دانلود پروژه آموزش طرز مصرف TNG

Word 38 KB 6903 11
مشخص نشده مشخص نشده علوم پزشکی - پیراپزشکی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •  

     

    هدف کلی:

    افزایش اطلاعات و آگاهی بیمار در رابطه با بیماری(آنژین صدری) و مصرف صحیح قرص زیر زبانی نیتروگلیسرین(TNG) به نحوی که دارو کاملا اثر خود را نشان دهد و بیمار دچار مشکل نشود.

    اهداف جزئی:

    1- بیمار بتواند درباره بیماری خود اطلاعاتی بدست آورد.

    2- عوامل موثر بر بیماری( تخفیف دهنده- تشدید کننده) را بشناسد.

    3- راههای مصرف اشکال دارویی نیتروگلیسرین را بشناسد.

    4- به طور تئوری بتواند طرز مصرف TNG را بشناسد.

    استراتژیهای آموزشی:

    آموزش در رابطه با بیماری به طوری که قابل فهم برای فرد باشد.

    ذکر عواملی که باعث تخفیف و تشدید بیماری می شوند.

    آموزش راههای پیش گیری از عود بیماری

    آموزش مصرف صحیح TNG.

     

     

     

     

    برآیند مورد انتظار(هدفهای رفتاری)

    1- بیمار بتواند توضیحاتی درباره بیماری بیان کند.

    2- بیمار عواملی را که باعث تخفیف و تشدید بیماری می شوند را نام ببرد.

    3- بیمار راههای پیشگیری از عود بیماری را بیان کند.

    4- بیمار به طور تئوری مصرف صحیح TNG را بازگو کند.

    5- بیمار بتواند به طور عملی مصرف صحیح TNG را انجام دهد.

    شیوه مورد استفاده در آموزش:

    1- سخنرانی                                         2- پرسش و پاسخ

    رسانه ای که در آموزش مورد استفاده قرار گرفت

    1- تصاویر                                            2- تلویزیون

    فعالیت فراگیر:

    بیمار در زمانی که آموزش بدوی داده می شد به آموزشات گوش می کرد و توجه لازم را داشت و در حین آموزش سوالاتی می پرسید و به سوالاتی که از او پرسیده می شد پاسخ می داد.

     

     

     

    عنوان آموزش:

    آموزش در مورد بیماری در حد درک بیمار:

    به بیمار آموزش داده شد که آنژین صدری یک بیماری قلبی است که علت آن مربوط به رگهای قلبی می شود و به صورت درد در قفسه سینه بروز می کند و در افرادی که افزایش فشار خون دارد بیشتر بروز می کند.

    آموزش عوامل خطر بیماری:

    عواملی که باعث تشدید بیماری می شوند شامل مواد زیر است:

    1- فعالیت                                            2- اضطراب                

    3- برخورد با هوای سرد                       4- خوردن غذای سنگین          5- سیگار

    یعنی کارهای سنگین و قرار گرفتن در موقعیتهایی که باعث افزایش فشار خون می شوند و عوامل استرس زا و قرار گرفتن در هوای سرد باعث می شود که بیماری بیشتر بروز کند و پایدارتر باشد.

    افزایش مصرف دخانیات باعث افزایش مشکلات قلبی می شود.

    تظاهرات بالینی بیمار:

    1- حمله ای است ناگهانی و گذرا با دردی که به شانه چپ و بازوی چپ انتشار می یابد.

    2- احساس آن به صورت فشردن- سوزش- له شدن- درد و... توصیف می شود.

    3- شدت به ندرت درد به صورت شدید بروز می کند.

    4- مدت: در موارد عادی کمتر از 5 دقیقه و در هنگام عصبانیت 20-15 دقیقه

    5- کاهش درد: با تجویز نیتروگلیسرین و استراحت تخفیف می یابد.

    تدابیر رژیم غذایی: مصرف زیاد کلسترول باعث ایجاد بیماری می شود. کلسترول نوعی چربی است. چربی های موجود در روغن های جامد از این نوع هستند. مغز و جگر نیز دارای مقدار زیادی کلسترول هستند. مصرف بیش از حد این نوع غذاها باعث تشدید بیماری می شود در مقابل مصرف میوه و سبزی جات تازه در درمان و کاهش بیماری بسیار موثر است.

    آموزش استفاده از قرص TNG:

    این دارو که به اشکال مختلفی تولید می شود برای کاهش درد در قسمت قفسه سینه و برای درمان آنژین صدری به کار می رود. و به صورت قرص- اسپری- کپسول و ویال وجود دارد. و از راههای وریدی- موضعی- زیر زبانی و خوراکی تجویز می شود.

    جذب آن بسیار سریع و دارای شروع اثر سریع می باشد اوج اثر در مراحل مختلف متناوب است متابولیسم آن به صورت کبدی است و از راه ادراز دفع می شود.

    عوارضی که ایجاد می کند شامل: 1- سردرد: که مهمترین آنها است.  2- تاری دید

    3- ضعف                     4- سرگیجه                  5- غش            6- تهوع و استفراغ

     

     

    تجویز قرص زیر زبانی:

    در هنگامی که احساس درد در ناحیه درد در قفسه سینه پدیدار شد. کارهای زیر را انجام بدهید:

    1- با احساس اولین علامت درد آنژینی بنشینید یا دراز بکشید و قرص را زیر زبان یا حفره دهانی قرار دهید.

    2- اجازه دهید که قرص بطور طبیعی حل شود و آن را نباید ببلعید تا اینکه دارو به طور کامل حل شود.

    3- بهتر از قبل از مصرف TNG یک جرعه آب بنوشید.

    4- اگر درد پس از مصرف یک قرص تخفیف نیافت قرص های اضافی را می توان در فواصل 5 دقیقه ای مصرف نمود. اما نبایستی بیش از 3 قرص در مدت 15 دقیقه خورده شود، مصرف بیش از نیاز قرصها می تواند به وسیله ایجاد افت فشار خون جریان خون در عروق قلبی(کرونر) را بیشتر کاهش دهد.

    5- قرص ها را همیشه همراه خود یا در کنار تخت خود داشته باشید.

    پس از مصرف قرص به طریقی که گفته شد لازم است موارد زیر را رعایت کنید. به محض اینکه درد کاملا تسکین یافت هر مقدار قرص باقیمانده را کمی می تواند از دهان بیرون بریزید. زیرا مصرف اضافی آن باعث سرد درد می شود همیشه پس از مصرف دارو برای پیش گیری از سرگیجه یا غش به مدت 20-15 دقیقه پس از مصرف قرص آسوده باشید.

    اگر درد قفسه سینه با سه عدد قرص زیر زبانی در مدت 15 دقیقه تسکین نیافت نشانه یک بیماری(انفارکتوس حاد میوکاردیابی کفایتی شدید کرونری) می باشد پس باید به اورژانس یا پزشک معالج مراجعه کنید. بهتر است قبل از انجام ورزش یا کارهایی که نیاز به تحرک دارند قرص زیر زبانی را مصرف کنید. که این کار 10-5 دقیقه قبل از شروع فعالیت انجام می شود.

    سر دردی که پس از مصرف قرص پدیدار می شود طبیعی است مهمترین نشانه جذب دارو می باشد.

    ممکن است بعد از مصرف سرگیجه، گیجی، سنکوپ مکررا روی می دهد بهبودی آن ها با وضعیت سر به پایین تنفس عمیق حرکت انتهاها تسریع می شود.

    پس از مصرف از تغییر وضعیت سریع اجتناب کنید.

    از ایستادن طولانی مدت پس از مصرف دارو خودداری کنید. بدون دستور پزشک از قطع دارو اجتناب نمائید.

    بعد از آموزش تئوری و ذکر نکات مهم در مورد مصرف دارو برای درک بهتر بیمار از نحوی استفاده دارو طرز استفاده از قرص به طور عملی انجام شد.

     

    ارزشیابی:

    بعد از اینکه آموزش به بیمار داده شد از وی به طور شفاهی سوالاتی پرسیده شد تا مشخص شود آموزش تا چه اندازه مفید بوده است که ارزشیابی از 100 نمره در نظر گرفته می شود.

    1- درباره بیماری توضیحاتی ارائه دهد. 15 نمره

    2- تاثیر رژیم غذایی بر بیماری را توضیح دهد. 20 نمره

    3- عوامل تخفیف دهنده و تشدید کننده بیماری را نام ببرید. 20 نمره

    4- طرز مصرف TNG را توضیح دهد. 15 نمره

    5- طرز مصرف TNG را به طور عملی انجام دهد. 30 نمره

    انتظار است که در پایان ارزشیابی بیمار کاملا از بیماری خودآگاهی داشته باشد و بتواند عوامل خطر و نوع رژیم غذایی خود و عوامل تخفیف دهنده بیماری را بشناسد و به طور عملی مصرف صحیح قرص را یاد بگیرد. و انتظار می رود که از 100 نمره بتواند تمام نمره را گرفته و کاملا با بیماری و نوع برخورد با آن آشنا شود.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

      

    1- لاکمن سورنس. پرستاری داخلی جراحی(پرستاری بیماری های قلبی عروقی)

    مترجمین: دکتر محمد علی شاکری راد. معصومه ذاکری مقدم. تهران. نشر و تبلیغ بشری 1373.

    2- برونر- سودارث/ پرستاری داخلی جراحی(بیماری های قلب و عروق). ترجمه دکتر محسن کفاشی- مروت گیوی. تهران: خسرو تبلیغ بشری 1379.

    3- هاریسون 1998(قلب- عدد- تنفس- عفونی- رومانولوژی. ترجمه: دکتر حمید موید. دکتر افشین صدیق. دکتر محمد غفاری. تهران. موسسه فرهنگی نور دانش 1377.

    4- داروهای ژنریک ایران. تالیف محمد آبگون. چاپ 16-1385. موسسه فرهنگی. انتشاراتی نور دانش.

چکیده مقاله : این مطالعه یک برنامه مداخلاتی جامعه نگر با هدف اصلاح عوامل خطرساز بیماریهای قلبی عروقی کرونر و استروک و بهبود آگاهی ، نگرش و عملکرد مردم و کارکنان بهداشتی در رابطه با این عوامل و همچنین راههای پیشگیری از آنها میباشد . این مطالعه مداخله ای مشتمل بر سه مرحله است . مرحله اول شامل بررسی های مختلف در گروه بالغین ، اطفال ، کارکنان بهداشتی ، بیماران قلبی و استروک که بصورت ...

تصحیح شیوه زندگی برای پیشگیری از بیماری های قلبی - مهم‌ترین مؤلفه‌ها در مداخلات تغییر شیوه زندگی1 برای افراد مبتلا به بیماری قلبی چیست؟ • مدیریت کنترل وزن و رژیم غذایی • ورزش • قطع مصرف سیگار • مدیریت استرس • حمایت گروهی - آیا تغییر شیوه زندگی واقعاً می‌تواند مؤثر باشد؟ جواب این پرسش مثبت است. پژوهش‌های متعدد در این زمینه نشان داده‌اند یک برنامه جامع و فراگیر، شامل ترکیبی از ...

توت فرنگی، میوه ای شبیه توت است ولی کمی درشت تر، رنگش قرمز و طعم آن ترش و مطبوع است. بوته اش کوتاه و دارای برگهایی درشت و ساقه هایی باریک و خزنده است که روی زمین می خوابد و ریشه می دواند. توت فرنگی به صورت وحشی و اهلی می روید و به اسامی چپلک، چپالک، شالکه و چلم نیز خوانده می شود. این میوه به حالت خود رو در بعضی نواحی شمالی ایران وجود دارد و بعضی اوقات به دلیل خوش طعمی میوه آن را ...

دکتر لنور-آر- زومان پزشک و فيزيولوژيست معروف و سازمان دهنده مهندسي زيست مي باشد . ايشان مي گويد اگر بدن را به يک ماشين تشبيه نمائيم، نياز به يک دانشگاه پلي تکنيک خواهيم داشت تا آن را بشناسيم. هم اکنون در دانشگاهي که تقريبا بنيان گذار آن دکتر زومان

بسیاری از بیماری‌های مادرزادی قلبی در کودکان بدون علائم بالینی شدید هستند به گفته متخصصان، بسیاری از بیماری‌های مادرزادی قلبی علائم بالینی شدید ندارند،بنابراین والدین نباید منتظر علائم کلینیکی شدید در کودکان خود باشند و در صورت مشاهده هر گونه علائم خاص باید کودک را سریعا به پزشک متخصص ارجاع دهند. دکتر رویا عیسی تفرشی متخصص قلب کودکان با بیان این مطلب گفت: متاسفانه بسیاری از ...

برای کنترل یا پیش ‌گیری از بیماری قلبی ممکن است نیاز به مصرف دارو داشته باشید. داروها ممکن است برای استفاده در درمان یک عامل خطرزا از قبیل فشار خون، کلسترول یا از بین بردن درد قفسه ی سینه که اغلب همراه با بیماری قلبی است استفاده شود. اگر شما جزء آن ‌دسته از بیماران هستید که دارو مصرف می‌ کنید، خیلی مهم است که روش زندگی خودتان را برای سلامت قلب خویش تغییر دهید، زیرا عادات سالم ...

چکیده مقدمه: تحقیق حاضر به منظور تعیین رابطه بین شاخصهای نمایه توده بدنی, نسبت دور کمر به باسن (WHR) و فشارخون با شاخص وضعیت تحمل گلوکز در سال 80-1377 در جمعیت شهری 69-30 ساله شرق تهران انجام پذیرفت. مواد و روشها: این مطالعه بخشی از یک مطالعه مقطعی است که در آن 15000 نفر از جمعیت شهری 69-3 ساله ساکن شرق تهران از طریق نمونهگیری تصادفی خوشهای انتخاب شدند. از این جمعیت 2886 مرد و ...

اعتیاد و تاثیر داروها بر روی زنان باردار زمانی که یک زن باردار می شود برای او خیلی مهم است که زندگی سالمی داشته باشد، به مقدار کافی غذای مغذی بخورد، مقدار کافی استراحت کند و مرتباً ورزش کند. همچنین ضروری است که از هر چیزی که برای او یا بچه اش مضر است اجتناب کند. مخصوصاً اینکه الکل، سیگار و مواد مخدر را ترک کند. برای یک زن باردار، سوءمصرف مواد از دو لحاظ خطرناک است اول اینکه ممکن ...

به طور کلی درمان کامل معتادین دو مرحله دارد که در هر مرحله روشهای مختلف درمانی به کار گرفته می شود : مرحله اول - بازگیری مرحله دوم - بازتوانی مرحله اول (بازگیری) بازگیری یا درمان جسمی از دو راه یکی روش دارویی و دیگری روش غیر دارویی امکان پذیر است که در هر دو روش نیز به دو طریق ترک تدریجی و ترک ناگهانی مورد استفاده قرار می گیرد . 1 روش دارویی :1 ترک تدریجی .2 ترک ناگهانی 1 ترک ...

دیابت در واقع یک بیماری مزمن است که با عدم توانایی بدن در تولید مقدار کافی انسولین برای سوخت و ساز مناسب قند، چربی و پروتئین مشخص می شود. همان طور که می دانید افراد دیابتی به دو دسته تقسیم می شوند: الف) وابسته به انسولین: بیماری آنها با تزریق مقدار مشخصی از انسولین، همراه با رعایت رژیم غذایی و برنامه ی ورزشی، قابل کنترل است. ب) غیر وابسته به انسولین: دیابت آنها با رژیم غذایی، ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول