دانلود تحقیق خیار های دریایی (Holothuroidea)

Word 207 KB 6715 11
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • این جانداران بدنی چرم‌گون دارند و بیشتر در کف دریاها زندگی می‌کنند.

    نامگذاری این جانوران بخاطر شکل خیارمانندشان است.

    خیار دریایی حیوان خزنده‌ای است که به آهستگی به روی گلسنگ‌ها یا صخره‌ها می‌‌خزد و تکه‌های غذا را از محیط اطراف جمع کرده و مصرف می‌کند دستهای او مایع چسبنده‌ای ترشح می‌کند که جمع آوری غذا از روی زمین را برای او آسان می‌کند پاهای ردیفی قرمز روشن و مجموعه دستهای تغذیه کننده بنفش و زرد بسیاری از گونه‌های خیار دریایی برای استتار مناسب نیستند.

    در اروپا معمولاً دو گونه از خیار دریایی زندگی می‌کند: خیار دریایی معمولی خیار دریایی صخره‌ زی (Cucumaria planci) خیار دریایی و کاربرد های آن خیار دریایی گروه بزرگی از آبزیان را تشکیل می دهد و از نظر رده بندی جزء راسته خارپوستان و رده خیاران دریایی است .

    این جاندار بدنی چرم مانند دارد و بیشتر در کف دریاها زندگی می کند و نامگذاری آن به خاطر شکل خیار مانند آن است .

    خیار دریایی حیوان خزنده ای است که به آسانی روی گل سنگها یا صخره ها می خزد و تکه های غذا را توسط مایع چسبناکی که از دستهایش ترشح می شود از محیط اطراف خود جمع کرده و مصرف می کند .

    بیش از 1400 گونه خیار دریایی شناسایی شده پراکنش این گونه ها بیشتر در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری می باشد و حدود 28 گونه از این آبزی خوراکی هستند که در سواحل سیستان و بلوچستان ایران بیشتر موجود می باشد خیار دریایی گونه آبزی با ارزشی است که علاوه بر برخورداری از پروتیین کافی و ارزش غذایی بالا ( پروتئین 55 % - چربی 2%) در درمان بسیاری از بیماریها و صنعت دارو سازی مورد استفاده قرار می گیرد خیار دریایی در کشورهای جنوب شرقی آسیا از جمله چین ، تایوان ، تایلند ، اندونزی ، کره ، فیلیپین و دیگر کشورهای شرق آسیا از اهمیت خاصی برخوردار است در بین این کشورها چین به عنوان بزرگترین تولید کننده ، مصرف کننده و وارد کننده خیار دریایی به شمار می رود .

    در طب سنتی این کشور ، از خیار دریایی برای تسویه خون ، درمان بیماریهای کلیوی و نیز بیماریهای پوستی استفاده می شود .

    مصرف سالیانه این آبزی در کشور چین 12000 – 10000 تن وزن خشک شده آن است این محصول به دو صورت تازه و خشک شده ، فرآوری و مصرف می شود و در چین یکی از محبوب ترین غذاهای دریایی محسوب می شود از آنجا که این آبزی با ارزش از طرفداران زیادی برخوردار می باشد ، روی آوردن به صنعت تکثیر و پرورش آن به صورت تک گونه ای و یا چند گونه ای با سایر آبزیان انکار ناپذیر می باشد سموم به دست آمده از دستگاه ایمنی خیار دریایی دارای خواص ضد ویروسی ، ضد تومور و ضد بارداری است مشخصات ظاهری :ا بدن لوله ای شکل ، که طول آن 20 تا 40 سانتی متر و عرض آن 3 تا 6 سانتی متر می باشد .

    - پشت آن بر آمده و در 4 تا 6 ردیف دارای برجستگیهای کوچک نامنظم می باشد .

    - دهان قدامی و و متمایل به پشت است .

    - یک ناحیه بر آمده در پشت دهان به نام گونوفر ( منفذ تناسلی ) وجود دارد .

    ارزش دارویی :ا از خیار دریایی به عنوان دارویی مفید و موثر استفاده می کردند .

    خیار دریایی گونه در درمان بیماریهای کلیوی ، یبوست ، سل ریوی ، کم خونی ، دیابت و ...

    موثر است .

    احشاء آن در درمان صرع و روده آن التیام بخش دردهای معده و زخم اثنی عشر است.

    طبق تحقیق پزشکی به عمل آمده بافتهای پیوندی ، پوست ، غشاء حفره بدن و کوریوم داخلی غده لوله ای خیار دریایی گونه Stichopus japanicus دارای ترکیبات موکوپلی ساکارید می باشد که می تواند تاثیر زیادی روی رشد ، بهبود بیماری التهاب ، شکل استخوان بندی ، پیش گیری از پیر شدگی بافتها و بیماری تصلب شراین داشته باشد .

    به علاوه موکوپلی ساکارید اثر گسترده ضد سرطان دارد .

    به نظر می رسد تزریق داخل وریدی یا داخل بطنی این دارو تومورهای 180 S و s 37 که به صورت آزمایشی در بدن قرار گرفته را تحت تاثیر قرار می دهد .

    آن همچنین در یک زمان اثرات شدیدی روی بافتهای جانبی خود دارد .

    هولوتوکسین استخراج شده از خیار دریایی اثر آنتی مایسین دارد ( ضد آماسهای عصبی ) ، همچنین این دارو می تواند با غلظت 25 – 25/6 ( میکروگرم درمیلی لیتر ) می تواند روی قارچها هم اثر منفی داشته باشد چشم انداز درخشان صنعت تولید خیار دریایی در چین درآب های چین حدود 134 گونه خیار دریایی وجود دارد که از بین آن ها حدود 28 گونه خوراکی بوده و یا دارای استفاده های دارویی هستند.

    بیش تر این گونه ها در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری پراکنده هستند و تعدادی نیز نظیر آپواستیکوپوس ژاپونیکوس (Apostichopus japonicus) که گونه ی با ارزشی است در آب های معتدل دیده می شود .

    خیار دریایی در چین به عنوان غذا و دارو مصرف می شود .

    چینی ها خیا ر دریایی را با با ارزش تر از خیار معمولی می دانند .بر اساس طب سنتی چین ، از خیار دریایی می توان برای تصفیه ی خون ، درمان بیماری های کلیوی و نیز بیماری های پوستی استفاده کرد.

    در دهه ی 1980 با افزایش تقاضا برای خیار دریایی طرح های تحقیقاتی زیادی برای تکثیر و پرورش خیار دریایی به اجرا درآمده است.

    در اوایل دهه ی 1950 تلاش هایی برای تکثیر خیار دریایی شد ولی فقط در دهه ی 1980 این تلاش ها به ثمر رسید .فنون پیشرفته ی تکثیر و پرورش خیار دریایی گونه ی آپواستیکوپوس ژاپونیکوس شامل مراحل تولید لارو ، پرورش در محیط های مختلف و مولد سازی است.

    در سال 2002 تولید خیار دریایی به 6.335 تن (وزن خشک ) رسید که 5.865 تن آن پرورشی و 470 تن آن دریایی بود .این مقدار تولید نمی تواند پاسخ گوی تقاضای در حال افزایش بازار چین باشد از این رو چین سالیانه مقادیر زیادی خیار دریایی خشک شده از کشورهای دیگر وارد می‌کند.

    تولید خیار دریایی پرورش خیار دریایی در شمال چین فعالیتی پر سود بوده و این مهم به سرعت به بخش های جنوبی این کشور گسترش یافت.سطح کل پرورش خیار دریایی حدود 51.000 هکتار و تولید نهایی 6.750 تن ( وزن خشک ) معادل 135000 تا 202500 تن وزن تازه ( مرطوب ) است.

    بزرگترین تولید کننده ی خیار دریایی پرورشی استان لیااولینگ است.

    استان پاندونگ در مقام دوم قرار دارد .

    در سال 2003 کل سطح پرورش در استان شاندونگ به 17.000 هکتار و تولید نهایی به 2250 تن رسید .

    این مقدار تولید معادل حدود 45.000 تا 67.500 تن خیار دریایی تازه است.

    راندمان تولید خیار دریایی خشک 30-20 :1 است که این مقدار بستگی به مقدار نمک و روش فرآورش دارد.

    در چین فقط گونه ی آپواستیکوپوس ژاپونیکوس پرورش داده می شود .ولی گونه های دریایی شامل : Thelenota ananas , Holothuria nobilis , Holothuria seabra , Actinopyga mauritiana , Bohadschia argus, Stichopus hermanni, Stichopus chlonotus در استان های هانیان و گوانگ دونگ ، Apostichopus japonicus در استان های لیااونینگ و شاندونگ ، Acaudina leucoprocta , Mensamaria intercedens و سایر گونه ها در استان های ژی جیانگ و فوجیان صید می شود.

    آمار واقعی تولید خیار دریایی پرورشی کمی بیش از آمارهای رسمی است زیرا برخی ازپرورش دهندگان تولید خود را به طور مستقیم و تازه و زنده به رستوران ها و مصرف کنندگان ارایه می کنند.

    در استان های شاندونگ و لیااونینگ خوردن خیار دریایی خام با سرکه و یا به شکل بخار پز شده محبوبیت زیادی دارد .

    آمارهای رسمی حاکی ازرشد تقاضا برای خیار دریایی و فرآورده های آن است.

    در سال های اخیر تولید خیار دریایی پرورشی از صید خیار دریایی وحشی پیشی گرفته است .

    بازاریابی و تجارت خیار دریایی در چین خیار دریایی یا Sea cucumber که در زبان چینی beche-der-mer گفته می شود یکی از محبوب ترین غذاهای دریایی در بین چینی ها است .

    شرق دور اصلی ترین بازار خیار دریایی در جهان است .چین به تنهایی بزرگ ترین نولید کننده ، مصرف کتتده و وارد کننده ی خیار دریایی در جهان است .

    تایوان ، کره ی جنوبی ، سنگاپور و مالزی دیگر بازار های این محصول هستند.

    خیار دریایی یا Sea cucumber که در زبان چینی beche-der-mer گفته می شود یکی از محبوب ترین غذاهای دریایی در بین چینی ها است .

    مصرف سالیانه ی خیار دریایی در چین 12.000-10.000 تن ( وزن خشک ) است .

    تقریبن نیمی از این مقدار توسط تولیدکنندگان داخلی تامین می شود و مابقی از خارج وارد می شود .

    هنگ گنگ اصلی ترین محل واردات خیار دریایی چین است.

    در سال های اخیر آمریکا ، استرالیا ، فیجی ، اندونزی ، گینه نو پاپوآ ، فیلیپین ، سنگاپور ، جزایر سلیمان ، سری لانکا ، تایلند ، ماداگاسکار و ژاپن به چین خیار دریایی خشک شده صادر کرده اند.

    همان طور که پیش تر گفنه شد خیار دریایی در چین از زمان های قدیم غذایی مقوی به شمار می رود .

    ساکنان استان های لیااونینگ و شاندونگ خیار دریایی را غذایی لذیذ محسوب می کنند .

    محصولات تازه ، خشک شده و فرآوری شده ی خیار دریایی در این استان قیمت بالایی دارد .

    در کشورهای غربی ضرب المثلی است که می گوید سیب بخورید تا به پزشک مراجعه نکنید (An apple a day keeps the doctor away) .در چین نیزضرب المثل مشابهی وجود دارد که می گوید : خیار دریایی بخورید تا به پزشک مراجعه نکنید (A sea cucumber a day keeps the doctor away) از این رو می توان تصور کرد که بازار خیار دریایی در آینده بازار بزرگی خواهد بود .

    قیمت خرده فروشی خیار دریایی از دهه ی 1980 افزایش چشمگیری داشته است .در دهه ی 1960 قیمت خرده فروشی یک کیلوگرم خیار دریایی گونه ی آپواستیکوپوس ژاپونیکوس 18 RMP بود .

    در دهه ی 1980 این قیمت به 500 RMP در هر کیلوگرم رسید و دهه ی 1990 به 1.000-600 RMP در هر کیلوگرم افزایش یافت.

    در حال حاضر این قیمت به 3.000 RMP ( حدود 400 دلار آمریکا ) در هر کیلو گرم افزایش یافته است.

    افزایش قیمت ها ودر نتیجه سود بردن پرورش دهندگان و سرمایه گذاران موجب توسعه ی صنعت پرورش خیار دریایی در چین شده است .

    اگر چه تولید خیار دریایی پرورشی از مرز 6.000 تن ( وزن خشک ) گذشته است ولی مصرف داخلی بیش از تولیدات است و واردات از کشورهای دیگر باید ادامه یابد .

    از دهه ی 1980 وضعیت اقتصادی چین وارد دوره ی جدیدی شد.

    رشد اقتصادی چین موجب افزایش مصرف خیار دریایی در رستوران ها و منازل شده است .

    مصرف غذاهای دریایی به خصوص غذاهای دریایی لوکس نظیر اسکالوپ ، میگو ، خرچنگ ، باله ی کوسه و نیز خیار دریایی رشد سریعی داشته است .

    ارزش دارویی خیار دریایی در چین شناخته شده و حایز اهمیت است .

    از دهه ی 1990 محصولات تولیدی از خیار دریایی با عنوان غذای سلامتی را می توان در داروخانه ها ، فروشگاه های زنجیره یی و نیز مغازه های خرده فروشی یافت .

    پیش بینی می شود تقاضا برای چنین محصولاتی افزلیش یابد.

    پیش بینی می شود که صید جهانی خیار دریایی ( وحشی) به دلیل افزلیش تولیدات پرورشی در چین ، کاهش یابد .

    در سال 2003 تولیدات حاصل از پرورش خیار دریایی در ساحل و در دریا به 6.750 تن معادل 135.000 تا 202.500 تن وزن تازه رسید .

    این مقدار تقریبن مساوی برداشت جهانی خیار دریایی از دریاها است .

    به همین دلیل بود که شرکت کنندگان چینی در کنفرانس CITES مدعی شدند که پرورش خیار دریایی نقریبن جایگزین صید خیار دریایی از دریا شده است .

    خیار دریایی سلاح جدید مبارزه با مالاریا نتایج یک پژوهش جدید نشان داد که خیار دریایی می‌تواند سلاح جدیدی برای جلوگیری از انتقال انگل مالاریا باشد.

    به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، این موجود دریایی پروتئینی موسوم به لکتین تولید می‌کند که مانع از رشد این انگل‌ها می‌شود.

    یک گروه از پژوهشگران بین‌المللی با استفاده از مهندسی ژنتیک، پشه‌هایی تولید کرده‌اند که حامل انگل مالاریا هستند و پروتئین مشابهی به هنگام تغذیه از خون تولید می‌کنند.

    مطالعات نشان داده است که این پروتئین رشد انگل‌ها را در داخل معده حشره فوق مختل می‌کند.

    مالاریا هر سال باعث بیماری شدید 500 میلیون نفر در سراسر جهان می‌شود و جان بیش از یک میلیون نفر را می‌گیرد.

    آمارها نشان می‌دهد که حدود 40 درصد از جمعیت جهان در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.

    خیار دریایی در کدام گروه از موجودات زنده قرار دارد؟

    خیار دریایی در گروه جانوران قرار داشته و متعلق به شاخه ی خارپوستان می باشد.در این شاخه جانورانی دیگر از قبیل ستاره های دریایی ،ستاره های شکننده،توتیاها و لاله های دریایی نیز وجود دارند.

    خارپوستان دارای چندین ویژگی می باشند: 1- دارای تقارن 5 شعاعی می باشند.2- سر و مغز در آنها دیده نمی شود.3- دارای دستگاه عصبی ساده ای می باشند.

    4- اسکلت در آنها داخلی و از جنس صفحات آهکی پوستی همراه خار می باشند.5- دستگاه گردش آب در آنها دیده می شود.6- حرکت در آنها توسط پاهای لوله ای که خارها و بازوها نیز به آنها کمک می کند،انجام می گیرد.7-دارای دستگاه گوارش کاملی می باشند.8-دستگاه گردش خون بسیار ابتدایی بوده و عامل اصلی گردش مواد در بدن مژک ها می باشند.9-تنفس از راههای مختلف از قبیل آبشش های پوستی ،پاهای لوله ای و درخت تنفسی صورت می گیرد.10-فاقد دستگاه دفع می باشند.11- جنس ها معمولاٌ جدا از هم و لقاح در بیشتر حالات خارجی می باشد.12- دارای قدرت ترمیم خیلی زیادی هستند.

    خیار دریایی علت نامگذاری آنها شباهتی است که به خیار دارند.بدن این جانوران طویل بوده، به همین علت معمولاٌ بر یک پهلو می خوابند.به دلیل کم شدن تعداد صفحات استخوانی ،بدنی نرم دارند.

    آنها ممکن است به صورت ساکن در زیر سنگ ها باشند یا بر بستر دریا بخزند و یا اینکه زندگی حفاری داشته باشند.

    در این گروه درخت تنفسی شامل دو لوله ی دراز و منشعب بوده که به کلواک می پیوندد و آب دریا را به داخل آن تلمبه می کند.

    درخت تنفسی به دو منظور تنفس و دفع عمل می کند.

    تبادل گازی از طریق پوست و پاهای لوله ای صورت می گیرد.

    روش دفاعی در خیار دریایی این جانوران به عنوان نوعی روش دفاعی ،قسمتی از اعضای خود را قطع می کنند.

    به عنوان مثال بعضی از آنها در هنگام احساس خطر قسمتی از احشا را طی انقباض شدید ماهیچه ای از طریق مخرج از بدن بیرون می ریزند.

    رابطه ی همسفرگی جالبی نیز میان بعضی از خیارهای دریایی و ماهی کوچک کاراپوس وجود دارد.این ماهی از کلواک و درخت تنفسی خیار دریایی به عنوان پناهگاه استفاده می کند.

    تقلید از خیار دریایی در نانوکامپوزیت زیستی (87/02/01 ) خیار دریایی برای دفاع از خود در برابر شکارچیان، پوست خود را سخت و محکم می‌کند.

    به‌تازگی محققان دانشگاه کالیفرنیا، با الهام از این خصوصیت خیار دریایی، نانوکامپوزیت جدیدی را طراحی کرده‌اند.

    دانشمندان دانشگاه کیس وسترن، اظهار داشتند که این کشف می‌تواند در کاربرد‌های زیست‌پزشکی ازجمله بیماره های مغزی سودمند باشد.

    تصویر میکروسکوپ الکترونی پیمایشگر از این نانوکامپوزیت پلیمری.

    خیار دریایی(یکی از وابستگان ستاره دریایی که از لاشه‌های ته اقیانوس تغذیه می‌کند) می‌تواند در عرض چند ثانیه سخت شود.

    این جانور برای این کار از قابلیتِ کنترل برهم‌کنش‌های بین تار‌های کلاژن(collagen) موجود در بافت‌های خود، بهره می‌گیرد.

    محققان مذکور تلاش کردند تا با ساخت شبکه‌ای از نانوالیاف‌ سلولزی و اضافه کردن این شبکه به یک ماده پلیمری لاستیکی، از این پدیده طبیعی تقلید کنند.

    این نانوالیاف که در یک شبکه صلب قرار گرفته‌اند، در نبود آب موجب سخت شدن کل ماده کامپوزیتی می‌شوند.

    رُوان در این ‌باره می‌گوید: « نانوالیاف مذکور در غیاب آب به یکدیگر می‌چسبند و این شبکه نانوالیافی، خواص مکانیکی نانوکامپوزیت را تعیین خواهد کرد.

    در چنین حالتی، نانوکامپوزیت مانند یک قاب CD سخت می‌گردد؛ اما اگر این ماده با‌ آب تماس پیدا کند، مولکول‌های آب نانوالیاف را از یکدیگر جدا کرده، این ماده کامپوزیتی حدود هزار برابر نرم‌تر می‌شود، به طوری که خواص آن شبیه خواص یک لاستیک نرم می‌شود».

    کرایگ هاوکر، یک دانشمند علوم مواد از دانشگاه کالیفرنیا، در این باره گفت: «به اعتقاد من، این کشف یکی از جالب‌‌ترین اقدامات اخیر در زمینه طراحی مواد جدید است و می‌تواند در زمینه‌های مختلف، کاربرد‌های بالقوه‌ای داشته باشد.

    علاوه بر این، این کشف می‌تواند به شکلی ریشه‌ای، نحوه اندیشیدن دانشمندان درباره نانومواد را تغییر دهد».

    این دانشمندان معتقدند که می‌توان با جاسازی این مواد قابل کلیدزنی در میکروالکترود‌ها و کاشت آنها در مغز، بیماری‌هایی مانند پارکینسون را درمان کرد.

    به کمک این مواد می‌توان به شکلی ملایم و بدون ایجاد هیچ جراحتی، به درون محیط آبی بدن وارد شد.

    همچنین این دانشمندان با انجام آزمایش روی ترکیب مواد مذکور، نانوکامپوزیتی را تولید کردند که با تغییرات دما تغییر خاصیت می‌دهد.

    آنها امیدوارند که در آینده بتوانند مواد مشابهی را تولید کنند که با سیگنال‌های شیمیایی یا الکتریکی قابل کلیدزنی باشد.

    هاوکر افزود: «می‌توان به‌عنوان یکی از کاربرد‌های آینده، از لباس‌های محافظی یاد کرد که در زمان پوشیدن نرم و قابل انعطاف اند، اما در مواقع لازم سخت می‌گردند.

    اساس این کاربرد، همان فرایندی است که خیار دریایی از آن استفاده می‌کند».

    این محققان نتایج کار خود را تحت عنوان «نانوکامپوزیت‌های پلیمریِ دارای پاسخ سریع به تحریکات، تقلیدکننده از پوست خیار دریایی» در مجله Science منتشر کرده‌اند.

    "خیار دریایی"، سلاحی جدید برای مبارزه با مالاریا تهران- خبرگزاری ایسکانیوز: مطالعات جدید حاکی از آن است که خیار دریایی می تواند سلاحی جدید و بالقوه تهیه کند و به این وسیله از انتقال انگل مالاریا جلوگیری کند.

    به گزارش روز یکشنبه بخش انگلیسی گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز" به نقل از بی بی سی، این خزنده دریایی پروئینی موسوم به لکتین تولید می کند که از گسترش انگل مالاریا جلوگیری می کند و آن را از بین می برد.

    یک تیم بین المللی از لحاظ ژنتیکی پشه هایی را طراحی کردند که انگل مالاریا را با خود حمل می کند تا هنگامی که به این انگلها غذا می دهند این پروتئین مخصوص را در روده آنها تولید کنند.

    دانشمندان در بررسی های خود دریافتند که پروتئین لکتین از گسترش انگل ها در داخل معده حشرات جلوگیری می کند.

    این خبر می افزاید، مالاریا هر ساله منجر به ابتلای بیش از 500 میلیون نفر از مردم جهان به بیماری مالاریا می شود و به ازای این تعداد یک میلیون نفر از مردم دنیا بر اثر ابتلا به بیماری مالاریا جان خود را از دست می دهند.

    تخمین زده می شود که 40 درصد از جمعیت دنیا در معرض خطر ابتلا به بیماری مالاریا هستند.

    محققان برای تحریک پشه ها به منظور تولید لکتین، قسمتی از ژن خیار دریایی که این پروتئین را تولید می کند با ژنی از حشره مالاریا ترکیب کردند.

    نتایج این آزمایشات نشان داد که این ترکیبات علیه چندین انگلی که منجر به بیماری مالاریا می شوند بسیار مفید واقع شد.

    لکتین زمانی که انگلهای مالاریا در مرحله آغازین گسترش موسوم به اوکینت هستند، می تواند به عنوان سمی خطرناک در مقابل انگل مالاریا عمل کند .

    گزارش ها نشان می دهد که معمولا اوکینت ها از دیواره معده پشه ها عبور کرده و هزاران سلول دختر تولید می کند و این سلول های دختر به غدد ترشحی حمله می کنند و زمانی که پشه از خون انسان تغذیه می کند، انسان با انگل مالاریا آلوده می شود اما هنگامی که در معرض لکتین قرار گیرد، اوکینت ها قبل از اینکه حرکت خود ار در بدن آغاز کند، از بین می روند.

    خیارهای دریایی، یکی از رده‌های خارپوستان هستند.این جانداران بدنی چرم‌گون دارند و بیشتر در کف دریاها زندگی می‌کنند.

    خیار دریایی حیوان خزنده‌ای است که به آهستگی به روی گلسنگ‌ها یا صخره‌ها می‌‌خزد و تکه‌های غذا را از محیط اطراف جمع کرده و مصرف می‌کند دستهای او مایع چسبنده‌ای ترشح می‌کند که جمع آوری غذا از روی زمین را برای او آسان می‌کند، پاهای ردیفی قرمز روشن و مجموعه دستهای تغذیه کننده بنفش و زرد بسیاری از گونه‌های خیار دریایی برای استتار مناسب نیستند./

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

نراروپا : بررسی کلّی 000/600/9 کیلومتر مربع ( بجز جزیره های منطقه 15 ) نخستین اروپاییان شکاچیان عصر پارینه سنگی هیچ گاه در بهترین وضعیت، تعدادشان به 000/100 نفر نرسید. در بدترین وضعیّت بویژه در طول دوره های سرد واپسین عصر یخبندان تعداد آنها به طور چشمگیری کمتر از این بود. در پایان عصر یخبندان، تحوّلی در رهایی از این کاهش جمعیّت پدید آمد. در طول بهتر شدن آب و هوا در دوران میانه ...

نخستین اروپاییان شکاچیان عصر پارینه سنگی هیچ گاه در بهترین وضعیت، تعدادشان به 000/100 نفر نرسید. در بدترین وضعیّت بویژه در طول دوره های سرد واپسین عصر یخبندان تعداد آنها به طور چشمگیری کمتر از این بود. در پایان عصر یخبندان، تحوّلی در رهایی از این کاهش جمعیّت پدید آمد. در طول بهتر شدن آب و هوا در دوران میانه سنگی ( 10 هزار تا 6 هزار سال پیش از میلاد ) تعداد جمعیّت آنها همچون ...

مقدمه قهوه ای شدن غذا متداول بوده که در طول پردازش و ذخیره سازی و مخصوصاً در طول تولید محصولات گوشتی ، ماهی و سبزیجات و همچنین هنگامی که سبزیجات توسط ماشین آلات صدمه می بیند رخ می دهد . قهوه ای شدن معمولاً خصوصیات حسی محصول را به علت تغییر رنگ ، طعم و نرمی و احتمالاً به عنوان عمل آنزیمی دارد کنار خصوصیات غذایی تضعیف می کند . قهوه ای شدن غذا از اکسیده شدن آنزیمی و غیر آنزیمی ...

املاح معدني ترکيبي از شبه فلزات مانند کلر cl، کربنC ،هيدروژن H،گوگرد S ،ازت N ،فسفرP ،فلوئورF ،برم Br ، ارسنيک As وفلزات مختلف مثل ؛ سديم Na ،پتاسيم K،منيزيم Mg،منگنزMn ،آهن Fe،روي Zn،مسCu ، نيکل Ni،کوبالتCDوآلومنيوم Alوسرب Pbو . . . . مي باشد . اين

خُفاش يا شبکور تنها پستانداراني است که بال دارد و قادر به پرواز است. خفاش از راسته Chiroptera است و اين نام به معني "دست هاي بال مانند" است. بال هاي خفاش با بال هاي بقيه پرندگان متفاوت است و به گونه ديگري ساخته شده، اما در عوض پوست بالهاي خفاش جنسي

املاح معد نی املاح معدنی ترکیبی از شبه فلزات مانند کلر cl، کربنC ،هیدروژن H،گوگرد S ،ازت N ،فسفرP ،فلوئورF ،برم Br ، ارسنیک As وفلزات مختلف مثل ؛ سدیم Na ،پتاسیم K،منیزیم Mg،منگنزMn ،آهن Fe،روی Zn،مسCu ، نیکل Ni،کوبالتCDوآلومنیوم Alوسرب Pbو . . . . می باشد . این املاح دربدن انسان قابل هضم وجذب می باشد وقسمت اعظم رشد ونمو بدن وفعل وانفعالهای شیمیائی وفیزیولوژی بوجود آنها بستگی ...

هر موجود زنده ای شیوه زندگی مشخصی دارد که به ساختار و فیزیولوژی آن موجود و همچنین محیط زیستی که در آن سکنی گزیده، بستگی دارد. عوامل فیزیکی و بیولوژیکی برای تولید دامنه وسیع و متنوع محیط زیست در نقاط مختلف زمین در حال فعالیت هستند. شرایط در بعضی مناطق استوایی و دریاها تقریبا ثابت هستند، اما در بیشتر نقاط زمین، دما، رطوبت و نور خورشید با توجه به فصول سال تغییر می کنند. این ...

رنگ یکی از مشخصات اغذیه است که به وسیله احساس بینایی درک شده و از نظر پذیرش مصرف کننده بسیار مهم است زیرا تقریبا تمام غذاها از هنگامی که به صورت خام بوده تا زمانی که به صورت غذای کامل تبدیل شود با یک رنگ قابل قبول برای مصرف کننده شناخته می شود رنگ و طعم اغذیه در بسیاری موارد به هم مربوط می باشند.از نظر صنایع غذایی استفاده از رنگها برای اسجاد فرآورده های جدید و یا بهبود کالا امری ...

در جنگ کره احتمال بروز مشکلات لجستیکی می رفت و از این روی درسهای لجستیکی فرا گرتفه شده از جنگ جهانی دوم در حل این مشکلات به کار گرفته شدند. در ابتدای جنگ چند مشکل لجستیکی از چشم طرح ریزان دور مانده بود: شبه جزیره کره پنج هزار مایل دریایی از آمریکا فاصله داشت. در کره بنادر و سیستم ترابری زمینی مناسبی وجود نداشت. نیروهای کمونیست اکثر مناطق صنعتی جنوب را تحت کنترل داشتند. نیروهای ...

ماسک انواع میوه ها و تاثیر آن بر روی صورت برای زیبایی فوری در یک شب مهمانی مقداری مخمر آب جو+گلاب+آب لیمورا مخلوط کنید . این فرمول زیبایی آنی بخشیده برای چند ساعت چروکهارا از بین میبرد . پنبه را به محلول آغشته کرده به پوست صورت بمالید وبگذارید روی صورت خشک شود سپس صورت را با آب ولرم بشویید و آرایش نمایید. ماسک زیبایی قبل از آرایش دو عدد زرده تخم مرغ را با یک قاشق روغن زیتون ویک ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول