دانلود مقاله چشم انداز بورس کشاورزی

Word 69 KB 6900 17
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •     با معامله بیش از 197هزار تن کالا در یازده ماه ارزش معاملات بورس کشاورزی از 356 میلیارد ریال فراتر رفت. تالار معاملات بورس کشاورزی از ابتدای فروردین الی پایان بهمن ماه سال جاری، شاهد عرضه یک میلیون و 919هزار و 621 تن کالاهای کشاورزی بود که از این میزان عرضه، 25هزار و 530 تن به صورت نسیه و باقی به صورت نقد صورت گرفت. مقدار تقاضا طی مدت مزبور بالغ بر 204هزار و 665 تن بود. به گزارش خبرنگار ما، در یازده ماه امسال 197هزار و 795 تن انواع کالاهای کشاورزی شامل برنج، جو، زعفران، پسته، نخود، عدس، ذرت، خرما و کنجاله دانه های روغنی در تالار معاملات به ارزش 356میلیارد و 392 میلیون و 430هزار ریال به فروش رفت.بیشترین مقدار عرضه در یازده ماه امسال طی مهر ماه به میزان 256هزار و 340 تن و کمترین آن در فروردین ماه به میزان 39هزار و 390 تن کالا بود.بیشترین تقاضای ایجاد شده در تالار معاملات مربوط به مرداد ماه با حجمی معادل 52هزار و 390 تن بود که در پی آن بیشترین معاملات در این ماه به میزان 52هزار و 80 تن صورت گرفت.تالار معاملات بورس کشاورزی در فروردین شاهد کمترین عرضه به میزان 2هزار و 520 تن و در خرداد شاهد کمترین حجم معاملات به میزان یک هزار و 670 تن بود.

     

        
        گروه برنج

     

            کارگزاران بورس کشاورزی در طول فعالیت یازده ماه خود در سال جاری، 12هزار و 485 تن انواع برنج داخلی و وارداتی در تالار عرضه کردند که تنها برای 330 تن آن تقاضا وجود داشت. حجم معاملات این گروه طی مدت مزبور بالغ بر 290 تن به ارزش 3میلیارد و 266میلیون و 50هزار ریال بود. بیشترین و کمترین عرضه گروه برنج به ترتیب در ماه های شهریور و دی به میزان 5950 و 5 تن صورت گرفت. بیشترین تقاضای این گروه در شهریور ماه به میزان 125 تن بود که کل آن مورد معامله قرار گرفت. بیشترین حجم معاملات این گروه در شهریور به میزان 125 تن و کمترین حجم معاملات آن در ماه های اردیبهشت و دی به میزان 5 تن بود.گروه برنج در یازده ماه اخیر پس از گروه های کنجاله، ذرت و جو با عرضه 12هزار و 485 تن کالا در جایگاه چهارم بیشترین عرضه ایستاد. این گروه در مهر ماه عرضه ای نداشت. بر روی این گروه در ماه های فروردین، خرداد، مرداد و آبان نیز معامله ای صورت نگرفت.با نگاهی به آمار معاملات این گروه می توان دریافت که عرضه و بالطبع تقاضای برنج در بورس کشاورزی مورد استقبال فعالان بازار قرار نگرفته است. به عقیده کارشناسان، تاسیس دفاتر نمایندگی کارگزاران در استان های برنج خیز، تشکیل کمیته تخصصی برنج با استفاده از تجارب انجمن حمایت از برنج کشور و جلب تقاضای برنج مورد نیاز ارگان ها و ادارات دولتی از بازار سنتی به بورس از جمله راهکارهای مطرح در افزایش معاملات این گروه در تالار معاملات است.
        
        گروه جو

     

            تالار معاملات بورس کشاورزی از ابتدای فروردین تا پایان بهمن ماه سال جاری، شاهد عرضه 443هزار و 370 تن انواع جو دامی داخلی و وارداتی بود. خریداران برای این مقدار عرضه، 28هزار و 90 تن تقاضا داشتند. ارزش معاملات این گروه طی مدت مزبور با معامله 25هزار و 840 تن جو دامی به 39میلیارد و 48میلیون و 650هزار ریال رسید.
        
        بیشترین و کمترین عرضه این گروه در ماه های بهمن و فروردین به میزان 96620 و 750 تن بود. این گروه در آذر ماه با 7هزار و 140 تن و در تیر ماه با 20 تن، بیشترین و کمترین تقاضا را تجربه کرد. بیشترین حجم معاملات این گروه همزمان با بیشترین حجم تقاضا در آذر ماه به میزان 6هزار و 470 تن بود.کارگزاران بورس کشاورزی در خرداد ماه با فروش تنها 80 تن جو دامی، کمترین حجم معاملات این گروه را در سال جاری تجربه کردند. گروه جو در تیر ماه به رغم عرضه 3هزار و 200 تن جو دامی، بدون معامله باقی ماند. این گروه پس از دو گروه ذرت و کنجاله در رده سوم بیشترین حجم تقاضا و بیشترین حجم معاملات بورس کشاورزی در یازده ماه اخیر قرار گرفت. گروه جو از نظر بیشترین ارزش معاملات پس از گروه ذرت، رتبه دوم را کسب کرد.
        
        گروه ذرت

            عرضه 589هزار و 700 تن ذرت دانه ای در طول یازده ماه اخیر با 131هزار و 530 تن تقاضا روبه رو شد که 130هزار و 860 تن آن به ارزش 202میلیارد و 900میلیون و 480هزار ریال به فروش رفت. این گروه در طول فعالیت یازده ماه بورس کشاورزی به ترتیب رتبه نخست بیشترین میزان تقاضا، بیشترین حجم معاملات و بیشترین ارزش معاملات را کسب کرد.کارگزاران بورس کشاورزی در مهر ماه با عرضه 98هزار و 510 تن ذرت دانه ای بیشترین عرضه و در فروردین ماه با عرضه 3هزار و 210 تن، کمترین عرضه این گروه را بر روی تابلو بردند.بیشترین حجم تقاضا و بیشترین حجم معاملات این گروه در مرداد ماه به میزان 40هزار و 510 تن بود. این گروه در خرداد کمترین حجم تقاضا و کمترین حجم معاملات را به میزان 430 تن تجربه کرد.

     

        
        گروه پسته

            کارگزاران بورس کشاورزی از ابتدای فروردین تا پایان بهمن ماه سال جاری، 6هزار و 998 تن پسته در تالار معاملات عرضه کردند که تنها با 10 تن تقاضا روبه رو شد. کل تقاضای ایجاد شده برای این گروه به ارزش 300میلیون ریال مورد معامله قرار گرفت.گروه پسته پس از گروه های ذرت، جو، کنجاله و برنج در رتبه پنجم بیشترین ارزش معاملات به رغم معاملات محدود قرار گرفت.

     

        
        این گروه با عرضه 2600 تن پسته در مهر ماه شاهد بیشترین میزان عرضه و با عرضه 10 تن پسته در مرداد ماه شاهد کمترین میزان عرضه بود. گروه پسته در ماه های تیر و شهریور عرضه ای نداشت و در دیگر ماه ها نیز به غیر از مرداد ماه تقاضایی برای این گروه وجود نداشت. کل عرضه این گروه تنها در مرداد ماه با تقاضا و معامله روبه رو شد.

     

        
        گروه زعفران

     

     
        تالار معاملات بورس کشاورزی در یازده ماه اخیر عرضه 2هزار و 205 کیلوگرم زعفران را تجربه کرد. میزان تقاضای ایجاد شده برای این میزان عرضه تنها بالغ بر 10 کیلوگرم بود که با فروش 5 کیلوگرم آن ارزش کل معاملات این گروه طی مدت مزبور به 14میلیون و 500هزار ریال رسید.گروه زعفران در تیر ماه بیشترین حجم عرضه را به میزان یک هزار و 240 کیلوگرم تجربه کرد، در حالی که بیشترین تقاضای ایجاد شده برای این گروه در ماه های خرداد و مرداد به میزان فقط 5 کیلوگرم بر روی تابلو رفت. این گروه تنها در مرداد ماه شاهد معامله بود و در ماه های فروردین، شهریور، دی و بهمن عرضه ای نداشت.

     

        
        گروه کنجاله

     

        
        کارگزاران بورس کالای کشاورزی در 11 ماه گذشته، 861 هزار و 590 تن انواع کنجاله دانه های روغنی شامل کنجاله سویا،کلزا، گلرنگ، تخم پنبه و تخم آفتابگردان وارد سیستم معاملات کردند که تنها برای 44 هزار و 550 تن آن تقاضا ایجاد شد. طی مدت مذکور، 40 هزار و 680 تن انواع کنجاله به ارزش 110 میلیارد و 414 میلیون و 650 هزار ریال در بورس به فروش رفت.این گروه از نظر عرضه رتبه نخست و از نظر تقاضا و حجم معاملات پس از گروه ذرت رتبه دوم را در بین محصولات منتخب بورس کسب کرد.

     

        
        بیشترین عرضه و تقاضای این گروه در مرداد ماه به ترتیب 130 هزار و 40 تن و 11 هزار و 300 تن بود. کمترین تقاضای کنجاله دانه های روغنی در 11 ماه گذشته 960 تن بود که در مهر ماه اتفاق افتاد. کمترین عرضه نیز به میزان 32 هزار و 530 تن در فروردین ماه صورت گرفت.بیشترین حجم معاملات این گروه 11 هزار و 110 تن در تیر ماه و کمترین حجم معاملات آن 500 تن در فروردین ماه بود.

     

        
        سایر گروه ها

     

            کارگزاران بورس کالای کشاورزی در طول یازده ماه گذشته 4هزار و 495 تن نخود و 900 تن عدس در تالار عرضه کردند که تنها برای 110 تن نخود تقاضا ایجاد شد و کل تقاضای این گروه به ارزش معاملاتی معادل 386میلیون و 100هزار ریال به فروش رفت. گروه عدس به رغم عرضه محدود نتوانست تقاضایی را در سال جاری به خود جلب کند.عرضه 82 تن خرما برای اولین بار در ماه های دی و بهمن نیز توانست تنها 5 تن تقاضا را به خود جلب کند. کل تقاضای این گروه در دو ماه مزبور به ارزش 62میلیون ریال به فروش رفت. گروه نخود تنها در ماه های فروردین، اردیبهشت، شهریور و مهر و گروه عدس نیز فقط در ماه های شهریور و مهر عرضه داشت. با نگاهی به نسبت عرضه و حجم معاملات گروه ها به عرضه و حجم معاملات کل در می یابیم که گروه کنجاله با در دست داشتن 45 درصد از عرضه کل کالاها در تالار معاملات طی 11 ماه اخیر، 20درصد از حجم کل معاملات را به خود اختصاص داد. در مقابل، گروه ذرت 67درصد از حجم کل معاملات را در حالی از آن خود کرد که 31درصد از حجم عرضه کل را در اختیار داشت. حجم عرضه گروه جو، 23درصد از عرضه کل و حجم معاملات آن 13درصد از حجم کل معاملات گروه ها بود. این آمار نشان می دهد که طی 11 ماه فعالیت بورس کشاورزی در سال جاری، 99درصد از کل عرضه و 97درصد از حجم کل معاملات تنها به سه گروه ذرت، جو و کنجاله ها (نهاده های دام و طیور) اختصاص داشته است. به نظر می رسد جذب عرضه و تقاضای سایر گروه ها نیاز به ارائه و اجرای راهکارهای اصولی دارد.
        

     

     

     
        با گذشت یکسال ونیم از تاسیس بورس کالای کشاورزی، این بازار فراز و نشیب های گوناگونی را پشت سر گذاشته است. در آستانه سال جدید که تا چندی دیگر سازمان کارگزاران بورس کالای کشاورزی به شرکت سهامی عام بورس کشاورزی مبدل می شود، این سوال وجود دارد که بورس کشاورزی در سال آینده از چه چشم اندازی برخوردار است؟

    (جداول و نمودار در فایل اصلی موجود است)

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

بازار بورس اوراق بهادار، بازاری متشکل است که اوراق بهادار در آن توسط کارگزاران و یا معامله‌گران طبق مقررات، مورد داد و ستد قرار می‌گیرد.واژه­ی بورس از نام خانوادگی شخصی بنام واندربورس اخذ شده که در اوایل قرن پانزدهم در شهر بروژ (Bruges) در بلژیک می‌زیسته و صرافان شهر در مقابل خانه او گرد می‌آمدند و به دادوستد کالا و پول و اوراق بهادار می‌پرداختند.نام بورس بعدها به کلیه­ی اماکنی ...

بورس اگر چه عبارت بورس واژه‌ای پرکاربرد است اما تا حدودی مبهم می‌نماید. غالباً به سهام شرکت‌ها در هر کشور اطلاق می‌گردد. به عنوان مثال یک سرمایه‌گذار در ایالات‌متحده بورس را مجموعه سهام شرکت‌های موجود در این کشور می‌داند. برای نمونه این بازار در ایالات‌متحده شامل بورس سهام شهر نیویورک که به اختصارNyseنامیده می‌شود، انجمن ملی بها گذاری خودکار سهام توسط دلال‌ها سهام NADAQ، بورس ...

بورس چیست؟ دلیل پیدایش بورس : اولین سوالی که مطرح می‌شود، دلیل پیدایش بورس در جهان امروز ا‏ست. می‌توان گفت مهم‌ترین دلیل پیدایش بازار بورس تقسیم ضرر در سرمایه‌گزاری است. تجار و بازرگانان به دنبال راهی بودند تا در معاملات خود، با زیان کمتری مواجه شوند، بهترین راه حل تقسیم زیان بود! تاریخ اولین بازار بورس : تاریخ اولین بازار بورس بین المللی را تنها می‌توان تا اوایل قرن هفدهم عقب ...

بورس اوراق بهادار تهران در سال 1346 تاسیس گردید. این سازمان از پانزدهم بهمن ماه آن سال فعالیت خود را با انجام چند معامله بر روی سهام بانک توسعه صنعتی و معدنی آغاز کرد. در پی آن شرکت نفت پارس ، اوراق قرضه دولتی ، اسناد خزانه ، اوراق قرضه سازمان گسترش مالکیت صنعتی واوراق قرضه عباس آباد به بورس تهران راه یافتند. اعطای معافیت های مالیاتی شرکتها و موسسه های پذیرفته شده در بورس در ...

بورس اوراق بهادار تهران در سال 1346 تاسیس گردید. این سازمان از پانزدهم بهمن ماه آن سال فعالیت خود را با انجام چند معامله بر روی سهام بانک توسعه صنعتی و معدنی آغاز کرد. در پی آن شرکت نفت پارس ، اوراق قرضه دولتی ، اسناد خزانه ، اوراق قرضه سازمان گسترش مالکیت صنعتی واوراق قرضه عباس آباد به بورس تهران راه یافتند. اعطای معافیت های مالیاتی شرکتها و موسسه های پذیرفته شده در بورس در ...

گروه اقتصادی : بورس اوراق بهادار تهران که در سال 1346 تاسیس گردیده، هم‌اکنون در آستانه تبدیل شدن به صنعتی با عنوان"بورس" قرار گرفته است. با اجرای کامل قانون جدید بازار سرمایه و تبدیل بورس‌های کالایی به شرکت سهامی عام تحت اختیار سازمان بورس اوراق بهادار، این مهم تحقق می‌یابد. در این صورت، نقش وزارتخانه‌ها در اداره بورس کالایی و انحصاری عمل کردن برخی از این نوع بورس‌ها نیز در ...

مقدمه مسائل کشاورزی پیچیده اند و رابطه آنها با پاره ای عوامل اقتصادی ،مالی ، فنی و جمعیتی است. هر نوشته ای راجع به بازارهای کشاورزی ، حتی اگر در حد این کتاب موجز باشد ، ضرورتا بایستی مسائل بسیار متنوعی را مورد بررسی قرار دهد. قبل از هر چیز ، باید بدانیم مشکلات بازارهای کشاورزی چیست؟ خصوصیات فنی آن کدام است ؟ مشکلات بین المللی محصولات عمده کشاورزی چگونه سازمان می یابد ؟ اما این ...

بازارها را می‌توان از نظر زمان تحویل و قیمت به دو گروه تقسیم کرد که عبارتند از: - بازار Spot - بازار Future بازار Spot بازار معاملات لحظه ای است که خرید و فروش در آن بدون هیچ گونه محدودیت زمانی و مکانی انجام می‌شود. موارد قابل معامله در بازار Spot شامل ارزها (همچون یورو، پوند، دلار استرالیا و ...)، کالاها (همچون طلا،نقره، کالاهای کشاورزی و …) و شاخص سهام‌های مهم است. بازار ...

هدف حسابداری چیست؟ در زمان تمدن های قدیمی که تاریخچه آن ها به هزاران سال پیش از میلاد مسیح بر می گردد، فعالیت های اقتصادی بسیار ساده و در جهت امرار معاش بوده،تا به امروزکه روابط تجاری بسیارگسترده شده اند،کنترل حسابها و دخل و خرج و نوعی ثبت و نگهداری دفاتر وجود داشته است در ضمن عصرحاضر به عنوان عصر اطلاعات نامیده شده است،بنابر این کسانی در این عصر موفق هستند که به اطلاعات بیشتری ...

تاریخچه بانکداری در ایران: بانک شاهی ایران: صرافان ایرانی در مقام مقابله و رقابت با عملیات بانک جدید شرق برخاستند که اولین بانک بود و مرکزش در لندن و حوزه عملیاتی آن مناطق جنوبی آسیا بود این بانک در سال 1266 شمسی (1888 میلادی) در محل بانک تجاری( بازرگانی سابق) شروع به فعالیت کرد و برای جلب رضایت مشتریان و شروع فعالیت به حسابهای جاری 5/2% به حساب سپرده‌های ثابت به مدت 6 ماه 4% و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول