دانلود تحقیق سازمان تجارت جهانی

Word 104 KB 692 19
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • راهنمایی دوباره از WTO
    سازمان تجارت جهانی(WTO) یک سازمان بین المللی و چند جانبه می‌باشد که قوانین سیستم تجارت جهانی را اجرا می‌کند و مباحث بین اعضاء را حل می‌نماید، همه توافقات امضاء شده توسط اعضاء در حدود 30 مورد می‌باشد.
    ادارات کل WTO در شهر جنوای سوئیس قرار دارد.

    Pascal Lamy دبیر کل فعلی می‌باشد که بعد از دبیر کل قبلی Supachai Panitchpakdi در تاریخ اول سپتامبر سال 2005 به این سمت رسید.

    در آن تاریخ سازمان 149 عضو داشت.

    لیست اعضاؤ در آدرس زیر:
    http://www.wto.org/english/thewto_e/whatis_e/tif_e/org6_e.htm
    بدون محاسبه عضویت عربستان سعودی.

    همه اعضاء WTO این تعهد را به عنوان دولت کامل الوداد داده اند که (با چند استثنا) امتیازات تجاری توسط یک عضو WTO به کشور دیگر باید در تعهد همه اعضاء WTO باشد(WTO, 2004c).
    بدون محاسبه عضویت عربستان سعودی.

    همه اعضاء WTO این تعهد را به عنوان دولت کامل الوداد داده اند که (با چند استثنا) امتیازات تجاری توسط یک عضو WTO به کشور دیگر باید در تعهد همه اعضاء WTO باشد(WTO, c).

    از آغاز آن در سال ، WTO یک هدف اصلی برای معترضین به حرکت ضد جهانی سازی تبدیل شده است.

    بخش انتقاد را ببینید.

    مندرجات .

    تاریخ .

    ماموریت .

    ساختار .

    مذاکرات تجاری .

    حل مباحثات .

    عضویت .

    توافقنامه‌ها - توافقنامه کشاورزی -- حمایت داخلی -- دستیابی به بازار -- یارانه‌های صادرات -- انتقاد - توافقنامه کلی بر روی تجارت در خدمات(GATS) - جنبه‌های مرتبط با تجارت حقوق مالکیت فکری(TRIPs) - توافقنامه بهداشت و بهداشت گیاهی(SPS) -- SPS و ارگانیسم‌های اصلاح شده ژنتیکی(GMOs) تاریخچه کنفرانس Bretton Woods در سال پیشنهاد ایجاد یک سازمان بین المللی تجارت (ITO) را برای قراردادن قوانین و آئین نامه‌ها برای تجارت بین کشورها ارائه نمود.

    منشور ITO در کنفرانس سازمان ملل بر روی تجارت و اشتغال در شهر‌هاوانا در مارس مورد موافقت قرار گرفت، اما توسط سنای آمریکا مسدود شد(WTO, b).

    تعدادی از مورخین بحث می‌کنند که یک اشتباه ممکن است از ترس بین اتحادیه تجارت آمریکا رخ داده که ITO نمی‌توانست برای تنظیم به جای آزاد سازی تجارت بزرگ مورد استفاده قرار گیرد(Lisa Wilkins, ; Helen Milner ).

    فقط یک ماده از ITO به حیات خود ادامه داد: توافق کلی بر روی حمل و نقل و تجارت(GATT).

    هفت دور از مذاکرات تحت گات قبل از دور هشتم تشکیل شد و دور مذاکرات اروگوئه که در سال انجام شد با تاسیس WTO به عنوان جایگزین گات شد.

    اصول و توافقنامه‌های گات توسط WTO پذیرفته شد که با مسئولیت پذیری و گسترش آنها همراه شد.

    برخلاف گات، WTO یک ساختار محکم بین المللی دارد.

    ماموریت هدف WTO افزایش داد و ستد بین المللی توسط کم کردن موانع تجارت و فراهم نمودن یک جایگاه برای مذاکره تجاری و تجارت می‌باشد.

    اصول سیستم دادو ستد مباحثات WTO بایستی اصول اساسی تجارت زیر را پی گیری نماید.

    .

    یک سیستم تجارت بایستی از تبعیض رها باشد به عبارت دیگر اینکه یک کشور نتواند نسبت به یک شریک تجاری بخصوص از دیگران در درون سیستم فرق قائل شود، و نتواند در مقابل محصولات و خدمات خارجی فرق بگذارد.

    یک سیستم تجاری بایستی گرایش به سمت آزادی بیشتر باشد، به عبارت دیگر، به سمت موانع تجاری کمتر(موانع تعرفه‌های گمرکی و غیر گمرکی).

    یک سیستم تجاری بایستی قابل پیش بینی باشد، به شرکت‌ها و دولت‌های خارجی اطمینان دهد که موانع تجاری بطور مصنوعی ایجاد نمی‌شوند و اینکه بازارها باز باقی می‌مانند.

    یک سیستم تجاری بایستی گرایش به رقابت بیشتر داشته باشد.

    یک سیستم تجاری بایستی خود را بیشتر با کشورهای کمتر توسعه یافته وفق دهد و بیشتر خود را نسبت به انعطاف پذیری و امتیازهای بیشتر تنظیم نماید.

    ساختار همه اعضاء WTO ممکن است در همه کنگره‌ها، کمیته‌ها و غیره شرکت کنند، بجز بخش استینافی، هیئت‌های حل و فصل اختلاف نظر و کمیته‌های چند جانبه.

    سطح عالی: کنفرانس وزراء بالاترین بدنه تصمیم گیرنده WTO کنفرانس وزراء می‌باشد که حداقل هر دو سال یکبار تشکیل می‌شود.

    در این کنفرانس همه اعضاء WTO و همه کشورها یا اتحادیه‌های گمرکی دور هم جمع می‌شوند.

    کنفرانس وزراء می‌تواند درمورد همه مطالب تحت هر توافقنامه تجاری چند جانبه تصمیم گیری نماید.

    سطح دوم: مجمع عمومی کار روزانه کنفرانس وزراء توسط سه گروه مجمع عمومی، بخش حل و فصل مشاجره و بخش مرور خط مشی تجاری انجام می‌شود.

    مجمع عمومی‌ـ بخش تصمیم گیرنده در بالاترین سطح WTO در شهر جنوا می‌باشد که بطور منظم به جهت انجام وظایف WTO تشکیل جلسه می‌دهد.

    آن نمایندگی(معمولاً سفیر یا معادل) همه دولت‌های عضو را دارد که اجازه عمل از طرف کنفرانس وزراء را دارد که فقط هر دو سال یکبار تشکیل جلسه می‌دهد.

    کارهای مجمع به نیابت از کنفرانس وزراء در مورد همه امور WTO می‌باشد.

    رئیس فعلی Amina Chawahir Mohamed از کنیا می‌باشد.

    بخش حل وفصل مشاجرات ـ به هم ارتباط دادن همه دولت‌های عضو معمولاً ‌توسط سفراء و یا معادل آن انجام می‌شود.

    رئیس فعلی H.E.

    Mr.

    Muhamad Noor YACOB از مالزی می‌باشد.

    بخش مرور خط مشی تجاری ـ مجمع عمومی‌WTO به عنوان بخش مرور خط مشی تجاری به جهت عهده دار شدن تجدید نظرهای خط مشی تجاری اعضاء تحت TRPM تشکیل نشست می‌دهد.

    TRPM برای همه اعضاء عضو باز می‌باشد.

    رئیس فعلی Don Stephenson از کانادا می‌باشد.

    سطح سوم: هیئت‌های تجاری هیئت‌های تجاری زیر نظر مجمع عمومی‌فعالیت می‌کنند.

    سه هیئت تجاری می‌باشد: هیئت تجاری کالاها، هیئت مرتبط با جنبه‌های تجاری حقوق مالکیت فکری، و هیئت تجاری در خدمات.

    هر هیئت در حوزه‌های مختلف کار می‌کند.

    صرف نظر از این هیئت‌ها، شش بخش دیگر به مجمع عمومی‌در زمینه تجارت و توسعه، محیط، توافقنامه‌های تجاری منطقه ای و موضوعات اجرایی گزارش می‌دهند: .

    هیئت تجاری کالاها ـ کارهای توافقنامه کلی در زمینه حمل و نقل و تجارت(GATT) که تجارت بین المللی در زمینه کالاها را پوشش می‌دهد، مسئولیت این هیئت را بر عهده دارد.

    این هیئت از همه کشورهای عضو WTO تشکیل می‌شود.

    رئیس فعلی این هیئت Vesa Tapani Himanen از فنلاند می‌باشد.

    هیئت مرتبط با جنبه‌های تجاری حقوق مالکیت فکری ـ اطلاعات در زمینه مالکیت فکری در WTO، اخبار و اسناد اداری فعالیت‌های هیئت TRIP و جزئیات کار WTO با دیگر سازمان‌های بین المللی در این زمینه می‌باشد.

    هیئت تجاری در خدمات ـ تحت راهنمایی مجمع عمومی‌کار می‌کند و مسئولیت سرپرستی عملکرد توافقنامه کلی در زمینه تجارت در خدمات (GATS) را بر عهده دارد.

    این هیئت برای همه اعضاء باز می‌باشد و هیئت می‌تواند بخش‌های فرعی مورد نیاز ایجاد نماید.

    رئیس فعلی این هیئت Claudia Uribe از کلمبیا می‌باشد.

    سطح چهارم: بخش‌های فرعی بخش‌های فرعی دیگر تحت نظر هرکدام از این سه هیئت می‌باشد.

    هیئت کالاها ـ بخش فرعی هریئت تجارت در کالاها.

    شامل کمیته از کشورهای عضو، در خصوص موضوعات ویژه همچون کشاورزی، دسترسی به بازار، کمکهای مالی، پیش بینی‌های ضد بازارشکنی و غیره می‌باشد.

    کمیته‌ها شامل موارد زیر هستند: - کمیته توافق فن آوری اطلاعات(ITA) - اقدامات تجاری دولتی - بخش نظارت نساجی ـ شامل یک رئیس و عضو فعال در این زمینه - گروه‌های رسیدگی به تذکرات ـ فرایندی که دولت‌ها WTO را نسبت به سیاست‌ها و اقدامات جدید در کشورهایشان مطلع می‌کنند.

    بخش خدمات ـ بخش فرعی زیر نظر هیئت تجارت در خدمات که به خدمات مالی، آئین نامه‌های داخلی و دیگر تعهدات مشخص رسیدگی می‌نماید .

    بخش استینافی و هیئت حل و فصل مشاجره ـ بخش فرعی زیر نظر هیئت حل و فصل مشاجره و بخش استینافی در رابطه با استیناف‌ها دیگر کمیته‌ها کمیته‌های در زمینه: تجارت و محیط تجارت و توسعه توافقنامه‌های تجاری منطقه ای محدودیت‌های تراز پرداخت‌ها بودجه، مالی و مسئولیت بخش‌های کاری در زمینه: افزایش در ارزش گروه‌های کاری در زمینه تجارت، قرض و مالی تجارت و انتقال فن آوری مذاکرات تجاری مادامیکه بیشتر مذاکرات بین المللی در یک کشور انجام می‌شود، یک رای یا حتی یک رای گیری صورت می‌گیرد، تعدادی تصمیمات WTO مانند قبول توافق‌ها(بازبینی نسبت به آنها) بطور اداری توسط توافق همه دولت‌های عضو صورت می‌گیرد.

    فایده تصمیم گیری برطبق توافق این است که تلاش‌های تشویقی جهت یافتن تصمیم قابل پذیرش می‌باشد.

    از زیان‌های عمده می‌توان به احتیاجات زمانی زیاد و نشست‌های مذاکراتی بیشمار جهت ایجاد یک تصمیم می‌توان نام برد و گرایش به سمت توافق‌های نهایی برای استفاده از زبان مبهم در نکات دعوایی که در آینده تفسیر مشکلات قراردادها می‌گردد.

    در واقعیت، مذاکرات WTO توسط اجماع اعضاء تصویب نمی‌شود، اما توسط فرایند مذاکرات رسمی‌بین گروه‌های کوچک از کشورها صورت می‌پذیرد.

    چنین مذاکراتی اغلب به مذاکرات اتاق سبز (بعد از رنگ اداره راهبردی کلی WTO در جنوا) یا معاونان وزیر تعبیر می‌شوند، وقتی آنها در دیگر کشورها رخ می‌دهند.

    این فرایندها بطور منظم توسط تعدادی از اعضاء کشورهای توسعه یافته که اغلب کلاً از مذاکرات مستثنی می‌باشند، مورد انتقاد قرار می‌گیرد.

    (http://www.globalpolicy.org/socecon/bwi-wto/wto/letter.htm) Richard Steinberg در سال اینگونه استدلال کرد که اگرچه مدل نظارت اجماع WTO معاملات اولیه مبتنی بر قانون را فراهم می‌نماید، اما نشست‌های تجاری از طریق معاملات مبتنی بر قدرت به طرفداری از اروپا و آمریکا ممکن نیست منجر به پیشرفت Pareto شود.

    اشتباهات توافق اخیر و قابل توجه در نشست‌های در سطح وزرا در سیاتل سال و کانکون سال به خاطر خودداری بعضی کشورهای در حال توسعه در پذیرش پیشنهادها می‌باشد.

    WTO دور مذاکرات حاضر، نشست دوحه، را در چهارمین نشست وزرا در نوامبر در قطر شروع نمود.

    گفتگوها بیشتر ادامه دار بود و ، علیرغم ادامه گفتگوها در نشست وزرا در کانکون سال و نشست ششم در هنگ کنگ در - دسامبر توافقی حاصل نشد.

    نتیجه بحث صرف نظر از مذاکرات در قوانین تجاری، WTO همچنین به عنوان یک قاضی مباحثات بین دولت‌های عضو برطبق این قوانین ایفای نقش می‌نماید.

    و برخلاف بیشتر سازمان‌های بین المللی، WTO قدرت کافی برای اجرای تصمیماتش از طریق اختیار مجوز برعلیه اعضایی که در موافقت با تصمیماتش مخالفت می‌کنند را دارد.

    دولت‌های عضو می‌توانند مباحثات را به هیئت حل و فصل مشاجرات بکشانند در صورتی که اعتقاد دارند عضوی دیگر قوانین WTO را نقض نموده است.

    مباحثات توسط بخش حل و فصل مشاجره دریافت می‌شود، معمولاً از سه اداره تجاری تشکیل می‌شود.

    بخش‌ها در پشت درهای بسته تشکیل جلسه می‌دهند و نیازی به آگاهی دادن به مجالس بین المللی که قانونشان توسط کشور دیگر مورد چالش قرار گرفته است نمی‌باشد.

    اگر تصمیمات بخش حل و فصل مشاجره منطبق نبود، ممکن است در اقدام مقابله به مثل ـ ضمانت‌های تجاری ـ به نفع عضوی که ادعای دعوی نموده است صادر شود.

    حال آنکه اقدامات یک مکانیسم قوی دارند وقتی که توسط دولت‌های قوی از لحاظ اقتصادی مثل آمریکا و اتحادیه اروپا صورت گیرد ولی وقتی توسط دولت‌های ضعیف از لحاظ اقتصادی بر علیه دولت‌های قوی انجام گیر آنها می‌توانند اغلب صرف نظر واقع شوند.

    به عنوان مثال قانون بخش استینافی DS که سوبسیدهای غیرقانونی پنبه آمریکا را اعلان نمود.

    http://www.wto.org/english/tratop_e/dispu_e/267abr_e.pdf عضویت WTO دارای عضو می‌باشد( عضو به عنوان موسسین و عضو که در طی سال به آن ملحق شده اند).

    دولت اتحادیه اروپا همچنین به عنوان اتحادیه اروپایی ارائه شدند.

    بعضی نهادهای مستقل غیر پادشاهی دولت‌های عضو به عنوان اعضاء مستقل می‌باشند.

    آخرین عضو(در دسامبر ) پذیرش شده، پادشاهی تونگا می‌باشد که در دسامبر طی نشست وزیران به سازمان ملحق شد(مرحله تصویب در پایان ژوئن می‌باشد).لیست حاضر اعضاء فعلی را می‌توانید در آدرس زیر ببینید.

    http://www.wto.int/english/thewto_e/whatis_e/tif_e/org_e.htm کوتاه ترین مذاکرات الحاق به سازمان مربوط به جمهوری قرقیزستان می‌باشد، که در مدت سال و ماه صورت گرفت.

    طولانی ترین مربوط به چین با سال و ماه می‌باشد.

    روسیه در اولین درخواست در ملحق شدن به گات در هنوز در مرحله مذاکره برای عضویت می‌باشد.

    تعدادی از کشورهای غیرعضو که به عنوان مشاهده کننده() در WTO هستند و در حال حاضر در مرحله مذاکره برای عضویت می‌باشند عبارتند از: الجزایر، آندورا، آذربایجان، جزایر باهاما(تعلیق شده در )، بلاروس، بوتان، بوسنی و هرزگوین، ساحل عاج، گینه استوایی (در انتظار شروع مذاکرات عضویت در یا زودتر)، اتیوپی، واتیکان(با استثناء ویژه از قوانین اجازه می‌دهد واتیکان به عنوان مشاهده کننده بدون آغاز مذاکرات باشد)، ایران، عراق، قزاقستان، جمهوری دموکراتیک خلق لائوس، لبنان، لیبی، فدراسیون روسیه، ساموآ، سائوتومه و پرنسیپ، صربستان و مونته نگرو(هر جمهوری درخواست عضویت جداگانه دارند)، جزایر سشیل(انقضاء مذاکرات از )، سودان، تاجیکستان، اکراین، ازبکستان، وانواتو(با الحاق در موافقت شد، اما توسط خود وانواتو به تصویب نرسید)، ویتنام و یمن.

    اولین درخواست ایران برای پیوستن به WTO در بود، اما آمریکا با متهم نمودن ایران به حمایت از تروریسم بین الملل بار درخواست ایران را رد کرد.

    آمریکا در ماه مارس عنوان کرد آغاز مذاکرات پیوستن ایران را وتو خواهد کرد.

    آمریکا تصمیم گرفت آخرین درخواست ایران برای عضویت را به عنوان بخشی از یک اقدام در رابطه با انرژی هسته ای وتو نکند.

    سوریه اولین درخواست خود را در پیوستن به WTO در اکتبر ارائه نمود، سپس دوباره در ژانویه و سپتامبر ، درخواست سوریه برای عضویت هنوز در حال تعلیق می‌باشد و در انتظار تصویب مجمع عمومی‌برای شروع مذاکرات می‌باشد.

    دولت‌های اشاره شده در زیر() و مناطق() تاکنون هیچ فعل و انفعال اداری با WTO نداشته اند: اریتره، سومالی، لیبریا، ترکمنستان، کره شمالی، موناکو، سان مارینو، تیمور شرقی، جزایر کومور، نائورو، تووالو، پالائو، جزایر میکرونزی، جزایر مارشال و مناطق صحرای غربی و فلسطین.

    توافقنامه‌ها WTO در حدود توافقنامه مختلف را که وضعیت مفاد حقوقی بین المللی دارند، اداره می‌نماید.

    کشورهای عضو باید کلیه توافقنامه‌ها را جهت پذیرش امضاء و و تصویب کنند.

    لیست توافقنامه‌های WTO را می‌توانید از آدرس زیر دریافت نمایید.

    http://www.wto.org/english/docs_e/legal_e/legal_e.htm توضیح درباره توافقنامه‌های مهم در زیر آمده است: توافقنامه در زمینه کشاورزی(AoA) مقاله اصلی: توافقنامه کشاورزی AoA با تاسیس WTO در اوایل پا به عرصه وجود گذاشت.

    AoA سه رکن اساسی دارد: حمایت داخلی، دست یابی به بازار و کمکهای مالی صادرات حمایت داخلی اولین رکن AoA حمایت داخلی می‌باشد.

    AoA حمایت داخلی را در دسته شکل داده است: دسته سبز، دسته کهربایی و دسته آبی.

    دسته سبز شامل پرداخت‌های ثابت برای تولید کنندگان برنامه‌های محیطی مادامی‌که پرداخت‌ها از سطوح تولید جاری جدا می‌شوند، می‌باشد.

    دسته کهربایی شامل یارانه‌های داخلی می‌باشد که دولت با کاهش آنها موافق است ولی با حذف آنها نه.

    دسته آبی شامل یارانه‌هایی است که می‌تواند بدون محدودیت افزایش یابد، مادامی‌که پرداخت‌ها به برنامه‌های محدود کردن تولید مرتبط باشند.

    http://www.iatp.org/iatp/publications.cfm?accountID=&refID=25939 سیستم حمایت داخلی حاضر اجازه می‌دهد که اروپا و آمریکا هر ساله به تنهایی میلیارد دلار جهت یارانه‌های کشاورزی پرداخت نمایند.

    اغلب هنوز بحث می‌شود که یارانه‌ها جهت محافظت از کشاورزان جزء مورد نیاز است، اما مطابق گزارش بانک جهانی، بیشتر از نصف حمایت اتحادیه اروپا برای % از تولید کنندگان در نظر گرفته می‌شود در حالیکه در آمریکا % از یارانه‌ها برای % از تولید کنندگان می‌باشد، عمدتاً‌ داد و ستد‌های در زمینه کشاورزی.

    http://www.guardian.co.uk/wto/article/,,,.html تاثیر این یارانه‌ها بر بازارهای جهانی با کالاهای با ارزش پایین، تحت فشار قرار گرفتن قیمت‌ها و روی دست رفتن محصولات در کشورهای فقیر می‌باشد که یک عمل شناخته شده به نام بازارشکنی می‌باشد.

    دست یابی به بازار دست یابی به بازار دومین رکن AoA می‌باشد و به کاهش موانع تعرفه گمرکی(یا غیر گمرکی) برای تجارت توسط دولت‌های عضو WTO می‌باشد.

    AOA در سال کاهش‌های تعرفه گمرکی را ارائه نموده است: میانگین % کاهش توسط کشورهای توسعه یافته، با یک حداقل در کاهش خط تعرفه گمرکی % برای سال میانگین % کاهش توسط کشورهای درحال توسعه با یک حداقل در کاهش خط تعرفه گمرکی % برای سال پایین ترین کشورهای درحال توسعه(LDCs) از کاهش‌های تعرفه گمرکی معاف شدند، اما مجبور شدند موانع غیرگمرکی را به تعرفه گمرکی تبدیل کنند، که نرخ بندی یا بستن تعرفه‌های خود نام دارد که ایجاد یک پوشش شد که نمی‌توانست در آینده افزایش یابد.

    تعرفه‌های گمرکی تعرفه‌های گمرکی، سومین رکن AoA می‌باشد.

    در سال AoA از کشورهای توسعه یافته خواست تعرفه‌های صادرات خود را با حداقل % در ارزش یا % در حجم برای سال تا سال کاهش دهند.

    نقد AoA برای کاهش حمایت‌های گمرکی برای کشاورزان جزء ـ منبع کلیدی درآمد برای کشورهای در حال توسعه ـ انتقاد نمود در حالیکه کشورهای ثروتمند پرداخت یارانه‌های زیاد به کشاورزان خود را ادامه داده اند در حالیکه کشورهای درحال توسعه نمی‌توانستند اینگونه عمل نمایند.

    توافقنامه کلی در زمینه تجارت در خدمات(GATS) متن اصلی: توافقنامه کلی در تجارت در خدمات توافقنامه جنبه‌های حقوق مالکیت فکری مرتبط با تجارت(TRIPs) متن اصلی: توافقنامه جنبه‌های حقوق مالکیت فکری مرتبط با تجارت توافقنامه بهداشتی و بهداشت گیاهی(SPS) متن اصلی: توافقنامه کاربرد اقدامات بهداشتی و بهداشت گیاهی توافقنامه‌ SPS در طی نشست اروگوئه توافقنامه کلی در زمینه تعرفه گمرکی و تجارت مذاکره شد و با تاسیس WTO در اوایل سال تشکیل شد.

    تحت توافقنامه SPS، WTO محدودیت‌هایی را در خط مشی‌های دولت‌های عضو در ارتباط با ایمنی غذا(آلودگی‌های باکتریایی، آفت کش‌ها، بازرسی و برچسب زنی) همچنین در زمینه سلامت حیوانات و گیاهان(طاعون و بیماری‌های وارد شده) قرار داد.

    SPS و ارگانیسم‌های اصلاح شده از نظر ژنتیکی(GMOs) آمریکا در حال حاضر قوانین اتحادیه اروپا را جهت محدود نمودن واردات ارگانیسم‌های اصلاح شده ژنتیکی(GMOs) به چالش گرفته و در این باره بحث می‌کند که آنها غیرقانونی و ناموجه تحت توافقنامه‌های SPS می‌باشند.

    WTO بدین سبب در این مورد در سال تصمیم می‌گیرد.

    اگر آن تصمیم بگیرد که قوانین اتحادیه اروپا غیرقانونی هستند، تصمیم احتمالاً با پروتکل زیست ایمنی Cartagena ضدیت خواهد داشت ـ توافقنامه اولین الزام جهانی قانونی که به کشورها این حق را می‌داد ارگانیسم‌های اصلاح شده ژنتیکی به ماخذ اصل پیشگیرانه رد کنند.

    WTO در مه حکمی‌صادر کرد که اتحادیه اروپا حق تحریم ارگانیسم‌های اصلاح شده ژنتیکی را دارد، اگر پژوهش کافی انجام شد، و اتحادیه اروپا با یک تنبیه خفیف خلاص شد به جهت ممنوع نمودن ارگانیسم‌های اصلاح شده ژنتیکی قبل از آزمایش صحیح صورت گرفت.

    یک سوال هنوز اینجا باقی می‌ماند که بهرحال بعضی مواقع فن آوری‌ها همیشه برای آزمایش مسائلی که ما هنوز از وجود آنها آگاه نیستیم اختراع نشده است.

    ما کاملاً‌ دنیای خود را هنوز درک نکرده ایم.

    نقد خط مشی‌های قرنطینه یک نقش مهم در اطمینان از محافظت از سلامت انسان، حیوان و گیاه بازی می‌کند.

    هنوز تحت توافقنامه SPS موانع قرنطینه می‌تواند یک مانع تجاری فنی استفاده شده برای از صحنه خارج نمودن رقبا باشد.

    توافقنامه SPS این قدرت را به WTO می‌دهد که استفاده از اصل پیشگیرانه یک کشور را باطل نماید ـ یک اصلی که به آنها این امکان را می‌دهد در جهت احتیاط عمل نمایند اگر هیچ قطعیت علمی‌درباره تهدید‌های بالقوه برای سلامت انسان و محیط نداشته باشد.

    تحت قوانین SPS مدرک در کشورها برای اثبات از نظر علمی‌که چیزی خطرناک است قبل از اینکه بتواند کنترل شود، ولو اینکه دانشمندان موافق باشند که این مورد برای محافظت همه اشکال خطر بوجود آمده توسط حشرات و آفت گیاهان باشد.

    توافقنامه در زمینه موانع فنی برای تجارت(TBT) متن اصلی: توافقنامه در زمینه موانع فنی برای تجارت توافق در زمینه موانع فنی برای تجارت ـ که به توافق TBT مشهور است یک پیمان بین المللی سازمان تجارت جهانی می‌باشد.

    این پیمان در نشست اروگوئه توافق کلی در زمینه تعرفه‌ها و تجارت مذاکره شد، و با تاسیس WTO در اوایل سال شکل قانونی بخود گرفت.

    موضوع توافقنامه TBT اطمینانی است که مذاکرات و استانداردهای فنی همچنین مراحل آزمایش و تایید می‌دهند که هیچ گونه موانع غیر ضروری برای تجارت ایجاد نمی‌کنند.

    http://www.wto.org/english/docs_e/legal_e/ursum_e.htm#dAgreement رخداد نگاری - نشست اروگوئه به اوج رسیدن مذاکرات GATT در توافق مراکش که WTO تاسیس شد.

    ژانویه ـ WTO پا به عرصه وجود گذاشت.

    مه ـ Renato Ruggiero دبیرکل سازمان به مدت سال شد.

    دسامبر تا دسامبر ـ کنفرانس وزرای جلسه افتتاحیه در سنگاپور.

    عدم توافقات بزرگ بین اقتصادهای توسعه یافته و در حال توسعه بوجود آمد و در طی کنفرانس بر روی چهار مسئله ایجاد شده توسط این کنفرانس بود که منجر به این شد که به آنها مسائل سنگاپور گفتند.

    مه تا مه ـ دومین کنفرانس وزرا در جنوای سوئیس سپتامبر ـ Mike Moore دبیر کل شد.

    این پست بشدت مورد بحث و جدل بود، سرانجام یک توافق بر روی Mike Moore حاصل شد و Supachai Panitchpakdi یک نیمه دوره شش ساله دبیر کل شد.

    نوامبر تا دسامبر ـ سومین کنفرانس وزرا در سیاتل، ایالت واشنگتن آمریکا.

    کنفرانس خودش با عدم موفقیت به پایان رسید، با تظاهرات عظیم و آشوب‌های گسترده در باعث جلب توجه جهانی شد.

    نوامبر تا نوامبر ـ چهارمین کنفرانس وزرا در دوحه قطر بود که نشست دوحه آغاز شد.

    انتشار بیانیه دوحه.

    دسامبر ـ جمهوری خلق چین بعد از سال مذاکرات به عضویت WTO درآمد(طولانی ترین زمان پیوستن در تارخ گات).

    ا ژانویه ـ جمهوری چین(تایوان) تحت نام قلمرو جداگانه تایوان، Penghu, Kinmen and Matsu به سازمان پیوست.

    سپتامبر ـ Supachai Panitchpakdi دبیر کل شد.

    سپتامبر تا سپتامبر ، پنجمین کنفرانس وزرا در کانکون مکزیک تشکیل شد، هدف آن پیش بردن توافق در نشست دوحه بود.

    یک اتحاد از کشور جنوبی به نام گروه (به رهبری هند، چین و برزیل) در مقابل خواسته‌های کشورهای شمال برای توافق در زمینه مسائل سنگاپور شکل گرفت و برای پایان دادن به یارانه‌های کشاورزی بین اتحادیه اروپا و آمریکا نامیده شد.

    گفتگوها بدون پیشرفت شکست خورد، اگرچه تسهیل تجارت، یکی از مسائل سنگاپور، با حمایت از طرف کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته در بحثهای نشست تجاری دوحه دوباره پدیدار شد.

    اوت ـ گفتگوهای جنوا یک چهارچوب توافق در نشست دوحه بدست آورد.

    کشورهای توسعه یافته یارانه‌های کشاورزی کمتری خواهند داشت، و در تبادل، کشورهای درحال توسعه موانع تعرفه گمرکی کمتری برای کالاهای تولید شده خواهند داشت.

    مه ـ گفتگوهای پاریس به منظور پایان دادن به مسائل برای توافق قبل از دسامبر کنفرانس وزرا در هنگ کنگ درباره مسائل فنی بصورت تعلیق درامد.

    گروه (آمریکا، استرالیا، اتحادیه اروپا، برزیل و هند) در زمینه مرغ، گوشت گاو و برنج در توافق شکست خوردند.

    فرانسه به اعتراض به محدودیت‌های یارانه ای برای کشاورزان اعتراض نمود.

    Oxfam(انجمن آکسفورد برای کمک به قحطی زدگان) اتحادیه اروپا را به جهت اتخاذ روش‌های تاخیر که نشست دوحه را تهدید به برهم زدن می‌نمود، اعتراض نمود.

    نوامبر ـ مجمع عمومی‌WTO با موفقیت موارد پیوستن عربستان سعودی را پذیرفت.

    دسامبر تا دسامبر ـ ششمین کنفرانس وزرا در هنگ کنگ.

    نقد هدف اعلام شده WTO ترویج تجارت آزاد و تحریک رشد اقتصاد می‌باشد.

    افراد زیادی اینگونه بحث می‌کنند که تجارت آزاد زندگی‌های مردم عادی را پر رونق نکرده است، اما فقط باعث شده که ثروتمندان، ثروتمندتر شوند(هم کشورها و هم افراد).

    پیمان‌های WTO همچنین به جهت یک تبعیض غیرمنصفانه و جانبدارانه در خصوص شرکت‌های چند ملیتی و دولت‌های ثروتمند متهم شده است.

    منتقدین ادعا می‌کنند که کشورهای کوچک تاثیر کمی‌در اداره WTO دارند، و علیرغم هدف سازمان در کمک به کشورهای درحال توسعه، دولت‌های دارای نفوذ در WTO بر روی منافع تجاری خود متمرکز شده اند.

کلمات کلیدی: تجارت - تجارت جهانی - جهان - سازمان

در سالهاي اخير علي رغم وجود موانع سياسي براي پيوستن ايران به سازمان تجارت جهاني، بسياري از توليدکنندگان داخلي در شرايطي سخت به کسب و کار خود پرداخته اند. حال که به طور رسمي تقاضاي پيوستن ايران، موردپذيرش قرار گرفته است، هرچند تا عقد قرارداد و عضويت

امروزه ، اندیشمندان اقتصادی براین باورند ، که کشورهای درحال توسعه انگیزه بیشتری جهت پیوستن به سازمان تجارت جهانی پیدا کرده اند. اما باید اذعان نمود ، که این کشورها برای دست یابی به اهداف آزاد سازی تجارت ، هنوز راههای طولانی و دشواری را درپیش رو دارند و باید به این نکته نیز اشاره نمود که توسعه تجارت با رشد اقتصادی درارتباط می باشد. وهمچنین آزادساری تجارت کشاورزی استفاده بیشتری را ...

به طور خلاصه سازمانی است که با قوانین تجارت در سطح جهانی و یا نزدیک جهانی عمل می کند. نگرشهای متفاوتی راجع به WTO است: تشکیلاتی برای تجارت آزاد، محیطی که دولتها در آن راجع به موافقت نامه های تجاری بحث و گفتگو می کنند، مکانی برای حل و فصل مناقشات تجاری، سیستمی که بر اساس قوانین تجارت عمل می کند.( ولی به هر حال WTO سوپر من نیست، که بتواند تمام مسایل جهان را در هر شکلی حل کند) * ...

مقدمه پس از پایان جنگ جهانی دوم برخی از اندیشمندان بر آن بودند که کشورهایی برای تثبیت و تقویت قدرت صنعتی خود با وضع مقررات حمایتی می کوشند تولیدات داخلی خود را رونق بخشیده و از ورود کالاهای کشورهای رقیب به بازارهای داخلی ممانعت به عمل آورند. از آنجا که این تفکر راهنمای عملی اغلب سیاستگزاری کشورهاست, وضعیتی بوجود می آید که از داد وستد طبیعی کالا در بازارهای جهانی علاوه بر قانون ...

مقدمه: سازمان جهاني تجارت با هدف اعمال قواعد و استانداردهاي يکسان بر حيطه‌هاي مختلفي از تجارت و اقتصاد بين‌الملل به وجود آمده است. تعداد 148 کشور به عضويت اين سازمان درآمده‌اند و حدود 30 کشور ديگر در مراحل مختلف پيوستن قرار دارند که در مجم

چکیده: در جهانی کنونی که همه چیز در حال تحول و پیشرفت می باشد نروم تحول در زمینه های مختلف اقتصادی و دیگر زمینه ها برای تمام کشورها لازم و ضروری می باشد و حتی یکی از واجبات مهم برای بقای کشورها در زمینه ی فعالیت های اقتصادی در عرصه ی بین‌المللی می باشد با توجه به وجود سازمانی به نام سازمان تجارت جهانی عضویت و 154 کشور جهان در این سازمان و آزادسازی تجاری در زمینه های مختلف در این ...

طي‌دهه‌ 80 بويژه‌در نيمه‌دوم، بسياري ‌از کشورهاي در حال توسعه به سوي طي خصوصي‌سازي، کاهش دخالتهاي دولت در امور اقتصادي، مقررات زدايي، آزادسازي‌تجارت ،‌بين‌المللي ‌کردن ‌رفتارهاي اقتصادي، تلاش جهت جلب سرمايه‌هاي خارجي و بطور کلي سعي در حاکم کردن عناص

سازمان تجارت جهاني WTO موافقتانه ي عمومي تعرفه و تجارت (گات) در سال 1974 با هدف افزايش تجارت بين المللي از طريق حذف موانع تجاري منعقد گرديد. تا کنون مذاکرات متعددي در چهارچوب اين موافقتنامه صورت گرفته است که دستاوردهاي زيادي در گسترش تجارت جهاني د

در سالهاي اخير علي رغم وجود موانع سياسي براي پيوستن ايران به سازمان تجارت جهاني، بسياري از توليدکنندگان داخلي در شرايطي سخت به کسب و کار خود پرداخته اند. حال که به طور رسمي تقاضاي پيوستن ايران، موردپذيرش قرار گرفته است، هرچند تا عقد قرارداد و عضويت

مقدمه سازمان تجارت جهانی WTO1 یک نقش محوری در اقتصاد جهان و تک‌تک کشورها برعهده گرفته است. قلمرو فعالیت این سازمان عمیق‌تر و گسترده‌تر می‌شود. این سازمان اکنون از محدوده سنتی صادرات و واردات کالاها و مسائل مرتبط آن که توسط موافقت‌نامه عمومی تعرفه و تجارت (گات)2 مشخص شده بود، فراتر رفته و تجارت خدمات و حقوق مالکیت فکری را نیز در برگرفته و از این طریق تأثیر مهمی برفرایند تولید ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول