دانلود مقاله سلول های بنیادی و کاربرد آن ها

Word 817 KB 6557 77
مشخص نشده مشخص نشده علوم پزشکی - پیراپزشکی
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • هدف :

    هدف ازانجام این تحقیق بالا بردن سطح دانش و کسب اطلاعاتی درباره سلول های بنیادی ، خصوصیات  و کاربرد آنها در علوم پزشکی و درمان بیماریها به وسیله این سلول هامی باشد امروزه  بیماری های زیاد ومسری گریبانگیر جامعه بشری شده است ودر حالی که بسیاری از این بیماری ها صعب العلاج می باشد و به همین خاطر این بیماری ها نظر دانشمندان علوم پزشکی را به خود معطوف کرده است و آنها را به این فکر واداشته است که چگونه می توانندراه حلی برای آن بیابند به همین علت بحث سلول های بنیادی در علم پزشکی بسیار مطرح وپر اهمیت می باشد  . بنابراین ما بر آن شدیم تا تحقیقاتی در این زمینه هرچند ناچیزبه عمل آوریم ؛تا به واسطه آن اطلاعاتی در این زمینه در اختیار خوانندگان گرامی و پویندگان علوم پزشکی  قرار دهیم. 

     

     

     

    چکیده:

     سلول های بنیادی سلول هایی هستند که به علت داشتن پتانسیل های بالا در زمینه ی تقسیم شدن و تمایز به سلول های تخصصی بدن و نیز توانایی های آن ها در ترمیم بافتی بسیار مورد توجه جامعه قرار گرفته اند این سلول ها می توانند به طور نامحدود هر نوع سلولی را به وجود آورند علاوه بر این می توانند از نظر ژنتیکی تغییر کنند به  صورتی که پس از پیوند دفع نشوند. بیش از بیست سال قبل دانشمندان توانستند سلول های بنیادی را از جنین چند روزه موش جدا کنند و با مطالعه سال ها جزئیات بیولوژی سلول های بنیادی موش در سال 1998 موفق به جدا کردن سلول های بنیادی جنینی از جنین انسان شوند  امروزه سلول های بنیادی از موش ،انسان و میمون گرفته می شود.این سلول ها دو خصوصیت ویژه دارند:

    1 خود نوزائی (تقسیم و تولید سلول هایی با خواص یکسان بدون اینکه ویژگی سلول اولیه دچار تغییر شود)

    2 توانایی متمایز شدن به سلول های اعضاء مختلف بدن

    این سلول ها به طور کلی به سه دسته تقسیم می شوند:

    1 سلول های بنیادی جنین  (Embryonic stem cells)

    2   سلول های بنیادی بزرگسالان(Adult stem cells)

    3 سلول های بنیادی بند ناف( (Umbilical cord stem cells

    هر کدام از این سلول ها ویژگی های خاص خود را دارا هستند وهر کدام در قسمتهای مختلفی از بدن یافت          می شوند تعداد این سلول ها در بدن بسیار کم و نادر است . سلول های بنیادی را در آزمایشگا ه ها در   محیط های خاصی کشت می دهند و آزمایشات متعددی را روی آنها انجام می دهند تا بتوانند بهترین و کاملترین موجود زنده را ایجاد کنند.

    این سلول ها کاربردهای زیادی را در علم پزشکی دارا هستند و می توانند بیماری های زیادی را درمان کنند بیماری هایی که دارای بیشترین کاندید ها برای درمان توسط سلول های بنیادی می باشند عبارتند از:

    1.diabetes

    2.acute live

    3.heart failures 

    4. muscular disorder

    5. arthritis

    6. brain damages and disorders

    7. vision disorders

    8. renal disorders

    9. hematopoietic and immune disease

    2 ترمیم کردن مغز به کمک سلول های مغز استخوان

    3 درمان کمردرد به کمک سلول های بنیادی

    4 درمان بیماری های قلبی به کمک سلول های بنیادی

    5 درمان بیماری های کبدی به کمک سلول های بنیادی

    6 درمان چین و چروک پوست به وسیله ی سلول های بنیادی

     

     

     

     

     

     

     

     

     

      

          فصل اول

     

            مقدمه

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

       

    m

     از فناوری سلولهای بنیادی به عنوان دومین انقلاب در زیست شناسی و پزشکی بعد از فناوری زیست یاد می شود .فناوری سلول های بنیادی در مطالعات زیست شناسی تکوینی یا جنین شناسی ، توسعه دارو سازی ، ناهنجار شناسی ، سم شناسی و مطالعه عملکرد ژن ها در موجود زنده دارای اهمیت است . اما مهمترین ارزش این سلول ها در طب ، پیوند است به گونه ای که امید محققان آن است که بتوان این سلول ها را در جهت درمان بسیاری از بیماری های صعب العلاج به کار برد که البته دانشمندان بر این امیدند و پیش بینی می نمایند که در 10 سال آینده به این هدف  دست یابند. .سلول های بنیادی که از سلول های داخل بدن پستان داران جدا می شوند  به دلیل داشتن پتانسیل های بالا در زمینه تقسیم شدن ، تمایز به سلول های تخصصی بدن و نیز توانایی آنها در ترمیم بافت های آسیب دیده بدن بسیار مورد توجه دانشمندان علوم پزشکی قرار گرفته اند. امروزه بسیاری از دانشمندان مشغول مطالعه ،پژوهش و تحقیق بر روی سلول های بنیادی هستند و در این زمینه به پیشرفت های قابل ملاحظه و چشم گیری دست یافته اند .آنها با جدا سازی سلول های بنیادی جنینی ، سلول های بنیادی  بند ناف و سلول های بنیادی بزرگسال از بدن انسان و کشت آن در محیط آزمایشگاه موفق به تولید بعضی از بافت های تخصصی بدن شدند که به واسطه آنها می توان بسیاری از بیماران را از مرگ نجات داد. همچنین با استفاده از سلول های بنیادی بند ناف کودک ، می توان همه بیماری های او را در دوران بزرگسالی50% درصد بیماری های والدین و 25% بیماری خواهران و برادران او را درمان کرد. علاوه بر این دانشمندان در حال انجام آزمایشاتی در خصوص تبدیل سلول های بنیادی به انسان هستنتد که مطمئناً در سال های آینده شاهد آن هستیم. کشور ما نیز به همت دانشمندان و متخصصین این رشته از جمله معدود کشورهایی است که به این فناوری دست یافته است. در کشور ما دو مرکز تحقیقاتی به نام رویان و مدرس مشغول فعالیت در این زمینه هستند که دانشمندان مؤسسه رویان در سال گذشته موفق به تولید گوسفند شبیه سازی شده ، شدندکه امیدواریم همچنان شاهد موفقیت هایی در این زمینه و در زمینه های دیگر علمی  برای کشور عزیزمان باشیم. در این تحقیق سعی شده است که به گوشه ای از فعالیت ها و دستاوردهای محققان در دست یابی به فناوری تکثیر و تمایز سلول های بنیادی اشاره شود و اطلاعاتی هر چند ناچیز در باره سلول های بنیادی در اختیار خوانندگان گرامی و پویندگان علوم پزشکی قرار داده شود. امروزه علیرغم پیشرفت های بزرگی که در استفاده از سلول های بنیادی برای مقاصد درمانی به دست آمده است ، بشر هنوز در ابتدای این راه است و همچنان تحقیقات گسترده ای برای عملی ساختن ایده های محققان در دست انجام است که امیدواریم هر چه زودتر این ایده ها تحقق یابند.  

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

      

          فصل دوم

     

        روش تحقیق

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    روش تحقیق:

    در دنیای امروزی وزندگی ماشینی بسیاری از بیماری های مسری ولایعلاج بوجو.د آمده است که فکر دانشمندان و متفکرین علوم پزشکی را به خود مشغول داشته است . این بیماری ها از آن جهت اهمیت پیدا کرده است که افراد زیادی را بطور ناگهانی و یا به طور تدریجی به کام مرگ و نابودی می کشاند و از همه مهمتر این که این بیماری ها به فرزندان آنها نیز منتقل می شود و از همان ابتدای زندگی زنده بودن آنها را به مخاطره می اندازد  لذا وجود این بیماری ها سوألات بسیاری را در ذهن انسان ایجاد می کند که عبارتند از :

    1 آیا راهی برای تولد نوزادانی سالم از افراد مبتلا به بیماری مسری وجود دارد.

    2 آیا می توان از پیشرفت بیماری جلو گیری کرد.

    3 اگر فردی قسمتی یا عضوی از بدن خود را در حادثه یا بر اثر بیماری از دست بدهد امکان ترمیم آن وجود دارد

    4 در پیوند اعضاء بدن مسئله ای به نام عدم پذیرش عضو توسط بدن گیرنده عضووجود دارد به چه طریق  می توان به این مشکل فائق آمد.

    همین سئوالات بود که ما را بر آن داشت تا به گردآوری این مطالب بپردازیم و سختیها و مشکلات این راه اعم از در دسترس نبودن کتابهایی در این رابطه، کمبود منابع علمی در زمینه فوق و غیره را با جان و دل بخریم تا  بتوانیم به بعضی از این سئوالات در حد توان و وسع خود پاسخی هر چند کوتاه و مختصر بدهیم و دیگران را نیز از پاسخ این سئوالات مطلع کنیم.

     

     

     

     

    ادبیات و سوابق سلول های بنیادی

         در رابطه با ادبیات و سوابق سلول های بنیادی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    طیبه رهبرپور، مژده صالح نیا و مسعود سلیمانی در خصوص تمایز سلول های کیسه زرده موش به سلول های اریتروئیدی در حضور اریتروپوئیتین تحقیقی انجام داده اند که چکیده آن به شرح زیر می باشد:

      هدف: سلولهای بنیادی خونساز کیسه زرده به علت توانایی تکثیر زیاد و عدم بروز آنتی ژنهای وابسته به سازگار نسجی MHC، بهترین کاندید برای پیوند، سلول درمانی و مطالعات تداخلات ژنی هستند. با توجه به اختلاف نظر در مورد اثر گذاری اریتروپوئیتین (EPO: Erythropoeitin) بر تمایز سلولهای کیسه زرده سعی شد تاثیر EPO بر تمایز آنها به رده اریتروئیدی در شرایط In vitro بررسی شود.مواد و روشها: پس از تخلیه جنینهای 10 روزه موش نژاد NMRI، کیسه زرده آنها با کمک استریومیکروسکوپ جدا شد و سلولهای آن ابتدا توسط روشهای مکانیکی و بعد با آنزیم کلاژناز 1/0 درصد یا تریپسین 25/0 درصد، 02/0درصد اتیلن دی آمید تترااستیک اسید (EDTA) به سلولهای تک تبدیل شدند. سپس از این سلولها در حضور فاکتورهای اینترلوکین 3، فاکتور سلول بنیادی و غلظتهای مختلف اریتروپوئیتین در دو مرحله سنجش کلونی در محیط نیمه جامد صورت گرفت. بعد از 14 روز رنگ آمیزی بنزیدین صورت گرفت و کلونیهای بنزیدین مثبت به عنوان رده اریتروئیدی شمارش شدند. رنگ آمیزی بنزیدین و رایت گیمسا روی لامهای سیتواسپین آنها صورت گرفت. سپس برای بررسی اثر لایه پشتیبان بر کشت سلولهای کیسه زرده، از هم کشتی این سلولها با سلولهای استرومای مغز استخوان استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان داد که تمایز این سلولها به رده اریتروئیدی در In vitro هم در حضور فاکتور EPO و هم در غیاب این فاکتور صورت می گیرد، ولی در حضور فاکتور EPO تعداد کلونیها بنزیدین مثبت بیشتر و اندازه کلونیها بزرگتر بود. میانگین تعداد کلونیها بنزیدین مثبت در گروه حاوی EPO با غلظت 1 U/ml نسبت به گروه فاقد  EPO، 55.4 درصد افزایش داشت اما این افزایش از نظر آماری معنی دار نبود. کشت این سلولها روی لایه پشتیبان هم نشان داد که در حضور EPO تمایز به رده اریتروئیدی بهتر صورت می گیرد.نتیجه گیری: در مجموع با توجه به نتایج به دست آمده می توان چنین نتیجه گیری کرد که این سلولها در In vitro بدون نیاز به EPO به رده اریتروئیدی تمایز می یابند اما حضور EPO باعث بهبود شکل گیری کلونیها اریتروئیدی می شود. گرچه در این خصوص نیاز به تحقیقات بیشتری است.

  • پیشگفتار

    فهرست:

     

    6
    چکیده 7
    فصل اول 9
    مقدمه 10
    فصل دوم 12
    روش تحقیق 13
    ادبیات و سوابق سلول های بنیادی 14
    فصل سوم 17
    تاریخچه 18
    فصل چهارم 20
    سلول های بنیادی چیست؟ 21
    سلول های بنیادی جنینی 22
    بلاستوسیست چیست؟ 22
    چگونگی کشت سلول های بنیادی جنینی 23
    تست های آزمایشگاهی انجام شده به منظور تشخیص سلول های بنیادی جنینی 24
    سلول های بنیادی جنینی قابلیت تبدیل به چه سلول هایی را دارند؟ 28
    چرا سراغ استفاده از سلول های جنینی حیوانات رفته اند؟ 28
    سلول های بنیادی بزرگسالان 28
    آزمایشات مورد استفاده به منظور شناخت سلول های بنیادی در بزرگسالان 32
    سلول های بنیادی بند ناف 33
    مزایای استفاده از خون بند ناف 33
    محدودیت های استفاده از بند ناف 35
    مدت زمان نگه داری خون بند ناف 36
    فرایند آماده سازی و ذخیره سازی خون بند ناف 37
    سلول های بنیادی stem cell چیست؟ 42
    سلول های بنیادی قادر به تبدیل شدن به سلول های تخصصی هستند 44
    دانشمندان در اوین گام به سراغ موش رفتند چرا موش؟ 44
    گام بعدی در تحقیقات سلولی و بررسی عملکردهای ژن ها چه خواهد بود ؟ 46
    فصل پنجم 47
    کاربرد سلول های بنیادی 48
    آیا سلول های بنیادی در آزمایشات دارویی نیز کاربرد دارند؟ 50
    آیا درمان کمردرد به کمک سلول های بنیادی امکان پذیراست؟ 53
    چگونه بیماری پارکینسون را به وسیله ی سلول های بنیادی درمان می کنند؟ 53
    تولید سلول های جدید در مغز به کمک سلول های بنیادی 54
    کاربردهای سلول بنیادی در پزشکی 57
    کاربرد سلول های بنیادی در تولید اندام کامل چیست؟ 60
    چگونه سلول های بنیادی مغز استخوان باعث ترمیم مغز می شود؟ 61
    استفاده از سلول های بنیادی در درمان بیماری های سیستم عصبی مرکزی 68
    موفقیت پژوهشگران رویان در درمان سیروز کبدی 73
    فهرست منابع 76

     

     
    منبع:

    آر .دیوی فردریک هنری جان برنارد،خون شناسی انعقاد و طب انتقال خون،دکتر کیومرث احمدی،دکتر ریتا مجتهدزاده اتشارات تیمورزاده ، بهار 1377

    2 اخبار ایرانیان     21/5/1385

    www.iranian news.com

    3 فردوسی فاطمه،روزنامه همشهری

    4 کارخیران دلارام، مجله دوست نوجوان،11/8/1385 ،شماره 43

    www.isaarsci.ir

    5 کاردوست امیر حسین، سلول های بنیادی1/3/1385  

      www.AmirhosseinKardoost@yahoo.com

    6 کاردوست امیر حسین، سلول های بنیادی جنینی16/3/1385 

      www.AmirhosseinKardoost@yahoo.com

    7 کاردوست امیر حسین، سلول های بنیادی بالغین10/5/1385 

      www.AmirhosseinKardoost@yahoo.com

    8 کاردوست امیر حسین، سلول های بنیادی و بیماری ها24/5/1385 

      www.AmirhosseinKardoost@yahoo.com

    9 مجله علوم تشریح ایران، سال دوم، شماره یک(پیاپی6)، بهار 83 صفحه76

    www.magiran.com

    10 هاشمی سیدمحمود،تولید سلول های کبدی از سلول های بنیادی جنینی9/12/1386

     

سلولهای بنیادی، سلولهایی اند که در بدن جنین، در نهایت به سلولهای بافت و اندامهای مختلف تبدیل می‌شوند. این سلولها، برخلاف سلولهای معمولی که با تقسیم شدن، سلولهای مشابه خود را به وجود می‌آورند، می توانند به هریک از انواع سلول در بدن موجود زنده تبدیل شوند و همین موضوع موجب پیدایش بافتها و اندامهای مختلف جنین می‌شود. سلولهای بنیادی به 2 نوع سلولهای بنیادی جنینی و سلولهای بنیادی بالغ ...

دسترسی انسان به فناوری تکثیر سلول‌ های بنیادی (بن‌ یاخته‌ ها) و به‌کارگیری آن‌ها برای تولید سلول‌های دیگر، از جمله مباحث نوین در علوم زیستی است. انتظار می‌رود این فناوری، در سال‌های آتی انقلاب بزرگی را در عرصه علوم گوناگون به‌ویژه پزشکی پدید آورده و در درمان برخی از بیماری‌های صعب‌العلاج انسان مفید واقع شوددر متن زیر، علاوه بر تعریف و بیان برخی از کاربردهای عملی، قریب‌الوقوع و ...

مطالعات ساختار شناسي رويسلول هاي بنيادي تخمدان در گاو خلاصه . اين مطالعه و بررسي در مورد گاو ها در مراحل فازفوليکولي و زرد تخمدان اين دوره براي تعيين خواص رنگي ، پيدايش ميکروسکوپي نور و الکترون و توزيع عددي سلول هاي بنيادي از مناطق گوناگون تخمدان

مقدمه با بیش از نیم قرن تحقیق، امروزه مطالعه سلول های بنیادی یکی از هیجان انگیزترین و سریع الرشدترین مباحث زیست شناسی می باشد که کشفیات کلیدی در هر دو حوزه آزمایشگاهی و کلینیکی باعث گسترش استفاده از این سلول ها در حفظ حیات انسان ها گردیده است. جدیدترین روش های بیوتکنولوژیکی که باعث توسعه دانش زیست شناسی سلولی و علم پزشکی در دهه آینده خواهد شد، بررسی موشکافانه تکنیک های لازم برای ...

موجود زنده ، دستگاه پيچيده اي است متشکل از واحدهاي دقيقي که با نظمي عجيب در کنار هم کار مي کنند. همه نظم و پيچيدگي و عملکرد دقيق اين ماشين زيستي تحت کنترل دستگاه هاي بسيار کوچکتري است که ژن نام دارند. ژن ها را مي توان ماشين هايي نانومتري به حساب آو

موجود زنده ، دستگاه پیچیده ای است متشکل از واحدهای دقیقی که با نظمی عجیب در کنار هم کار می کنند. همه نظم و پیچیدگی و عملکرد دقیق این ماشین زیستی تحت کنترل دستگاه های بسیار کوچکتری است که ژن نام دارند. ژن ها را می توان ماشین هایی نانومتری به حساب آورد که در هسته سلول های موجود زنده به سر می برند و همچون معلمی دقیق دستورات لازم را به سلول های بدن دیکته می کنند.دکتر محمدمهدی یعقوبی ...

اطلاعات اولیه علم ژنتیک یکی از شاخه‌های علوم زیستی است. بوسیله قوانین و مفاهیم موجود در این علم می‌توانیم به تشابه یا عدم تشابه دو موجود نسبت به یکدیگر پی ببریم و بدانیم که چطور و چرا چنین تشابه و یا عدم تشابه در داخل یک جامعه گیاهی و یا جامعه جانوری ، بوجود آمده است. علم ژنتیک علم انتقال اطلاعات بیولوژیکی از یک سلول به سلول دیگر ، از والد به نوزاد و بنابراین از یک نسل به نسل ...

پیشگفتار این فصل دو مقوله: گزینش (Selection) و جداسازی(Isolation) سلول را در بر میگیرد. تقسیم بندی فوق از نظر اولویت صورت گرفته است. برای کسب بهینه ترین نتیجه، بهتر است که ایزولاسیون و گزینش به طور همزمان صورت گیرد. بغیر از سلول‏های سیستم خون سازی و بافت‏های جنینی خاص سلول‏های معمولی دیگر ذاتاً به ماتریس‏های خارج سلولی مرتبط می شوند. شیوه‏های متفاوت پاره کردن (گسیختن) ماتریس‏ها ...

نتایج قانونمند روانستار شده استیون- تی- بویس -پیشگفتار پیدایش مهندسی بافت به عنوان یک رشته تحصیلی دانشگاهی و صنعت جهانی فرصت های بی نظیری را در جهت یافتن روشهای نوین و معالجه برای درمان بیماری های مادرزائی یا اکتسابی بوجود آورده است. مهندسی بافت شامل مباحثی نظیر ترکیبات نوین سلولها، بیومواد غیر سلولی، داروها، فراورده های ژنی، یا ژنهایی می باشد که قابل طراحی تشخیص و ساخت بوده و ...

پیشگفتار پیدایش مهندسی بافت به عنوان یک رشته تحصیلی دانشگاهی و صنعت جهانی فرصت های بی نظیری را در جهت یافتن روشهای نوین معالجه برای درمان بیماریهای مادرزادی یا اکتسابی بوجود آورده است. مهندسی بافت شامل مباحثی نظیر ترکیبات نوین سلولها، بیومواد غیر سلولی، داروها، فراورده های ژنی، یا ژنهایی می باشد که قابل طراحی تشخیص و ساخت بوده و امکان رهایش آنها به طو همزمان یا ترتیبی به عنوان ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول