دانلود مقاله پیشرفت صنعت کشاورزی و آلودگی های محیط زیست

Word 96 KB 6648 47
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه با پیشرفت صنعت کشاورزی در جوامع و بالا رفتن سطح بهداشت عمومی در جوامع مختلف میزان مصرف آب و به تبع آن میزان تولید فاضلاب افزایش یافته است پیشرفت صنعت کشاورزی وبالا رفتن سطح بهداشت عمومی یک مسئله خوشایند در جهان امروز است اما تولید فاضلاب و زائداتی که در آن وجود دارد باعث نگرانی دولتها و مردم و سازمانهای بین المللی زیست محیطی شده است .

    یکی از منابعی که در معرض آلودگی ناشی از فاضلاب قرار دارد منابع آب می‌باشد آلودگیهای مختلف فیزکی ،شیمیایی و بیولوژیکی از طریق فاضلاب وارد آب می‌شوند و کیفیت آب را دچار کنترل می‌کنند .

    آب ارتباط مستقیمی با سلامت انسان دارد وآلوده کننده‌های مختلف موجود درآب اثرات نامطلوب بر روی سلامت انسان می‌گذارد که گاهی اثرات جبران ناپذیر است .بنابراین قبل از تمییز فاضلاب در آب و محیط زیست باید با توجه به ماهیت آنها ،مصارف پیش بینی شئه واستاندارهای زیست محیطی تصفیه های لازم بر روی آنها صورت گیرد تا ضمن حفظ کیفیت آنها سلامتی انسان نیز تأمین شود یکی از زائدات ناشی از فاضلابهای کشاورزی، صنعتی و امور دیگر ترکیبات آلی کلره می‌باشد .این ترکیبات در طبقه بندی مواد زائد خطرناک قرار گرفته‌اند وبه دین کاربرد زیاد این موارد در صنعت کشاورزی و امور دیگر و با توجه به اثرات آنها بر سلامت انسان ومحیط زیست در سالهای اخیر توجه افزایش یابنده‌ای به این ترکیبات شده است .این ترکیبات دارای سمیت و مقاومت بالایی هستند و اثراتشان را از طریق مکانیسم عمل‌های مختلف نشان می‌دهند .ترکیبات آلی کلره از طرق مختلف از جمله دفع زائدات صنعتی ودفع پسابهای کشاورزی به داخل آبها وارد می‌شوند و انسان به طریق غذا، آب واز طریق تماس مستقیم با این ترکیبات مواجهه پیدا می‌کند.

    به دلایل گفته شده وجود این ترکیبات در محیط زیست یک مسئله بغرنج زیست محیطی به شمار می‌رود.

    به همین دلیل باید به فکر چاره‌ای برای کم کردن این ترکیبات در محیط زیست بود.

    مهمترین استراتژی در این مورد کاهش تولید این مواد در منبع می‌باشد و گزینه بعدتی تصفیه فاضلابهای حاوی این مواد برای کاهش آنها و رساندن مقدار آنها در حد استانداردهای زیست محیطی بین المللی می‌باشد.

    در این پروژه به نکاتی همچون کاربردها، راه های ورود اثرات و تصفیه‌های بعضی از این ترکیبات بحث شده است.

    مهمترین ترکیبات آلی کلره شامل موارد زیر می‌باشد - حشره کشها و علف کش‌ها کلره از جمله DDT - تری کلرواتیلن - دی کلرواتیلن - 1و 2 دی‌کلرواتان - تتراکلرواتیلن - پری کلرواتیلن PCE - تتراکلریدکربن - ترکیبات PCBs - کلروفرم -1و1و1-تری کلرواتان - کلرید وینیل - کلرید وینیل - کلرید متیلن - دی اکسین ها وشبه دی اکسین ها - کلرو 2-نیتروبترن -2-کلرو فنول - هگزا کلروبترن - پنتا کلروفنول -1و4 دی کلروبترن کاربردها و راه‌های ورد برخی ترکیبات مهم آلی کلره به محیط زیست حشرکشها و علف کشها: حشره‌کشها و علف کشهای کلره از طرق مختلف و در آب می‌گردند.

    1- از طریق بکار بردن مستقیم آنها برای کنترل گیاهان و حشرات در آب.

    2- به علت عبور آب از زمینهای کشاورزی و از فاضلابهای صنعتی بسیاری از سموم دفع آفات و هیدروکربورهای کلردار خیلی سریع جذب رسوبات و یا مواد معلق می‌شوند و این خاصیت می‌تواند برای جداکردن آنها در اعمال تصفیه آب از طریق روش انعقاد پس از رسوب کردن مواد معلق مورد استفاده قرار گیرد.

    برای بهتر جدا کردن این مواد می‌توان از جذب بوسیله ذغال فعال استفاده کرد.

    پودر زغال فعال ممکن است در مرحله آخر واحدهای تصفیه، بر روی صافیها و یا شفاف کننده‌ها قرار داده شود و یا زغال فعال گرانول شده در مرحله آخر صاف کردن به کار می‌رود.

    ترجیح داده می‌شود که میزان کوم دفع آفات را قبل از تصفیه کردن آب محدود ساخت.

    تری کلرواتین این ماده بی‌رنگ، سفاف غیر قابل اشتعال، فرادویک چربی زدایی بسیار عالی است و به عنوان حلال و استخراج در برخی از صنایع غذایی نظیر جداسازی کافئین از قهوه کاربرد دارد تبخیر این ماده در طی تولید و استفاده در فعالیت‌های مختلف عامل عمده افزایش آن موجود می‌باشد این ماده در بافتهای انسان، هوا و غذا یافت شده است.

    دی کلروانینن در بین 3 ایزومردی کلرواتیلن 1 و 1- دی کلرواتین به طور گسترده در صنایع شیمیایی کاربرد دارد از کاربردی این ماده به کارگری آن به عنوان ماده واسطه در تولید متیل کلروفرم و PVCD می‌باشد به غیر از دفع مواد زائد و تخلیه پسابها که منبع مستقیم انتشار این مواد زائد به آبهای طبیعی می‌باشد مقادیری از این ماده نیز ناشی از تجربه او اوالتری کلرودتان می‌باشد.

    1و 2 دی کلرودتان این ماده شیمیایی به فرمول و یک مایع با دانستیه نسبی 25/1 می‌باشد به عنوان حلال در بسیاری از صنایع شیمیایی کاربرد دارد .

    همچنین از این ماده به عنوان یک ماده واسطه در تهیه ساخت مواد شیمیایی دیگر نیز استفاده می‌شود.

    از کاربردهای دیگران در مقیاس محدودتر به عنوان یک حشره‌کش می‌باشد.

    به عبت معرف زیاد و گسترده این ماده در صنعت مقادیر زیادی از آن در آبهای سطحی و همچنین آبهای آشامیدنی اندازه‌گیری شده است.

    اگر چه قاس از طریق خوراکی نیز ممکن است ولی تماسها عمدتاً در حوالی مراکز تولید و یا دفع این مورد و از طریق استنشاق و یا پوست ایجاد شده‌اند حدود 60درصد کل انتشار (2/0 درصد کل تولید) تاکنون به هوا، آب، خاک و وارد شده که همگی ناشی از فعالیت‌های صنعتی است.

    از آنجایی که این ماده در تولید کلرید وینیل به کار می‌رود حدود مقدار مذکور در اثر دور ریز کردن باقیمانده‌های سنگین در تولید کلرید وینیل به محیط زیست وارد می‌شود.

    مکانیسم زدایش این مواد زائد خطرناک از محیط زیست عمدتاً تغییرات و نقش عواملی چون تجزیه شیمیایی و تجزیه زدایش اهمیت ندارد.

    تتراکلرواتن (تتراکلرواتین، پروکلرواتین PCE) 1و1و2و2 تتراکلرواتن یک ماده بی‌رنگ، غیرقابل اشتغال و مایع است که عمدتاً به عنوان حلال در صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد و در بسیاری از صنایع فلزی جهش زدایش چربی از فلزات در مراحل تکمیلی و همچنین در پاره‌ای از فعالیتها نظیر خشکشوییها کاربرد فراوان.

    مقادیری از این ماده نیز در فرآیندهای تکمیل در نساجی و همچنین در تهیه کلروفلروکربنها کاربرد دارد حدود 85 درصد از تولید سالیانه این ماده به جو وارد می‌شود.

    مهم‌ترین شکل زیست محیطی ‌آن استفاده بی‌رویه و کنترل نشده در صنایع آهن و فولاد و همچنین خشکشوییها بوده است.

    از طریق پسابهای صنعتی کارخانجات و مراکز استفاده کنندگان به آبهای سطحی تخلیه می‌‌گردد.

    در انگلیس آبهای سیستم شبکه شهری محتوی حدوداً 38% پرکلرواتین می‌باشد.

    تتراکلریدکربن این ماده به فرمول و یک امکان هالوژن دور می‌باشد که در مقیاس بسیار وسیعی در صنایع یکی از مودیر استفاده آن در تولید فلوئوروکربن باشد.

    در برخی موار مشکلات مشاهده شده در اثر تخلیه این موارد به داخل محیطهای آبی ایجاد شده است.

    ولی وجود آنها در جو بیشتر به دلیل استفاده گسترده و از یک طرف فوادیت ماده از طرف دیگر در حوالی مناطق صنعتی است.

    ترکیبات پلی کلرنیتیر بی فنیلها این ترکیبات به دلیل بسیاری از خواص در کاربردهای صنعتی سودمند هستند این خواص عمدتاً عبارت است از: پایداری، فشار اندک، اشتغال پذیری اندک، ظرفیت گرمایی ویژه بالا، هدایت الکتریکی کم، ثابت دی الکتریک بالا و خورندگی بسیار کم و جزئی: متأسفانه این واد شیمیایی قادرند که از راه‌های مختلف پوستی، ؟؟

    خوراکی و وارد بدن شده و در بافت چربی تجمع یابند بیشترین استفاده آن در دستگاه‌های الکتریکی به عنوان روغن عایق می‌باشد.

    کاربردهای مهم PCB – در ترانسفروماتورها، خازنها، نرم کننده‌ها، روغنهای هیدرولیک و روغنهای روانکاوی، کاغذ کپی بدون کربن، مرود استفاده مختلف صنعتی، سیالات انتقال ( حرارت، افزودنیهای بنزین) کلروفرم: کلروفرم یکی از ترکیبات گروه تری هالوسان است.

    استفاده عمده و وسیع کلروفرم در صنایع تهیه و ساخت کلرودی فلوروستان به عنوان ماده برد، مواد فشار و یک ماده مهم در تهیه تترافلورواتن می‌باشد.

    کلروفرم یک حلال آلی بسیار قوی نیز‌ می‌باشد و از این مواد زدایش چربی و روغن و فرآیندی تکیملی در بسیاری از صنایع کاربرد دارد.

    کلروفرم به تعداد نازک به عنوان داروی بیهوشی روغنهای طبی در برخی از لوسیونها و خمیر دندان به کار می‌رود.

    مقدار کلروفرم در آب آشامیدنی عمدتاً واکنش در روند کلر زنی به آب ایجاد می‌گردد به عبارت دیگر بیشترین منشأ کلروفرم در آب آشامیدنی از طریق غیر مستقیم است و نه از طریق دفع مستقیم مواد زائد به داخل آبهای سطحی و منابع آبی 1و1و1- تری کلروتان: یک هیدرو کربن کلره است که از کلریدوینیل با کلرید وینیلیون از طریق کلریناسیون تولید می‌گردد.

    این ماده در زدایش چربی صنایع فلزی و به عنوان حلال در بسیاری از صنایع کاربرد دارد.

    همچنین به عنوان یک ماده واسطه در بسیاری از صنایع شیمیایی به کار می‌رود تری کلرواتیلن.

    به عنوان حلال در بسیاری از امور مصرف در استفاده‌های آن ؟؟

    زدایش چربی از فلزات، تمیز کردن پارچه، فرآیندهای استخراج با حلال می‌شود.

    تری کلرواتیلن ممکن است از صنایع به صورت بخار و یا از طریق پسابها و زوائد صنعتی به محیط زیست انتشار یابد.

    کلرووینیل: از گروه اتن‌های کلره است.

    اتن‌های کلره به مقدار زیاد در صنایع به عنوان حلال نرم کنده رقیق کننده، و مواد مورد استفاده در خشکشوییها به کار گرفته می‌شود.

    وینیل کلرایدیک ماده سرمانزا است این ماده عمدتاً جهت تولید پلی کلریدوینیل (PVC) مورد استفاده قرار می‌گیرد مورد استفاده دیگر وینیل کلراید به عنوان ماده واسطه در تهیه متیل کلروفرم است.

    بیشترین استفاده PVC در تهیه لوله و آب بندها می‌باشد.

    در کارخانجات ساخت و تهیه لاتکس مقادیر اندکی کلرید وینیل در پساب خروجی اندازه‌گیری شده است.

    کلرید میتلن: در وسعت زیاد در خصوص زدایش رنگ و به عنوان یک حلال چند منظوره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    حدود 80 درصد میزان تولید شده از این ماده و در اتمسفر می‌شود.

    در وسعت زیاد در خصوص زدایش رنگ و به عنوان یک حلال چند منظوره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    اثرات ترکیبات آلی کلره: ترکیبات آلی کلره گروه بزرگی از ترکیبات با تنوع پیچده‌ای از اثرات بیولوژیکی با مکانیسم‌های عمل متفاوت تشکیل می‌دهند.

    این ترکیبات از جلمه دی اکسین‌‌ها و DDT کمیت و مقاومت بالایی دارند سم شناسی این ترکیبات یک موضوع مهم می‌باشد.

    از جلمه اثرات مشکوک و بحرانی که در اثر تماس انسان، با سطوح پس زمینه‌ای این ترکیبات اتفاق می‌افتد می‌توان به سرطان و اثرات بر تولیدمثل، رفتارهای عصبی و اثرات بر سیستم ایمنی و سیستم‌های هورمونی اشاره کرد.

    به منظور انجام نظارت و ارزیابی خطرات این گونه ترکیبات به داده‌ها و مطالعات ابیدمیولوژیک اضافی نیاز است به ویژه پیشنهاد می‌کنند که این چنین اثراتی در جمعیتهای انسانی رخ می‌دهند و بنابراین به منظور کاهش تماس با این ترکیبات باید از آزادسازی بیشتر این ترکیبات در محیط جلوگیری کرد.

    این فصل خلاصه‌ای از سمیت تعدادی از این ترکیبات الی کلره بر پایه وجود کلی آنها به عنوان آلوده کننده‌های محیط زیست و اطلاعات در دسترس انتخاب شده‌اند ارائه می‌دهد.

    ترکیبات انتخاب شده شامل دی اکسین () DDT و تعدادی دیگر از حشره‌کشهای ارگانو کلره می‌شود.

    ولی ترکیبات آلی کلره متعدد وجود دارد و در حقیقت بزرگترین قسمت این گروه که بطور قابل ملاحظه‌ای برای انسان سمیت ندارند و یا با توجه به وجود آنها و یا اثرات آنها تاکنون بطور کافی مطالعه نشده‌اند دی اکسین و DDT و حشره‌کشهای الی کلره قسمتهای متعدد دارند که به طور معمول سم شناسی آنها را با اهمیت می‌کند.

    آنها به طور کلی نسبت به تجزیه‌های شیمیایی و بیولوژیکی مقاوم هستند و خاصیت لیپوفیلیک آنها بالا است در نتیجه آنها در زنجیره غذایی تجمع پیدا می‌کنند و تماس انسان با آنها ابتدا از طریق غذا اتفاق می‌افتد.

    تشکیل ترکیبات آلوده‌ کننده پیدا شده در بافتهای انسان نهاتیاً احتمالی است.

    اما بر طبق تفاوتهای ناحیه، آلودگی ترکیبات گوناگون و همچنین عادات غذایی جمعیتهای متفاوت متغیر است مثلاً در سوئد ماهی منبع غالب تماس با این ترکیبات است در حالی که در هلند ورود محصولات بنیایی مهم‌ترین منبع تماس می‌باشند.

    با وجود اینکه میزانهای برآورده شده از حذف این ترکیبات متغیر است ولی تعدادی از ترکیبات آلی کلره استثنائاً به آسانی از بدن رفع می‌شوند.

    در میان زنان شیر دادن مهم‌ترین راه دفع برای این ترکیبات است در نتیجه کودکان شیرخوار به طور زیادی با این ترکیبات تماس پیدا می‌کنند.

    برای اکثر ترکیبات شیمیایی ظرفیت بدن با افزایش سن افزایش می‌یابد و این احتمال وجود دارد که با افزایش سن ذخیره تجمعی این مواد در بدن افزایش یابد و اشخاص حاد علمی و نگرانی علمی تبدیل شده‌اند.

    در سالهای اخیر بحث‌های عمومی بر روی دخالت ترکیبات آلی کلره معین بر روی سیستم‌های هورمونی و به طور ویژه سیستم استروژنی متمرکز شده است.

    به دلیل تماس بالا و احتمال حساسیت بالا، جنین انسان و کودکان شیرخوار به عنوان مهم‌ترین گروه در معرض خطر مطرح هستند.

    در این بخش اولاً بر روی اثرات بحرانی که احتمالآً در اثر تماس انسان با سطوح پس زمینه‌ای اتفاق می‌افتد مانند سرطان و اثرات بر روی تولید مثل، رفتارهای عصبی و سیستم ایمنی اشاره می‌شود و به ویژه در مورد اثرات بر روی جنین و کودکان بحث می‌کند و تعدادی مکانیسم‌های عمل که باعث بوجود آوردن این اثرات می‌شود پیشنهاد می‌کند.

    ترکیبات آلی کلره مقاوم دی اکسین دو ترکیبات شبه دی اکسین‌ها: 2-3-7و8 تتراکلروبترن پی دی اکسین (TCDD) مهم‌ترین دی اکسین سمی است که در سم شناسی به عنوان نمونه اصلی ترکیبات شبه دی اکسین استفاده می‌شود.

    شبه دی اکسین‌ها: ترکیباتی که از نظر ساختاری و سم شناسی شبیه به TCDD هستند.

    شبه دی اکسین‌های و در 2-3-7و8 جایگاه مولکول کلرینه شده‌اند و قدرت آنها با افزایش تعداد بیشتر کلریناسیون افزایش می‌یابد.

    همچنین هایی که فقط در قسمتهای جانبی مولکول کلرینه شده‌اند بالاترین سمیت شبه دی اسکین‌ها را دارا هستند.

    ترکیبات کاهش مصرف غذا، سندروم‌های مضر، دخالت و درگیر کردن غذه‌ای لنفاوی و تیموس و اثر بر روی یاخته‌های کبدی به همراه اثرات بر روی سیستم ایمنی، سرطانزایی، سمیت پوستی اثرات گوناگون بر روی هورمون‌ها و فاکتورهای رشد و اثر بر روی انجام فاز 1 و2 متابولیسم‌های دارویی آنزیم‌های فعل.

    سمیت در انسانهای تماس یافته با ترکیبات شبه دی اکسین بعد از تماس اتفاقی و شغلی شامل عوارض پوستی، فیبروزه شدن جگر، از دست دادن اشتها، کاهش وزن بدن افزایش بیش از حد تری گلیسرید را شامل می‌شود.

    اثرات تماس با شبه دی اکسین‌ها که به عنوان اثرات بحرانی برای انسان شناسایی شده‌اند، سرطان اثر بر روی تولید مثل، اثرات رفتاری و اثر بر روی اعمال سیستم ایمنی را شامل می‌شود.

    سرطان و اثرات بر روی رفتار و سیستم ایمنی بعد از تماس طولانی مدت با دموزهای نسبتاً پایین از مشاهده ‌شده‌اند.

    همچنین ترکیبات PCB، شبه دی اکسین‌ها یا غیر شبه دی اکسین‌ها که مسئول این اثرات هستند تاکنون شناخته نشده‌اند.

    DDT و دیگر حشره‌کشهای آلی کلره: DDT و تعدادی دیگر از حشره کشهای آلی کلره تشخیص داده شده‌اند که مشغول تومورهای کبدی در جوندگان هستند همچنین گزارش شده است که تعدادی از این ترکیبات اثرات استروژنی در سیستم‌های حیوانی دارند.

    ولی برای DDT در این مورد استثناء وجود دارد.

    اطلاعات توکسیکولوژی در مورد حشره کشهای کلره با توجه به اثرات آنها کمیاب است.

    همانند مشکلی که در ارزیابی سمیت DDT وجود دارد این هست که ترکیبات گوناگون DDT اثرات مختلفی نشان می‌دهند و احتمالاً از طریق مکانیسم‌های گوناگون عمل می‌کنند.

    مهم‌ترین مشکل استروژنی DDT به DDT - اولیه و به مقدار بسیار کمتر از DDT - تشکیل شده است.

    ترکیبات زیست محیطی آلی کلره: در تعدادی از مطالعات جمعیتیهای انسانی که با مخلوط از آلوده کننده‌های مقاوم از طرق مصرف مواد غذایی آلوده مثل ماهی تماس یافته‌اند بررسی شده‌اند.

    اثرات دیده شده در این مطالعات نمی‌توانند به طور واضح با هر یک از این آلوده کننده‌ها که در زنجیر غذایی یا بافتهای انسان دیده شده‌اند مربوط دانست.

    ولی احتمال بوجود آمدن این اثرات توسط این ترکیبات وجود دارد.

    مکانیسم عمل: ترکیبات آلی کلره از طرق مکانیسم‌های مختلف سمیت‌شان را به کار می‌گیرد ولی عمل باند شدن ترکیبات شبه دی اکسین بار سپتور Ah داخل یاخته‌های و یا دخالت در سیستم هورمونی به عنوان مکانیسم‌های مطرح برای اثرات اتفاق افتاده در اثر تماس با دوزهای کم این مواد شیمیایی مورد توجه قرار دارند.

    مکانیسم‌های هورمونی: ترکیبات آلی کلره که در این بخش بحث شده‌اند بر روی چند سیستم هورمونی مثل هورمون استروژن هورمون میکروئید، گلکوگورتیسوئید و اسید رتینوئیک تأثیر می‌گذارند.

    این اقرات در سطوح مختلف اتفاق می‌افتد، نظیر تغییر متابولیسم هورمونها، تغییر سطوح رسپورتها یا دخالت در انتقال ؟؟

    در زیر اثرات بر روی هورمونهای جنس، استروژن و اندروژن به طور مختصر بحث ‌شده‌اند.

    Antiestrogenicty مدارک قابل توجهی وجود دارد که نشان می‌دهد TCDD از قسمتهای ضد استروژنی تشکیل شده است این مدارک جلوگیری از گسترش خود بخودی تو موردی پستانی در رنهای ماده و زنجیره گوناگون واکنشهای ضد استروژنی در جوندگان و سلولهای سرطانی پستان انسان را شامل ‌می‌شود.

    نتایج حاصله از مطالعات بر روی نژاد موشها و رشته‌های سلولی مختلف در عملیات رسپتور Ah همچنین مطالعات ساختار فعالیت مختلف پیشنهاد می‌کند که واکنشهای ضد استروژنی در TCDD و ترکیبات واسطه‌ای مرتبط از طریق رسپتور Ah اتفاق می‌افتد.

    هر چند متابولیسم ناشی از 17 استرادیول بوسیله ترکیبات شبه دی اکسین ممکن است تعدادی از اثرات TCDD در دوزهای بالا را بوجود آورند.

    نتایج زیر این فرضیه را حمایت نمی‌کنند فرضیه: سطوح جابجا شده 17 استرادیول تحت تأثیر TCDD قرار نمی‌گرد و مهار کم رسپوراستروژن هم زودتر و هم دردوزای کمتر نسبت به جهش آنزیمی اتفاق می‌افتد استروژنیستی، اثرات ضد استروژنی ناشی از TCDD نیستند یا نتیجه عمل متقابل استرادیول با هر رسپوتوردگیر نیستند.

    در عوض اطلاعات پیشنهاد می‌کند که کمپکس AhR- Ligand نستزرسپوتورهای استروژنی mRnA را تنظیم می‌کند.

    Eatrogenicity مدارک قابل ملاحظه‌ای در مورد استروژنیستی DDT - وجود دارد.

    تعدادی (شاید همه) اثرات بوسیله باند شدن DDT - با رسپورتورهای استروژنی بوجود می‌آیند.

    فعالیت ضد استروژنی در تعدادی از مطالعات حیوانی برای DDT - مورد توجه قرار داده شده است.

    PCB هیدروکسیلی که به خاطر جانشینی ارتوبیک ساختار محدود کتننده است و به دلیل شابهت ساختار با استرادیول درباند شدن رسپتور استروژن مؤثر می‌باشد.

    در نتیجه ترکیبات PCB معین، متابولیستهای مشهور PCB و کمپکهای PCB می‌‌تواند استروژنیک باشند.

    حشره‌کشها آلی کلره، متوکس کلر و کلروکین می‌توانند عامل یکی از اثرات یا اثرات استرونیک بیشتر باشند.

    در مجموع اثرات استروژنسیتی invitro برای توکافن، دیلورین و اندوسولفان گزارش شده است.

    هر چند که تاکنون اثرات invitro آنها ثابت نشده است.

    ترکیبات آلی کلره در این مورد اثرات استروژنسیتی ضعیفتری را نسبت به ivst نشان می‌دهند.

    هر چند ترکیبات آلی کلره با نیمه عمرهای کوتاه بیولوژیکی در زنجیره غذایی تجمع می‌یابد مکن است به غلظتهای به اندازه کافی بالا برای بوجود آوردن اثرات استروژنسیتی شخص برسند.

    آنتی آندروژنسیتی: علاوه برا اثرات استروژنسیتی اخیراً مشاهده شده است که آلاینده‌ای زیست محیطی آلی کلره همچنین ممکن است از طریق راه‌های آندروژنی عمل کنند DDE - متابولیت اصلی درست می‌تواند آنتی آندوروژنیک باشد.

    اثرات بحرانی بر انسان: اثرات بر روی گسترش تومورها، همچنین گسترش اثرات بر روی تولید مثل، رفتارهای عصبی و اعمال ایمنی به عنوان ناشی از تماس انسان با ترکیبات شبه دی اکسین‌ها پیشنهاد شده‌اند.

    جنین و کودکان در حال رشد در گونه‌ای مختلف نسبت به دی اکسین‌ها و ها حساسیت بالایی دارند.

    ارزیابی خطر ترکیبات شبه دی اکسین‌ بر اساس سرطانزایی این ترکیبات هست و نگرانی‌های اخیر در مورد دی اکسین‌ها PCB و DDT بر اساس گسترش سمیت آنها است.

    سرطان: مطالعات طولانی مدت نشان داده‌اند که TCDD سرطانزای بافت‌های مختلف در هر دو جنس نر و ماده می‌باشد.

    به لحاظ مکانیسم TCDD یک گسترش دهنده قوی تومور با فعالیت ضعیف و ابتدایی است.

    تومورهای ناشی از رتها ابتدا در جنس ماده آنها پیدا شدند و حساسیت نسبت به تومور را می‌تواند بوسیله هورمونها تعدیل شود.

    بنابراین فعل و انفعالات TCDD با رویداد‌های واسطه‌ای هورمونی به نظر می‌رشد یکی از اجزای بحرانی مکانیسم سرطانزایی TCDD باشد.

    علاوه بر این جلوگیری از گسترش خودبه خودی تومورهای پستانی در رتهای ماده را نیز نشان داده است که این اثرات به خوبی با فعالیت‌های آنتی استروژنسیتی ‏TCDD مطابقت می‌کند.

    PCB هایی پیدا شده‌اند که ترویج دهنده تومورهای مؤثر در رتهای و جوندگان می‌باشند.

    توانایی ترکیب‌های CB برای تولید تومورهای کبدی به درجه کلریناسیون این ترکیبات مرتبط است.

    در ارزیابی اخیر در مورد سرطانی شدن کبد، مطالعات ترکبیات PCB نسخ به این شد که تنها ترکیبات با کلرینه بالا می‌توانند یک ترکیب سرطانزایی قوی باشند.

    به علاوه یک ترکیب PCB با کلرینه بالا کاهش خود به خودی تومورهای پستانی در رتها را نشان داده است.

    ترکیبات هم جنس PCB (شبه دی اکسین، غیر دی اکسین) ممکن است بوسیله مکانیسم‌های مختلف باعث ایجاد سرطان شوند هر چند که ترویج دهنده تومورهای nongenotoxic هستند افزایش در میزان بروز تومورهای کبدی در حیواناتی که در معرض DDT قرار گرفته‌اند در چند بررسی تأیید شده است.

    گزارش شده است که DDT و آنالوگهای ساختاری آن همگی nongemotoci هستند و DDT - و D باعث افزایش رشد تومورهای ستانی در رتهای نر می‌شود.

    به هر حال مشخص شده است که اثر افزایشی آشکار DDT در رتهای نر وجود دارد و هیچ مشاهده‌ای مبنی بر سرطان شدن پستان در رتهای ماده و جوندگان که غذایشان حاوی میزان مشخصی از DDT و DDE - - D بود صورت نگرفت.

    ارتباط این یافته‌ها با سرطان پستان در زنان قابل بحث و پرسش است.

    همچنین چندین حشره کش کلرینه دیگر پیدا شده است که سرطان کبد را درجوندگان تولید می‌کند.

    اگر چه مطالعات اپیدمیولوژی مختلف در مورد تماسهای شغلی و اتفاقی با دی‌اکسین‌ها و ارتباط این ترکیبات را با بروز تومورهای مختلف نشان می‌دهد ولی کیفیت پایین و یا قدرت پایین این مطالعات تفسیر آنها را شکل می‌کند.

    به دلیل وجود قسمتهای استروژنیک، ترکیبات آلی کلره به عنوان مسئول برای (قسمتی از) سرطانهای افزایش یابنده پستان در انسان پیشنهاد شده‌اند.

    اغلب مطالعات اپیدمیولوژیک به دلیل اندازه کوچک نمونه‌های آنها و کمبود و کنترل کافی برای شناخت فاکتورهای خطرناک سرطان پستان تفسیر آنها مشکل است با وجود این دو آنالیز ناتوانی و کنترل – مورد از داده‌های کوهورت که مطالعات طراحی شده بزرگتری هستند وجود دارد که یکی از این مطالعات او رابطه بین DDE - Peg و سرطان پستان حمایت می‌کند.

    با وجود این مطالعات طراحی شده بزرگتر و بهتر نتیجه معکوس در ارتباط با این نوع از تماسها را می‌دهند.

    بنابراین از آن نتیجه می‌شود که ارتباط بین تماسهای انسانی با سطوح زیست محیطی ترکیبات آلی کلر و افزایش در گسترش تومورهای پستانی بوسیله این داده‌ها حمایت نشده است.

    هر چند نتایج مطالعات اخیر بر روی همسران ماهیگیران سوئدی از رابطه بین تماس با این ترکیبات آلی کلره مقاوم از راه مصرف ماهی و خطر افزایش یافته سرطان پستان حمایت می‌کنند.

    اگر تماس با ترکیبات استروژنی و ضد استروژنی در کل جمعیت اثرات شدیدی در بزرگسالان بوجود نیاورند این ترکیبات ممکن است بر روی سیستم‌های حساس نظیر جنین کودکان در حال رشد تأثیر گذار باشند.

    اثرات تولید مثلی ترکیبات آلی کلره مختلف اثرات گسترش متنوعی بر روی سیستم‌های تفاسلی هم در حیوانات ماده و هم در حیوانات نر بوجود می‌آورند.

    دوزهای بسیار پایین TCDD قبل از زایمان بر روی گسترش تناسلی رتهای نر تأثیر می‌گذارند.

    در بزرگسالات اسپرماتوژند‌ها کاهش می‌یابد.

    رفتار جنس هر دو گروهند و ماده تغییر ‌می‌کند.

    اثرات مشابه بر روی گسترش تناسلی نرها بوسیله Gray نیز نشان داده شده است.

    Gray کسی که اصلاح و تغییر تناسلی در نوزادان ماده شامل نقص عضو تناسلی را در مقاله‌ای طولانی گزارش داد مطالعات نشان می‌دهد که اکثریت این اثرات بوسیله تماسهای قبل از تولد بوجود آمده‌اند بر روی تولید مثل و سیستم‌های تناسلی مانند اثرات بر روی سیکل تخمک سازی و قاعدگی تأثیر می‌گذارند.

    تماس نوزادی رتها منجر به بلوغ زودرس می‌شود.

    سمیت تناسلی ممکن است با قسمتهای استروژنی و ضد استروژنی ترکیبات PCB مختلف مرتبط باشد.

    تماس یا DDT - تأثیرات استروژنی را نشان می‌دهد.

    تماس نوزادی DDT - منجر به عقیمی دائمی و بلوغ زودرس در رتهای ماده می‌شود.

    علاوه بر این هر دو ترکیب DDT - و DDT - می‌توانن رفتار‌های جنس را در رتهای ماده تغییر دهند.

    اغلب داده‌ها در مورد اثرات تناسلی DDT با اثرات بر روی رتهای ماده مرتبط است.

    همچنین دیگر حشره‌کشهای آلی کلره نشان داده‌اند که بر روی سیستمهای تناسلی اثر می‌گذارند.

    متوکسی کلر، متیلهای نسبتاً میتل زایی شده و کلروکن در رتها بر روی رحم تأثیر می‌گذارند.

    در مقایسه با اغلب مطالعات جانوری گزارشهای پراکنده در مورد اثرات بر روی سیستم‌های تناسلی در انسان به مردان و پسران مربوط است.

    در گزارش آمده است که کلروکن در مردانی که به طور اتفاقی با وسایل تولید کلروکن تماس یافته‌اند باعث بوجود آوردن اسپرماتوژنیز غیر نرمال می‌شود در تایوان در میان بچه‌های متولد شده از ما روانی که بوسیله و DsDF مسموم شده‌اند اندام تناسلی کوچکتر زمانی که به بلوغ می‌رسند مشاهده شده است.

    اثرات رفتاری: اثرات گسترش ترکیبات آلی کلره در روی رفتار فرزندان در جوندگان میمونها و انسان‌ها مشاهده شده است در میمونهای رزولی (بومی هند) متولد شده از مادرانی که در طول حاملگی و شیردهی در معرض ترکیبات pcb قرار داشتند تست رفتاری گرفته شد و عقب افتادن توانایی یادگیری در 46-6 ماهگی را نشان داد.

    به طور مشابه تأثیرات روی رشد ادراکی در میمونهای متولد شده ای که در دوران جنینی و نیز از طریق شیردهی با میران کم TCDD تماس داشتند مشاهده شده است.

    در صورتی که این مکانیسم از طریق TCDD و PCB اعمال شود تأثیرات رفتاری هنوز شناخته شده نیستند بهرحال مکانیسم اثرات روی سیستمهای تیروئید و دو پایین مشاهده شده است.

    در کل تغییرات ادراکی تولید شده بوسیله مواجعه با PCBs و دی اکسین در حیوانات در سر تا سر بزرگسالی باقی میماند.

    اثرات گسترش بر روی رفتار در نوزادان و کودکان نیز گزارش شده است.

    مواجعه در دوران جنینی کودکان YU-Cheng تأخیرات گسترش یافته را نشان داد که بوسیله میانگین هوش ریاضی پایین‌تر در سنین 13-8 سالگی شخص شده است.

    اثرات گسترش مشاهده شده در بچه‌های YU-Cheng بوسیله کمالهای بالای اتفاقی بوجند آمده است به هر حال این گزارشات نشان میدهد که اثرات در انسانهایی که مواجهه بالایی از PCB و ترکیبات شبه دی اکسین دارند قابل انتظار می باشد.

    علاوه بر این تأثیرات گسترش روی رفتار اداراکی در بچه‌های مادرانی که مقدار نسبتاً زیادی از ماهیهای دریاچه‌ میشگان که با PCBs آلوده شده‌اند را خورده اند گزارش شده است.

    مواجهات PCB در دوران جنینی با داشتن حافظه ضعیف دید ضعیفتر در هفت ماهگی و با عملکرد ضعیف‌تر در تست mCCARTHY ، یک نوع تست IQ در 4 سالگی ارتباط دارد.

    در یک مطالعه مروری کودکان از کل جمعیت شمال کارولنیا یک ارتباط بین مواجهات جنینی با PCB و عملکرد حرکات ارادی ضعیفتر در سن 6 و 12 و 24 ماهگی نشان داده شده است.

    در یک مطالعه اخیر در هلند بر روی نوزادان کل جمعیت هیچگونه ارتباطی بین حافظه‌ تخصیص دید در 3 یا 7 ماهگی و مواجه با PCB و دی اکسن مشاهده نشد.

    میزان حرکات ارادی با مواجهه PCB پس از زایمان در 3 ماهگی ارتباط دوره شده است اما در سن 7 ماهگی چنین چیزی مشاهده نشده است.

    از این مطالعه نتیجه می شود که مواجهات پس زمینه‌ای دوران جنینی و شیردهی در نوزادان انسان با سطوح دی اکستین دو PCBs در هلند با یک تأخیری جدی در رشد عصبی مرتبط نیست بهر حال نیروهای PCB و TEQ در شیر مادر هیچ گونه ارتباطی با عصب شناسی نوزادان ندارد درصد بالاتری از ناتوانایهای جسمی در نوزادانی که با نیرانهای بالای PCBs در شیر مادر مواجه داشتند مشاهده شد.

    اثرات ایمونولوژیکی: TCDD و ترکیبات مرتبط با آن تعداد وسیعی از اثرات بر روی سیستم ایمنی تولید می کنند.

    در روزهای بسیار پایین عکس العمل‌های ویژه و غیره ویژه هورمونی و سلولهای واسطه‌ ایمنی متوقف میشود.

    همچنین مقاومت نسبت به بیماریهای عفونی کاهش می‌یابد.

    بنابراین سلولهای هدف TCDD متعدد می باشند.

    شانه‌های برجسته سمیت ایمنی در جوندگان تماس یافته با TCDD تحلیل رفتن تیموس است.

    هر چند توانایی دی اکسین در اثر بر روی الگوی تی عضویت Subtype درمارموزت (سمون کوچک) و مقاومت جوندگان به ویروس انفلوآنزا در روزهای بسیار پایین تر نسبت به تحلیل رفتن تیموس اتفاق میافتد.

    همچنین پیشنهاد شده است که جنین در حال رشد بیشتر از بزرگسالان نسبت به سرکوب ایمین بوجود آمده بوسیله TCDD حساس هستند.

    و اثرات بر روی سیستم ایمنی به نظر میرسد به حساسیت متغیرهای تماس یافته با TCDD متعلق باشد.

    ارتباط مردان با اثرات نامحسوس نظیر تغییر دریافت کننده‌ای سطحی در الگوی تی عضویت ناشناخته است.

    با این حال چنین تغییراتی اثرات بیولوژیکی واضح بوجود آمده بوسیله TCDD را مشخص می کند.

    Eron پاسخ های ایمنی بوجود آمده و تغییرات در تمایز الگوی تی عضویت در مردم تماس یافته با TCDD در زمان اتفاقات ساحلی در ایالات متحده آمریکا گزارش شده است.

    اثرات جانبی بررسی و تعداد هموگلوبین وتی عضویت در بزرگسالان جمعیت Yu-cheny و اثرات سرکوب ایمنی بوسیله تماسهای قبل از زایمان به PCBs و PCDF بوجود آمده است.

    دریچه‌های آنهایی که شیوع بالای عفونتهای تنفس واوتیف داشته‌اند نیز این اثر بوجود آمده است.

    در سالهای اخیر تعدادی مطالعات بر روی جمعیت‌های اینانس که به طور اتفاقی یا شغلی با دی اکسین او PCBها تماسی نیافته بلکه تماس آنها به طریق دیگری بوده است انجام شده است.

    در یک مطالعه در کشور هلند بر روی کودکان که شیر مادر می‌خورند و آنهایی که از شیر بطری استفاده می‌کنند تغییرات در پارامترهای ایمونولوژیکی به دی اکسین‌ و PCBs ربط داده شده است کاهش در تعداد مونولیت و گرانولویست و افزایش در تعداد سلولهای تی سمی با میران TEQ و PCB در پلاسما و شیرها ارتباط دارد.

    علاوه بر این مصرف بالای ماهی از دریای بالتیک به تغییر الگوهای اصلاح شده تی عضویت منجر می‌شود.

    مدیریت موارد زائد آلی کلره: مدیریت مناسب مواد زائد یکی از جنبه‌های مدیریت منطقی و بدون نقص محیط زیست است یکی از مواد زائد مهم هم برای محیط زیست و هم برای سلامت انسان خطرناک است مواد زائد آلی کلره می‌باشد.

    این گروه از مواد نیاز به مدیریت خاصی در دفع به محیط زیست دارد در زیر به اصول مدیریت مواد زائد آلی کلره پرداخته شده است.

    سه قانون مدیریت خوب و منطقی مواد زائد آلی کلره قانون اول: به عنوان قانون کلی اولین مرحله از مدیریت مواد زائد آلی کلره کاهش مواد زائد و فرآورده‌های جانبی تولید شده است.

    به عنوان نمونه در تولید کلروتتان، ابتدا از کلریناسیون گرمایی مکان استفاده می‌شد که این فرآیند به طور واضح تعداد زیادی اسید هیدروکلریک به عنوان محصول جانبی ناشی از استفاده متان به عنوان ماده‌ خام تولید می‌کرد.

    به منظور کاهش اسید هیدروکلریک به عنون محصول جانبی این ماده به همراه متانون در تولید ثانویه متیل کلراید استفاده میشود.

    و در مرحله دوم متیل کلراید در تیلین کلرید و کلروفرم کلرینه می‌شود.

    علاوه بر این کلریناسمون گرمایی که چندان مناسبی نیست بوسیله‌ کلریناسیون نوری فتوکلریناسیون باعث بازده 5/99 درصد مواد خام مصرف شده و کاهش تشکیل مواد زائد آلی کلره در نسبت 1: 10 می‌شود.

    قانون دوم: دومین قانون مدیریت مواد زائد آلی کلره Volarisation تولیدات جانی است در مثال قبلی استفاده از متانول و اسید هیدروکلریک به عنوان مواد خام در مرحله‌اول، اجازه بازیافت قسمتی از Hcl به عنوان تولید جانی را رد مرحله‌ دوم میدهد.

    بسته به میزان کلریناسیون محصولات پایانی فرآیندهای کمابیش (تقریباً) متعادل می‌تواند بدست آید.

    اما اغلب فرایندهای تولید کننده کلرومتان همچنین تولید کننده مونومروینیل کلراید نیز هستند.

    این فرایند هم (تولید مونومر وینیل کلراید) مستلزم مرحله اکسی کلریناسیون اتیلین برای تولید اتیلن دی کلراید است.

    که در این مرحله اتیلن ، هوا، اکسیژن و HCL به عنوان مواد خام استفاده می‌شود.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

مقدمه با پیشرفت صنعت کشاورزی در جوامع و بالا رفتن سطح بهداشت عمومی در جوامع مختلف میزان مصرف آب و به تبع آن میزان تولید فاضلاب افزایش یافته است پیشرفت صنعت کشاورزی وبالا رفتن سطح بهداشت عمومی یک مسئله خوشایند در جهان امروز است اما تولید فاضلاب و زائداتی که در آن وجود دارد باعث نگرانی دولتها و مردم و سازمانهای بین المللی زیست محیطی شده است . یکی از منابعی که در معرض آلودگی ناشی ...

هر گونه تغییر در ویژگی های اجزاء متشکله خاک به طوری که استفاده از آن ناممکن گردد و آلودگی خاک نامیده می شود . اخیرا خارج کردن ضایعات به طریق ایمنی از محیط زیست انسان برای ادامه تمدن به عنوان ضرورت شناخته شده است . برای به حداقل رساندن آلودگی ، ضایعات باید سریعا به چرخه طبیعی خود برگرداننده شوند . خاک یک واسطه برگشت مجدد این ضایعات محسوب میگردد قابلیت خاک برای جذب سطحی تبادل ...

نانو، دلالت بر یک واحد بسیار کوچک در علم اندازه گیری دارد. یک نانومتر معادل 9-10 متر یا به عبارتی یک میلیاردم متر است. اخیراً با ورود فناوری های نوین از قبیل زیست فناوری و نانو فناوری، مواد و راهکارهای جدیدی برای تصفیه آب و نیز آب و فاضلاب های صنعتی و کشاورزی معرفی شده و یا می شوند. کاربردهای فناوری نانو در این خصوص عبارتند از : نانو فیلترها، نانو فتوکاتالیست ها، مواد نانو حفره ...

تعریف محیط : محیط مجموعه ای از عوامل و اثرات خارجی می باشد که به نحوی به رشد و تعادل یک موجود زنده تأثیر می گذارد . محیط از 3 بخش کلی زیر تشکیل شده است . اتمسفر ATMOSFER آب Water خاک Soil تعریف آلودگی : تغییر ویژگی های اجزای محیط ( 3 بخش فوق ) به نحوی که استفاده بیشتر از آنها مقدور نباشد و یا محدود شود . به طور مستقیم و یا غیرمستقیم بر حیات موجودات زنده تأثیر سوء یا نامطبوع ...

مقدمه: دیر زمانی نیست که یکی از اهداف مهم واصلی در قانون تاًسیس شرکتها و کارخانجات صنعتی در ایران حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلودگی آن تعیین شده است. به موجب این قانون کارخانجات صنعتی می بایست نظارت و دقت مضاعفی در خصوص جلوگیری از تخریب محیط زیست به هر نحو به عمل آورند. در غیر این صورت با برخوردهای جدی و شدیدی از سوی سازمان حفاظت از محیط زیست روبرو خواهند شد. مبحث اول: مشخصه های ...

کیفیت آب و آلودگی های آن مقدمه آب فراوانترین مایع در کره زمین است و ما با آن سروکار زیادی داریم. این ارتباط زیاد ما با این مایه حیات باعث گردیده که به بسیاری از خواص و مشخصات آن توجه داشته باشیم. جالب است که بدانیم بعضی از خواص آب با هر مایع دیگری متفاوت است. آب از ترکیب هیدروژن معمولی با اکسیژن 16، که فرمول کلی H2O نشان داده می شود، تشکیل شده و سایر ترکیبات آن بسیار جزئی می ...

سم شناسی سم شناسی (Toxicology) درباره تاثیرات زیان آور عوامل شیمیایی و فیزیکی بر روی سیستمهای زنده بحث می‌کند. یا علم راجع به سموم تولید شده بوسیله گیاهان ، جانوران و باکتریهای پاتوژن را گفته می‌شود. این کلمه از ریشه یونانی کلمه Lagos و taxicon گرفته شده که به معنای مطالعه تاثیرات منفی مواد شیمیایی روی ارگانیسمهای زنده است. دید کلی انسان در یک محیط شیمیایی زندگی می‌کند و بسیاری ...

مقدمه: با پیشرفت علوم و به کارگیری آن درجوامع،بهره مندشدن ازتسهیلات زندگی و افزایش بهداشت عمومی سبب افزایش روزافزون جمعیت و به دنبال آن بهره وری هرچه بیشتر ازطبیعت شده است. ازجمله این منابع مورداستفاده، آب(طلای شفاف) بوده است. دربرخی نقاط جهان منابع آب زیرزمینی تنها منبع تأمین آب شرب و کشاورزی جهان سوم می باشد. بهره مندی ازآبهای زیرزمینی اگربراساس شناخت اجزای آن صورت نگیرد، دیری ...

اهداف درس انتظار می‌رود فراگیرنده، پس از گذراندن این درس، بتواند :  اهمیت آب را توضیح دهد  ناخالصی‌های آب را نام ببرد  منابع آب آشامیدنی را بیان کند  آب سالم و آلوده را تعریف کند  انواع آلودگی آب را مشخص نماید  بیماری‌های ناشی از آب غیر بهداشتی را لیست نماید  آلودگی آب با مواد شیمیایی را توضیح دهد  تصفیه آب را شرح دهد  روش‌های تصفیه آب را توضیح دهد  ضد عفونی آب با ...

گرچه زیست شناسی بر خلاف علم فیزیک که معمولا سیستم های زیست شناختی را بر حسب اشیایی که تسلیم قوانین فیزیکی تغییر نا پذیر تشریح شده با ریاضیات را توصیف نمی کند، با اینحال توسط بسیاری از اصول و مفاهیم اصلی توصیف می گردد که شامل: جامعیت، تکامل، تنوع، تسلسل، هم ایستایی و فعل و انفعالات می گردد. جامعیت: زیست شیمی، سلول ها و کد وراثتی واحد ها و فرهایند های رایج جامع بسیاری وجود دارد که ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول