دانلود مقاله تأثیر سیاست های پولی بر ارزش افزوده بخش کشاورزی

Word 553 KB 6650 210
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده : سیاستهای پولی به مجموعه تدابیر و تصمیم هایی اطلاق می شود که از طریق بانک مرکزی برای کنترل حجم پول گرفته می شود تا از طریق تغییرات عرضه پول و نرخ بهره ، جریان مخارج جامعه را تحت تأثیر قرار دهد و در نتیجه نیل به اهداف اقتصادی تسهیل گردد معمولاً سطح قیمتها، میزان اشتغال، میزان تولید واقعی، صادرات، واردات به عنوان مهمترین متغیرهای هدف در اقتصاد کلان مطرح می باشند که افزایش ، کاهش و یا ثبات آنها هدفهای مورد نظر اقتصادی، از جمله سیاستهای پولی محسوب می گردد.

    در اقتصاد ایران بخش کشاورزی، در طی سه برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی محور توسعه قرار گرفته است و سعی دولت بر این بوده است که جهت اعتبارات حتی المقدور به سمت بخشهای تولیدی کشارزی سوق نماید.

    بنابراین با توجه به اهمیت سیاست پولی بر بخشهای اقتصادی و اهمیت بخش کشاورزی در رسیدن به رشد و توسعه در این تحقیق به بررسی ارتباط سیاست پولی و ارزش افزوده بخش کشاورزی پرداخته شده است.

    برای برآورد رابطه بین ارزش افزوده بخش کشاورزی و حجم پول برای ایران طی دوره 81-1338 و با استفاده از تجزیه و تحلیل خود رگرسیونی VAR غیرمقید و بردار تصحیح خطا VECM و آزمون هم گرایی یومانسون و جوسیلیوس ،‌ بدست آوردن روابط و برآورد مدل می پردازیم.

    نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان می دهد که در بلندمدت اعمال سیاست پولی بر ارزش افزوده بخش کشاورزی اثر مثبت، معنی دار اما ناچیز داشته است و اثر خشکسالی ‌در فاصله سالهای 80-1377 منفی بوده که منطقی نیز می باشد.

    و نیز باعث انتقال منحنی ارزش افزوده بخش کشاورزی به پایین شده است.

    در کوتاه مدت سیاست پولی انبساطی اثر معنی داری بر ارزش افزوده بخش کشاورزی نگذاشته است.

    با وجود نقش محدودیت بخش کشاورزی در طی سه برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بعد از انقلاب، ولی سیاستهای پولی به صورت روی کارآمد برای رسیدن به این هدف عمل نکرده است.

    از سوی دیگر توصیه می شود که در کوتاه مدت و میان مدت از سیاستهای انبساط پولی کمتر و با احتیاط استفاده شود.

    زیرا این سیاست در کوتاه مدت بر تولید و ارزش افزوده بخش کشاورزی اثر معنی دار و قابل توجهی نگذاشته است.

    فصل اول ضرورت تحقیق (1-1) مقدمه سیاست های پولی بخشی از سیاستهای اقتصادی کشور را تشکیل می دهد که از طریق آن ؟؟

    پولی کشور تلاش می کنند در چارچوبی هماهنگ با سایر سیاستهای اقتصادی عرضه پول را به نحوی کنترل کنند که متناسب با اهداف کشور باشد.

    متابات پولی هر کشور می توانند با استفاده از ابزار سیاست پولی، کنترل جریان نقدینگی جامعه را بدست گیرند و با هدایت صحیح آن به سمت سرمایه گذاری در بخشهای مولد بر رشد و توسعه اقتصادی تأثیر مثبت بگذارند.

    در اقتصاد ایران همانگونه که در برنامه اول و دوم و سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ذکر شده است، بخش کشاورزی محور توسعه قرار گرفته است و سعی دولت بر این بوده است که جهت اعتبارات حتی المقدور به طرف بخشهای تولیدی کشاورزی سوق پیدا نماید.

    بدین منظور در قوانین برنامه ، افزایش سهم تسهیلات بانکی ارزان و ایجاد و تقویت مؤسسات مالی و اعتباری غیر دولتی در بخش کشاورزی پیش بینی شده است و بدین منظور نرخ سود تسهیلات اعطایی به بخش کشاورزی همواره کمتر از بخشهای دیگر اقتصاد بوده و همچنین دولت موظف است که حداقل 25 درصد از تسهیلات کلیه بانکهای کشور را به طرحهای بخش آب و کشاورزی اختصاص دهد.

    بنابراین با توجه به اهمیت شناخت تأثیر سیاستهای پولی و اعتباری بر بخشهای اقتصادی و با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی، در این تحقیق سعی شده است تا به بررسی اثر این سیاست بر بخش کشاورزی پرداخته شود.

    در فصل اول این پژوهش اهمیت و ضرورت تحقیق کشاورزی و اعمال سیاستهای پولی در این بخش را مورد بررسی قرار می دهیم و سپس فرضیات تحقیق را مطرح می کنیم و روش تحقیق را نیز مشخص می کنیم.

    در فصل دوم ، تعریف سیاست پولی و اهداف سیاستهای اقتصادی کلان را به طر خلاصه شرح داده و سپس پول و سیاستهای پولی از نظر مکاتب اقتصادی را بیان می کنیم و در انتها نگاهی اجمالی بر ابزارهای سیاست پولی می اندازیم.

    در فصل سوم به عملکرد ابزارهای سیاست پولی ، عرضه پول و متغیرهای تشکیل دهنده آن برای اقتصاد ایران، عملکرد سیاستهای پولی و اعتباری در بخشهای تولیدی در هر یک از سه برنامه توسعه می پردازیم و در انتها نیز مروری بر روند ارزش افزوده بخش کشاورزی و زیربخشهای تشکیل دهنده آن در فاصله سالهای 81-1338 خواهیم داشت.

    در فصل چهارم مروری بر مطالعات انجام شده در خصوص اثر سیاستهای پولی بر متغیرهای حقیقی انجام می دهیم و در نهایت در فصل پنجم با تشریح روش تجزیه و تحلیل داده ها، اقدام به برآورد مدل و تعیین روابط کوتاه مدت و بلند مدت کرده و پس از نتایج حاصله از برآورد مدل را مطرح و پیشنهاداتی در خصوص بهبود اثرگذاری سیاستهای پولی بر بخش کشاورزی آورده می شود.

    (1-2) اهمیت موضوع بخش کشاورزی در اقتصاد ایران از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است.

    تأمین 25 درصد از تولید ناخالص داخلی، 23 درصد از اشتغال کشور ، 33 درصد از صادرات غیرنفتی و 80 درصد از نیاز غذایی کشور از ویژگیهای منحصر به فرد این بخش است که آنرا از سایر بخشهای اقتصادی متمایز می سازد.

    ] صادقی، 1378[ این بخش به رغم اعمال چندین دهه سیاست صنعتی و تقویت سایر بخشهای اقتصادی و حتی اجرایی سیاستهای توسعه بخش ، همچنان با قدرت به حیات خود ادامه داده و در شرایط نامطلوب نیز شکوفایی و ظرفیتهای نوینی را عرضه کرده است.

    در این چارچوب است که در قوانین توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، از بخش کشاورزی به عنوان بخش استراتژیک و حیاتی یاد شده است.

    از طرف دیگر پس از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از اهداف عمده دولت، نیل به خودکفایی در تولید محصولات اساسی کشاورزی بوده است.

    از این رو سعی شده است تا با سیاستها و ابزارهای مختلف موانع موجود در راه رسیدن به هدف فوق و توسعه بخش کشاورزی بر طرف گردد.

    سیاست پولی از جمله این ابزارها است که می تواند روند توسعه این بخش را متأثر سازد.

    همچنین به دلیل وابستگی زیاد کشور به درآمدهای نفتی و نوسانات قیمت نفت، در برخی سالها عرضه پول (به عنوان یکی از ابزارهای پولی) دچار نوسان می شود که باعث تغییراتی در متغیرهای اقتصادی شده است.

    با توجه به مطالب فوق باید گفت که اگر هدف رشد و توسعه بخش کشاورزی مورد نظر باشد، لازم است بدانیم سیاست پولی چگونه بخش کشاورزی را تحت تأثیر قرار می دهد و این اثرات در کوتاه مدت و بلندمدت به چه نحو بوده است.

    (1-3) اهداف تحقیق: هدف پژوهش این است که تأثیر سیاستهای پولی بر ارزش افزوده بخش کشاورزی (متغیر واقعی) را طی سالهای (81-1338) با در نظر گرفتن اثرات خشکسالی و کمبود بارش و برف و نزولات جوی طی سالهای 80-1377، تعیین و تبیین نماید.

    به عبارت دیگر هدف آن است که کارایی و اثر و شدت اثر سیاستهای پولی بر ارزش افزوده بخش کشاورزی در کوتاه مدت و بلند مدت مورد بررسی قرار گیرد.

    (1-4) فرضیات تحقیق با توجه به اهمیت موضوع که در قسمتهای بدان اشاره شد،‌ مهمترین اهداف تحقیق به شرح ذیل معرفی می گردد: الف )‌فرضیه بلند مدت سیاست پولی در دراز مدت بر ارزش افزوده بخش کشاورزی تأثیر معنی دار، مثبت ولی ناچیز دارد.

    ب ) فرضیه کوتاه مدت سیاست پولی بر ارزش افزوده بخش در کوتاه مدت تأثیر معنی داری ندارد.

    (1-5) روش تحقیق در این پژوهش برای پذیرش یا رد فرضیه فوق الذکر یا به عبارت دیگر تعیین رابطه متغیر سیاستهای پولی و ارزش افزوده بخش کشاورزی در کوتاه مدت و بلندمدت از روش تجزیه و تحلیل خودرگرسیونی VAR غیرمفید و بردار تصحیح خطا VECM و آزمون همگرایی یومانسون و حوسیلیوس برای بدست آوردن روابط و برآورد مدل استفاده کرده ایم.

    از سوی دیگر برای تکانه های موجود در روند ارزش افزوده بخش کشاورزی از متغیر مجازی بهره گرفته ایم تا خطاهای موجود در مدل به دلیل چنین تکانه هایی برطرف گردد و مدل از صحت بیشتری برخوردار باشد.

    آمار و اطلاعات آمار مورد نیاز این تحقیق شامل داده های سری زمانی در خصوص حجم پول یا M1 (میلیارد ریال) و ارزش افزوده بخش کشاورزی به قیمت ثابت سال 76 (میلیارد ریال) برای دوره زمانی 81-1338 می باشد که با مراجعه به گزارشات اقتصادی و تراز نامه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و نماگرهای اقتصادی اداره بررسی های اقتصادی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران (سالهای مختلف) جمع آوری می گردد.

    Abstract Moretary policies refer to plans and decisions which are taken by central bank to cotrol volume of money to impact on society’s flow of expenses through variations of mony presentation and rate of interest and are sult , achieving economic targets becomes facilitated.

    Generally, level of prices, employment rate, real production rate, exports and imports are proposed as the most important target variables in macroecomic which their reduction or increasement or stability are of monetary policies.

    In economic of Iran, agriculture sector has been in the pivot of development through three economical, social, and cultural development and government has been trying to direct credits towards productive agricultural sectors as much as possible.

    So, with regard to importance of monetary policies in economic sectors and importance of agricalture sector in achieving to growth and development, relation of monetary policees and value added of agriculture sector has been addressed in this study.

    To assess relation between agriculture sector’s value added and money volume for Iran during 1338-81 and by using self-regression analysis VAR independent and error correction vector VECM and yomanson and Josiliyous divergence test, cue find relationships and assess models.

    Results of this research show that in long – tem , exerting monetary policies on value added of agriculture sector has had a positive, meaning ful but small effect and effect of ??

    during 1377-80 has been negative, which is reasonable and also has lowred value added curve of agriculture sector.

    In short term, expansive monetary policy hasn’t had a meaningful effecton value added of agriculture sector.

    In spite limitations of agriculture sector during three economical, social and caltural development programme after reveloution, monetary policies haven’t act to achieve this goal.

    On the other hand , it is recommended to use monetary expansion polices less and carefully in short – and intermediate term, because this policy has’nt had a significant and meaningful effect on value added of agriculture sector.

    مکاتبمفروضاتنتایج نظریاتنتایج نظریاتمکاتبمفروضاتبیکاریاثر سیاست پولی بر اشتغال و تولیدکلاسیکهااعتقاد به مکانیسم بازار و قیمتهااقتصاد در اشتغال کامل می‌باشد و تنها در دستمزدهای بالا بیکاری توجیه می شود.بی‌‌اثر بودن سیاستهای پولی و مالی بر اشتغالکینیزیهابررسی اقتصاد در کوتاه مدتبیکاری غیرارادیتنها سیاستهای مالی و تعمیرات مخارج کل سبب تغییر اشتغال و درآمد می گردد و سیاستهای پولی به صورت غیرمستقیم از طریق تأثیر بر نرخ بهره و تغییر تقاضای واقعی مؤثر می باشد.پولگرایانتأکید بر نقش پول در اقتصادوجود نرخ طبیعی بیکاریدر کوتاه مدت سیاست پولی بر متغیرهای اقتصادی اثر می‌گذارد و در میان مدت و بلندمدت تنها اثرات تور می‌دارد.کلاسیکهای جدیدپذیرفتن فرضیه انتظارات عقلاییوجود بیکاری ارادی در حدود نرخ طبیعی بیکاری و وجود بیکاری اصطکاکیسیاستهای پولی هنگامی که تصادفی و غیرقابل پیش بینی باشند اشتغال را تحت تأُیر قرار می دهند.کینزینهای جدیدبا در نظر گرفتن انعطاف‌پذیری قیمتها و دستمزدها به ارتباط کارایی نیروی کار با سطح دستمزدهای پرداختنی و قراردادهای دستمزد توجه گردیده است.بیکاری غیرارادیتوانایی نظام بانکی برای خلق پول و سپرده‌های بانکی می تواند بر تولید حقیقی و نرخ اشتغال نه تنها در کوتاه مدت بلکه در بلندمدت اثر داشته باشد.

    سالحجم پول (M2)پایه پولی (MB)ضریب تکاثر پولی1358355015433/213591/45089/198827/213601/52369/265497/113617/64309/340589/113624/75147/3753213639/79665/423988/113641/90022/490983/113657/107221/606277/113661/12668754268/113676/156875/951965/113683/187536/1031082/113695/229697/1071114/213704/286289/1231732/21371358667/1446648/213721/481355/1800767/213739/618432/2393558/213742/850722/3440147/213756/1165525/4733246/213765/1343155/5251356/213775/1604016/6196459/213782/1926896/7182268/213797/2491101/8439895/2 سالرشدنقدینگی پیش بینی برنامهرشد نقدینگی واقعیحجم نقدینگی واقعی (M2)تورم پیش بینی برنامهتورم واقعی13684/195/193/187535/204/1713697/115/225/229698/18913702/96/244/286283/147/2013719/53/25358664/114/2413723/52/341/481359/89/221373-5/289/61843-2/3513745/126/372/850724/124/4913755/12376/1165524/122/2313765/122/155/1343124/123/1713775/121/275/1604014/122013785/125/272/1926894/123/19 سالسال 1368رشدسال 1369رشدسال 1370رشدسال 1371رشدسال 1372رشدبانک کشاورزی1/777-2/10925/407/15984/4620715/2928905/39بانک های‌تجاری1/9144/623/10412/224/13506/2917582/3019827/12بانکهای تجاری و تخصصی2/16915/388/21332/261/29492/3838295/2348722/27 شرحبازرگانیبازرگانیکشاورزیکشاورزیصنعت و معدنصنعت و معدنساختمان مسکنساختمان مسکنجمع کلشرحمانده در پایان سالسهم (درصد)مانده در پایان سالسهم (درصد)مانده در پایان سالسهم (درصد)مانده در پایان سالسهم (درصد)جمع کل13688/19713/203/16914/176/20279/206/32192/335/969713699/25574/198/21334/166/29577/228/4036319/1315613703/31492/171/29491/166/49249/266/55725/303/18297137168/39869/1642/36565/1599/69585/2969595/298/23589137275/51086/1654/48628/1513/91718/296/88317/286/30775 1368136913701371137227465/29672//31206/33517/3535 شرح13671368136813691369137013701371137113721372متوسط رشد 72-67متوسط رشد 72-67شرح1367برنامهعملکردبرنامهعملکردبرنامهعملکردبرنامهعملکردبرنامهعملکردبرنامهعملکردکشاورزی5/22/47/36/41/81/61/51/74/75/85/51/66نفت7/94/217/76/99/194/31/113/115/10/36/35/96/8صنعت و معدن3/18/147/82/156/156/147/174/163/38/132/1151/9برق‌‌وآب و گاز6/3-5/61174/197/115/153/55/88/477/91/9/7/12ساختمان2/21-297/1-7/159/24/1216109/75/64/25/143/5خدمات1/7-1/58/11/77/92/79/9781/75/77/63/7تولید‌ ناخالص داخلی8/7-9/732/91/128/69/105/85/54/80/51/83/7 سال شرح13741375137613771378سهم (درصد)سهم (درصد)سهم (درصد)سهم (درصد)سهم (درصد)سال شرح137413751376137713787475767778بانکهای تجاری7/27115/35503/39500/57602/94739/36377/32389/41بانک کشاورزی6/46283/60367/81152/93977/131481/63633/67621/58جمع3/73408/95860/120662/151579/22621100100100100100 سال بخش1374137413751375137613761377137713781378سال بخشمصوبعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردکشاورزی2521259/19254/272526255/23مسکن و ساختمان295/30295/20291/362934292/29صنعت و معدن5/333/355/335/405/335/155/334/195/330/22صادرات، خدمات و متفرقه5/122/135/121/195/120/215/126/205/123/25جمع100100100100100100100100100100 سال13741375137613771378برنامه38444009418043594545عملکرد4/36889/38226/39576/43338/4277نرخ رشد برنامه4 /34 /34 /34 /34 /3نرخ رشد عملکرد3/26/35/31/83/0-متوسط عملکرد44/344/344/344/344/3 137913791379138013801380138113811381برنامهعملکردتفاوت عملکرد با برنامهبرنامهعملکردتفاوت عملکرد با برنامهبرنامهعملکردتفاوت عملکرد با برنامهحجم نقدینگی2569317/2491103/7820-3031792/3209572/1777825077841752466746رشد (درصد)8/203/295/80/188/288/107/151/304/14 سال بخش1378 پایه سال13791380138113821383میانگین رشد (درصد)کشاورزی7/869960/903906/944955/991710/1045795/1113281/5 13684/17X4/11 تا 9/8-13699کمتر از یک سال 5/6 بلندمدت : یک ساله 9 دو ساله 10 سه ساله 11 پنج ساله 135/2- تا 413706/19کمتر از یک سال 5/6 بلندمدت: 9 دو ساله 5/10 سه ساله 5/11 پنج ساله 141/13- تا 6/5-137125کمتر از یک سال 5/7 بلندمدت: یک ساله 10 دو ساله 5/11 سه ساله 13 پنج ساله 155/17- تا 10-13725/22کمتر از یک سال 8 بلندمدت: یک ساله 5/11 دو ساله 5/13 سه ساله 5/14 پنج ساله 165/14- تا 5/6-13732/35کمتر از یک سال 8 بلندمدت: یک ساله 11 دو ساله 13 سه سا 14له پنج ساله 5/153/27- تا 8/19-13744/49کمتر از یک سال 8 بلندمدت: یک ساله 14 دو ساله 15 سه سا 16له پنج 5/18ساله4/41- تا 9/30-13752/23X7/4- تا 2/15-13763/17X2/1 تا 3/9-137720X5/1- تا 12-13783/19X8/0- تا 3/11- بخش اقتصادی1363(1) 13691370137113721373(3) 79-1374صنعت و معدن10-613-1113-111318-1618-1619-17مسکن و ساختمان12-814-12(2) 16-12(2) 16-12(2) 16-121516-15کشاورزی8-49-69-6916-1216-1216-13بازرگانی و خدمات12-819-1718 و به بالا18 و به بالا24-1824-1825-22صادرات12-819-1718 و به بالا18 و به بالا181818 شرحکشاورزیصنعتساختمانبازرگانیمتفرقهکل اعتبارات13602430251002013632323100010136420201000101365204/133/12007/913662088007اولیه تجدیدنظراولیه تجدیدنظراولیه تجدیدنظراولیه تجدیدنظراولیه تجدیدنظراولیه تجدیدنظر136720 4/236 3/88 6/100 00 05/6 8/813696/16 263/18 283/12 5/180 04/9 4/96/11 1813701/19 1/208/29 7/379/38 9/382/12 2/12ـــ ـــ4/28 5/55 سال شرح137013701371137113721372سال شرحمصوبعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردکشاورزی201/16205/15198/15صنعت و معدن379/26375/29368/29مسکن و ساختمان325/30325/29307/28بازرگانی و خدمات صادرات112/17119/16*5/146/16سایر **ـــ5/26ـــ4/25ـــ7/25 شرحبازرگانی*بازرگانی*کشاورزیکشاورزیصنعت و معدنصنعت و معدنساختمان و مسکنساختمان و مسکنواحد میلیارد جمع کل *شرحمانده در پایان سالسهم %مانده در پایان سالسهم %مانده در پایان سالسهم %مانده در پایان سالسهم %واحد میلیارد جمع کل *13601/5036/151/3467/109/6584/209/10382/325/321913615/5766/168/3325/95/7104/205/1188349/348413628/6144/143/4721/118684/205/12572/296/425613636668/141/4868/109/9276/208/13541/307/450013649/9528/181/6049/119813/197/14709/289/508113656/894166/6507/112/10508/184/17361/314/557813662/8717/135/9002/145/10769/162/21783/345/634813677/7906/103/12213/165/14139/182/25501/342/747913688/19713/202/16914/176/20279/206/32192/335/969713699/25574/198/21334/166/29577/228/4036319/1315613703/31492/171/29491/166/49249/266/55725/303/18297137168/39689/1642/36565/1599/69585/2969595/298/23589137275/51086/1654/48628/1513/91718/296/88327/286/30775 بازرگانیبازرگانیکشاورزیکشاورزیصنعت و معدنصنعت و معدنساختمان و مسکنساختمان و مسکنکلکلعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردمصوب13604/0-103/4245/8304/3252-2013616/14ــ8/3-ــ8/7ــ4/14ــ2/82013626/6ــ9/41ــ2/22ــ8/5ــ14/222013633/809/2239/6237/7107/51013641/4303/24207/5206/8109/121013651/6-07/7201/74/131/813/127/97/913666/2-04/38205/284/2588/13713672/9-06/354/233/313/81/176/108/178/8*13684/4905/38264/43282/265/186/291813697/292/122/261/209/457/374/259/386/356/21137012/23112/382065/663738321/39تعیین نشد13716/261124203/41378/24329/28تعیین نشد13721/285/633198/31369/26305/30تعیین نشد سال شرح137313731374137413751375137613761377137713781378سال شرحمصوبعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردکشاورزی1917252/23259/19254/272526255/23صنعت و معدن364/335/339/285/335/405/335/155/334/195/3322مسکن و ساختمان304/32293/35295/20291/362934292/29بازرگانی و خدمات صادرات152/175/126/125/121/195/12215/126/205/123/25 سالبازرگانی*بازرگانی*کشاورزیکشاورزیصنعت و معدنصنعت و معدنساختمان و مسکنساختمان و مسکنواحد میلیارد جمع کل *سالمانده در پایان سالسهم %مانده در پایان سالسهم %مانده در پایان سالسهم %مانده در پایان سالسهم %واحد میلیارد جمع کل *137333/56802/1728/56141742/110304/3316/107004/322/32025137493/51616/1250/95042/2366/118399/2860/144613/357/40967137565/101811/1911/106089/1937/215895/4095/109275/201/5330713761/131092123/171044/2775/96755/1513/225351/362/62424 سال بخش13631369137013711372137313741375137613771378137913801381کشاورزی8-49-69-6916-1216-1216-1316-1316-1316-1316-1316-1315-1414-13صنعت و معدن12-613-1113-111318-1618-1619-1719-1719-1719-1719-1719-1718-1617-15مسکن و ساختمان12-814-1216-1216-12151516-1516-1516-1516-1516-1516-1516-1515-14بازرگانی داخلی،‌واردات و خدمات12-819-1718 به بالا18 به بالا24-1824-1825-2225-2225-2225-2225-2225-22حداقل 23حداقل 22صادراتـــــــــــــــ181818181818181817 سال شرح1370137013711371137213721373137313741374137513751376137613771377137813781379137913801380سال شرحمصوبعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردمصوبعملکردکشاورزی201/16205/15198/151917252/23259/19254/272526255/23251/21257/18صنعت و معدن379/26375/29368/29364/335/329/285/335/405/335/155/334/195/33225/333/275/331/39مسکن و ساختمان325/30325/29307/28304/32293/35295/20291/3629342929298/30294/26بازرگانی و حدمات و صادرات112/17119/165/146/16152/175/126/125/121/195/12215/126/205/125/125/128/305/128/15 وارداتوارداتصادراتصادراتسرمایه گزاریسرمایه گزاریقیمتقیمتارزش افزودهارزش افزودهمتغیربخش اقتصادیمتغیرب.مک.مب.مک.مب.مک.مب.مک.مب.مک.مسیاستی++–+–+++++حجم نقدینگیحجم نقدینگی+–++–+++++هزینه های دولتهزینه های دولت+–++––+–++نرخ ارزنرخ ارز مقادیر بحرانی مک کینون Critical Valueمقادیر بحرانی مک کینون Critical Valueآماره ADF در سطوح مختلف داده هاآماره ADF در سطوح مختلف داده هامتغیرسطح احتمال پنج درصدسطح احتمال ده درصدتفاضل مرتبه اول (1st difference)سطح داده ها (Leve )متغیر993/2-604/2-55/4-331/0-LVAG604/2-993/2-66/2-473/0LM1 طول وقفه (Lag intervals)معیار آکائیک (AIC)معیار شوارتز (SBC)1-1747/5-256/5-2-11202/6-257/5-3-1442/6-188/5-

  • فهرست:

    فهرست مطالب

    عنوان صفحه
    چکیده
    فصل اول : ضرورت تحقیق
    (1-1) مقدمه
    (1-2) اهمیت موضوع
    (1-3) اهداف تحقیق
    (1-4) فرضیات تحقیق
    (1-5) روش تحقیق
    (1-6) روش تحقیق
    فصل دوم: مبانی نظری سیاستهای پولی، تولید و مکانیزم اثرگذاری سیاستهای پولی بر سطح تولید و اشتغال
    (2-1) تعریف سیاست پولی
    (2-2) اهداف سیاستهای اقتصاد کلان
    (2-3) اهداف سیاستهای پولی
    (2-3-1) هدف اشتغال کامل
    (2-3-2) هدف رشد اقتصادی
    (2-4) نقش پول از دیدگاه مکاتب اقتصادی
    (2-4-1) مکتب کلاسیک
    (2-4-2) مکتب نئوکلاسیک
    (2-4-3) مکتب کینزین
    (2-4-4) مکتب پول گرایان
    (2-4-5) مکتب کلاسیک جدید
    (2-4-6) مکتب کینزی جدید
    (2-4-7) چکیده دیدگاه مکاتب مختلف اقتصادی در مورد اثر سیاستهای پولی بر تولید
    (2-5) ابزارهای سیاست پولی
    (2-5-1) ابزارهای کمی سیاست پولی
    (2-5-2) ابزارهای کیفی سیاست پولی

    فصل سوم : سیاستهای پولی، روند ارزش افزوده بخش کشاورزی
    مقدمه
    (3-1) عملکرد ابزارهای سیاست پولی در ایران
    (3-2) عرضه پول در ایران
    (3-2-1) بررسی میزان و نحوه کنترل بانک مرکزی بر پایه پولی
    (3-2-2) بررسی میزان و نحوه کنترل بانک مرکزی بر ضریب تکاثر پولی
    (3-3) مروری بر سیاستهای پولی در اقتصاد ایران
    (3-3-1) عملکرد سیاست پولی طی برنامه اول توسعه اقتصادی – اجتماعی – فرهنگی (68-1372)
    (3-3-2) عملکرد سیاستهای پولی ناظر بر بخش کشاورزی در طی برنامه اول توسعه
    (3-3-3) سیاستهای پولی و اعتباری در سال 1372
    (3-3-4) عملکرد سیاستهای پولی طی برنامه دوم توسعه اقتصادی – اجتماعی – فرهنگی (78-1374)
    (3-3-5) عملکرد سیاستهای پولی ناظر بر بخش کشاورزی در طی برنامه دوم توسعه
    (3-3-6) عملکرد سیاستهای پولی طی برنامه سوم توسعه اقتصادی – اجتماعی – فرهنگی
    (3-3-7) عملکرد سیاستهای پولی ناظر بر بخش کشاورزی در طی برنامه سوم توسعه
    (3-4) مروری بر سیاستهای اعتباری در اقتصاد ایران
    (3-4-1) سیاستهای اعتباری طی برنامه اول توسعه اقتصادی – اجتماعی – فرهنگی
    (3-4-2) سیاستهای اعتباری طی برنامه دوم توسعه اقتصادی – اجتماعی – فرهنگی
    (3-4-3 ) سیاستهای اعتباری کشاورزی
    (3-4-3-1) سیاستهای اعتباری کشاورزی توسط بانک مرکزی تعیین و ابلاغ می گردد.
    (3-4-3-2) سیاستها و خط مشی های بانک کشاورزی
    (3-5) نگاهی به وضعیت و روند ارزش افزوده بخش کشاورزی طی سالهای 81-1338
    (3-5-1) موقعیت و اهمیت بخش کشاورزی در ایران
    (3-5-2) بررسی روند ارزش افزوده بخش کشاورزی طی دوره 81-1338
    (3-5-3) مطالعه ارزش افزوده زیربخشهای کشاورزی
    (4-5-4) بررسی روند ارزش افزوده زیربخشهای کشاورزی طی دوره 80-1338
    فصل چهارم: مروری بر مطالعات انجام شده در مورد سیاستهای پولی
    (4-1) مطالعات انجام شده در مورد سیاستهای پولی بر اساس انتظارات عقلایی
    (4-1-1) مطالعات ختائی
    (4-1-2) کاربرد مدل مشکین برای ایران (مطالعات نائینی)
    (4-2) سایر مطالعات انجام شده
    (4-2-1) مطالعات مقدسی
    (4-2-2) مطالعات نائینی
    فصل پنجم: ارائه مدل، برآورد نتایج آن
    مقدمه
    (1-4) تشریح مدل
    (2-4) داده های آماری
    (3-4) آزمون ایستایی
    (4-4) برآورد مدل
    (4-5) نتیجه گیری
    (4-5-1) نتایج حاصل از رابطه بلند مدت متغیرهای اسمی پولی و ارزش افزوده بخش کشاورزی
    (4-5-2) نتایج حاصل از برآورد رابطه کوتاه مدت متغیرهای حجم اسمی پول و ارزش افزوده بخش
    کشاورزی
    (5-6) پیشنهادات
    پیوست الف
    مقدمه
    (الف – 1 ) سریهای زمانی ایستا (پایا) و ناایستا (ناپایا)
    (الف – 2) آزمونهای ایستایی
    (الف – 2-1) آزمون ایستایی با استفاده از همبستگی نگار و تابع خودهمبستگی (ACF)
    (الف – 2-2 ) آزمون ریشه واحد و یکی – فولر (DF)
    (الف 2-3) آزمون ریشه واحد (یکی – فولر پیشرفته)
    (الف 2-4) تغییرات ساختاری و آزمون ریشه واحد ؟؟
    (الف – 3) همگرایی
    (الف – 4) مفهوم همگرایی به بیان دیگر
    (الف – 5) آزمون همگرایی دومانسون و جوسیلیوس
    (الف – 6) پردازش داده ها به روش VAR
    (الف – 6-1) مقدمه
    (الف – 6-2) فرایند VAR
    (الف 6-3) تعیین طول وقفه ها
    (الف – 7 ) پردازش داده ها به روش VECM
    (الف – 7-1) مقدمه
    (الف 7-2) فرایند مدل تصحیح خطا
    پیوست ب
    نتایج مدل با نرم افزار 1-3 Eviews
    پیوست ج
    جداول
    فهرست منابع و مأخذ
    چکیده انگلیسی


    منبع:

    ندارد.

     

صندوق بین‌المللی پول خواستار اصلاحات ساختاری،کنترل تورم، اتخاذ سیاستهای انقباضی،کاهش هزینه‌ها‌ی دولت، کاهش یارانه‌ها، حفظ استقلال بانک مرکزی، اتخاذ سیاست‌ ارزی شناور، تقویت نظام بانکی، توسعه بانکهای خصوصی و رفع محدودیت‌ درمورد نرخ مبادله ریال در برابر دیگر ارزها در ایران شد آن چه ارائه می‌شود مشروح این گزارش است که با نام «گزارش مشاوره ماده چهار» منتشر شده است. الف:کلیات 1- ...

وضعیت اقتصادی ایران و راهکارهای آن از نگاه صندوق بین المللی پول صندوق بین‌المللی پول خواستار اصلاحات ساختاری،کنترل تورم، اتخاذ سیاستهای انقباضی،کاهش هزینه‌ها‌ی دولت، کاهش یارانه‌ها، حفظ استقلال بانک مرکزی، اتخاذ سیاست‌ ارزی شناور، تقویت نظام بانکی، توسعه بانکهای خصوصی و رفع محدودیت‌ درمورد نرخ مبادله ریال در برابر دیگر ارزها در ایران شد آن چه ارائه می‌شود مشروح این گزارش است که ...

در سال 73 که سیاست های تعدیل برنامه اول موجب افزایش بیش از حد پیش‌بینی نقدینگی شده بود‌، یکی از محورهای اساسی سیاستهای پولی مهار رشد نقدینگی قرار گرفت‌. به دلیل تقاضای روزافزون بخشها برای دریافت تسهیلات‌، ناشی از افزایش نرخ ارز و قیمتها‌، مجلس در تبصره دو بودجه برای بخشهای دولتی و غیر دولتی سقفهای اعتباری (افزایش مانده حداکثر معادل 7000 میلیارد ریال و 55 درصد آن برای بخش خصوصی) ...

اگر مبنای ارزیابی خط و شدت فقر در ایران را با توجه به درآمدهای کشور بومی کرده و از فقر مطلق و فقر نسبی و دیگر شاخص های فقر (که از زوایایی متفاوتی به این موضوع می پردازد) بهره بگیریم، آن گاه تحقق اهدافی چون کاهش و به نصف رسانیدن جمعیت زیر خط فقر و بهبود توزیع درآمدها با توجه به سیاست های جاری به چالشی اساسی بدل خواهد شد. سیاست های پولی نبود رشد اقتصادی مناسب و مستمر نقشی اساسی در ...

صندوق بین‌المللی پول در تازه ترین گزارش تفصیلی خود درباره ایران که این هفته منتشر شد، به تحلیل اوضاع اقتصادی جمهوری اسلامی در سال 85 و عملکرد دولت نهم پرداخت. متن کامل این تحلیل را که توسط گروه اقتصادی خبرگزاری فارس ترجمه شده، در ذیل می خوانیم. صندوق بین المللی پول در این گزارش بر سیاستهای تعدیل ساختاری اقتصاد کلان ایران تاکید کرد و اجرای این سیاستها را برای دستیابی به رشد بالای ...

صندوق بین‌المللی پول در تازه ترین گزارش تفصیلی خود درباره ایران که این هفته منتشر شد، به تحلیل اوضاع اقتصادی جمهوری اسلامی در سال 85 و عملکرد دولت نهم پرداخت. متن کامل این تحلیل را که توسط گروه اقتصادی خبرگزاری فارس ترجمه شده، در ذیل می خوانیم. صندوق بین المللی پول در این گزارش بر سیاستهای تعدیل ساختاری اقتصاد کلان ایران تاکید کرد و اجرای این سیاستها را برای دستیابی به رشد بالای ...

دوشنبه ?? شهريور ???? – 8 سپتامبر 2003 بحران بيکاري بيش از هميشه ثبات اجتماعي و اقتصادي ايران را تهديد ميکند. طبق آمار رسمي، نرخ بيکاري در ايران بالغ بر 16% است. براي کنترل و کاهش آن به يک سطح قابل پذيرش، نرخ رشد اقتصاد ايران طي دهه آينده ميباي

واردات غیر ضروری و اثرات منفی آن بر اشتغال یکی از مسائل در ایران بحث واردات است. در کشورهایی که توسط بخش خصوصی اداره می‌شود سیاست‌های وارداتی به وسیله دولت تأمین نمی‌شود و توسط بخش خصوصی صورت می‌گیرد. اما در ایران چون اقتصاد نفتی است درآمدهای نفت مسئولین را برای واردات وسوسه می‌کند. اگر سیر تحولات واردات ایران را بررسی کنیم قبل از پیدایش نفت عملاً درآمدی برای تجار بود که به دلیل ...

مقدمه امروزه مالیات به عنوان یکی از ابزارهای مهم سیاست اقتصادی محسوب گردیده و نقش آن در اقتصاد ملی و کلان به عنوان عامل بسیار تعیین کننده از جایگاه ویژه ای برخوردار است. جایگاه مالیات در اقتصاد ایران از نظر قانون برنامه پنج ساله چهارم توسعه اقتصادی و اجتماعی از اهمیت بالایی برخوردار گردیده به طوری که پیش بینی گردیده تا پایان برنامه مذکور بودجه جاری کشور بدون اتکا به درآمدهای ...

امروزه ملل به اصطلاح «جهان سوم»یا به عبارت دیگر ,ملل«توسعه نیافته»,«کمتر توسعه یافته»و «در حال توسعه»بیش از صد کشور جهان را شامل می شوند. بیداری مستعمره های امریکای لاتین و استقلال آنها از قرن نوزدهم آغاز شد و با گسترش مبارزات خونین استقلال طلبانه ملت های آسیایی و در پی آن افریقایی , به ویژه پس از جنگ جهانی دوم ,تا حدود یک دهه پیش ادامه یافت. همچنین می توان تحولاتی را که در ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول