دانلود مقاله معرفی انواع بیماری ها

Word 124 KB 6374 57
مشخص نشده مشخص نشده علوم پزشکی - پیراپزشکی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مشکلات دهان

    برای مشکلاتی که مختص دندانها می باشند به مبحث 4 ، (مشکلات دندان مراجعه کنید.

    در صورتی که کودک شما از درد دهان دنج می برد یا دارای ناراحتی در دهان یا زبان یا لب ها است ، به این مبحث مراجعه کنید. چون غشا (پوسته) داخلی دهان و پوست لب ها نازک و حساس هستند ، آماده زخم های جزئی و عفونت می باشند. کودکان خردسال چون تمایل دارند اشیاء‌ مختلف را وارد دهانشان نمایند، معمولاً دچار عفونت دهان و لب ها می گردند. آلرژی ها نیز ممکن است باعث تورم دهان یا زبان گردند و ممکن است خطرناک باشند.

    هشدار

    تورم دهان و زبان

    اگر زبان یا دهان کودک شما به طور ناگهانی متورم شد، آمبولانس خبر کنید. تورم ممکن است به سبب عکس العمل آلرژیک شدید باشد. اگر تورم ادامه یابد، ممکن است باعث مشکلات تنفسی شود که می تواند خطرناک باشد.

    در صورتی که کودک شما در اطراف لب ها دچار خشکی و ترک خوردگی شده باشد:

    آیا نواحی سخت و خشک شده، مانند تاول های ریز به نظر می رسند؟

    دلیل احتمالی: کودک شما ممکن است دچار زخم سرد (cold sores) شده باشد که بوسیله عفونت با ویروس تبخال بوجود می آید. بعد از عفونت اولیه، ویروس تیخال ممکن است برای چندین ماه یا حتی سال باقی بماند و به سبب هوای سرد یا قرار گرفتن در معرض تابش شدید آفتاب فعال گردد.

    اقدام درمانی:‌ این حالت معمولاً به خودی خود برطرف می گردد. البته مصرف کرمهای ضد ویروس می تواند روند بهبودی را تسریع بخشد به خصوص اگر در مراحل اولیه بیماری استفاده گردد. برای جلوگیری از انتشار این ویروس به دیگران،‌ اجازه ندهید کودکتان تا زمان وجود این تاول کسی را ببوسد.

    آیا این نواحی سخت شده دارای پوسته های عسلی رنگ می باشند؟

    درمدت 24 ساعت به پزشک مراجعه کنید.

    دلیل احتمالی: زرد زخم (Impetigo)، یک عفونت باکتریایی که معمولاً بر روی پوست اطراف دهان بروز می کند، محتمل می باشد.

    اقدام درمانی: پزشک، احتمالاً به شما توصیه خواهد کرد که پوسته ها را با یک پارچه کتانی و آب گرم برطرف کنید. او ممکن است حتی کرمهای آنتی بیوتیک برای مالیدن بر روی آن نواحی یا آنتی بیوتیک خوراکی تجویز کند. تا برطرف شدن عفونت، سعی کنید کودک از حوله جداگانه استفاده کند تا مانع سرایت عفونت گردد. به دلیل مسری بودن این بیماری کودک را از سایر کودکان دور نگهدارید.

    آیا لب ها و پوست اطراف آنها قرمز رنگ و ترک خورده می باشد؟

    دلیل احتمالی:‌ کودک ممکن است دچار لیک اگزما (lick eczema)، که حالتی در اطراف دهان و لب ها به سبب آب دهان (بزاق) یا به دلیل مکیدن بیش از حد انگشتان یا لیسیدن لب ها می باشد، شده باشد.

    اقدام درمانی:‌روزی دو مرتبه کرم های حاوی کورتون را بر روی پوست اطراف لب ، به مدت چند روز بمالید تا تورم کاهش یابد وسپس از ژل پترولیوم (petroleum) برای محافظت پوست استفاده کنید. می توانید عادت مکیدن انگشتان در کودک خود را بوسیله پرت کردن حواس او به موضوع دیگری،‌ کم کم از بین ببرید. البته، حساسیت بیش از حد بر روی عادت کودک ممکن است وضعیت را بدترنماید.

    در صورتی که کودک شما دارای لثه های قرمز رنگ و دردناک است:

    آیا وقتی کودک مسواک می زند از لثه هایش خونریزی دارد؟

    بلی- دلیل احتمالی: کودک شما ممکن است به بیماری ژنژیت که در آن لثه ها متورم و قرمز می گردند، مبتلا شده باشد. این بیماری معمولاً به دلیل عدم رعایت بهداشت بوجود می آید. به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

    اقدام درمانی:‌ دندانپزشک، احتمالاً دندانهای کودک شما را بررسی و تمیز خواهد کرد و به شما توصیه می کند که مراقب لثه ها شدید باشد، دندانپزشک ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند.

    خیر- دلیل احتمالی و اقدام درمانی: در آمدن یک دندان ممکن است باعث تورم    لثه ها گردد.

    (دندان در آوردن رامشاهده کنید) به کودک یک حلقه سفت و سرد شده مخصوص دندان درآوردن ، برای جویدن بدهید. ژلهای مخصوص دندان درآوردن که بدون نسخه فروخته می شوند، می توانند برای لثه ها مؤثر باشند. اگر لازم شد به مقدار لازم و توصیه شده به کودک مسکن بدهید.

    آیا کودک شما دارای زخم و لکه های زرد یا سفید رنگ در داخل دهان یا روی زبان می باشد؟

    در مدت 24 ساعت به پزشک مراجعه کنید.

    دلیل احتمالی: برفک دهان که یک عفونت قارچی است، محتمل می باشد. این حالت در کودکان خردسال یا کودکان بزرگتر که ایمنی بدنشان بر اثر بیماری یا درمان دارویی ضعیف شده است ، بسیار رایج است.

    اقدام درمانی : پزشک، احتمالاً ژل ضد قارچ را برای رفع عفونت توصیه خواهد کرد. برای جلوگیری از بازگشت بیماری، تمام وسایل بازی، نوک شیشه های شیر و حلقه های دندان در آوردن را که کودکتان از آنها استفاده می کند استریل کنید.

    در صورتی که کودک شما دارای زخم های خاکستری کم رنگ یا تاول هایی در داخل دهان است:

    آیا کودک دارای تاولهایی بر روی کف دستها، خود دستها و همچنین کف پاها می باشد؟

    دلیل احتمالی : کودک شما ممکن است به بیماری دست، پا و دهان که یک عفونت ملایم از نوع ویروسی است مبتلا شده باشد. تاولهای روی دست و پا معمولاً 48 ساعت بعد از دهان ظاهر می گردند. با پزشک خود مشورت کنید.

    اقدام درمانی: درمان خاصی برای این حالت وجود ندارد. اگر تاول ها پاره شد و ایجاد زخم نمود، کودکتان را تشویق کنید تا دهانش را با بیکربنات سودا (جوش شیرین) بشوید. به او در صورت نیاز به مقدار تجویز شده مسکن نیز بدهید(تسکین دهان درد را مشاهده کنید). به کودکتان مقدار زیادی مایعات بنوشانید (تشویق کودک به نوشیدن را مشاهده کنید).

    آیا کودک شما تب دارد و به طور کلی بیمار به نظر می رسد؟

    بلی- درمدت 24 ساعت به پزشک مراجعه کنید.

    دلیل احتمالی: محتمل ترین دلیل، عفونت با ویروس تبخال (هرپس سیمپلکس) می باشد که باعث زخم های سرد می گردد. وقتی کودک دچار اولین عفونت این بیماری می گردد ممکن است ناراحت و بیمار به نظر رسیده و دهان بسیار دردناکی داشته باشد. علایم مشابه ممکن است به سبب ویروسهای مشابه یا داروهای مصرفی تجویز شده بوجود آیند.

    اقدام درمانی: اگر درد دهان کودک به حدی شدید باشد که نبواند چیزی بنوشد، ممکن است نیاز به مراجعه به بیمارستان باشد. در حالت های ملایم تر، پزشک اقدامات خودیاری را توصیه خواهد کرد( تسکین درد دهان را مشاهده کنید). اگر داروهای مصرفی به عنوان عامل این حالت تشخیص داده شود، مصرف آنها بایستی متوقف گردد.

    خیر- دلیل احتمالی: کودک ممکن است دچار زخم دهان شده باشد. این زخمها معمولاً دلیل خاصی ندارند اما معمولاً در مواقع استرس یا در محل زخم فرعی مانند صدمه حاصل از مسواک زدن بوجود می آیند. این زخم ها دردناک می باشند ولی خطرناک نیستند.

     

     

     

    اقدام درمانی: شستن دهان با ترکیب جوش شیرین ممکن است در تسکین درد مؤثر باشد(تسکین درد دهان را مشاهده کنید). درمانهای مختلفی نیز برای تسکین درد و بهبود این زخم ها وجود دارند. اگر بعد از 15 روز این حالت بهبود نیافت یا تعداد زخم ها زیاد شد با پزشک خود مشورت کنید.

    آیا کودک شما دارای ناحیه ای دردناک در گونه یا اطراف زبانش می باشد؟

    دلیل احتمالی و اقدام درمانی: یک دندان جدید یا دندان تیز و دندانه دار ممکن است دهان یا گونه کودک را دردناک نماید. از اقدامات کاهش دهنده درد استفاده کنید(تسکین درد دهان را مشاهد کنید). اگر درد باقی بماند یا بر اثر یک دندان تیز و دندانه دار بوجود آمده باشد، با دندانپزشک مشورت کنید تا آن قسمت و لبه تیز را هموار و صاف نماید.

    اگر از این مبحث به نتیجه ای نرسیدید به پزشک خود مراجعه کنید.

    خودیاری تسکین درد دهان

    اقدامات زیر ممکن است در تسکین درد دهان مؤثر باشند:

    در صورت لزوم به کودک به میزان مناسب مسکن هایی مانند استامینوفن بدهید.

    اگر کودک به اندازه کافی بزرگ است ، بایستی هر ساعت دهانش را با 4-1 قاشق چایخوری جوش شیرین که در 100 میلی لیتر آب گرم حل شده است، بشوید.

    به او خوردنیهای نرم مانند بستنی بدهید.

    برای پیشگیری از برخورد مایعات به لب های دردناک و سخت شده مایعات را به کمک نی به او بنوشانید.

    از دادن غذاهای اسیدی یا نوشیدنی های اسیدی مانند پرتقال یا آب میوه ها به کودک خودداری کنید.

    سعی کنید روزی دوبار دندانهای کودک را مسواک بزنید اما مراقب نواحی دردناک باشید.

    مشکلات دندان

    دندان کودک شما همواره در معرض فساد قرار دارد. مسواک زدن منظم می تواند مانع فساد دندانها شود. (مراقبت از لثه ها و دندانهای کودک را مشاهده کنید). اگر فساد دندان درمان نگردد به قسمتهای مرکزی آن سرایت کرده و باعث صدمه جدی می گردد. کودک بایستی از 3 سالگی تحت بررسی و معاینه مداوم و متناوب دندانپزشک قرار بگیرد. اگر بین این معاینات علامتی از فساد، مانند دندان درد بروز کرد، به دندانپزشک مراجعه کنید. در کودکان خردسال ، درد مربوط به دندان ممکن است به سبب دندان در آوردن باشد که معمولاً جای نگرانی ندارد. اگر کودک دچار دندان درد شود یا به هر علتی نیاز به دمان فوری داشته باشد و دندانپزشک در دسترس نباشد ، برای یک دندانپزشک اورژانس با بیمارستان،‌ تماس بگیرید.

    در صورتی که یک دندان کنده شده و یا قسمتی از آن شکسته شده باشد:

    آیا این یک دندان دائمی است؟  (غیر شیری)

    بلی- فوراً به دندانپزشک خبر دهید.

    اقدام درمانی: اگر لثه خونریزی دارد، یک گاز استریل بر روی آن قرار دهید و به کودک بگوئید که آن را به  شدت گاز بگیرد. دندان را بیابید اما فقط آن را نگهدارید و تمیزش نکنید.آن را در یک شیشه حاوی شیر قرار دهید و همراه کودک به نزد دندانپزشک ببرید. دندانپزشک ممکن است بتواند آن دندان دائم رامجدداً به لثه کودک متصل کند. اگر قسمتی از دندان شکسته شده باشد ممکن است بتوان مجدداً آنرا متصل کرد.

    خیر- اقدام درمانی: اگر خونریزی لثه وجود دارد یک گاز استریل روی آن قرار دهید و به کودک بگویید که آن را به شدت گاز بگیرد. دندان کنده شده یا قسمت شکسته شده قابل اتصال مجدد به لثه نمی باشد. اگر فقط قسمتی از آن کنده شده است، با دندانپزشک خود مشورت کنید، شاید لازم باشد قسمت شکسته شده تحت درمان قرار بگیرد. در بسیاری حالات،‌ یک دندان دائمی در آن محل جوانه خواهد زد. (ترتیب ظاهر شدن دندانها را مشاهده کنید.) اگر دندان خیلی زودتر از حد معمول از بین رفت، سایر دندانها ممکن است مشکلاتی در جوانه زدن دندانهای دائمی بوجود آورد.

    آیا دندان بر اثر ضربه یا تصادف شل و لق شده است؟

    اقدام درمانی: یک ضربه محکم ممکن است دندانی را لق کند اما اگر به آن دست نزنید مجدداً خودش سفت خواهد شد. گاهی اوقات دندان شیری ممکن است لق باقی بماند و یا بیفتد. اگر دندان دائم بعد از چند روز لق باقی ماند، با دندانپزشک خود مشورت کنید.

    آیا کودک شما دارای دندان درد مداوم همراه یا بدون بروز تب می باشد؟

    هم اکنون با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

    دلیل احتمالی: کودک ممکن است دچار آبسه دندان که در آن به سبب عفونت چرک و فساد در دندان یا زیر آن بروز کرده شده باشد.

    اقدام درمانی:‌ اگر کودک دچار آبسه دندان شده باشد دندانسپزشک ممکن است برای درمان عفونت، ‌آنتی بیوتیک تجویز کند. وقتی عفونت برطرف شد، کودک بایستی بیشتر از دندانش مراقبت کند تا دلیل اساسی بیماری نیز درمان گردد. در حالات نادری، ممکن است لازم باشد که دندان برداشته شود.

    در صورتی که دندان کودک شما با قرار گرفتن در معرض غذاهای گرم یا سرد دردناک شود:

    آیا درد فقط برای لحظاتی باقی می ماند؟

    بلی- دلیل احتمالی:‌ اگر رویه محافظ دندان نازک یا خراب شده باشد ممکن است دندان به درجه حرارت و تغییرات دما حساس شود. با دندانپزشک خود مشورت کنید.

    اقدام درمانی: دندانپزشک دندان کودک شما را معاینه کرده و فساد را درمان خواهد کرد. اگر حالت خاصی پیدا نشد، دندانپزشک ممکن است توصیه کند که کودک با یک خمیر دندان مخصوص دندان های حساس را مسواک کند و کمی از آن را نیز بر روی دندانهایش بمالد.

    خیر- درمدت 24 ساعت به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

    دلیل احتمالی: کودک ممکن است دچار فساد عمیق یا یک ترک در دندانش شده باشد. به خصوص اگر این وضعیت در حالت عدم نوشیدن یا غذا خوردن نیز بروز نماید.

    اقدام درمانی: دندانپزشک، دندان کودک را معاینه کرده و ممکن است دندان را بردارد و ناحیه فاسد شده را پر نماید.

    آیا کودک وقتی بر روی دندانی که به تازگی پر شده است فشار می آورد، درد احساس می کند؟

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

چگونگی انتشار ویروس معمولاً از طریق خوردن آب و غذایی که قبلاً با مدفوع بیمار آلوده شده‌اند، منتقل می‌شود. در اکثر نقاط دنیا این بیماری از طریق نوشیدن آب آلوده منتقل می‌شود (به دلیل نقص در سیستم آب و فاضلاب) اما از طریق خوردن میوه و سبزیجات خام (که با آب آلوده آبیاری شده و شسته نشده باشند) و یا غذاهایی که کاملاً پخته نشده باشند نیز منتقل می‌شود. در صورتی که آشپز و دیگر ...

ای در باره ویروس ها در زمانهای قدیم دلیل بیشتر بیماری ها را نمی دانستند کسی فکر نمی کرد ممکن است جانداران بسیار کوچکی به نام میکروب وجود داتشه باشند که با چشم دیده نشوند اما بیماری ایجاد کننده آن در زمانها وقتی کسی بیمار می شد نمی دانست چه نکات بهداشتی را باید رعایت کند در نتیجه بیماری به سرعت در میان مردم پراکنده می شد و عده زیادی را می کشت البته باید بدانید که جاندار خاصی به ...

جيوه تنها فلزي است که در دماي محيط بصورت مايع مي باشد. اين فلز را به مناسبت سياره مرکور(عطارد) به نام مرکوري مي خوانند.جيوه فلزي است داراي جلاي نقره اي درخشان و تلالو متمايل به آبي،که هنگاميکه توسط عوامل احيا کننده احيا شود بصورت جيوه فلزي رسوب مي ک

الف- بيمه درمان گروهي به منظور حمايت از افراد جامعه در زمينه جبران هزينه هاي درماني ناشي از بيماري و حادثه شرکت بيمه آسيا بيمه اي را تحت عنوان بيمه درمان بصورت گروهي و جهت گروه هاي بالاي پنجاه نفر ارايه مي نمايد. بدين رو شرکت ها و موسساتي که تحت پ

بوی بد دهان “علل و نحوه پیشگیری و درمان آن” (مرجع کامل اطلاعات) بوی نا مطبوع دهان بوی بد دهان یک علامت شناخته شده با سابقه تاریخی قدیمی است. بوی بد دهان می‌تواند دلیل عمومی یا موضعی داشته باشد. مشخص شده که تقریبا 85 درصد بوی دهان ناشی از عوامل موضعی است، از این جهت اهمیت روشهای بهداشتی مثل مسواک زدن دندانها و زبان محرز شده است. باید یادآوری کرد که بوی بد دهان به تنهایی یک بیماری ...

علت های افسردگی مکانیسم های دقیق ابتلا به افسردگی هنوز کشف نشده اند. با وجود این چند عامل زیست شیمیایی و روانی اجتماعی شناخته شده اند که باعث افسردگی می شوند. ساختار زیست شیمیایی و ژنتیکی بعضی از مردان و زنان چنان است که در محیط های دارای عوامل محیطی و اجتماعی یکسان ، آسیب پذیری بیشتر نسبت به افسردگی نشان می دهند. علت های روان شناختی افسردگی گوناگون اند. استرس آغازگر افسردگی ...

بیماری های شغلی بیماری های ریوی از جمله آسم، برونشیت و پنوموکونیوز بیماریهای پوستی از جمله درماتیتها، سرطانهای پوستی و واکنشهای حساسیت‌ نوری بیماری عضلانی- اسکلتی از جمله کمردرد و سندرم تونل کارپال در این مقاله سعی می‌شود با ذکر علل، فیزیوپاتولوژی، علائم و درمان بیماری های شغلی در صنعت سیمان به اهمیت، چگونگی و پیشگیری از این بیماریها با نگرشی ویژه بپردازیم. بیماریهای شغلی دستگاه ...

-1 - مقدمه و بیان مسئله بیماری‌ های پالپ و پری اپیکال یکی از شایعترین علل مراجعه بیماران به دندانپزشکان می‌باشند، نقش میکروارگانیسم‌ها و محصولات ویرانگر آنها بعنوان عامل اصلی این بیماری‌ها بطور کامل شناخته شده است (1.2.3). باکتریهای متعددی در عفونتهای کانال ریشه دخیلند. یکی از شایعترین باکتری‌های یافت شده از سیستم کانال ریشه دندانهای عفونی فوزوباکتریوم نوکلئاتوم است (4) ...

مقدمه از آنجائی که در کشورهای صنعتی و پیشرفته به علت ازدیاد جمعیت، مسافرتهای پی در پی و پیدایش مراکز تفریحی ناسالم و عدم پایبندی به مسائل اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی و مذهبی و از سوی دیگر اضافه شدن مسائل اقتصادی و نیز اعتیاد، بیماریهای آمیزشی ازجمله ایدز شیوع پیدا نموده است و به علت وجود رادیو، تلوزیون، نوارهای ویدئوئی، ماهواره و اینرتنت فرهنگ های غلط این جوانع به کشورهای در حال ...

طب گیاهی قدیمی ترین شکل درمان است که از سوی بشر شناخته شده و از دیرباز مورد استفاده قرار می گرفته است. استفاده از این روش درمانی در تمامی تمدن ها سابقه دارد و یک جز مهم در پیشرفت علم پزشکی رایج به شمار می رود. گرایش مجدد مردم به داروهای گیاهی و تولید روزافزون این فرآورده ها از سوی شرکتهای معتبر داروسازی جهان بهانه ای است برای توجه بیشتر به درمان های گیاهی. استفاده از گیاهان به ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول