمله هندوستان از وظایفی است که سامانه اطلاع رسانی و روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران به آن مبادرت می ورزد. مطلب زیر نیز یکی از مطالب انتشار یافته از سوی شورای ارتقای صادرات هند است که ترجمه آن صرفا به منظور اطلاع رسانی و بدون داوری ارایه می ...

صنعت فرش دستباف هند بازاریابی و چشم اندازهای آینده آن مهناز وحیدی – هندوستان به عنوان یکی از رقبای فرش ایران در بازارهای جهانی مطرح است و رصد اخبار و اطلاعات مربوط به تولید و فروش محصولات کشورهای رقیب از جمله هندوستان از وظایفی است که بر عهده اصحاب رسانه‌هاست. صنعت فرش دستباف هند، صنعتی دارای قدمت و تراکم کاری بالاست که برای بیش از 215 میلیون هنرور در مناطق روستایی فرصت شغلی ...

پشم و مو و هر الیاف دامی از همان آغاز در ریسندگی و بافندگی جای خاصی یافت . در مناطقی نظیر مصر و بین النهرین به دلیل هوای گرم و رطوبی، کتان و پنبه کاربرد بیشتری داشت و قطعاتی از بافته های این الیاف در مقایر مربوط به امرا و شاهزادگان سلسله های حکومتی مصر دیده می شود که قدمت آنها بعضاً به 6000-7000 سال پیش می رسید . برخی از یافته های به دست آمده از مصر سپس آناتولی و بین النهرین که ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول