دانلود تحقیق کیش

Word 89 KB 6697 9
مشخص نشده مشخص نشده جغرافیا - زمین شناسی - شهرشناسی - جهانگردی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • ساماندهی ساحل غروب کیش و ایجاد فضاهای گردشگری خاص در این مکان قابلیت جوابگوی خواسته های تفریحی افراد گردشگران را فراهم خواهد کرد و در این نقطه کارآیی بیشتری نسبتبه فضای کنونی اش ایجاد خواهد کرد.

    اینزورت مثابه یک « فضای گردشگری» سابقه چندان طولانی نداشته و سابقه اولین ریزورت هابه اوایل قرن بیستم میلادی باز می گردد، زمانی که ساحل دریا برای تفریح و گردش از سوی عموم مردم در تعطیلات تابستانی یا آخر هفته مورد استقبال قرار گرفت بطور کلی ریزورت مکانی است که برای استراحت و تفریح استفاده می شود.

    تعریف سایت مورد نظر در جنوب غربی جزیره قرار دارد و پتانسیل های بسیار بالایی مورد توجه قرار گرفتن را دارا است وجود کشتی بر گل نشسته ای که معروف به کشتی یونانی است و بازدید کننده های بسیاری را سوی خود جلب می کند و همچنین غروب بسیار زیبای جزیره که سبدی مناسب برای افزایش گردشگران به این نقطه را فراهم می کند.

    پتانسیل های قابل توجه این فضا است محدوده ای حدود 14 هکتار که با ساماندهی درست این فضا جز شاخص ترین نقاط جزیره خواهد شد.

    اهداف این پروژه، انتقال فناوری نوین در صنعت جهانگردی به ایران، ساخت و ارائه خدمات و تاسیسات جهانگردی در حد استانداردهای جهانی ارتقا سطح خدمات عمومی به جهانگردان و همچنین پیوستن به صنعت جهانگردی گردشگری و جذب جهانگردان خارجی است.

    روش تحقیق در این پروژه ( پاسخ و پرسش های از بازدیدکنندگان شده است که هر کدام براساس علایق خود و نیازهایی که احساس می کردند در این نقطه جوابگو است مطالبی را بازگو کرده اند که سعی شده مورد نظر قرار گیرند.

    و براساس تحقیقات و search های مختلف ( مطالعات کتابخانه ای) نمونه های مشابه مورد بررسی قرار گرفته اند که براساس موفقیت و یا عدم موفقیت این نمونه ها راهکارهایی پیشنهاد شده است.

    موضوع پایان نامه سازماندهی ساحل غروب کیش است.

    در این پروژه سعی در ایجاد فضایی برای مانوس شدن بیشتر با دریا و امکان استفاده بهینه از منابع طبیعی و ارتباط نزدیک با ساحل شده است و همچنین تاکید بحث های گردشگری که در این منطقه می تواند جوابگوی نیازهای گردشگران باشد را مورد توجه قرار داده است.

    در این طرح سعی شده است قسمت های مختلفی برای ساحل مد نظر گرفته شود فضاهای حرکتی و محورهایی که نه تنها از نظر فیزیکی بخشهای مختلف سایت را به هم وصل می کند بلکه افکار بلند پرواز گردشگران را به فراسوی درک بهتر از طبیعت آرام ساحل فرا می خواند فضاهیا مکث، فضاهایی که با صدای برخورد آب، صخره های مرجانی و زیبای ساحل عجین شده است و فضاهای خدماتی و تفریحی و بخش های مدیریتی مجموعه و همچنین فضاهای ورزشی تفریحی و فرهنگی برای گروههای سنی مختلف و فضاهای بازی و تفریح کودکان، بخش های فرهنگی موزه دریایی و آکواریوم و برج مشاهده و مناظر و همچنین پارک آفتابی اینها فضاهایی هستند که در این مجموعه پیش بینی شده اند.

    اهداف این پروژه ( ساماندهی ساحل) - - - - ایران وکیش: کشور ایران از نظر شمار و جاذبه های جهانگردی یکی از ده کشور اول جهان محسوب می شود.

    اما در آمد حاصل از جهانگردی برای کشور ما بسیار اندک است.

    ضرورت استفاده از ظرفیت ها و مزیت های نسبی کشور و توسعه صنعت جهانگردی نیازمند توجه بیش از پیش است.

    اتخاذ راهکارهای عملی برای توسعه جهانگردی از سوی بخش های مختلف کشور نیازمند حمایت و پشتیبانی نهادهای منطقه ای است.

    جزیره کیش که طرح گردشی آن از پیش از انقلاب روی میز برنامه ریزان توسعه کشور بوده است.

    هم اکنون بزرگترین مقصد جهانگردی کشور است.

    این جزیره با وجود تمامی اتفاقات عمرانی و صنعتی و با وجود ساخت و سازهای انجام شده کماکان دارای آرامشی بی مانند است.

    آبی آب های کیش برای جهانگردان خاطره ای است که بارها و بارها تکرار خواهند کرد.

    و خود این دست مایه اصلی اجرای طرح های بزرگ و فراغتی چون ساماندهی بخشی از ساحل کیش است.

    موقعیت کیش: جزیره کیش با وسعتی بیش از 90 کیلومتر مربع بین 26 درجه و 29 دقیقه تا 26 درجه و 34 دقیقه عرض شمالی از خط استوا و 53 درجه و 54 دقیقه تا 54 درجه و 53 دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ واقع شده است.

    این جزیره در فاصله 17 کیلومتری از ساحل جنوبی ایران در خلیج فارس ( 240 کیلومتری غرب بندرعباس) قرار گرفته است.

    جزیره کیش از شمال به سرزمین اصلی، از شرق به تنگه هرمز، از جنوب به کشور امارات متحده عربی و از غرب به کشورهای بحرین و عربستان منتهی می شود.

    برابر آخرین تقسیم بندی کشور جمهوری اسلامی ایران استان هرمزگان شامل 8 شهرستان است که شهرستان لنگه با 5 بخش ( به سامی مرکزی، بستک، شیبکوه، گاوبندی و کیش) یکی از آنها محسوب می شود.

    بخش کیش دارای دو دهستان، لاوان و کیش است.

    به عبارت دیگر جزیره کیش هم مرکز دهستان کیضش و هم مرکز بخش کیش از شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان است.

    با توجه به قانون چگونگی اداره مناطق آزاد کشور و وظایف و اختیارات سازمان و به ویژه ماده 27 این قانون مبنی بر تفویض اختیار ادارات دولتی مستقر در مناطق آزاد به مدیران هر یک از مناطق، امور اداری مربوط به بسیاری از ادارات و سازمان ها، به بندر لنگه و حتی مرکز استان (بندرعباس) مرتبط نمی شود.

    طبیعت کیش: جزیره کیش به تقریب، شکلی بیضی دارد که گوشه شمال شرق آن خورده شده است.

    قطر بزرگتر ( شرقی- غربی) به طول 4/15 کیلومتر از ساحل جنوب شرقی مجتمع مرجان در شرق تا ساحل غرب میدان هرمز در جاده جهان و در غرب جزیره امتداد دارد و عرض آن که پهن ترین جای جزیره و خطی عمود بر قطریاد شده داشته باشد، 9/7 کیلومتر ( از ساحل بندرگاه گمرک در شمال تا ساحل جنوب شرقی فانوس دریایی در جنوب) می باشد.

    پیرامون جزیره حدود 40 کیلومتر است.

    ویژگی های طبیعی و سواحل زیبای مرجانی آن در مجاورت آبهای نیلگون خلیج فارس موجب شده تا این جزیره در میان جزایر متعدد خلیج فارس از ارزش و اهمیت خاصی برخوردار باشد و بر جنبه توریستی و سیاحتی آن تاکید شود.

    کیش از نظر پستی و بلندی جزیره ای هموار محسوب می شود و پدیده ای به نام کوه و حتی تپه مرتفع در آن وجود ندارد.

    بلندترین نقطه طبیعی جزیره فقط 45 متر از سطح آبهای آزاد ارتفاع دارد.

    ساختمان زمین شناسی جزیره بسیار ساده بوده و عمدتا از آهک های مرجانی که در زمین شناسی ایران به آهک های قشم معروف هستند تشکیل شده است.

    بافت این آهک های مرجانی متخلخل بوده و دارای قابلیت نگهداری آب در خلل و فرج سنگ ها می باشد.

    این ویژگی نیز نقش موثری در تاریخ سکونت جزیره کیش داشته است.

    به بیانی دیگر در حالی که تعدادی از جزایر خلیج فارس به علت فقدان آب قابل شرب،متروک و غیر مسکون بوده اند.

    جزیره کیش از دیر باز به داشتن آب آشامیدنی ( آب شیرین و آب لب شور) شهرت داشته و یکی از علل تداوم زندگی در کیش وجود منابع آب آشامیدنی در این جزیره بوده است در جزیره کیش مقداری نیز خاک رس وجود دارد.

    در بخش هایی از جزیره هنوز قسمتی از این خاک ها به طور طبیعی به صورت مخلوطی از شن و خاک رس و یا خاک رس خالص ( خصوصا نواحی جنوبیو حوالی روستای قدیمی باغو) دیده می شود.وجود این میزان خاک باعث سرسبزی جزیره در حال حاضر و رونق فعالیت های کشاورزی سنتی در دوران گذشته بوده است.

    برخی گونه های گیاهی بومی جزیره عبارتند از کهور ایرانی، کنار، لور، گز، کرت، نخل، خرما و بمبرلاری، برخی دیگر از گونه های گیاهی که در طی سده های گذشته و دهه های اخیر به جزیره وارد شده اند و غیر بومی محسوب می شوند نیز عبارتند از سمر ( کهور پاکستانی) گل کاغذی، نخل زینتی، اکالیپتوس، نیم ( چریش) و درختان مثمر نظیر لیمو ترش و نارگیل.

    نکته قابل توجه در مورد گونه های گیاهی غیر بومی این است که با توجه به تاکید مدیران سازمان در گذشته برای تسریع در توسعه فضای سبز شهری،گونه های مقاوم و سریع الرشد مورد توجه قرار گرفته اند که کهور پاکستانی برجسته ترین نمونه در این زمینه است.

    این گونه، بدون نیاز به آبیاری، رشد سریعی داشته و تکثیر آن نیز بطور طبیعی انجام می شود.

    در عین حال کهور پاکستانی گونه ای مهاجم محسوب می شود که در همجواری با گونه های بومی و یا سایر گونه های غیر بومی، باعث از بین رفتن آنها می شود.

    همچنین علاوه بر مشکلاتی نظیر نیاز به هرس در فاصله های کوتاه، فراهم شدن محیط مناسب برای جانوران موذی در پایین چتر این درخت و همچنین ریختن مداوم شاخه و میوه این درخت در پیاده رو، در سال های اخیر ارتباط بین گرده های این درخت با بروز برخی حساسیت های تنفسی، موجب شده است که حذف این گونه از عرصه های شهری مورد توجه مدیران شهری کیش قرار گیرد.

    محیط زیست جزیره به دلیل بسته بودن آن دارای جامعه زیستی محدودی است و با این حال گونه هایی از پستانداران در جزیره زندگی می کنند که مهمترین آنها آهوی ایرانی است که در سال 1363 توسط سازمان حفاظت محیط زیست به جزیره کیش منتقل شده است.

    علاوه بر این پرندگان کیش نیز از تنوع خوبی برخوردارند.

    مطابق آخرین مطالعات انجام شده 116 گونه پرنده در کیش شناسایی شده اند که برخی از انها مانند حواصیل سبز، عقاب ماهیگیر، گیلانشاه خالدار نادرند.

    اگرچه جزیره ای بودن کیش باعث محدودیت گونه های جانوری در خشکی شده است در مقابل آبزیان پیرامون جزیره کیش از تنوع بسیاری بالایی برخوردارند.

    انواع ماهی های خوراکی و ماهی های تزئینی زیبا و رنگارنگ، مرجان ها،صدف ها، حلزون ها، نرم تنان، شقایق ها، اسفنج ها، عروس های دریایی و ...

    در آبهای پیرامون جزیره کیش یافت می شوند.

    اقلیم کیش: در طبقه بندی اقلیمی ایران، جزیره کیش در قلمرو ناحیه اقلیم بیابانی قرار می گیرد لیکن در مقیاس محلی، اقلیم بیابانی جزیره کیش با نواحی داخلی ایران تفاوت هایی دارد که عمدتا ناشی از رطوبت نسبی فراوان در جزیره کیش است.

    میانگین های دمای سالانه جزیره کیش در طی دوره 20 ساله ( 1356-1376) 6/26 درجه سانتیگراد بود که در نوع خود از بالاترین میانگین های دمای سالانه ایران محسوب می شود با این وجود از آبان تا اردیبهشت دمای هوا از اعتدال نسبی برخوردار است.

    چرا که متوسط های ماهانه دما در این ماه ها از 17 تا 28 درجه سانتیگراد تجاوز نمی کند.

    این ویژگی نیز بر قابلیت های جزیره کیش به عنوان یک نقطه گردشگری می افزاید زیرا با آغاز فصل پاییز و سرد و بارانی شدن هوا در شمال کشور، که استفاده از دریا را امکان ناپذیر می کند.

    شرایط برای بهره گیری از ساحل و دریا در کیش بسیار مناسبتر از تابستان است.

    شرایط مطلوب آب و هوایی موجب شده است که بجز 3-2 ماه، بقیه اوقات سال استفاده از دریا امکان پذیر باشد.

    میزان بارش از سالی به سال دیگر بسیار متفاوت است.

    متوسط بارش سالانه طی دوره (1356-1376) 20 ساله در جزیره کیش حدود 196 میلیمتر است.

    بیش از 50% بارندگی های کیش در فصل زمستان است و تابستان ها بارشی کمتر از 10% را به خود اختصاص می دهد.

    بنابر محاسبات آمار بارندگی 30 ساله جزیره کیش (1375-1344) باید گفت که علاوه بر میزان کم بارش، نوسان میزان بارند گی از دیگر خصوصیات آب و هوایی کیش است، چنان که در دوره 30 ساله مورد نظر تا حدود 40 برابر نوسان در میزان بارندگی کیش مشاهده شده است.

    در طول این دوره کمترین میزان بارندگی در سال 1372 اتفاق افتاده است که باران سالیانه جزیره را 10/9 میلیمتر ثبت نموده اند.

    بیشترین میزان بارندگی در سال 1359 بوده است و مقدار آن را 437 میلیمتر ذکر کرده اند که از این مقدار حدود 5/62درصد در اسفندماه باریده است.

    در جزیره کیش هیچ رودخانه ای جریان ندارد.

    وزش باد در جزیره کیش از نظم سالانه و فصلی خوبی برخوردار است.بررسی جهت و سرعت وزش باد سالانه نشان می دهد که مجموعا 21 درصد دیده بانیها هوا آرام بوده است یعنی در 79 درصد از مواقع باد داشته ایم.

    باد غالب در جزیره کیش باد غربی است که در تمام طول فصول و ماه های سال مشهود است.

    ضعیف ترین و کمترین باد از جهات شمال و جنوب می وزد.

    بررسی کلیات طرح جامع کیش: طرح جامع مقصد کیش که با هدف برنامه ریزی برای توسعه کیش به عنوان یک مقصد گردشگری و برای دوره زمانی 20 ساله ( 1384-1404) تهیه و به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری کشور رسیده است.

    در طرح جامع مقصد کیش، جمعیت جزیره در سال افق طرح به 85500 نفر می رسد که از آن میان 1800 نفربومی، 74029 نفر ایرانی مهاجر ( از سایر مناطق کشور) و 9671 نفر مهاجران خارجی خواهند بود.

    براساس این طرح، کیش در افق برنامه: مقصدی است که تجربه منحصر به فردی در زمینه های فرهنگی و محیط زیست پایدار ارائه می دهد.

    دروازه ای به سوی سرزمین اصلی ایران است و الگویی پایداری از حفاظت منابع و ترویج آموزش، دانش و مهارت عرضه می دارد.

    که منطقه فعال و از نظر تجاری متعادل است و به سرمایه گذاران ملی و بین المللی و فعالان اقتصادی، فرصت سودآوری می دهد.

    در طرح جامع مقصد کیش، اهداف توسعه در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت به شرح زیرتعیین شده اند: اهداف توسعه کیش در کوتاه مدت مقصدی برای تعطیلات در خانه های دوم در مقیاس داخلی گسترش بازار کنفرانس ها، رویدادها و نمایشگاهها در مقیاس داخلی گردشگری لوکس برای ایرانیان مقیم خارج و بازار داخلی مرکز خدمات پشتیبانی نفت و گاز مرکز فعالیت بانک های خارجی و بانکداری الکترونیکی مرکز اداری برای سازمان ها و شرکت ها اهداف توسعه کیش در میان مدت بازار لوکس در مقیاس خاورمیانه مرکز ورزش و تفریحات در مقیاس داخلی بازاری برای گردشگری ویژه ( سلامتی، ورزش و تفریح) در مقیاس منطقه ای مرکز انتقال فن آوری به بازار داخلی مرکز مبادلات کالاهای نفتی و مرکزی برای ارائه آموزش های عالی اهداف توسعه کیش در بلند مدت: بازار لوکس در مقیاس بین المللی مرکز تفریحی در مقیاس داخلی محلی برای عرضه خانه های دوم در مقیاس بین المللی مرکزی برای طبیعت گردی در مقیاس داخلی مرکز صادرات مجدد و صادرات تولیدات داخلی در بازار منطقه ای مرکزی برای انتقال دانش و فن آوری به بازار داخلی در زمینه های معین و مرکز پژوهش و توسعه اهداف موضوعی طرح جامع مقصد جزیره کیش: در طرح جامع مقصد جزیره کیش، اهداف کلان در بخش های مختلف به تفکیک بیان شده است که مهمترین سر فصل های آن چنین است: اقتصادی: هدف عمومی توسعه اقتصادی دستیابی به توسعه اقتصادی پایدار است و معیارهای دستیابی به این هدف به قرار زیر است: بازدهی مالی بالا و توانایی جذب بازارهای جدید، تشویق به سرمایه گذاری بیشتر و کاهش خروج درامدهای اقتصادی تاثیر اقتصادی بیشتر بر تولید ناخالص داخلی، ایجاد مشاغل جدید، فعالیت هماهنگ با هدف های مناطق آزاد و سرزمین اصلی و ایجاد فعالیت های ریشه گرفته از فعالیت های اصلی نوآوری و پویایی، در هماهنگی با هویت ویژه و یکپارچه جزیره دستیابی به هویت ویژه و یگانه جزیره و تثبیت آن جامعه محلی هدف دستیابی به توسعه اجتماعی پایدار جامعه محلی است ومعیارهای دستیابی به این هدف به قرار زیر است: بهبود پایه مهارتی در جامعه محلی بالا بردن سطح مهارت ها و انتقال امکانات فنی و سرمایه ای به جامعه محلی افزایش آگاهی و احترام نسبت به جامعه محلی محیط زیست: هدف دستیابی به توسعه پایدار زیست محیطی است و معیارهای رسیدن به این هدف عبارت است از: تاثیر گذاری مثبت بر محیط زیست جزیره افزایش آگاهی و ارزش گذاری نسبت به محیط زیست جزیره مدیریت اثرات توسعه بر طبیعت افزایش اقدامات در جهت حفاظت و پایداری زیست محیطی.

    چشم اندازهای گردشگری: کیش باید برای دستیابی به هدف های جدید، خود، هویت تازه ای به عنوان باغ ایرانی در خلیج فارس پیدا کند.

    ویژگی های اصلی این مقصد به صورت زیر خواهد بود: مقصد اصلی ورزشو بازی گلف در ایران برای حرفه ای ها و مبتدی ها مقصدی برای کنفرانس ها، گردهمایی ها و رویدادها در کنار دریا مقصدی برای گردشگری در سراسر سال که به خوبی ترکیبی از گردشگران و صاحبان مشاغل به وجود آورد.

    بهشتی برای خانواده ها و کودکان در خلیج فارس مقصدی برای برگزاری جشن ها و مراسم مفهوم دروازه ای: تصویر دروازه ای برای کیش مفهومی دو گانه دارد.

    هم برای خارجی هایی که از راه دروازه کیش وارد ایران می شوند، کاربرد دارد و هم برای اهالی سرزمین اصلی ایرانیان از سرزمین اصلی می توانند وارد جزیره شوند از راه این دروازه به سرزمین اصلی بازگردند.

    جهت گیری های اقتصادی و نقش بخش خصوصی: براساس پیش بینی های انجام شده در طرح جامع مقصد جزیره کیش، رشد اقتصادی در کیش تداوم خواهد یافت.

    تجارت و هتل داری در رشد اقتصادی کیش نقش محوری خواهند داشت و سریع تر رشد خواند کرد به خصوص هتل داری و سایر خدمات گردشگری که رونق و شکوفایی قابل توجهی بدست خواهند آورد.

    بخش آموزش نیز با تاسیس شهر دانش از دیگر زمینه های رشد محسوب می شود.

    دیگر گروه های فعالیت در بخش خدمات، از قبیل بانکداری، فعالیت های مالی، املاک و مستغلات، ترابری و ارتباطات نیز به منظور پشتیبانی از یک اقتصادی باز و پیشرفته باشد رشد یابند.

    جلب هر چه بیشتر مشارکت بخش خصوصی برای تحقق اهداف و تضمین موفقیت ضروری است.

    صنعت نیز تا سال 1404 از رشد نسبتا ثابتی برخوردار خواهد بود.

    لازم به ذکر است که گروه ساختمان در این بخش، به دلیل توسعه هتلداری و تجارت، رشد زیادی خواهد داشت.

    براساس یافته های طرح جامع مقصد کیش، موسسات خصوصی در وضع موجود مشارکت محدودی در اداره امور جزیره دارند.

    قسمت های متعددی در مدیریت جزیره وجود دارد که مشارکت سازمان های خصوصی و غیر انتفاعی در آنها می تواند به کارکرد سودمند مجموعه کمک کند.

    همچنین در بحث توصیه های اقتصادی طرح جامع تاکید شده است که کلیه سیاست های اقتصادی سازمان می بایست در جهت هدف های زیر باشد: به حداکثر رساندن منافع اقتصادی و به حداقل رساندن هزینه های اقتصادی به حداکثر رساندن فرصت های شغلی در جزیره به حداکثر رساندن مهم پیوندی با دیگر بخش های اقتصاد در ادامه توصیه هایی برای سیاست عمومی اقتصادی ارائه شده است که طی آنها بر مشارکت بخش خصوصی تاکید شده است.

    اهداف؛ سیاست ها و راه کارهای توسعه کیش براساس اهداف عمومی توسعه مناطق آزاد که در قانون چگونگی اداره این مناطق آمده است.

    قانون برنامه چ هارم توسعه و هدف گذاری های انجام شده در برنامه ها و طرح ها و تلفیق آن با تجارب حاصله، بر این باور است که طرح ها و تلفیق آنها با تجارت حاصله، بر این باور است که جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی، ماهیت وجودی سازمان است و فراهم کردن زمینه آن، اصلی ترین وظیفه همه حوزه های ستادی و صفی سازمان محسوب می شود.

    برای تحقق این هدف بنیادی باید زمینه تحقق آن فراهم می شود.

    برای این اساس باید فعالیت های محوری زیر انجام شود: توسعه، امکانات زیربنایی: الف) آب و انرژی: توسعه نیروگاه کیش، استفاده از انرژی ارزان گاز در نیروگاه، افزایش راندمان تولید برق، بهره گیری از ظرفیت شبکه سراسری برق، افزایش تولید آب شرب، بهبود شبکه آب رسانی و تقویت فشار آب در شبکه و ارائه الگوی مصرف مناسب حسب شرایط اقلیمی منطقه ب) حمل و نقل هوایی: توسعه کلیه عوامل پروازی و تقویت برقراری پروازهای داخلی، منطقه ای و بین المللی ج) حمل و نقل دریایی: توسعه بندرگاه اصلی کیش، بهره گیری از ظرفیت بند صیادی و نیز تسریع در بهره برداری از بندر آفتاب در گرزه ج) ارتباطات و مخابرات: توسعه زیر ساخت ها ارتباطی و مخابراتی برای ایجاد شهر الکترونیک، ارائه خدمات نوین و مبتنی بر فناوری انتقال الکترونیکی داده ها توسعه فعالیت های اقتصادی الف) توسعه بازرگانی و خدمات: کاهش میزان واردات کالاهای مصرفی، گسترش فعالیت های نمایشگاهی، بهره برداری از ظرفیت سازی انجام شده برای ایجاد شهرک صنعتی با افزایش کمی، کیفی و تنوع تولیدات، توسعه خدمات پشتیبانی نفتی به حوزه های خلیج فارس به ویژه پارس جنوبی و عسلویه، توسعه خدمات پولی و مالی، ایجاد بورس های خدمات و کالاهای مزیت دار کشور، ایجاد نهادها و موسسات پولی، مالی و اعتباری، استقرار شعب بانک های خارجی، توسعه شرکت های بیمه خصوصی و توسعه سیستم های اطلاع رسانی خدمات پولی و مالی.

    ب) صنعت و ساختمان: توسعه و تکمیل شهرکهای صنعتی، تمرکز عملیات شرکت های نفتی در منطقه، توسعه ساخت و ساز واحدهای مسکونی، در سایه وجود زیربناهای مناسب اقتصادی، استعداد توسعه گردشگری و معافیت های مالیاتی، گمرکی و سایر تسهیلات قانونی.

    ج) گردشگری: بهره برداری از طرح های گردشگری در دست انجام در حد پیش بینی های انجام شده با افزایش تعداد گردشگران داخلی و خارجی، توسعه مجتمع های اقامتی، ارتقای کیفیت ارائه خدمات گردشگری.

    توسعه خدمات عمومی: الف) توسعه حمل و نقل شهری: تسهیل دسترسی سریع و ایمن به نقاط مهم جزیره از طریق ایجاد، تجهیز، بهسازی، توسعه و تعریض شبکه راه ها، ارتقای کیفیت حمل و نقل شهری ( به ویژه حمل و نقل عمومی) تقویت کمی، کیفی ناوگان شهری و نظارت موثر بر حمل و نقل شهری ب) توسعه امکانات شهری: حفاظت موثر از محیط زیست، کاهش سرانه تولید زباله، افزایش زباله های قابل بازیافت، ایجاد فضای امن شهری، افزایش ضریب ایمنی معابر و مراکز مهم عمومی شهر ج) توسعه آموزش و فرهنگ: گسترش، تنوع بخشی و ارتقای کمی و کیفی فضاهای آموزشی در سطوح مختلف به ویژه با تقویت زمینه حضور و فعالیت دانشگاه های داخلی و بین المللی، برگزارهای دوره های آموزش های تخصصی، تقویت بنیان های آموزش های پایه توسعه کتابخانه ها و گسترش فرهنگ کتابخوانی و برجسته نمودن فرهنگ و هویت بومی و ملی د) توسعه فضاهای ورزشی: بهره برداری بهینه از ظرفیت سازی های انجام شده و) توسعه امکانات بهداشتی و درمانی: تامین نیازهای درمانی مسافران و ساکنان جزیره و مناطق همجوار و همچنین تبدیل کیش به مرکز درمان بین المللی.

    ه) افزایش برگزاری همایش ها: معرفی کیش به عنوان یک محل مناسب برای برگزاری همایش ها در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی.

    طرح جامع مقصد کیش (1405-1384) در طرح جام مقصد کیش چشم انداز منطقه آزاد کیش چنین ذکر شده است: » کیش، جزیره ای پیشتاز در ایران باشد و تجربه ای بی مانند در زمینه های فرهنگی و محیط زیست پایدار ارائه دهد و دروازه ای به سوی سرزمین اصلی باشد تا الگویی پایدار از حفاظت و انتقال آموزشی دانش و مهارت را عرضه دارد» ( مهندسان مشاور دریز اند زومر ( آلمان)، 13، 1384).

    سپس در توضیح مفهوم دروازه چنین عنوان شده است: « ایرانیان از سرزمین اصلی می توانند وارد جزیره شوند، آموزش نظری و عملی ببینند، مدارک بسیار معتبری دریافت کنند و از طریق این دروازه به سرزمین اصلی بازگردند».

    همچنین در محور تعامل با جهان خارج کیش را « منطقه آزادی سرزنده با اهدای فرصت هایی انتفاعی برای سرمایه گذاران ملی و بین المللی» معرفی می نماید.

    اهداف توسعه و چشم انداز جزیره کیش در این طرح عبارتند از: جزیره ای پیشگام برای خاک اصلی و ارائه تجربه ای منحصر به فرد در فرهنگ و محیط زیست پایدار دروازه ورودی کشور بعنوان مدلی پایدار در زمینه محیط زیست، آموزش علم انتقال مهارت ها معیارهای دستیابی به هدف توسعه اجتماعی پایدار جامعه محلی نیز در این طرح به شرح زیر می باشند: بهبود پایه مهارتی در جامعه محلی بالا بردن سطح مهارت ها و انتقال امکانات فنی و سرمایه ای به جامعه محلی افزایش آگاهی و احترام نسبت به جامعه محلی در طرح جامع مقصد کیش مسائل برنامه ریزی برای تحقق هدف های عمومی و عملیاتی و سیاست ها از این طریق نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای اجتماعی- اقتصادی تحلیل شده اند.

    جاذبه های جهانگردی کیش: دریا و ساحل: سواحل کیش از کم نظیرترین سواحل دنیا به حساب می آیند.

    خاک کیش دارای ساخت مرجانی است و با رنگ نقره فام در زیر آفتاب از درخشندگی خیره کننده ای برخوردار است.

    علاوه بر این آب دریا به دلیل سواحل مرجانی،شفاف و روشن است و تا فاصله ای دور می توان کف دریا را به راحتی تماشا کرد.

    همچنین مرجانی بودن جزیره موجب شده که اکوسیستم خاص اینگونه مناطق در آب های اطراف کیش با انواع ماهی های زینتی و گونه های جانوری جذاب دیگر به حیات خود ادامه دهند و لذا کیش همچون دیگر جزایر مرجانی دنیا مورد توجه اکوتوریست ها می باشد.

    سواحل شنی جزیره در شرق جزیره برای ایجاد پلاژها و توسعه انواع ورزش های دریایی قابلیت دارد.

    شرایط آب و هوایی: میانگین درجه حرارت کیش27 درجه سانتی گراد است و در بیشتر اوقات سال از آب و هوای مناسب ومطلوبی برای پذیرش مسافر برخوردار است.

    با آغاز فصل پاییز و سرد و بارانی شدن هوا در شمال کشور که استفاده از دریا را امکان ناپذیر می کند شرایط برای بهره گیری از ساحل و دریا در کیش بسیار مناسبتر از تابستان است.

    جاذبه تاریخی: کیش در فاصله قرون پنجم تا نهم هجری از رونق بسیار خوبی برخوردار بود و یک مرکز مهم تجاری در خلیج فارس محسوب می شد.

    همه جهانگردان و جغرافی نویسانی که در این دوره از کیش بازدید کرده اند به این موضوع اشاره داشته اند.

    آثار این دوران پر عظمت در بخش شمالی جزیره در منطقه ای به نام حریره باقی مانده است.

    براساس مطالعات انجام شده توسط باستان شناسان میراث فرهنگی عرضه تعیین شده برای شهر حریره تقریبا 120 هکتار است.

    با عملیاتی اکتشافی انجام شده، تا کنون سه مجموعه خانه اعیانی، حمام، کارگاه صنعتی و مسجد از دل خاک و تپه های موجود بیرون آمده اند.

    این فضاها، جلوه های منحصر به فردی از معماری با شکوه و بکر مناطق جنوبی ایران را قبل از تاثیر پذیری از معماری اروپایی به نمایش گذاشته است.

    علاوه بر آثار شهر حریره، آثار مربوط به قنات ها و پایاب ها بخش دیگری از جاذبه های تاریخی کیش هستند که به تدریج نقش خود را باز می یابند.

    جاذبه های مردم شناسی: کیش با داشتن حدود 2 هزار نفر جمعیت بومی که از نظر نژاد، زبان،مذهب نیز از تنوع برخوردارند و تاکنون به حفظ جنبه های مختلف فرهنگ و معیشت خود توجه خاصی نشان داده اند، برای مسافران ایراین و خارجی علاقمند به اینگونه جاذبه ها از مناطق بسیار دیدنی محسوب می شود.

    مهمترین جاذبه های مردم شناسی کیش را می توان چنین برشمرد: معماری: فضاهای خاص که برای اقامت در اوقات مختلف سال ساخته اند.

    انواع بادگیرها، درها،و بازشوها، حمام،انواع خاص انبار و همچنین بافت محلات.

    شیوه های معیشت: شیوه های بسیار متنوع صید ماهی، صید مروارید با روش های سنتی، کشاورزی، دامداری و...

    صنایع دستی: ساخت انواع قایق، لنج، تور، گرگور، بافت انواع حصیرها و ساخت آلات موسیقی و هنرهای دستی مربوط به زنان منابع تامین آب ( آثار تلاش های ساکنان کیش برای ادامه حیات و تامین و نگهداری آب) قنات ها، چاه، گاوچاه، چشمه، برکه و بند وسایل حمل و نقل دریایی: به بیش از بیست نوع قایق و لنج آداب و رسوم: برگزاری مراسم زار، مراسم عروسی، موسیقی بومی، اعیاد مذهبی و ...

    خوراک: خوراک های بسیار متنوعی که عمدتا با استفاده از ماهی و خرما درست می شود.

    جاذبه های ورزشی: از زمان شروع دوره توسعه سریع کیش ( سال 1372) به گسترش فضاهای ورزشی به عنوان یکی از جاذبه های جهانگردی توجه خاصی شده است.

    مهمترین مراکز ورزشی ایجاد شده در کیش عبارتند از: مجموعه ورزشی المپیک: شامل زمین های فوتبال، تنیس، استخرهای شنا، سالن والیبال و بسکتبال و سایر ورزش های این امکانات تا کنون چند بار برای برگزاری مسابقات در سطح منطقه ای و جهانی مورد گروهی استفاده قرار گرفته اند.

    باشگاه سواری کاری: شامل مانژ مخصوص تمرین، مانژ کورس و کلینیک دامپزشکی است.

    تاکنون چند دوره کورس در سطح ملی در این باشگاه برگزار شده است.

    مسیر دوچرخه سواری: این مسیر 73 کیلومتری، طولانی ترین مسیر دوچرخه سواری در کشور است.

    باشگاه های ورزشی دریایی: این باشگاه یکی از مجهز ترین باشگاه های ورزش های دریایی در سطح کشور است و مدرنترین تجهیزات و امکانات ورزشی و تفریحی شامل انواع جت اسکی، اسکی روی آب، چتر پرنده، غواصی و قایق های ماهیگیری، بادبانی و...

    را در اختیار دارد.

    پلاژها: پلاژها آقایان، پلاژ بانوان و پلاژ اختصاصی ( گردشگران خارجی) جاذبه های تجاری: توام شدن جاذبه های کیش با شناسایی آن به عنوان منطقه آزاد تجاری صنعتی موجب جذابیت فوق العاده آن برای مسافران شده است.

    در سال های گذشته بازارها بخاطر معماری ویژه، فروش کالا با استفاده از تسهیلات گمرکی و اجرای برنامه های هنری با استفاده از مهمترین جذابیت های کیش برای مسافران بوده است.

    در حال حاضر 15 بازار بزرگ و کوچک در کیش دایر هستند و چند بازار بزرگ دیگر نیز در دست احداث است.

    امکان برگزاری همایش ها: کیش بخاطر برخورداری از نقش توریستی، آرامش محیطی و همچنین شرایط مطلوب آب و هوایی در بیش از نیمی از سال، برای برگزاری همایش ها و سمینارهای علمی، سیاسی، اداری و ...

    از قابلیت بسیار خوبی برخوردار است.

    در عرض چند سال گذشته چند همایش بزرگ در سطح ملی و منطقه ای در این جزیره برگزار شده است که کنفرانس گاز، همایش خلیج فارس در فرهنگ و ادب پارسی، جهانگردی و جمهوری اسلامی ایران برجسته ترین آنها می باشد.

    هم اکنون تالارهای دانشگاه کیش و همچنین تالارهای موجود در چند هتل بزرگ آمادگی برگزاری همایش ها را دارند و با ساخت مرکز بزرگ همایش ها این نقش کیش بسیار تقویت خواهد شد.

    مرکز همایش کیش که طرح آن در نیمه دوم سال 1376 به تصویب رسیده است یک طرح عظیم فرهنگی است.

    این مرکز با 27000 متر مربع زیربنا احداث می شود و شامل چندین سالن مجهز به تجهیزات پیشرفته صوتی و تصویری جهت برگزاری نشست ها و سمینارهای بزرگ ملی و بین المللی اجرای کنسرت های موسیقی و تئاتر و فستیوال های سینمایی خواهد بود.

    بررسی فرهنگی و جمعیتی براساس نتایج سرشماری سال 1385، در زمان سرشماری تعداد 6344 خانوار در کیش زندگی می کردند.

    در این سال تعداد جمعیت جزیره 21637 نفر تعیین شده است، با این ترتیب بعد خانوار در جزیره 4/3 نفر است که از پایین ترین میزان های بعد خانوار در کشور محسوب می شود.

    این میزان، تا حد زیادی مربوط به سایر ویژگی های خاص جمعیتی در کیش است که بسیاری از ساکنان آن جوانانی هستند که برای کار به این جزیره مهاجرت کرده اند.

    در همین سرشماری تعداد مردان جزیره 12664 نفر و تعداد زنان 8973 نفر گزارش شده است.

    به بیان دیگر سرشماری در ازای هر 100 نفر زن، تعداد 141 نفر مرد در جزیره زندگی می کنند.

    بنابر این نسبت جنسی در جزیره نیز نشان دهنده عدم تعادل می باشد که البته در همه سرشماری های سال های اخیر این نسبت در حال تغییر به سمت تعادل بوده است.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

سفر به کيش برايم يه خاطره قشنگه، قشنگي که هميشه تو خاطرم ميمونه. وقتي براي اولين بار به کيش سفر مي کردم، تصوير روشني از اين جزيره مرجاني نداشتم. از ديگران راجع به بازارهاي بزرگ و مراکز خريد آن چيزهايي شنيده بودم واي شنيدن هيچگاه جاي ديدن را نخواهد گ

در 18 کیلومتری کرانه جنوبی ایران واقع شده است. در حال حاضر بالغ بر 20000 نفر در این جزیره سکونت دارند که 82% آنها طی سالهای اخیر به کیش مهاجرت کرده‌اند. (شکل 1-1) جزیره کیش که به مروارید خلیج فارس مشهور و نخستین منطقه آزاد تجاری – صنعتی کشور است با بیش از 58 هتل و مجتمع اقامتی و 8500 تخت پذیرای هزاران مسافر در روز می باشد. فرودگاه بین المللی کیش یکی از فعالترین فرودگاههای کشور ...

موقعيت جغرافيايي جزيره کيش با 90 کيلومتر مربع مساحت يکي از زيبا ترين جزاير خليج فارس است که در 18 کيلومتري کرانه جنوبي ايران بين مختصات جغرافيايي 53 درجه و 53 دقيقه تا54 درجه و 4 دقيقه طول شرقي از نصف النهار گرينويچ و 26 درجه و 29دقيقه تا 26 درجه

جزیره کیش با 90 کیلومتر مربع مساحت یکی از زیبا ترین جزایر خلیج فارس است که در 18 کیلومتری کرانه جنوبی ایران بین مختصات جغرافیایی 53 درجه و 53 دقیقه تا54 درجه و 4 دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ و 26 درجه و 29دقیقه تا 26 درجه و 35 دقیقه عرض شمالی واقع شده است. طول جزیره کیش 15 کیلومتر در محور شرقی-غربی و پهنای آن 7 کیلومتر در محور شمالی جنوبی و تقریبابیضی شکل است. فاصله کیش ...

جزیره کیش با 90 کیلومتر مربع مساحت یکی از زیبا ترین جزایر خلیج فارس است که در 18 کیلومتری کرانه جنوبی ایران بین مختصات جغرافیایی 53 درجه و 53 دقیقه تا54 درجه و 4 دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ و 26 درجه و 29دقیقه تا 26 درجه و 35 دقیقه عرض شمالی واقع شده است. طول جزیره کیش 15 کیلومتر در محور شرقی-غربی و پهنای آن 7 کیلومتر در محور شمالی جنوبی و تقریبابیضی شکل است. فاصله کیش ...

پیشگفتار: منطقه آزاد کیش با سواحل مرجانی و آب و هوای دلپذیر ، به مثابه دهکده ای مدرن است که در آن افراد از لحاظ فرهنگی ، قومی و آئینی با یکدیگر متفاوتند. این جزیره را می توان در دو بخش مورد توجه قرار داد. اول بومیان که شرایط ، زبان و فرهنگ ویژه خود را دارند و می کوشند آن را همچنان پاس دارند و به آیندگان خود منتقل نمایند ، در اینجا عامل سنت پیونددهنده میان افراد است ، از این رو ...

موقعيت جغرافيايي جزيره کيش با 90 کيلومتر مربع مساحت يکي از زيبا ترين جزاير خليج فارس است که در 18 کيلومتري کرانه جنوبي ايران بين مختصات جغرافيايي 53 درجه و 53 دقيقه تا54 درجه و 4 دقيقه طول شرقي از نصف النهار گرينويچ و 26 درجه و 29دقيقه

جزيره کيش با 90 کيلومتر مربع مساحت يکي از زيبا ترين جزاير خليج فارس است که در 18 کيلومتري کرانه جنوبي ايران بين مختصات جغرافيايي 53 درجه و 53 دقيقه تا54 درجه و 4 دقيقه طول شرقي از نصف النهار گرينويچ و 26 درجه و 29دقيقه تا 26 درجه و 35 دقيقه عرض

چکیده: شهرستان بندر لنگه یکی از شهرستان های استان هرمزگان است. مرکز این استان شهرستان بندر لنگه است که یکی از بنای مهم جنوب ایران است. فاصله ی بندر لنگه تا شهرداری 280 کیلومتر و تا بندرعباس 192 کیلومتری و تا بوشهر 420 کیلومتر است. گمان می رود بندر «گوگونا» همان بندر احرمزی باشد. بندر لنگه دارای طول جغرافیایی 5440 و عرض جغرافیایی 2635 وارتفاع 2/14 متر می باشد. بندر لنگه در قدیم ...

گسترش ادعاهای واهی و غیر قانونی و فعالیت های ضد ایرانی امارات متحده عربی و اتحادیه نمایشی عرب , شورای همکاری خلیج فارس ( که نام جعلی شورای کشورهای عربی خلیج به خود داده اند ) در خصوص جزایر سه گانه , نام تاریخی خلیج فارس و توجه به وقایع خطرناک و سرنوشت ساز منطقه ای و بین المللی در ماه های اخیر و در عین حال عدم وجود یک استراتژی ملی مشخص توسط مسئولین , موجب تجاوز و تعدی به یکی دیگر ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول