دانلود مقاله انجیر

Word 402 KB 6392 21
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • انجیر

    نام جنس انجیر Ficus L.  است .که  از نام لاتین قدیم گیاه گرفته شده است . این جنس از تیره توت یا Moraceae است و دارای 800گونه می باشد .

    - ویژگی های گیاه شناسی جنس  انجیر :  

    درختان ، درختچه ها و یا گیاهان اپی فیت و بالارونده خزان پذیر و یا همیشه سبز با شاخه های کوتاه  است . این درخت دارای پوست قهوه ای یا خاکستری و برگهای متناوب بوده تمام قسمتهای گیاه دارای شیرابه می باشد.

    گلها تک جنس و گیاه تکپایه یا دو پایه است . گل آذین به شکل کوزه در آمده و گلهای کوچک تک جنس فاقد گلبرگ به سطح داخلی آن چسبیده اند  در گونه های مختلف انجیر گلهای نر و گلهای ماده به شکلهای متفاوت و در مواقع مختلف سال تشکیل می شوند مثلاً در کوزه(گل آذین) های بهاره ، گلهای نر که دارای گلپوش سه قطعه ای و سه پرچم هستند همراه با گلهای سترون و نازا که خامه ای کوتاه دارند ، دیده می شوند . در کوزه های تابستانی فقط گلهای ماده بارور با خامه بلند وجود دارد در کوزه های پائیزی فقط گلهای پنبه ای دیده می شود .

     عمل گرده افشانی و لقاح در این گیاهان بوسیله حشره کوچکی به طول 2تا3میلیمتر بنام Blastophago glossorum انجام می گیرد و در جریان گرده افشانی ابتدا حشره ماده به داخل گل آذین کوزه مانند که دارای  گلهای پنبه ای است وارد می شود و داخل آن تخمگذرای می کند . سپس حشرات به وجود آمده از تخم در داخل نهنج جفت گیری می کنند بعد بلافاصله نرها می میرند و حشرات ماده در حالی که دانه های گرده به بدن آنها چسبیده  از کوزه مربوطه خارج می شوند و وارد گل آذین دیگر برای تخمگذاری می شوند. بدین ترتیب دانه های گرده را به داخل کوزه پایه های دیگرمی برند و سبب لقاح گلهای ماده موجود در آنها می شوند .

    میوه انجیر خوراکی در واقع نوعی میوه کاذب است که از گل آذین کوزه مانند آبدار بوجود آمده است . کاسبرگهای هر گل نیز گوشتی شده است . میوه های حقیقی گیاه  فندقه بوده که به تعداد بی شماری در هرکوزه (گل آذین ) قرار دارند . دانه انجیر دارای جنین مستقیم یا خمیده و شامل آلبومن یا فاقد آن است .

    - معرفی گونه های جنس Ficus  :

    لول یا لور  Ficus bengalensis L.     

    از درختان بزرگ کائوچویی در جزایر و بنادر جنوب مانند آبادان و بوشهر تا چا ه بهار و تیس می باشد . اصل این گیاه از هند شرقی است .

     از ساقه های هوایی آن ریشه های هوایی بی شماری ظاهر می شوند به طوری که به زمین می رسند و در اطراف درختان بزرگ صدها متر مربع زمین را اشغال می کنند . این ریشه ها را ریشه های شمعی گویند . برگهای لور بیضی شکل و درست و براق و طول آن به cm 25 بالغ می گردد .

     میوه گیاه بی پایه و به درشتی فندق است و چوب آن خاکستری رنگ می باشد و سختی و دوام چندانی ندارد ولی در آب دوام می کند و چوب ریشه های هوایی آن سخت است .

    نام این درخت در جنوب لول ، لور ، درخت مکرزن است و در جزیره خارک ، لیل و در جزیره کیش لیر نامیده می شود و در کتب مختلفه به اسامی اثاب ، الول بروبرگت و کراک نامبرده شده و تصور می شود . که سه نام اخیر نامهای این درخت در هند است.

    2- انجیر ( Ficus carica L.)

                این گونه دارای واریته های زیر است :

    Ficus carica var genuine Boiss.

     Ficus carica var  Johannis Boiss

    Ficus carica var  rupestris Hausskn

    Ficus carica var genuina : درخت انجیر در اغلب جنگلهای شمال و ساحل دریای خزر وجود دارد ولی بیشتر طالب نقاط گرم و خشک می باشد و بطور پراکنده می روید . در جنگلهای ارسباران و گلی داغ نیز دیده می شود اما تا ارتفاع زیادی از جنگل بالا نمی رود .

    پائین ترین  نمونه های آن در سواحل شمال است و حد اعلای آن در ارتفاع m  1800 اسالم است . درخت انجیر علاوه بر جنگلهای شمال در استپهای مختلف و جنگلهای غرب نیز دیده می شود . چوب آن در شمال مصرف روستایی ندارد و فقط برای تهیه تخته صندوقهای مرکب مصرف می گردد .

    ارتفاع درخت انجیر به 6 متر و قطر آن به 40 سانتی متر می رسد دارای تنه ای صاف و خاکستری است و برگهایش لوب دار و زبر می باشد و نهنج میوه آن گوشتی و شیرین است . نامهای محلی آن عبارت است از :

    انجیل ( در مازندران) – انجیر ( درنور )- شال انجیر (در آمل )– گم شو(درارسبلان  )

    دیوانجیر ( در رامسر )- انجی ( در طوالش ) هنجیر ( در کردستان)- کشکل ( در رودسر )  و نام عربی آن تین است .

    Ficus carica var  Johannis

                این انجیر در طبس و بلوچستان و فارس و درنقش شاهپور کازرون و ارتفاعات تخت جمشید و در ارتفاع m 1500 از سطح دریا دیده می شود . درختچه ایست کم برگ برگهای آن خیلی بریده است و روی آن زبر و پشت آنها کرکدار است میوه آن تخم مرغی گلابی شکل و کمی مخملی است .

    Ficus carica var  rupestris

     

                این انجیر در استپهای غرب و جنوب مانند لرستان و اراک و کهکیلویه و فارس می روید و تا ارتفاع  m 1800 بالا می رود برگهای آن کامل است و فاقد بریدگی
    می باشد و کشیده و تخم مرغی است میوه آن گلابی شکل و کم و بیش کرکدار است .

    - فیکوس برگ درشت ( Ficus elastica Roxbg.):

    این درخت در جنگلهای مرطوب آسیای حاره می روید درختی است زیبا با برگهای درشت یشمی رنگ و براق  جوانه انتهایی آن را برگه سرخ رنگی می پوشاند .

     

    این گیاه بعنوان گیاه زینتی در  منازل   بکار می رود و زمستان در داخل گلخانه آن را از سرما محفوظ نگاه می دارند. نام فارسی آن که در بین باغبانان متداول شده : فیکوس ، کائو چوک و فیکوس برگ درشت است . فیکوس ابلق و اریته ای از آن می باشد .

     

    – فیکوس ابلقFicus elastica Roxbg. var aurea  :

    این فیکوس با برگهای سفید متمایل به کرم رنگ خود از ارقامی است که مورد توجه بعضی از علاقه مندان قرار گرفته است و مانند گونه خود باید در زمستان از سرما محفوظ گردد .

    5- فیکوس برگ ریز ( Ficus eriobotryoides Kunth. & Bouche)

    موطن اصلی این درخت معلوم نیست و به عنوان درختان زینتی در گلخانه حفظ می شود و با سایر گونه های فیکوس مخلوط می باشد . سطح تحتانی برگهای آن قهوه ای رنگ است و ساقه درخت از موهای ریز پوشیده شده است .

    -  فیکوس پرسیکا( Ficus persica Boiss. )

    درختچه  ایست با شاخه های بلند و برگهای گرد یا تخم مرغی و لوب دار که میوه آن تخم مرغی و گلابی شکل است و از ارتفاعات جنوب غربی ایران در دالکی نامبرده شده است .

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ▪ حاجی‌شریفی، احمد/ اسرار گیاهان داروئی/ تهران، حافظ نوین، چاپ دوم، ۱۳۸۳

    ▪ رضوی، مهدی/ ۱۳۵۳/ خواص میوه‌ها و سبزیجات/ تهران، تلاش، ۱۳۸۳، چاپ سوم

    ▪ مهرین، مهرداد/ ۱۳۰۱ خواص میوه‌ها/ خوراکی‌ها بانضمام درمان طبیعی/ تهران، خشایار، چاپ ۱۳۷۹

    ▪ فلور رنگی ایران/ طرح مشترک مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع/ دانشگاه تهران/ احمد قهرمان استاد دانشگاه

    ▪ راه بهتر زیستن در پرتو آداب شرعی/ مؤلف علامه قصری/ مترجم: نذیر احمد سلامی/ تربت جام/ احمد جام چاپ ۱۳۷۷

     قهرمان احمد ، کورموفیت های ایران ، جلد دوم و سوم   ، مرکز نشر دانشگاهی ، 1373  

     -  ثابتی حبیب الله ، جنگلها ، درختان و درختچه های ایران ، انتشارات دانشگاه یزد ،1373

    -  مبین صادق ، رستنی های ایران – جلد دوم،    1354

     – زرگری علی ، گیاهان دارویی ، ج4 ،انتشارات دانشگاه تهران ،136

     – گل گلاب حسین ، گیا ، انتشارات دانشگاه تهران ، 1340

     

کليات گياه شناسي درخت انجير از زمانهاي بسيار قديم وجود داشته و از آن استفاده زيادي مي شده است . در تورات از اين درخت نام برده شده و اشعياي نبي يکي از انبياي بني اسرائيل خرقيا پادشاه آن زمان را در حدود 700 سال قبل از ميلاد با انجير مداوا

استاد راهنما: آقای مهندس محمدی چکیده از نظر گیاه شناسی میوه عبارت است از تخمدان رشد کرده و تکامل یافته یک گل که ممکن است با برخی قسمت های دیگر گل همراه باشه. از نظر باغبانی میوه عبارت است از قسمت گوشتی و خوراکی یک گیاه چند ساله که به طور معمول به صورت تازه مصرف می شود و در بوجود آمدنش قسمت های مختلف گل تاتثیر مستقیم دارند . بنابراین خربزه، هندوانه،خیار، گوجه فرنگی و بادنجان که ...

کاکتوس ها گیاه گوشتی و سازگار به نقاط گرم و خشک. یا تارهای مجتمع. Aerol برگ ها تبدیل به خار. ساقه مسئول فتوسنتز. نیازمند نور کامل، خاک سبک و قلیایی، آب کامل و گرما. نگهداری در گلخانه خشک و پنجره های رو به جنوب منزل. مخلوط خاک مناسب شامل خاکبرگ+ شن درشت + ماسه. تکثیر با بذر ، قلمه ، پاجوش و پیوند (نیمانیم و مجاورتی). نیمانیم به صورت سطحی، مورب یا گوه ای. استفاده از سنجاق به جای ...

این خانواده در سال 1809 بعنوان یک خانواده مجزا و مستقل به رسمیت شناخته شد. این جنس حداقل 35-30 گونه دارد(5). زیتون در ختی است زیبا و همیشه با برگهای متقابل و پایا که در مناطق مدیترانه ای رویش دارد. میوه آن سفت و برای تهیه روغن استفاده می شود (1) . این درخت کوچک بومی قسمت نواحی مدیترانه ای است(7-5). مصریان، یونانیان، و رومی های دوران باستان و بقیه ملت های مدیترانه زیتون را بخاطر ...

هر کشوري براي آنکه بتواند پيشرفت کرده و در وضعيت متعادلي از لحاظ اقتصادي فرهنگي و اجتماعي قرار گيرد موضف است تمهيداتي را اتخاذ نمايد در اين راستا کشور ايران نيز مستثني نيست با اينکه از صادر کنندگان مطرح نفت خام در جهان است و تاکيد بر اين مطلب که ذخا

مقدمه انسانها علاوه بر تأمین مواد غذایی بسیاری از نیازهای روزمره زندگی خود را از گیاهان تأمین می کنند. شاید بتوان گفت که نقش گیاهان در تأمین اینگونه نیازهای جامعه انسانی، کمتر از نقش آنها در تأمین محصولات غذایی نیست. از جمله این مواد کاغذ، پلاستیک، چسب، داروهای گیاهی و نوشیدنی هایی مثل چای و کاکائوست که گیاهان مختلفی را ما در تهیه و تولید این مواد استفاده می کنیم. آنچه که در ...

به نام خدا مقدمه: 1-3- اهمیت وارزش غذایی علوفه یونجه به حدی است که موجب شده به ملکه نباتات علوفه ای شهره گردد . خاستگاه و مرکز پیدایش یونجه به نام علمی Medicago satival ایران زمین است . یونجه یکی ازمهم ترین گیاهان علوفه ای برای حیوانات اهلی است . زیرا دارای مقدار زیادی پروتئین ، ویتامین های مختلف ، انرژی و قابلیت هضم پذیری بالاست . همچنین در مخلوط علوفه یونجه برای حاصلخیزی خاک ، ...

دلفین دلفین پستاندار دریایی از رده آب‌بازان می‌‌باشد. خانواده دلفین با ۱۷ جنس و ۳۵ گونه بزرگ‌ترین خانواده زیر راسته نهنگ های دندان دار محسوب می‌‌شود.اعضای این خانواده در تمام آبهای آزاد جهان و همچنین بعضی رودخانه‌های در امتداد آب شیرین انتشار دارند.این خانواده از دوره آئوسن ظاهر شده اند. پوست بدن دلفینها معمولاً صاف و برهنه است. ممکن است در سر و تنه تعدادی از آنها مو وجود داشته ...

اصلاح سيب (Apple Breeding ) سيب در دنيا مناطق عمده توليد سيب در جهان بين عرضهاي شمالي و جنوبي 30 تا 60 درجه قرار گرفته. بعنوان مثال به ترتيب در کشورهاي اروپاي غربي، آمريکا، اروپاي شرقي،‌کانادا،‌ژاپن، استراليا و آرژانتين کشت و توليد مي شود. در سا

مقدمه تیره نعنا دارای صفات و اختصاصاتی بسیار با اهمیت است . اختصاصات مزبور به قدری روشن و قابل تشخیص اند که این تیره را باید از اولین تیره های مشخص شناخته شده توسط گیاهشناسان دانست. ساقه این گیاهان معمولاً ایستاده و مقطع آنها چهارگوش است. برگهای آنها متقابل و گلهایشان در گرزنهای متراکم ، غالباَ به صورت کروی و گویچه ای مجتمع هستند. صفاتی مانند: 2.3 طول جام امتداد دارند. داشتن ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول