طراحی،اجرا و نگهداری فضای سبز ادارات و منازل و ...(چمن کاری، گلکاری،درخت کاری، هرس و...) نظارت و رسیدگی به باغها ی میوه .
حفاری چاه اب قابل توجه: کارگاها وکا رخانهای صنعتی:مرغداریها:دامداریها:گاوداریها:و کشاورزان: حفاری چاه اب عمیق ونیمه عمیق کف شکنی و طراحی پارک و فضای سبز مجموعه نرم افزاری طراحی پارک و فضای سبز این مجموعه شامل 9 سی دی می باشد جدید ترین و کاملترین مجموعه آموزشی کاربردی طر اجاره زمین زراعی خواهان اجاره 4 تا 5 هکتار زمین زراعی در یزد و اطراف یزد برای کشت یونجه هستم.
همراه 09131598468 ساعات تماس 9 تا 10 شب سوپر آب گرم وخشک سوپر آب ( آب انبار مینیاتوری) سوپر آب : تنها رزین سوپر جاذب پایه کشاورزی سوپر آب :کشت در مناطق وبیابانی ر .
محوطه سازی و فضای سبز -آبنما و آلاچیق-آبرسانی محوطه سازی-طراحی و اجرا,نگهداری فضای سبز-آلاچیق -آبنما -برکه-سیستمهای آبرسانی - نورپردازی فضای سبز گل فروشی پامچال انجام پروژههای فضای سبز مجتمعهای مسکونی، منطق شهرداری و فروش گل و گیاه مرغوب با شرایط ویژه.
پیمان سبز صبا برگزیده تو شرکت سبز آریا ایرانیان طراحی.
مشاوره .
اجرای واحدهای دام و طیور .گلخانه.
زراعی.
راه اندازی فضای سبز .
سیستمهای آبیاری و مبارزه بیولوژیک و شیمیا ..
طراحی فضای سبز شرکت مهندسی سرو چمن تهران با دارا بودن 50کار طراحی و اجرائی در زمینه فضای سبز آماده ارائه خدمات می باشد شرکت سرو چمن تهران طراحی و اجرای محوطه و فضای سبز آلاچیق آبنما برکه تولید کننده گل و گیاه با بیش 90 مورد کار و 8 سال سابقه تبلیغ شرکت شما در عسلویه پایتخت اقتصاد ایران هفته نامه بهارستان با 17 هزار شمارگان در حال حاضر در منطقه عسلویه توزیع می شود عسلویه به عنوان بزرگتریت منطقه تولید انر ...
مقدمه افزایش جمعیت شهرها باعث بالا رفتن ارزش زمین و در نتیجه استفاده حداکثر از زمین جهت ساختمان سازی شده است.
این مسأله متأسفانه نمای شهرها را به مجموعه ای از سنگ و بتن تبدیل کرده است.
تراکم جمعیت به همراه ایجاد آلودگیهای مختلف منجر به پیدایش و افزایش بیماریهای قلبی و تنفسی می شود.
علاوه بر اینها، ابتلا به بیماری روحی و روانی هزینه ای است که انسان در ازای دور شدن از طبیعت می پردازد.
در این شرایط فضای سبز شهری می تواند عاملی راهگشا در تعدیل آلودگی هوا (از طریق جذب آلاینده های هوا)، بالا بردن رطوبت نسبی هوا، کاهش آلودگی صوتی (به عنوان لایه اکوستیک) و ایجاد زیبایی بصری نقش داشته، محیط دلنشینی را در کنار محیطهای کار و زندگی برای شهروندان فراهم آورد.
فضای سبز فراشهری نیز با ایجاد پارکها و شکل دادن مناطق گردشگری و منظره سازی محوطه های ویژه می تواند نقش موثری در جاذبه های گردشگری و اقتصاد شهرها داشته باشد.
در ذیل به ذکر خلاصه ای از اقدامهای انجام شده در راستای تأسیس این رشته و اهمیت آن می پردازیم: تعریف و هدف بر اساس نیاز کشور به تربیت نیروی متخصص فضای سبز جهت برنامه ریزی، طراحی، احداث، نگهداری و مدیریت فضای سبز شهری و فراشهری (نظیر کمربند سبز و پارکهای جنگلی) شورای عالی برنامه ریزی در سال 72 در دویست و شصت و یکمین جلسه خود تأسیس رشته مهندسی فضای سبز را تصویب نمود.
این رشته ابتدا در دانشگاه تبریز و سپس در دانشگاه تهران (در سال 1379) دانشجو پذیرفت.
مواد درسی این رشته شامل دروس عمومی، کشاورزی، معماری و عمران می باشد که دانشجویان در طی یک دوره چهار ساله با تلفیق هنر، فن و علم کارآیی لازم برای حرفه خود را می یابند.
اهمیت و جایگاه در جامعه امر طراحی و اجرای فضای سبز و همچنین نگهداری و مدیریت آن تاکنون به دست افراد غیر متخصص بوده است.
افراد نیمه متخصص نیز با دیدگاه تک بعدی معماری یا باغبانی قادر به حل مشکل فضای سبز و ارتقای آن از نظر کیفی نمی باشند.
اهمیت و برتری فارغ التحصیلان مهندسی فضای سبز در این نکته است که توانایی تلفیق علم، فن و هنر را دارند.
به عبارت روشن تر، قسمت عمده ای از علوم و فنون کشاورزی نظیر باغبانی ، خاک شناسی و آبیاری، علوم پایه نظیر اکولوژی و گیاه شناسی را با هنر طراحی در هم می آمیزند و همین دخالت دادن علوم مختلف در احداث فضای سبز، دانش آموختگان این رشته را منحصر به فرد می کند.
ضعف محاسبات مهندسی در فضاهای سبز تاکنون باعث وارد آمدن زیانهای بی شماری نظیر ضربات ناشی از سرما، گرما، و خشکسالی شده که این مسائل با انتخاب نوع گیاه (که می تواند علاوه بر سازگاری اکولوژیکی دارای جنبه های زیبایی شناسی منحصر به فرد باشد) سیستم آبیاری مناسب، نوع خاک و...
قابل پیشگیری است.
مهندسی فضای سبز همچنین از نظر هنری نظیر شعر و موسیقی حایز اهمیت است.
یک مهندس فضای سبز باید رنگها را به خوبی بشناسد و با دنیای مرموز رنگها آشنا باشد.
همچنین با شکلها و بافتها که در بخش فضای سبز بسیار متنوع می باشند (نظیر شکل درختان و درختچه ها، بوته ها و گلها) آشنایی داشته و همان طور که یک موسیقیدان با ترکیب نتها موسیقی دلنشینی می سازد، در مهندسی فضای سبز نیز با ترکیب شکلها، رنگها و بافتها و با در نظر گرفتن اصولی مثل سادگی، تنوع، تکرار، تأکید، تسلسل و مقیاس، وحدتی به وجود آورده می شود که می تواند بی نظیر باشد.
صنعت و بازارکار تواناییهای لازم برای داوطلبان این رشته و ادامه تحصیل در آن همان طور که اشاره شد، این رشته یک رشته بینابینی است.
لذا داوطلب لازم است از طرفی دارای ذوق خلاقیت و ابتکار در طراحی با توجه به کاربرد محوطه مورد نظر باشد و از سوی دیگر به دروس کشاورزی علاقه مند باشد و برای موفقیت بیشتر در دوران تحصیل باید به علوم روان شناسی و اطلاعات جدید در خصوص منظره سازی و فن آوریهای زیباسازی منظره نظیر سیستمهای آب نما و نورپردازیهای ویژه توجه نماید.
تواناییهای فارغ التحصیلان فارغ التحصیلان با توجه به دروس متنوعی که در دوره تحصیل می گذرانند قادر خواهند بود تا: در زمینه پرورش گیاهان زینتی (درختان و درختچه ها، گیاهان آپارتمانی، گلهای شاخه بریده و...) فعالیت و تحقیق نموده و حتی گونه های وحشی بومی ایران را به مجموعه گیاهان زینتی اضافه نمایند.
با توجه به شناخت عوامل اقلیمی و اکولوژیکی هر منطقه، طرح کاشت گیاهان مناسب محل را ارائه دهند و به انتخاب گیاهان با راندمان اکولوژیکی بالا که در امر پالایش هوا موثر باشند، بپردازند.
معابر، سازه ها و سیستمهای آبیاری فضاهای سبز مختلف نظیر پارکها، مجتمعهای مسکونی، محوطه های توریستی و...
را طراحی نمایند.
چمن کاری استادیومها و سایر محوطه های ورزشی را اجرا و نظارت کنند.
استفاده از داربست و الاچیق از گذشته دور در باغسازی و محوطه سازی رایج بوده و برای ان قدمتی مساوی با قدمت تاریخ باغسازی در نظر گرفته اند .
داربست از بعداقتصادی و باغبانی از گذشته های دور در کشاورزی مورد استفاده قرار می گرفت.اما در باغسازی و ساخت محوطه های سبز ، داربست به عنوان یک عنصر کاربردی و یکی از تجهیزات باغ ، پارک یا محوطه بکار می رود .
داربست را می توان با عرض کم و طول زیاد به عنوان یک مسیر عبور طراحی نمود و یا با طول و عرض و ارتفاع محدود به عنوان محلی برای مکث واستراحت در نظر گرفت .
داربستی که به صورت سر پوشیده و برای استراحت و احتمالا ایجاد سایه و محیطی اختصاصی و محدود در محوطه تعبیه می شود را الاچیق منیز می نامند.
بسته به اینکه هدف از قرار دادن داربست در محوطه چیست و نحوه طراحی ان به چه صورت است ، می توان برای ان کاربری های متفاوتی در نظر گرفت.
مفاهیم طراحی عناصر عمودی در پارک مانند درختان بلند ، ساختمانها و فواره های عمودی دید بیننده را به سوی بالا هدیایت می کنند .
ایجاد الاچیق نیز در محوطه ، اصولا به محور عمودی و سقف باغ یا یک پارک می افزاید و نگاه را به بالا هدایت میکند.
به طورکلی قرار دادن هر عنصر مصنوع در محوطه سبز دید بیننده را به سوی خود متوجه می سازد و تاثیر بصری خاص خود را بر ذهن بیننده می گذارد .
بسته به مصالح و رنگ بکار رفته همچنین فرم و شکل ، عنصر مصنوع بکار رفته می تواند حالت ارامش ، سردر گمی یا ترس را به بیننده القا کند.
در نظر گرفتن سبک باغسازی محوطه وهویت مکان بر طراحی شکل الاچیق بسیار تاثیر گذار است.
به عنوان مثال هنگامیکه برای یک سبک رسمی با زوایای تیز و معمارانه الاچیق طراحی می شود باید بر اساس زوایا و اصول هندسی حاکم بر مکان از فرم های گوشه دار مانند شش ضلعی ، مربع و ...استفاده نمود .
در فضای ارگانیک و طبیعی مانند یک پارک جنگلی بنا بر اصل وحدت که باید در کلیه اجرای یک محوطه در نظر گرفته شود فرم های کروی وارگانیک که فاقد هرگونه زاویه هستند مناسب است.
مصالح و رنگ بکار رفته نیز باید با محیط همخوانی مناسب را داشته باشد و با محوطه اطراف خود تقابل ننماید و وحدت عناصر را مخدوش نکند.
نقش گیاهان در طراحی الاچیق: در کاشت گیاهان اطراف داربست باید نهایت دقت به عمل ایئ تا رنگ گلها و برگها و فضای بین انها زیبایی افرین باشد.
باید مواظب بود برگهای پهن یک گونه معین مانند انگور گلهای زیبای پیج امین الدوله و یا رز را که بصورت مخلوط کاشته شده اند پنهان نسازد و اصولا انتخاب گونه های گیاهی برای کاشت اطراف الاچیق باید بر اساس همین مسائل و کاربری انها باشد.
پهن شدن شاخه ها روی سقف داربست و اویزان شدن میوه هایی مانند انگور و گلهایی رزو سبزیجاتی مانند کدو حلوایی از سقف انها و در اطراف دیدنی است و حالت ارامش و صلح و دوستی را در انسان ایجاد میکند .
و می توانند به صورت تونلی ممتد و راز افرین تبدیل شوند که در باغهای مناطق گرم خنکی و شادابی خاصی به محیط اطراف خود مخصوصا به پیاده روها و گذرگاهها می بخشند.
اصولا کاربری و هدف از ایجاد الاچیق برای طراح باید کاملا مشخص باشد.اگر احتیاج به سایه مطرح است، یک گیاه کاملا فشرده مانند پیچ امین الدوله و یا انگور شمال- که فقط برای غوره کاشت می گردد - باید در اولویت قرار داده شود.
اگر زیبایی ان مورد نظر است گیاهانی مانند پیج گلیسین و یا پیچ اناری مناسبند .
در اینجا باید مواردی را درنظر گرفت: گیاهان رونده مناسب الاچیق هرکدام در فصلی از سال زیبا هستند و کاشت ترکیبی دو با سه نوع گیاه هم خانواده و با نگهداری تقریبا مشابه بهترین را پایداری زیبایی گیاهان در زمان بیشتر است.
یک نوع گیاه برگ ان رنگی و زیباست و در بهار کاربری دارد و دیگری رنگ پاییزی ان ، یا گاه در گیاه دیگر مهمتر از بقیه اندامها است.
گل رز بسیار زیباست .
اما تیغ های ممکن است مشکل افرین باشد.و در صد امنیت را بخصوص برای کودکان پایین بیاورد.
انگور همزمان گیاهی اقتصادی زیبا و سایه زا است .
اما ممکن است مساله زنبورها وحشرات نیز برای کابران مشکل افرین باشد و احساس امنیت و ارمش در الاچیق را تهدید نماید انگور همزمان گیاهی اقتصادی زیبا و سایه زا است .
اما ممکن است مساله زنبورها وحشرات نیز برای کابران مشکل افرین باشد و احساس امنیت و ارمش در الاچیق را تهدید نماید .
مصالح الاچیق: .
قبل از اینکه امنیت نوع مصالح مطرح باشد همخوانی ساختمان و دیوارساختمانهای موجود در محوطه با داربست است که نباید به عنوان وصله ناجور در باغ جلوه کند .
مسلما در ناحیه جنگلی و با فراوانی چوب استفاده از سنگ و اجر و اهن ناهماهنگی و بی نظمی و بی سلیقگی است.مسئله مهم در مصالح محکم بودن داربست است تا بتواند کاربری خود یعنی نگهداری گیاه بلا رونده یا گل وکدوی زینتی یا هر گیاه دیگر را بهراحتی تحمل کند وگرنه هیچ کس از نشستن ویا راه رفتن زیر چنین داربستی احساس ارامش نمی کند .
محل تعبیه الاچیق در محوطه : در احداث الاچیق باید توجه داشت که ماهیت و سطح و سبک گذر گاهها و احتیاج به محل استراحت در انتخاب محل تعبیه الاچیق در نظر گرفته شود و به بیان دیگر وجود الاچیق در ان مکان توجیه پذیر باشد.
برای مثال احداث داربست در و سط باغی که نه گذر گاه دارد که جهت را معرفی کند و نه احتیاج به محل استراحت دارد و نه سایبان در ان محل نیاز است برای ان محوطه غیر متصور و بی ربط است .
داربست و الاچیق زمانی معنی پیدا می کند که در وسط و یا اخر یک گذر گاه قرار داشته باشد.
در انتهای داربست طویل انتخاب یک نقطه کانونی یک درخت بزرگ ، یک مجسمه ، یک محل نشستن با صندلی و میز و یا هر شیء دیگر که جلب توجه کند بر زیبایی می افزاید .
گیاهان مورد استفاده در داربستها رز رونده ، پیچ گلیسین ،کلماتیس ،پیچ امین الدوله ، انگور ، گل ساعنی ، پیج اناری و ...
است .
ستون ها و سقف در الاچیق تحمل گیاهان بالا رونده و بعضا وزن سنگین میوه های ان مانند کدو تنبل و یا مقاومت در برابر باد از عواملی هستند که هر چه بیشتر محکم بودن چوب های الاچیق بطور عمومی و خصوصا تیرها و ستون ان را توصیه می نماید.
در ختانی که چوب ستونها را تامین می کنند.
باید از گونه هایی انتخاب شوند که دارای چوبهای محکم هستند مانند بلوط ، توت و چوبهای در ختان سوزنی برگ به خاطر بسپارید که چوب چه نرم و چه محکم باید به مواد نگهدارنده اغشته گردد، استفاده از موادی مانند (کرتوزوت) که برای گیاهان سمی هستند باید پرهیز کرد.
عمق شالوده بتونی که ستونها در ان قرار می گیرند حدود 60 سانتی متر است.
در الاچیق هایی که ستون انهااجر است شالوده محکم مورد احتیاج است و اتصال محکم تر ستون اجری به شالوده باید توسط چهار میل گرد و گوشه های ستون تضمین گردد.جهت عدم نفوذ اب به داخل ستونها ساخت کلاه بتونی برای انها الزامی است.
آلاچیق هدفمند: کاربری الاچیق و محل ان باید کاملا تعریف شده باشد و از این رو الاچیق در وسط باغ که نه جهت را معرفی می کند و نه محلی برای قدم زدن است معنی ومفهومی ندارد.
زمانی که یک یا چند گیاه بالارونده زیبا اما بدون هدف در محلی کاشت گردیده وهیچ قیمتی بجز الاچیق نتواند انها را عمودی نگه داردو باغبان را مجبور به ساخت الاچیق می سازد .
برای هربیننده روشن ومعلوم است که این الاچیق حرفی برای صحبت ندارد و از اول بدون هدف ساخته شده است .هر آلاچیق باید دارای یک نقطه کانونی باشد تا نظر بیننده را به خود جلب کند .
نشان دادن درب خروج، مجسمه یا فوراه در انتهای گذرگاه و یا یک درخت زیبا در اخر مسیر کاشت گردیده از مثالهای قابل ذکر هستند.
تفریبا همان وظیفه الاچیق را بر عهده دارد با این تفاوت که محیط ان بسیار کوچک ومحدود است وسایه ان دارای نقاط روشن افتاب است ، برای نشستن داخل ان صندلی طراحی شده است ، بهترین محل برای تفکرو تعمق است.
استفاده از مصالح در هنگام استفاده از مصالح در محوطه سازی پارک ها و باغات نیاز به توجه تکنیکی در این خصوص وجود دارد.
مثلا استفاده از کالار سیمان در پارک ها که امروزه رایج شده و بسیاری از جنبه های زیبا شناختی آنها را نابود ساخته است.
زیرا سیمان از نظر ساختار بسیار ناپایدار است، هنگامی که اولین برف می بارد بسیار شاداب و پرطراوت به نظر می رسد اما پس از آن کیفیت خود را از دست می دهد.
دومین مساله این است که برف سمبل پاکی و عفت است و این درحالی است که سیمان و بتون معنای وحشت و خشونت را به انسان القا می کند.
بنابراین از سیمان و بتون می بایست در مکان هایی از پارک که در معرض دید نیستند مورد استفاده قرار گیرد.
در مقابل سنگ نشان دهنده استحکام، وحدت و جاودانگی است.
سنگ در بسیاری از ادیان مقدس است.
مثلا در دین اسلام سنگ سیاهی که در کعبه زائرین ان را می بوسند و معتقدند که از بهشت آمده و در هنگام نزول از آسمان به رنگ سفید بوده اما در اثر گناهانی که بشر مرتکب شده سیاه شده است.
در قدیم دیوار باغها از ملاط ساخته می شدند که بسیار مهربان تر و ملایم تر از سیمان پورتلندی به نظر می رسید.
آهک آبی از طریق حرارت دادن گچ و سنگ آهک بمنظور آزاد شدن دی اکسید کربن، بدست می آید.
هنگامیکه این مواد دوباره با آب مخلوط شدند و در معرض هوا قرار می گیرند و دوباره با دی اکسد کربن ترکیب شده و به همان حالت شیمیایی اولیه باز می گردد.
دی اکسید کربن به استحکام لایه های بیرونی ملاط می افزاید و بهمین دلیل شاید یک قرن بتواند استحکام خود را حفظ کند.
این نوع ملاط امروزه از نظر ساختمان سازان دور مانده است در صورتیکه هنوز هم می توان از آن در محوطه سازی پارک ها و باغات استفاده کرد.
مثلا امروزه استفاده از آجر و خشت به کلی از مد افتاده تلقی می شود.
اما باید بدانیم که دوام این محصول می تواند با توجه به کیفیت آن مناسب باشد.
خشت های گلی که شهر باستانی بابل به کار می رفته بوسیله شل دادن به گل مرطوب درست شده است.
این بلوک های گلی سپس در مقابل نور آفتاب خشک می شوند و در مکان مناسب مورد استفاده قرار می گرفتند و در ساخت خانه ها کاربرد داشته اند.
حدود 3 هزار سال پیش از میلاد مسیح انسان این مساله را دریافته بود که هنگامی که گل مرطوب خشک شود تبدیل به ماده ای سخت می شود.
در آن زمان از گل رس برای ساخت ظروف استفاده می شد.
رومی ها مهارت لازم را در ساخت خشت کسب کرده و سپس این هنر را در اختیار مردمان شمال اروپا قراردادند.
این خشت ها در قرون وسطی در ساخت دودکش ها و مناره کلیساها مورد استفاده قرار گرفت.
البته امکان این نبود که در کوره های آجرپزی ابتدایی این خشت ها در دمای بالایی درست شوند.بعد از 1200 سال پس از میلاد مسیح کشورهای سفلی مانند هلند و جنوب انگلستان مبادرت به ساخت این خشت ها ورزیدند.
اما در زمان حاضر این خشت ها و در واقع آجر ها به اندازه استاندارد رسیده اند اما در ساخت دیوار باغاها کاربردی ندارند، آجرهای دست ساز از نظر ساختار به گونه ای هستند که هرگز ماشین نمی تواند ان را بسازد؛ آجر های دست ساز را می توان به اندازه مورد نیاز ساخت.
این طور به نظر می رسد که آجرهای دست ساز از نظر زیبایی و آذین بندی بهتر از آجرهای کارخانه ای است، البته هزینه دستمزد ساخت آنها از مواد خام بیشتر می شد؛ این مساله هم حل شد و زیبایی حاصله جای خود را به پرداخت هزینه های کلان داد.
در دهه سوم قرن بیستم "وینستون چرچیل" به ساخت خشت و آجر و کارگران این حرفه بسیار اهمیت می داد.
سفال هم یکی از مصالح قدیمی است که در امر محوطه سازی باستان اهمیت بسیاری داشته است.
سفال همان گل رس است که در دمایی پایین تر از کوره آجرپزی خشک می شود و به رنگ سرخ بسیار زیبایی در می آید و در گذشته بیشتر در ساخت ظرف و ظروف مورد استفاده قرار می گرفت.
امروزه بسیاری از کارخانه ها به جای اساتفاده از پلاستیک و بتون استفاده از این ماده را توصیه می کنند.
بسیاری از باغهای بر جای مانده از مصر باستان و روم دارای دیوارهای رنگین بوده اند که دلیل آن استفاده از گل رس و سفال بوده است.
در زمان برگزاری فستیوال ها برای تزئینات روی دیوارهای پارک ها و باغها می توان از سفال استفاده کرد.
هن.ز هم "توسکانی" در ایتالیا در مرکز ساخت سفال قرار دارد.
استفاده از سایه ها حرکت دورانی زمین، حرکت قابل پیش بینی و تدریجی سایه را در صفحه یک ساعت آفتابی سبب می شود.
یک اصل مهم در این زمینه این است که ساعت آفتابی می بایست در یک مکان دقیق و حساب شده طراحی شود و انتخاب این مکان از اهمیت خاصی برخوردار است.
طول عقربه ساعت آفتابی به زمان، عرض جغذافیایی ساعت آفتابی، موقعیت زمین در چرخش روزانه این بستگی دارد.
وضعیت سایه عقربه های در دو ساعت آفتابی همسان یک زمان واحد اما در دو باغ متفاوت، هیچگاه یکسان نخواهد بود.
نور خورشید در اثر تبدیل هیدروژن به هلیوم تولید می شود و 8 دقیق زمان می برد تا مسافت 149.6 میلیون کیلومتری از خورشید به زمین را بپیماید.
اگر در ساختمان این ساعت ها به دقت بنگریم تا حدودی شگفت زده خواهیم شد.
این ساعت ها بیشتر در بالای برج کلیسا نصب می شود چون زمان امر مقدسی است.
چون این ساعت ها خودبخود تنظیم می شوند و اصلا نیازی به تنظیمات ندارد.
یکی از صاحبنظرن در مورد این ساعت ها می گوید : "خدای بزرگی که خورشید را طوری قرار داد تا بر شب و روز فرمانروایی کند و ستاره ها را آفرید تا شب را مغلوب خود کنند، طبیعت بشر را هم طوری خلق کرده که با این تغییرات متناوب سازگاری داشته باشد و این میل را در وجود او قرار داده تا همواره در صدد پی بردن به چگونگی گذران دقایق و لحظه ها و در نهایت زندگی باشد.
ساعت آفتابی تنها 4 روز در طول سال با ساعت های مکانیکی مطابقت می کند: 16 آوریل، 14 ژوئن، 2 سپتامبر و 25 دسامبر و در طول سال کبیسه هم این تطابق تا حدودی وجود دارد.
در روزهایی غیر از این تاریخ هایی که ذکر شد در بقیه روزها در حدود 16 دقیقه این زمان عقب تر از زمان رسمی و یا 14 دقیقه جلوتر از زمان رسمی می باشد.
علت این امر این است که زمین در مدار بیضی شکلی دوران می کند و زمانی که به خورشید نزدیک می شود حرکتش سریعتر می شود.
هنگامی که سرعت حرکت خورشید بیشتر می شود، زمان خورشیدی جلوتر از زمانی که بر روی ساعت های مکانیکی نشان داده می شود، است.
ساعت های آفتابی باید طوری تنظیم شوند که اطلاعات نجومی را منعکس کنند.
مثلا هنگامیکه سرعت کند و یا تند می شود این مسئله را نشان می دهد که سرعت زمین افزایش و یا کاهش یافته است.
قرار دادن یک صفحه میزانگر در صفحه ساعت آفتابی می تواند این زمان را به زمان رسمی تبدیل کند.
چون ساعت های مکانیکی چون با زمان رسمی و استاندارد یک کشور تنظیم می شوند در بشتر موارد نمی توانند ظهر واقعی را نشان دهند.
مثلا اگر انسان بخواهد بداند که خورشید چه موقع به سمت الرأس خود می رسد و باغ در چه وقت به بیشترین میزان روشنایی دست پیدا می کند.
علامت و مشخصه ظهر راهترین راه برای نشان دادن سمت الرأس خورشید است.
این مشخصه می تواند خط راستی باشد که در امتداد سایه محور عمود در هنگام ظهر می افتد.
مقدمه o هرچند که فضای سبز در ایران قدمت چندین هزار ساله دارد ولی وضعیت فضای سبزشهری ایران در حد مطلوب نبوده که مهمترین دلیل آن را می توان به خاطر عدم مدیریت فضای سبز شهری ذکر کرد.
با مدیریت فضای سبز شهری می توان هر شهری را با توجه به ظرفیت و پتانسیل موجود فضای سبز متناسب با محیط فراهم کرد که سالهای سال اثرات مطلوب خود را به شهر ارزانی دارد .
فضای سبز شهری چیست ؟
گاری مول .
پوشش سبز شهرها پدر پارکداری ایران .
فضای سبز شهری منطقه ای پوشیده از گیاه درداخل و اطراف شهر ها که دارای دو کارکرد مهم برای شهر می باشد تعدیل دما ،تلطیف هوا وزیبا آفرینی.
جامعترین تعریف.
فضای سبز شهری بخشی از فضاهای باز شهری است که در عرصه های طبیعی یا مصنوعی آن تحت استقرار درختان ، گل ها ، چمن ها و سایر گیاهان است که بر اساس نظارت و مدیریت انسان با در نظر گرفتن ضوابط ، قوانین وتخصص های مرتبط با آن برای بهبود شرایط زیستی ،زیستگاهی ورفاهی شهروندان ومراکز جمعیتی غیر روستایی ،حفظ ،نگهداری یا بنا میشود ضرورت فضای سبز o مهمترین اثرات فضای سبز در شهرها ،کارکرد های زیست محیطی آنها است که ایجاد تعادل بخشی در متابولیسم شهر از یک سو و بالا بردن سطح زیبایی از سوی دیگر ،سبب افزایش کیفیت زیستی شهرها می شوند .ودر حقیقت فضای سبز ریه های تنفس شهرها به شمار می آیند.
مدیریت فضای سبز شهری o مدیریت فضای سبز شهری در اصل کلیه مراحل ارزیابی ،طــراحی و کاشت متناسب با محـل ،نظارت در حفـظ و نگهداری آن با همکاری مردم می باشد .
نگهداری فضای سبز oنگهداری فضای سبز یکی از اصول اساسی در مدیریت فضای سبز محسوب می شود.در نگهداری سه کار اساسی انجام می شود .
آبیاری در مناطقی که بارندگی سالیانه کمتر از 700میلی لیتر ویا غیر متعادل باشد باید در ایام خشک آب مورد نیاز فضای سبز را بوسیله آبیاری تامین کرد .
انواع آبیاری که در فضای سبز به کار گرفته می شود الف) روش کرتی یا غرقابی ب ) روش نشتی پ ) روش بارانی ت ) روش قطرهای کود دهی o باتوجه به اینکه فضای سبز ما هر ساله یکنواخت و همان گیاه در محل ثابت است نیاز مبرمی به کود دهی دارد کود های اصلی که گیاهان به آن احتیاج دارند عبارتند ازازت ، فسفر،پتاس، کلسیم ،منیزیم وگوگرد و مواد دیگر به مقدار کم مورد نیاز هستند مواد غذای درجه دوم مانند آهن ،روی ،منگنز وغیره را باید تنهادر زمانی که کمبود آن در فضای سبز مشاهده شد اضافه کرد کود های حیوانی دارای ارزش غذایی چندانی نیستند و بیشتر به خاطر بهبود خواص فیزیکی خاک وبالا بردن قدرت نگهداری آب مورد مصرف قرار می گیرند .
اصول هرس وتربیت oبطور کلی هرس عبارتست از قطع کامل یا جزیی شاخه ،ریشه ،پوست ،برگ،گل ویا میوه به منظور تحت تاثیر قرار دادن و هدایت نحوه رشد و باروری گیاه o دلایل و فواید هرس 1 )سلامت گیاه با حذف شاخه های مزاحم ،خشک شده،آفت زده ومریض 2)ایجاد شکل ویژه در تاج گیاه که در فضای سبز جهت تزیین مد نظر قرار می گیرد 3)ایجاد تعادل بین شاخه ،برگ وریش 4) جوان ساختن درختان مسن شکل های که در فضای سبز بیشتر کاربرد دارد oالاچیق سازی oحاشیه سازی oشکل سازی oشکل هرمی مبلمان پارک با توجه به گوناگونی که در فضای سبز مشاهده می شود ما می توانی بطور کلی فهرست نیاز های یک پارک شهری بزرگ را بیان کنیم که بر حسب موقعیت فضای سبز استفاده می شود مبلمان پارک نیمکت،زباله دان ،تابلوهای راهنمایی،پایه های مخصوص روشنایی ،سایبان ،مکان پیک نیک ، ورودی وخروجی ابنیه پارک کتابخانه ،نمایشگاه ،گالری،آمفی تاتر ،آبنما ،کیوسک های فروش مجلات ،تاسیسات رفاهی ،دستشویی،کافه تریا ورستوران ،خدمات درمانی وکمک های اولیه تجهیزات خدماتی موتور خانه ،گلخانه ،انبار نگهداری وسایل ،نهالستان ،محل تهیه کود وکمپوست ،مکان استراحت مستخدمین پارک زمین بازی زمین بازی والیبال ،بسکتبال ،تنیس ،بدمینتون ،تنیس رومیزی نشانه های تجسمی مجسمه های اساطیر،مشاهیر ،بزرگان وشخصیت های مورد علاقه جوامع ،کتیبه ها ،یاد بود احداث پارک ،سردر های ویژه وسایل بازی این نوع وسایل تنوع زیاد داشته و متناسب با طبقات سنی تغییر می کند وبا توجه به فرهنگ وسنن هر جامعه این نوع وسایل متفاوت است طراحی وکاشت درختان ، درختچه ها ، پیچ های زینتی ،گیاهان پوششی وگل های یکساله وچند ساله غالباَ مهمترین عناصر در محوطه سازی و طراحی فضای سبز به شمار می روند.
انتخاب ،بکار گیری و نگهداریاز این گیاهان سه عامل اساسی در کارایی فضای سبز هستند که باید همواره توسط طراح مورد توجه قرار گیرند .
بنابراین نکته بسیار مهم در طراحی فضای سبز انتخاب گیاهی است که بتواند بیشترین کارایی ممکن را با حداقل نیازبه نگهداری فراهم آورد .نکته دیگر استفاده از گیاهان مناسب با توجه به نیاز های مختلفی است که طراح با آن روبرواست در فرایند طراحی کاشت ،توجه به نوع گیاهان و نحوه قرار گرفتن گیاهان نسبت به یکدیگر در جهت رسیدن به یک طرح زیبا وکارا ضرئری به نظر می رسد .
راهکار های که در طراحی مد نظر قرار می گیرد oفاکتور ها مورد نیاز برای یک طراحی مناسب گیاهان بومی عوامل اکولوژیکی (دما ،پستی وبلندی ،بافت وساختمان خاک ،میزان بارش......
کناره هم قرار گرفتن گیاهان عناصر مورد نیاز در طراحی فضای سبز شهری معیار های وخواسته ها qمعیار های انتخاب درختان Å معیار های نخستین عمر طولانی ابعاد متوسط سیستم ریشه ای عمیق پاکیزه وبهداشتی بودن آن Å معیار های دومین آلودگی های شیمیایی هوا وخاک خشکی گرما وسرما باد وطوفان فشردگی خاک ایجاد باد شکن وجلو گیری از گرد وخاک آفات و بیماریها آشنا کردن مردم با در ختان ودرختچه ها مختلف آرایش روی چمن ایجاد دیواره های سبز،پرچین واسپاله ایجاد مکانی مناسب برای جذب پرندگان ایجاد پیکره های سبز معماری Åخواسته ها آرایش وزیبایی خیابان ها ایجاد سایبان جلو گیری از آلود گی صدا ایجاد باد شکن وجلو گیری از گرد وغبار ارایش روی چمن به نمایش گزاردن اندام درختان ایجاد پیکره در هنر معماری سبز تولید میوه مناسب برای حیات وحش oگل ها با آرایش گلها می توان به زیبایی فضاهای شهری افزود حتی اگر گلها ،به خودی خود جنبه تزیینی نداشته باشند ،می توان آنها را در ترکیب با درختان و بوته ها و روی چمن ها بیشتر به رخ کشید در مکانهای ویژه مانند چهار راه ها،مدارس ،ایستگاه راه آهن ،شهرداری و.....باید سیاست گل کاری اولویت داشته باشد .
oچمن پس از درختان وگل ها ،چمن سومین عنصر تشکیل دهنده فضای سبز شهری است و معمولا سه گونه مختلف دارد چمن ظریف ،چمن معمولی و چمن بادوام oپرچین ها پرچین ها حصاری سبزند که برای حفاظت و تفکیک یا تعیین حدود به کار می روند ،پس این مزیت را دارند که به جای حصار یا دیوار ،در فضای سبز شهری مورد استفاده قرار گیرند پرچین ها معمولا به صورت هرس شده،آزاد ،و وحشی در فضای سبز دیه میشوند oگیاهان خزنده بالا رونده از جمله گیاهان گل داری که در محیط شهری پرورش داده میشود می توان به گیاهان خزنده بالا روند و چسبنده اشاره کرد که معمولا سه کاربردی که برای انها ذکر میکنند پوشاندن دیوار های سنگی یا سطوحی که نمای جالبی ندارند پوشاندن داربست ها وآلا چیق ها یا استفاده برای پوشش زمین به جای چمن راهکارهای برای افزایش مشارکت مردمی o1-تغییرعناوین وسرفصل دروس دوره های تحصیلی ابتدای ، راهنمایی ومتوسطه با هدف تاثیر گزاری بر ساختار و قالب فکری نوجوانان o2-ایجاد تشکلهای محلی ،منطقه ای وNGO o 3-تهیه نشریات و برگه های ساده ترویجی با هدف نشر مربوط به حفظ و حراست از فضای سبز شهری o 4-تهیه استانداردهای آموزشی ایجاد ،حفاظت و توسعه فضای سبز شهری با هدف حرفه ای کردن مدیریت فضای سبز و گسترش دانش مربوط به آن مشارکت مردم در مدیریت فضای سبز شهری o مفهوم کاربردی از نظر گاه های مختلف دارای سطوح و درجات متفاوتی است شرکت مردم بدون برنامه وضابطه خاص دربرنامه ها وطرح های فرهنگی،اجتماعی ، اقتصادی وسیاسی به صورت داوطلبانه به اعتقاد برخی صاحب نزران توسعه مشارکت مردم نامیده می شود نتیجه بارز مشارکت ایجاد حس مسولیت پذیری و تعهد در تک تک افراد جامعه در زمینه ملک بودن ومسئولیت داشتن در حفاظت از امکانات ،نهادها وتجهیزات موجود در بخش های مختلف جامعه می باشد.